Hát igen. Én is erre gyanakodtam. Falat már kentem át mélyalapozóval és ki is vártam a dobozra írt 12 órát. A festésnél nem is volt problémám.
Ma reggel megint megnéztem és nem tudtam úgy végigsétálni a szoba egyik sarkától a másikig, hogy itt ott ne roppant volna meg az anyag a cipőm alatt. Ha padlószőnyeget tennék rá, akkor ugyan így ropogna, ami azért nagyon gáz és idővel valószínűleg csak rosszabb lenne. Főleg annak tudatában, hogy az aljzatbeton ami ugyan nem volt ilyen sima felületű, de kő kemény és repedésmentes volt. Az a baj, hogy nem tudom, hogy műszakilag még mi az ami elfogadható. Tehát, hogy egy padlókiegyenlítő réteg mennyire lehet repedezett.
Mi az a határ ami felett már bontani kéne?
Próbálok szerezni egy melegburkolót, hogy véleményt mondjon róla. Addig nem akarok panaszkodni a burkolómnál.
Ezer bocs a duplázásért, de kéne még egy ötlet... Facölöpöket szeretnék földbe ásni, mivel kéne kezelni, hogy ne rohadjanak el 1-2 év alatt? Túl hosszú ideig nem kell, de 5-6 évet azért mindenképp bírjon ki.
Üdv újra! Megint kérdeznék, ha nem baj... Van nekem egy kertem, szeretnék felfalazni egy kis fészerszerűséget. A problémám annyi, hogy elég nyirkos-párás helyen van. Régen egyszer olvastam valahol, hogy a mészhabarcs nem igazán bírja az ilyet, mondtam is anno a jómunkásembereknek, akik a kerítésemet csinálták, de simán lehülyéztek. Na, mára (5-6 év távlatából) a kerítés fugái máladoznak, kézzel meg lehetne bontani lassan...
Ez is egy nagy probléma, de egyelőre nem ezzel akarok foglalkozni, hanem az új falam miatt érdeklődnék, ki milyen habarcsreceptet ajánlana. Kétszer rostált sóderem van, azt szeretném elhaszálni bele, szóval kész habarcsot nem vennék, magam keverném.
A házamhoz csatlakozik egy 6x3 m fedetlen terasz, ami a házzal együtt épült kb. 4 éve.
Közös, rendes 90 cm mély sávalap, 3 sor zsalukő, 40 cm zúzott kavics feltöltés + 2 betonlemez egymáson.
Sajnos tudatlanság miatt a teraszon a 2 lemez közé nem került semmi, csak egymásra lettek öntve.
Leburkolva még nincs.
A felső lemez betonozáskor sikeresen belekevertek oltott mész darabokat, amik kráteresen kifagytak (10-15 db látszik).
Ezek a hibák csak az egyik rövid oldal környékén vannak. Ezeknek a kijavításával még nem foglalkoztam.
A piros vonalnál van egy folyamatos hajszálrepedés, egyébként a beton hibátlan, kb. 15 cm vastag, betonhálóval.
A probléma, hogy a teraszon a 2 betonlemez eltávolodott egymástól.
A nyíl irányába folyamatosan táguló rés van, ami végén elérte a 3-4 mm-t (tavasszal csak még csak 1 mm-nek néztem).
A külső sarkoknál át lehet nézni a két lemez között, a felső a levegőben van.
Mit tudok ezzel kezdeni, mert nemsokára szeretném járólapozni.
Attól félek, hogy egyszer leül a felső betonlemez, és reped minden.
Ha lehet, nem szeretném szétverni, nem is nagyon tudnám, mert a homlokzati szigetelés rá van engedve.
A terasz oldalát téglakővel burkolom (nem lesz kifugázva), és a két lemez közötti rés fugába fog esni, de ott meg esetleg be tud folyni majd a víz (a tegnap próbaként odakent csemperagasztó reggelre szétrepedt, úgyhogy van ott mozgás).
Ki szabad-e tömíteni valami rugalmas anyaggal a rést, vagy épp ellenkezőleg (páranyomás problémája)...?
majd megpróbálomvalahogy megnézni mi lehet a gipszkarton mögött ((sárga rész). de nem sok kedvem lenne lebontani körbe a 2 szobát :-(
se a cserepeket leszedni.
már megoldás van esetleg?
Illetve mégegy kérdésem lenne.
El fogom késziteni a padlásfeljáró ajtó 2.0 vezrióját, ugy ahogy irtad hogy ráfeküdjön a szarufára és magasabb legyen. Ebbe mehet nikecell is vagy gyapot kell ebbe is?
az ajtó csak egy téglalap osb-ből amit kézzel felnyomok ha fel akarok menni a padlásra.
Próbálom megkeresni az arany közép utat, mivel régi házról van szó, többi szobához nem is nyúlnánk. Ott maradna parketta, szőnyegpadlóval. A nappali központi helyen van, szobák veszik körbe. Ha csak itt szigetelünk, akkor nem keletkezik hőhíd? Azt szűrtem le , hogy valahogy így kéne megoldanunk: 5cm szerelő beton, vízszigetelés, 5 cm szigetelés, majd sima fólia és kb 6cm aljzatbeton. Vashálót lehet rögtön a fóliára rakni, vagy kis beton és úgy bele? A helyiség kb 1x 3méteres csíkjában pince van, kefni miatt itt nem lehet 13 cm-nél lejebb menni. Gondolom ennek szintjét kéne összehozni a szerelőbetonnal. Dilettáció már a szerelőbetonnál is kell?
A padlókiegyenlítő zsákjára 3-15 mm van írva. A leöntött réteg sehol nem lehet több 10 mm-nél. Arra is külön megkértem, hogy ne hígítsa túl az anyagot. Pont ezért vetettem vele a 20 m2-re 5 zsákkal.
Az én problémám hasonló, mármint a padló kiegyelítéses technológiánál.
Tehát lesz egy pici fürdőszoba ( 1,2 X 2 m ) .
Itt kéne a padló lejtést megoldani. Jelenleg beton van az lesz itt- ott lukasztva, majd foltozva. Ennek az új felűletnek a lejtését kéne valahogy megoldani az összefolyó irányába. Itt gondoltam valami ajzat kiegyenlítőre, a megfelelő lejtés után kap egy műa. burkolatot, aztán jónapot.
Volt vele egy kisebb vitám, ugyan is a mélyalapozóra a betonkontaktot közvetlenül a lekenés után hordta fel. Kb 1 óra alatt kész lett a teljes alapozással! Sajnos nem voltam jelen pont arra az egy órára. Telefonon számonkértem, hogy miért nem várta meg amíg a mélyalapozó megszárad. (kb. 12 óra) Erre az volt a válasz, hogy szerinte azonnal megszáradt(mivel meleg volt) és külömben is mit okoskodok én amikor ő már 18 éve ezt csinálja.
Padlókiegyenlítést csináltattam 3 napja, de sajnos egyáltalán nem vagyok elégedett az eredménnyel.
Egy 20 m2-es szobáról van szó. Az aljzatbeton nem volt elég egyenletes laminált padlóhoz, padlószőnyeghez, ezért burkolót hívtam. Azt kértem tőle, hogy egy teljesen sima , kemény, pormentes felületet szeretnék, amire akár padlószőnyeg rögzítő öntapadós szalagot is rá lehessen ragasztani. A kemény strapabíró felületet külön hangsúlyoztam, mivel a szoba falait ezután gletteltetni szeretném, ami a padlónak is külön igénybevételt jelent (létrázás stb.). A burkoló vett mélyalapozót, Betonkontaktot és Lasselberger padlókiegyenlítőt. Előkészített, porszívózott, alapozott, öntött. Három nap után, ma rámerészkedtem az elkészült felületre és döbbenten vettem észre, hogy kb. másfél két méterenként meg meg reccsent a lában alatt a felület. Konkrétan repedések vannak benne. Újjal megkopogtatva kopog is rendesen. Spakli sarkával simán meg tudon karcolni a felületet. Szinte porózus az anyag. Attól tartok, hogy a létra lábai fel fogják törni. Teljesen kikészültem.
Van egy olyan gyanúm, hogy nem a megfelelő padlókiegyenlítőt vette a burkoló. Esetleg valami esztrich betont kellet volna alkalmazni.
Egyetértek az előttem szólóval, ha már úgyis darabokban a kéró, ezen nem érdemes spórolni. Én a 47nm-ből 28-at így újítottam fel (na jó, majdnem, a kavicságy elmaradt, akkor még nem tudtam, hogy ez is fontos, a kivitelező meg mégannnyira sem...), és igazából a konyhabútor drágább volt, mint az új aljzat.