Keresés

Részletes keresés

naox Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4154

"hát pl. olyanra, hogy tilos közvetítőcégnek kifizetni ekkora összeget."

aranyat csak "közvetítőcégtől" tud vásárolni kereskedő. Az Argor csak 4-5 viszonteladónak szállít, közvetlenül tőlük nem lehet rendelni. A Schöller is közvetítő!

Általános gyakorlat, hogy két cég között az első üzletkötés volumene nem nagyon haladhatja meg a 2-300.000 Eurot. Ez minden hatósági közbeavatkozás nélkül is így van. Egy sok éve tartó, korrekt üzleti kapcsolatban már elképzelhetőek egyszerre ekkora pénzmozgások, de ez miért volna baj?

Nem az a baj, hogy "közvetítőnek" fizettek, hanem az, hogy a legelemibb szakmai normákat is felrúgták.

 

Előzmény: asztalosgabor (4151)
uhu20 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4153

Örülök, hogy felemelted az öklöd. :)

 

Szóval van egy-két érdekes dolof, ami összegyűlt már, akár ez a nyilatkozat is. Akkor mutassa be az ilyen-olyan igazolásait, a hatóságok töressék fel az emailfiókjait, széfjeit, nézzenek be a gatyája alá is. Valahol szerintem is megvan az a pénz.

 

Másrészt az is veszély, hogy S. hirtelen eltűnik.

Előzmény: naox (4150)
tusinger Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4152

Csak ismételni tudom magamat, egy ilyen következmények nélküli országban csak az erővel való fenyegetés adhatna némi esélyt a károsultaknak. Ez az egész egy jól felépített, kitervelt csalássorozat, amelyet a tudatlanság, tapasztalatlanság és a hivatalok semmittevése táplált.

 

asztalosgabor Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4151

a pénzt valszeg átutalással fizették ki egy lenyomozhatatlan közvetítő cégnek. amely valszeg egy másiknak utalta tovább, amíg teljesen el nem tüntették.

 

 

kérdezted pár napja, hogy mégis milyen szabályozásra gondolnak azok, akik szerint az szükséges lenne. hát pl. olyanra, hogy tilos közvetítőcégnek kifizetni ekkora összeget.

Előzmény: naox (4150)
naox Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4150

"...és kifizetett 1,287 millió eurónyi, tehát majdnem 400 millió forintnyi szállítmánnyal becsapta őket. A pénzt ők a közvetítőnek adták, aki elvileg tovább fizette azt a forgalmazónak – valójában azonban ez nem történt meg"

Itt több dolgot nem értek.

Egyrészt, ők, mint kereskedők elvben folyamatosan vásároltak, olyan nem fordul elő, hogy egyben rendelünk meg ekkora tételt. Eleve, a legjobb árat minden nagykereskedő a folyamatos vevőinek biztosítja.

Másrészt, hogyhogy  a d t á k? Ekkora összeget kivétel nélkül mindig utal az ember. Nem véletlen. Németországban talán be se fizethetsz ennyit egyszerre a bankban.

Harmadrészt, hogyhogy közvetítő. Ha én az utcáról beesek, mint 400 millás vevő, akkor a világon bárhol kiszolgálnak. Ha igénybe is veszek közvetítőt, akkor azt egy külön szerződésben fizetem, szó sincs arról, hogy átpörgetném a számláján a vételárat.

 

Azt meg a szakmai etika gyilkos sárbatiprásának érzem, hogy egy címeres csaló megnevez két jónevű kereskedőt, akiknek semmi közük az üzlethez (ugye tőlük végülis NEM rendelt Sipos). A fantomot bezzeg nem nevezi nevén.

 

 

„Hamis igazolást hozott arról, hogy a pénzt megkapta egy koblenzi nemesfém-forgalmazó, a Hellwegner eK"

ez is kamu. Milyen igazolásról van szó? A kereskedelemben nem igazolást írunk, mint az oviban, hanem számlát.

 

"hogy a koblenzi érmeforgalmazónál nem is hallottak erről az emberről"

Tessék? Egy közvetítő szolgáltatása ált. arról szól, hogy "megolajozza" a külföldi partnerrel való találkozást. Nem is ellenőrizte, hogy az illető eljárhat-e az értékeítő nevében? Hogy adta át a pénzt? Milyen számla ellenében????

 

 

"Ezzel párhuzamosan augusztus elején egy másik, bécsi cégtől, a Schoeller Münzhandeltől megrendelték azt az aranymennyiséget"

Ez tételes hazugság. Egyetlen osztrák cégtől sem rendelhetsz, ha nincs ott a pénzed a számlájukon. Ha ott volt, akkor a Schoeller szállított, és itt kéne lennie az aranynak.

 

"Ehhez próbáltak korábban befektetőt bevonni a cégbe, ám ez a kezdeményezésük éppúgy meghiúsult, mint több hitelfelvételi kísérletük"

Egy nulla vagyonú, négyszázmillával tartozó cégnek ki adna kölcsönt? Mire? Miből fizetné vissza? Milyen gazdasági logika szól amellett, hogy ilyen céget hitelezzünk? És végül: mi lett volna a hitel fedezete?

--------------------------

Nem az fáj, hogy S. hazudozik, mert tegye, mást már nem nagyon tehet.

De az újságíró miért hagyja? Nem az volna a dolga, hogy kiderítse az igazságot, ahelyett, hogy kontrollálatlan hazudozáshoz biztosítja a terepet? Tényleg szó és kommentár nélkül kell hagyni olyan dumákat, hogy 400 millát oddadok jóhiszeműen kp-ben egy ismeretlen fantomnak (de nincs baj, már följelentettem)???

 

uhu20 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4149

Inkább a pofátlan jelzőt használnám. Van azért olyan gondolatom, hogy ha Texasban lennénk, akkor nem lenne ilyen nagy a szája.

Előzmény: Veszpremi (4148)
Veszpremi Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4148

Zseniális. Csak a hülye nem látja, mi történt. Ez nem kéne, hogy a megoldatlan ügyek aktáját vastagítsa!

Előzmény: asztalosgabor (4147)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4147

"gondolom valamelyik offshore cég közbeiktatásával rendelték volna az aranyat, és hogy az éppen kinek a tulajdona, azt nem lehet bizonyítani, de sejtése mindenkinek lehet."

 

 

"Az Aranyközpont a tájékoztatása szerint azért került nehéz helyzetbe, mert egy közvetítő partnerük – akivel a cég múlt év végi létrehozása óta kapcsolatban álltak – egy június 13-án megrendelt és kifizetett 1,287 millió eurónyi, tehát majdnem 400 millió forintnyi szállítmánnyal becsapta őket. A pénzt ők a közvetítőnek adták, aki elvileg tovább fizette azt a forgalmazónak – valójában azonban ez nem történt meg."

 

 

Zseniálisan eljátszák az áldozat szerepét.

Mégis miért szükséges egy ekkora összegű rendelést közvetítő útján megrendelni?

Előzmény: asztalosgabor (3991)
uhu20 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4146

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/24/a/

 

300 hoppon maradt ügyfélről beszél.

Darwin1 Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4145

Úgy érzem, hogy igyekeztem mindig építő hozzászólásokat tenni. Amúgy nem vagyok egy fórumozó alkat, csak ide írok hébe-hóba (... nem is tudom, hogy miért). Annyi energiám valóban nincs, mint naoxnak, aki szemlátomást a lelke ennek a fórumnak, de a tapasztalataimat megosztottam már hónapokkal ezelőtt én is egyértelműen. Épületes lett volna a számodra, ha már akkor olvasod.

 

Nos, amúgy a károsultak számára az alábbi építőt tudom mondani. Egy adós mindig annak a hitelezőnek fizeti ki a tartozását első körben, aki a legnagyobb fájdalmat tudja neki okozni. Aki tessék-lássák tudakozódik, telefonon érdeklődik, fenyeget, az hoppon marad. A fájdalmat a szó minden lehetséges értelmében értem. Fizikailag, pszichésen, üzletileg stb. Sok mindenhez most már persze valószínűleg késő van. De Sipos István (ha jól emlékszem, így hívják) egy létező figura, van egy lakcíme, ahol vélhetően nem lakik, de azért, az is egy kiindulási pont lehet, és az arca is ismert, tehát "fellelhető". Biztos vagyok benne, hogy miután az illető megvan, lehet őt olyan helyzetbe hozni, hogy az fájjon neki nagyon, és ezért inkább úgy döntsön, hogy kifizeti a tartozását. Valamivel korábban, amikor a cég még működött, sokkal könnyebb lett volna a fájó pontot megtalálni, és odabökni, de az a hajó már elment.

 

A bíróság és ügyvéd itt szerintem már nem fog tudni segíteni. Az hiú ábránd. Nem éri meg a pénzt. A megérzésem amúgy az, hogy a vevők pénze megvan, tehát a Sipos tud fizetni, ha rákényszerítik.

 

Egyébiránt félreértés ne essék, nem feltétlenül verőlegényekre gondolok a fizikai fájdalomokozással. (Bár az is egy opció lehetne, de normál halandóknak az nem való.) Lehet őt zaklatni más módszerekkel, az életét ellehetetleníteni. Persze ez azon is múlik, hogy őt magát milyen kemény fából faragták. A fizimiskája meg a vélhetően meglévő rutinossága alapján valószínűleg ő keményebb, mint a hitelezőinek a túlnyomó többsége, akik normál átlagemberek, és ezt a helyzetet kezelni sem tudják. De hát pont erre is épített ő valószínűleg.

 

 

Előzmény: Szilvi68 (4137)
hitel nélküli Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4144

Akkor ezt miért írtad augusztus 7.-én?

 

 

"Kedves sorstársak!

Sajnálattal csatlakozunk az Aranyközpont Zrt Károsultjai kis (nagy?) csapatához.

Tölünk most kértek ujabb két hetes türelmi időt az eddigi egy hónap után.

Van már ,akinek fizettek ,vagy megkapta az aranyát azóta?

üdv"

2012.08.07 19:42:46 © (3982)

Előzmény: zsuszik (4143)
zsuszik Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4143

Kockázatot mi (megrendelők) is vállaltunk.... sajnos.

Lehet,hogy én voltam az utolsó szerencsés vevő: áprilisban még megkaptam a megrendelésemet az Aranyközponttól ,igaz, hogy két részletben.

 

Előzmény: naox (4142)
naox Creative Commons License 2012.08.23 0 0 4142

"A másik, hogy a szakmának nem tudom, van-e valamilyen szervezete (Naox olvtárs nyilván tudja)?"

Van egy ötvös kamara, de kereskedők nem tagjai.

Furcsa szakma, inkább az egymás-torkát-átharapjuk mentalitás jellemzi. Sajnos egy ilyen ügy évekre visszaveti a szakma fejlődését, egy-egy ilyen ügy mindenkinek nagyon sokat árt. Más kérdés, hogy amíg a "minden fillér számít" hozzáálás a meghatározó (ezt mutatja a fórum legtöbb hozzászólója is), addig nagyon nehéz továbblépni. A kereskedő mindent megtesz, hogy egyre olcsóbb legyen, esetleg fölösleges kockázatot is vállal.

Előzmény: uhu20 (4133)
dg82 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4141

A bemutatkozó oldalukról ezt a gyöngyszemet meg csak most vettem észre: "Az üzlethez kapcsolódó hitvallásunk nem új, csak ritka: a tisztesség mindenek előtt."

dg82 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4140

Kicsit fura, hogy a safety gold aktuális hírei alatt közben meg ilyen olyan friss gazdasági hírek jelentek meg, mintha minden rendben lenne...

http://www.safetygold.com/hirek/

balacy Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4139

"Nem tudom az érme vásárlás hogy működik az A.piacnál,mivel soha nem vásároltam érmét.Arany tömb vásárlásnál ott is 2 hét ,mire megkaptam a terméket"

 

Azokat tudod megvenni az aranypiacnál kp-ért, ami akkor van a raktáron és nem megrendelt termék. Legyen az tömb vagy érme, nem számít.

Előzmény: Törölt nick (4138)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4138

Nem tudom az érme vásárlás hogy működik az A.piacnál,mivel soha nem vásároltam érmét.Arany tömb vásárlásnál ott is 2 hét ,mire megkaptam a terméket.Nekem logikusnak tűnik,hogy ott vásárolok,ahol olcsóbb,ezt már előzőekben leírtam!Nem volt nagy eltérés a 2 cég árai között,talán 20-30 ezer forint,de nekem nem mindegy,hogy hova teszem azt a 20-30 ezret.Tudod van erre egy közmondás,ami így szól:Ha tudom,hogy seggre esek,előtte leülök!

Én a témázást e fórumon befejeztem,mindenkinek nagyon nagy kalappal kívánok sok jót és kitartást!

Előzmény: Darwin1 (4136)
Szilvi68 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4137

Utólag mindenki nagyon okos dolgokat tud mondani. És még van is benne valami, de itt erre most már nics szükség. 

Ha építő jellegű hozzászólásod van (lásd Naox) ,akkor azt szivesen fogadjuk. 

Előzmény: Darwin1 (4136)
Darwin1 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4136

Az aranypiactól vettél és nem volt probléma vele, és aztán mégis a Safety Goldhoz mentél jobb ár miatt!? Én ahányszor eddig néztem, mindig az aranypiacot láttam árban a legjobbnak. A szolgáltatásukat én is ismerem, nekem eddig bevált, és ott is tudtam venni azonnal venni, amit akartam, nem kellett várni szállításra. Még válogathattam is az érmék közül. (Nálam csak numizmatikailag is hibátlan érmék jönnek számításba.)

Előzmény: Törölt nick (4021)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4135

Ide én is linkelnék:

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/csodbe_menekult_az_aranyforgalmazo.528804.html

Úgy,ahogy ebben is szerepel,hétről-hétre újabb hetet kérnek.Ezt igazolja a mai beszélgetésem is a Safety Golddal.

Veszpremi Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4134
uhu20 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4133

Igen, az elmúlt napokban pont erről szólt a vita, hogy a szabályozás túl laza és ez az olyan vállalkozásoknál, amelyek megtakarításokkal, befektetésekkel kapcsolatosak, különösen veszélyes. Az elmúlt napok eseményei (pl. ügyészségi nyomozás) talán azért még Naox olvtársat is arra késztetheti, hogy felülvizsgálja korábbi álláspontját. :)

 

Ugyanakkor a mostani szabályok is lehetőséget adnak nyomozásra; kellő erőfeszítés esetleg hozhat sikert. Nem biztos, de az államnak mindenképp törnie kell(ene) magát, akár ha csak azért is, hogy határozottságot demonstráljon.

 

A másik, hogy a szakmának nem tudom, van-e valamilyen szervezete (Naox olvtárs nyilván tudja)?

Előzmény: Kyrandia (4132)
Kyrandia Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4132

Hát ez az. 4115-ben pontosan erre utaltam.

Előzmény: naox (4131)
naox Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4131

Az a baj ezzel, hogy _ha_ a céget eleve a vásárlók pénzének lenyúlására hozzák létre, akkor az ügyvezető egy stróman, aki egyszerűen nem tudja, hogy ki áll az egész rsz. mögött. Tipikusan tud egy nevet, ami nem valódi (egyszerűen sose fogja ellenőrizni a "befektető" személyijét), egy lakcímet, ami bérelt, egy "noname" telefonszámot. Ha "ki is vered belőle", hogy ki a tényleges agytröszt a cég mögött, csak egy fantomot fogsz találni.

Egy ilyen csalással akár száz milliót is lehet kaszálni egy év alatt, aki ezt eltervezi, nem sajnálja a pénzt/fáradtságot/tudást arra, hogy teljesen homályban maradjon. A felelősséget meg viszi a lúzer, akit megtalált, és vállalta aprópénzért a tulajdonosságot, és az ügyvezetést. És csak amikor ráomlik az egész jön rá arra,  hogy fogalma sincs, hogy ki húzta be a csőbe. Ő meg akkora pénzt nyúlt, hogy már rég a világ egy boldogabb táján sütteti a hasát (és valószínűleg rég "legalizálta"  a lopott pénzt).

Előzmény: uhu20 (4130)
uhu20 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4130

Lennének lehetőségek.

 

Pl. ha mondjuk egy életfogytiglan, vagy legalábbis 20 év fenyegetné őket, akkor azért egyikük-másikuk elkezdene mesélni. Ha idevesszük a cégvezetőket (akiket szinntén lehetne mentálisan masszírozgatni), akkor esély lenne rá, hogy összeállhatna a kép.

 

Persze egy olyan országban, ahol a veszprémi gyilkosok is megússzák 8-18 évvel, nehezen elkézelhető a fenti dolog.

Előzmény: Kyrandia (4129)
Kyrandia Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4129

OFF

Szép kezdeményezés ez, de az árnyékvezetőket pont azért hívják így, mert fel sem merül a nevük sehol. Innentől kirakat intézkedés.

ON

Előzmény: hitel nélküli (4125)
Kyrandia Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4128

Ráadásul. :( Szar egy rendszer ez.

Előzmény: hitel nélküli (4127)
hitel nélküli Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4127

"Gyorsan kell jelentkezni és az sem jelent semmit."

 

De legalább fizeni kell érte 1%-ot: minimum 5 ezer, maximum 100 ezer forintot.

Előzmény: Kyrandia (4126)
Kyrandia Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4126

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/22/elrendeltek_az_aranykozpont_csodeljarasat/

 

Gyorsan kell jelentkezni és az sem jelent semmit. :(

hitel nélküli Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4125

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!