Keresés

Részletes keresés

ketni Creative Commons License 2018.05.11 0 0 286
Előzmény: takacs.ferenc.bp (282)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.05.11 0 0 285

A kérdés leszűkítve csupán annyi, hogy kikből álljon ez az élcsapat.

1. A leggazdagabb emberekből.

2. Tudósokból.

3. Egyházi vezetőkből.

4. Uralkodó családok tagjaiból.

5. ...

Előzmény: takacs.ferenc.bp (284)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.05.11 0 0 284

A durva minősítéseid teljesen alaptalanok.

 

"Legalábbis nem úgy, hogy a tutit majd egy élcsapat megmondja."

 

Soha nem volt ez másként. Már az ősember korában sem, és később sem. Ha mást képzelsz, az önbecsapás. Ez persze általános jelenség, mivel egy hazugságokra alapozott világban élünk, ahol a hazugságok teszik komfortossá az életünket, ezért ragaszkodunk is ezekhez a mindennapi hazugságokhoz. Másrészről valószínűleg nem értetted meg a különbséget az "irányítás", és az "eszmei irányítás, eszmei iránymutatás" fogalmai között. Az ember egy társadalmi lény, és az együttélés kizárólag közös eszmék alapján lehetséges. A különböző égtájakról való eszmék népei közötti együttélés csak kevés helyen, és csak ideiglenesen működik, hosszú távon komoly problémákat okoz. Az USA-ban is csak korlátozottan, és azokra vonatkozóan, akiket befogadtak az amerikai nemzet eszméjébe, és akik mellesleg bele is akarnak tartozni a nemzetbe. Európában egyre romlik a helyzet, és már a generáció váltás után történik ez.

Előzmény: ketni (283)
ketni Creative Commons License 2018.05.11 0 0 283

"Nyilvánvalónak tűnik, hogy amíg az emberek csoportjait különböző eszmékkel különböző táborokban lehet tartani, addig a helyzet nem fog változni. Csak egységes, az egész emberiségre ható eszmékkel lehet a különállást megszüntetni, és a globalizált emberi társadalmat eszmeileg is globalizálni. Ez nyilvánvalóan nem történhet valamely vallás, vagy vallások által, kizárólag a mindenki által elfogadott, vagy elfogadhatóvá váló tudomány eszmei irányítása által."

Igazán nem bántásként mondom, de ez a legjobb esetben is naivitás.

 

A tejeskévá színű egyen bőrszín pl. nem megoldás. Nem ebből fakad a gond most sem.

Az sem megoldás, hogy mindenkinek mindenről ugyan azt kell gondolnia, ugyan abban a csordában kell legelnie.

Legalábbis nem úgy, hogy a tutit majd egy élcsapat megmondja.

Amit felvázolsz, az színtiszta fajelmélet és fasizmus. Vegytiszta Kalergi terv.

 

Előzmény: takacs.ferenc.bp (282)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.05.10 0 0 282

A világ önmagától is változik, sőt éppen az a baj, hogy úgy változik, ahogyan nem lenne kívánatos az emberiség számára. A legrosszabb ebben a folyamatban, hogy mi emberek változtatjuk meg a világot, és minden jel szerint képtelenek vagyunk megakadályozni ezt. Miközben minden ember boldogulni akar, és a maga szempontjából többnyire a legjobbat akarja, közben az egész társadalom egyre nehezebb helyzetbe kerül, és a földi élővilág már évszázada pusztul visszafordíthatatlanul. Vajon meddig agonizálhatunk még? Mi marad a Földből a végére?

 

Sokak szerint az embereknek meg kellene változniuk. Ez képtelenség. Az emberek már tízezer éve ugyanolyanok mint most, és ilyenek is maradnak. Az őserdei vadászok ugyanolyan képességekkel gondolkodtak, mint a ma emberi. Az ember nem változott, és nem is várható, hogy változik. A társadalom viszont nagyon sokat változott, és a jövőben is kizárólag a társadalom megváltoztatása módosíthatja a világ változásának tragikus tendenciáját valami kedvezőbbre.

 

A társadalmi lét kereteit minden időben a társadalmi eszmék, és az ezeken alapuló társadalmi szokások, és törvények határozzák meg egy társadalmi közösségen belül. A különböző közösségek közötti viszonyban sokkal inkább dominált a harc, és véres küzdelem. Ez a kettős emberkép (a külső embertelen ellenség, és a belső önfeláldozó hazafi) minden korábbi eszmére rányomta a bélyegét. Közben persze új eszmék is születtek, ahogyan az például az emberi jogok egyetemes nyilatkozatában is megjelenik, de ezek nem szorították ki a régi eszméket, és nem is képesek betölteni azok szerteágazó szerepét az élet különböző területein. A külső ellenségkép Damoklész kardja továbbra is ott lóg minden ember feje felett. És ez rendkívül stabil pozíciót biztosít a nagyhatalmak hatalmasságainak, így ez konzerválja a világ pusztuló tendenciáját legalább a világ elpusztulásáig. Úgy tűnik a külső ellenségkép élesztése, és életben tartása minden hatalom alapja.

 

Nyilvánvalónak tűnik, hogy amíg az emberek csoportjait különböző eszmékkel különböző táborokban lehet tartani, addig a helyzet nem fog változni. Csak egységes, az egész emberiségre ható eszmékkel lehet a különállást megszüntetni, és a globalizált emberi társadalmat eszmeileg is globalizálni. Ez nyilvánvalóan nem történhet valamely vallás, vagy vallások által, kizárólag a mindenki által elfogadott, vagy elfogadhatóvá váló tudomány eszmei irányítása által.

ketni Creative Commons License 2018.05.08 0 0 281

giotti topiknyitó gondolatai egész jó áttekintést adnak a jelen helyzetről és egyben meg is adják a megoldás fő tételeit.

 

A legfőbb gond az öncélú teljhatalomra törés.

Ennek beteljesítése az atomizált fogyasztói tömegtársadalom világméretű megteremtése, bármilyen eszközzel.

A leglátványosabb példa erre amikor demokráciát exportálnak katonai eszközökkel.

A legeredményesebb viszont a hitelnyújtás, ami kivétel nélkül adósrabszolgaságot jelent.

A társadalmak, nemzetek fel fognak bomlani; egy érték nélküli, pontosabban relatív, naponként változó értékekehez simulunk majd, amiket kinyilatkoztatva

kapunk a médiákból.

 

Ez a folyamat már nem megállítható. A jövőben gyorsuló ütemben veszítjük al a szabadságunkat és létalapunkat, a természeti környezetünket.

A hatalomkoncentráció minden józan megfontolást felülír.

 

Akkor mi is a teendő?

Magot, csírát létrehozni, amiből a jövő kibontakozhat.

Kis közösségek hálózatára van szükség, ahol a régi jól bevált hierarchia a vezetők kiválasztásának szempontja.

A hierarchia -szent rend- értékelvű, érdem szerinti vezetők választását jelenti.

Ez csak kis közösségekben megvalósítható, ahol közvetlenül ellenőrizhető mindenki.

Vissza kell térni egy újraértelmezett "nemzetségi", "törzsszövetségi" társadalomhoz, ezek világméretű hálózatához.

Az ember közösségben tud emberként kibontakozni, tömeglényként megszűnik embernek lenni.

Az individualista társadalom egy rovartársadalom, az emberiség halála.

 

Van egy másik út is.

Létre hozunk egy -átmenetileg- emberekből álló szuperhálózatot, egy szuperlényt.

Ebben a rendszerben az ember visszafejlődik, sejtként működik. Egy részfeladatot lát el, ami egy központi irányító egységben összegeződik.

Ez megfelel a jelenlegi irányzatnak is.

A hatalmon lévők jelen kasztja fog átalakulni egy ilyen altruitív, jótékonyan irányító központi egységgé.

Az ember, mint ember megszűnik létezni.

pizo Creative Commons License 2018.04.27 0 0 280

Stanislaw Lem: Az Altruizin

 

Zoli

Előzmény: manya1 (274)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.07 -1 4 279

A planetáris pazarlás és környezetszennyezés, csupán néhány ezrelékét teszik ki ezek... Adnál vele egy homlokcsókot a hullának kb...

Előzmény: dave6847 (278)
dave6847 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 278

Mindenféle auto és motor és repülö stb  sportot betiltanék energiapazarlás és környezetszennyezés miatt !

Közérdekből.

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.07 -1 4 277

Tévúton jársz két okból, azaz három... Először is kívülről mesterségesen instant empátianövelés nem lehetséges. Egy gombnyomásra vezényszóra még csak elvi, sci-fi szinten sincs valamilyen lehetséges technológia... Tehát egy gyógyszer meg pláne nem túl valószínű hogy valaha is lesz erre, és ha lesz is, az nem holnap, továbbá emberiességi kérdéseket is felvetne ha elkészülne ez az empátianövelő anyag, tekintve hogy beavatkozunk beleegyezése ellenére ember(ek) személyiségébe és tudatába, tekintve hogy az empátia szintje egy személyiségjegy.

A másik ahol szerintem mellényúlsz, hogy keversz egy tömegpszichotikus jelenséget, az empátiával. Amikor bikát szúrják és egyként felsikít a nép, köszönő viszonyban nincs sem egyéni sem tömeges empátiával, egyszerűen egy reflex... Eleve nonszensz azt gondolni hogy empátia támad azokban az emberekben, akik a szórakozás olyan formáját választják, ahol egy állatot kínoznak... Aztán egyszer csak aggódni kezdenek váratlanul a bikáért szerinted? Akkor is felsikít a tömeg, ha a bika megdöfi a torreádort, sőt ha a torreádor elesik és átgázol rajta a bika... rendkívüli extrém esemény miatti sokkreakció a közös felkiáltás, és nem empátia indukálta... Az ilyen tömeg nagyrészt sem a bika, sem a torreádor iránt nem nagyon érez túl sok pozitív érzelmet, hanem leginkább közönyt, hiszen mindkettő megsérülhet, meg is halhat, a bika általában meg is hal ugyebár... Tudati mechanizmus legfeljebb annyi lehet, hogy megijednek, hogy ha most meghal a bika, rövidebb lesz a show... én így gondolom...

Ezzel együtt a jelenség amiről írsz mégis létezik amúgy, de nem e példában. Pl ott sokkal inkább, amikor a halott menedékkérő kisgyermekről futótűzként terjedt a fotó a világban és szinte mindenki sírt-rítt, politikusok szörnyülködtek; nyilatkozati kényszerben volt minden illetékes (és persze sok nem illetékes), államfők elnökök hisztériáztak.. Nos bár ebben is egy jó adag, képmutatás ill. szentimentalizmus is benne volt, viszont ebben bőven volt empátia is szerintem. Ez már elérte azt a küszöböt, ahol fellépett egy kollektív empátia. De hát ez azért elég durva és extrém "empátianövelő gép", ilyen sokkoló dolgokkal sem megoldás próbálkozni, mint ahogy nem is lehet, továbbá, ez felívelő kollektív empátiahullám hamar csillapszik és visszazuhan a többség a közönybe...


Technikailag sem igazán kivitelezhető. Ivóvízbe öntés nagyon naiv elgondolás, hiszen azon akkor több millió embernek kéne dolgozni világszerte folyamatosan hogy minden létező település ivóvizébe benne legyen (és aki nem iszik ivóvizet, még csak főzésre sem használja, az kimaradna a szórásból, a világ minden magánkútjába meg pláne megoldhatatlan öntögetni a csodaszert) hacsak nem Chemtrail-módszerrel a levegőbe fújjuk gáznemű halmazállapotban, keresztbe kasul a bolygón és a légkör része lesz ez az anyag... Szóval emiatt sem reális.
Hogy kiosztott ételsegélyről írsz nem nagyon értem. Arra utalsz, hogy csak a nyomorgó helyeken nincs az embereknek empátiájuk?

 

Az empátia inkább kulturális folyamat, az oktatás-nevelés illetve művészet, szórakoztatás révén lehet fejleszteni tömeges szinten. Tehát az ivóvízbe kevert jótékony vegyszer helyett, sokkal többre mennénk, ha divatba hoznánk a filmekben (mint legkedveltebb tömegszórakozás ugyebár) kötelező jellegű empátia fejlesztő elemeket beépíteni (mint ahogy pl USA-ban törvény írja elő, hogy fekete bőrűnek kötelező minden filmben lenni, persze ez nem kizárt hogy urban legend), és túlzott empátia romboló jeleneteket pedig tilos... médiatörvények ugyebár és korlátozások vannak, pl a korhatárokra és sok minden a közmorálit inkább ilyenekkel lehet, persze csak lassú folyamatként javítani szerintem. Tömegesen empátiát növelni hagyományos módszerekkel tudatosan generációkon átívelő munka. Csinálják amúgy, köznevelés, közoktatás és fejlettebb országokban érezhető is a hatása.. pl Dánia, Kanada stb.. nem csak a jólét hanem tudatos közmorál fejlesztés is szerepet kap ebben... Ezekben az országokban a köz-empátia is jobb. Persze nyilván az üdvöstől messze van, és nem sok ilyen ország van egyelőre.
Idevetted a pszichopatákat is ismét csak tévesen szerintem, mivel az beteg ember. Egyfelől nem tehet róla, másfelől egy beteg elmére kiszámíthatatlan milyen hatású lenne egy ilyen empátia elixír. Pl hathat fordítva, és elvetemültebb gyilkos lesz, még gonoszabb... honnan tudnánk hogy náluk nem ez lesz? (hiába teszteljük néhányon, mind egyedi eset, az egyiken hat, nem biztos hogy a másikon is)

Nem tudjuk sajnos ebben sem, mint a legtöbb dologban a kvázi normális kollektív fejlődést megelőzni, vagy gyorsítani. Talán évszázadok múlva, ha nem halunk ki előbb, már érezhető lehet hogy javul a közmorál és -empátia, és akkor a világ is jobb lehet.

Azonban ha ilyeneken elmélkedsz javaslok az utópiád helyett, egy tán némileg hasonló hatású jelenséget. Amit mellesleg az emberiség a kezdetektől alkalmaz.

Amit javasolsz ugyebár tömegmanipuláció, méghozzá emberi jog ellenes, hiszen ahogy írtam, beleegyezésük nélkül, mégha jószándékkal is, módosítasz az emberek elméjén, személyiségén... Nem megengedhető, mégha létezne is ilyen folyadék. Azonban ha mégis kis jószándékú csaláshoz akarunk folyamodni, mert abban viszont abszolút igazad van, hogy milyen jó is lenne egy varázsütésre beemelni az egész emberiség, minden egyes ember morálját ill. empátiáját. Ezt ugyebár megtették már őseink is tömegmanipulációval, hatásos kollektív pszichózisok előidézésével. Leginkább ugyebár a vallások ezek. De néhány társadalmi ideológiát is sikerült némileg alkalmazni, átmenetileg, és persze csak erőszakkal, mivel ugyebár igen tökéletlenek voltak, jelentős részt tévesek, hibásak, torzak...

Új vallást, vagy új -izmust alkotni, persze lehet, de kérdés, hogy tanulva a történelmi tapasztalatokból, vajon hatna-e úgy bármilyen ilyen, mint mondjuk ahogy a buddhizmus, a kereszténység, és az iszlám terjedt (ne vegyük ide az erőszakos térítést természetesen, mindegyik időlegesen, és helyenként igen hatásos volt erőszak nélkül is, és a nácizmus és bolsevizmus ugyanígy). Agyalnak-dolgoznak ilyeneken sokan világszerte, jobb-rosszabb szándékokkal, vannak alternatívák bőven, és biztos hogy készülnek most is, és lesznek is. De egyetlen tökéletes és zseniális sem volt még eddig, hiszen az elterjedt volna a bolygón már ugyebár...
Tehát hacsak nem vagy zseni, a kvázi kiválasztott, aki erre képes. ezt a megoldást sem ajánlom, csak erőlködés időpocsékolás volna...
Van még egy viszonylag új, jelenkori, instant és a vallások és izmusok óta talán az első figyelemreméltó, úgymond ütős tömeghipnotikus fenomén, ez pedig a mém. Számos értelemben használjuk persze ezt a fogalmat (Dawkins vezette be, kvázi gondolat-vírusnak definiálva, és szerinte a vallások is mémek), de a lényeg minden megközelítése mögött egy. Mégpedig, hogy egy tömeges kommunikációs fenomén, mely minden egészséges emberben hasonló intenzív reakciókat vált ki. Leginkább a képi mémek amik futnak az interneten. Tulajdonképp a világot sokkoló halott migráns gyerek fotója is mémmé vált ugyebár, és eme hatása miatt lett mém, e hatás nélkül csak egy szörnyű fotó lett volna. Kellett hozzá sok háttérinformáció és érzelem ugyebár, mondhatni olyan időszakban láttuk meg, amikor erre nagyon érzékenyek voltunk, hogy ilyen tömegpszichotikus, tömeg hisztériát kiváltó hatása lett. Sokkolás mellett persze a főleg a vicces mémek, amik közkézen járnak. Maga a vicc is mém. A jó vicc, amin mindenki nevet és terjesztik, lényegében szintén egyfajta mém.
A memetológia kvázi tudományával sokan foglalkoznak már, nagyon érdekes, szociálpszichológiai, antropológiai, társadalmi-kulturális vetületei vannak a mém jelenségnek (nyilván nem csak a képi, hanem mindenféle mém benne). Mém ugyebár lehet egy ideológiai is, ahogy mint már írtam, a bolsevizmus, vagy épp a kereszténység is egyfajta mém volt. Kvázi gondolat vírus, mely terjed az elmékben. Az emberi elme fogékony rá, maradandó hatást vált ki, mondhatni akarata ellenére módosítja a gondolkodásmódját, mégsem embertelenség, hiszen leginkább megértés, felismerés és belátás (majd fanatizálódás nem ritkán) útján alakul ki, azaz fertőzi az elmét. Persze az eddigiekkel a gond az volt, hogy agymosást is alkalmaztak, vagy szinte csak azt. Az viszont már megintcsak emberiesség ellenes tett.
Kútmérgezés helyett, inkább tehát egy hatásos tökéletes adekvát mém lenne jó (nyilván ez is idealisztikus megoldás, de még mindig reálisabb)
Agymosás, manipuláció nélküli mém kellene, mely gyorsan terjed, minden emberi lény elméjét "megfertőzi" (nyilván úgy kellene kialakítani, hogy kulturánként azért valamennyire testre szabott legyen) És ez a mém, az efféle mém illetve mém halmaz lenne-lehetne képes arra, amit te az ivóvízbe öntött empátianövelő kemikáliával gondolsz elérni. Azt gondolom, hogy bár nem biztos, hogy sokkal könnyebb lenne kifejleszteni ilyen működő, az emberiség gondolkodásmódját megreformáló mémet, mémeket, mint egy vegyszert, ami mesterségesen biokémiai úton teszi ezt; ám tán némileg reálisabb... Szakmai zseni (ill zseni team) kell hozzá. A te megoldásodhoz, vegyészek, biológusok. A mémes megoldáshoz, pszichológusok, szociológusok, antropológusok, filozófusok. A legjobbak. Első lépésként tehát jó lenne egy ilyen team-et összehozni...

Előzmény: manya1 (274)
manya1 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 276

Attól fogva, hogy az empária szonte megugorna, az emberek maguk találnák meg a módját, hogy más ne érezze rosszul magát.

Előzmény: manya1 (274)
manya1 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 275

empátianövelő

Előzmény: manya1 (274)
manya1 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 274

Amíg fel nem találják az epátianövelő szert, és világszerte bele nem keverik az ivóvízbe, vagy a kiosztott ételsegélybe (őserdőben-sivatagban nyilván sehová), addig nem javul meg a világ. Olvastam egy novellát arról, hogy valami behatás eredményeként a bikaviadalt nézők egy emberként sikoltottak fel, mikor a bikát megdöfték - valami ilyesmi használna csak. De folyamatosan adagolva ám, mert újra és újra születnek szívtelenek és pszichopaták, akik zsarnokszerepbe tornázva magukat megkeserítik a többi ember életét.

Előzmény: Törölt nick (265)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2014.03.30 0 0 273

Az Univerzum energiáját hővé (fűtés), árammá (berendezések táplálása) mozgássá (motorok, tolóerő-generátorok) alakító berendezések és a gyógyulást, hosszú életet elősegítő szerkezetek lehetővé teszik a tudatos életet, a szennyezés megszüntetését. Mindenki számára lesz elegendő étel, egészséges ivóvíz és elegendő energia. Az emberiség útra kel az Univerzumban és más bolygókat is benépesít terjesztve az Életet, ahogy azt hosszú idő óta teszik az Univerzum élőlényei.

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2014.03.08 0 0 272

Jómunkásember keres  bruttó 150ezret.

Munkáltató költsége 192750Ft.

Nettó 98250Ft. Ebből a bank lehúz 1500-2000Ft-ot.

96250Ft.

Mind elköltve 75787Ft-ért vásárolna reálértékben, hisz a többi áfa(27%). Kommunális adó, teljesítményadó, autópályadíj, parkolási díj (bárki által használható helyen a semmiért fizetsz díjat, nem őrzik a járműved...).

 

Már 40% alatt vagyunk. Miért is érzed magad bolondnak?

 

Vegyél rajta üzemanyagot, be kell járnod dolgozni. 230 liter. Nem sok. Az árának a háromnegyed része adó.

 

Ebből így nehezen lesz jólét.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (271)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2014.03.08 0 0 271

Környezetbarát energiagenerátorral.

 

Az áram többé nem kerül pénzbe.

A fűtés:

-árammal meghajtott szerkezettel (kavitációs, súrlódásos)

-hőszivattyúval

 

közlekedés:

-elektromos járművel

-repülő eszközzel (kisebb útigény)

 

Az öntözővíz szivattyúzása megoldott ->több élelem alacsonyabb áron. Étel, fűtés, közlekedés megvan. Ma még kb. ezen költségek képezik a jómunkásember-fizetés kétharmadást, vagy többet. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.06 -1 4 270

Egy apró bibi van, a modelled, a fejlett országokban, kb az euro-atlanti civlizációban ill néhány a szegényebb régiókban kiugró jóléti társadalomban működne illetve egyáltalán releváns... azonban a világ kb 80%-a nem ilyen hely.. e helyeken zömmel irrelevánsak a kiigazításaid (nyomorgó országok, nyomorgó milliárdok, ahol a magántulajdon kb egy pár javított cipő és egy foltozott ing); ergo te kb a planéta 20%-ára fókuszáltál most és fütyültél 80%-ra... holott a világ belőlük is áll ám... ;)

Előzmény: lxt (269)
lxt Creative Commons License 2014.02.05 0 0 269

Majdnem jó ez így – különben is, már annyira megszoktuk.

Egyetlen, aprócska módosítás volna szükséges: az egy főre és/vagy jogi személyre jutó magántulajdon maximalizálására, mondjuk a GD-arányos értékhányad szerint.

 

Értékalapú társadalom.

Ha mára nem tekintenénk minden érték ősosztályának a pénzt, akkor a legtöbbünk eszköz, cél nélkül maradna – ráadásul, megölné az unalom. Ezen már nem tudunk változtatni, egy jó darabig még így maradunk. De azt rövid úton (talán) csak meg lehetne értetni, súrlódások nélkül el lehetne fogadtatni majd' mindenkivel: a mai vagyoni különbségekből eredő globális problémák olyan formán fognak exkalálódni (nem lineárisan, tehát rövid időn belül)… amihez képest a holokauszt, már említésre se lesz méltó.

Vagyoni különbségek alatt, értsük most a bármelyik bérház földszinti lakásából átalakított vegyeskereskedést, mint családi vállalkozást, és bármelyik multinacionális, kiskereskedelmi hálózatot. (Nevezzük mindkét formációt, az életben maradásért vívott tisztes küzdelemnek.)

Persze van az a PR-érvrendszer, ami szerint: minden multinacionális hálózattal csak mi, a többség, a fogyasztók járunk jól, kvázi, az a mi érdekünk. Tisztelettel jegyzem meg; pont ezért (...) mármint ezen fogyatékosságunk okán jutottunk el odáig, hogy a globális vagyon 90%-a, az 1% számláján landolt.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 -2 4 268

"azaz a ráolvasás és az észérvek itt nem játszanak szerepet."

 

Ezt írtam én is. Ezért csakis egy extrém megoldás jöhet szóba, pl egy globális mém... ;)

Előzmény: ketni (267)
ketni Creative Commons License 2014.02.04 0 0 267

Gigantikus elosztó rendszerektől függ az életünk, amik fölött maroknyi ember rendelkezik.

Amíg a kiszolgáltatottságot nem számolod föl, nem változhat semmi.

 

A tömegtársadalom erkölcsi hanyatlással jár együtt, azaz a ráolvasás és az észérvek itt nem játszanak szerepet.

Az egyetlen járható út a tömegtársadalmi lét fölszámolása.

Jelenleg ez lehetetlen vállalkozás.

Változás nem várható, csak a rendszer kimerülésekor, miután összeomlik.

Még csak most kezd a világban általánossá válni a bérrabszolgaság és a fogyasztási terror.

A rendszernek még óriási tartalékai vannak.

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.03 -2 4 265

Szerintem egy planetáris elit tudományos team-nek kell összeülni, az internet segítségével. Több tízezer tudós fiatalnak kellene folyamatosan brainstorming-olni. Persze nyilván nem feltétlen csak fiatal tudósok, de a fiatal azért jobb, mert nincs még letapadva, kevesebb a zárvány, nyitottabb rugalmasabb, idősebb tudósok közt is van, csak ritkább szerintem, sőt nem is feltétlen csak tudósok, hanem aki elég értelmes és vannak ötletei természetes hogy beleszólhatna, tehát egy globális fórum kellene.

E közös agyaláson pedig egyetlen egy fő projekt kellene legyen: EGY MEGVILÁGOSÍTÓ MÉM GYÁRTÁSA.
Egy olyan rövid, tömör, velős és frappáns mém (kép és szöveg, esetleg kisfilm vagy ilyesmi) elkészítése, ami mindenhol hat és üt. Érti-érzi a milliárdos és a bantu néger is ugyanúgy; a neonáci és a cionista, a kommunista és liberális meleg is, tehát a legszélsőségesebb eszmék vallói is, pontosan ugyanúgy meghajtják előtte a fejüket és feleszmélnek, mert közös objektív igazságot tartalmaz; viszont emellett felszólít valamire valami nagyon hatásos módon, hogy ÉBREDJÜNK MÁR VÉGRE. Vegyük észre már, hogy az emberiség egyetlen faj, közös otthonunk van a Föld, közös ősapánk van, testvérek vagyunk; hát hagyjuk már abba végre a megosztó őrületeket, mint vallások, társadalmi rétegek, egymás ellen levő közösségek, országok, csoportok, vegyük észre, hogy ez mind HIÁBAVALÓ nevetséges, szánalmas idiotizmus; és felejtsük el a harcot a fegyvereket és végre fogjunk össze globálisan; s ha ezt megtesszük, minden energiánkat amit eddig ellenkezésre, harcra, fegyverre, cívódásra, egymás elől elzárkózásra, rejtőzésre, titkolózásra, védekezésre, támadásra, elkülönülésre pazaroltunk, ehelyett EGY CÉLÉRT kezdjük fókuszálni, közösen mint egy nagy egység, AZ EMBERISÉG, így nagyon rövid idő alatt az egész bolygót kánaánná tudjuk változtatni, a jelenlegi pokolból...

 

Hát talán valami ilyesmi, de frappánsan tömören nyilván, amit én elképzelek; de pont ezért lenne célszerű tízezernyi nagy koponya együttgondolkodása, hogy sok ilyen elgondolás és ötlet legyen feldobva, tesztelve, és a legjobb ha már biztos e globális "megváltó" team abban hogy a legjobb és működik a mém, útjára indítani és "megfertőzni" vele minden emberi elmét. (ma már a tömegkommunikációs technológia alkalmas arra, hogy bárkihez eljusson gyorsan planetárisan)

Biztos nem két hét, hanem akár száz év és azt sem tudhatjuk hogy egyáltalán lehetséges alkotni egy ilyen mémet. De legalább próbálkozni kellene... Szerintem csak egy mémmel működhet, mert még ha egy csapat ki is dolgoz valami szuper eszmét, ha elkezd vele házalni, győzködni, az reménytelen.

w.ullrichfun Creative Commons License 2014.01.24 0 0 263

" a hatalom és tudás élvezésének előjoga,"

 

Ez így nem stimmel. A hatalmat élvezők hamis tudásban, tudatban élnek, amit szeretnének a kiszolgálóikra is ráerőltetni. Ami ugye a nemtudásnál is veszélyesebb, még rájuk nézve is, mert nem tanulnak a történelemből, mások hibáiból, kárából, csak cserélődnek fent, mert mindig jön egy új, éhesebb, erőszakosabb, alantasabb, erősebb, rafináltabb, szerencsésebb, stb., aki leváltja őket, és képtelenek meglátni, észrevenni h ugyanabban a hibás elméletben tetszelegnek, mint elődeik - vagy ha észre is veszik, nem tesznek ellene ezért-azért ...

 Az új szemléletet, tudatot nem könnyű mindig - mindenhol terjeszteni, de mégis KELL, aki egyszer ráébredt, az tudja miért .. :) .. talán a gyermekeink generációjában felnőttként nagyobb számban lesznek tudatos, NEM pénz és hataloméhes szellemtől vezérelt egyének, akkor megfordíthatják ezt a mai rossz szemléletet. :)

 

Előzmény: Júliannagnes (262)
Júliannagnes Creative Commons License 2014.01.23 0 0 262

Ezotér.

 

Gondolkodott már valaki a vágyak, kívánságok és az akaratok áramlásán, teremtő erején, és a végrehajtások mikéntjén? Rengetegen teszik ezt, igen jó a pénzteremtő képessége.

Másik oldalról megközelítve adott a vágyak, kívánságok és az akarat teremtő ereje. Én kívánok (akarok) valamit, és a kívánságot (akaratot) valaki teljesíti. Addig jó a rendszer, amíg oda-vissza szeretet alapú. Csakhogy időközben, az idők folyamán szakadás állt be a kölcsönösségbe az egyik fél kinevezte magát uralkodóvá és élvezi a javakat. A másik félből a kívánságok végrehajtói (megteremtői) azaz örökös rabszolgák, szolgák lettek. A hatalmi előjogok kétségbe vonásáért, a lázadásért akár halállal is bűnhődhet a rabszolga, szolga, szabad gondolkodású személyiség. Ez a kaszt rendszer, a pénzügyi illetve hazugságalapú világrendszerek éltető ereje. Tehát ami örökéletű lenne, az a hatalom és tudás élvezésének előjoga, kivéve, ha leállítjuk a hazugság alapú kívánságok és akaratok végrehajtását.

giotti Creative Commons License 2012.02.01 0 0 261

Mit?

Előzmény: babaji (260)
babaji Creative Commons License 2012.02.01 0 0 260

BIZONYITS !

Előzmény: giotti (258)
giotti Creative Commons License 2012.01.31 0 0 258

A magyar államnak pénkibocsátási monopoliuma van !

 

Hát nem. A magyar állam nem bocsáthat ki pénzt.

Előzmény: babaji (256)
babaji Creative Commons License 2012.01.31 0 0 257

Mindenféle auto és motor sportot betiltanék energiapazarlás és környezetszennyezés miatt !Közérdekből.

babaji Creative Commons License 2012.01.31 0 0 256

A magyar államnak pénkibocsátási monopoliuma van !

Illetéktelen pénz készitése BÜNCSELEKMÉNY : http://www.police.hu

 

Előzmény: lebben (254)
giotti Creative Commons License 2012.01.30 0 0 255

Azért nem kéne mindent elhinni.

Előzmény: Törölt nick (250)
lebben Creative Commons License 2012.01.29 0 0 254


Vajon hogyan leszünk képesek ennek gátat vetni?-----

 

...gátlástalanul...

 

---2012-ben 40 millió forintos kibocsátást terveznek, ehhez 50 millió forintos alaptőkét kell összeadniuk az érdekelteknek a zrt-ben.

Porga Gyula Veszprém Fideszes polgármestere nagyüzemi pénzhamisításra készül. A mai bejelentése szerint ugyanis jövőre már Balatoni Koronával fizethetünk a térségben, ha elegen csatlakoznak ezen helyi pénz bevezetésének ötletéhez.

Elmondta, hogy Balatonfüred, Balatonalmádi, Várpalota és Nemesvámos képviseletével munkabizottság alakult a helyi pénz bevezetésének előkészítésére. A partner ebben a Kinizsi Bank lesz.

A Balatoni Korona motívumai a résztvevő települések szimbólumai: az első bankjegyen Gizella királyné, a másodikon a Kerektemplom és Jókai Mór, a harmadikon a Thury vár, a negyediken dr. Óvári Ferenc és az Erődtemplom, az ötödiken a tihanyi apátság és I. András, a hatodikon valószínűleg az állatkert lesz látható. Porga Gyula elmondta: mások csatlakozását is szívesen veszik és a mostani a térségi együttműködés szép példája.
Leitold László, a Kinizsi Bank vezérigazgató-helyettese szerint a helyi pénz fő feladata, hogy plusz forrást biztosítson a résztvevők számára, de ehhez megfelelő számú elfogadóhelyre és kibocsátóra van szükség.

Előzmény: Törölt nick (250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!