Sziasztok.valtoztattak néhány szállodában az all inklusive ellátásban szereplő alkoholos italokkal?már ezer ève mégse néztem sose a foglalaskor, tudtam hogy a helyi alkoholos italok benne vannak az áll inklusive ban.most viszont azt látom hogy jonegany szállodában kiirhak a bookingon hogy csak üdítők vannak benne,alkohol külön fizetendő. Azt viszont nem írják hogy mennyibe kerülne külön. Két szallodat néztem ki s a bookingon foglalnám. Amphoras blue vagy amphoras beach.volt valaki mostanában ezekben?csak annyi a kérdésem hogy az alkoholos italok benne vannak az all inklusive csomagban?már a szállítanak is írtam de szarnak válaszolni.
Tavaly ősszel voltunk kint, a mi szállodánk mellett volt egy Rixos szálloda, a tengerparton is kerítés választotta el a másik szállodától, ráadásul reggel 6-tól este 10-ig még egy őr is állt a kerítés mellett, hogy a vízben se gázoljon át senki abba a szállodába.
A másik irányba mehettünk egy kilómétert is a parton, be is lehetett kukkantani a szállodákba.
Az útlevélellenőrzésről jut eszembe, azt meg tudod mondani, hogy mi az a zöld lámpa-szerűség az útlevél ellenörző pultnál, ami alatt jobbra-balra kell huzogatni a tenyerünket?
Bár az ottani Bástya elvtárs szigora is lazul, amikor tavaly ősszel utaztunk, akkor az utazási iroda előre leadta a nevünket, nem kellett a Bank pulthoz menni, hanem egyenesen az útlevélellenőrzéshez küldtek.
Ott kérdezték a vízumot, de egy határozott Sinai Only kijelentéstől megnyugodtak.
Szia! Én azt ajánlanám jó szívvel hogy utazás előtt pár nappal rendelj reptéri transzfert. Ezek biztonságosak és pontosak. A Taxit és nem kockáztatnám eléggé hiénák stb.. de te tudod.
Vannak kétségeim, hogy fog-e működni a kártya, mert eleve személyhez van rendelve a kint kapható "turistakártya" (vásárláskor lemásolják az útleveledet, névre rögzítik a vásárlást) és vagy 3 lépéses arab nyelvű azonosításon megy keresztül az azonosítás, de nyilván ki kell próbálni, lehet, hogy fog működni...
Ha nem segít neked ott kint valaki, akkor eléggé kétséges, hogy saját magad meg tudod-e oldani a használatba vételt.
Nekem azt sem sikerült megoldani kint, hogy a kártyán lévő egyenleget lekérdezzem :-((
Utazik mostanában valaki Egyiptomba? Most jöttünk vissza, és szerintem maradt egy csomó kihasználatlan adat lehetőség a túrista SIM kártyán. Szívesen átadom bárkinek, aztán ha működik akkor jól járt az illető...
Most vagyunk kint, tele van a szálloda kisgyerekes oroszokkal (némelyik gyerek meglepően fiatal, még pelenkázzák őket), senki sem izgul a biztonság miatt.
Ami zöld az teljesen biztonságos,az utazási biztosítás is érvényes rá 100%-ig.
A Sinai is az Nuweiba vonaláig,egyébként szombaton lesz egy nagy csúcstalálkozó Sharmban a palesztin helyzetről ,sok ország vezetője lesz ott,gondolhatod,hogy védik azt is.
Semmi nem változott a biztonsági besoroláson nagyon rég óta:
Egyiptom területének nagyrésze, így többek közt az általános turisztikai célpontok, alapvetően biztonságos úti célnak számítanak, de a körültekintés javasolt. Tehát az alább fel NEM sorolt területek biztonsági besorolása a III. kategória: „fokozott óvatossággal látogatható területek”.
Egyiptomon belül a Sínai-félsziget északi és középső része, valamint az egyiptomi-líbiai, illetve az egyiptomi-szudáni határtérség biztonsági besorolása az „I. Nem javasolt úti cél” biztonsági kategóriába tartoznak, azaz ezen területek felkeresése nem javasolt.
Minden tengerparti üdülőhely biztonságosnak minősül, Hurghada, Sharm el-Sheikh, Marsa Alam városokat kiemelten védelmezik. A Nílus-völgyének városai és turisztikai látványosságai, Kairó és Alexandria biztonságosnak tekinthető.
Sziasztok! Úgy látom, hogy Egyiptom átkerült a "Fokozott óvatossággal látogatható ország, utazásra nem javasolt térséggel" kategóriába a konzuli oldalakon. Van olyan, aki emiatt mondott le utat, vagy tervezi lemondani? 2 éves gyerekkel mennénk és nem szeretném ha valami gubanc lenne a biztonsággal. A konzuli oldalon az szerepel, hogy "Javasoljuk, hogy halassza el az ezen biztonsági kategóriába sorolt országba, térségbe tervezett utazását, hacsak az nem feltétlenül szükséges, mivel valószínűsíthető az Ön biztonságát és/vagy egészségét is fenyegető kockázat: bűnözés, politikai megmozdulások, természeti katasztrófa, egészségügyi kockázatok, terrorizmus vagy fegyveres konfliktus." A Sinai félsziget északi és középső része pedig egyáltalán nem javasolt (Mi délre mennénk a Jaz Fanarába).
Most vagyunk kint, a szállodában nem túl jó a wifi, ezért vettünk prepaid kártyát, az Orange szolgáltatótól. Le akarnám kérdezni, hogy mennyi egyenlegem van még, de sajna a honlapjukon fent lévő ussd kódok nem működnek, mind egy szép arab üzenetet dob vissza. Gugli fordítóval lefordítva az az üzenet, hogy telepítsem az alkalmazásukat :-((
Nincs valami egyszerűbb módja az egyenleg lekérdezésének?
A pénzváltók nem,ők rendesen számolnak,de mivel az alapár dollárban van mindennél pl egy kirándulásnál megállapítva,nem fognak az eurodból visszaadni,elteszik 1:1-ben aztán mosolyog mindenki... Legjobb a helyi pénz használata ,mint mindenhol.
Vannak automaták ,de nem tudom milyen költséggel dolgoznak.Egyébként olyan valutahiány van,hogy van "szürke" árfolyam is ,simán kapsz 35-öt egy dolláért...
November végén utazunk Sharm-ba a párommal, két hotel között kellene választanunk: Grand Oasis Resort, vagy a Xperience Sea Breeze Resort. Ha valakinek van tapasztalata melyik lenne a jobb (főleg part és kaja számít), szívesen vennénk. Előre is köszi :)
Sharmban ahogy kijössz az ellenörzések után a reptéri hallban ott van 4 vagy 5 szolgáltató pultja. Pár perc alatt megyan az egész,bele is teszik a kártyát a telefonba,mi Etisalat-ot vettünk 8 dollár volt januárban a 20 GB,jól működött mindenhol. Az útlevelet lemásolják hozzá és 30 napig működik ez a turista kártya. Bent az Old Marketben vagy a Naama öbölben is vannak üzletek ,ott is lehet venni.
Mi Cairoban vettünk Vodafone kártyát. Ott volt a pult, ahol már a csomagokat várod. Nagyon macerás volt, komplett előfizetői/szolgáltatói szerződést kellett kötni, okmányokat másolni, minden adatot bepötyögni, kinyomtatni, aláírni. Egyébként olcsó volt és tökéletesen működött, bár mivel a hotelben jó volt a wifi, így kicsit feleslegesnek bizonyult.
Mit érdemes venni? A repülőtéren van a szolgáltatóknak boltja, ahol lehet ilyet venni? Még bent a tranzitban, vagy már kint az útlevélellenőrzés után kell keresni?
A kolléga által megadott "taxiárak" az iránytaxira vonatkoznak ez egy 10-12 személyes minibusz,amely határozott útvonalon jár s bárki leintheti.Biztonságos nem kell félni,de a soför a megadott útvonaltól nem fog eltérni, nem megy címre.
Normál taxi a magyar árakhozképest olcsó addig amíg a driver nem ATM -nek néz s annyit kér tőled , amennyit nem szégyell
Sziasztok, szeretnénk segítséget kérni Tőletek, akik már voltak Sharm-ba. Párommal először utaznánk oda, és némi dilemma alakult ki:) Szept. elején utaznánk. Ahogy nagyjából informálódtam, talán Hadaba környékén lennének a jobb/szebb zátonyok, plusz a párom nem egy Hosszú Katinka:) Éppen ezért némileg preferálnánk olyan helyeket, ahol legalább egy kicsit sekélyebb vizek is vannak. Hotel szempontjából itt az Amphoras Beach-et néztük ki, mert azért van egy határ anyagilag is, amit erre szánnánk. Viszont ez azért némiképp messzebb van (no nem nagyon) pl. a Soho-tól. A másik preferált hotel, ez már feljebb, nem messze Naama bay-től a Sharm Plaza (jókat olvastam róla itt a fórumon is). +1 Sunrise Remal Resort, azt hiszem ez pedig a Sharks bay-en van.
Mit gondoltok ezekről? Melyik milyen? Esetleg némi tapasztalat az all inclusive ellátással? Nemcsak az ételek, inkább az italok is érdekelnek (azért jó lenne, ha nem lenne külön fizetős pl. egy sör, bor).
Meg akarjuk nézni majd a Soho-n kívül pl. Naama bay főutcáját, de u.úgy akár az Old Marketet is. Taxi hogyan működik? Kb. mennyibe kerül? (tudom, hogy határozottnak kell lenni, csak h mégis milyen árakon mozognak? Csak hogy legyen viszonyítási alap:))
El Fanar beach,Reef beach,Temple beach,Cuba Beach,Palma beach...stb ezek mind nyilvános strandok,2-3 dolcsi a belépő,ingyenes a napágy-napernyő,van saját partszakasz,stég ,étterem,minden olyan mint egy szálloda csak nincs medence .Kaja 5-6 dolcsi,sör2-3 .
Ha megyünk mi általában naponta váltogatjuk.Sznori szempontból az El fanar a top-nekünk!!
Sziasztok! Sharmban vannak olyan partról elérhető jobb snorkelező helyek amit nem csak szállodavendégek tudnak elérni? Legalább 2 hétre mennénk, szeretnénk minél több helyet kipróbálni. Eleve legalábbb 2 külön szálláson gondolkozunk, de jó lenne még azokon kívül is megnézni pár másik korallzátonyt.
Márciusban utaznánk Egyiptomba, Hurghada, és Sharm el Sheikh is számításba jöhet. Mit javasoltok? Legyen szép tengerparti szálloda, homokos tengerparttal, búvárkodás nem érdekel. A közelbe legyen esti kis nyüzsi, a kaja és a tisztaság alap, no és megfizethető ár!
Szia, érdeklődni szeretnék, hogy végül megvalósult az egyiptomi nyaralás? Látom itt nem kaptál választ, jövő nyárra minket is olyan szálloda érdekelne, ahol vannak csúszdák. Előre is köszönöm a választ!
Július 9-16ig egy hetet töltöttünk a Siva Sharm hotelben.
Szerencsénk volt, mert indulás előtti nap kitalálták az ottaniak, hogy elfogadják a kinyomtatott eu-s oltásigazolványt.
Mindenki izgult, de az egyiptomiak nem csináltak nagy gondot belőle, a szigorúbb ellenőrzés itt történt felszállás előtt.
A hotel közel van a reptérhez, szép környezetben és nagy előnye, hogy mindegyik szoba tengerre néző.További előnye, hogy gyalog 5 percre van a Soho. A szoba nagysága nekünk megfelelt, volt terasz ahova ki lehetett ülni.A televízión kívül minden működött(nekünk nem hiányzott :-).Az élővilág csodálatos (igaz, a Sharm Plaza előtti élővilág még ettől is szebb) Nagyon csodálkoztam, hogy itt engedtek korán reggel is sznorizni és ugye ezt az élővilágot nem lehet megunni....Az ellátás tükrözte az árat, elég gyengus volt.Aki a luxus ellátásért jön ide, az ne ezt a hotelt válassza! Éhen nem maradtunk soha, volt amikor kifejezetten ízlett a vacsora.A covid miatt kérni kellett a kaját, nem magadnak pakoltad, ami szintén nem volt szimpatikus számunkra.A parton gyakran elfogyott a sör,ilyenkor várni kellett 10 percet, de olyan is előfordult, hogy jeget tettek a sörbe, hogy valamennyire hideg legyen. Ha adtál borravalót nagyon odafigyeltek, lesték a kívánságod.Összeségében elmondhatom, hogy ár-érték arányban nagyon megérte, mi jól éreztük magunkat.
Ui: Megmaradt egyiptomi vodafonos kártyám ingyen átadnám.
A Waterworld Makadi minősége jelentősen visszaesett, sok a panasz a mostani utasoktól. Persze ettől a kert, a környezet és a tenger ugyanúgy gyönyörű. Ott a hatalmas gyerek-felnőtt csúszdapark, de a covid miatt napi 2 órát van nyitva, egyébként le van zárva. Ellátásra is sok a panasz.
Én azt javaslom, hogy kérdezzetek rá, hogy a kupont be lehet-e váltani nem ETI-s hotelekre, mert azokat is hirdetnek. Pl Albatros hotelek minőségi szálláshelyek.
Ha nem akkor nem nagyon van más ETI-s hotel, amit 2 kisgyerekkel szívesen ajánlanék.
ETI-től van kuponunk így nálunk az Ő útjaik jöhetnek szóba, sajnos múlt évben nem sikerült elmennünk, viszont idén belevágnánk. 2 gyermekkel megyünk 4 és 6 évesek. Grand Waterworld Makadi volt az eredeti kiszemelt, de ahogy elnézem eléggé megcsappant a pozitív értékelések száma, bookingon már 6 alatt vannak, ami a 10-es skálát nézve sajnos nem túl biztató. Persze, ha van, aki ennek ellenére ajánlja szívesen meghallgatom.
Elvárások:
- legyen néhány csúszda és a gyerekeknek normális medence (az sem baj ha fűtött, de nem alapfeltétel)
- legyen a gyerekeknek program (esti mini buli, animátorok, bármi)
- ne csak a medencét tudják élvezni, az nem baj, ha cipőben lehet vízbe menni, de ne mólóról kelljen mély vízbe menni velük
- nem ártana ha elérhető távolságban lenne mit csodálni a vízben nekünk felnőtteknek is, snorkel elsősorban, de merülnék is (ez nem baj, ha nem adott a szállodában, ha szervezetten megoldható)
- egy tengeri horgászat is régebbi álmom, de ez nem alapfeltétel
- legyen normális a személyzet, jó a kaja stb.
- 11 v. 14 éj
Bár eredetileg Hurghada lett volna a cél, mint célpont sincs kőbe vésve, így itt is szeretnék érdeklődni.
Főleg azok ajánlása érdekelne, akik az elmúlt 1 évben jutottak ki, mert értékeléséket nézem az oldalakon, a korábbi tapasztalatok nincsenek fedésben a jelenlegiekkel.
Mondjatok nekem legyetek szívesek olyan szállodát, ami: lassan mélyülő, homokos parton van, all incl., 5 csillag, nagy (botanikus kertre hajazó) kertje van, jó a kaja.
(nincs időm végigolvasni a topicot, de a hasmenés is megérne egy mondatot és ha van valami amit nagyon fontosnak tartotok Egyiptomnál)
Úgy érzem,leírom a tapasztalatom a Síva Sharm szállodával kapcsolatban,miután még képet is kaptam a vízbe való lejáratról.
Szóval nekem tetszett,és elég jól megbírkóztam a nehézségekkel, megérte.Gyönyörű az élővilág,minden nap lehetett menni sznorizni,sosem volt piros zászló.
A létra lejáratnál rosszabb volt a palló ami mozgott apály-dagály jelenségnél,na ott van 1 kis gond,ha mozgáskorlátozott az ember.A palló apálykor majdnem függőleges a mólóra,de ott ül a vigyázó srác,és segíti azt aki igényli.
A kaja nem volt rossz,de jó sem annyira,marha minden nap volt ilyen-olyan öntettel,csirke,de az rágós,rengeteg zöldség és nagyon finom sütik.
Én nem iszom alkoholt,de a sörivók bajban voltak,mert menetrendszerűen kifogyott már délelőtt minden nap,majd pótolták az ő tempójukban.A szobák szépek,a kilátás pazar,minden szoba a tengerre néz,de ha mégsem tetszik valamelyik,baksis nélkül is mutogatnak többet.
Ja és majdnem elfelejtem írni,hogy a tengerhez való lejutás talán a beteg lábnak a legrosszabb.Nagy a szintkülönbség végig, vagy lejtmenet,vagy lépcső.Ettől függetlenül,jó volt,és élveztem az egész hetet.
pluszmég , a strandnak nincs buféje , semmi csicsa , napernyő , napozoágy vannak. pár üditőt árul talán. még moloja sincs , simán lehet menni a sekéj majd derékig érő vizbe , ami bentebb átvált egyre inkébb korallosra, amminn ha átverexi magát az ember akkor övé az egész öböl😀
leirva:
a hadaba városrészbe van helyileg.
ha a taxissal közelitetek akkor mikor már szinte ott vagytok , akkor előttetek jobrol lesz a torony , illetve a kicsi eldugott strand lejáro. ahonnan meredek lépcsősor visz le a vizhez. egy rendőr szokott ott uldogélni , meg egy egy taxi áll ott esetleg.
én ezt ajánlom.
De .:
ha a taxi továbbvisz a toronytól , egy jó intenziv lejtésbe megy az ut , 150 méterre
lesz az az emlékmű.tovább nem megy mert zsákutca.
lehet ott rak ki. akkor vissza fel kell sétálni 150 métert.
de ott lent is van egy buvár központ strand valami , és ott is lelehet menni . annak a moloja van egyből emez mellett. ott még soha nemvoltam drégább valami hely lehet . emerről a világitotornyi strandrol, a vizfelől beuszhato a moloja, de inkább jobra érdemes végiguszni az őbőlt , az összes ottlevő szuper hotel strandját. meg még azon tul is, ahol már csak te vagy. mert a meredek sziklafal jellegű part miatt ott már senki sem tud lemenni. de ez majd egy kilométer odaig.
itt irtam korábban rola .
a képek alapján látod , az alapján meg tudod keresni a googletérképen.
ha a szállodádban nagyok a hullámok a szél miatt akkor mindenképpen érdemes lemenni oda.
Sziasztok a reptéren 15 $ a szállodában 25 $ a Vodafone netkártya, Debrecenben személyesen tudok adni egy megkezdett kártyát ár utólag megegyezés szerint most jöttünk vissza.
Hát nem nagyon találok,mert lenne 1 idegen hölgy társam,mert egyedül mennék egyépként és nem akarnék,így az ár is be van határolva.Ez a szálloda aránylag kicsi,az ára jó,az élővilág szép ami engem érdekel,így nincs más,mint kompromisszumot kötni.Na de!Írások azt mondják,hogy van sok szintkülönbség,majd a mólóról le-feljutás necces,pláne fiatal sem vagyok,meg a műtétem.Rozoga nem vagyok,de ha nem tudok fellépni a létrára,ott fogok megbüdösödni.Láttam 1 orosz videót,és mintha az a létra leérne egészen az aljáig.Kijönni is láttam csajokat,na de fiatalok,és nagyon kis vékonykák voltak,meg sem kottyant nekik.
Köszi a választ,de már befizettünk.Majd lesz valami.Pedig azt mondtam,hogy az idén körbejárom 100x,hogy ne legyen csalódás mint tavaj, de valahogy nem működik a dolog.
Siva Sharm ba a közlekedés kettő liftel jól megodott kevés lépcsővel le lehet jutni a partra.A molónál van néhány ahol a vízbe lehet bejutni, pancsolós rész nagyon kicsi úszni tudóknak jó.A molóra föllépcsőzni jó lábakkal sem könnyű mikor jösszki a vízböl.
Segítsetek nekem 1 kicsit.Most nézem a Síva Grandot,de ha igaz nagyon sok lépcső van?Nem vagyok már 20 éves,sőt csípőprotkóm van,nem lenne kényelmes,sőt megerőltető lenne a sok lépcső.Jól láttam a videókban?
Nem sok időnk volt, (2 nap) és ez árbarát volt, amúgy kifizettük és másnap szólt az utazási iroda, hogy már nincs üres szoba, így felajánlotta az Amway Oyount, ami 5 *-os, közvetlen tengerparti volt. Ezt péntek de. közölték, a gép aznap 16.00 órakor indult. Kis maratont futottunk, no erről a szállodáról aztán tényleg semmit nem tudtunk, de meg voltunk elégedve mindennel.
Kivéve a légitársaságot, az Almasria-val repültünk.
Van valaki , aki bérelt már ki taxit egész napra Kairóban ? Ha igen mi a tapasztalat ? Az utcán leintve is működik a dolog ? Ha igen akkor egy napra mennyi volt a díja ? Előre is köszönöm a segítséget , ha tud valaki hasznos infót adni.
ha leszolit egy taxit , tarsa a kezében a viteldijat . lobogtassa előtte hogy enyiért elviszi e oda ahova . és ha rábolint csak akkor száljon be.
de csak ha konkrétan rámondja hogy oké !
maskülünben a végén mindég bonyodalom van :-D
Nem a gyógyszerrel kapcsolatban akartam jó tanácsot, az világos, majd ha kimegy vesz. Annyiért amennyiért tud. A kint léttel kapcsolatban akartam vmit. Amit jó ha esetleg tud az ember.
Ami ott annyi, az itt más áron fut vö. ki kell menni érte, meg kell venni, haza kell hozni,sőt mint írtam volt ott sem mindenütt 21EGP,m egyes helyeken annyit kérnek érte,amennyit kinéznek belőled!Ezért is kérdezik meg mielőtt árat mondanának,h honnan érkeztél! Amit én láttam az kint 150EGP ár,ami ugye 2500Ft körül van s ahhoz képest a 3100 nem sok. Kint tudni kell mit hol vásárolni. Nem értem milyen tanács kellene.Konkrét kérdésre konkrét választ tudok adni.
csak nem?amennyire én tudom ott minden gyógyszer az itthoni ár töredékéért kapható.pl a Canesten kinti megfelelőjének ára tizede az itthoninak,de ugyanez igaz a Gentamicinre ill. Tetrán-ra is , bár utóbbiból a Pfizer licenc mostanában hiánycikk.
Kint 21 EGP s én magam láttam,amikor egy gyanútlan (ráadásul magyar) fiatal srácnak szemrebbenés nélkül 150EGP-ért adta a "patikus"-nak látszó nepper!Gyógszertárban!
a sharm plaza tengere talán egy árnyalattal jobb , pláne ha tengerbe menve jobra uszol a másik száloda felé elé...
a shiva sharmbol viszont minden este eltudtok akár sétálni , a soho nyüzsgő gicses főterére üzleteibe...
amonnan csak taxival mindenhova...
a legszebb a tenger lent a világitotoronynál a "szabadstrandnál" ill a faraana hotel és szomszédainál.
Az aug. 20-i héten (aug. 16.-19. közötti indulással ) szeretnénk menni Sharm-ba egy hétre. Elsődleges szempont a tengeri élővilág, imádunk sznorkelezni (és enni is, de nem vagyunk válogatósak). A Sharm Plaza és a Shiva Sharm között vacillálunk, ebből kifolyólag az első kérdésem az lenne, hogy melyiket tudnátok ajánlani (esetleg ebben az árkategóriában más szálloda) ? Második kérdés a foglalással kapcsolatban az lenne, hogy érdemes várni akár az indulást megelőző hétig, vagy célszerűbb már most lefoglalni (nem lesz olcsóbb, nem marad hely)?
ha tudsz , tudnátok utazásszervező irodát céget akihez fordulhatnánk szoljatok, irjatok.
nincs befizetve semmi.
jelenleg az igények , hány személy , ebből mennyi kiskoru, a szobaszám , illetve kiosztás (2+ hány ágy), ill ugyanez a 2hétre maradók részére , ...vannak beadva az emlitett két helyre.
várjuk az ajánlatokat az előleggel , mivel valoszinűleg ha szolnak igen rövid időn belűl (1ore kb) kell rábolintanunk... és küldeni a konkrét adatokat...
ha tényleg igy van ahogy mondod hogy jár egy jegy 20 vagy akárhány személy után ... hát ezt nem tudjuk , illetve nem ajánlotta fel egyik utazásszervező cég sem.
inkább a fejüket fogták hogy ennyi embernek egy szállodában biztositsonak időpontra helyet , illetve legyen hely az adott időponton a repülőn. pláne hogy agusztusban. plusz hogy a csapat ecyikfele egyhétre a másik kéthetere maradna.
itt nemtudom szabad e irnom meik az a ketto szervező cég aki beválalta , (az egyik ügynökség van 80 as ingyen telloszáma, a másik utaztato , ott chetelni lehet velük közvetlenul.)
igen leirtam többhelyre , mivel tulajdonképpen nincsen egy aktiv utitárskereső topik sem a forumon...
mert igy akkor nekem egyágyas szobát kell foglalni, ergo tulajdonképp többért is .
a csapatban párok (2 ágyas szobák) , és csládok gyermekkel (2+1, ill 2+2 szobák) utazok vannak.
most feküdnék be valameikőük közé?
:-)
Ezt már leírtad jó pár helyen, csak azt nem értem, hogy ha huszonakárhanyan utaztok barátok, család, akkor miért van szükség plusz egy fő idegen emberre??
épp tegnap futottam bele egy hirdetésbe h egy éjszaka kairoban a többi sharmban. tehát ujjra csinálnak iyen utakat is . mar nentom hogy etis v kartagos volt e... ez a leggazdaságosabb repülős egyveleg...
Biztosítók közül melyiket érdemes választani? Mondták, hogy valamelyiknek "szerződött orvosaik" vannak kint, valamelyik pedig majd utólag fizeti neked ha valami van, de ott neked zsebből kell fizetned...
ha kérdésed a papiruszüzem meg parfümkotyvasztóüzem kötelezendő meglátogatására is irányul, akkor igen . azt hagyjátok ki. cairoban mindenképp. ezekből sharmban is van rogyásig! rengeteg idő elmegy rá, főleg ha van a csoportba aki elgyökérkedik a vasarlassal , mert ha latják h egyet vesz , viszik utána a masikat fel a buszotokra , hogy az már fele áron , meg még amaz a harmadáért.nem tudtok majd szabadulni.
esküdtessétek meg az utaztatót az istenére hogy oda ne vigyen .
azért visz mert ezert ő pénzt kap .ha rábirnak beszélni h vásároljál akkor meg mégtöbbet. ja papirusz meg eredeti meg megmutatja hogy csinaljak. aztan többezer forintért faasza . :-D
a piramisoknal v a muzeumnál meg ugyanaz 100forint. persze alku után vagyha elfele mész akkor saját maga adja alább :-D
1 dollarért már egy A3 vagy pár A4 papiruszt kaphatsz , vagy a kőnek mondott valojaba műgyantábol öntött figurákat szobrokat.
talán az alabástrom dolgok az eredetibb egyiptomi alkotások. persze ha nem a szinesebb kinai alabástrom :-D
kb: amit 5 re mond kettőért odaadja. sokesetben 1 ért !
nos
a piramisok 9 orakor nyit . a muzeum 17 orakor zár . ez nembisztos jelenleg hogy pont igy van ...
a repülős jo . ha jo az időzités . vagyis ugy száll le kairoban hogy időben ott tudtok lenni a piramisoknál. a reptér és a piramisok a város két ellenkező végén van. az ujj körgyűrűn kb 1 orát kell számolni hogy a reptérről eljuss a piramisokhoz. délkörül a piramisoktol a muzeumig ami persze közelebb de a varosközpontba van is 1 ora az ut meg a bejutás ez az.
ha szervezetten mentek indenképp az utaztatotokon mulik hogy hogy gazdálkodik az időtökkel.
én 5 ször voltam barátokkal miegymás a muzeumban . de egy repülős egynapos kairot beválalnám hogy akkor persze negyek veletek ha már együtt nyaralunk..de egy buszost nem. :-D
az ut odafele izgalmasnak pörgősnek tűnik , a kairoi forgalom is élménydús a reptertől a piramisokig. mert nem vagy hullafáradt.a napot élménynek lehet megélni , nemcsak az van hogy "na voltam egyiptomba hát csak megnéztem a piramisokat ...
viszafele meg gyorsnak tunik a viszzaut. rövidebnek mint oda.
egy napos cairora elmenni , fárasztó , plusz rohanás...
főleg mert későn nyit a piramisok, és korán zár a muzeum.
közbe meg elvisznek papiruszakármikészitő meg parfümériamicsodába is . ha akarod ha nem. a masnapod kb pihenés , alvás sharmban.
ezt érdemes átrágni addigra...
Mi 2 hétre megyünk szeptemberbe, az Invia által. Először 10 naposra akartunk (vannak is bőven) viszont vagy ugyan annyira vagy drágábbra jött volna ki, mint a 2 hetes. Így nyilván kihasználjuk és 2 hétre megyünk.
A 10-11 naposra vadásztunk, de azok inkább Hurghada-ra jellemzők, itt kb egy ajánlatot találtunk erre az intervallumra, de az augusztusban lett volna, az meg nekünk már nem jó...
Igazából a 2 hét felé hajlunk, valószínű ez lesz, mert valóban a 6 nap az rohanás lenne, és azért egy "kicsit" pihenni is akarunk. :)
Azt irod, hogy egy hetet nem szánnál parton döglésre. Pedig a többség azért megy ide. Júliusban nagyon meleg van ott,én biztos nem szánnék arra plussz egy hetet, hogy kirándulgatni járjak ott viszont azt is kalkuláld be, hogy az egyhetes nyaralás általában 6 napot jelent. Lehet, hogy neked 10-11 napos út jelentene megoldást, régen kináltak ilyet utazási irodák, most nem tudom mi a helyzet.
ha kimotorozol a "ras mohamed" parkba , ott futkoshatsz tizenkilométereket.
gyönyörű tájakon. aszfalt , homok , homokos kavics.
de menj ki a végéig .ameddig az aszfaltos ut visz ! ott a szép. sós tó, mangrovebokrok, kéklaguna, vilagitotorony.
ujabban 5 kor kihajtanak a parkbol , ha megtalálnak :-)
(egy jeep-el végigmennek a partvonalon katonák és monják hogy zárora.)
gogle terkepen fotok vannak bőven a terepről...
Sharm El Sheikh-ről nem lehet erre vonatkozóan generál választ adni.Én szerintem a Na'ama Bay alkalmas arra,h hosszabb (2-3 km) távot lehessen futni a homokos tengerparton. Hada beack is homokos,de ott nem annyira egyszerű futni,h a napozó ágyak közel vannak a parthoz ill a szállodák kerítésekkel tagolják a partot.Egyéb kérdés?
Sziasztok. Sharm al Sheikbe készülünk egy hétre. Már többször jártam Egyiptomban, voltam Kairóban ( Piramisok, Szfinksz, parfüméria, papirusz múzeum, Egyiptomi múzeum, hajózás a Níluson) , Luxor-Karnak, hajós kirándulások, sivatagi túra, üvegfenekű hajó, ezeket már láttuk, nagy részük örök élmény volt. Ami nagyon érdekelne az Jeruzsálem és Petra. A magyar irodák ajánlatában csak külön-külön vannak, és elég húzós áron. Volt valaki a helyiekkel esetleg a két ország kombinálásával 2 napos úton? Egyiptomban még nem voltunk helyi szervezésben, viszont Törökországban nagyon korrekt és olcsó irodákat találtunk. Sharm al Sheikben mik a tapasztalatok? Tudtok esetleg megbízható helyi irodát ajánlani? Esetleg kinn élő magyarok, akik ezzel foglalkoznak?
Hát kérem szépen most arra kérnék minden állatvédőt,h gyorsan tegye elérhetetlenné a kommentemet!Köszönöm!
Innen tehát "csak az olvassa versemet , aki ismer engem és szeret2 ( József Attila )
Januárban voltunk a linken megnevezett delfináriumban.
Először 35 EUR/fő-vel próbálkoztak végül a helyszínen 35USD lett. Akkor ez kb 20-25% discount-ot jelentett. A fickóval mentünk,aki a35USD-re csökkentette az árat.Ott a helyszínen Nabq városrész megkérdeztem a belépő 11USD/fő külföldinek.Arra nemigen jár taxi csak ide. A show + a delfinnel való úszás +25USD + 20USD fotók ill dvd. Du 3-kor kezdődött és akkor sötét este kb hat fél hét felé ért véget.
Szerintem ha vki beszél nyelvet s önállóan megy s vannak négyen akkor töredékéből megúszhatja.
A show ugyanlyan volt mint Marine Wolrld of Africa ( San Francisco mellett Redwood Shore)-ban csak ott orkák voltak. A delfinnel való úszást csak a nejem vállalta s elmondása szerint akkor ( január!) hideg volt a medence vize.Mostanság azt hiszen ez nem gond.
szia.
egyszer voltam egy ilyenen. sokaknak tetszik. az álatvádőknek meg a zöldekneknek meg tuti nem . :-)
tulképp szinvonalas. van egy koreográfia. végignyomják, zene, műsor, taps, minden. mint egy cirkuszban.
uszni nem lehet a delfinnel . a végén delfinsimogatás van. a delfin teljesen kidobja magát a partra és foto minden. erre külön kell fizetni. nemsokat.
ugytudom egy ilyen hely van sharmban. már lehet hogy tobb is . nemtom.
ez egyebként távol van a tengertől. egy kis medence az egész.
ha angolul beszélsz biztos boldogulsz taxival is . bár szerintem az idegebvezető aki fogad a helyszinen a repülőtéren a szallodába vezető uton ugyis felajánja a programot.
taxival menni ill más "utcai" szervezővel menni , sok a "bizonytalansági tényező"
odaérsz e, vane hely még, mikorra, stb...
plusz vigyél váltóruhát ha zavar majd hogy csuromvizesleszel. foleg az első sórokba.:-D
Sharm el Sheikbe megyünk nyaralni június közepén. A delfin showra szeretném elvinni a gyerekeket. Esetleg volt már valaki ott? Taxival menjünk? Mennyibe kerül ha a gyerkőc úszni szeretne a delfinnel? Köszi
én sose vettem.
kint mindig a hotel, wifijéről neteztem .
meg az egyes helyeken a nyilt vifikről. peldul naama bey utca belső felénél a rendőrbódé nagy hirdetőkilyelző körül. meg a sohoba is van freevifi
de persze sokan használják...
a reptéren ott topzódnak a tapasztaltabb magyarok majd a vodafonablaknál azok megmondják a tutit.
mikor mész ki ?
ha tényleg motorozol van egy érdekes (még szabad)szép jo hely.csak motorral megközelithető. mellette létesült valami kis arabos csendes valami.
ha megnéznéd nekem. kiváncsi vok mi lesz mi lett .
hozzáteszem , hogy kint fehér holló ,( ritkaság) a motorozó turista :-)
és maga a motorbérlési cég is.
egy hét alatt te is csak max egyelegyel fogsz találkozni az utakon.ezért rendőr egyebek felnéznek rád hogy , ez igen .végre egy bátor , tulélő turista :-D
és beengednek égyébként lezártabb utszakaszokra is . illetve a legszélső tengerfeloli aszfaltos uton haladva szinte minden kis főlduton legurulhatsz a tenger irányába , igy felderithető az a igenkevés "szabadstrand" ahol szabad a tenger...
a oldsmarkban is lehet motorozni a sétálo turisták kozott.
plusz ha látják h motorral vagy .akár csuk ugy h sisak a kezedbe , egyből nem akarnak annyira lehuzni vásárlásnál.mint egy mezei punnyadó sétálodzó turistát.-általában:-)
ugy van hogy a berlésnél kérik . de ha nincs akkor a rendes jogsid is jo nekik , azt fenymásolja le. de hosszasan magyarázza hovy a rendőr megbuntet ha nincs nemzetkozi jogsid. en párszir voltam csak a magyar jogsival. ellenőrzési pontnál egyszeregyszer kerték .belekötöttek, párperces nagy felhajtás, rádiozás , jön a felettese , magyarázza hogy nemzetkozi kell.meg buntetés. aztán honnan jöttél, barátkozás , majd joútat elmehetsz. semmi. ez 10percbe belefért :-D
volt ilyen sharmba is.meg dahab bejáratánál.
tehát jo ha van!
kell.
sokan már a reptéren intézik megveszik.
csak figyelni kérdezni kell őket hogy mimerre.van rá idő. papirkitollés utlevélsorbaállás közben alatt ...
Két kérdésem lenne, motorbérléshez szükség van jogosítványra ? Illetve adatrominghoz (telefonálni nem akarok) hol és milyen SIM kártyát érdemes venni. Köszi!
Sharmban mindenhol korallos Szép a tenger naama beitől délebbre és felfelé eszakabra is.
Csak naama bey öböl rész közepe a nemkorallos !
Sharmba a tengerpart nem " szabad" .
A tengerpart az adott szállodához tartozik. Nem setalhatunk kedvunkre jobrabalra a parton .tobhelyen igy naamaban is hosszu sétány van a szállodák tengerparti oldalán igy vekigsétalhatsz a kilométeres setanyon .be partra a napozoagyakhoz csak az adott szálloda saját vendégeit engedik.
(Ha a vizben uszkálsz nem josz ki ugymomd a partra, akkor vegiguszhatsz bármeddig a többi szálloda strandjain... )
Motorberles 20 dollár vagy euro. Tobnapra volthogy 15 volt.naponta.
A benzin 50 forint körül van kint.
Motort megkapod ,nalad van a szállodánál ejjelnappal. Ha valahol lerobbannál van egy telloszámod amit adnak. Odaadod egy arabnak h csorgesse meg .megmondja hol van vagy . és már indulnak is /motorral/visznek egy masik motort oda ahol éppen vagy .parezret mentem már velük de semmi hiba vagy lerobbanasom nem volt
Nem kerültem közelebb a döntéshez :D Akkor jól értem, hogy inkább délebbre javasoljátok a tenger szépsége miatt, és inkább esténként pedig taxi vagy motor, mint hogy a Naama bayről sétáljunk másik partszakaszhoz a fürdőzéshez? Egyébként a motor vagy robogó bérlés milyen áron van?
teljesen igaza van az előttem válaszolónak.
persze itt majd megcáfolják hogy(naama ) szép ott is a tenger. :-)
ja .persze. ha uszol vagy sétálsz felfelé majd egy kilométert :-D
a világitotoronynál lent az öbölbe gyönyörű a tenger . és ami fontos hogy ott nyugodt a viz akkor is, mikor az összes fentebbi (keleti oldal) szállodáinál már halál bemenni a vizbe. a hullámok miatt...
rohatszar érzés álni a parton mikor az utolsó napjaidat töltöd , és csak nézni a tengert a hatalmas hullámokkal , hogy faasza nemlesz uszkálás pedig hogy rávagyol indulva egy utolsó sznorizásra ... :-D
Sziasztok, Sharm el Sheikhbe szeretnénk menni szeptemberbe nyaralni. A kérdésem az lenne, hogy érdemesebb esetleg a Naama bay közelében megszállni, ha van rá lehetőség? A legtöbb szálloda ahogy néztem északabbra van onnan, tehát mindenképp taxizni kellene. Érdemesebb akkor már a Naama baynél megszállni, hogy séta távra legyenek a dolgok? A Ghazala Gardens Hotel-t néztem. Köszi előre is a javaslatokat véleményeket!
Sziasztok! Május 29-én utazom Sharm el Sheikh-be és most először nyaralok egyedül. A családommal szeretném a kapcsolatot tartani, kártya független telefonom van. Hol tudom megvásárolni a kártyát és ha az összegét is megírnátok leköteleznétek. Apropó egyedül nőként mennyire biztonságos a város? Köszönöm a választ!
Juniusba megyek ki két hétre, SSH-be, mindenképpen szükség van a családdal való kapcsolattartás miatt internetes adatkártyára. Független készülékeim vannak, hol és hogyan tudom ezt a legolcsobban kivizelezni (10GB) adat elég lenne. Köszi előre is.
plusz bérelj motort.
tudod már beszéltük ...irtuk korábban...
és egy ujj világ tárul fel előtted :-D
annyit látsz tapasztalsz , amit egy mezei -maradok a szálodába , meg lehuzott a taxis lovéval , meg herotomvan az alkudozáshoz a taxisokkal igy nemmegyek sehova tipusu -turista 4-5 nyaralás alatt
motorral ,
este -soho , naama , bazár , egyetemi negyed.
nappal ras M park(de végig a betonon amég elnem fogy az ut! )
másnap akár a vilagitotorony strand.
és van az "egy" eldugott szabadstrand ahol ha ugy alakul akár az őslakosok még tengerbol frissen szedett csiga kagyló meg kituggya mien sultekre is megvendégelnek.de csakha látják hogy nem hipridiota luxusturista a delikvens :-DD
van egy freeshop még sharmban.
a SOHO -n .
utlevélre adnak cigit.
van a szökőkut . ha megvan .álj a szökőkut elé ugy , hogy a szökökút a hátadmögött legyen az mögött meg a műjégpája.akkor neked balra fel a képcsőn jó 50 méterre fent az emeleten ...:-)
mikor menyit adnak egy fönek. valtozó. 3-5 karton.alkalom.
delután este vannak nyitva
itt is csak 5$ kartonja
egy gondolat : ha befele vagy itt veszel , nem csak hazafele a reptéren, akkor bele tudsz rakni belőle a feladott bőröndödbe is ;-)
persze csak a megengedett nennyiséget szabab :-)
a reptéren odafele egy ! eldugott kis freeshop van csak.
mikor már a csomagot felvetted papirosok mitöltve átadva visum befizetve minden ... az utolsó széken ülő rendőr amikor megcsekkolja az utleveledet es kienged abba az utolsó csarnokba ahol már látod a kinti teret taxisokat .na abba a csarnokba balrol van "eldugva". csak egy üvegajto alig van kirakata...
konnyű tulszaladni rajta , meg ott már nem is gondolnád hogy ott van.
rendörtől megkerded .cigarett... és mutatja... :-)
legolcsobb minősegi es jol is kinéző cigi csak 5 $ egy karton (10doboz) !
normalba es slimbe is van. a neve nem jut eszembe.nalunk nincs bevezetve , de márkás.
6 személyre csomagokkal a kisbusz 15 EUR volt,nagyjából 10-20 között van a taxi távolságtól-napszaktól függően bárhova a reptérről-előre foglalva persze.
Erre nem tudok pontosan válaszolni, mi mindig transzferrel mentünk. Szerintem a helyszínen biztosan lesz taxi. Viszonylag sok a taxí Egyiptomban és alku tárgyát képezi. Sok autóban nincs is taxióra, előre meg kell alkudni.
A szobákat minden esetben a recepciós osztja ki. Ha kap jattot jobb szobát kapsz. Ez minden szállodára igaz. Itthon kár előre befizetni a jobb szobáért az pénzkidobás.
Hátha tudtok segíteni, Arról tudtok adni valami infót ,hogy a sharm resortban minden szobához tartozik erkély?Biztos átfutottam rajta a leírásokban. Helyszínen a szobamódosítás(magasabb kategória) mennyibe kerül ,mert most szerződésmódosítással elég húzós lenne. Illetve a felárakról hol tudok tájékozódni? (pl. fitness terem,masszázs) A resortosok mindent használhatnak a plaza részben?
Ramadánkor oda kell valamire figyelni (esetleg jobban a szokásosnál)?.Ez a városi turizmusra befolyással van(esetleg néhány vendéglátó zárva?)
A repülőúton vki olyan rosszul lett ( konkrétan elvesztette az eszméletét !) , h sietve kellett leszállnunk.
Volt orvos a fedélzeten ( utas ) vérnyomás ill cukor szint csökkenésre gyanakodott ( nem evett , ivott , korán kelt és utána két kávé uzsgyi!) . Szerencsére már Egyiptom légterében voltunk így nem fordult vissza stb., de a pilóta szerencsétlen úgy a földhöz vágta a gépet,h csak nyekkent! Én már utaztam repülőn rár százszor talán ezer is van az már , de úgy megijedtem,h csak na! Azt hittem menten szétesik a gép!
A többi szokásos , arany Mahara private transfer , hotel.
Jó idő.
Ami meglepő,h a szállodában maga az étteremvezető mondta,h hat szobából öt üres,m 300 szobából 50-ben van vendég.
Minden kong az ürességtől , bár mintha két orosz felségjelű, színű gépet láttunk volna a reptéren ( Sundays)
A kevés vendég mellett hihetetlenül érdekes az ETI üzletpolitikája,m az árakat baromi magasan tartja s csak indulás előtt 5 v 2 nappal viszik le.
Nem kell vízum,mi múlt héten voltunk Tabából-Dahabba menet,simán kisbuszos kitérővel aki jött értünk a határra-nem szervezetten.Sok helyen építik a belső utat,úgyhogy utána tovább Dahabig végül is -2 óra volt az út.Nem volt nagy forgalom,teljesen biztonságos,és gyönyörű az út. Érdemes felmászni a gyalogos bekötőút melleti hegyoldalra balra,szép a pamoráma és teljesen "belátni". Felejthetetlen élmény egyébként a sivatag közepén egy ilyen három vallás által is szent helyként tisztelt kolostor a Mózes-hegy alatt.
Tud-e valaki segíteni abban, hogy ha Sharm-ban nyaralunk és fakultatíva be szeretnénk fizetni a Szt. Katalin kolostor meglátogatására, akkor kell-e vízum?
Sharm-ra az ingyenes Sínai vízum érvényes, az OK, ami tudtommal a valahány km-es parti sávra vonatkozik, viszont a kolostor a félsziget közepén van.
Már voltunk Sharm-ban, de akkor a kolostorhoz csak egy utazási iroda szervezett utat fegyveres kísérettel, a biztonsági helyzetre hivatkozva, az ETI nem is indított utat és nem is javasolta. Azt akkor kihagytuk, ...de a szervező akkor azt mondta, elég a Sínai vízum. Ugyanakkor az itthoni utazási iroda azt állította, oda rendes egyiptomi vízum kell.
Tehát a Szt. Katalin kolostorról bármi aktuális infót, előre is megköszönnék.
Azt nem tudom milyen Hurghadán,Sharmon mi egy kb 20 éves kék-fehérre festett turizmusból kiöregedett Toyota kisbusszal mentünk,le kell inteni,1 dolcsi vagy 20 LE/fő volt kb 6km a Sohóig este .Oldalsó ajtó nyitva,aki leinti felveszi,de azért halad.Helyiek nemigen adnak ennyit...
Volt egy nagyon meleg időszak (éjszaka 23C nappal 30C körül) aztán 2 napig felhős volt , sőt esett az eső többször is!Rendes eső! Itt ahol évent max 1x 2x esik.
Mi 10x vagyunk itt de eddig még felhőt is alig láttunk nemhogy esőt!
Tegnap szeles volt ,de azért jól sütött a nap.
Arany Mahara Clubbosok lettünk így elmentünk vacsorázni minde SSH-ben lévő hotelbe.
Siva Sharm nyert, szuperek voltak, mindent végig mutogattak, szobába is bevittek seaview stb.
Kevés a vendég mindenütt,de nekünk ez nem zavaró,sőt...
Ha van kérdés még 3 napig tudok innen válaszolni,m letelik a 2 hét.
Rengetegszer jártunk már Egyiptomba, de mindig csak a nyári időszakban. Eddig április volt a legkorábbi időpont, amikor voltunk, de most hirtelen indíttatásból úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk milyen is a télből elmenni egy kicsit a nyárba. A Sharm Resort szállodára esett a választásunk, részben azért mert olcsó volt, részben pedig azért, mert már jártunk itt két éve, és tudtuk, hogy szép az élővilág, illetve a szálloda egy öbölben fekszik, ami eléggé szélvédett, és ez nem egy hátrány januárban.
Indulás:
Amikor otthonról elindultunk még csak hószitálás volt, de mire a reptérre értünk, már nagy pelyhekben esett a hó. Az indulás a Flyegypt charterével reggel 7:15-re volt kiírva, de biztos voltam benne, hogy a hó miatt késésre kell majd számítanunk. Meglepő módon időben történt a beszállás, és minimális, kb 15 perces csúszással fel is szálltunk.
Mivel már repültünk velük, tudtuk, hogy nincs túl nagy ellátás a fedélzeten, csomagoltam szendvicseket, melyeket jóízűen el is fogyasztottunk, hiszen korán keltünk, addigra jól meg is éheztünk. Amit adnak, az egy kis kifli sajttal, egy piskóta szelet, egy kis dobozos üdítő, és egy pohár víz. Kávé, tea fizetős, ha jól emlékszem talán 2 euró.
A felhők felett mindig süt a nap, már az is jól esett, amikor felszálltunk és megláttuk a napocskát, arról nem is beszélek, hogy valami fenomenális volt megérkezni a „nyárba”. Enyhe szellő lengedezett, hétágra sütött a nap, én pedig ott álltam csizmában, bundás kabátban, és majd megsültem. Vízumot nem vettünk, nem terveztünk Kairóba menni, ezért nem volt rá szükségünk.
Érkezés:
A reptéren gyorsan ment a csomagok felvétele, a biztonsági ellenőrzés. Netkártyát mindenképp akartunk venni. Négy pult volt, Vodafone, Orange, Etisalat, és egy új szolgáltató, akinek sajna elfelejtettem a nevét. A Vodánál és az Orange-nál sokan álltak sorba, így az Etisalat-hoz mentünk, ahol 8 dollárért vettünk 10GB netet. Itt tényleg előttünk bontotta ki a kártyát, be is tette a telefonba, és mire kiértünk a buszhoz már aktív volt. Nem csaptak be, azt kaptuk, amit vettünk.
A szobakiosztásról már sokan írtak, köztük két éve én is, semmi nem változott ahhoz képest. Előre leosztott szobák vannak, a bejelentkező lap kitöltése, az útlevél másolása után borítékba adják át a törölköző kártyákat és a szobakártyát. Két éve is a Resortba fizettünk be, de írtam a hotelnek, és van Mahara kártyánk, így a Plázába a II. blokkban kaptunk szobát. Most kb. ugyan erre számítottam, de idén ez már nem működött, hiába nem volt szezon, és hiába nem volt teltház. A Resortba fizettünk, a Resortba kaptunk szobát, a VIII. blokkban. Nem volt ezzel semmi probléma, hiszen nem esett nehezünkre sétálni, főleg nem januárban. Viszont a IX. blokk már ilyen szempontból cinkes, főleg nyáron a dögmelegben, mert elég messze van a tengertől. Szóval jó tanács: aki tuti a Plázába szeretne kerülni, az oda is foglaljon.
Szoba:
Tágasabb volt, mint a két évvel ezelőtti Pláza szoba, szebb volt a kilátás, viszont jóval többet kellett sétálni a partig. Mint írtam, ez januárban még jól is esett, de nyáron ebben nem lennék biztos.
Tisztaság volt, a berendezés dettó, mint a Plázában, két óriási ággyal. Ellenőriztem a víznyomást és vízhőfokot, mert két éve éppen, hogy langyos víz folydogált, ami januárban nem annyira lett volna kellemes, de nem volt vele probléma, tűzforró víz volt, nagy nyomással, úgyhogy megnyugodtam. Vízforraló, illetve kávé, tea bekészítés itt nincs, aki erre vágyik, annak sajnos magával kell vinni. A takarítónak mindig hagytunk az ágyon 1 dollárt és némi édességet. Cserébe kaptunk hattyút, szívecskét, elefántot, sőt, egyik reggel egy csokor virággal is meglepett. Nagyon rendesen takarított, pótolta a sampont, tusfürdőt, cserélte a törölközőt.
Személyzet:
Egyetlen kivétellel nekünk nem volt problémánk a személyzettel. A Fellini pizzázóban egy vékony, fiatal srác nem tudom, hogy milyen okból kifolyólag, de nem szimpatizált velünk, nagy kegyesen szolgált ki, nem azt hozta, amit kértünk, húzogatta a száját, pofákat vágott és motyogott ránk valamit arabul. Nem adtunk rá okot, de amikor ezt kétszer eljátszotta, akkor eldöntöttük, hogy oda többet nem megyünk. Ettől az egyetlen embertől eltekintve, mindenki nagyon kedves, mosolygós, és jó fej volt, amit természetesen baksissal honoráltunk.
Ellátás:
Érkezéskor adnak a borítékba tájékoztatót, hogy mikor, hol lehet enni, illetve az idegenvezető is elmondja, ezért ezt nem részletezem.
Mivel már jártunk itt, az ellátással kapcsolatban nem voltak túl nagy elvárásaink, nagyjából tudtuk, hogy mire számítsunk. Ehhez képest pozitívan kellett csalódnunk, sokkal, de sokkal jobb volt minden, mint két éve. A főétteremben változatosabb, finomabb volt a kaja, éhesek soha nem maradtunk. A süti kínálat a sokszorosára fejlődött. Minden nap volt csirke és marha, a gyümölcs választék viszont nem túl nagy.
Minden bejelentkezős éttermet kipróbáltunk, a tapasztalatom:
Via Venito: nekem két éve sem ízlett, most sem volt jó, nem tud senki meggyőzni, hogy az a legjobb
Mexikói: két éve is imádtam, most is nagyon finom volt, a legjobb szerintem
Libanoni: két éve sokkal jobb volt, most egyáltalán nem ízlett
Fellini: semmit nem változott, nekem ízlik ott a pizza, a kiszolgálás most nem volt a legjobb
Mahara vacsi: mivel Mahara kártyával rendelkezünk, ezért kaptunk meghívást egy VIP vacsorára, ahová előtte két nappal kellett bejelentkezni. Bejelentkezéskor derült ki, hogy ezt majd a Via Venito-ban tudjuk elfogyasztani. Mivel eleve fenntartásaim vannak ezzel a hellyel kapcsolatban, hiszen jót még ott nem ettem, ezért nem indultam nagy elvárásokkal. Még szerencse, mert nekem ez sem ízlett. A férjem szerint viszont nem volt rossz, tehát lehet, hogy velem volt a baj. J
Amúgy mindent ettünk (zöldség, gyümölcs, tejtermék) jégkockával ittuk az üdítőt, de szerencsére az átok messziről elkerült minket.
Part-medencék:
A partjáról már sokan írtak, illetve, ha valaki megnézi a képeket a szállodáról, láthatja, hogy egyáltalán nincs homokos, pancsikolós partja. Két stég van, ahonnan be lehet menni az egyből mély vízbe. Az élővilág nagyon szép, bár olyan érzésünk volt, mintha valamennyit pusztult volna a két év alatt. Az infó táblán 22 fokra volt írva a tenger hőmérséklete, ez nagyjából tükrözi is a valóságot. A fiúk volt, hogy másfél órát sznoriztak, rövid neoprén felsőben, én hosszú 3mm-es ruhában voltam, de még így csak max fél óráig esett jól. Medencéje több is van, elszórva, elrejtve az épület tömbök között, és van kettő csúszda is, ami januárban is üzemelt. Viszont ezekből csak egy van a SPA épület mögött, ami fűtött. Ez nem lassan mélyülő, hanem inkább úszómedence és kb 25-26 fokos a víz benne. Úszásra tökéletes, de senki ne számítson termálvízre. J A többi medence vize olyan hideg, mint ami a csapból folyik, számomra fürdésre teljesen alkalmatlan. Nem is volt tele egyik sem, egyszer láttam az egyikben egy kamasz gyereket, de Ő sem időzött bent túl sokáig. Ezek miatt úgy gondolom, hogy kicsi gyerkőccel nem ez a legideálisabb szálloda, télen meg pláne nem.
Időjárás:
Nos, ettől tartottam a leginkább, mert rettenetesen fázós vagyok, nem úgy, mint az átlag, hanem attól sokkal jobban. Ezért úgy indultam el, hogy több volt a meleg ruha nálam, mint a nyári ruha. Azt kell mondanom, hogy pozitívan csalódtam, sokkal jobb volt, mint amire készültem és számítottam. Reggel általában felhős időre ébredtünk, és nem is volt túl meleg, olyan 17-18 fok lehetett. Elmentünk reggelizni, és mire végeztünk, 9 óra után, már melegen sütött a napocska. Persze árnyékban akkor sem volt kánikula, de már kellemes. Mire lementünk a partra, addigra meleg volt. Az a jó ebben a szállodában, hogy öböl részben fekszik, és kevésbé szeles. Az egy hét alatt napközben nem is nagyon fújt a szél, a víz szinte mindig tükör sima volt. Egy nap nem sütött teljes erejével a nap, hanem szűrt fény volt, fátyolfelhős, de akkor is meleg volt, és aznap is sikerült megpirulni. Tehát napközben olyan idő van, mint itthon júniusban, kellemes, de nem döglesztő meleg, napon simán 30 fok. Viszont délután 5 óra körül, amikor már megy le a nap, érezhetően hűl a levegő. Ilyenkor nekem már nem esett jól a fürdőruha, fel kellett vennem egy vékony pamut felsőt. Nyilván este sem olyan, mint nyáron, hanem sokkal hűvösebb, de nem hideg. Általában olyan 20 fok körül lehetett, a fiúk sokszor pólóban voltak, néha egy vékony pulcsi is volt rajtuk, de én azért elbírtam a pulcsi, vékony dzseki kombót. Hosszú nadrág, zokni, zárt cipő. De rengeteg ember volt rövid nadrágban, tangapapucsban este is, valószínűleg kevésbé fázósak, mint én. Az egy hét alatt egyszer volt „rossz” idő, akkor elő sem bukkant a nap, pötyörgött az eső, de igazán hideg akkor sem volt. Előtte néztem mindenféle időjárás előrejelzést, de azt kell mondanom, a fele sem jött be annak, amit ott írtak. Azt viszont el kell ismerni, hogy nem annyira kiszámítható, mint nyáron, és teljesen más a hőérzet, ha süt a nap, ha fúj a szél, vagy, ha elbújik a nap. Szóval a tél ott is tél, de még mindig jobb volt, mint itthon a mínuszok.
Fakt. program
Pont a kiszámíthatatlan időjárás miatt előre nem fizettünk és nem is foglaltunk sehová. Úgy voltunk vele, hogy ha rosszabb az idő, akkor max. elmegyünk valahová, de egyébként a napsütés minden percét a parton szeretnénk élvezni, mert nem túl sok az egy hét. Az ominózus felhős, pötyörgős időben felesleges lett volna a szállodában maradni, ezért bementünk Nama Bay-re. A hotel taxi-ját vettük igénybe, aminek fix díja volt, 8 euró oda, 8 euró vissza. Egy másik párral közösen mentünk, így osztoztunk, és nekünk bőven belefért ez a 8 euró, hogy ne kelljen taxit vadászni, meg alkudozni pár euró miatt. Az autó patyolat tiszta volt, nagyon jó illattal és egy kedves, fiatal sofőrrel, aki teljesen normálisan vezetett. Annak ellenére, hogy nem este, hanem napközben voltunk bent, Sharm nem volt kihalt. Nagyon jókat vásárolgattunk, megvettem életem cipőjét, J kávéztunk, sétálgattunk.
Sajnos az egy hét hamar eltelt és elérkezett a hazaút napja, jobban mondva éjszakája. Ez nálam a horror kategória, mert egyáltalán nem vagyok bagoly típus, nem bírom az éjszakázást. De sajnos mindig így van, vagy az indulás vagy a hazaút éjszakára esik, szóval túl kell élnem valahogy. A transzfer, az indulás tűpontos volt, szavunk nem lehet. Az ellenőrzés a reptéren most is alapos volt, de nem annyira szigorú, mint két évvel ezelőtt. Nem valami kellemes időjárási körülmények között jöttünk, végig nagyon rázkódott a gép, sokat voltunk „bekötve”. Nem volt kellemes, de volt már rosszabb is. Ami ettől sokkal, de sokkal rosszabb volt, kijönni a terminálból, szembesülni a mínusz öt fokkal, és letakarítani a havat a parkolóban hagyott autóról. Már abban a pillanatban hiányzott Sharm, a napsütés és a tenger….
Összegezve: A szálloda most is azt adta, amit vártunk, ár-érték arányban nem csalódtunk, hiszen nem Baron Palace színvonalra számítottunk. Az időjárás kegyes volt hozzánk, és hihetetlen módon feltöltött az, hogy kiszakadtunk az itthoni szürke, ólmos, nyálkás, havas, hideg időből. Ez volt az első téli nyaralásunk, de remélem, hogy nem az utolsó.
Az ETI-nek van magyarul beszélő idegenvezetője, arab, ő fog várni a reptéren és elkísér a szállodába. lehet velük is menni fakultatívra, de erre sok más lehetőség is van.
Hozzászólásából úgy gondolom , hogy az ETI utazási irodával járt Egyiptomban , érdeklődnék ,hogy az érkezéskor van e magyar nyelvű idegenvezető? Pontosabban abba a szállodába akarunk menni március elején.
Itt a fórumon teljesen új vagyok, ahogyan Egyiptom témában is kezdő. Éppen ezért a segítségeteket szeretném kérni. A férjemmel most tervezzük az egyiptomi nyaralásunkat. Kérlek adjatok némi útmutatást, hogy mely szállodát érdemes választanunk. A mi fő szempontunk a snorkelezés, éppen ezért olyan szállodát választanánk, amelynél a legszebb a víz alatti élővilág, könnyen megközelíthető, nem szükséges kirándulást választani ahhoz, hogy megcsodáljuk az élővilágot, van saját mólója a szállodának, valamit búvárbázis is található ott.
Kinek milyen tapasztalatai vannak? Várom az ötleteket és előre is köszönöm a segítségeteket!
Már voltam 4x 2 x a Grand Azurban 2x az Iberotel Fanarában.Most a 8 éves unokánkat is vinnénk.Fanara mindenben megfelelne,de 64 éves vagyok és a sok lépcső már nehezemre esik.Ami szükséges: Jó ellátás,fürdési lehetőség a tengerben,látványos élővilág.Köszönöm
Hirtelen ötlettől vezérelve lefoglaltunk egy téli nyaralást, ha már jó áron volt és mindig is érdekelt, hogy milyen lehet a télből a nyárba…de azt gondoltam, hogy nem lehet olyan meleg, amit én szeretek és habár nagyon jó elmenni a melegbe, de visszajönni…konkrétan megfagyok. Ünnepek után általában jó árak vannak, érdemes kihasználni és jó társaság is ígérkezett a hotelbe, így nem volt min gondolkodni.
Ismét Bécsből indultunk, Pegazus transzferrel és Air Cairo járattal. A gép pontosan indult, talán kicsit előbb is és kb 20 perccel előbb is landoltunk. Habár vészkijáratnál ültünk, helyünk is volt, de egy örökkévalóságnak tűnt az utazás.
Érkezéskor a szokásos procedúra, regisztrációs lap, ellenőrzés, csomagok, netkártya és mehettünk is a buszhoz. Vannak fejlesztések, az ellenőrző bódénál felszereltek automatákat és fényképezőket be és kilépésnél is, ezek még nem üzemelnek, de gondolom valami automatizálás a cél.
Az osztrákok külön busszal mentek ismét, mi csehekkel és szlovákokkal mentünk, egy nagy busz csak a Sharm Resort/Plazaba ment. A procedúra a szokásos volt, az egyik konferenciaterembe tereltek bennünket, regisztrációs lap kitöltés, útlevél fénymásolás, karszalag és indulhatott a nyaralás. Szokás szerint egy gyors ebéd a főétteremben – ahova szerintem ebédre kb csak az érkező utasok járnak. Napközben én nem látom értelmét felöltözni és felsétálni a partról…persze aki a hátsó blokkokban van és éppen medencés napot tart, nekik érdekes lehet.
A hotelról már írtam kétszer is, harmadszor tértem vissza. Így ez a beszámoló most nem lesz túl hosszú, inkább a változások, a téli időjárás lehet érdekes.
Nagyon FONTOS, ha valaki a Plaza részbe szeretne kerülni, mindenképpen oda foglaljon, mert a tavalyival ellentétben, idén oda tesznek, ahova foglalsz, ami abszolút érthető is, mert gondolom sokan játszottak arra, hogy foglalnak a Resortba, aztán várják, hogy egy jó tengerre néző Plaza szobát kapjanak, ami nem sokkal kerül többe, de nekik gondolom ez a 10ezer is számít. A Resort rész a hátsó blokk és a tengerrel szemben állva a bal oldali szélső, aminek azt hiszem, hogy csak egyik része üzemel…ez sem lenne rossz, de sajnos a part felőli lépcső le van zárva, így el kell kerülni a recepció fele, ami kicsit hosszabb út.
A másik NAGYON POZITÍV változás a tengerparti C’View étterem. Nekem korábban nem voltak jó tapasztalataim, a kaja választék most is ugyanolyan szegényes a benti részben, kint sütnek halat és gyrost. Mivel most kevés vendég volt, így nem volt olyan nagy sorbanállás, mint pl júniusban és a kiszolgálás is sokat javult, persze lehet, hogy egyik kedvenc pincérünknek köszönhető, de azonnal hozták az italt, akár kérés nélkül is.
ÉTELEK
Reggelit szokás szerint a főétteremben ettük mindig, a szokásos, omlett, sajt, zöldségek, fuul. Kétszer ettem falafelt (kétszer volt csak), de nem volt túl jó, elég száraz volt. A reggeli itallal itt sem volt gond, mire az asztalhoz értünk a másik kedvenc pincérünk már hozta az italunkat, kérni sem kellett, emlékezett, mit ittunk októberben.
Ebédet mindig a C’Viewban vagy a Shishben ettünk, vagy mindkettőben. Nekünk tökéletesen megfelelt ez a könnyű ebéd, nem vágytunk rendes főéttermi ebédre.
Vacsora már változatosabb volt, első napon ettünk a Via Venetoban, ami nagyon jó hely, bár az elmúlt két alkalommal nem jutottam el oda, kár kihagyni! Következő napon a mexikóiban, ez is jó volt, szerencsére az idő is jó volt és blézerben nem fáztunk a parton. Habár különböző dolgokat kértünk, végeredményben elég hasonlót kaptunk! J Vasárnapra szeles időt jósoltak, így is lett, így aznapra terveztük be a Farshat és a Fares seafood éttermet az Old Marketben. Mindkettő kifogástalan volt. Aki szereti a tengeri kajákat, mindenképpen ajánlom, 47 $-t fizettünk és már alig bírtuk megenni a végén, tehát nagyon jó áron, kb 10-12 $/fő áron lehet friss és finom halételeket enni. Hétfőn a Mahara vacsira mentünk, ami szintén a Via Venetoban van, ez tulajdonképpen egy fix menüsor volt, ízletes, látványos ételekkel. Kedden volt egy búcsúvacsoránk a csapat egy részével, így a főétteremben ettünk, abszolút jó volt, bőséges választék, finom kaják, sütik. Nem tudnék egy rossz szót mondani.
Szerdán ismét a főétteremre esett a választás, ismét abszolút rendben volt. Itt mindig volt kétféle leves zöldségek, saláták, hal, csirke, marha valamilyen formában, pasta station. De észre lehetett venni, hogy jelentősen kevesebb a vendég, kisebb részre volt terítve, mint pl októberben.
Utolsó esténken a Naama Bayben ettünk vacsit, majd sütire beugrottunk a főétterembe, illetve sorban elbúcsúztunk a pincéreinktől, akik már barátként üdvözöltek érkezéskor is.
Sajnos a libanoniba most nem jutottunk el, utolsó estére terveztük, de valami seafood vacsora volt, így ezt buktuk…vissza kell menni! :D
PART
Erről nem tudok újat mondani, nekem nagyon tetszik, általában sík víz, messze úszható, egyelőre még nem unom. A szokásos csapat üdvözölt bennünket, Tóbiás, Napóleonok, Trigger…sajnos a sasrájával most sem találkoztunk. L
A víz 24 fokos volt, bőven fürödhető neoprén nélkül is, mikor vízbe mentünk, azért hidegnek éreztük, nem volt a megszokott simogató meleg, mint nyáron vagy ősszel, de 1-2 perc alatt már tökéletes volt, simán lehetett 1 órát is sznorizni.
IDŐJÁRÁS
Ez az, amitől nagyon tartottam, sose voltam még télen és hiába néztem a hőfokot, olvasgattam utána, hihetetlen volt, hogy tényleg szuper meleg lesz. Követtem a ruhaválasztásnál a tanácsokat, nappalra fürdőruha, estére pedig zárt cipő, hosszú nadrág, vastagabb pulcsi. És valóban így volt. Reggelizni farmerben, szandálban és pólóban mentem, kicsit hűvös volt. Nyilván ez egyéni, hogy ki mennyire fázós vagy éppen nem, én a saját tapasztalataimat tudom leírni, illetve nagyrészt hasonlóan voltak többiek is. Páran pulóvert is vettek reggelinél.
Visszaérve egyből fürdőruhára vetkőztem és irány a part, kb 9-fél 10 körül már strandidő volt.
Ha fúj a szél, az általában hideg szél, illetve ha felhő van, akkor már nincs meleg, de a napon nagyon-nagyon jó idő van, egyszerűen hihetetlen volt számomra, hogy január van, égetett a nap, nem éreztem hidegebbnek, mint októberben. Egyedül a vasárnap volt szeles és felhős, ekkor is optimistán lementünk a partra fürdőruhában, aztán csak takaróztunk be, végül felöltöztünk farmerbe és pólóba, így ültünk a parti bárban, délután pedig úgyis készültünk elmenni, szóval nem volt akkora probléma. A többi napon maximum rövidebb szeles, fátyolfelhős időszak volt, ami kb 10 perc lehetett, tehát abszolút szerencsénk volt. Utolsó reggelünkön volt totál felhős ég, de az is felszakadozott délre, így lehetett még egy utolsót sznorizni is. Nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz, de amint megtapasztaltam, már legszívesebben első napon átírtam volna kéthetesre a nyaralást. Nagyon jó volt kicsit elszakadni a hidegből, megúsztuk a havazást is!
Hazafele kicsit döcögősen indult, egy nagy busz jött értünk, amire nem fértünk fel, kb 20 ember lemaradt, vártunk még kb fél órát, akkor jött még egy nagy busz és a Sivába is vettünk fel utasokat…kb utolsóként értünk a reptérre, de most is sikerült elcsípni a vészkijáratot….asszem az én magasságommal legközelebb is csak ide fogok helyet kérni, normálisan el lehetett férni.
A gép indulásának kiírása olyan egyiptomos volt. :D 3.20 volt a gépindulás, de minden kijelző 3.00-t írt, nyilván 3.20-kor indultunk el ténylegesen. J Hazafele is sima utunk volt, kicsit gyorsabban, szerencsére tudtunk aludni is.
Miért tértem vissza harmadszor is? :) Nyilván szempont az ár, ez egy nagyon olcsó szálloda, ehhez képest szerintem ár-értékben nagyon jó, ezer éve fix személyzet, akik barátként köszöntenek, végtelenül kedvesek és barátságosak, ha kérésed van, ahol tudnak, segítenek, szuper part, hangulatos szálloda....nekem ennyi elég, ahhoz, hogy jól érezzem magam. A fakultatív éttermekkel pedig változatosan lehet vacsorázni is.
Ha a pénzváltóban veszed meg. Nekem sikerült a reptéren az Eti pultnál ahol kapod a papirt amit ki kell tölteni a vizumhoz és ahogy vissza viszed azonnal belepecseteli az utleveledbe és kéri a 28 eurot dollár nem volt jó szóval még meg sem érkeztem már lehúztak 😀
Mina már nem ott van elköltözött de ugyanott a sétányon a szállodai 210euros ár helyett 130 euróra alkudtam le a repülős utat ugyanúgy hétfő reggeli indulással. Desert valami van kiírva ha valakit érdekel naama bay.
Aki most utazik ma 3 óra feletti késénél ha nem időjárás vagy hasonló körülmény miatt késik az indulásunk jár kártérítés amit vissza érkezéskor lehet benyújtani távolságtól függ légvonalban hány km. Most beszéltem egy irodával akik 20% Sikerdijjért ezekkel foglalkoznak. Nem kell hozzá jegyzőkönyvet felvetetni.
Már itt vagyok a reptéren de a tervezett 7.15 ös indulás helyett 12 órát írnak. Éljen az air cairo:) 6 órán belül tuti elindul hogy ne fizessenek kártérítést.
Ha a Ghazala Gardens-be mész, akkor nagy valószínűséggel a Ghazala Beach strandján fogsz fürödni. tehát amikor átmész a Ghazala Beach hotelen, és kiérsz a parti sétányra, ott jobbra fordulsz, és kb 100m múlva ott egy pult (előtte illatbolt)utazásokat árul. A srácot Mina -nak hívják ( https://www.facebook.com/mina.nasiif?fref=pb&hc_location=friends_tab ). Én itt fizettem be a legtöbb utazásra. Ritka barátságos, rendes gyerek, jól tud angolul, és oroszul, de valószínű még más nyelven is. Előtte az illatszerboltos, (aki inkább kinéz négernek, mint arabnak, amúgy núbiai) tud németül, nekem az szokott néha fordítani, ha elakadok az angollal. Olaszul beszélővel sajnos még nem találkoztam. Az utazási iroda árai nagyon jók, viszont a vevői legtöbbje orosz és ukrán. Engem nem zavartak, nem volt velük semmi gond. A Kairói út busszal 50-60 dollár, vagy euro volt, és benne volt a svédasztalos ebéd, és az összes múzeum belépő. De csak akkor ajánlom, ha bírod a strapát, mert elég kalandos az út. Úgy néz ki, hogy úgy 23-24 óra körül elkezdik összeszedni az embereket egy kis busszal, először azokat akiket ki kell vinni a reptérre vízumért (Kairóba már kell a vízum - 20 dollár - és több helyen is megnézték), aztán mikor összejön a csapat, akkor úgy éjjel 1-2 óra körül felrakják őket a menetrend szerinti buszra. Itt mindenki helyre szóló jegyet kap, de azért volt egy kisebb-nagyobb vitám pár bennszülöttel akik a helyemre pályáztak, de nem hagytam magam. Úgy reggel 8 körül odaér a busz, és ott vár az idegenvezető. Pisiszünet egyszer volt 6 óra alatt. Utána egész nap rohangáltunk, volt egy 1 órás hajózás a Níluson, de ez külön 10-15 euro volt, de nem volt kötelező, nem is erőszakoskodtak, nem úgy mint az illatszerbolttal, amit lehetetlen volt elkerülni. Mivel én mindenképpen akartam illatszert venni, nem is nagyon bántam, és mivel régebben rutinos Isztambulba járó voltam, sikerült is úgy a felére, vagy harmadára lealkudnom. Amúgy tényleg fantasztikusan jó illatú parfümöket vettem, gyönyörű díszdobozban, el voltak ájulva tőle itthon. Elég jól sikerülhetett az alku, mert kifelé már nem is nagyon köszöntek, és még egy pohár vizet se adtak. Nem nagyon bántam mert utána megvettem a sarki boltban, szintén kemény alku után. Voltunk a Kairó múzeumban, ennek az ára benne volt az útban, viszont a fényképezéshez kellet jegyet venni, de nem volt drága. Mivel Mina tudta, hogy az angol nem erősségem, itt külön engem várt egy németül tökéletesen beszélő öreg arab (ez szintén benne volt az árban). Nagyon jól elbeszélgettünk, mindent megmutatott, mindenre tudta a választ, ennél értelmesebb emberrel még nem nagyon találkoztam Egyiptomban. A végén adtam neki 10 euro-t, de el se akarta fogadni, azt hiszem nagyon túlfizettem. A piramisoknál aki akart elmehetett lovas kocsikázni, körbevitték őket a piramisok körül 2 dollárért, kb. fél óra volt. Én inkább fényképezgettem. Utána elmentünk szfinx nézőbe, majd kötelező jelleggel papirusz üzem látogatás, majd kötelező papirusz shopping 5-10x árért. Én inkább kihagytam, lett belőle elég nagy sértődés, láttam az arcán az idegenvezetőnek. Ha az anyját szidtam volna szerintem könnyebben elviseli. Ezek után szerencsésen lekéstük a menetrend szerinti buszt, de összedobtunk fejenként 15 dollárt, és elhozott egy toyota kis busz. Hajnal 5 órára értem a szállodába. Az egész út iszonyú strapás volt, és nagyon kevés idő jutott arra ami engem igazán érdekelt. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy elmentem, de ha elmegyek még egyszer akkor ott maradok Kairóban 2-3 napot. Az biztos, hogy felejthetetlen élmény volt, ha nem is egészen pozitív értelemben.
A piramosokhoz a buszos útba tud valaki segíteni, mert ahogy láttam csütörtök és hétfőn van legalábbis amit láttam, de kérdés 24-én lesz e hétfőn, a csütörtöki korán kelést kihagynám, mert szerdán is korán kell kelnem a 7:15 ös induláshoz.
Mikor odaérsz, már ki vannak osztva a szobák. Mostanában elég sokat tettek a Resortba, októberben és júniusban is, akik oda fizettek, gyakran oda kerültek. Bár júniusban szerintem csaknem teltház volt. Októberben már a 8-as blokk egy része is nyitva volt, onnan szívás, mert a tenger felőli lépcső le van zárva.
A bejelentkezés nem túl bonyolult. Egyrészt a recepciónál van egy pult, ahol be lehet jelentkezni, de pl a Fellinibe, Fajitasba akár napközben is be tudsz, az étteremben...ezek általában nincsenek tele.
Nem kell bízni,m szinte sosincs tele a Plaza így a Resort csak az utazási ügynökségek árlistáján működik.
Mondjuk nem árt a Mahara Club tagság,de megy ez nélküle is.
Az egyes kezdődő szobaszámok vannak legközelebb a tengerhez,bár a mi esetünkben a -ha jól emlékszem - 200.. torál sea view volt s közel a tengerhez , medencéhez , de így messzebb az étteremhez.
Ha vki nem annyira kényes a kajára, italra ( mert az bizony ...) ill. ügyesen tud bejelentkezni a 4 a la carte étterem egyikébe valamint szereti a sok színes halakkal , korallokkal teli tengert s nem nagyon akar bejárni Naama Bay-be , old market-ba annak ez a hotel tökéletes választás.
Igen elolvastam mindent a szállodáról,így elvileg tudjuk mire kell számítani.Igyekszünk majd a tippekkel élni amit leírtak. Remélem minden rendben lesz :S A robogó nekünk is jó ötletnek tűnik.Esetleg olyan infó,hogy masszázsárak,robogóbérlés árak(hol érdemes),ha ezekről tudtok néhány szót az szuper lenne. Bízom benne ,hogy áttesznek minket egy kis zsetonért cserébe a Plaza-ba,tudtok jó szobaszámokat?
az alattad irt hozzászolo épp erről a hotelről irtale tapasztalatait.
ami teljesen okésan leir mindent.
koszönet is neki érte...
már le is foglaltátok az utat ? ?
jo előre😀
kis plusz hozzá
közlekedésileg:
a szállodacsoport jo bent van a főuttol. nincs "átmenő forgalom" elfelé menet csak az ott dekkelő taxisokbol lehet valasztani. ők mindég tobbért visznek mintha a forgalmas uton áll meg egy taxi melletted és ő erölteti rád magát...😀
béreljetek motort (robogot 2személyes) több napra...
Az Invia nem utazásszervező hanem csak közvetítő. Már irodák útjait árulja. A jelezett szállodák az ETI útjai, Red Sea hotel lánc tagjai. Ott fizeted be az utat ahol akarod, lehet az Inviánál is vagy bármelyik legközelebbi utazásim irodában, teljesen mindegy, egy az ára.
2019.06.14-28 két hétre szeretnénk párommal elutazni Sharm Resort vagy Sharm plaza-ba.Rengeteg hozzászólásotokat olvastam,mind nagy segítségemre volt. Van esetleg aki akkor megy majd? Illetve érdekelne véleményetek az Invia-ról.
Pénteken hazaérkeztünk az őszi utazásunkról. Most úgy alakult, hogy a megszokottól eltérően egy hétre mentünk (szeptember-október hónap kint a kedvencem, ilyenkor ha tehetem 2 hétre megyek) és sajnos kevésnek, rövidnek bizonyult az 1 hét. :(
Bécsből indultunk, Győrből a Pegazus reptéri transzferrel mentünk. A repülő kb 1/3-a magyar volt, ezen kívül szlovákok és természetesen osztrákok. A repülőtérről a hotelba külön busszal mentünk a szlovákokkal, a repülőtéren kis eligazítást tartott a magyarul beszélő idegenvezető. A hotelba becsekkolás flottul ment, miután már tudtam, mi a menete, így az elején kitöltöttem a papírt, leadtam, nem volt náluk Mahara karszalag, így megkértek, hogy a recepción jelezzem és ott kaptam. Elmentünk ebédelni, majd utána hozták a bőröndünket...hozták volna, mert láttam, hogy az enyém leszálláskor ott volt, aztán mégse. Valaki összecserélte az enyémmel, hasonlóan fekete lehetett neki, szivárványos pánttal. Viszont meglehetősen gyorsan intézkedtek, éppen átöltöztünk strandolásra a szobában és hamarosan meg is kaptuk a jó bőröndöt (MINDIG teszek a kézibe egy fürdőruhát és sznoricuccot, pont az ilyen és hasonló esetek miatt.)
Aztán irány a törölközőért, nagy örömömre a júniusi kedvenc pincérünk pont ott volt, meg is ismert, így lefoglaltuk az esti vacsit is a Fajitas étteremben.
Másnap pihenés volt és persze délután ellátogattunk a kihagyhatatlan Farshába. Júniusban is helyi busszal voltunk, így tudtuk, hogy kb 10 font/fő az ár. Az első buszos 5 $-ért akart elvinni minket, hiába mondtuk, hogy az sok...végül nem engedett. Na nem baj, jó idő volt, ráértünk. A Farsha még mindig csodálatos, nagyon szuper hely, mindenkinek nagyon ajánlom, aki Sharmra megy! Ez egy domboldalban lévő kávézó, isteni fresh juice-okkal, teákkal, koktélokkal, gyönyörű kilátással, relax zenével. 16.20 körül értünk ide, de már legalább félig volt a hely. Visszafele bementünk az Old Marketbe kicsit körülnézni, vásárolni. Ajánlanám, a két árust, akinél vásároltunk, de sajnos nem tudom elmondani, merre is jártunk...talán visszatalálnék, ha újra arra járnék, de ez sem biztos, mert mentünk jobbra-balra...
Másnap ismét ellátogattunk a Blue Hole-hoz, nagyrészt helyi vendégekkel utaztunk, nagyon kedvesek és közvetlenek voltak. Hazafele még megnéztünk egy kanyont Dahab mellett, ez is érdekes volt, fentről csodás kilátással. Júniusban pont ramadán alatt voltunk, akkor nem sokan voltak, most Blue Hole tele volt, részemről kellemesebb volt amikor nem voltak ennyien.
Következő napon egy félnapos programot terveztünk csak be, a szárazföldi Ras Mohamed programra mentünk. Ez egy természetvédelmi terület, gyönyörű helyekkel, nekem jobban tetszett, mint a hajós verzió.
Délután még volt kis idő sznorizásra is a hotel partján. Sajna murénával nem találkoztam össze, nagyrészt a Bin Laden móló irányába úsztam el.
Kedden pedig jött a nagy program, a Petra. Na, ez fantasztikus, de iszonyatosan elfáradtunk hazafele. 1-kor keltünk és 11 körül értünk vissza. Kisbusszal, majd Tabától hajóval, Aqabából pedig nagy busszal utaztunk. A nagy buszon orosz idegenvezetés volt és mondták, hogy minket az angol Petránál vár, kicsit bonyodalmas volt, de megtaláltuk az idegenvezetőt. Azt gondoltam, hogy Petránál a csúcs a kincstár épülete lesz, DE a kanyon fantasztikus volt, a formák, a színek, a magasság...leírhatatlan. És amikor a kanyon ívei között előbújt a Kincstár kis részlete, majd egyre több, csodálatos volt. Lehetett menni a kanyonban lovaskocsival is, de elég gyorsan haladtak és én sajnáltam is szegény állatokat. A helyi fiúk felkínálták, hogy fel lehet menni a magaslatra, onnan képet csinálni a Kincstár épületéről, nem éltünk vele, nem tudom, mennyi lett volna. Mentünk tovább a kanyonban és felmentünk egy másik magaslatra, egyedül biztos nem találtuk volna meg az utat, más nem is ment fel, csak mi az idegenvezető segítségével. Aztán vissza az étterembe feszített tempóban, mivel kötve voltunk a hajóhoz. Kicsit késve értünk, de így is volt fél óránk ebédelni, aztán irány haza. Elfele jó volt a megszakítás, hogy nem végig busszal mentünk, hazafele lehet jobb lett volna egyben, de erre semmiképp nem lett volna lehetőség. Taba és Aqaba ki-beléptetés elvett egy kis időt, de aránylag gyorsan haladtunk.
Maradt két napunk sznorizni, pihenni...szerdán este vacsora után elmentünk Naama Bay-be. Fél 5 körül le is zárták a mólót, piros zászlót tettek ki, gondoltam másnapra tuti elmúlik. Nem így lett, esélytelen volt bemenni bárhol is, óriási hullámok voltak, egy idő után a bal szomszéd mobilmólója fel is adta a szolgálatot. Így aznap csak pihenés és napozás volt és csodáltuk a különleges időjárást, hol szürkébe hajló felhőzet volt, hol kitisztult, de a hullámzás nem hagyott alább.
A hotelról júniusban írtam bővebben, így ezt most nem tenném meg. Ez volt az első hotel, ahova visszamentem, amiben jelentős szerepe volt az árának is - hazaérkezésem után 2 héttel foglaltam is újra. Azt gondolom, hogy egy kellemes, barátságos szálloda, ahol a személyzet nagy része nagyon kedves, nem a műkedvesség volt, mint sok helyen. Ezúttal semmiféle vízellátásbeli probléma nem volt, ha kettőt kértem, kettőt kaptam, szobába is készítettek be, a parti bárban júniusban 1 fő volt, most voltak 3-an, a másik két parti étteremben kb a korábbi létszám volt. Most kicsit többet voltunk a főétteremben is (ebédre sose mentünk fel), én javulást látok. Bár aki kulináris élvezetekre vágyik, ne ezt a szállodát válassza, igaz vannak foglalós éttermek, amiket mindenképpen érdemes kipróbálni. A Via Veneto ismét elmaradt, majd legközelebb. A főétterem szerintem rendezettebb, mint nyáron, jobban figyelnek a rendre, alig beléptem az étterembe, a pincérünk már integetett, hogy foglalja az asztalt és hozta az innivalót, amit csak első napon mondtunk, mire odaértünk az étellel, már ott várt az ital, a parton is szó nélkül hozták a következőt, ha látták, hogy elfogyott. A tengerparti mosdóban a pulton virágdíszítés, ami nagyon feldobta.
Tehát én ezen a héten a júniusi héthez képest javulást láttam. Ez a szálloda ennyi pénzt bőven megért. (390 €/fő/1 hét), csodás zátony, hangulatos épületek, szép kert, nagyon barátságos személyzet, aki a kaja miatt megy, illetve döntő szempont, ajánlom máshova menjen. Mindig jól laktunk, finomak voltak, de nem volt hatalmas választék, bár ha belefoglaljuk a foglalós éttermeket, akkor már ez sem állja meg a helyét. Betegek most sem lettünk, tehát ettől sem kell feltétlenül tartani, pedig én mindig eszek mindent, nem viszek pálinkát, csapvízzel mosok fogat...és semmi. :)
Az út ETI útja volt, Dive Hard Tours-nál foglaltuk, a fakultatív programokat pedig Lidonál.
de mindenek előtt egy fontos dolog: "halyókikötő" helyesen hajókikötő
Ami az érdemi részt illeti a Ghaláról nekem Frank Underwood mondása jut eszembe: "Location, location, location!"
Természetesen,aki az egyre fogyatkozó korall-ok miatt menne SSH-be az inkább menjen a Sharm Plaza-ba. Na itt van minden,amit szem kíván!Kivéve teknőst! Az a Naama Bay-ben van! Mi legutóbbi utunk ( 4. a Ghazalába!) alkalmával is találkoztunk - mint mindig!
Egyébként kéretik nem lenézni azokat,akik például azért mennek SSH-ba,m ott még novemberben is jó meleg van ( nemcsak 100 évenként!) és hihetetlenül meleg a víz s nem szeretnek pontonokról bemászni a vízbe,m mondjuk idősek s mozgásszerveik már nem alkalmasak létramászásra.
Szóval egy kis beleérző képesség nem lenne hátrány,m a Balaton októbertől jó esetben májusig úszásra,fürdésre nem alkalmas.
nem "inkább " hanem "akár" . vagyis akár a balatonon is lehetne az aki egy homokos partu strandon nyomul. . .
és mivel itt abban az időben felkapott volt a szálloda azert irtam h jo tudni , tisztába lenni a dolgokkal. . . mivel legtobben aki sharmba megy és nemnagyon kiván más szálloda( igy fizetős) strandjára elzarándokolni, annak fontos a szállodája korallos partszakasza. .
.
mert igenis ott pont nincs semmi , csak homok😀
balra eluszva két szállodát már van. tovább uszva meg már elég szép is. . .
szembe meg jobra meg halyókikötő vagyis inkább csónakok. . . a járulékos dulgaikkal😀
de aki rápillant a googleterkepre láthatja. . .
eldöntheti h megfelel e neki . mert balra jol eluszva az öböl
mentén a meredek sziklás partu részig. ott tényleg szép. és ott már nincs "strand" alig van furdőző a meredek part miatt. . .
én is nyomulásra buzditok.
motorberlésre !
meg a világitotoronynál lévő sokakszerint legszebb kegjobb partszakaszra. (konnyü a taxisnak is elmondani hova vigyen. )
Ghazala, jo mert olcso .egyböl ott a központ (este éjjel csak kilép az ember és shopingol) átlagos jo a személyzet , baksis adása nélkül is normálisak. . .
Ha nincs korall, akkor inkább a Balaton? Érdekes meglátás. Korall nélkül meghal a világ turizmusa? Ghazalánál is van 2 korallzátony és számtalan kirándulási lehetőség. Megértelek, na neked itt van a világvége...
Igen, most jöttem haza 2 hétig voltam a Siva Sharm-ban. ETI-vel utaztunk. Jó a szálloda, jó a part és a tenger, a kaja kicsit gyengébb volt a megszokottaktól.
Még soha nem voltunk Egyiptomba és a jövő nyárra tervezzük a nyaralásunkat ott tölteni!
Idén Törökországban voltunk és még itthon találtunk egy 7 éve kint élő Magyar házaspárt akik program szervezéssel foglalkoznak. Nagyon sokat segítettek nekünk és 4 csodálatos általuk szervezett programban vettünk részt. 100% ig meg voltunk velük elégedve.
Az lenne a kérdésem h esetleg valaki tudna e ajánlani (esetleg elérhetőséget küldeni) Egyiptomba élő megbízható program szervezőt/program szervezőket (ha lehet Magyar legyen)?
Valamint 3 gyerekkel mennénk (5, 8 és 12 évesek) ezért fontos lenne olyan hotelt találni ami “gyerekbarát” lehetőleg több medencéset és All-Inclusive ellátás is legyen!
Van valakinek ilyen tapasztalata...esetleg tudna valaki konkrét Hotelt ajánlani ami megfelelő lenne?
Köszönöm szépen a segítséget...minden infónak örülünk!
A leiras igaz angolul van, de forditoval is le tudod forditani, de roviden leirom hogy egy kozepkategorias hotel, semmi nagy negativuma nincs, de semmi nagy extrat sem tud kiveve a partot mert az az egyik legjobb sznorkelezesre :) Szoval ha ez az elsodleges cel, akkor batran ajanlom mert meseszep :)
A szobak atlagosak, a kert nagyon szep, a kaja is atlagos, ha sokan vannak akkor elofordul hogy varni kell az etteremben.
A baj az,hogy csak én nézem a lehetőségeket a többiek rám hagyatkoznak,a szemem kinézem már,az ajánlatok után utánanézek,de nem azt küldik amit kértem.Teljes tengerparti kell a lábam miatt,kisebb területen lévő szállodát,de olyanokat kapok,hogy ha elraknak minket az utolsó szobába,több száz méter a tenger.Ilyen nem kell.Olyan is jön,ahol a tenger élővilága nulla.
Igy van hurghadán nagyon ritka a még szép korallos partu szalloda. Sot tulkepp mar nem is hurghada (csak a reptere hurghada)hanem az alatta elnyulo ujjabb szallodacsoportosulásoknál településféleségeknél a semmi közepén van szép tenger. :-)
Tavol mindentől.
Talán a gogle eart muholdkepen és az ott lévő fotokon lehet legjobban latni h hol mien a tenger.
Plusz hurghada vadabb olyan "kairosabb" ami nem baj. De aki a sharm el sheiki fillingre vagyik az csak is oda.vagyis sharmba nenjen :-)
Én nem iszom, nem dohányzom, már 30 éve vegetáriánus vagyok, de fagyifüggöségben szenvedek :)) Volt, hogy a Grand Hotelban naponta 40 gombóc fagyit ettem, meg más hotelekben is, de soha nem volt semmi bajom.
Söt, volt, hogy Luxorban az utcai árustól vettem fagyit, de attól se lettem beteg, pedig sokan ijesztgettek, hogy csak jégkrémet vegyek, mert az a biztos. Nem mondom, hogy kövesd a példámat, de a hotelekben szerintem nyugodtan ehetsz fagyit.
Fagyit nem szoktam enni, itthon is ritkán. Sohasem volt semmi egészségügyi problémánk, de hazai unikumot és hasonlókat mindig viszünk magunkkal. Sört , bort, vodkás narancslét, koktélokat stb. viszont ott sokat iszunk.
A konnektorok megegyeznek a hazaival, nem kell semmi átalakító és 220 Volt van. Szerintem egy sznori maszk kint olcsóbb, én ott vettem az újfajta maszkot, kitűnő 25 Euróért. de a Decatlonban is vehetsz itthon.
Hát igazán aranyos vagy,de annyira még nem jutottam,tudok menni,de a kényelem miatt kell a közeli tenger.Most a Grand Makadit ajánlják,ha valakinek személyes tapasztalata van,szívesen venném.
Ismeroseim pont most vannak a faraanában. Emlexem mesélte hogy ugy tajekozetták hogy, az idősödő anyukáját ill a vendégeket aki keri golfkocsival viszik le a partra... majd rákerdek viberen mi ujság ...
Köszi,hogy írtál,utánanézek,de fontos a partközel,a nagyon közel,2 csípőprotkolom van,de szeretek menni,csak nem nagyon tudok.Ha jól olvastam az írásod,akkor nagy területen vannak a szállodák,és az is baj sajna,de most kezdtem inézelődni,meglátjuk.köszi
Szeretnék ajánlatokat kapni tőletek,hogy melyik szálloda felelne meg nekünk.Én vagyok a nagyi,aki vinné a lányát,és 2 nagy unokát az őszi szünetben.Remélem a tenger még fürödhető,és közvetlen parti szálloda kellene,ez fontos,és a korall,meg a velejáró élővilág is.Picit félek,mert már voltunk a párommal Egyiptomban,és betegek is lettünk,de nagyon.A barátnőm 4 napig infúzión volt.Szeretnék nagy élményt szerezni az uncsiknak.
Jövő héten utazunk Egyiptomba a Grand Hotelba. Volt már valaki ebben a hotelben megszállva? Ha igen leírhatná tapasztalatát a hotelról. Illetve érdekelne az hogy tényleg EU szabványosak-e a konektorok? Nem kell utazó adaptert vinnünk ahhoz, hogy a mobilunkat, fényképezőgépünket feltudjuk tölteni? Fagyi fogyasztása mennyire ajánlott a hotelba? Itthonról érdemesebb búvárkodáshoz vinni felszerelést, vagy ott esetleg olcsóbban meglehet vásárolni ezeket (búvár szemüveg: egész arcos, békaláb, füldugó? Egy jo házai pálinka fogyasztása étkezés előtt és után mennyire hatásos a bélflóra egyensúlyban tartásához?
szeptember végén megyünk a Sharm Plázába 2 hétre , szeretnénk elmenni Jeruzsálembe , Petrába és a Mózes hegyre . ha visszajöttünk beszámolók az élményekről . érdemes belépni a face-n az "Egyiptom" és az "egyiptomi Red Sea hotelek kedvelői" oldalakra mert rengeteg leírás , beszámoló van :)
Közben utánanéztem és a Ghazala Beachbe egyáltalán nem lehet foglalni novemberben, így maradna a Garden, de az meg túl messze van a tengertől. Tehát vagy a Plaza és akkor messze a város vagy a Gardens és messze a part. Más szállodát nem találtam értelmes áron (értsd: nem a fentiek duplája) a Na'ama Bay-ben, aminek lenne saját tengerpartja. Ismerem magunkat, ha nincs a tenger pár percnyire, akkor mire összeszedjük magunkat és kijutunk a partra fél nap is eltelik, 4-kor meg már lehet bejönni.
(Amúgy a nyugati határszélen lakunk, így eleve Bécsből induló utakat nézem csak, a fizetést is EUR-ban kapom, így engem a drágulás annyira nem érint.)
Egyébként valaki részt vett már a Petra fakultatívon? Ez lenne a fő ok, amiért Sharmba mennénk Hurghada helyett.
Az antinal-t tilos folyamatosan szedni, ebből következik, hogy a preventív jellegű szedés se ajánlott. A folyamatos szedés ki tudja irtani a teljes bélflórát, ami súlyos következményekkel járhat, van akinek egy életre tönkreteszi az emésztését. De erről szerintem találsz bőven szakirodalmat. A "fáraó átka" általában kétféle tünettel szokott jelentkezni. Na most az egyikre nem emlékszem, a másik ami nálam is jelentkezett, a has és gyomor átmeneténél jelentkező nem túl erős fájdalom. Ha ezt érzed érdemes rögtön beruházni a gyógyszerre. 1 doboz=1 kúra, kb. 3-5 nap, de elmondják pontosan a gyógyszertárban. Nekem azt mondták semmi esetre ne szedjem tovább. Nem tudom hogy volt másnál (hallani rémhíreket is),de nálam viszonylag enyhe lefolyású volt, és az 1 kúra tökéletesen helyrerakott. Ha ragaszkodsz a nyers zöldséghez és gyümölcshöz, akkor inkább javaslom a pálinkás kezelést. Egyébként mindenféle párolt és sült zöldségekből, krumpliból, édesburgonyából, óriási szokott lenni a választék, volt közötte egy-két ismeretlen, de kivétel nélkül nagyon jók voltak. Húsból általában - kisebb volt a választék, de pl. hal és csirke minden nap volt. A hal legtöbbször jó volt (a Ghazala beach-ben rendszeresen vörös sügért adtak, ami szerintem egyik legjobb), ha volt néha marha, akkor az is jó volt, a csirkéről inkább nem mondok semmit. De pl. bárány vagy kecske sajnos egyik szállodában se volt.
Mivel cukorbeteg vagyok (nem súlyos, de tartani kell a diétát), így az étkezés nálam leszűkül a hús+zöldség + némi gyümölcs szintre. A legtöbb szokásos köret, mint krumpli, tészta, rizs, kiesik, tehát muszály lesz valamennyi nyers zöldséget fogyasztani.
Megelőzési céllal érdemes már az első naptól kezdve szedni az ascatalt, vagy csak ha már jelentkeznek a tünetek?
Még annyit, ha nem akarod elkapni a "Fáraó átkát": csapvíz még fogmosáshoz se, étkezéskor csak olyat enni, ami alatt ég a mécses, gyümölcs, datolya, akármi nyers kerülendő, még bottal se piszkálni. Sör palackos víz mehet hektószámra. Az éttermekben szinte tökéletes a mosogatás, de a parti bárokban saját pohár használata szükséges, amit este elmosol palackos vízzel. Amennyiben ez bonyolult, akkor van egy igazi hungarikum (ezt javasolta a telepített arab idegenvezető is): minden étkezés előtt és után is fél deci pálinka. Ezzel csak az a baj, hogy napi 3 étkezéssel számolva 2 hétre fejenként 4 liter pálinka. A kinti all inclusive-ben adott lötty semmit se ér, csak a minimum 50-52 fokos házipálinka. Ez így viccesen hangzik, de ez a kőkemény igazság.
A Sharm Plaza, vagy a Sharm Resort snorkel szempontjából jó választás. Ugyanaz mindkettő, ellátás szempontjából is, csak a parttól messzebb lévő része a Sharm Resort. Ha kevesen vannak, vagy tolsz egy kis pénzt, akkor a Sharm Plaza-ban adnak helyet, akkor is ha a Resort-ba foglaltál, egyébként szerintem mindegy. Ha kigyalogolsz a külső kapuhoz (kb 500m) ott általában állnak taxisok, akiknél egész jó árat lehet kialkudni. Ha elégedett vagy vele, akkor legközelebb hívni is tudod, mindegyik rögtön megadja a telefonszámát, de ehhez ajánlott az egyiptomi sim kártya, na meg a internethez is jó. Amúgy az internet csapnivaló a szállodában. Ha sokat akarsz hazatelefonálni akkor még itthon töltsd fel a Vibert 10 dollárral, mert az legalább működik, a VOIP szolgáltatókat tiltotta a Vodafone. Viszont mindenképpen ki kell gyalogolni, mert nem engedik be az idegen taxisokat a recepcióhoz. Egyébként létezik ingyen transzfer a Naama bay-hez, nekem nem jött össze, viszont találkoztam olyannal, aki már látott olyan embert, aki már beszélt is azzal, akinek sikerült. Nem kell aggódnod a Naama bay-en egymást érik a boltok, és az utazási irodák, na meg a vodafone boltok, és patika is van(nem kívánom senkinek de sajnos az emberek harmadának szüksége van rá, és ott 2 dollár az Antinal, a szállodában 5-6) A szállodában rögtön első nap el akarják adni az utazásokat, nem nagyon kell bedőlni, tájékozódás szempontjából érdemes végighallgatni. Kétségtelen drágábbak, de valószínű biztosabbak is. Nekem a máshol befizetetekkel se volt gondom, de volt hogy ki kellett gyalogolni. 2 éve a Ghazala Beach-ben voltam, ami sokkal rosszabb szálloda, és csak félpanzió volt, de nekem jobban tetszett. A kétszeri étkezés nekem elég volt, a személyzet sokkal normálisabb, és ott nem kaptam el a "Fáraó átkát". A partja sajnos homokos (beljebb volt korall is), de azért ott is látni érdekeseket, viszont ott van a Naama bay-ben.
Köszi a válaszokat, megnyugtat, hogy novemberben még érdemes Egyiptomba menni.
Más: snorkelhez vigyek saját cuccot vagy lehet helyben bérelni (vagy venni olcsóért). Főleg az uszony érdekelne a súly-méret miatt. Maszk, stb. belefér, ha innen viszem.
Szokásos kérdés: melyik hotel?
Igazából eddig akárhány helyen voltunk, utólag mindig a szálloda számított a legkevésbé, mert csak beájultunk este az ágyba, de Egyiptomban nem tudom hogy működik, ha a strand is a szállodához kötődik, akkor gondolom jobban hat ránk a szálloda minősége.
Nincsenek nagy igényeink és annyit nagyjából már sikerült leszűrni a kritikákból, hogy az egyiptomi 5 csillag, az max. 3 ami nekünk simán belefér.
Fontos, hogy a tengerpart és az élővilág jó legyen, a kaja, szobák stb. csak annyiban érdekelnek, hogy ne kapjunk fertőzést (a szokásoson túl), működjön a wc és a zuhanyzó, azaz amit egy európai olcsóbb helytől is elvárnánk.
Az eti-nél a Sharm Plaza van jó áron és a review-kat nézve mindenki dícséri a tengerpartot és az élővilágot, a kaját, egyebeket meg nem. Igazából az ár sem a legfőbb szempont, azaz nem gond, ha drágább, ha kapok is érte valamit, de eddig akárhány hotelt néztem, a kritikák mindenhol vegyesek és ellentmondásosak függetlenül az ártól.
(Eddig egyedül Makadi Bayben a Makadi Spa volt az, aminél az összes review kiemelte, hogy jobb, mint a környék többi szállodája, de oda nem találtam novemberre elfogadható árú ajánlatot bécsi indulással.)
A másik, amit nem nagyon tudtam kibogarászni a leírásokból, hogy hogyan működik a befizetés a fakultatívokra. Ha sharmba megyünk, akkor Kairó+piramisok repülővel és Petra lenne a kötelező program, +valamelyik hajós kirándulás természetcvédelmi területre. Azt olvastam, hogy fakultatívra ne a szállodába fizessek be, de akkor hol? Menjek be taxival a városba és random egy irodába vagy még itthonról szervezzek le mindent, vagy az utazási ügynökség, aminél befizetem az utat majd vár rám fakultatív ajánlatokkal, vagy hogy? Fontos lenne, hogy kb. az érkezés napján be tudjuk osztani a heti programot, azaz ne érjen meglepetésként, hogy amit az adott napra terveztünk az nem indul, vagy hogy két program annyira egymásba ér, hogy éjfélkor érünk haza az egyikről de hajnali háromkor már indul a másik.
Szerintem semmit se számít. Láttam együtt sétálni Dahab-ban két láthatóan egyiptomi öregasszonyt, az egyik burkában, a másik (szintén talpig feketében) nyakában arasznyi kereszttel. A kedvenc egyiptomi utazási irodámnál a srác szintén katolikus, és a felesége se jár burkában. Kairóban a buszsofőrnek 20 cm-es kereszt volt az alkarjára tetoválva, elmondta mind a 8 gyereke nevét büszkén, mindnek bibliai - héber - keresztény neve volt, mint pl. Éva, Sára, Eszter, stb. Meg is kérdeztem nincs-e ebből valami gondja, azt válaszolta hogy semmi. Persze nincs kizárva, hogy összeakadsz valamilyen őrülttel, de szerintem nagyon kicsi az esélye.
Sziasztok! Tudnátok esetleg segíteni abban, hogy télen utaznánk Sharm El Sheikhbe és az mennyire probléma hogy a nyakamon, jól láthatóan van egy kereszt tetoválás? Köszönöm
November végéig tökéletes a tenger a snorkelezéshez, a palackos búvárkodáshoz, már talán elmegy a neoprén ruha, bár szerintem még nem fontos. Én tavalyelőtt december 8-ig voltam, a vízben még el lehetett üldögélni 1-2 órát. Mint már írták az a baj, hogy korán sötétedik. december 8-án már 4-kor be kellett jönni a strandról, mert amint lement a nap, egyből lehűlt a levegő kb 24 fokra (előtte 28 volt). Egyik éjjel 20 fok volt, a biztonsági őr már pufi (toll) dzsekiben volt. Szerintem mindegy, hogy az eti.at, vagy az eti-utazas.hu -nál foglalsz, ugyanazt kapod. Én nem találkoztam magyar nyelvű idegenvezetéssel, bár tavaly már volt magyar nyelvű telepített idegenvezető, egy arab srác, aki elég jól tudott magyarul, és nagyon készséges volt, akármikor el lehetett érni telefonon, bár a magyar telefonkártyát nem ajánlanám, tekintve a cca.800 ft-os percdíjat. Ha sokat mozogsz kint akkor vegyél egy egyiptomi sim kártyát. 10 euro-ért több 100 perc belföldi beszélgetést, és 4-8 GB adatforgalmat kapsz 4G-s hálózaton. Kártyafüggetlen telefon viszont kell, mert tavalyelőtt nem tudták függetleníteni a telefonomat, nem is értették miért nem akar működni. Na és mindent érdemes a városközpontban intézni, a szállodában 2-4 szeres árakkal kell számolni.
Mi tavaly kétszer voltunk az év második felében Sharm-ban.
Szept 27-okt 04. Iszonyú meleg volt a levegő is és a víz is.
Okt 18-nov 1. Meleg volt ,de árnyalattal alacsonyabb hőmérsékletű volt a levegő, a víz változatlan ( vö. 400m mély tengerárok nem változtatja a hőmérsékletét ilyen kis változásra.
Tanács: a jövőre nézve irányadó lehet az előző éb adott időszakára vonatkozó informáci ( ott nincsenek 3 naponkénti frontok nyugatról...)
A cápatámadás szörnyű dolog, de statisztikailag igen ritkán fordul elő, átlagosan 5 évenként egyszer fordul elő, míg itthon több százan halnak meg évente autó balesetekben.
Októberben és novemberben is nagyon meleg a víz, fürdésre alkalmas, de november hátránya, hogy hamarabb sötétedik, ez rövidíti a tengerparton eltölthető időt. Melegebb a víz ott, mint a nyári Balatoné
Azért kérdezgetek fórumban, mert mások szubjektív véleményére vagyok kiváncsi. Ha a pontos hőfok érdekelne megnézném az időjárás előrejelzést, de nekem többet mond az olyan élménybeszámoló, hogy "október közepén még tök jó volt a víz, máskor november végén voltunk és inkább nem mentünk be".
Érdemes novemberben Sharm-ba menni? Első sorban snorkelezés, Petra romok, Kairó+piramisok lenne a program. Gondolom a hűvösebb idő jobb a kiránduláshoz, de sajnálnám, ha a snorkel kimaradna a túl hideg víz miatt.
mi elég kis kora óta vittük a gyerekünket mindenhova ( több tucat országba).
Most ,h fiatal felnőtt lett megkapjuk tőle,h "azt hiszed emlékszem arra amikor 7 évesen Dubai-ban voltam? Látom,h ott voltam,m rengeteg a kép rólam,de nekem csak az van meg,h kilógott a zsiráffeje a kerítés felett,amikor az állatkert mellett mentünk el a taxival!"
Szóval a gyermek mást lát meg mint mi felnőttek s bizony sokszor a kevesebb több lehet!
A nagy vagyakozas mellett megfeledkeztem arrol, hogy a picinek mindegy ,hogy tengerben vagy medenceben pancsol....ugyanazt az elmenyt nyujtja.Igen ez igy van...minden a gyerkoc korul forog....ő a főnok es a programfelelős:))) de igy van ez rendjen:) Köszönöm a tanacsot,kozelebbi uticelt valasztunk....majd par ev mulva a kis tennncegno is eselyt kap, hogy beleszerelmesedjen a Vorosbe:)
Mi idén voltunk egy 9 hónapossal és 6 évessel. Igaz autóval és 550 km -re , szuper volt, bár kétségtelen, hogy strapásabb , kevesebb a pihenés, de jól éreztük magunkat és a gyerekek is.
Mindent a kicsihez kellett igazítani, de megvan a napirendje, strandon árnyékba jókat aludt, élvezte a vizet.
Mi -a most 23 éves lányunkat - 2 éves korában vittük először külföldi tengerpartra nyaralni.
Ha elvisi akkor az nem gyerekről hanem kizárólag Önről szól.
Én önmérsékletet tanúsítanék már csak azért is,m az árak kb duplája a tavalyi áraknak ( igaz ez csak BUD-ról áll meg, Bécsből max 10% emelkedés érezhető!) ill akár hiszi akár nem nem fog bezárni ill nem szárad ki a Vörös tenger 2020-ra sem...:)
Segitseget kernek toletek.Tobbszor jartunk mar sharmban de most kicsit bizonytalan vagyok.Rettenetesen vágyunk vissza,es az even csaladi nyaralast tervezunk szeptemberben -akkor 8honapos kislannyal. Mennyire elvetemult otlet? Segitsetek kerlek - biztassatok vagy kuldjetek a francba, hogy milyen anya vagyok.....
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e olyan utazási irodáról, aki utaztat az el faraana reef- be? Hétszer voltunk ott, de már két éve nem tudunk irodával menni!! Minden ötletet szívesen fogadok!😆
Tényleg azt el is felejtettem leírni, hogy George Washington csodát tesz néha :) A szobában minden reggel ott "felejtettünk" egy zöldhasút és nekünk 2 db 2 literes víz volt minden alkalommal amikor visszatértünk. Sokan panaszkodtak, hogy nekik csak egy kis vizet adnak és nem is takarítanak rendesen. Kérdeztem hogy adtatok pénzt a takarítónak? Válasz: nem hát az benne van az árban, meg különben is ez all inclusive... na igen, de azért... Ugyanez volt a szobával. Sokan panaszkodtak a szobára. Mi amikor megérkeztünk, azonnal betettem egy 10 Dollárost az útlevelembe és úgy adtam oda a recepciósnak. Azonnal visszavette a szobakártyát és az eredeti szobaszámot kihúzta és ráírt egy másikat. Innentől kezdve a medencére néző nagyon szép és klassz szobát kaptunk. Volt olyan is amikor olyannak adtam akinek amúgy senki, de annyira sajnáltam, hogy úgy éreztem adnom kell. Az egyik ilyen a kis srác volt aki egész nap egy bottal leállította a forgalmat, ha át szerettünk volna menni a zebrán. Amikor a kezébe nyomtam egy 1 Dollárost, olyan boldog volt, hogy a feje felett tartogatva mutogatta mindenkinek :) A legközelebb amikor adtam neki, azt mondta, hogy szerencsés vagyok, hogy találkoztam veletek... Ez nekem is olyan jól esett... Lenn a parton volt egy bár, ahol egy kis fiatal srác dolgozott, amolyan mindenesként. Ő készített elő mindent, ő hozta a dolgokat, de fizetni az idős és határozott emberkének kellett. Ő senkitől nem kapott semmit. A párom odahívta és a kezébe nyomtam egy kis pénzt. Gyorsan körülnézett, nem látja-e valaki és háromszor is megköszönte.. Olyan kis aranyos volt :) Az árusok között is van nagyon sok aranyos, és persze van egy pár aki jól le akar húzni, de egy idő után, már elég jól lehet kezelni ezeket :) Nekünk a taxisokkal sem volt semmi bajunk, pedig tőlük is mindenki elrettentett, hogy micsoda hiénák és többet akarnak kérni, amikor odaértünk... Ebből semmi nem volt igaz, de lehet hogy csak mi voltunk szerencsések...
Voltunk- 24935-ben részletek.Ha a határon összevárod míg(nagyjából 6-7 fő) megtelik egy kisbusz max 15- 20 dollárért/fő elvisznek,vagy délután 3 kor megy normál busz a határról Sharmra a buszpályára amire vagy felférsz vagy nem, vagy 3-kor jön vagy nem...stb. az kb 7 dollár.
Aki szereti "kalandosra venni a figurát" az maga kalandor,ami szép dolog különösen ha vki ebbe a kalandba beleviszi a gyerekeit is,akiknek ugye nem kérdezi a véleményét arról,h részt kívánnak-e venni a felnőtt által tervezett "kalandban".
Ez különösen érdekes ha a világ azon részén tervezendő a "kaland" ahol ugye gépjárművek nem léphetnek át az egyik országból a másikba és vica versa.
Aztán itt feltett kérdésedből látszik a "kaland" pontos szervezése...
Ez a "kaland" azért is fontos,m ugye sem Egyiptomba sem Izraelbe Magyarországról nincsenek szervezett utak így ezen két ország csak egyéni szervezésben érhető el.Gyemekekkel meg pláne!
Erről mindig rég megboldogult nagyanyám által idézett bölcs magyar szólás jut eszembe:
"nagy a Jóisten állatkerje, sokan elférnek benne..."
meg ugye -sértődést megelőzendő- van egy ilyen mondás is - aki nek nem inge...
Sok kiszamithatatlan és előre nem tervezhető dologgal kell szamolni.
Neztetek már utána a lehetoségeknek? Kezdve az eiat tabai gyalogos hatàtkelestől kezdve... es akkor a hazaut is eilatbol ? Akkor vissza sharmbol oda ...
És miért? ?
Oké ősztől v telen potom pénz a repjegy eilatba ha inditják a repülőt Pestről. ..
Egy üzletben mondta az eladó és kaptam is tőle papír 1 Fontot és egy 50 Piasteres bankjegyet teljesen ingyen, mert mondta hogy már nincs forgalomban. Én is voltam a Carefourban és valóban ki vannak írva árak Font-Piaster együttesben, de fizetni mindig egész összeget kellett fizetni, mindenhol egész összeget mondtak. Én sehol nem láttam egy pénztárban sem piaster és papír 1 Font bankjegyet, persze ettől még lehet hogy tényleg érvényben van, én csak azt írtam amit mondtak nekem, illetve amit tapasztaltam...
"Ami esetleg fontos, hogy már nincsenek forgalomban a Piaster, illetve 1 Fontos bankjegyek, tehát ha ilyet akarnak adni, akkor azt max szuvenírnek lehet elfogadni."
Ez nem teljesen igaz ,m bár tapasztalatom 3 hónapos ( április 13-án jöttünk haza) ,de a Carrefourban mindkét denominációval lehetett fizetni,sőt ők is adtak vissza 50 piaszter papírpénzt! Szóltam is a nejemnek ,h vigyázzunk nehogy 50EGP-vel tarsuk egyenlőnek!
Egyébként utánanéztem az elmúlt 3 hónapnak - nehogy azalatt lett volna bármilyen esetleges változás.
Íme:
Starting from 2011 the 25, 50 piastres and £1 banknotes have been phased out and replaced by more extensive use of coins. As of June 2016 the National Bank of Egypt reintroduced the £1 banknote into circulation[9] as well as the 25 and 50 piastres notes in response to a shortage of small change.
Sziasztok! Tegnap érkeztünk haza Sharm el Sheikhből. Tapasztalatom szerint jó váltani Fontot, mert nagyon sok helyen eleve Fontban mondják az árat, vagy Fontban van kiírva és Dollárnál, vagy Eurónál ők is számolgatnak, valamint volt ahol Fontban jobban jöttünk ki. Ami esetleg fontos, hogy már nincsenek forgalomban a Piaster, illetve 1 Fontos bankjegyek, tehát ha ilyet akarnak adni, akkor azt max szuvenírnek lehet elfogadni. Pénzt váltani az ATM automatáknál lehet, ez egy nagyon egyszerű művelet. Odamész, kiválasztod a Foriegn Change opciót, majd nyomkodod alul jobb oldalon a Continue gombot és egy idő után kinyílik egy kis ajtó alul az automatánál, ott betolod az aktuális bankjegyet, ő beszippantja majd kiírja hogy mit érzékelt. Ekkor confirm gomb, ő számolgat és zörög egy kicsit, aztán kitolja a megfelelő Font bankjegyeket :)
Sziasztok. Kicsit kalandosra vettük a figurát. Eliatból megyünk Tabára, onnan Sharm a cél.Abban tudnátok segiteni, hogy tabából hogyan tudunk eljutni (2 gyerek és két felnött) Sharm el Sheikig? Előre is köszönöm
Nem hagy nyugodni az a kérdés,h az ETI-nél hogyan lehet az,h ugyanazon hotel ugyanazon időszakban ugyanazon időtartamra pl. Zürichből, Bécsből 421 EUR, Münchenből 415 EUR, Pozsonyból 451 EUR, Budapestről pedig 619 EUR????
forrás : eti.at
Ennyire gazdagnak hisznek minket,h Münchenhez képest majd 50%-kal magasabb útárat adnak meg, de Pozsonyhoz képest is jó 33%-kal azaz harmadával többet!
Anubis :/ Tegnap délután hívtak... Kicsit voltam csak idegbeteg. Túlfoglalás volt a gépen..Mások is így jártak,de kétlem. Szerintem csak mi. Ma este megyünk Isztambuli átszállás. A kellemetlenség miatt kaptunk plusz 2 napot.. de azt el is viszi az út.. Vagyis nesze semmi fogd meg jól :D Ja,és egy ajándék fakultatív program.
Szia Nina! Éppen ma akartam irni neked. Nekünk azt irták,hogy 19:50-re legyünk a megbeszélt helyen. De jó akkor a buszon is talizunk. Majd azt megbeszélhetnénk ki,hogy néz ki :) Vagy csak majd elkiabálom magam: Nina hol vagy?? :D
Ma megjöttek a részvételi jegyeink..Már kezdek átkapcsolni nyaraló módba :D Korrekt volt az Anubistól hogy feltudunk szállni Győrben a buszra :) 10 órakor kell a megadót helyen lenni,szerintem Budapestről 9-kor indul majd. 3 nap..ohhhhhhhh :))))
Tanács: vigyél üres 0.5 l műanyag palackot magaddal s ha már átmentél a kézi ellenőrzésen ( az üres műanyag palackot át kell engedjék!!!) akkor a közvetlen beszállás előtti várakozó részben töltsd meg csapvízzel az ott lévő reptéri mellékhelyiségben.
Ennél olcsóbb megoldás nincs! Kaját meg vigyél otthonról.
Pozsonyi reptéren este van nyitva valami kávézó vagy bármi ahol esetleg ehetsz, ihatsz? Még sose voltunk ott,meg éjszaka se repültünk. Traveles gép,elvileg nem lesz csak egy szendvics meg 1 pohár víz.
Dia,kimaradt hogy Szerdán küldi mindenkinek az iroda a részvételi papírokat. Buszról semmi hír..
Nekünk pont a Via Veneto étterem volt a legjobb, a mexikói a legkevésbé ( az édesség kritikán aluli volt!), a libanoni so-so a rendelt 5 előétel helyett négyet (!) hoztak!, a pizzával nem volt gond kivéve azt,h júniusban épp paradicsom hiány volt.
Mi is kipróbáltuk pl a Via Veneto éttermet, de nekünk nem jött be.Persze én is biztatnék mindenkit, hogy próbálja ki mindegyiket, hiszen ezeket is igénybe lehet venni ingyenesen.
A taxival kapcsolatban, ha leosztod a 10 dollárt oda-vissza, az 2,5 dollár((700 Ft) fejenként.
Szerintem nem vészes.Na"ama Bay-be mi is iránytaxival mentünk, 3 dollárt fizettünk négyen, mert mi nem is váltottunk fontot.
Kéretik használni az a'la carte éttermeket ( Veneto, libanoni, mexikói ill az olasz pizza étterem ),m ott jobb mint a nagy generál AI-s étteremben. Előtte nap be kell jelentkezni!
Ha már vki kigyalogol a főútra akkor érdemes iránytaxival bemenni a pl Na'ama Bay-be.
Tulajdonképpen az előttem szólók már mindent leírtak.
A szálló nagy erőssége a gyönyörű part, a tenger valamint élővilága. Két stégről lehet bejutni a tengerbe és azonnal élvezhető a gyönyörű élővilág.Pazar látvány....Az ember szinte ki sem akar jönni a vízből.
A szobák is teljesen rendben vannak, minden van benne ami kell (széf, hajszárító stb)
Mi nem adtunk szobakiosztásnál semmit, így a 3-as szektorba kaptunk helyet. Ez közelebb volt az éttermekhez, de a teraszról így is látható volt a tenger.
Az ellátás valóban nem mondható elsőrangúnak, de éhezni nem fogsz az biztos. Ha szereted a halat akkor meg pláné..
Érdemes azokban az éttermekben ahol étkezel naponta letenni a borravalót (1-2 dollárt) és akkor lesni fogják a kívánságaid.Ugyanez vonatkozik a parti bárra is.
Sharm látnivalóinak megtekintése megoldható sokkal olcsóbban a szervezett kirándulásoknál.
Ki kell menni a második kapun és kiérve a főútra taxival menni(a szállodai taxi drágább). Az Old Marketbe és Sohoba is elvisznek oda-vissza 10 dollár/kocsi áron.Persze alkudni kell.
A város és szálloda is meglepően tiszta,állandóan takarítanak, szinte ,,hiányzik,, a megszokott arab feeling...
Nekünk tetszett a szálloda és ár-érték arányban mindenképp megérte az árát.Ha többet áldozol az ellátás biztosan sokkal jobb, ezt döntsd el magad.
Tavaly Hurghadán voltunk,06.23 mentünk. Meleg volt de mégis jobban viselhető mint az itthoni 30 fok. 38 - 40 fok volt azon a héten,de volt szél is. Nem volt semmi gond. Van egy csoport a FB oldalon, csatlakozz ha gondolod. :) 2018. Júliusban Sharm el Sheikh-re utazók -- a neve
Papírok? oh mi az :DD Semmit :( Anubis leráz mindig telefonban,hogy nem tudják mikor küldik. Komolyan vicc amit csinálnak, elvileg az utazás hetében kapjuk meg Szerdán,vagyis jövőhét. Transzfer busz is nálunk kiesik,nem tudnak még arra se mondani semmit. Kelenföldről indul majd 9 kor..ennyi. Mi ezért megyünk külön kocsival.
Szia Nina28! Ti kaptatok már bármilyen dokumentumot az utazással kapcsolatosan? Mi még semmit :( Illetve olvastam az előbb,hogy te már voltál tavaly is :) Érdeklődnék,hogy ilyen tájban voltál? Egyik csoportban azt irták,hogy olyan mintha egy forró légkeveréses sütőben lennél :( Tudom,hogy nagyon nagyon meleg van csak érdeklődnék,hogy valóban ilyen elviselhetetlen?
Igen,Pozsonyi indulás.. Remélem hamar kapunk szobát,de ha nem,az se gond :)) Kézibe lesz fürdőruha és irány a tenger :D Remélem jó választás lesz,tavaly a Grand Resortban voltunk..nem tetszett
Köszönöm várom az írást gondolom ti is Pozsonyból kíváncsi vagyok mikor adnak szobát mivel korán érkezünk és hogy melyek a jó szobák mire kell figyelni.
Szia! Köszi a választ. Már be is fizettünk a faraanaba. Nekünk az ellátás nem olyan fontos én a tengerért megyek. reggeltől estig sznorizok :-) . Ebből a szállodából pedig az egész partszakaszt be lehet sznorizni.
Nem is értem a dolgot,mert a busz csak itt tudd Győrnél Pozsonyba menni :D Na mindegy is,megyünk kocsival.. lassan telnek a napok,már várjuk az indulást :) Reptéren találkozunk :))
Sajnos csak Pesten lehet felszállni a buszra,elvileg Kelenföldről indul majd a busz . Nagyon várom a utazási papírokat, de nem nagyon küldik. :)) Tavaly megkaptuk indulás előtt 1 hónappal. Így mi nem busszal megyünk,maradunk egy transzferkocsinál.
Nekünk is szimpatikus volt a hotel,nagyon baráti áron elérhető..sokan szeretik,nagyon szép a partja.. Ellátás terén nem egy nagy durranás--ezeket a véleményeket kaptuk róla.. Nálunk a egyik szempont az volt hogy jó legyen az ellátás is.. (Nászútra megyünk) Ezért a Jaz Fanarát választottuk, jól tudom egyik az öböl egyik végén van a másik szálló meg a másik végén. Gondolod olvas utána a Fanarának is,igaz drágább,de jókat írnak róla..Németek is dicsérik.akkor nem lehet olyan rossz :D
Ha Peströl jössz, akkor tényleg sok a benzinpénz + a parkolás, de ha Györböl, vagy környékéröl, akkor jobb Bécs, mint Pest:)
Régebben voltak olyan hónapjaim, hogy 500-530 km-t futottam, de kettö hét alatti 560 km-hez akkor is kevés lettem volna, nemhogy most, mikor haldoklom :)
Én is úszom a triatlon miatt, de csak heti háromszor 2 kilométert. Verseny elött szoktam emelni a távot, 2x2000 + 1x 3500 méter. Azért ott is lehet izzadni, legalábbis nekem, mert nagyon béna úszó vagyok :))
Különben nem muszáj fizetni a parkolásért, mert Mannswörthnél meg lehet állni az ÖAMTC melletti utcákban, onnan pár megálló Schnellbahnnal a repülötér.
Ha a két hét ahogy írtad kb.450 EUR Bécsből az akkor -ha autóval mész ki - pont 539 EUR körül van
min 70 EUR parkolás+kb 60 EUR üzemanyagköltség+ matricadíj
Szurkolok neked,h meggyógyuljon a derekad,m Asszuánban v környékén futni ( futni egyáltalán - én csak heti 7x úszni szoktam,m utálok izzadni) nagy dolog.
Asszuán-Abu Simbel oda-vissza esetleg?
560 km két hétbe belefér s nagyon jó az út értsd sík terep s decemberben nincs az az óriási hőség
Azért írtam csak a hajóutat, mert a hölgy azt említette. Tudom, hogy a plusz 1 héttel kombinálva sokkal olcsóbb. Azokat is láttam, úgy emlékszem, hogy 450 euró körül.
Azért nem jegyeztem meg, mert mi már kétszer voltunk, többet nem megyünk. Persze soha ne mondj sohát :))
Én majd készülök 2 hétre Asszuánba decemberben, de én futni megyek, ha helyre állt a derekam.
Mi idén január 28-február 11 között voltunk BUD indulással 7 hét( s nem halál!) a Níluson + 1 hét Grand Resort AI Hurghada.
Tokkal vonóval 1.498 EUR/2Fő ( a hollandoknál ez 200 EUR-ral volt olcsóbb Brüsszelből , gyengébb B&B hotelben )
Persze hazudok ,m Abu Simbel fakultatív volt az még +188EUR/fő - szerintem ez baromi drága volt,de egyszerűen nem volt időm,h Asszuánból helyi szervezésben oldjam meg. De ez van.
Jellemző,h kizárólag németek és osztrákokkal voltunk ( arab ,de németül beszélő guide-al ) és csak mi az egyetlen magyar pár mentünk Abu Simbelbe! Mindenki más drágállotta s inkább nem mentek!
Tavaly decemberben Bécsi indulással nagyon olcsók voltak a nílusi hajóutak a billigwegnél.
Gyorsan megnéztem: jelenleg 441 euróba kerül teljes panzióval novemberben és decemberben. De lesz ez még olcsóbb is. Tavaly láttam 300 euró alatti árakat.
Mi helyi busszal közlekedtünk, a legolcsóbb megoldás. :)
Igen, a nílusi hajóút csodás lehet, de az ára is megvan, meg már szinte mindent végignéztem, ami azon az útvonalon van. Tavaly ősszel voltunk Abu Simbelben, na az a legnagyobb csoda, amit láttam, mindenkinek ajánlom.
mi tavaly maldnem napra ugyanakkor voltunk mint ti most
akkor voltak a Ramadán utolsó napjai
Mi is Resort foglalás után Plazat kaptunk
valahol a tietek mellett, jobb oldalon full seaview
a hotellel nem volt bajunk, mii mindig magunk visszük a böröndöt s akkor elsőnek érünk a szobába ugyanis ha te nem adod le a böröndöt hanem elindulsz a saját böröndöddel akkor a londiner gyerek kénytelen utánad futni s akkor már el is kisér a szobáig
így rengeteg időt lehet megtakarítani ,m nem kell megvárnia míg elviszik a többiek csomagját
persze ehhez fellépés kell
a kagyló alakú csoki nekünk Hurghadán a Grand Resortban járt itt gyümölcstál volt
a MAHARA CLUB-os fogadás viszont mindent vitt
én személy szerint nem fogok többet odamenni,m mindentől messze van
a Na'ama Bay-ben van teknős s bizony hiába van több hal a Sharm Plazánál, azért a teknős sokkal szebb
amikor mi voltunk átverős volt a shuttle ( ramadán miatt nem járt csak késő este s akkor is csak külön előrendelés mellett)
Na'ama Bay-ben kéznyújtásnyira van minden
onnan csak a mecset miatt érdemes bemenni Old(?) Market-be
Hurghada arabosabb,de ha igazán arabos helyeket aarsz látni inkább a nílusi hajóút ajánlott
Az utazást még januárban foglaltam le a Dive Hard Tours-nál nagyon kedvező áron, így nem indultunk el nagy elvárásokkal. Az idő előrehaladtával egyre többen foglaltak erre az időpontra, alakult a társaság. J Sok-sok tervünk volt, csak azon kellett aggódni, hogy lesz-e időnk pihenésre is…vagy majd itthon. J
8.15-re volt kiírva az indulás, amit az elmúlt időkben sikerült is tartani, így bíztunk benne, nálunk sem lesz másként. Természetesen szokás szerint előbb érkezett a gép, és már becsekkoláskor 8.00 volt írva indulási időnek és ahogy lenni szokott a gép kb fele nem volt ott ehhez az induláshoz időzítve, ezért vagy sem, végül mégis 8.15 körül szálltunk fel. A gép szinte teljesen tele volt, talán 2-3 üres hely lehetett. Elég temperamentumos pilótánk volt, felszálláskor, ahogy felemelte a gépet, akkorát emelt hirtelen, mintha teljesen függőleges emelkedés lett volna, innentől kezdve teljesen sima utunk volt. Ellátásként kaptunk egy kis kiflit sajttal egy péksütit és egy dobozos üdítőt, valamint 1 dl vizet, szerencsére az üres flakont beengedték, így a reptéren fel lehetett tölteni. A személyzet nagyon rendben volt, kedvesek voltak. Közeledett a leszállás az ismeretlen-ismerős vidéken. A hegyek, amik hasonlóak és mégis mások, fura érzés volt az ismeretlen, hogy nem tudtam, honnan szállunk le, hol vagyunk…Ahogy irányba fordult a pilóta elkapott egy légörvényt, dobott egyet a gépen, állítólag nem volt túl nyugodt az arckifejezésem. :D De végül simán landoltunk és zökkenőmentesen ment minden. A bejelentő lapokat már a gépen kiosztották, így nem telt vele az idő, sorba álltunk egy „only sianai” :D pecsétért – ha nem megyünk Luxorba, Kairóba, nem kell megvenni a vízumot, mint ahogy több utast félretájékoztattak az utazási irodában, pl. ha elhagyják a hotelt, kell vízum.. Ezután a szokásos vámellenőrzés, majd vízumlecsekkolás és mire a csomagokhoz értünk, már csak le kellett kapni a szalagról. Elrendeztük a sim kártyás problémánkat és irány a busz, még vártunk egy kicsit, aztán elindultunk a hotelba egy teljes nagy busszal, ahol barátaink már vártak ránk. Becsekkoláshoz egy külön terembe küldtek minket, ki kellett tölteni egy papírt általános adatokkal, lefénymásolták az útlevelet, megkaptuk a karszalagot, hiába volt a kezemben a Mahara kártya először sima karszalagot kaptam, aztán lecserélték fehérre, itt nem két karszalag van, hanem maharásoknak más színűt adnak. A szobakiosztás kicsit lassan ment, mindenit elkísértek a szobához, 1219-el az utolsó voltam, ami nem lett volna baj, de utána sokat kellett várni a csomagra, szerintem több, mint fél órát, már éppen fel akartam adni és elmenni enni, aztán futott a bőrönddel a fiú. J A főétterembe már nem akartam visszamenni, így egy gyors ebéd volt a C View-ban, aztán irány a tenger. A nagy sietségben nem vittem első körben a vízalatti kamerát, aztán még egyszer visszamentem a naptejért, mikor Mahara tagot üdvözölve hozták a gyümölcstálat és kagyló formájú csokit, ezen megilletődve most a törölközőt hagytam fent.
A tenger meg kell hagyni csodás, itt két móló van a hotel partján, egy mobil és egy félig víz alatt lévő betonmóló, ami érkezésünkkor zárva volt, majd hétvége körül kinyitott.
Talán célszerűbb nem időrendben írni, hanem témánként, így először jöjjön a hotel:
Szoba: egyszerű berendezés, semmi extra, a szokásos, abszolút rendben volt, egy-két hiányossággal. Volt bekészítve tusfürdő, sampon, balzsam, testápoló, luffa szivacs, fogmosó szett, szappan és 2 db víz, a hét folyamán még egyszer kaptam egy fél literes vizet, a vízvételező hely a recepció melletti Vienna bárban volt kizárólag. Hiába hagytam dolcsit és írtam levelet, nem kaptam több vizet. Előző hét még kevésbé volt telített, akkor még azt mondták vittek vizet, a bárban is általában egy vizet adtak egyszerre, ami a többi bárra is érvényes volt, egy ember egyszerre egy italt kaphatott. Ennek nem sok értelmét látom, mert egyszerűbb egyszerre kettőt adni, mint 5 perc múlva újra.
A szoba emeleten, a tengerhez legközelebbi egyes blokkban volt, félig takarásban a tengerre nézett. Jaa, én a Resortba foglaltam, de bízva a Mahara kártyában és az e-mailben, amit írtam végül a Plaza részben kaptam a szobát.
Kert: szép növényes kert, bár nem hatalmas területen, mert inkább az épületek foglalják el a nagy részét, de szerintem pont jó összeállítással volt.
Medencék: ez, amiről az animáció mellett a legkevesebbet tudok írni, de utolsó előtti nap végigjártunk pár medencét, volt egy emeleti, egy mélyülési fokkal, egy a part mellett, ahol az aquagym volt és egy a szobánkhoz közel, ami 3,5 méter mély volt, mindhárom medence meleg volt, nem a szokásos jégverem. Valahol hátrább is volt egy medence, azt nem néztük meg, ezeket is kb fél óra alatt végigjártuk.
Animáció: napközben hívtak vízitornára, este a főétterem előtt, a Via Veneto felett volt valami, de sose vettem ezeken részt, így nem tudok véleményt mondani
Éttermek:
Reggelinél a szokásos választék: zöldségek, sajtok, joghurt, gabonapehely, édes péksütik, kenyér, omlett, zöldséges virsli, bab, palacsinta, fánk
Ebédet általában a parti bárban ettünk, sose mentünk fel a főétterembe, Shishben volt hambi, hotdog, valami szendvics féle, mindegyikhez volt zöldség és sült krumpli, ez bőven elég is volt ebédre. Egyszer ettünk a C View-ban gyrost egy kis logisztikával, egy állt sorban tányérért, egy a krumpliért, egy pedig a gyrosért, így jutott mindenből és gyorsak is voltunk.
Vacsorát is egyszer ettünk a főétteremben, csak első este, kétszer a Felliniben és egyszer a libanoniban, ez elég mókás volt. :D Nem mindig úgy hozták, amit kértünk, de sebaj, Egyiptomban vagyunk, Ramadan van, mi jól szórakoztunk. A pincérek nagy része kedves, jó fej volt. Libanoniban ettünk fizetős tintahalat (2 €), ez szerintem nem érte meg, pár kis darabot adtak, ezzel szemben a Felliniben az 5 €-s tintahal egy egész tál volt, nem volt arányban a kettő. Persze a libanoniban adtak hozzá halat és tésztás rizst piramis formában, mivel ott csak előételként szerepel a tintahal a rendes étlapon, az 5 €-s pedig mindegyik étteremben lehetséges, egy külön lap volt.
Part:
Azt hiszem a hotel legerősebb pontja a part, csodás korallfal van, szerintem inkább tengerrel szemben állva balra érdemesebb menni, viszont Tóbiás, Napóleon a másik irányban lakik. Általában délelőtt egyik irányba úsztunk, délután másikba. Néha volt, hogy semmilyen áramlat nem volt, de általában változó volt, hol egyik, hol másik irányba, abszolút kiszámíthatatlan volt. Én párszor lementem reggel 6 körül is, ilyenkor szerintem a legjobb, sokkal nagyobb az élet, mint napközben, nagyobb halrajok vannak, reggeliznek.
Két nagy távot úsztunk, jobbra elindultunk megkeresni az elhagyott mólót, ami félig víz alatt van, még itthon lecsekkoltuk, hogy simán bírható távolság, mi csak úsztunk-úsztunk és egyre jobban reménykedtünk, hogy közeledünk, de mint kiderült csak távolodtunk elég hamar. Útközben találkoztunk sasrájával, pöttyös rájával és a szokásos társasággal – Tóbi, Napóleon, Trigger…A móló tényleg közel volt (első fix móló után kb 20 méterrel), mi kb 3x távot úsztunk le, a legutolsó mólóig, ahol utána már semmi nem volt, gondoltuk, itt már nem lehet, túlúsztunk a mólón, megfordultunk, azt a 100-150 métert elég nehézkesen lehetett leúszni, kell az uszony! Én mostanra barátkoztam meg vele és már én sem indulok nélküle, pedig sokáig hadakoztam ellene, hogy nekem nem kell, begörcsölt korábban a vádlim, most első napon a lábfejem, de utána jó társ volt. Visszaúszva a mólóig csodálatos part volt, talán a legszebb, kis hegyek, átjárók, szinte teljesen érintetlen, színes korallok, tehát jó, hogy elmentünk eddig, egyébként a Hyatt Regency partja, ami a partjára kiérve elég jó hotelnek tűnt, bár nem volt nagy élet, gondolkodtunk, egyáltalán nyitva van-e. Elvileg úszva kellett volna visszamenni, amit úgy éreztünk szinte lehetetlen, így gondoltuk, amíg lehet a parton megyünk. Visszasétálva megtaláltuk az elhagyott mólót is, ami dokihalak védelme alatt állt. :D Mint a mólók, lépcsők nagy része.
Egészen a Continentalig sikerült a part mentén visszamenni, itt becsobbantunk és egy sasrája kísért vissza minket hazáig, nagyon lassú tempóban, vissza kellett magunkat fogni, nehogy leelőzzük, fantasztikus állat, amilyen méltóságteljesen tud úszni, elegáns és közben általában iszonyat tempót diktál.
A másik nagyobb távolság balra volt a Bin Laden mólóig mentünk, ez jó kis kecó, pálmafák a parton, homokos part, ugyanakkor full korallpart…minden adott!
Visszafele szintén találkoztunk a sasrájával, de már tempósan úszott, csak Gyapy bírta a tempót, majd felúszott a korallfal fölé és eltűnt.
Ez szerencsés nap volt, bár rengeteget úsztunk, azt hiszem megérdemeltük a látványt.
A többi napon csak a jobb-bal szomszédos mólóig úsztunk, egyszer elmentünk az elhagyott mólóig – így, hogy már tudtuk meddig menjünk, de kicsi volt a víz, se a móló vége felöl, se a kis átjáró felöl nem lehetett megközelíteni…meg egyébként is dokihal védelem alatt állt. :D
Utolsó napon még reggel lementem és a piros zászló előtt 10 perccel szerencsére még eszembe jutott, aztán a nap többi részén pihenés és kis medencézés volt már csak.
Összeségében maximálisan elégedett vagyok a hotellel, nyilván ha drágább lenne, akkor már más szemmel nézem, de ez Egyiptom – nem akadtam fenn olyanon, hogy nehezen folyt le a víz, vagy valahol folyatott a kád és végigfolyt a fürdőben a fugán vagy egyszerre folyt a zuhany és a csak a kádban…ez ilyen, teljesen belefér ebbe az árkategóriába.
Hazaút 3.00 helyett 3.30-kor indult, de végül így is a kiírt időpont előtt landoltunk. Sima út volt, szinte végig tudtunk pihenni.
A sharmi reptéri ellenőrzés a hurghadai után semmi, szerintem Hurghadán 2x ilyen komolyan veszik. Szerintem az alap ellenőrzés szintjén van.
Programok:
Intro merülés / Tiran – Diving Pro – Jenei Zoli és Váczy Szilvivel
Már egy ideje kattog rajta az agyam, de első alkalommal Zolival szerettem volna, így eljött ennek is az ideje. Volt azért bennem para, de Szilvi és Zoli is olyan nyugalmat áraszt és nagyon kedvesek, hogy egyre kevésbé izgultam, rendben is zajlott, nem bántam meg, hogy vártam eddig, szerintem a legjobbat választottam.
2x merülés volt, a második kicsit problémásabb volt nekem, de végül lenyugodtam és rendben volt. Összesen 3 megálló volt, az elsőnél sznoriztunk is, az utolsó pedig csak sznori volt. Nagy szélben indultunk, de hazafele úgy elcsendesedett, hogy nagyon közel tudtunk menni a roncshoz. Szuper nap volt, szuper társasággal és végre mi is belekóstoltunk a víz alatti életbe.
Blue Paradise – Lido Tours
Ez volt a legnagyobb létszámú csoport, 4 tele kisbusszal mentünk, a mi hotelunkból 2 busszal. Szuper, összetett program, ajánlom mindenkinek.
Első állomás Blue Hole volt, kb 2 órás út, félúton kis pihenővel. Itt is kifogtunk egy szelesebb napot – bár lehet, hogy itt mindig fúj a szél – így béreltem shortyt, de igazából nem lett volna rá szükség. Kár kihagyni sharmi tartózkodás alatt a Blue Hole-t, látványban talán nem is volt több, inkább a tudat, hogy ilyen egyedülálló helyen vagyunk.
Innen kis motoros hajóval mentünk tovább Abu Galumba, ami a nagy hullámzásban extra élmény volt, hatalmas volt, ahogy dobálta a hullám, természetesen nekünk kellett leggyorsabbnak lenni. :D Innen kis platós autókkal mentünk pár percet, itt ismét volt egy szép sznoris állomás, nem lehetett bárhol bemenni, mivel korallfal húzódik végig. Ez is szép hely volt, de újat már nem láttunk, bár már nagyon nincs mi újdonság lehetne, tehát az élmény, hogy szép helyeken járunk. Kis pihenő után az autókkal mentünk tovább a Blue Lagoon-hoz, ez nem sznoris hely, csak szimplán nagyon szép, csodálatos hely! A szél lecsendesedett, így a visszahajózás már más élmény volt, vagy az is, hogy már nem a hullámokkal szembe mentünk. Az utolsó állomás Dahab volt, kis vásárlás, aztán vacsora egy tengerparti étteremben, ez nagyon fincsi volt, kis sétálás és irány haza. Abszolút, nagyon-nagyon megéri az árát!
Ras Mohamed VIP – Lido Tours
Egy könnyű hajós program, 2 sznoris megállóval és egy fehér homokos vagy inkább homokpados kikötéssel. Első megálló a Strigray Station volt, szép hely, volt, aki többször is látott sasráját, én sajnos nem, de egyébként szép rész volt. A második volt a homokpad, ide ki kellett úszni, sokat nem voltunk, de szép hely, jó, hogy benne van a programban. Az utolsó sznori a parthoz közel volt, ez volt a leglájtosabb hely, a többihez képest.
Első este Old Marketben voltunk, ami elvileg még arabos feeling lenne, de szerintem abszolút nem, nagyon modern, itt vacsiztunk a Fares halétteremben és vásárolgattunk pár dolgot.
Hétfőn pedig helyi busszal (csak az első kereszteződésig kell menni) mentünk a Farsha kávézóba, idáig 10 font/fő árat fizettünk. Ez a legszuperebb hely, ahol valaha voltam. Örülök, hogy még világosban odamentünk, legközelebb is így mennék és aki még nem volt, annak is ezt javaslom. El lettünk varázsolva, fantasztikus hely, a látvány, a feeling, a kiszolgálás, a zene….hibátlan!
Visszafele pedig beugortunk Naama Bay-be sütit venni és pár apróságért a Carrefour-ba.
És a végső összevetés – Sharm vs Hurghada
Nekem ezek után is maradt a szívem csücske Hurghada, nagyon-nagyon más a két város. Sharm nagyon modern, tiszta, sok növény, rendezett – nem volt meg a szokásos arabos feeling. Szuper volt, de valami mégis hiányzott nekem. Ajánlom azoknak, akiknek Hurghada too much, mert sokkal nyugatiasabb, csendesebb, nyugodtabb – talán azért is, mert kevesebben vannak.
Vitathatatlan, hogy az élővilág Sharmon szebb, vagyis inkább nagyobb kiterjedésű, mert újat nem láttam (na jó, sasrája, Napóleon és Tóbiás újdonság volt), viszont a tenger mélykék, nincs meg annyira az a sok kék árnyalat, mint Hurghadán.
A közlekedés (helyi busz) drágább (vagy azóta Hurghadán is drágult?), de van, ami olcsóbb.
Nem mondom, hogy nem megyek vissza, de legközelebb biztosan Hurghada lesz újra.
Szia Nina28! Mi beszéltünk velük pénteken és ugyanezt mondták. Állítólag már több változás nem lesz. És igen, ez nagyon jó lenne mert igy a szombat egész napunk megmaradna :) Mi Pestiek vagyunk de biztosan meg fogunk állni több helyen.
Szia Nina28! Most már én is nagyon remélem,hogy nem módosítanak. Az nagy butaság lenne ha csak Budapestről indulna busz én szinte biztos vagyok benne,hogy a nagyobb városokban is megáll. Szerintem hívd fel őket nyugodtan.
9 kor indul a busz? Ohh akkor te már többet tudsz mint én :) Igen a repülő 2:25 kor indul elvileg, csak ennyit tudok ez volt az emailben. Várok még pár napot és majd felhívom őket, jó lenne bővebben tudni erről a buszról. Pl mi Győriek vagyunk,szuper lenne felszállni itt. Butaság lenne ezért Pestre menni. Ha nem megoldható,akkor mi megyünk innen transzferrel Pozsonyba. Ha ez se indul,akkor mi is visszakérjük a pénzt,az tuti. De remélem már nem szórakoznak a néppel,és ez a repülő indul majd.
Szia Nina28! Igen nekünk is módosítottak és még a 07-07-i indulás nekem is belefér meg az,hogy Pozsony nincs messze és klimás buszokkal felár nélkül visznek el. Nem rajongok a repülésért szóval annyira nem bántam. :) De ha megint variálni a dátummal meg az idővel akkor vissza fogom kérni a pénzt mert azért az már egy kicsit sok lenne. Elvileg este 9 kor indul a busz és 2:25- kor indul a gép. Nektek is igy lesz?
Sziasztok ! Több alkalommal voltunk Sharm csodálatos tengerpartján .Egyiptomban tud Valaki még sznorizás és ellátás szempontjából élményben gazdag helyet ajánlani.? Köszönöm.
Esetleg valaki tudja hogy Pozsonyból induló (Anubis) utasokat milyen járatra pakolják majd? Onnan is Travel-es gép mehet? Hajnali 02:15 indulást írtak..de semmi mást nem tudd az iroda még..
Szia, olvastam a beszámolódat, de a facebookos redsea hotels félét nem. Érdekelne, hogy az 1123-as szoba tényleg olyan klassz ahogy leirtad ? Messze van az étteremtől ? Csak úgy szerencsésen megkaptad, vagy "hálásnak" kellett érte lenned? Esetleg irnál még néhány szobaszámot, ami aránylag jó helyen van és szép belőle a kilátás is ? Persze csak ha emlékszel, és nem túl nagy kérdés. Még annyit kérdeznék vannak-e szúnyogok ? Előre is köszönöm a választ.
Húú, most néztem az előrejelzést. 38 fok ! Remélem jól működnek a szállodai szobákban a légkondik ?
Ahogy korábban irtátok, az öböl miatt, nem igazán jár a levegő itt a parton. A hasmenéstől kicsit félek, elég érzékeny a gyomrom, vettem már protexin-t, holnaptól elkezdjük szedni. Mi a tapasztalatotok, meg lehet a nyers salátát, zöldséget enni, vagy nem ajánlatos ?
Nagyon köszönöm az ötleteket. Mi is reméljük, hogy a Plazában helyeznek el bennünket, bár igy hogy már nyári szünet lesz, lehet többen választják ezt a szállodát. 06.13.-án indulunk, akkor ez már ha jól értem Ramadan után van. Két hétre megyünk, elsősorban az élővilág miatt választottuk. Az ára 421 EUR volt személyenként két hétre.
Ha esetleg maradt valakinek Antinal-ja, szivesen átvennénk.
Gyerekkel nem vállaljuk be a hajnali buszozást is pluszban...fel voltam készülve lelkileg valami gázra...eddig kilenc alkalommal voltunk ..és mindig volt valami a géppel...inkább komoly többórás csuszára számoltam...de másik országból való indulás az újdonság...Bécsből szívesebben mennék mert van kint családtag..elöző nap kimennénk és kipihenten kimegyünk a reptérre..
Az eddigi best of gépes story a KoralBlue Airline -nal volt.....6órás késés kifelé...és vagy 4 vissza....ráadásul csúcsidőben rottyon volt a sharmi reptér,a földön hevert mindenki.A hotelek meg minden más az über nagyon jó volt
Mi elfogattuk a Pozsonyi indulást.. majdcsak az a gép megy már :)) Nekünk közelebb is van mint Budapest.. Korrekt volt hogy ingyen lesz a transzfer, de közbe nagy francok , mert volt lehetőség esetleg Hurghadai szállót foglalni,a mostani áron amik az oldalon vannak.. Kb 3 napja emelték meg az árakat. Az lett volna korrekt ha az anno lefoglalt út napján aktuális árakkal tudsz módosítani. Érdekes nagyon.... De mivel szabadság miatt fix volt a dátum,így jó lesz ez..Még a két nappal hamarábbi indulás belefér.
Mi is 07.09-én megyünk szintén Anubis Travel :) Melyik szállóba mentek? Indulásra nektek hány órát mondtak? Mikor foglaltuk akkor 00:10 volt mondva indulásra,de a menetrend már 01:30 jelzi. Remélem ez már megmarad
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Igen, az egy nagyon pörgős nap lenne bár szerintem mindent megér :) Ezek szerint az ottani biztonsági intézkedések még szigorúbbak mint Egyiptomban?
Én voltam. Elég fárasztó, Hajnali indulás késő éjjel visszaérkezés. Az egyiptomi busz nem mehet át Izraelbe, gyalog kell átmenni, nem hosszú az út viszont sok időbe telik, rengeteg az ellenőrzés. Viszont Jeruzsálemben több órás városnézés gyalog.
Neked kell eldönteni, hogy a 10 éves lányod milyen erős fizikumú. Én a saját lányommal bevállalnám.
A segitségeteket szeretném kérni: Július 9-én utazunk Sharm el Sheikh-be az Anubis travel-el és fakultativ programként szerepel egy nap Jeruzsálembe. Esetleg valaki volt már ilyen programon? Azt irták,hogy autóbusszal megyünk majd gyalog kell Izraelbe átlépnünk és ezt egy újabb autóbuszos utazás követi. 10 éves lányom is jönne,nem tudom,hogy mennyire birná ha nagyon sokat kell gyalogolni? Köszi szépen előre is :)
Teljesen igazad van hiszen legutóbb ( márc 30 - április 13 között ) én kétszer a nejem 3x úszott együtt teknőssel (!), a két partközeli korall zátonyon pedig megszámlálhatatlan hal, rája él.
Értem én,h te úgy mondasz véleményt,h v nem voltál ott soha v voltál,de sosem mentél be a vízbe!
A Sharm Plza-nál ténylegesen nagyobb az élővilág,de ott nincs több kilométeres lassan mélyülő homokos part.
Az igazán meredek.
No de vmit vmiért!
Egyébként mostani kommentedre megáll a régi latin közmondás:
Ami még mellette szól: ingyenes a vízum! Nem kell fizetni !Persze ez csak 25USD/fő az afrikai részen,de minek fizetni ha nem muszáj! ( feltéve persze ha nem vernek át a reptéren)
Ha ilyen partot szeretnél akkor javaslom Sharm helyett a Makadi Bay-t. Mi kétszer voltunk a Sunrise-ba, nagyon minőségi hely, a mellette lévő Fort Arabesque előtt lehet sznorizni, még állva is úszás nélkül. gyerekekkel,ideális.
Persze mi is a szep tengeri elovilag miatt mennenk, de mellette szeretunk napozni, furdeni es arra lenne alkalmasabb egy homokos, lassabban melyulo part. Belepek a csoportba amit ajanlottatok es olvasgatok tovabb.
Szerintem jelentkezz be a facebookon az Egyiptom , és az Egyiptomi Red Sea hotelek kedvelői
csoportokba . Ott a legrészletesebb , legfrissebb információkat megtalálod . A csoport tagok nagyon aktívak , naponta írnak (saját tapasztalat alapján ) a hotelekről, kirándulásokról, betegségről, repülőútról, biztosításról stb -mindenről, nem tudsz olyan kérdést feltenni, amire valaki ne tudna válaszolni.
Legtobben a szép korallos tenger miatt mennek sharmba.ott olyan partot keresnek ahol lehet uszkalni a koral felett mellett...:-)
Ott van olyan variacio h sok szallodanal meredek sziklaspartrol molon mész be a vizbe a korallon tulra a mélybe egybol.vagy sekely partal indulo... (a masodik a nyeőbb legtobszor)
Koszi az infokat, voltunk mar utazasi irodaval nyaralni, ott is az idegenvezeto intezett sok mindent, ezekszerint egyiptom is hasonlo lesz. A quadozas nem is fo program lenne, azt majd meg meglatjuk. Esetleg szallodakat tudnatok ajanlani? A keret nem a csillagos eg, viszont nem is a legolcsobb lehetoseget keresem. Fontos lenne hogy a kozeli tengerpart esetleg sajat strand szep homokos, furdos hely legyen.
A legtobb utazasi iroda kinti embere ( aki a kinti reptéren vár) és meg elvisznek a busszal a szallodaig. Tájékoztat az osszes nála foglalható fakultativ lehetőséggel. Még kinyomtatva is odaadja. Kozben elmondja h a következő napon hány órakor fog a szallodadba megjelenni h mit hogy mikor szeretnél. Még telloszamot is megad aminn hivhatod.
Eti, kartago igy csinalja.
Ha az utcán helyi utazasszervezokhoz fordulsz az kicsit olcsobb , de az zsakbamacska :-)
Ha már ithon megrendeled ezeket és kifizeted .elofordul h a pénz meg az információ nem jut ki mint te. Es csak kavarodashoz vezet :-DD
Max a cairo repülővelt érdemes ithon lerendezni kifizetni... talán.(ez csak magangondolat.)
Plusz - van kint tán magyar buvarcsapat. Gogle face...
Páromat szeretném meglepi egy szeptemberi Sharm el Sheikh-i utazással, de mivel soha nem voltunk még Egyiptomban és elég kevés infónk van róla (javarészt csak netről egy-két dolog), szeretnék infót gyűjteni. Melyik utazási irodát ajánlanátok? Olyat szeretnék akiknél mindenféle program foglalható, beleértve a piramisokat, búvárkodást, quadozást, tevegelést, bármit... Egyáltalán létezik ilyen vagy ezekre tőlük függetlenül kell majd kint jelentkezni? Köszönöm a segitséget.
Március 28-án jöttem haza Sharmról. Vízumot KIZÁRÓLAG akkor kell venni, ha Kairóba, vagy Luxorba akartok kirándulni.Egyéb más esetben NEM, a többi kirándulás-Ras Mohamed, Szent Katalin kolostor,Mózes hegy,Dahab -esetében SEM.
2017 októberben nem kellett vízum Sharm el Sheikh-be, és Dahab-ba (2016 decemberben voltam) se, úgy tudom a Saint Catherine kolostorba se kell, tavaly voltam Ras Mohamedbe, oda se kellett, de azért nem az egész Sinai félsziget vízummentes. Ne aggódj, ha kell valahová vízum majd szólnak, sőt az utazási iroda ahol befizetted a kirándulást, ingyen kivisz a reptérre vízumot intézni.
Valaki kérdezte az Antinal szedését. Nem szabad megelőzésként, vagy folyamatosan szedni, mert kiirtja az egész bélflórát, és ez nagyon súlyos későbbi következményekkel járhat. Van akinek egy életre tönkreteszi az emésztését. Ha jól emlékszem 3 nap volt egy kúra, addig tartott a doboz gyógyszer is, ez alatt kb. rendbe is jöttem. Akinek nagyon súlyos volt a hasmenés, az hozzon haza is egy dobozzal, mert ha esetleg itthon kiújul, akkor az itthoni gyógyszerek általában hatástalanok. Nálunk nem lehet hivatalosan beszerezni, az EU-ban sehol nincs engedélyezve, annak ellenére, hogy francia fejlesztés (gondolom a gyarmatokra fejlesztették). A szállodában 5-6 $ lett volna egy dobozzal, a naama bay-en egy patikában kb. 2$. A borravalóról: én 1$ szoktam adni a takarítónak 3-7 naponta. Megérte, mert ugrásszerűen javult a takarítás minősége, és az 1-2 palack vizet se felejtette el naponta. 35 fokban elég kellemetlen, amikor vitatkozni kell a vízért. Ráadásul fogat mosni is csak palackos vízben ajánlott. Az étteremben is adtam a pincérnek heti 1 $-t. Ezek után amint meglátott, kérdés nélkül hozta a 2 nagy pohár sört, és amint elfogyott rögtön hozta a következőt. Kirándulások: A Naama-bay-nél az utazási irodákban nagyon olcsók 20-30 $ egy egész napos kirándulás étkezéssel együtt. A szállodákban a többszöröse. Dahab kirándulás a Blue Hole-al nekem nagyon tetszett, szerintem érdemes merülni is. Tényleg rengetegen haltak meg ott, ott a sok márványtábla a sziklán, de azok általában palackkal merültek közel 100 méter körüli mélységbe, abból lettek a tragédiák, nem a cápa ette meg őket. Alkohol: Az AI általában tartalmazza, a tömény italt is. A sör egész iható, a bor kevésbé (szar). Senki ne számítson Gere Kopár, vagy Chateau Laffitte minőségre. A tömény italok koktélba elmennek, tisztán ihatatlanok. A régi magyar barna címkés barackpálinka, egy orgazmus hozzájuk képest. Mindezt nem rosszalásként írom csak hogy tudja mindenki, hogy mire számítson. Amilyen nyomottak az utazások árai, csoda hogy ezt is tudják adni. Ár-minőség viszonylatában nagyon jó Egyiptom, Az időjárás és a Vörös tenger élővilága tényleg fantasztikus.
Az időjárás, a tenger ( kétszer is úsztunk teknős(ökk)sel!) varázslatos.
Megjegyzés a teknőssel való találkozás véletlen műve ( kora reggel értsd 7 előtt kell kimenni úszni a Na'ama Bay-be) s nem felturbózott árú fakultatív programé ( vö. Port Ghalib!)
Érződik,h sokkal többen vannak,mint tavaly októberben.
Elindultak a charterek Oroszországból, bár nem tudni,h a tegnapi amerikai-brit-francia célzott bombázás milyen hatással lesz.
Mindenkinek tudom ajánlani, aki tudja,h ide a pecsét az útlevélbe INGYENES!
Szerintem nem kell reptéren fontot váltani, alapjában véve jó a dollár. Bár én mindig váltok, alkudni jobban lehet és Kairó, Luxor program esetén van, ami csak fontban fizethető.
Egy kinti gyogyszerüket :-) legalabb akkora uzlet mint ezt kifelé. Raadasul nem is tiltott a keteskedelmi mennyiség alatt...akit érdekel megsugom. Bár kitalalhato :-D
pl ami EU-ban legális azért kaphatsz börtönt kint vö. egy angol nő esete
Az említett esetben a 3 börtönre ítélt angol hölgy 290 szem Tramadol tablettával bukott meg, ekkora mennyiséggel utazni az EU-ban sem legális (tegyél egy próbát egy repülőtéren 290 szem Tramadollal az EU-ban, rögtön rádöbbensz a helyzetre :-)).
Ráadásul a hölgy férje egyiptomi, tehát pontosan tudnia kellett, hogy a Tramadol erősen tiltólistás Egyiptomban, mert ott kábítószerként használják.
Sharm Resort - Plaza 2018.03.21. - 2018.03.28. Lantos György beszámolójaMÁRIA MILE KEMPNÉ·2018. MÁRCIUS 31.Sharm Resort – Plaza – 2018.03.21. – 2018.03.28.György Lantos beszámolójaSziasztok ! Ígértem néhány szót a nyaralásomról, március 21-28-Sharm Resort -Plaza. Első alkalommal jártam ebben a hotelben-Egyiptomban már sokszor. Nagyon kellemes hét volt A hotelről előre mindent elolvastam, azt gondoltam, ennyi pénzért jó lesz. Az eredmény felülmúlta az elvárásaimat. Indultunk 7:15-kor (én 00:30-kor), pontosan és időben meg is érkeztünk. Mindenki ment a Vodafone pulthoz, én cigiért. A reptérre megérkezve, nem kellett vízumot venni, kizárólag, ha valaki Kairóba akar kirándulni. Erről már itt is többször volt szó, de azt tapasztaltam, hogy ezt nagyon sokan nem tudják .Megérkeztünk a hotelbe 20 perccel az indulás után, ott kissé kaotikus volt a helyzet, 3 busz is érkezett egyszerre, de idővel rendeződtek a dolgok. Mindenkit függetlenül a foglalástól a Sharm Plazában helyeztek el Elvittem kinyomtatva a Mária összefoglalóját a hotelről, ez a szállodában kapott térképpel nagyon hasznos volt.Nagyon szép szobát kaptam, 1123 saját medencével, 12 lépcsőre a tengerparttól, hatalmas, kényelmes szoba, ágy, fürdőszoba, a 10-15 évvel ezelőtti utakra emlékeztem vissza, a meglehetősen kopott bútor, de nagyon kényelmes szoba és ágy. A takarítás, ágynemű és minden kifogástalan volt.A hotel -szerintem kb 50%-on működött, leginkább magyarok -és ukránok-rendesek voltak, és néhány francia, német-lengyel . Ezzel is szerencsénk volt, mert soha-sehol nem volt zsúfoltság, nem kellett sorba állni sehol, és még a tengerparton is kaptál üres ágyat ,még de.11-kor is.Egész héten 30-32 fok volt, egyedül szombaton nem , akkor jött egy erős szélvihar, lehüléssel, de aznap mi a Szent Katalin kolostorba kirándultunk,így nem érintett bennünket, még jó is volt,hogy hegyek között sem pusztultunk meg a 30-32 fokos melegtől.Mivel a kajával kapcsolatban voltak fenntartások, és ezt egy nagyon kedves ismerősőm, Andrea Ottova Marinovszky is megírta, várakozással tekintettem az ellátásra. Andit-és családját személyesen is ismerem-egyszer együtt nyaraltunk Hurghadán-és a véleményében teljesen megbízom. Valami változás történhetett a szakácsok körül, de most a kaja nem volt rossz., azért annyira nem volt nagy szám, de szerintem teljesen megfelelő-só, bors mindíg volt az asztalon, így lehetett javítani az ízeken.Még egy utolsó: Nagyon jó csapat volt a márc.21-28 .Kedves emberek, mindenkinek volt néhány jó szava a másikhoz, ismeretségek , barátkozások is létrejöttek.
4 nappal a Sharm Resort -Plazából hazaérkezés után , ha valakinek van kérdése, írjon nyugodtan. Írtam egy beszámolót a facebook Egyiptom Red Sea hotels klubjába, ha ott nem sikerül az érdeklődőnek olvasni, megpróbálom ide tenni.
Mi eddig csak októberben és novemberben voltunk, de akkor is nagy a nyüzsi. Talán az év eleji néhány hónap kissé csendesebb, de egész évben nyaralható a Vörös tenger. Október nagyon ideális, mert nincs már 40 fok csak 30-35.
Amire utalsz kommentedben arra most nem lehet választ adni ugyanis minden attól függ miként indul be az április 1-én kezdődő charter szezon Sharm és Oroszország különböző városai között.
Ha sikeres lesz akkor nagy nyűzsgésre lehet számítani,m tavaly csak a "halál" érzete lengett körbe mindent
azaz
üres volt minden.
Mi pénteken megyünk , majd írok,h milyennek érződött az orosz szezon újraindítása.
A merülést ott nem terveztem....köszönöm az infot...és szívesen veszek bármilyen jó tanácsot vagy érdekességet a Sharmból induló fakultatív programokkal kapcsolatban...
ha nem akartok merülni akkor érdemes figyelmet fordítani Blue Hole-hoz közeledve a meredek köves partra kitett márványtáblákra,amelyek jelzik,h ki, milyen nemzetiségű mikor halt meg ott merülés közben.
több százan vannak...
Hát ezt ahogy íros "mindenképpen" érdemes fejben tartani