Mert az a legkönnyebb megsértődni! Gondolom van tudományos magyarázat a állandó "desztvíz" fogyasztás alkalmazás ellen. Nekem elég magyarázat, hogy a természetben nincs desztilálás, minden élő szervezetben van szűrő, méregtelenítő, nincs szükség külön beavatkozás. Orvosi beavatkozásnál valóban lényeges a közvetlen véráramba jutó víz pótlás, desztvízként, de gyomorba mi a francnak? Csak egy gyakorlati példa, velem történt. Rák műtétem követően, de régebben megelőzően stroke kapcsán, nyomták vénán keresztül a vizet a kiszáradás megelőzés miatt is. Majd őrző után orrszondán keresztül "ittam" közönséges hálózati csapvizet. Vajon miért nem desztilált vizet adott az orvos? Nem ért hozzá? Kímélni akarta az immunredszeremet? Ugye badarság.
Az ember képes bizonyítás nélkül "okos" dolgokat tenni, szugerálja magát, sőt terjeszti akár hülyeségeit.
Valami epp meg megihato akarmit, es lelki nyugalmat, hogy o.mindent megtett azegeszsegeert:-) En ekozben vidaman iszom a csapvizbol keszitett szodavizet, es sznten vidam meg nyugodt vagyok, .ert a legkivalobb kozepiskolai ismereteimmel is tudom, hogy a desztillalt viz is csak egyszeru H2O.
A destviz edes, legalabbis ahhoz a vizhez kelpest ami a capbol meg a fold alatti asvanyvizflrrasbol jon. Persze a desztvizet is fel lehet javitani szuperegeszsegesse, a minkatarsam pl csak desztvizet iszik, mondjzk literenkent parszaz gramm mondenfele hasznos akarmit is belekever fogyasztaselott.
Abban a pillanatban hogy bejut a szervezetunkbe, az a viz màr nem is tekintheto desztillàlt viznek.....A hajotorottek az esovizet isszàk a tengeren ha van rà lehetoséguk osszegyujteni kulonbozo modon...
Rég megállapították - kóstolgatással, hogy a víz jó ízéhez a benne lévő/lebegő mikroszkopikus homokszemcsék is hozzájárulnak. Az egészséges ivóvízhez hozzátartozik, hogy legyen benne némi homok. A desztilláló készülékek forgalmazói erről mélyen kussolnak. A rászedett vásárlók ezáltal totál tájékozatlanok e tárgyban.
Sok esetben a tisztított vizet is sokan keserűnek érzik ( én is így voltam eleinte) , ez abból fakad, hogy a víz oldja a szájban lévő méreganyagokat ezért érezzük rossz ízűnek.Szóval sokszor nem a vízzel van a baj.😀
A gimiben kemia labor urugyen termeszetesen megkostoltuk a desztvizet, meg le is frocskoltuk egymast vele. Ez urltobbi igazan elvezetes volt, a kostolas mar kevesbe mert ronda edeskes ize volt a csapvizhez viszonyitva.
Beáztattam, de nem desztvízbe mert az még nem volt. Én kivettem a szűrőt tartalmazó tokot, és azzal együtt 10 percig főztem. Ezzel sterilizáltam a szenet, beáztatni pedig azért ajánlják hogy megduzzadjon, és a víz később ne csak átrohanjon rajta.
A kerámia hengert nem ismerem. Ezt írja: "szerves anyagokat, enzimeket tartalmaz, őskori mikroorganizmusokat tartalmaz. Aktivált mikrobiológiai készítményekkel (EM-BIO) fermentálják, majd kiégetik 800-1200°C-on." Az én elgondolásom szerint bármit is tartalmaz, azzal az 1200 fokos hőkezeléssel az életnek a csíráját is kiölik, aztán tök mindegy mit tartalmaz. De ezt csak én gondolom, nem akartalak megbántani vele, csak ez jutott eszembe. Ettől még lehet jó. Kipróbálod.
A jövőben baromságokra ne várjátok hogy reagáljak.
Mondja ezt a desztillált víz fogyasztásának az egyik apostola. Ez tényleg aranyos dolog tőled. :o)) Bár az továbbra is rejtély előttem, hogy ezt miért a tudomány fórumon művelitek és nem egy ezoterikus életmód tanácsadásokkal foglalkozó fórumon. Antal Vali biztos, hogy dicshimnuszokat zengene rólatok.
Egyébként mikor betegségekkel küzdöttem hol voltál? Akkor mindenki lapított mint szar a fűben, senki egyetlen jó tanáccsal nem állt elő. Mindenki hagyta hogy az orvosok sok éven át kínozzanak, és etessenek olyan készítményekkel amiknek a mellékhatásaira szintén egyre több gyógyszergyári szemetet kellett bevennem. Mikor erre azt mondtam elég volt és gyökeresen megváltoztattam az életemet megkapom, mennyire rossz amit művelek magammal. Ismétlem, már köszönöm jól vagyok. Vagy ez a baj? :))
Az enyém kinézetre nagyon hasonló, működésre ugyanaz. A tied azt írja, a szénszűrőt havonta kell cserélni, az enyémben használattól függően kb. 5-6 havonta kell, vagy ha a víz ízén változás érződik. Utóbbi időben csak magamnak készítettem vele a desztvizet, ezért bírta fél évig. Bár még akkor sem éreztem hogy gond lenne az ízével, de kicseréltem. Az enyémbe egyszerre 3 db szénszűrőt kell tenni, és úgy emlékszem olcsóbb mint ahol te veszed a készüléket. Majd megbeszéljük ha cserélned kell.
A legelső edény párlatot én virágokra öntöztem. A szobanövényeket, és mikor konyhakerti palántákat nevelek, azokat is desztvízzel öntözöm. Szép tőle minden. Klórmentes, szutyak mentes, érzik a növények is mi a jó nekik. Cica is ezt issza. :)
Valószínű, hogy szervetlen, lerakódott ásványi anyagok mennek ki ami csak terhelte a szervezetet.
Az ásványi anyag és nyomelem pótlás szerintem bármit iszol is elengedhetetlen, mert az élelmiszerek már régóta nem tartalmazzák megfelelő mennyiségben, nem nagyon vannak savas esők már, így nem kerül a talajba.
Irígylem a bizalmadat az orvosokban és a gyógyszerészekben, én bizalmatlanabb vagyok, látva a rengeteg beteg embert, akik mostmár sajnos egyre fiatalabbak is.
Szerintem nem azzal van a gond, hogy valaki deszt vizet iszik, hanem az, hogy NEM deszt vizet pisil ki.
Hanem mindenféle ásványi anyagokkal kevertet. Na most ebből az derül ki, hogy a szervezetben egyre kevesebb ásv.anyag lesz, ami a legkülönfélébb betegségeket ( hiány betegség ) okozhatják.
Egyébként egy ilyen rendkívül fontos döntés esetén KÉRDEZZE MEG ORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT.