"Ezek a te repülőid, Vlagyimir Putyin! Te küldted Aszadnak, mi pedig, Allahra esküszünk, elküldjük őket hozzád!" mondta egy férfi a videón, amely egy hangárban készült, ahol egy szovjet repülő áll. A gépet vélhetően Bassár el-Aszad szíriai elnök hadseregétől zsákmányolták a felkelők, akik azt is megígérték, hogy ezt és még sok más repülőt is bevetnek majd Aszad ellen. Oroszországot különösen érzékenyen érintheti az üzenetnek az a része, amely háborút ígér a Kaukázusban. "Allah segítségével felszabadítjuk Csecsenföldet és az egész Kaukázust, az Iszlám Kalifátus létezik, és egyre nőni fog!" üzente autójából kihajolva a férfi. "A trónod már inog, és le fog dőlni, ha fivéreink megérkeznek" hallatszik a felvételen.
Az orosz főügyészség szerdán elrendelte, hogy korlátozzák az említett videóhoz való hozzáférést (már csak a nagy büdös orosz demokráciára való tekintette is LOL). Bűnügyi vizsgálatot is indított terrorcselekményre való bujtogatásért, valamint az Oroszország területi épsége elleni nyilvános fenyegetésért.
Feltünö, hogy az ukik képviselöje nem nyilatkozik a felvételen. Ez a meccs még messze nincs lefutva. A többi megyék is hasonló státuszt fognak követelni.
Ez a topik a tüzszünettel remélhetőleg aktualitását vesziti hamarosan. Nem hiszem, hogy az USA most fokozná a nyomást Asszadon mert az IS nagyobb problémát jelent.
Ha így lenne, akkor azt megtámadták volna, hiába is állítják Putyinék, hogy szabadságon levő katonák vannak kint. Olvastál ilyenről, avagy sem?
Moszkva következetesen cáfolja, hogy az orosz hadsereg behatolt volna Ukrajnába, de azt is, hogy katonái Délkelet-Ukrajnában harcolnának. Olekszandr Zaharcsenko, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke ugyanakkor augusztus 24-én elismerte, hogy 3-4 ezer oroszországi "önkéntes" harcol velük az ukrán hadsereg és az ukrán Nemzeti Gárda ellen.
Azt mondta, hogy az orosz önkéntesek soraiban vannak most is szolgáló orosz katonák, akik "szabadságot vettek ki", hogy a "felkelőket" támogassák.
Az meg ugye az ő problémájuk... de tök mindegy, most sikerült egy aránylag normális tűzszünetet összekalapálni.... most kellene Moszkvának áttolnia Asszadnak az S-400-asokat gyorsan, mielőtt a fellélegző usákokon kitör megint a demokráciaexportálhatnék...
Nézd, én tudom, hogy a neokonoknak mindigis az Oroszországra tolt vasfüggöny volt a kedvenc vágyálmuk, tudom azt is, hogy a puccsrán kormány atlanti báb, de emberbaráti okokból nem kívánom azt, hogy addig állj féllábon, amíg ezt meg tudják csinálni... pláne egy olyan határon, aminek a jó részét nem is ők ellenőrzik de facto...
Jelenleg jót röhög az eseten az egész ,,Keleti blokk"
Szóval, egy srácnak, akinek Kijevben van bejelentett lakcíme, de Donyeckben élt a családjával, telefonalnak a mobiljára a kijevi hadkiegészítő parancsnokságról: - Holnap, x. óra y. perckor jelentkezzen a parancsnokságnál. Hozzon magával két váltás fehérneműt, kanalat, csészét, zoknit, meleg ruhát, tisztálkodó készletet. - Minek? - kérdi érdeklődve a srác. - Hogyhogy minek?! Magának szolgálnia kell a hadseregben! - De hat én mar szolgálok és harcolok.... - Hol? - érdeklődnek értetlenül Kijevben. - Nevezze meg alakulatát, számát, parancsnoka nevét és beosztását. - 1. század, 2. Szlavjanszki zászlóalj, Bányász hadosztály, a Donyecki Népköztársaság Népfelkelő serege... ...Néma csend a kagylóban. Hallatszik a háttérben valami susmus. Utána egy kissé bizonytalan hang beleszól: - Nos, szóval, mikor érkezik hozzánk? Várjuk. - Hamarosan. Itt elintézzük a dolgunkat, és utána egyenest önökhöz. Biztosak lehetnek benne - jövünk!...
Én arra vagyok kíváncsi mi lesz mariupolban. Már bevonultak a szakik néhány kerületbe és ott bent folytak a harcok, aztána város be van kerítve. Kíváncsi vagyok a tűzszünet lehetővé teszi e, hogy az ukránok erősítést küldjenek a városba, mert ha igen, akkor nem lesz hosszú életű a dolog.
Putyin abszolút partner volt a megegyezésben eddig.... csak hát minden nyugati téveseszmével szemben a megegyezés alapkottája nem lehet az, hogy "Moszkva behódol az atlanti érdekeknek"...
Szerintem, ha a szóban forgó témát felolvasod egy alsó tagozatos osztályban, köpni fogják rá a gyerekek a választ. Próbáld meg, szerintem, csak ne mondd meg nekik azt, hogy valójában te vagy a kérdés feltevője, és a válasz keresője egy személyben.
"Az ukrán biztonsági tanács szerdán egyébként azt közölte, hogy az oroszbarát felkelők az Oroszországból Európába irányuló gázexportra is veszélyt jelentenek. Az ellenőrzésük alá került területeken ugyanis a gázszállító rendszert támadják."
"A stratégiai fontosságú Mariupolt védő, önkéntesekből szerveződött Azov zászlóaljnál azt állították, hogy az ukrán hadsereg ágyúzza a szakadárok állásait, és a város nincs veszélyben."
Azért ez mekkora poén már az indextől. Alant linkeltem az azov parancsnokának a beszédét, amelyben arról beszél, hogy őket bombázták egész nap és hiába kértek tűz támogatást nem kaptak, mert nincs nehéz fegyverzetük.
Csak szólok, hogy a többi átvett indexes hír is kb ennyire igaz.