most teljesen a padlóra kerültem. A fejvesztők szerint nem tudja a kx a SoundFont-ot. Neked meg megy? Nekem mindenem a SoundFont (nem véletlenül gyűjtöttem össze vagy 6-7 CD-nyit), viszont mostanában szívesen kalandozom a Soft Synth-ek világába is. Ehhez kéne ugye a kx. A SoundFont-okat viszont továbbra is fel akaraom használni. Namost ha leszedem a Creative drivert és felteszem a kx-et és nem jön össze, akkor lehet visszacsinálni az egészet. Az a baj, hogy nagyon nincs kedvem játszogatni és kísérletezgetni, tehát tutira szeretnék menni.
Szóval neked megy. És egy MIDI szintihez (mert ugye van az A és a B) tudtál több SF-et is betölteni? Én a B szintit használom, egyszerre legalább 5-6 SF-el (dob, basszus, satöbbi) az eredeti Creative driver-ekkel. Na ezt nevem SF-képes dolognak. Ezt tudod a kx-el?
Más: jól értettem, hogy a sima Live!-hoz a Creative-ék már nem fejlesztenek újabb driver-eket, hanem az Audigy-t kell "update"-ként használni?
Tudom hogy nem idevaló de nam találtam hozzá topicot,segítsetek.Töltöttem le zeneíró programokat, ezek a nagyobb gépünkön futnak is tökéletesen,de a régin(P1,minden van benne,hangja amúgy van)hibaüzebetet dob ki, hogy valami midi ezköz nem található vagy nincs rendben.Mi lehet a probléma, előre id köszi:
Áruld el, egészen ponrosan mit jelent az, hogy "SoundFont képes" kx? (Tényleg nem tudom, nem kötözködöm!) Ugyanis a legutolsó kx-szel még az Audigy2 ZS-be is fel tudtam tölteni tetszőleges SoundFontokat (igen, "kat", külön-külön mindkét midi szintihez), így aztán a midi programok használták is azt. (Pedig hivatalosan az Audigy2 ZS nem teljeskörűen "supportált"...) Mire kellhet még ezen kívül az a bizonyos "SoundFont képes"-ség?
Lehet, hogy be van állítva, hogy csak a digitális kimenet "éljen". (A narancs) A zöld a front (első) left/right, a fekete a rear (hátsó) left/right. A rózsaszín (mosott vörös) a mikrofon be, a kék a vonal be.
Nemrég került a gépembe egy SB Live! 5.1-es szerkezet. Ilyen:
Letöltöttem hozzá a megfelelő drivert, fel is mászott, és azóta is nagy barátsátságban vannak az OS-sel. (Win2000, En, SP3) Viszont hangot nem hajlandó kiadni a szerencsétlen. Arra már rájöttem, kell legalább egy hangszórópár, aminek végét bedugom valamelyik lyukba :-) Végülis nincs rajta olyan sok, csak 5 db, ez a probléma szimplán empirikus úton is megoldható. Lenne, ha az 5-ből legalább az egyik szólna. De nem ez teszi, hanem négy tök süket, míg az ötödik, az a kis fekete, legalább sistereg. (Asszem az a digitális kimenet)
Kunzultáltam egy szakival, aki azt mondta, hogy állítgani kell. Mármint a kezelőprogramjám. Hozzá kell rendelni a kimeneteket valamihez.
Hogyan, és hol tudom ezt megtenni?
(Ja, a "mute" feliratú checkboxokat, meg a Volume-okat ellenőriztem.)
sajna csak most tudtam elolvasni a javallt cikket. Ha jól értem, az író gyakorlatilag összevetette a régi, az új Live! drivert meg az Audigy és kx drivert egymással. Végül azt a konklúziót írja, hogy nem feltétlenül érdemes mod-olni, mivel (ha jól értem) az egyetlen előny talán csak egy kicsivel jobb teljesítmény és a szebb interface, hátrány pedig egy csomó opció elvesztése.
Engem nem győzött meg. Viszont (a cikk alapján is) továbbra is várom a SoundFont képes kx-et.
Hello! Had rontsam egy kicsit MIDITOM MIDIkábel biznyiszét :))) Tőlem is lehet rendelhelni gameportos MIDI kábelt . Akit érdekel keressen magánban. A rajzról annyit annak, aki meg akarja építeni: A csati 5-ös pontját nem szükséges bekötni. Optok közül a 6N138 és 139 bevált. A PC900 drága.
Bocs még kérdés.Milyen szoftver kell hozzá,a klaviatúra az YAMAHA PSR-GX76 jelenleg egy felesleges hangkártyát,egy SB live!CT4830 midi-portos hangkártyát tettem a gépébe ( PIV. 2,8 HT (800 FSB 512 RAM 80 Seagate 7200 stb......bár nem tudom ez fontos-e a midizésnél ) . Persze ha komolyabbra fordul lehet más hangkártya is . A jelenlegi hangkártya az egyáltalán midi I/O ???
Célszerű beszerezni példáula Sík-Gerényi féle MIDI könyvet, az alapján már el lehet indulni a midizéssel. A PC midi kábel kapcs. rajza megtalálható pl : http://www.syncopa.hu/Pcmusic/pcmidi.htm
Ezen a topicon először járok . Így tehát sziasztok ! A kérdésem:a gyereknek van egy YAMAHA szintije midi in és out kimenettel , a gépébe betettem egy SB LIVE! kártyát midi porttal . Kérdéseim:Hogyan kezdjem el , van-e olyan link ahol sokat tanulhatok a dologról , hogyan kell bekötni egy PC-midi kábelt és egyáltalán, merre indeljak el.
Lehet, hogy tud nekem valaki segíteni extigy ügyben! Bajom van a latency-vel(pl:reason), midizésnél késik a hang a leütéshez képest. A cucc egyébként mme és dx driver-eket ajáln fel használatra, nincs asio és nem találtam semmilyen asio drivert, ami működne az extigy-vel, így viszont nem tudom használni! Ha van valakinek használható ötlete, please segítsen, mert lassan már úgy gondolom, ki kell dobni a hangkártyát! Info még mindenkinek aki extigy-t akarna venni: ne vegyen!!! Átverés több szempontból is! Pl: valójában nem tudja a 96MHz/24bit-et, sem az eax-ot igazán, plussz ez a tetves latency probléma is! Én az asztali gépembe egy terratec dmx6fire-vel döcögök, semmi gondom sincs vele! Szeretnék rízönt színpadon is használni, ezért vettem egy HP P4 3gigás gépet, meg az extigy-t, de a mai napig nem működik rendesen...
megoldást keresek, hogyan lehetne nagyobb hangbankot betölteni a soundfont bankba 128megánál??????a gépben 786 mega ram van.van egy 200megás hangbankom de nem tudom betölteni.viszont régen mielött újratelepítettem a gépet sikerült.a rendszer most is xp.segítsetek!!!!!köszike
ezek az EMU-k hogy viszonyúlnak az sf2-es bankokhoz? tudják használni? van hozzá kényelmes soft amivel pakolászni lehet ide oda mint a live-hoz? használják a gép base memory-ját?
Hátha tudja valaki: (nagyon bízom benne)
Hogyan lehet rávenni az SB-Live/Audigy (sima 1-es), kártyát arra, hogy kezelje a Portamento kontrollt? (Rá lehet egyáltalán?)
Srácok valaki segítsen, most tértem át új gépre; pentium 4, 3 Ghz 500 mb ram, sb live hanggal, win xp vel. Cubase vst 5 öt használtam eddig ( 433 mmx ) el ment, most meg semmi, a hi-fi erősítővel zúg, hálózati brumm ) billentyűvel pedig képtelenség bejátszani bármit a késés miatt. Az Audio trackek pedig szétcsúsznak elmásznak a pozíciójukból és pakolhatom vissza a vonalzóhoz Mi legyen kuka? hihetelen hogy egy jobb gép gyakorlatilag beállíthatatlan.
Lenne 1 kérdésem, hátha tud vki segíteni:
Audigy 2 ZS-t hogyan lehetne DOS-ban éltre kelteni?
(Állítólag az 1-es driverével megy, még nem próbáltam. De hivatalos driver nincs hozzá...
A DOS emuláció természetesen nem játszik.)
Srácok,ne moddoljatok,update-eljetek,kx-ezzetek,ezekkel a toldozgatásokkal csak a sz@rt pofozgatjátok.Itt a karácsony,tessék kérni egy elfogadható kártyát! :-)
Ha zenélni akartok és nem játszani,ezt úgysem ússzátok meg.