Keresés

Részletes keresés

elemes2 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45232

fenyőfára nem tudok megoldást, én próbáltam a kátrányozást, kevés volt mint moszkvát a hóesés.

akác talán kibír 5-6 évet. horganyzott oszlophüvely lehet tartósabb megoldás.

http://www.praktikerwebshop.hu/image.php?id=187582&m=t

(nem a praktikerben vettem, hanem a téglaraktárban, nem tudom, hol lett volna olcsóbb).

Előzmény: hangok a /dev/null-ból (45229)
ergognom Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45231

Hát igen. Én is erre gyanakodtam. Falat már kentem át mélyalapozóval és ki is vártam a dobozra írt 12 órát. A festésnél nem is volt problémám.

Ma reggel megint megnéztem és nem tudtam úgy végigsétálni a szoba egyik sarkától a másikig, hogy itt ott ne roppant volna meg az anyag a cipőm alatt. Ha padlószőnyeget tennék rá, akkor ugyan így ropogna, ami azért nagyon gáz és idővel valószínűleg csak rosszabb lenne. Főleg annak tudatában, hogy az aljzatbeton ami ugyan nem volt ilyen sima felületű, de kő kemény és repedésmentes volt. Az a baj, hogy nem tudom, hogy 
műszakilag még mi az ami elfogadható. Tehát, hogy egy padlókiegyenlítő réteg mennyire lehet repedezett. 

Mi az a határ ami felett már bontani kéne?

Próbálok szerezni egy melegburkolót, hogy véleményt mondjon róla. Addig nem akarok panaszkodni a burkolómnál.

Előzmény: ép-it-ész (45222)
Csokis Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45230

Az erdészek meg szokták égetni a vadkerítés oszlopainak a lábát, aztán lehet akár szurkozni is.

Előzmény: hangok a /dev/null-ból (45229)
hangok a /dev/null-ból Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45229

Ezer bocs a duplázásért, de kéne még egy ötlet... Facölöpöket szeretnék földbe ásni, mivel kéne kezelni, hogy ne rohadjanak el 1-2 év alatt? Túl hosszú ideig nem kell, de 5-6 évet azért mindenképp bírjon ki. 

hangok a /dev/null-ból Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45228

Üdv újra! Megint kérdeznék, ha nem baj... Van nekem egy kertem, szeretnék felfalazni egy kis fészerszerűséget. A problémám annyi, hogy elég nyirkos-párás helyen van. Régen egyszer olvastam valahol, hogy a mészhabarcs nem igazán bírja az ilyet, mondtam is anno a jómunkásembereknek, akik a kerítésemet csinálták, de simán lehülyéztek. Na, mára (5-6 év távlatából) a kerítés fugái máladoznak, kézzel meg lehetne bontani lassan... 

Ez is egy nagy probléma, de egyelőre nem ezzel akarok foglalkozni, hanem az új falam miatt érdeklődnék, ki milyen habarcsreceptet ajánlana. Kétszer rostált sóderem van, azt szeretném elhaszálni bele, szóval kész habarcsot nem vennék, magam keverném.

Köszi előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45227

mire gondolsz?

Előzmény: elemes2 (45224)
(M)Ákos Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45226

A házamhoz csatlakozik egy 6x3 m fedetlen terasz, ami a házzal együtt épült kb. 4 éve.

Közös, rendes 90 cm mély sávalap, 3 sor zsalukő, 40 cm zúzott kavics feltöltés + 2 betonlemez egymáson.

Sajnos tudatlanság miatt a teraszon a 2 lemez közé nem került semmi, csak egymásra lettek öntve.

Leburkolva még nincs.

A felső lemez betonozáskor sikeresen belekevertek oltott mész darabokat, amik kráteresen kifagytak (10-15 db látszik).

Ezek a hibák csak az egyik rövid oldal környékén vannak. Ezeknek a kijavításával még nem foglalkoztam.

A piros vonalnál van egy folyamatos hajszálrepedés, egyébként a beton hibátlan, kb. 15 cm vastag, betonhálóval.

A probléma, hogy a teraszon a 2 betonlemez eltávolodott egymástól.

A nyíl irányába folyamatosan táguló rés van, ami végén elérte a 3-4 mm-t (tavasszal csak még csak 1 mm-nek néztem).

A külső sarkoknál át lehet nézni a két lemez között, a felső a levegőben van.

Mit tudok ezzel kezdeni, mert nemsokára szeretném járólapozni.

Attól félek, hogy egyszer leül a felső betonlemez, és reped minden.

Ha lehet, nem szeretném szétverni, nem is nagyon tudnám, mert a homlokzati szigetelés rá van engedve.

A terasz oldalát téglakővel burkolom (nem lesz kifugázva), és a két lemez közötti rés fugába fog esni, de ott meg esetleg be tud folyni majd a víz (a tegnap próbaként odakent csemperagasztó reggelre szétrepedt, úgyhogy van ott mozgás).

Ki szabad-e tömíteni valami rugalmas anyaggal a rést, vagy épp ellenkezőleg (páranyomás problémája)...?

(bocs a kisregényért)

Pitylogós Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45225

Tudtok esetleg a polisztirolbetonnál könnyebb alternatívát? 12cm vastagságban kéne feltöltenem a gépészeti szerelás után a födémet.

elemes2 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45224

de a 25-30 centi szigetelés ugye nem a téli hideg hanem a nyári meleg miatt lényeges.

Előzmény: nopánick (45220)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45223

köszi, ugy már világos.

majd megpróbálomvalahogy megnézni mi lehet a gipszkarton mögött ((sárga rész). de nem sok kedvem lenne lebontani körbe a 2 szobát   :-(

se a cserepeket leszedni.

már megoldás van esetleg?

Illetve mégegy kérdésem lenne.

El fogom késziteni a padlásfeljáró ajtó 2.0 vezrióját, ugy ahogy irtad hogy ráfeküdjön a szarufára és magasabb legyen. Ebbe mehet nikecell is vagy gyapot kell ebbe is?

az ajtó csak egy téglalap osb-ből amit kézzel felnyomok ha fel akarok menni a padlásra.

Előzmény: nopánick (45220)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45222

Hali

Szerintem itt lesz a hiba !

Száradási idő nem a felületi száradásra értendő .Porszívózás , seprés és feltörlés után mindíg lesz por a felületen, főleg a betonén .

Az folyamatosan kopik és a vékonyan felhordott alapozót egyből felszívja de a  mélyebb rétegekben még nem köt meg .

Ezért tapintásra oyan mintha csont száraz lenne .

Tehát kell az a fránya 12 óra .

Ezt a műveletet este kell elvégezni, hogy amíg csicsikálunk az hagy dolgozzon .

Reggel mehet a munka tovább .

Tartom amit az előzőekben írtam .

cs

Előzmény: ergognom (45209)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.09.07 0 0 45221

Hali

Figyelj a víz szigetelésre !

Erre kivállóan alkalmas a Mapelasztik vagy valamijen fojékony fólia .

Érdemes a linóleum ragasztójával összeegyeztetni . Nehogy oldják egymást !

Lejtés : felrajzolod körbe a faéra a max. magasságát a padlóvonalnak. Ezt 1 m magasságban is kijelölheted .

Aztán kitűzöd a mély pontját . Oda behelyezel egy fa keretet ( zsalut ) ami az összefolyó hejét tűzi ki .

Előkevert száraz betont vízzel elkevered és bedolgozod .

Rozsdamentes fém simítóval a felületet egyenletessé varázsolod .

Hát ennyi.

csa

Előzmény: Dunit (45210)
nopánick Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45220

A hőtükör fólia kb. 1 cm gyapotot ér...szerintem.

1 cm gyapot ~40 Ft/m2 a hőtükör fólia ettől sokkal drágább...

Ráadásul a mostani (a gipszkartonn lévő) fólia helyett kéne berakni.

Vagy arra, de mindenképpen a gyapot alá!

Ami fölösleges macera ez esetben....

-------

Érdemes lene megtudni mi van a sárga részen, mert

ha a plafonban csak 10 cm van, akkor alighanem

a fal/padló sem lehet túlzottan hőszigetelve ....és

elbírna az is plusszban még 10-15 cm gyapot takarást.

Előzmény: Törölt nick (45219)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45219

hát azt én is szeretném tudni, de azt csak a kedves éppítetőm tudná megmondani:-((((

de ő csődbement:-(

tehát akkor nem kell semmi hőtükör fólia meg ilyenek a plafonhoz, 25 cmer üveggyapot oszt kész?

ok, ha jol emléxem 15 cmer a szarufa, jelenleg 10 cmer van közte, teszek rá 5 centit, arra meg 20 at, 

ügyelek hogy a sarkaknál is tömítsen és kész?

Előzmény: nopánick (45218)
nopánick Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45218

...  a sárga helyekkel  mi van?

Azoknál is érdemes elérni a 25-30 cm hab egyenértéket.

Előzmény: Törölt nick (45216)
nopánick Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45217

A piros, ha jól látom cak a fenti plafon...

Nos ott ne nyúlj semmihez, ami van az úgy jó, ahogy van.

Csak teríts még rá 20 (25) cm legolcsóbb gyapotot.

Az új gyapot tetejére pedig, egy réteg páraÁTERESZTŐ fóliát

A knauf akciós (tekercses) gyapot most 10 cm vasatgságban ~ 400 Ft/m2

Az egyi legolcsóbb páraÁTERESZTŐ fólia, pedig a MASTERPLAST ECO-3

Mostanság ~170 Ft/m2 áron...

Előzmény: Törölt nick (45216)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45216

értem, de ez már egy meglévő ház, szétverni nem nagyon szeretném, a pirossal jelölt részt szeretném a lehetőségekhez képest a legjobban leszigetelni.

Előzmény: elemes2 (45215)
elemes2 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45215

egyik, érdekessége a dupla szellőzés (nyáron hasznos).

másik, sok példával.

http://www.isover.hu/thermal/roofs/contentframe.html

Előzmény: Törölt nick (45213)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45214

http://forum.index.hu/Article/showArticle?go=109840634&t=9004917

közben megtaláltam amit már küldtél eggyet.

de tegnap voltam boltban és ott még vmi hőtükör fóliát is emlegettek.

az hova kell?

Előzmény: Törölt nick (45213)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45213

ezeket az ábrákat te készíted vagy kész vannak neked?

már kértem tanácsot hogy hogyan kéne a tetőtérben a szigetelést megoldanom.

a tetőtér gipszkartonozva van a plafon is az. a padláson ahogy láttam

gipszkarton 2db

fekete vmilyen fólia

vmilyen gyapot a szarufák között. gyanítom üveggyapot, mert laza a szerkezete.kb 10 cm.

mi lenne a helyes sorrend, és kialakítás.

ha lenne egy ilyen rajzod ahhoz is azt megköszönném.

kb 20 nmer felületről lenne szó.

köszönöm.

Előzmény: nopánick (45197)
szadoo Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45212

Próbálom megkeresni az arany közép utat, mivel régi házról van szó, többi szobához nem is nyúlnánk. Ott maradna parketta, szőnyegpadlóval.
A nappali központi helyen van, szobák veszik körbe. Ha csak itt szigetelünk, akkor nem keletkezik hőhíd?
Azt szűrtem le , hogy valahogy így kéne megoldanunk: 5cm szerelő beton, vízszigetelés, 5 cm szigetelés, majd sima fólia és  kb 6cm aljzatbeton. Vashálót lehet rögtön a fóliára rakni, vagy kis beton és úgy bele?
A helyiség kb 1x 3méteres csíkjában pince van, kefni miatt itt nem lehet 13 cm-nél lejebb menni. Gondolom  ennek szintjét kéne összehozni a szerelőbetonnal. Dilettáció már a szerelőbetonnál is kell?

ergognom Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45211

A padlókiegyenlítő zsákjára 3-15 mm van írva. A leöntött réteg sehol nem lehet több 10 mm-nél. Arra is külön megkértem, hogy ne hígítsa túl az anyagot. Pont ezért vetettem vele a 20 m2-re 5 zsákkal.

Előzmény: halaloszto (45208)
Dunit Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45210

Az én problémám hasonló, mármint a padló kiegyelítéses technológiánál.

Tehát lesz egy pici fürdőszoba ( 1,2  X 2 m ) .

Itt kéne a padló lejtést megoldani. Jelenleg beton van az lesz itt- ott lukasztva,  majd foltozva.  Ennek az új felűletnek a lejtését kéne valahogy megoldani az összefolyó irányába. Itt gondoltam valami ajzat kiegyenlítőre, a megfelelő lejtés után kap egy műa. burkolatot, aztán jónapot.

Trükkök, technológia ??

Sima cement glett  jó lenne é ?? Óccsóbb !

Előzmény: ép-it-ész (45207)
ergognom Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45209

Volt vele egy kisebb vitám, ugyan is a mélyalapozóra a betonkontaktot közvetlenül a lekenés után hordta fel. Kb 1 óra alatt kész lett a teljes alapozással! Sajnos nem voltam jelen pont arra az egy órára. Telefonon számonkértem, hogy miért nem várta meg amíg a mélyalapozó megszárad. (kb. 12 óra) Erre az volt a válasz, hogy szerinte azonnal megszáradt(mivel meleg volt) és külömben is mit okoskodok én amikor ő már 18 éve ezt csinálja.

Előzmény: ép-it-ész (45207)
halaloszto Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45208

mindenekelott meg kellene valaszolni arra, hogy milyen vastag lett a reteg, es mi volt irva a zsakra, milyen vastagon er letenni.

vajk

Előzmény: ergognom (45206)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45207

Hali

Elképzelhetőnek tartom, hogy a kőműves nem rendszerben gondolkodott hanem bekerülési árba .

Ezért a nem összeillő padlókiegyenlítő ,, rendszert ,, használta .

Egyébként a Knauf jó , csak renszerbe kell gondolkodni.

Szerintem ezt a művet fel kell szedni és refrén.

Már a mélyalapozónál lehet a hiba ill a betonkontatnál .

cs

Előzmény: ergognom (45206)
ergognom Creative Commons License 2011.09.06 0 0 45206

Sziasztok!

Hozzáértők véleményére lennék kíváncsi.

Padlókiegyenlítést csináltattam 3 napja, de sajnos egyáltalán nem vagyok elégedett az eredménnyel.

Egy 20 m2-es szobáról van szó. Az aljzatbeton nem volt elég egyenletes laminált padlóhoz, padlószőnyeghez, ezért burkolót hívtam. Azt kértem tőle, hogy egy teljesen sima , kemény, pormentes felületet szeretnék, amire akár padlószőnyeg rögzítő öntapadós szalagot is rá lehessen ragasztani. A kemény strapabíró felületet külön hangsúlyoztam, mivel a szoba falait ezután gletteltetni szeretném, ami a padlónak is külön igénybevételt jelent (létrázás stb.). A burkoló vett mélyalapozót, Betonkontaktot és Lasselberger padlókiegyenlítőt. Előkészített, porszívózott, alapozott, öntött. Három nap után, ma rámerészkedtem az elkészült felületre és döbbenten vettem észre, hogy kb. másfél két méterenként meg meg reccsent a lában alatt a felület. Konkrétan repedések vannak benne. Újjal megkopogtatva kopog is rendesen. Spakli sarkával simán meg tudon karcolni a felületet. Szinte porózus az anyag. Attól tartok, hogy a létra lábai fel fogják törni. Teljesen kikészültem.

Van egy olyan gyanúm, hogy nem a megfelelő padlókiegyenlítőt vette a burkoló. Esetleg valami esztrich betont kellet volna alkalmazni.

Mi erről a véleményetek?

Zita Courtney Creative Commons License 2011.09.05 0 0 45205

Koszonom szepen az osszes "kemenyes" valaszt ;) sokat segitettek Szep napot Zita

Gyurco78 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 45204

Egyetértek az előttem szólóval, ha már úgyis darabokban a kéró, ezen nem érdemes spórolni. Én a 47nm-ből 28-at így újítottam fel (na jó, majdnem, a kavicságy elmaradt, akkor még nem tudtam, hogy ez is fontos, a kivitelező meg mégannnyira sem...), és igazából a konyhabútor drágább volt, mint az új aljzat.

Előzmény: elemes2 (45201)
nopánick Creative Commons License 2011.09.05 0 0 45203

Hamáregyszer szét van verve az egész, akkor érdemes jóra megcsinálni... szerintem.

Mert, belátható időn belül nem lesz újra lehetőség rá.

... és lesz sajnálkozás, amikor kívűl is rendbe rakják, hogy a padló meg el lett rontva anno.

A pl. 10 cm hőszigetelés beépítésétől, gázfűtés esetén, cirka 700-800 Ft/m2/év megtakarítás várható.

Ez egy normális 5-6 éves megtérüléssel (ami 15-20% netto kamat egyenértékű befektetés),

nagyjából 4000 Ft/m2 többlet költséget tesz ésszerűvé az eredeti tervhez képest...

Ebből a 10 cm hab ugyebár csak ~ 1500 Ft/m2, marad

és a kavicsra ill.  beton többletre még 2500 Ft/m2 keret.

Igaz, hogy ez most cirka 80-100 eFt plusz kiadás....

De, igencsak megéri kiizzadni és ebbe tolni most azt a pénzt.

Előzmény: elemes2 (45201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!