Hali, ha már így szétszedte nem is értem a difi két oldali csapágyazását szimmeringeket miért nem cserélte?
Amúgy ilyenkor váltóműhelybe célszerű elvinni, ahol kevésbé megy a kísérletezgetés.
Nekem is búg a difi vagy más de a váltóműhely nem fogadja, mondván Zastavával nem foglalkoznak.
Biztos olyan beszerezhetetlen az a csapágy, ami az enyémbe való.
Vagy a kocsim áráért nem akarnak szerelni, de ha nekem nem gond akkor neki miért?
A szerelőm is mondta, hogy nem nagyon éri meg költeni a kocsimra, hagy döntsem már én el, hogy mire dobom ki a pénzemet, pl. cigi és pia helyett Zasztavázok, na mindegy csak írtam valamit.
Sajnos manapság aki kocsikázik az év "felét"(ki mennyit?) ezért az életérzésért dolgozza le, kivétel én!
Szia ,akkor úgy értem a kinyomó villát ami nyomja hidraulikus munkahengert,ha szétszedték vagy szétesett,és légteleníteni kellett,bár ha ügyes volt a szerelő elég félrehúzni a munkahengert amikor leveszed a váltót.
Szia,nekem az alapján amit írtál,elsőre az ugrott be,nincs rendesen kilégtelenítve a kuplung,és ezért puha a pedál,és az is alátámasztja az állításomat,hogy rükit,1est nehezen veszi,feltéve ha cserélve lett a szett valójában.
Az is elő szokott fordulni öreg hidraulikus kuplungoknál,amikor megkapja az új olajat kimossa a rendszerből a kopott gumi anyagokat amik eddig tömítettek,most viszont a kopott gumikarmantyúk nem tömítenek ezért nem tudják szállítani, előállítani a kívánt nyomást. Most ha szett cserélve lett hidraulikus kinyomócsapágy is és nem lesz jó az újabb légtelenítés után sem sajnos a felső munkahengert is ki kell cserélni. A megmaradt búgó hang amire gondoltál még mindig hallod azért lehet mert sajnos nem lett meg mi adja ezt a hangot.Lehet kicseréltek nagyon sok mindent,de ami a hangot adja az még ott van.
Van almera nálunk is a háztartásban,csak szegény 97-es.
Nem vagyok szerelő,de az alap dolgok zavarnak itt kicsit.
Tök jó hogy meg lett csinálva a váltó,de az Iveco difi olaj nem bele való,gondolom csak van még amit nem vett észre véletlen a szerelő és mégegyszer nem szívesen venné vissza,bontaná szét stb. Egyébként becsülendő hogy szét szedte össze rakta(ha ő volt).
Sok kuplung cserét csináltattam és mindig rettegtem hogy kemény lesz,induláskor rángatni fog,egyebek. Örülj hogy puha,bár tudom mi zavar,az hogy nem akar olyan megszokott erővel ”feljönni” és ez most még fura. Szerintem nincs erősített nipparts,ez nem sachs aki anno taxihoz gyártott erősebb kuplungot pl vw-hez.
A 75140 miatt lehet nehéz váltani,mert nem ebbe való.
Sziasztok! Van egy 2003.12 havi 1,5 benzines (qg15de) nissan Almeram. Pár hete hazafelé jövetben észrevettem hogy hangja van a váltónak. Szerelőhöz el, autó lead. Nagysokára most kész lett, kapott váltó csapágyazást, kuplung szett cserét, kinyomó csapágy cserét. Hazafelé úton hallom hogy még mindig van hangja a váltónak, bár halkabb és picot másabb. Szerelő mondta h vigyem vissz, olajat cserél a váltóban. Gyárilag 75W80 gl4-es való bele, ő 75w140-eset tett bele, mondván az jobb. Szerintetek? Lehet ettől hangja? Másik hogy eddig a kuplung pedál bemyomása olyan átlagos erővel ment, most olyan lett mint a vasaló Swifté, olyan puha hogy mikor kipróbáltam először azt hittem beesett a pedál. Ez normális? Szerelő szerknt ez ilyen szett (erősített, nemtom mit jelent, am.Nipparts). Ja, és a szarnak mondott kuplunggal valahogy jobb volt váltani, ezzel az egyest nehezebben veszi, rükit szintén 😟 kivagyok h egy valag pénz kidobása után nem jobb az autó....
De ha már elmélkedünk...... ha ez a zaj a vezérléstől jön, akkor 11ekm alatt megsokszorozódik. (pláne olajnyomás hiányában) Ez meg, amennyire hallom a videóból, nem változott. Mondjuk, szerintem a felsorolt alkatrészeket Daewoohoz 40eft-ból nem lehet értelmes minőségben megvenni. Ha már tippelés van, én billegő dugattyúkra szavazok.
Az csendesebben jár, van ugyan kicsi hangja, de azt se tudom hány éves olaj van benne, vezérműtengelyen van kopás.. Viszont azon már indítózástól is elalszik az olajnyomás visszajelző.
A csavar ki fog tekeredni,de vissza tekerésnél kell rohadtul figyelni,az egyik nem túl türelmes ismerősöm félre kapatta,csavarta a csavart és jött a yt káromkodós videós egyveleg a szájából...
De mondom, 1 éve kapott újat. Nem szart, INA-t. Azóta is kopog, 11.000KM-t tettem bele, most idegesített fel igazán, ezért kapta meg az új cuccokat majd 40k-ért.. Erre tessék, kopog tovább.
Egyébként ha hidrotőke lenne, akkor szerintem olajbeöntő levétel után hangosabb lenne. De nem, semmi kopogás nem hallatszik bentről.
Nem ott van. De ezen nem múlik, ha kell, átrakom az olajpumpát a másikról. De nekem gyanús, hogy ez már nem szelep hang.
Technofil aktívszenes pollenszűrőről mi a véleményetek? Mennyire méretpontosak? Levegő-olaj-üzemanyag szűrőnél jobban megnézem, de szerintem egy pollenszűrővel nagyon nem foghatok mellé. Tudom biztos megvan az előnye a drágább márkásabbnak, de mint írtam itt bevállalnám ezt a márkát.
Hali Zoli, felhívtam itt helyben a váltószakszerelő műhelyt, azt mondták a problémádra, hogy szinkrongyűrű vagy léptető dolgok lehetnek a 3. sebesség be nem vételének az okai.
Próbálok segíteni, de a Te sgítségedet , a kb 50 levelezést nem tudom behozni, max. ha majd egyszer rádhagyom a vasamat.:)
Szóval köszi a SEGÍTSÉGET, írtam levelet is, de már nem emléxem mit, megértelek, elvagy havazva rendesen.
A Zastavámmal a váltóműhely nem foglalkozik, bár amióta raktam bele revitalizáló cuccot nem zúg a difi.
300 km t raktam a gépbe, járatom max. 90km órával, ólompótlóval, most a hűvös idő pont jó erre.
Tegnap nekiestem. Új vezérműtengely, új himbák, himbatartók, szelepszár szimeringek, hidrotőkék meg ugye 1 évesek. Ugyan úgy kopog továbbra is a motor. De majd csinálok új videót.
Ami feltűnt, hogy ha leveszem az olaj beöntőt, nem hallom jobban a kopogást. Na meg hát minden új, nem kéne kopognia..
Kb ez a terv. A segg levétel nem lehet dráma,ott pár százalék tény/eredmény elérhető,fent a kapcsoló mechanizmus kivétele is hozhat némi pluszt,ott különösen kiváncsi vagyok hogy van be “csapágyazva-perselyezve” mert a filmen elég hosszúnak tűnik a kapcsoló tengely,nehogy csak a rendes megvezetés hiányozzon neki mondjuk. Ha lesz örőő va’ Csalódás😉 akkor megírom.
Lemez segg van rajta. Azt mondod érdemes lenne először az levenni és megnézni hogyan mozdulnak a rudazatok? Utána lehetne a kapcsolo mechanikás részt kivenni. Ebből a két dologból hátha kialakulna valami elő kórkép.
Tudtok olyan oldalról ahol le lehet csekkolni, hogy egy adott Ford Fucushoz adtak-e ki szoftverfrissítést? Mondjuk alvázszám alapján kidobja hogy van-e hozzá frissítés?
A kulplung gyakorlatilag új,aisin,váltó olaj is cserélve. Benyomtan én azt már százszor,de semmi javulás. Harmadikból negyedikbe,vagy négyből ötbe egy ujjal veszi. A harmadik fokozat a totál gáz.
Sajnos nem ilyen a valtóm. Fent van egy a váltó házból kiöntött félkör ház és a tűzfal felé néz a négy csavaros fedele. Szerzek váz számot és toyodiyen megnézem. Köszönöm egyelőre.
Sajnos nincs kodom mert nem irtam fel a váz számát. Megadám ezerrel,hátha közelebb kerülünk a megoldáshoz. Kb úgy képzelném mint a vw t4,t5 tornyot hogy ügyesen kihúzhatók,legalább egy felmérő pillantást vetnék rá.
Úgy próbáltuk a legkevésbé,nem akartam hogy még több baj legyen. Akkor sem vette. Az a golf2-re hasonlító 4csavaros torony izgat engem,hátha kivehető büntetlenül vagy szigorúan tilos mert lesz baj rendesen.
Sajnos ebben nem vagyok biztos,de egyszerűen nem tudom kideríteni.Márkaszervizben ha rendelnék hozzá új csövet,abban bent van a szűrő is a csavarban ennyit lehetett kideríteni.
Alapjáraton nagyon nehezen vagy csak többszöri próbálkozásra veszi üresből harmadikba. Másodikból harmadikba is ugyanez a helyzet és negyedikből hatmadikba is. Mondom az a gond és ugye a kérdés hogy valaki találkozott e már ilyen jelenséggel,illetve lehet e pl mondjuk a felső kapcsoló mechanizmus kiszerelésevel esetleg javitani,vagy váltó le és szét stb szopások.
Azért olyan, hogy csak egyféleképpen lehessen a helyére tenni. Elvileg a másik is olyan, de az otthon javítók "csodákra" képesek. Utána meg a sírás van, hogy nincs olajnyomás melegen. ://
Az olaj csere megvolt már. Konkrétan érződik sajnos az az igazi koppanós,akadós nem akarom a sebességet venni állapot a kis karnál. A pedál előírás szerint beállítva,aisin kuplung egy éve belerakva,ima elmondva🙏✔ .
Látom,vagyis megfogom látni. Nekem kell leszerveznem,a legjobb feladat. Tudod két nő használja felváltva és a nők lapjában nincs szó mechanikáról,vagy ilyesmiről😬.
Nyomaszt mert üres lesz a zseb😋. Hihetetlen hogy el tud így romlani ez ami rendes helyről való,pl a céges,fogkrémzöld,roncs import,gázos meg tökéletesen működik🤘💩.
Szóval tènyleg csak körbe szerenèm járni a dolgot mielőtt levesszük a vàltót.
Egyébként ezt kell illeszteni a beszerelés során, vagy "beáll" magától? Mikor szereltem be tök egyszerűen beállt a helyére. A csésze becsavarása simán ment.
Legutóbb januárbán hoztak vissza ilyen purfluxot hogy mi ez a taréj dolog rajta,úgy rémlik a kezdetekben volt kis rajz is mellékelve hozzájuk. Tenyleg jó gyártó,aki ilyen újítással segíti a szerelőket arra nem lehet panasz úgy gondolom.
Szeretnék segítséget kérni tőletek,hátha van már konkrét tapasztalat erre a hibára/jelenségre. Yaris 2000-évj. 1.3B ,magyar,OK autó,173000-et futott tényleg legálisan.
Nem veszi,vagy csak nagyon nehezen a 3.sebesség fokozatot. A váltón belül,vagy a kapcsoló”toronyban” lehet valami mechanikus probléma mert lekötött bowdenek esetén is az tapasztalható,hogy nem veszi be vagy csak több probálkozásra a hármas fokozatot. A váltó tetején lévő kart kézzel működtetve az érződik hogy majdnem végbe megy a kapcsolás,de az utolsó 1/4résznél meg akad-ütközik valaminek és oda-vissza mozgatva egyszer csak beveszi. Van másik két ilyen autó a közelben,azok normálisan működnek,mégsem ennyire kikíméltek mint amelyik a hibát csinálja,persze tudom ez használat függő dolog igazából.
Lehet e abban a toronyban a hiba,ki szabad e szerelni és javítható e,vagy bentebb van a hiba,vagy rá kell egy váltó javítóra bízni? Ezek foglalkoztatnak és nyomasztanak jelenleg.
Az autóban az első képen lévőhöz hasonló olajszűrő volt a kocsiban:
Az új, egy Purflux, meg ilyen kialakítású. Van rajta egy gallér pluszban. Bement simán a régi helyére. De mi a jelentőége, miért van az a gallér rajta?
Azt hiszem ezzel a szűrő témával nagyon jó,és hasznos infókat kaptam(tunk)ennyi bőven elég a tisztán látáshoz úgyhogy mégegyszer mindenkinek nagyon szépen KÖSZÖNÖM!
Köszi a számomra hasznos infót.Remélem(tőlem ígen)sokunkhoz eljutnak ezek a hasznos infók, és igy jó pár turbó megmenekül. Persze ehez kel még ídőben olajat cserélni,jó minöségü olaj,szűrő stb...
a blokkban egy csatornából ágazhat el, itt állandó áramlás van ami "mossa"
a szűrő egy torlódást okoz és talán van kicsi visszafolyás leálláskor ami leveszi a szűrőről.
viszont minden áteresztő csavar egy labirintcsapda is amiben hajlamosak összegyűlni az üledékek.
szóval ha már van benne, inkább minél közelebb legyen a főáramkörhöz.
mellesleg én is hülyeségnek tartom hogy beépítik, a turbósok 99%ban nem szerelnek külön szűrőt a turbó elé, viszont ahol volt (Audi) ott egy rendes normális méretű olajszűrőt iktattak be.
Elnézésetek kérem az újabb (turbócső szűrő)zavarásért,de ígérem többet nem hozom fel.Mielőtt cselekszem mindig jól szeretek informálódni.Csak egy megjegyzés:Ugyanez motorban(1,6 tdci)Volvoék kihagyták valamiért ezt a szűrőt!
Quattroman írta: "hát persze, a dzsuva ami meg eltömné a szűrőt, nyugodtan tartson gyűlést a csőben...."
Ezzel egyet értek így utólag belegondolva.Viszont azt szeretném tudni,hogy a blokkban milyen módon van kialakítva az olaj eljutása a szűrőig.Hasonló cső mint utána,vagy a blokkban van járat?Ez részemről azért is fontos,mert ha kezd szűkülni a szűrő áteresztése akkor visszafele a blokkban levő furatokban(csőben) is lerakodik a dzsuva,és mit ér akkor a szűrőcsere.Ha így van,akkor főleg megerősítést kap a szűrő messzi eldobása.
20 éve csinálta ezt a vw lt-m,úgy is tettem be,hogy előtte toltam egy 1-est majd csak utána rükverc,de egyébként igazad lehet,csak elég siralmas hogy 2018-ban is fennál ugyanaz a probléma,kategóriájában egy egyébként szinte tökéletes kitűnő autónál.
Reagáljanak ahogy akarnak,nem tudok foglalkozni a témával tovább,beteszem egyesbe előtte úgy nyerek 1másodopercet-))
Foglalkoztat egy gondolat,amire talán tudnátok adni választ.
Ford C-Max 1,6 tdci 85 KW 2013-as.
Turbó ólajzócsőben lévő szűrőt a blokknál levő csavarban helyezték el,amihez nehéz a hozzáférés.Van ennek valami oka,vagy csak ki...szás hogy nem a turbónál lévőbe van?Ha egyforma a két áteresztő csavar,meg lehetne cserélni szerintetek?Könnyebb lenne a ránézés,tisztítás,esetleg a csere is.
Van egy Skoda Feliciám 1.3 Mpi 1998-as. Nem tudom mi baja lehet egyik napról a másikra elkezdett puffogni. Nem tudom hogy most ez a motornál vagy a váltónál vagy akár bárhol is de hiába nyomom a gázt olyankot nem megy az autó csak puffog. A fordulat vissza esik nehezen lehet vele elindulni. Aztán az egyik pillanatról a másikra a hiba megszűnik majd újra jelentkezik a puffogás mikor lassítok.
úgy csináld hogy legyen írásos "emlék" a reklamációról
a wallis addig terelgetett, húzta az időt egy náluk vásárol, szervizelt mininél (állítgatták, olajat cseréltek,[élettartam olaj van benne]) míg lejárt a garancia idő. akkor már ki is dobálta azt az egy fokozatot, majd közölték hogy váltót kell cserélni 1,2mill-ért. a többszöri reklamációról és próbálkozásról hogy-hogy nem, nem volt semmi dokumentációjuk.
Astra f 1996 c14nz. Hidrotőke hidegen és melegen is, hol csattog hol nem,szinte periodikusan. Pár másodperc csend,aztán erősödö hang,majd ismét csend. Egy szelepnél hallatszik.
Rajta vagyok de attól tartok,hogy csak a pénzem meg az időm megy rá,mert ugye tudjuk,hogy a vw-ket csak finoman kis türelemmel lehet rükvercbe rakni,na most az enyémhez valamivel mondjuk 1-2másodperccel többet kell várni feltolás előtt és gond nélkül veszi,szóval nem az van,hogy mindig recseg vagy,hogy nincs semmilyen lehetőség a berakásra ami reccsenésmentes...van csak kimondottan óvatosan kell mert egyébként bereccsen.Mindegy még nem írtak vissza,kíváncsi vagyok...
Figyu, nem nagyon szeretnék belemászni a történetedben, mert nem véletlen van régi Zastavám, de.
Ahogy Zoli írja, ha most sikerül nekik téged a témában bealtatniuk, akkor kisétálsz a határidőkből, ez a céljuk.
Ha most zavar a dolog, akkor jövőre is zavarni fog a recsegés.
Ez nem üzemszerű dolog, nem éghajlat függő!
Belehet menni ordibálva, rájátszva egy kicsit :a főnököt, képviseletet követelve és azt, hogy mutassák meg neked hol van a gépkönyvben leírva a "modorált" váltás.
Amúgy itt a környékemben volt garanciális hasonló eset,-fényezéses- televízió csatorna szívesen megy ki ilyen helyre, és mególdodott az ügy.
Tehát vagy tökös vagy és megteszed amit tehetsz, és legfeljebb nemsikerül vagy őrlődsz és jönnek a pszichés betegségek, xanax, cukorbetegség és társai.
Ha sokat ezen jár az eszed egész nap az már baj.
Na , írtam neked valamit, kérlek ne nekem igazold a továbbiakban a történéseket, én mást nem mondhatok ez ügyben.
Nem rég vettem egy balos és jobbos fűthető elektromos tükröt.
1991-es Opel kadett e építettem be és kiválóan működik a tükör lap irányítása a kapcsolóval.
Viszont a fűthető tükörrel van gondom. Megvettem a tükörfűtés kapcsolót, de nem merem simán rákötni, mert működése folyamán nagyon felmelegszik egy két perc után. Emiatt is kérdezem a szakembertől, hogy kell-e valami relé vagy más alkatrész ami kell egy tökéletes működéshez?
Ha igen, akkor tudtok adni egy bekötési rajzot vagy írásban le is írhatjátok.
Üdvözletem! Kis segítség kellene, suzuki wagonR 1.3 vvt ezeket a hibákat írja,a szenzor lehet vagy csak okozat? vagy a kerekeknél van vmi?Kicsit nehezen indul és be-be rángat (válaszokat előre is köszönöm!)
Anno egy család vett új jettát vagy borat. Piros vagy bordó színű volt amiről talán elkezdett vagy lejönni a festék vagy mattulni igen gyorsan. Bele mentek a “szakszerű” javitásba és hibátlanul megszívták mert nem sok idő elteltével minden elem így járt. Valami tv műsor foglalkozott különböző károsultakkal és ez megragadt bennem. Őszintén remélem hogy meghavul,ez így nem megoldás.
Boldogíthatnálak egy rosszabb történettel, mely szerint ismerősöm céges Caddyjének váltója már 5000 km után búgott mint egy öreg villamos és egyenlőre őket is elterelik. Hozzátenném, hogy az elmúlt fél évben 45 milliót hagytak ott autókra.
Vissza is kaptuk az új vw polo-t azzal,hogy már volt hasonló panasz de legyunk turelemmel mert idővel beáll a váltóolaj meg ahogy melegszik az idő egyre jobb lesz addig is tegyük csak nagyon lassan/óvatosan rükvercbe,hogy ne reccsenjen.Mondom ez hogy?!..mikor átvettük a mínuszokban nem éreztünk semmit,pont ahogy melegszik az idő lett rosszabb??!!!ha nem várjuk ki,akkor tegyünk panaszt mi levélben a porsche hungariának.megtettem,kíváncsian várjuk.
Egyszer kihúztam a blokkból, de én nem láttam rajta gumigyűrűt, meg nútot sem a gumigyűrűnek. Akkor nincs rögzítve gyárilag sem, csak bele van dugva a blokkba?
Renault trafic 1.9 dci, 2004-es évjárat, motorkódja ha jól tudom F9Q.
A kérdésem az, hogy az olajbeöntő cső, hogyan van rögzítve a blokkhoz? Az enyémen csak bele van dugva a blokkba, nincs rögzítve semmivel, és veri is kifelé ott az olajat.
Néhány napja elkezdett vacakolni a csomagtér ajtó zárja. Ha a központi zárral nyitottam a kocsit, 10 esetből 3 - 4 alkalommal nem nyílt a csomi ajtó, csak ha kulccsal is nyitottam. Volt rá eset, hogy csak többszöri kulcsos nyitogatás után nyílt. Majd vasárnap, míg egy parkolóban várakoztam, felnyitottam a csomagtér ajtót és megnyomkodtam/piszkáltam az átvezető kábelcsövet, ott ahol látható volt a rendszeres behajlás lecsukáskor. Nem kellett volna! Azóta sehogy sem tudom kinyitni a csomagtér ajtót. Informálódtam néhány szakmai fórumon, illetve telefonon is beszéltem már olyan "klubtárssal" aki hasonlóan járt.
A lényeg: ma délután megpróbálok a hátsó ülések felől bepréselődni a csomagtérbe. Leszedném a belső kárpitot a zárnál és megpróbálnám felnyitni. Ha sikerül, akkor elkezdhetem keresni az esetleges kábeltörést az átvezető kábeleknél.
Szeretném kikérni a tanácsotokat! Igaz, nem vagyok egy teljesen műszaki antitalentum, de gyakorlatom sincs az ilyesmi probléma megoldásában. Pl. azt sem tudom, mit kell kinyomni, felhúzni, átbillenteni az ajtózárnál ott belülről, hogy nyíljon az ajtó. Igaz, szeretném minél olcsóbban megúszni a problémát, de ha tapasztalataitok alapján, ilyen felszínes tudással állnék neki, akkor inkább keressek valaki autó villamossági szerelőt? Ha az utóbbi variáció a helyénvaló, akkor esetleg valaki szerelőt tudnátok ajánlani. Helyileg Pest 10. ker-ben vagyok, de akár távolabb is elgurulok a jó megoldás érdekében.
Innen izgalmas a dolog. Én is kerestem a szűröt,de nem találtam. A váltó csoport elején beírja a nagy okos szerző hogy 4 kell. Ha véletlen elütöttem a vázszámot elnézést,de volt ma kis tolongás.
Azzal is tisztában vagyok,hogy a vw-k manuális váltójával finoman/ picit meg kell állni hátramenetbe feltolás előtt,és egyetlen egyszer sem tolta fel sem én sem feleségem türelmetlenül megállás nélkül,de ez a 3-4másodperc nagyon sok,nem mindig sikerül,így heti 1-2-3-szor biztosan recseg e,így tönkre is menne pár éven belül.Áhhh na mindegy,majd lesz valahogy.
Tudna valaki segíteni abban hogy egy Audi alvázszáma alapján kikeresné hogy milyen szabványnak megfelelő olaj kell a váltójába, illetve az olajszűrő gyári cikkszáma. Köszönöm.
Szia.Bent van már az autó a Juvenal-nál,nem lesz egyszerű az biztos-((
Kipróbáltak másik ugyanilyet és az is bereccsent ha folytatolagosan megállás nélkűl de azért lassan raktuk be hátramenetbe.Igaz annál elég volt egy minimális 1ms megállás feltolás előtt (ami elfogadható),de az enyém 2-3másodperc megállással is bereccsent 5-ből 3-szor.4-5másodpercre meg kell állítani a váltókart lenyomás-balrahúzás után majd csak utána fel,akkor veszi mindig reccsenés nélkül.Na úgy érzem,hogy ezt el akarják fogadtatni velem,akkor ügyvédhez fordulok.
most már engem is piszkál az eredmény, még szép hogy ez nem fogadható el egy 2 hetes autónál , csere..., addig csereautó, ehhez ragaszkodj mindenképp... kemény legyél
Nekem nem lízinges, de CASCO-s autóm van. Volt egy javítás már a biztosítás terhére. A 300 Eurós önrészből 100-at kellett kifizetnem, mert a fényező a biztosítóm kiemelt partnere volt (vagy másért, de nem firtattam, szép munkát végeztek és csak egy százasba került)
Akkor ezek szerint fel lehetne tölteni a felső nyílig is,de akkor kb 4,5-5 lityi menne bele a 3,8 helyett.Mondjuk sokat halottam,hogy szerviz rendszerint túltölti 4,5 litert tesz bele.
Ok, köszi.Mondjuk azt gondoltam,hogy a max az a felső nyíl lehet. Csakhogy az eddigi összes kocsimnál(volt jó néhány)ha az előírt mennyiséget raktam bele,akkor az a max jelig ért.itt meg csak a kettő közé ér,pedig még kicsivel többet is raktam bele.
A motorban a képen látható nívópálca van,amin nem tudok eligazodni.A gépkönyvben ez a fajta(gyári eredetű) pont nem szerepel,így nem tudom ennél hol is van a max-minimum?A motorba 3.8 liter kel(4-lit ment bele)ami a jelölt részig ér.Találkozott már valaki ezzel a fajtával?
Recseg de azért próbálgatod.Nem rángatni kell azt a váltót nem azért van 🙂kuplung nem emel ki rendesen azert reccsen.gyárilag szarul àllították be ezek szerint.vidd el és állítass rajta
Szia.Kipróbáltam ma,hogy 1-esbe rakom a rukverc előt,úgy azonnal beveszi,viszont egyenesen rukvercbe feltolás előtt ha nem várunk 2másodpercet már egyre rosszabb,nagyon nagyokat recseg.
Nagyon kíváncsiak vagyunk mit mondanak holnap de azt semmiképp nem fogadom el egy 2hetes autótól,hogy csak nagyon lassan tegyem vagy toljak előtte egy egyest ha esetleg azzal jönnének.
Azt a VSS és a 7MZ-ből sejtettem. Ide akkor Seat program kell. Seat vin kodolot nem tudok,max holnap munka közben megnézem. Valaki majd ir ide címet hozzá hogy tudj haladni,keresgélni.
Segitség köllene AUDI A6 2.0 (1968 ccm) TDI TOURING 100KW AUTOMATA váltos TRIPTRONIK ,DIZEL 2009-es ezüst.
A beömlö részt szeretném kitisztitani, a tömitések katolog számja kellene az EGR töl a fejig, esetleg kaphatok linket ahol megtudom nézni mijen számokkla vannak feltüntetve a tömitések?
kollegam lizingelt egy bmw-t(privat lizing, nem dolgozoi, hanem teljesen nyilvanos lizing) es a pakolohazban neki ment vkinek es lett egy karc a fenyszoron (xenon). vmi 4000eurot hebegett
casconal is van önresz 500-1000euro korul (emlekeim szerint, vagy ha nincs akkor szepen perkalsz evente)
jo dolog a hasznalt auto, ha bemehetsz vele a varosba... es ha egy kupplungozas nem 1200euro (OK, ha beszerzem a dolgokat es "nem lattuk egymast) alapon keszul, akkor 250euro a munkadij), csak nem mukodik ha evi 50ekm-t mesz (melo mellett)
a legtöbb szerviz is keveri a barkacsolast az autojavitassal :-(
viccet felreteve. mond el, hogy te mit ertesz fenyezes alatt.
(ennyire soha nem mentem bele. azt akartam, hogy ugyanolyan szine legyen mint a kocsi többi reszenek, ne legyen megfolyva, ne legyen narancsos es ne jöjjön le, ha rafolyik a benzin. ha ez lefestes akkor mar tudom. mivel nyujt többet egy szakszeru fenyezes?)
mondjuk a 3.-nal egy "nagyobb csomag" volt, ha jol tudom 73eFt-t(vagy 76eFt-t?) fizettem cakkum pakk, mert szelvedot is csereltek(anyaggal), kihorpasztottak egy ajtot es kicsereltek az elso lengokarok hatso(fekvo) szilentjeit (anyagot en vittem).
persze lehet ervelni, hogy a tovabbi 36eFt-ba(szelvedo es szilentcsere) epitettek bele a nyereseget. lehet, nem tudom
passz, par eve nem fenyeztettem, de most 20eFt-ert talaltam. 2 het mulva kiderul a minoseg
2007-ben(50eft/3elem(motorhazteto, sarvedo, lökharito, pici doblemez es hutomaszk szelei) - 1 eves auton, azota is megvan es köszöni jol van, vegig kint allt es azota belekerult 165ekm),
2009-ben(17eFt/motorhazteto, golf 1, azota sem esett le a festek, bar valoban garazsban all.)
es 2012-ben(40Eft/3elem= 2 sarvedo+teto szelvedo es tetöablak között) fenyeztettem, ez a kcsi el lett adva, tehat nem tudom hosszu tavon milyen.
ha a sajatom az uj auto, akkor lefujatom 20-25eFt-ert. ha lizinges, akkor 1500€-t akarnak tölem.
ez ugyanaz a beszelgetes mint a roman kollegammal.
lakas 40lakasos tarsashazban:
ö azt mondja: jobb mert a tetöjavitast(stb) 40-fele osztjak.
en mondom: igen 40fele a 10x arat es akkor amikor eldöntik, nem amikor penze van ra
haz/ikerhaz/(sorhaz) ha vmi elkurodik, akkor akkor fogom megcsinalni amikor van ra zsem. Es azzal csinaltatom meg, akivel akarom vagy csinalom meg magam...
legtöbb regi autoval(10+) meg egy ido utan rendszeresen foglalkozni kell... (tudom ott a A4 B5 AFN, vagy C4 2.5 tdi.)
vehetsz 2-4eveset, ami meg szerintem lutri a köbön, még eleg draga, de üveggömb kell hogy tudjad, hogy valoban 40-60ekm van benne vagy igazabol 140-180ekm es föleg hogy milyen volt a karbantartas. (ha ert hozza az ember akkor a kaszni(töres) lathato) es ugye a jo ajanlatokra repülni kell az orszag masik vegebe es aztan kiderul hogy megsem jo ajanlat...
ha megkapom 40-45%-kal listaar alatt az uj autot, akkor arra latatlanban igent mondok, mert a 2-3evesek vannak ilyen aron 40-60ekm-rel.
(eladtam golf3 tdi-t haveromnak, neha verem a fejem a falba. aztan meg meseli, hogy eppen mi esett szet rajta(feltengelycsuklo, kupplung, turbonak a csöve, ablakemelö), akkor meg megsem sajnalom annyira)
(uj kia ceed szerintem vhol az astra es a golf kozott van minosegerzetben. tartossagban golf, de ranezesre kevesebb fasz megoldassal)
félaron nem talaltam uj VW-t. listaar 56(seat leon) ill. 60%-ert(vw t6) viszont igen. (dan reimport(mobile-n talaltam) ill. hasznaltautocsereprogram)
leon kulonben benzines 1.6 suzuki vitara vagy kia ceed lett volna
T6 meg renault traffic/opel vivaro
en is szeretem a VW-t, de igazabol A->B-be kell eljutni vele, ne legyen tul draga es ha elromlik, akkor javithato legyen
jol elvoltam a 14eves LPG-s opel corsaval, mert a tehen fing olcso volt, de mar kezdett megbizhatatlan lenni. fiat pandaval is. (azt meg szeretem is, de az is kezdett foglalkozos lenni)
szagolni/szeretni/nezegetni... arra van egy golf1. 230eFt volt 14eve. 56ekm-rel. olcsobb mint egy jo illatu uj auto
Ha modjuk váltót esetleg kuplungot cserélnek,azt látják majd eladáskor ha leinformálják?(csak mert lehet inkább eladom,és az úgy elég gáz a vevőnek,hogy pl. váltóvserés)
tul sokat varsz az uj autoktol. nem olyan veszes a helyzet mint az uj lakasokkal, de uj autoknal is az elso ido arrol szol, hogy kijavitod gagyi gyari megoldasokat. Ha szerencsed van akkor elöbb sikerul megoldani a fasz megoldasokat, mint hogy ki kene dobni a kocsit azert mert folyamatosan szethullik rajta vmi anyagfaradas miatt.
busz, vonat, repulo, vagy szopas a kocsival.
(opel corsa: hatrramenet nem szinkronizalt, az is eloszerettel recseg ha nem 1-ben volt elotte vagy nem lassan rakom be. most mar 202ekm ota. ez van. recseg. de lehet hogy nalad van ra megoldas)
fiat panda (2006-s) uj kora ota nyaron dugoban nem emel ki a kupplung. ha ugy allitom be hogy kiemeljen, akkor meg telen csuszik... (van benne egy gumitusko ami a nyari melegben tul puha lesz...) 12 eve ilyen 24 kupplungallitas. Ja meg kifelejtettek a vizlefolyolyukat a legszuro elotti csöböl. meg beazik a legszuro. nem, nem idovel lett ilyen. gyarilag szar
Lenyomom majd balra húzom a váltót és ott megállok 1-2másodpercre majd csak utána tolom fel akkor nem recseg soha.aA baj,hogy úgy nagyon figyelni kell,új atutótól nem várná el az ember.
sziasztok.vadonatúj 5 sebességes kis vw polo 1.0tsi autónak hátramenetbe rakáskor megreccsen a váltója,olyan mintha nem lenne teljesen benyomva a kuplung,ha nagyon lassan tesszük akkor semmi hang.
A kereskedő elsőre azt mondta,hogy hátramenetbe csak lassan kell minden autónál,,de ennyire?képtelenség odafigyelni mindig!
Mire számolhatunk?Tudnak kuplungon állítani ezeknél az újabb autóknál?
Mostmár tökéletes, villog az ajtón a led! A jobb hátsó zárszerkezetett motorja szorult 1kicsit és ez bolonditotta meg a computert. Mindennek jónak kell lennie. 😀
Sziasztok! Tárcsafék úszócsapokhoz melyik zsírt, vagy zsírsprayt ajánlanátok. Eddig rézpasztával ügyeskedtem, de sok szétszedettnél valamilyen fehér ptfe zsírhoz hasonlót látok.
Nem tudja, hogy 1Z, de lehet nem ártana az sem, hogy 2 vagy 4 el.ablak van benne, kombi-e vagy sem, tolótetős-e vagy sem, központi záras-e vagy sem, mert ez kábé ennyiféle/ezek szorzata számú vezérlőváltozat/rajz is lehet:-)))))
Kösz szépen. Az lett volna a következő kérdésem, hogy hol a jófenében van a z elektronikája. Így kapcsolási rajz, és tipusismeret nélkűl nem lesz egy örömünnep.
Elvileg van valahol neki egy 24-25 lábas vezérlője, ahova az ajtózáraktól a belsővilágításig,ablakemelő kapcsolókig minden befut, az vezérli ki az ablakokat.
Ha első körben nincs szemmel látható hiba(vezetéktörés, kidörzsölődés, rossz kapcsolók, stb), akkor rajz alapján végig kéne mérni, hogy a ki-bemenő jelek megvannak-e, és indításkor/terheléskor mi változik, ami miatt a vezérlő leengedi az ablakot, vagy ha nem változik semmi, akkor belső hibája van-e esetleg - ez lenne a hibakeresés hivatalos útja.
Namost mivel ez akkora meló(szétszedni-mérni mindent), hogy nem nagyon szokták bevállalni*, túl sok idő az autó értékéhez képest, így max. szoktak rátenni egy másik vezérlőt gyorsba, ha találnak a bontóban, és vagy megjavul, vagy nem.
*ha érzed magadban az Erőt, nekiállhatsz Te is, vagy bízd meg a szomszéd elektromos végzettségű szingli fiatalembert, aki szerez hozzá a netről kapcsolási rajzot, és 2 láda sör fejében hajlandó az életéből valamennyit rááldozni a nemes cél érdekében.
Utólagos riasztó van benne, az a led jó villog ha lezárom. Ez riasztó nélküli volt s ezen mint minden 4 GOLFON az ajtón lévő led ha villog akkor le van zárva .
Nem nagyon vágom a vw központizár rendszert(sem), lehet azért, mert gyűlölöm javítani, de úgy rémlik, hogy a led a riasztórendszer állapotáról tájékoztat, ha nem villog, akkor nincs élesítve, csak bezárva.
...amikor beleptel a muhely ajton.. es a szemed megcsillant a frissen polirozott trabi dob lehuzon,..
a preciz foliaba csomagolt icet megszakitokon, a csatasorba allitott uj isolator gyertyakon..
..tudtad jo helyen vagy, itt szakemberek vannak.
(aztan ahogy araszoltal elore a hajnali sotetben az aknak menten, csak a szemed ele kerult az iroda asztalra felpakolt paraszt kolbasz, meg a mellette felig ures hubertusos uveg.. )
Ha ha ha de vicces! Remélem te úgy keresed. Mert en egy lámpával végig nézem a benzincsoveket a motortérben hátha láttok valahol gyöngyözést szivargast. De lattom nálad ez mukodik csak a gyufa grat.
VW GOLF 4 TDI 2003 Hideg idő után az ajtón a led nem villog a központi zárás után. Másik zárszerkezet csere után sem villog a led bezárás után. A mikró kapcsoló jó mert nem nyit vissza,kilépő fény jó, csak az ajtón lévő led nem villog bezárás után. Segítséget kérnék hogy hol lehet a probléma. Köszi.
Köszönöm szépen! Mindenképp megnézem. Nem tudom, hogy végül is a szerelőcimbi ráér-e? Remélem. Gondoltam ezért megkérdezem itt is. Határozottan nem olaj-, hanem élénk benzin szaga volt. Az eladó nem zárkózik el bevizsgáltatástól, stb. Kérdés, hogy szükség van-e erre?
Az h szivárog a benzin az meg nem jelent őrült nagy bajt. Előfordul egy nem jól rögzítet bilincs vagy valahol kidörzsölődőt egy cső. Én nem szeretem a most motorteret mert olyan mindha takargatni akarnának valamit. Inkább legyen koszosan őszinte. Sajnos ennél többet így nem lehet róla mondani miert van így. De egy jó zseblámpával akar eszre is lehet venni ha megnézed hogy h ereszt.
Lemosott motortérhez képest erős benyószag. Határozott benyószag. Olyan, amilyet nem igazán tapasztaltam a starletemben/bé korzámban/puntómban sem annó, míg megvoltak ezek a járgányok. Azt sejtem, hogy szivárog a benzin. Arra voltam kiváncsi, hogy tud-e olyan helyről szivárogni, hogy inkább ne vegyem meg ezt az autót.
No mitől lehet benyoszag? Mar ahogy te írtad egy benzinesnél. Mert mondjuk szivárog valahol a benzin. Meg a másik mi neked a benyoszag mivel benzines kocsinak a motorterenek is van egy jelegzetes szaga.
No itt van egy kis gond. Mivel ázok az olajok bizonyos mértékig engedélyezett az gázolajjal való keveredés. Mikor megterveztek az olajat számoltak ezzel de csak bizonyos mértékig mert megváltozik az olaj kenokepesege. Még igazából más is. Még bizonyos % után a gyár olajcseret ír elő. Szóval ezért nem jo ez az összehasonlítás. A másik dízelben olajcsere után mindig fekete lesz az új olaj is. Csakhogy a koromtartalma keves a régi olajhoz képest. De ezt lehet meg ragozni. Nem csodaszerek meg mindenfele hokuszpokusz kell hanem időben olajcsere de ezt is lehet ragozni mi az h időben. Ez is egy tag fogalom.
Focus 1 1.8 benya. Alapjárati motort (szelepet )ki hogy tudta kivenni a szivósor alatt hátul??Piszkosul eldugták.1.4-nél könnyen hozzáférni elölről.Karbantartó átnézésre jött,levegőszenzor,kartergáz szürő szivacs cserélve,folytószelep tiszta korom,(de már nem).Nem fuldoklik a gép,csak ha már lennt volt a folyszelep...ránéztem volna.
Kinéztem egy Astra J, 2014.08 havi, 1,6 szívó benzines kombi autót. 188e Km-rel. Cégautó volt. Nagyon szép, egyben van. Ajtók nem lötyögnek, szóval szép, tiptop. Szervizek rendesen dokumentálva.
Az autó ideiglenesen forgalomból kivonva. (Család megvette az általa használt autót a flottából.) Pár hónapja nem ment. Szeptemberben volt a 180 ezres szervize. Tegnap kipróbáltam. Jónak tűnt, már amennyit értek hozzá. (Nem sokat.) Motorház felnyitása után benyószaga volt. Motortér le volt mosva.
Adagoló stb azok több százezret futnak gázolajban,tehát azért más az anyagminőség.Motor esetében meg csak max 30-másodpercet megy,és még marad bent szűrőnél stb olaj is ami még ken is.Videon nézve,mikor leengedik a gázolajt,szinte ugyanolyan fekete sűrű olajszerű jőtt le mint a leeresztett olaj,persze valamivel hígabb.Vannak motorok, melyeknek a DPF-szűrő által piszkosul felhigul a motorolaj a belekerűlt gázolajtol(pár Fordba csak 3,8lit az olaj)és így futnak sok km-mire elpárolog,aztán jőn az újabb adag.
Azt en is tudom h az adagolot belulrol teljesen kitolti a gazolaj. A nagynyomasu pumpa sem hall meg tole. De azert ott masmilyen anyagok vannak h bírják is. Persze erről lehet elmélkedni sokat
Hat nem tudom olyankor leveszem az olajteknot inkabb. Volt nalam egyszer toyota kisteher. Abban konkrétan nem jot le semmi.mikor levettem a teknőt egy db ban ott maradt a helyen. Olyan volt mind a zselé torta. De ott is inkább szétszedtem az egészet és elmostam mindent minthogy gázolajat tölcsek a motorba.
Vannak motorok amik kibírják azt is, hogy 40 ezret futnak olajcsere nélkül. Csodálatos módon nem ég meg benne az olaj, nem kopik el benne különösebben semmi.
Viszont az olajleeresztőn, nem olaj folyik le, hanem valami telített, kormos zsírszerű plazma.
Egy ilyen motornál legjobb, amit tehetsz, hogy valami drasztikus módszert alkalmazol.
"Azért a gázolaj nem motorolaj. Kenokepesege minimális."
Nem is mondta, hogy azzal akarja használni az autót. !! A kenőképességről meg annyit, hogy az adagolókat kizárólag a gázolaj keni....... A sajátomat 640ezer km óta.
VAn aki szokik gazolajban mosni olajos-mocskos femalkatreszeket, peldaul lancot, nyilvan innen szarmazik a dolog.Van valamelyes tisztito hatasa a dolognak.
optimalis esetben akar vizzel is jarathatnad, ilyenkor a csapagyakon nincs femes surlodas.
nyilvan ilyen eset nincs, (lancok, himbak, etc ) de annyira meg epp eleg a gazolaj, es a vissza marad olaj mixe hogy egy atmosashoz elegendo kenest biztositson.
...hogy erre nincs szukseg egy jol karbanttartott autonal, az viszont biztos.
Azért a gázolaj nem motorolaj. Kenokepesege minimális. Mi előny származik egy ilyen kezeléstől? Valaki mesélje el nekem. Mert hallottam én már szervoolajos öblítéstől a fekolajig. Szerintem ez egy baromság.
De aztán néhány év múlva a fészbuk megvilágosította őket és kitalálták, hogy cseréld ki az áteresztőt szűrő nélkülire, a hozzávaló vastagabb olajcsővel együtt, meg nagyobbra az olajteknőt....... Legalábbis akkor, ha nincs kedved folyton turbót cserélni. ://
hát ne is haragudj "kiment belőle a turbó" de hová? :-)
a kartergáz szűrőnek mi köze van az egészhez?
ha visszajön az olajnyomás (ami ugyan van, de mennyi és hol?) akkor vissza "bejön" a turbó?
és a legfontosabb kérdés: ekkora hozzáértéssel, (nyilvánvaló hogy a tulaj vagy) miért nem olyan szerelőnél van/lesz aki nem fogalmatlan hozzá? vagy instruálni akarod?
Nem arról van szó, hogy a szennyeződés tömíti el az olajzó furatokat, hanem az olaj krakkosodik, lakkosodik ezzel szűkíti a furatok keresztmetszetét. Tovább csökken a az átáramlott olaj mennyisége, ezzel a hűtő hatása, így a nagyon érzékeny lebegő csapágyazás nagyon hamar károsodik.
Megfelelő kenésnél, odafigyeléssel simán elmegy 300 ezret a turbó csapágyazása, de ha ez leromlik pár ezer km alatt is megdöglik.
Egy rakás motornál van szűrő a turbó előtt, bár igaz, hogy ezeket mind ugyanolyan "beállítottságú" mérnökök tervezték. (csak ezeket ismerem ennyire behatóbban) Aztán vagy hülyék voltak, vagy nem. :-P
Atya úr isten. Egyenes út a motor öngyilkossághoz. Ha motort akarsz öblögetni akkor erre tálalták fel a motoroblitoolajat. Ámbár nem tudom ki csinálja ezt.
Ford 1,6 tdci motornál lenne olajcsere,ezzel kapcsolatban kérdezném.Pár helyen is olvastam,hogy olaj leeresztés után ugyan annyi gázolajat(3-lit) öntenek bele,majd járatják rövid ideig.Gázolaj leenged hagyják jól kicsöpögni,és megy bele a friss olaj. Namost ez nagy baromság és még káros is lehet,vagy van esetleg alkalmazható haszna is?
Már kérdeztem emlékeim szerint, de nem kaptam rá választ... Focus 1,6tdci, 2013 Rendelkezik valaki infóval arról, hogy állítólag egy idő után már nem szereltek ezekbe az 1,6 tdci motorokba a turbó elé olajszűrőt? Pontosabban ha nem szereltek, akkor mikortól, alvázszámból megállapítható-e? Ez az amit ajánlott eltávolítani. Mert kellemetlen lenne ha kibontanánk, és már nem is lenne benne.... Felesleges szerviz díj..
1999 Volvo v40 1.9 di 70kw D4192T2 motor (Ha jól emlékszem Renault F8Q alapú)
Gyorsításkor 2000fordulat felett buborék hangot hallok pár másodpercig a fűtőradiátor irányából, de a tüzfalnál levő légtelenítőn nem jön levegő csak hűtőfolyadék. Hideg, álló motornál is nyomás alatt van a hűtőrendszer, a csövek kb olyan kemények mint üzemi hőmérsékleten. Ha kinyitom a tágulási kupakját akkor szisszen és puhák lesznek a csövek. Ha üzemmeleg motornál leveszem a tágulásiról a kupakot és egy gumikesztyűt rakok a nyílásra, akkor nem fújja fel, gázadásra inkább beszívja a gumikesztyűt. Víz nem olajos, olaj nem vizes. Egy hosszabb (250Km, 90-110-es nyugodt utazó tempó) út után elfogyott a tágulásiból a víz. Utántöltés után nem tűnt még el, azóta 2*30km-t mentem. Hengerfej problem van kialakulóban?
Quattroman. Akkor egyformán szívunk, csak a megoldás hiányzik. 40 évet mercivel éltem, s nekem ez a nyáladék uj. Nem ösmerem a nyűgjeit, nem tom mi hol van benne, pl. komfortelektronika,ha van ollan. Pillanatnyilag testhibára gyanakszom,de hóóól Mindegy,legelek tovább.
"a probléma a szétrohadt zeegernek nevezett acélrugó, aminek nincs szemes része, vagy megette a rozsda."
Eredetileg rendes szemes seeger volt - valószínűleg tényleg lerohadt róla, bár én még nem találkoztam ilyennel. Általában túlélik a kort, ez valószínűleg tényleg sokat kaphatott. Amúgy ha még megvan a szem akkor is rohadt nehezen jön ki, mert mélyen ül nagyon. Legalább 2 mm. Fogó+2 csavarhúzó a normál metódus. Így hogy le van törve róla a szem, meg már hiányzik egy félcentis darab is fogalmam sincs hogyan fog kijönni, lehet hogy mégis egy bontottat keresni egyszerűbb lenne.
"Paco, a jeladóról már lemondtam, talán még meg tudom vágni az öntvényt úgy, hogy a jeladóba nem túrok bele, aztán valahogy kimozgatom, de attól is simán tönkremehet.
Nagyon nem érdekelne, de egyelőre nem találtam csak 30 rongyért. Persze a másik oldal is ilyen lesz..."
Nem fog menni, fölösleges megvágni az öntvényt. Ahogy alább írtam, nem bele van dagadva a rozsda által hanem össze van valahogy nőve a jeladó a vassal. És igen, K drága. Bár ez a 30 egész jó, még 4-5 éve is 45-50 körül adták darabját. Igen, jól látod a másik is ilyen lesz. Amúgy ha jó a jeladó én nem bolygatom, inkább kifejtem a jeladót a csatlakozótól. Kicsit nehezebb úgy dolgozni vele, hogy lóg a kábel mindenfelé, de kisebb szopás és olcsóbb is mint újat venni. Ha meg eleve rossz a jeladó akkor nem kár érte ha ki kell barmolni.
Viszont én nem megyek a közelébe lánggal, mert az nekem nincs. És az a műanyagházas jeladó valószínűleg azt rosszul fogja viselni.
A lengőkar viszont vas és nem alu. Mégsem barna rozsda van ott hanem a vas marad vas, a műanyag külső fele meg átalakul valami fehér szarrá (nem is por az hanem valami hártyaszerű dologami felületében tapad a vasra és nem engedi oxidálni).
Gondoltam arra, hogy a gyárban megkenik valamivel, de az is ugyanezt művelte amit saját kezűleg raktam be 15 éve, és tuti nem lett kenegetve.
A menesztő kint van, az nem gond természetesen, a probléma a szétrohadt zeegernek nevezett acélrugó, aminek nincs szemes része, vagy megette a rozsda.
Préseléssel már nem lenne akkora gond, Co-val húzok a futógyűrűbe nagy árammal pár varratot, világít az egész.
Ha átadta a hőt gyorsan lehűtöm belül, akkor biztos megmozdul benne valami és szétszedhető, de itt útban van a zeeger maradvány, azon nem tolom át.
------
Cam, próbáltam megfúrni, meg flexxel nekimenni, a szem nélküli zeegereket így szoktam kifordítani, de itt csak kitört belőle egy fél centis darab, semmi nem mozdult külön.
Nem olvasztai akarom csak kicsit meggyepálni lánggal, a meleg sokszor segít, de azért neki kell menni, a lángforrasztó az csak móka.
------
Paco, a jeladóról már lemondtam, talán még meg tudom vágni az öntvényt úgy, hogy a jeladóba nem túrok bele, aztán valahogy kimozgatom, de attól is simán tönkremehet.
Nagyon nem érdekelne, de egyelőre nem találtam csak 30 rongyért. Persze a másik oldal is ilyen lesz...
A gazdája rábólintott, ha csak így megy, hát így megy, de nekem nem veszi be a gyomrom, hogy ezt így kell megoldani.
Sok ilyesmi Fiatnál (is) egy monoblokk van, kiszeded a 4 csavart aztán eldobod, kapsz egy újat. Csapágyházzal, csapággyal, menesztővel húszezerért.
A takarólemez már alufólia szilárdságú, az úszónyereg berohadt, a féknyereg szintén, e miatt a tárcsa és a betétek is.
Pedig nem egy elhanyagolt autó, kivülről nagyon csiribiri, gondolom jól mozog szarban, sárban, ezért is lett vásárolva ilyen körülmények közé. Állt 1-2 évet az látszik ez be is tett neki. Vagy nem ez, de ilyen.
Sziasztok! Látom most vagytok fenn páran. Segítsetek kérlek. A94 es 19TDI passatom jobb első ablaka önállósította magát. Önindítózok, lemegy, Bekapcsolok fogyasztót,lemegy Tehát bármi terhelést kap az akku lemegy . Köszi az építőjellegú javaslatokat.
"ami miatt a jelado beszorul az a furatban feldagado rozsda. ami porozus, tehat jo eselye lehet a savnak.
ha az a rozsda onnan 'kiesik'.. elvileg a szenzor is kikell jojjon,."
Sportszerű nehezítésnek tekinted azt az infót, hogy miután kibányásztad a cuccot nem rozsda van a műanyag és a vas között, hanem valami fehér porszerű képződmény? :P Most kémiázz. :D
Azt mondjuk még nem próbáltam. De úgy össze szokott érni, hogy még miután már teljesen szét van barmolva a jeladó és szemből van kitolva megfelelő méretű racsnisszemmel meg préssel, a külső műanyag hüvelye még akkor is bent marad a lyukban, úgy kell kikapargatni. És ezt kétnapos wd40-es meg gázolajos, meg csavarlazítós, meg rozsdaoldós áztatás után is ugyanígy produkálja.
A fékfolyadék higroszkópikus, azaz vizet vesz fel a környezeti levegőből. 4% víztartalom esetén a forráspontja drasztikusan csökken, akár 160°C alá is mehet. Ehhez nem kell verseny körülmény. 5-7év alatt a 4%-ot biztosan felveszi.
Helló Kisa! A menesztő biztos kijön,én utána kiszoktam fordìtani a golyòskosarakat,a külső gyűrűt meg màr ketté lehet fújni oxigénnel.A külsőgyűrűt belülről körbe is lehet hegeszteni,úgy összehúzódik,hogy néha simán kiesik.
A szelepet nem a zárócsavar fogja ,olyan mintha bele lenne préselve a blokkba.Mágnessel egyáltalán nem jön...olajnyomás se nyomja ki.Megnéztük zár így nem lesz csere...
Hátsó kerékcsapágyat kellene cserélnem ebben a konzolban, de úgy össze van rohadva, hogy a zeegert sem tudom kifaragni belőle. Igazából nem is látom...
Bontottan egyelőre nem találok, az új konzolra kb. 75.000-et mondtak. Persze ez 2x, mert mindkét oldal...
Cam, hogy keressem ezt angolul?
Hasonlót találtam, de ilyet nem.
Esetleg valaki tudna segíteni egy cikkszámmal? (Zoli?) Kösz!
A fő gond a fék. Amit nem kell komolyan fékezni nincsen gond. De jön egy komolyabb lejtő gondba leszel mikor beások a pedál. Még korrodálja a belső elemeket a fékben. Abst meg ilyeneket. A fagyalo ott csak motort lehet tönkre tenni vele meg mindent amivel érintkezik. Hűtő folyni fog mert elsavasodik.
Sziasztok! Opel Astra A16XER -ben cserélt már valaki olajvisszafolyás gátlót? A hengerfejből elvileg nem engedi vissza folyni az olajat.A generátor alatt van egy záródugó a blokkban (8-as imbusz) alatta 10mm átmérőjű fémházban fémgolyós szelep van. Ezt hogy lehet onnan kiszedni?
hát elég sokat foglalkozok az autómmal és lehet néha kezdek kicsit túlzásba esni, ebben van némi igazság :D nem látszik hogy kinyomta volna. de beszerzek egy új sapkát hátha...
1 hónappal ezelőtt töltöttem rá.akkor belőttem hidegen háromnegyedig igy mikor meleg volt majdnem maxon volt a víz.most hidegen van kb a felénél.nem olyan vészesen fogy de akkor is zavaró és a végére szeretnék járni.a töltés óta mentem kb 1500-600 km-t.a zárókupakra gondoltam már.de ha az rossz lenne akkor forralná a vizet nem ?
De igen enged valahol. Bárhol engedhet ahol cső és bilincs van vagy tömítés. Szóval ne várj olyat h ott mert olyan nincsen. Nézd és keresd. Ne várd h más megcsinálja helyetted. Vagy irány egy szerviz és megkeresik neked pénzért.
Szia Zoli. Látom itt vagy. A 94es passat TDI m újabb hisztivel jött elő. Ha önindítózok lejön a jobb első ablak. Ugyanezt eljátsza akkor is ha más valami terhelést kap az akksi. Az ajtók zárására is megbolondul, de akkor a többi ablak is önálló életre kel. Hol van elhelyezve a komfortelektronika? Ha van illen.
Sziasztok !Adott egy golf 4 2.0,a problemam a kovetkezo lenne.1 honapja figyelgetem a hűtővíz szintjet es nem sokkal de lathatoan kevesebb van benne.hengerfej hibat kizarnam mert ezen kivul semmi nem utal rá.továbbá a futoradiator csatlakozasanal hallok ilyen csurcsolo hangot mikor nyomkodom a vizcsoveket.lehet szivarog a radiator kicsit ? futessel sincs semmi problema.
Sziasztok! szeretnék kérni egy kis segítséget adott egy Fiát Punto 55s 176 1955 -ös évjáratú auto! Gondomaz lenne vele hogy hidegen minden rendben amint eléri az izeni hőfokot akkor elkezd fulladni es nem beszi fel a forulatot es mem akar beindulni csak ha vissza hűl cserélve lett gyertya,lamdaszonda,injektor,alapjaratimotor! Mitől lehet ez a gond! Előre is köszönöm
Adott egy 2.0D motor minden működik normálisan indul semmi rángatás stb füstölés... semmi idegen zaj...
Menet közben ha rálépek a gázra egyszer erősebben húz az autó egyszer meg gyengébben... és így oda-vissza! Van mikor sokáig erősnek érzem utána hirtelen gyenge lesz! Nincs hibakód a tárolóban!
Az EGR szelep lehet a ludas még úgy is ha nincs hibakód?
Mondhatni Thalia és Clio2 típusjelenség a fűtőradiátor elrepedése. Nem egy hálás feladat a cseréje, párszor csináltam már kényszerűségből rokonnak/barátnak, meg szívességből 1-2 autószerelőnek aki lepasszolta hozzám. Ilyen időben jobb ha legalább fél napot fűtött műhelyben van az autó, utána lehet műanyag tördelés nélkül nekiállni. Komplett műszerfalat és tartozékokat le kell venni, plusz motortérben kis bontás. A sokadik után kb. 8 órába belefér, ha szopás van (már pedig az utángyártottak gyorscsatis vízcsőcsatlakozójával van) akkor kb. 10 óra elmegy rá. x órabér + fagyálló +alkatrész + segédanyag. Márkaszerviz is 2 napra vállalja be.
ra is kerdeztem, hogy nem kellett volna kompletten az egeszet, de a pohu a kuplungtarcsa+kinyomocsapagy cserejet hagyta jova... igy lehet, hogy ezt duplan fizetik majd, de az is, hogy inkabb elhajtanak... a markaszervizben videozgatnak, audiofajlokat keszitenek, ez alapjan az importor dontott. de ok eloben nem lattak a kocsit
de ha a szerviz helyett valaki ra tudna jonni, hogy mi lehet rossz, ha a kuplungcsere nem segitett, sokkal elorebb lennek
sajnos nem azonnal volt rossz, kb. 2 hetig jol mukodott. utana kezdett ujra kattogni ugyanugy, ezert gyanakszom arra, hogy ha nem a tarcsa, akkor valami mas okozza a hibat. de csak talalgatok
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy a Renault Tháliám (1,4 16V 2001 RT klímás) olyanokat tapasztalok,hogy ha bekapcsolom a fűtést, akkor kb. 2-3 perci érződik olyan büdös szag, mint (a disznó húgy) leginkább ahhoz hasonlítható. És egy idő után a kormány felőli szélvédőre kicsapódik, valami olyan mintha pára lenne, de nem az és egyszerűen papírral nem törölhető le. Csak ablaktisztítószerrel lehet igazából eltávolítani utána szép tiszta az ablak, de egy következő út alkalmával kezdődik, előröl az egész. Hűtővízvesztést nem tapasztaltam nem tudom, hogy mi lehet a gond tapasztalt már valaki ilyesmit?
lécci adjatok tanácsot, mi lehet a baja alig 45 ezer kilométert futott, 2015-ös 1.2 TSI (110 LE) motorral szerelt Skoda Octaviámnak. A hibajelenség könnyen összefoglalható: járó motornál, a kuplung kinyomásakor az utastérben is jól hallható kattanás/pattanás hallható, ez talppal is érezhető. Benyomáskor nagyobbat, visszafelé, a pedálút majdnem végén kisebbet kattan. A jelenség az alábbi két videón jól hallható:
Amint a motor áll, a kuplung kinyomásakor nem hallható zaj, olyan, amilyennek mindig lennie kéne. Újraindítás után rögtön kezdi a kattogást újra.
Márkaszervizben garanciában már cseréltek kuplungtárcsát, ez nem oldotta meg a problémát. Én már mindenre gondoltam, vajon okozhatja a jelenséget egy esetleg gyári hibás kéttömegű lendkerék, abban valamelyik rendetlenkedő rugó? Ebben az autóban van az is. A garanciális kuplungcserénél a kéttömegűt nem cserélték.
Márkaszerviz szerint a kuplungszerkezetnél nem észleltek hibát, ők a kattogást a váltó felől hallják. Rendkívül idegesítő a probléma, hol keresgéljek tovább? Csütörtökön megyek újra a márkaszervizbe, és félek, megint csak el fogom cseszni az időmet...
Könnyen javítást úgy értem, hogy szét lehet-e szedni ha mondjuk eresztene és utána lehet-e egyáltalán javítani? (Szétszedni, tömítéseket cserélni...) Nem szeretném, ha idővel meghibásodna és javíthatatlanná válna.
Van egy kis LILD-ből vásárolt krokodil emelőm, de annak a maximális emelési magassága ~350mm. Szeretnék egy második krokodil emelőt vásárolni, ami 100-500 mm között emel. Tudnátok nekem ajánlani olyan típusokat, amelyeket sokáig használhatok problémák nélkül? És esetleges meghibásodáskor könnyen lehet javítani, felújítani?
Torin Big Red emelőit néztem idáig, mennyire megbízhatóak? Könnyen javíthatóak?
Nem napi szinten használnám. Havonta 1-2x venném elő.
Nálam is hasonló gond van(részemröl)a belső levegőkeringetéssel,amiért hozzá kapcsolja a klímát is.pl azért kapcsolnám belsőre,hogy hamarabb melegedjen a hűtővíz, de nem kéne nekem a klíma.Van erre valami mod?2013 as 1,6 tdci dugít kétzonás klíma.
Bekapcsolom a belső levegő keringetést az F kapcsolóval. Ezután vagy 10-15 mp. múlva kikapcsol vissza. Bekapcsoláskor a középkonzolon, és a digit klíma kezelőjén is jelzi a bekapcsolt állapotot. Hallani a venti hangján, hogy bekapcsol.
Nincs a szélvédőre irányítva a levegő Miért kapcsol vajon ki?
A haverom nem találja a mercedes benz c 200 cdi üzemanyag szivattyút (2000. 03. havi) Nem talál az ülések alatt nyílást ahonnan hozzáférne, kérem aki tudja segítsen.... köszönöm....
Legalábbis sokkal pontosabb mérési körülményeket, mint amit ezek tévedhetnek.
Fél percen belül lemérem ugyan azt a hengert, ugyan olyan hőmérsékleten, gyakorlatilag azonos fordulatszámon.
Fél Bar eltérés belefér, de sokat szórakoztam ezzel, míg motorokat tuningoltam, volt olyan kompresszió mérő, ami tényleg 3-4 Bar eltérést mutatott ugyanazon körülmények között.
Vannak végnyomásmérők -remélem már nincs-, amik a tömlő térfogatát "hozzáadják" az égéstérhez, mert a szelep csak az óránál van.
Ezzel mérj le egy 35cm2-es láncfűrészt. Az égéstér térfogata 4cm2, a tömlőjé meg 3cm2...
Az persze igaz, hogy "ki kell ismerni" a saját végnyomásmérőnket is, de ez is azt támasztja alá, hogy nagyon szórnak a mért értékek.
Ez pedig nem a mérési körülmények miatt van.
Persze, ha akarom ilyet is, meg olyat is tudok mérni, de nem ez a cél.
Egy kis kamionos villamossági kérdést tennék fel, nem nagyon találtam más topikot erre a kérdésre.
Van itthon nekem Egy 500/1000 wattos feszültségátalakitó (230V). Ezt el bírja-e egy kamion 24V-os szivargyújtó csatlakozója, kábelezése? Csak laptop vagy telefon töltésre lenne használva igazából.
Ez az átalakító, ha be van dugva, folyamatosan veszi fel az 500 wattot, vagy csak amennyi szukseges pl egy laptop töltéséhez?
olvtars ott teved, hogy ahol van 2 netto 3 kilos fizu, ott siman bevallaljak a havi 50-100 ezres törlesztöt autora.
Téved-nem téved, itt nem vállalják be, inkább vesz egy 6 éveset kpra, aztán szögelteti, ahogy tudja.
Újautóvevő ismerőseim 800e-től felfelé visznek haza, ott már nem gond ez, meg az sem, ha tetőt kell cserélni/hőszigetelni kell/kertet, kerítést kell építeni időnként 1-2-3 milláért, ki tudják rá okoskodni a pénzt.
Ettől mennének a szolgáltatások ugye, csak belőlük kevés van, az ipari parkokban dolgozók meg nem ennyit keresnek, hiába szépek ott messziről az épületek.
Persze leginkább összehasonlításra jó, de nagyon sokszor az abszolut érték is fontos. (Egy hengeres motorok, módosított tuning motorok...stb.)
Ha, csak pár százalékot tévednének, ami valóban nem is érdekes, de szokszor különböző végnyomásmérők 30-40%-ot is szórnak. Az egyik 8 Bart mér, ugyanabban az esetben a másik 11 Bart.
Az már nem mindegy és egyik sem volt gagyi.
Katalógus adat sem túl fontos, olyan ez, mint a guminyomás egy hétköznapi abroncsban.
Már miért ne lenne fontos egy mérőműszernél a pontosság? Az hogy a körülményektől ez változhat, az legyen a mérés levezetés gondja.
---------
Épp volt itt példa most a yato cuccokra, nekem csak csavarhúzóim voltak, erősen barkács szinvonalúak.
Ami fontos, hogy abban a fejben is legyen szelep, amit a gyertya helyére tekersz, ne csak az óránál, különben a gumitömlő térfogata miatt nagyon meghamisítja a mérést.
...akkor hogy a tökben fogy a 160e Ft-os mobiltelefon, meg a 2-3-400e Ft-os TV kupacszámra? ...mert hogy fogy. Nem kell politikára terelni. Egyszerű gazdaság. 10 éve gyakorlatilag a 0-ról indult. Most nézd meg a Pest környéki, és az észak-nyugat magyarországi ipari parkok környékét.
Ehhez képest a következő történik.Írta itt valaki lejjebb, hogy hány hónapnyi fizuból lehet venni új autót most, meg x évvel ezelőtt.
Tökmindegy, mert nem ez számít, hanem az, hogy hány hónapnyi félretett pénzből lehet venni új autót, és ez a pénz az el nem költöttből keletkezik, az meg nem nagyon van.
Adott néhány réteg, emeljünk ki párat belőle:
-akinek, és vagy a párjának van mondjuk felsőfokú végzettsége, vagy jól fizetett szakember(alkalmazott), összekotornak ketten 6 kiló nettót, kifizetik belőle a 120e hitelt, iskolába járatják a kölköket, fenntartják a 2 autót, mert kétfelé dolgoznak, évente egyszer nyaralnak 2-3 hetet egybe valahol, na ők nagyon nem fognak új autót venni, örül ha összerakja egy 10 évesre a lóvét(1-1,5 milla)
-középfokú végzettség, 3,5-4 kiló nettó, tegyük fel lakáshitel sincs, gyerekek még mindig iskolások, talán tudnak venni még egy kocsit, ami 20 év körüli, mert lehet ők is kétfelé dolgoznak/átjárnak valahova, ez még mindig átlag, de inkább feletti szint, újautó legfeljebb matchbox méretben, nyaralás itt se nagyon
-középfok, 2,5-3 kiló, lakáshitel/albérlet, ez a nagy átlag, ők a hármasgolf/f astra kategória, abból is egy, meg egy 26"-os női bicikli, gyereküléssel, esély sincs lépni előre
-van még lejjebb is, az ország legjobb gyerekklinikájának második emeletéről néztem végig, miközben a kiskölkömbe folyt az infúzió, hogy melyik bokor tövébe szarik a szomszéd téren lakó hajléktalan, és látja el magát az önkéntes segítő által hozott konyhai papír törlőkendővel, érdekes kontraszt volt, hát ő se fog új autót venni
Normális szakemberre hónapokat vársz, de nem tudod kifizetni, magad szögelsz a gázkazántól a falfestésig mindent, nincs annyi lóvé, hogy a szolgáltatószektor elérhető legyen az átlagparaszt számára, ezért húzott el belőle a picsába mindenki nyugatra, mert ott még adnak érte "pénzt"
Tessék néha kerülni egyet a Tiszántúlon is, esetleg még messzebb, és átlagolni a látottakat, elkeserítő lesz a végeredmény, és ha a gdp növekedésből kivonnánk az eus lóvét, még szarabb lenne a helyzet
...emelik a fizetést persze, egy héttel a 24. óra letelte után, miután már elszaladt mindenki, biztos visszajönnek egyharmad/negyed lóvéért dolgozni, aki meg itt maradt, érdemben azon sem segít, új belépők meg nem nagyon vannak...sírva szoktam röhögni a bedobált álláshirdetéseken, "gyere el 80km-rel odébb háromműszakozni, havi 140 nettóért" bazdmeg 14 évvel ezelőtt kerestem ennyit, akkor sem ért már szart sem érdemben, hol a picsában éltetek ti eddig, biciklibelsőben?, érthetetlen.
Szóval nem teljesen pozitív a dolog, de ha csak a jobb oldalát vesszük észre, akkor javul a helyzet, ez tény.
Nem hiszek az ehhez hasonló szlogenekben, meg kifejezetten kerülöm a pártfüggő médiákat, szívesebben figyelem inkább saját szemmel a környezetet. Szerencsére nagyon sok céggel, sok emberrel van dolgom, mind belföldi, mind külföldi viszonylatban.
Ehh... javíthatatlanok vagytok. Túlságosan negatívan látjátok a helyzetet. Csúcsokat dönt a használt autó vásárlások száma. Használt motorkerékpárt szinte nem lehet venni, mert a kereslet 20-30%-al felnyomta az árat, és a kereskedők nem bírnak annyi motort behozni, amennyit el lehetne adni. Az összes bevásárlóközpont nyakig van vásárlóval. Szállodákban alig találni helyet egy-egy hosszú hétvégén. Normális iparosra hónapokat kell várni még úgy is, hogy szinte osztrák órabért kér, és meg is kapja itt helyben. Több szállítmányozó cég fejleszti a flottáját. Gépgyártó cégek 3-4-5 hónapra előre betáblázva. Nagyon sok cégnél volt idén januárban 5-15%-os béremelés. Még ha ezeket bizonyos médiák nem is nagyon híresztelik mostanában.
Van nálam egy Volvo 2.4 D5 , széthullott vezérléssel , a kérdésem az hogy a főtengelyt jelre forgatva a dugattyú felső holtpont alatt van ?
láttam már ilyet , de mivel előttem ezt már rendesen szétku...ák , nem vagyok biztos semmiben :D Stiftelő furatba bele van szakítva valami , így stiftelni nem tudom a főtengelyt ...