...Enyyi erővel a készítők a hasukra is csaphattak volna, és kitalálhattak volna egy idegen sztorit. Egy kérdés: mit ártott Nektek szegény Piramisfej? Bár igencsak korlátolt (mondjuk a játékban) , eléggé jó-fej :-)
"kerül a kísértetvilágba a főszereplő csaj, mikor nincs is semmi bűne? "
Szerintem nem az a lényeg, hogy bűnös legyen, a Rémálom világ adott esetben felül is írhatja a valóságot.
Harry meg Heather meg Henry is elég ártatlanok voltak.
"Hogyhogy Sean Beanék be tudnak menni a városba, amikor szakadékok veszik körül?). "
ezt még meg lehet magyarázni mondjuk játékokban is tudtak az arcok alternatív útvonalakat találni.
( pl James valami tök mellékuton egy elhagyott alagúton át jut be, Cybil felnyit egy csatornafedőt, amit Harry nem tud, egy részre csak azután juthat be, hogy beszélt sötét Lisával.)
"hogy a fa@ba jön például a piramisfej EHHEZ a történethez?"
na igen, miért kellett belerondítani SH2 történetébe, szerintem azt kis túlzással egy az egybe meg lehetett volna filmesíteni...
Piramisfejt az teszi igazán félelmetessé ahogy játszik Jamessel, és nem lehet elpusztítani, mint ahogy James sem tudott szembenézni tettével...
Valahogy sejtettem, h ez lesz. Minden jó videójátékból csinálnak egy pocsék filmadaptációt. De én attól még meg fogom nézni (pont a szörnyek miatt, ha más érdekesség úgy sincs benne...:-( )
Hát, nem érte meg a pénzt a mozijegy:(( Az elején baromira belehúz a film, aztán mikor az ember kezdené azt gondolni, hogy "hoppá, megvan az első jó játékadaptáció!", akkor egyszerűen unalomba fullad. A játékok történetének "minden szál mindenhez kapcsolódik" típusú finom összefüggés-láncolata helyett teljes a fejetlenség (hogy a fa@ba jön például a piramisfej EHHEZ a történethez? Hogy kerül a kísértetvilágba a főszereplő csaj, mikor nincs is semmi bűne? Hogy derül ki a filmből, hogy ki a Alessa faterja? Hogyhogy Sean Beanék be tudnak menni a városba, amikor szakadékok veszik körül?). Ki a fa@om az a Christabelle???? Dahlia "szereptévesztésétől" meg aszittem, kiesek az ülésemből:((( Ami viszont nagyon ott volt a szeren, az a játék képi világának, meg a szörnyeknek a megvalósítása! Bár a játékban a fő befosató faktort jelentő statikusan sercegő rádiónak kevés szerepet osztottak a filmben. Szóval: ha nem játszottam volna végig már mind a 4 Silent Hillt, akkor a filmtől tuti nem kapnék hozzá kedvet:(((
Sajnos a film hatalmas csalódás. Nagyon jó lett volna tisztességesen feldolgozni az SH1 történetét, talán még inkább egy eredeti sztorit kitalálni ami beleillett volna az eddigi képbe.
Valahogy így képzelem el a készítők hozzáállását: Vegyünk néhány motívumot az eddigi játékokból, adjunk hozzá egy B-kategóriás forgatókönyvet és másodosztályú színészeket (esetleg egy kis slasher-horror és talán egyfajta "Hatodik érzék" utánérzést, hogy a legfanatikusabb SH rajongókat is elriasszuk) és mindezt kutyuljuk jól össze, hogy az utolsó félórában már csak kínos magyarázgatással lehessen valami történetfélét kanyarítani a dologból.
A látványra nem lehet panasz, különösen a szörnyeket tényleg jól kidolgozták, sajnálatos, hogy éppen a leghatásosabbnak közülük semmi keresnivalója nem lenne az egész filmben.
A hangulatról csak annyit, hogy ha egy 10-es skálán az SH1 bevezetőmozija 10 pont, a mozifilm talán 3-4.
A film egyetlen igazi erénye, hogy esetleg meggyőzhet egyeseket arról, hogy belekezdjen a játékokba (sajnos sokkal valószínűbb, hogy inkább elriasztja a azokat akik így találkoznak először a Silent Hill-lel).
Egy esetleg használható mottó a következő játékhoz: "In my restless dreams, I see that film. Silent Hill."
Most jöttem haza a Kossuthból, premier előtti vetítésről! Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy MEGCSINÁLTÁK! :D Nem akarok előzetesen semmi poént lelőni, de aki rajongója a sorozatnak, az azonnal menjen a moziba megnézni. A hangulat és maga a világ valami eszméletlenül jól átjött! A sztorin változtattak, de szerintem bőven tűréshatáron belül. Az egyetlen szívfájdalmam Pyramid Head volt, aki ugyan teljes "fényében" pompázik, de nem értem, miért kellett a sztoriba és ha már beletették, akkor miért nem aknázták ki rendesen a karakterét... Ettől függetlenül nekem nagyon bejött és nem bírok szabadulni a hatása alól, minél hamarabb szeretném újra látni :) Helyenként szerintem betegebb volt, mint a játékok, néhol komolyan beleborzongtam az eseményekbe. Nagyon remélem, hogy elkészülhet majd a folytatás a 3. részből, mert ez a film végre megcsinálta az áttörést, sikerült egy nagyon jó játékból egy nagyon jó filmet csinálni!
Valóban létezik Silent Hill?2006. április 14. 12:03, Péntek - Ötvös Tibor
Érdekes felvétel vált elérhetővé a napokban a neten. A Silent Hill forgatókönyvírója, Roger Avary utazásai során rálelt Centralia városára, mely akár a hírhedt horrorjáték helyszíne is lehetne.
Mint azt már bizonyára mindenki tudja, hamarosan a hazai mozikban is bemutatásra kerül az utóbbi idők egyik legjobban várt filmadaptációja, a Silent Hill. A méltán híres játék filmváltozata egy Csendes Domb nevű városkában játszódik, mely szinte teljesen kihalt és a maradék lakosság is a gonosz szolgálatában áll.
Eddig mindenki úgy vélte, az egész csak kitaláció. Ám a film forgatókönyírója, Roger Avary utazásai során eljutott Centralia városába Pennsylvania államban, ahol kamerájával forgatott is. A felvétel alapján a városka akár Silent Hill is lehetne.
Centralia városának lakossága 1981-ben meghaladta az 1000 főt. Ez a szám azonban mára mindössze 11-re csökkent, köszönhetően annak, hogy a közel 40 évig üzemelő bánya kiégett. Szinte véletlen egybeesés, hogy Silent Hill városa egy bizonyos Witse szénbánya robbanása miatt ürült ki - többek között.
Mindenesetre a felvétel elég meggyőző, bár azért azt tudni kell, hogy Amerikában (és a világ más tájain is) léteznek ilyen kihalt városok, de marketing szempontból mindenképpen elismerést érdemel az ötlet. És ki tudja, akár még igaz is lehet.
Nem sokan ismerik a játékot,de aki ismeri annak kötelezően ott kell lennie a moziban.Tudom még messze van,de én már a dvd megjelenést várom,főleg az extrák miatt.Egy ilyen filmhez igen bő extra tartalmat lehet összehozni.
A feleségének valami gyógyíthatatlan betegsége volt, amitől évekig nagyon szenvedett. A férfi egy idő után nem bírta tovább nézni a szenvedéseit, és átsegítette a túlvilágra...
A 2. rész a játékban az az, mikor a feleségét keresi a főszereplő? Annak mi is lett a vége? Végülis mi lett a feleségével? (bocs, ha ez kicsit OFF, de most eszembe jutott...)
Vagyis inkább így fogalmaznék: Az egész film csak arra megy ki,hogy olyan durva jeleneteket mutasson be,amiket filmben eddig még nem láthattunk. Amúgy meg egy Seven lopás/utánérzés.
A Fűrész 1-et láttam,és nagyon nem teccett.Nekem ez már egy kicsit túl durva volt,és utálom ha egy filmnek ennyire negatív a végkicsengése.A 2-t már épp ezért nem néztem meg.A tesóm látta,elmesélte,és el voltam borzadva,hogy mi a vége...még nagyobb hülyeség,mint az 1-nek.
Számomra a Fűrész iszonyatosan hatásvadász film,semmi másról nem szól,csak olyan durva jelenetekről,amiket filmben eddig még nem láthattunk.