Keresés

Részletes keresés

Jabs Creative Commons License 2012.06.12 0 0 1175

Nyilván mindenki másképp gondolja egy kicsit.

A Comeblack azért tűnik koncertnek, mert azokat a dalokat a koncerteken játszák is. De mi van a többi, rég elfeledett számmal? Mivel nekem a csapat mostani felállása a legerősebb, mindenképpen szívesen hallanám az összes dalt jelen hangzásban. És mivel úgyis csak álmodozunk, miért kellene vagylagosan dönteni. Legyen mindkettő: sok koncertlemez és sok újrajátszás meg b oldalas dalok is. Meg minden. :) De ez csak álom.

És ugye a Top OF The Bill is mekkorát szólna most Kotta' bácsival és a többiekkel.

 

Előzmény: BahnScorper (1173)
Ripper Creative Commons License 2012.06.12 0 0 1174

Az ilyen újrafelvevős lemezek szinte mindig tök feleslegesek szerintem... Inkább koncertalbum akkor már (bár annak sincs akkora súlya, mint anno), netán kislemez B-oldalas számok gyűjteményes újrakiadása, ilyesmik.

Előzmény: BahnScorper (1173)
BahnScorper Creative Commons License 2012.06.12 0 0 1173

Én nem erőltetném az újrajátszást, a Comeblack újrafelvett számai is csak olyanok, mintha egy koncertfelvételt hallgatnánk, akkor pedig már inkább koncertlemez legyen sok.

 

A Top Of The Bill-t a Steel Prophet nevű csapat feldolgozásában szeretem nagyon (a Nuclear Blast-os tribute-lemezen rajta van), főleg ahogy a végén újra megismétlik a kezdést, de úgy, hogy végig ütik alatta az egyik kedvenc ütőshangszeremet, a cow bell-t (az Alien Nation-ben is hogy imádom, meg a But The Best For You-ban...). Amilyen légdobolásokat arra csinálni lehet...

Előzmény: Jabs (1171)
skywriter Creative Commons License 2012.06.11 0 0 1172

 

 

úgy látszik uborkaszezon van a hardrock.hu-n, mert ezt a hírt már január végén lehetett olvasni.

csak azért emlékszem rá, mert anno nagyon tetszett a riportban pont ez a bekezdés. :)

 

amúgy itt van az eredeti (szinte szó szerint vette át a hardrock.hu), a 2. bekezdést kell nézni: http://www.billboard.com/news/the-scorpions-raiding-archives-before-final-1006050952.story#/news/the-scorpions-raiding-archives-before-final-1006050952.story

 

 

Előzmény: Jabs (1171)
Jabs Creative Commons License 2012.06.09 0 0 1171

Na így má' bizonyosan jön még újdonság:

http://hardrock.hu/?q=node%2F19560

 

Remélem, hogy jó sok lesz! De teljesülhetne a másik kívánságom is: a kiadott lemezek újrajátszása. Gondoljatok csak bele mondjuk a Top Of The Bill most 2012-ben mekkorát szólna. Szerintem méltatlanul elfeledett nóta, bár mindenki fel tudna sorolni egy jó pár kedvencet, úgyhogy ez szubjektív vélemény. :)

Apropó! Olyan intrót, mint a Top Of The Bill, játszott '75 előtt valaki? Mert ugye brutális kezdő riffek már voltak a 60-as években is, de hogy rászólózik a szólógitáros, ilyen nem nagyon. Vagy igen? Eddig nem találtam rá példát, de nyilván nem ismerhetek mindent, úgyhogy segítséget kérek. Mert most úgy áll a dolog, hogy eléggé progresszív témának tűnik!

 

Ja, és megtaláltam a másik kettő videót is! Már csak be kéne digizni. :)))

kistutu Creative Commons License 2012.06.06 0 0 1170

Nekem megvannak az alábbi videók. Átkutatom majd a cuccaimat (költözés után vagyok) és ha meglesz, akkor bedigizem és feltöltöm valahová. Nem igérem, hogy mostanában lesz, de valamikor majd időt szakítok rá.

Egyébként ma pontosan egy éve, hogy elbúcsúztak a magyar közönségtől!!! :(

Jabs Creative Commons License 2012.06.05 0 0 1169

Örülök, hogy örültök! Én is megörültem, mikor végre rátaláltam.

A másik kettő:

Az első a '93-as Face The Heat turné alatt született, akkor innen Budapestről "támadtak" több Közép-európai helyszínt Michael Schenkerrel együtt és Bocsi végig velük volt.

A másik (harmadik) '96 környékén a Pure Instinct megjelenése után készült. Valami Bochkor-Pörzse késő esti műsorban volt, a telefonos játék kérdése az volt: hol forgatták a You And I klippjét? Betelefonáló: "Nyújorkba!", erre Bochkor: "nyújorkbannnnnnnnnn!" direkt fonetikusan írtam, sose felejtem el, nagy volt! :)))

Szerintem ezek is a Sztárock sorozat keretein belül készültek, de ha nem, az se baj.

A lényeg, hogy ezeket is elő kéne kotorni valahonnan, mert megvoltak, talán még megvannak. A régi vhs kazettákat még egyszer jól átnézem, hátha előkerülnek.

 

"megyen" valaki a lengyel koncertre?

Előzmény: BahnScorper (1168)
BahnScorper Creative Commons License 2012.06.05 0 0 1168

Ezt akkoriban láttam én is a tévében (épp ezért külön köszönet érte, nagyon jól tud esni, ha előkerülnek ilyen dolgok), csak azt nem tudtam, hogy ők a Scorpions (sőt, még a nevüket se tudtam, de az Alien Nation "Walk on..."-ját már akkor is jól ismertem, és a Wind Of Change-re is mennyit lassúztam osztálybulikon...) - másik két interjúról viszont én se tudok, vagy legalábbis nem e műsor keretében.

Előzmény: Jabs (1166)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2012.06.05 0 0 1167

Húú :) Köszi, ez egy igazi kincs ;) :D

Előzmény: Jabs (1166)
Jabs Creative Commons License 2012.06.02 0 0 1166

Hali mindenkinek!

Megtaláltam a 95-ös Sztárock interjút a videókazetták halmazában. bedigitalizáltattam és felraktam a youtubra. Jó szórakozást!

A link:

http://www.youtube.com/watch?v=qL2aJlv04W8

 

A másik két riport megvan valakinek? Mert én háromról tudok. :)

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2012.01.08 0 0 1165

Hát igen...én sem értem igazán a dolgot... de valahol február 21. a megjelenés... o.O

Előzmény: purpendicular (1164)
purpendicular Creative Commons License 2012.01.07 0 0 1164

Nem értem a cikkben a január 24-i megjelenést... Valamikor november közepén a kezemben volt a BR lemez egy osztrák MM-ban...Vagy az még csak a címében volt 3D?

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1163)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2012.01.07 0 0 1163
rena bros. Creative Commons License 2011.11.16 0 0 1162

Halihó!

 

Segítsetek nekem egy kicsikét, valamiért a világon sehol sem találok olyat, hogy az ausztriai koncertrjükre hogyan lehetne jegyet venni!

Azt mindenhol kiírja, hogy lesz, meg mikor, de amikor rámegyek bármelyik "portálra" is, sehhol sem adja ki a nevüket, hogy lehetne rá venni jegyet!

De nem tudtok valamit róla, hogy pl. "egyforma" állóhely lesz-e vagy ugyanúgy, mint nálunk lesz!

Továbbá még egy ennél is sokkal lényegesebb, hogy a színpadhoz a "legközelebbi" állóhelyre (inkább már így mondom) 1 db állójegyet vásárolnék, ha lenne valakinél, mert attól tartok, hogy már "hivatalos" úton már most már nem tudnék!

 

Köszi szépen

 

 

Jabs Creative Commons License 2011.11.09 0 0 1161

Üdv Scorperek!

Egy új album kapcsán az emberben mindig kavarognak az érzelmek. Én személy szerint epekedve vártam. És végre megérkezett!
Összességében az album jó. Sőt, kiváló. Nem véletlenül hívom őket a zene alkimistáinak – amihez nyúlnak, az arannyá válik. Egyik kollégám szerint pedig Rudi bácsi a rockzene Mozartja, pedig nem elkötelezett rajongójuk.
Az újrajátszott dalokhoz nem sokat tettek hozzá? Lehet, de szerintem azért, mert ezek a dalok már eredetiben is piszok jól össze voltak rakva, a tökéletestől jobbat meg nehéz alkotni. De nekik ez is sikerült. Ez a mostani hangzásban és az érett zenei kifinomultságban testesül meg. Olyan zenei részletek tárulnak elém, amiket eddig még nem tapasztaltam. Az összes dal egy-egy csoda, gyöngyszem. nem tudok és nem is akarok kiemelni senkit a csapatból.
A feldolgozások: na, ez nem x-faktor vagy a társai, ezt nem lehet tanulni, erre születni kell „born to touch your feelings”. Új életet leheltek az összes nótába, és így a vérbeli Scorpions érzés árad valamennyiből. Az eredetiek közül csak két kedvencem volt: All Days And All Of The Night és Across The Universe, de így már mind magával ragad. Na ezért tartom őket a zene alkimistáinak.
Aztán hogy egy kis negatívum is legyen: Kottak miért van minden stúdiófelvételen „fékezett habzásúra” állítva? Aztán mindenkiben törvényszerűen felmerül a kérdés, hogy miért pont ezek, miért pont ennyi? A dallista jó, de egy ekkora kaliberű és repertoárral rendelkező zenekarnál mindig is lehet hiányérzetünk, egy-egy személyes kedvenc mindig kimarad a sorból. Nekem pl. a Top Of The Bill hiányzik mindig, most is. A mennyiség meg: nagyon kevés! Mohó vagyok, mindig többre vágyok. Éppen ezért elgondolkoztam azon is, hogy mekkora flash lenne, ha az összes albumot kiadnák így újrajátszva… És akkor mi lenne a hiányérzetünk? Egy új album... :)

skywriter Creative Commons License 2011.11.09 0 0 1160

 

 

érdekes, hogy ennyire elérhetetlen a lemez.

gyanítom, hogy "csak" német piacra szánták.

 

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1152)
skywriter Creative Commons License 2011.11.09 0 0 1159

 

 

nekem több is tetszik az "újak" közül, de talán a tainted emelkedik ki közülük a leginkább, eszméletlen jól megcsinálták (talán még a revolution-t lehetne kiemelni).

simán el tudtam volna képzelni önálló albumot ilyen feldolgozásokból, mert nagyon jól áll nekik.

 

a klasszikusok viszont kicsit csalódás nekem, mert valamiért azt gondoltam, hogy teljesen átértelmezik a dalokat, ehelyett viszont csak kis részleteket módosítottak, azokat is főleg olyanra, ahogyan koncerteken is előadják.

 

ettől függetlenül jó, hogy készült ilyen lemez, és jó lenne még 1-2 érdekességet kiadniuk (pl. kiadatlan dalokból, demókból stb.).

 

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1158

Egyetértek Fec88-al. Tényleg a Tainted Love sierült a legjobbra. Valóban elfért volna mg egy-két klasszikus, de úgy gondolom hogy nincs okunk a panaszra. ;)

Előzmény: Fec88 (1157)
Fec88 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1157

Épp most akartam bemásolni én is a linket. Megelőztél :)

Szerintem a feldolgozások nagyon jóra sikerültek. Különösen a Tainted Love. Jól áll nekik az a szám, elég scorpionsosra sikeredett.
Az újra felvett dalokkal sincs különösebb probléma, bár számomra egyik sem múlja felül az eredeti verziókat. Mindenesetre jó hallgatni  őket, de semmi több plusz érzést nem vált ki belőlem. Úgy összességében nincs bajom a Comeblack-el, bár valamilyen szinten feleslegesnek tartom a megjelenését. Vagy ha már mindenáron muszáj volt megjelentetni a 70-es évekből néhány klasszikus még elfért volna rajta szerintem. Na de sebaj. Ezt leszámítva nem lett rossz anyag.

Előzmény: KTATTIS65 (1156)
KTATTIS65 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1156
Fec88 Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1155

Erre nemrég bukkantam. Az új koncertlemezről van ha minden igaz.

Frezer1979 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1154

A német ebayen 25 € postával az ára Blu-Ray lemeznek, nem tudom milyen lehet.

 

 

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.11.02 0 0 1153

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.11.02 0 0 1152

Én is kerestem mindenhol a Live 2011-et, de a banda oldalán kívül nagyon semmi konkrét információt nem találtam. A Comeblack pedig nem csak a Media Markt-ban lesz majd kapható. Bookline-t néztem és ott is előjegyezhető már, csak nem nov. 4-e hanem 7-e a tervezett megjelenés.
A koncertről viszont itt sincs semmi... :S A most olvasottak alapján (hangzás, kimaradt számok) kicsit csalódott is vagyok, de remélem a hangzás rendben van.

Előzmény: skywriter (1150)
Fec88 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 1151

Gyakorlatilag én sem találom sehol. A banda honlapjának egyik fórum hozzászólásában írták akik meg tudták venni, hogy 3 szám lemaradt róla:Coast to Coast, Dynamite, Raised on Rock. Illetve valaki még azt is írta hogy a hangzás olyan mintha csak pár órát foglalkoztak volna a keveréssel. Remélem ez utóbbi nem igaz és csak az illetőnek nem tetszett valamiért.

Előzmény: skywriter (1150)
skywriter Creative Commons License 2011.11.02 0 0 1150

 

 

azt tudom, hogy a Comeblack nov. 4-én jön ki, de a Live 2011 elvileg már kijött okt. 14-én, mégsem találni sehol.

azt nem tudod véletlenül, hogy csak Media Markt-ban kapható-e? csak azért, mert a honlapon az van megjelölve disztribúciós partnerként.

nem szégyenlem, kíváncsiságból megnéztem, van-e már torrent belőle, és azt sem találtam sehol.

látta valaki valahol ezt az albumot bármilyen formában?

 

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1148)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.10.17 0 0 1149

Ez pedig a Comeblack anyaga:

1.Rhythm Of Love

2. No One Like You

3. The Zoo

4. Rock You Like A Hurricane

5. Blackout

6. Still Loving You

7. Wind Of Change.
Covers:

8. Tainted Love (Soft Cell),

9. Children Of The Revolution (T. Rex)

10. Across The Universe (The Beatles)

11. Tin Soldier (Small Faces)

12. All Day And All Of The Night (The Kinks)

13. Ruby Tuesday (The Rolling Stones)

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.10.17 0 0 1148

Igen, kiadják rendes DVD-n és Blue Ray lemezen is, nem csak 3D-ben.

A tartalom:

1. Sting In The Tail
2. Make It Real
3. Bad Boys Running Wild
4. The Zoo
5. Coast To Coast
6. Loving You Sunday Morning
7. The Best Is Yet To Come
8. Send Me An Angel
9. Holiday
10. Raised On Rock
11. Tease Me Please Me
12. Dynamite
13. Kottak Attack
14. Blackout
15. Six String Sting
16. Big City Nights
17. Still Loving You
18. Wind Of Change
19. Rock You Like A Hurricane
20. When The Smoke Is Going Down

 

(Ez megába foglalja eléggé a turnét pl emlékeim szerint a Budapesti koncert is egy az egyben ez volt csak a When the smoke is going down kimaradt.)

Előzmény: altos (1147)
altos Creative Commons License 2011.10.17 0 0 1147

Remélem kiadják rendesben is. Nem tudom mikor jönnek rá a média szakemberek, hogy hosszú távon nem akar majd senki sem idióta szemüvegben filmet nézni...

Előzmény: Fec88 (1145)
Fec88 Creative Commons License 2011.10.17 0 0 1146

Ha valaki kíváncsi rá akkor az meghallgathatja a hamarosan megjelenő comeblack albumról a Still loving you új verzióját. Én személy szerint vegyes érzelmekkel fogadtam első hallás után. Nem nagyon tudom hová tenni a dolgot.

http://www.easy-share.com/538EB16E22BF40D28ED4E991B497DC41/Scorpions_feat._Amandine_Bourgeois_-_Still_Loving_You_-_Je_t_039_aime_encore_%282011%29_%5BMP3%5D_ES_3771964.rar

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!