Keresés

Részletes keresés

olahtamas Creative Commons License 2006.10.02 0 0 16032
A Kisvátyoni tanösvény végül is, hogyan csatlakozik az AK-hoz, mert most már kezdek összekavarodni :))
hol is csatlakozik ?
Előzmény: kvte (16027)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.10.02 0 0 16031

Pilisi parkerdő forrásai/Szentkutak Magyarországon

Először ismét megnéztük Dobogókőn, nem először és nyilván nem utoljára, a kilátást, amely nyomokban sem emlékeztetett a pár héttel ezelőttire, még a Naszály sem látszott. Az OKT-pecsét rendben a helyén, egy lehellet, és kiváló nyomat az eredmény; a turistaház személyzete kicsit furcsa és lassú... Mikor ott jártunk, már szállingóztak a célba a Vasas Maraton/25 résztvevői, fájó szívvel néztem őket, még szombat este is úgy volt, indulok én is, de szegény öreg spánielem közbeszólt, vasárnap reggel mennünk kellett az állatorvoshoz (kicsit off: kora délutánra jobban volt, már velünk volt Dobogókőn).

A Két Bükkfa-nyeregtől, a Z- közelében kerestem a Bund-forrást, ami valahol a Felső-rét és a Shaolin falu közelében kellett legyen a térkép (előző kiadású Pilis-atlasz) szerint, de a rét bekerítve, a faluban meg nem akartam kóricálni, ki tudja, miféle dolog az, nem akartam zavarni. Aki tudja, pontosan hol is a forrás, kérem, segítsen az infóval, hogy legközelebb megtaláljam!

A pilisszentkereszti Szentkút volt a következő hely (bélyegzés a Felső-kocsmában, OKT, egy lehellet, kiváló nyomat, autentikus arcok és személyzet a csehóban), ami nagyon tetszett. Már erősen szürkült, így még vadregényesebb volt. A főutcáról (K-) a Szőlő utcán kell elfordulni (S+, de jelzés csak az utca elején, vasoszlopon, az is kopott), majd a zsákutca táblától még kb. 800 méter a hely.

Zete Creative Commons License 2006.10.02 0 0 16030

Na, érdemes volt ma benézni ide :-)

GRAT VISZTULA!!!

Előzmény: Törölt nick (16020)
IldiH Creative Commons License 2006.10.02 0 0 16029
Áááá, tudtam, hogy valahol ott vagyunk a közelében és mégsem találtuk meg. Persze hibásak vagyunk mi is annyiban, hogy 1. nem fordultunk vissza a letérésig (gondoltuk nagyon egyszerűen balra megtaláljuk) 2. időnként jókat beszélgetve nem is figyeltünk semmire az úton :))
Előzmény: olahtamas (16026)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2006.10.02 0 0 16028
Bravó, Visztula! Gratulálok!
kvte Creative Commons License 2006.10.02 0 0 16027

Újabb helyeken jártam a hét végén.

Pénteken munkával egybekötött mixtúrát tartottam bringával Geszt és Biharugra között, az itteni fejleményekről majd máskor...

Délután Zsadányból (a falu széléről) festettem a Korhány hídjáig mintegy 5 km-t a szántók közt nyugat felé.

Mivel még volt másfél órám sötétedésig, elmentem az Okány melletti, a térképen Nyárfás névre hallgató határrészre. Itt mintegy 2 km-t haladtam. Szépen rámesteledett, az egyig földön dolgozó traktoros láthatóan nem tudta mire vélni, hogy mit keres egy autó kerékpárral a tetején szürkületben a földeken... Nem loptam kukoricát!

Szombat-vasárnap már segítségem is volt. Első dolgunk a múlt heti Zsadány-Geszt szakasz befejezése volt, így a Zsadány-Mezőgyán műútról történő lekanyarodástól folyamatosan van kék jel Gesztig. A térképen csak a mostani szakasz szerepel kékkel.

Délután megfestettük az Okányból kivezető részt a Holt-Sebes-Körös mellett, a tegnapi Nyárfás határrészig, és itt is majdnem ránkesteledett. A füzettel ellentétben azt az oldal festettük, ahol út is vezet, és ahol az eredeti jel is ment. Okányban is már elkészültek a felújítással, ehhez csatlakoztunk.

Vasárnap már csak egy bő fél napra volt erőnk, itt az Okány-Zsadány szakasz közepén tátongó mintegy 4 km-es "lukat" foltoztuk be.

Ezzel az Okány-Zsadány szakasz is elkészült.

olahtamas Creative Commons License 2006.10.02 0 0 16026
Jó helyen jártatok pedig, mert ettől a magaslestől 20 méterre délre van a jelenleg hivatalos útvonal. (1.kép)
A legközelebbi jelzés Bernecebaráti felé innen 30 méterre van nyugat felé az erdőben, míg a jelenc hegy felé még 160 méterre keletre van a következő magasles, amire a jelzés is fel van festve (2. kép)
Amúgy az út végig járható volt, egy két helyen kellett csak kidőlt fa miatt csalinkázni az erdőben. Az kétségtelen, hogy egy két letérésnél nehéz észrevenni a jelzést, de nekünk az AKT után már kifejezetten üdítő volt ez a jelzéssűrűség :)
Ezt találtátok meg
Ez lett volna a következő
Előzmény: IldiH (15976)
Múzsla Creative Commons License 2006.09.30 0 0 16023

Ez igazán szép volt Visztula!

Gratulálok!!!

Külön öröm, hogy egyszer én is veled utazhattam az egyik szakaszodra.

asciimo Creative Commons License 2006.09.30 0 0 16022
Aha, de vezettem Szekszardtol Velenceig, meg aztan Hatvantól tovább...:)

A lényeg itt is szeretnék gratulálni Neked, hogy sikerült megcsinálnod az OKT, DDK, AK hármasát, az csak hab a tortán hogy ilyen speciálisan. És köszönöm hogy ott lehettem, nagyon jó volt!

Írok egy részletesebb beszámolót a napról, majd ha kicsit aludtam :)

olahtamas Creative Commons License 2006.09.30 0 0 16021
Grat !
Múzsla Creative Commons License 2006.09.29 0 0 16019
Hajrá!
Előzmény: vervictorio (16018)
vervictorio Creative Commons License 2006.09.29 0 0 16018

Nagyon szépen köszönöm mindekinek a segítséget! :)

Múzsla: neked külön köszönöm a Kohász kéktúrás igazolólapot!

asciimo Creative Commons License 2006.09.29 0 0 16017
Grábóc->Szekszárd az első etap
ergo fordított az irány. Vezetni azt hiszem csak akkor fogok, ha a mester fáradt lesz :)

Fotógépet viszek..
Előzmény: Tavaszi Széll (16014)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 16016

Zete!

Köszönjük!

Előzmény: Zete (16012)
Zete Creative Commons License 2006.09.29 0 0 16015

Hátha vkinek hasznos az info:

Pár hete voltam Visegrádon, és felmentem aZsitvay-kilátóhoz.  Infót az esetleges  nyitvatartásról nem tudtam szerezni, a topikból se. Sajnos CSAK KÍVÜLRŐL volt alkalmam megnézni! Reggel 9-től ott voltam kb. 1/2 10-ig,   sehol senki. Sehol egy kiírás, info, stb. Pedig az építmény több mint impozáns, és minden bizonnyal a kilátás is nagyon vagány lehet. Szelíden akarok fogalmazni, ezért csak azt mondom, hogy "cseppet bosszantó" ez az állapot...

Tavaszi Széll Creative Commons License 2006.09.29 0 0 16014

Gyorsan, de körültekintően vezess Sátoraljaújhely (?) és Szekszárd (?) között!

Előzmény: asciimo (16013)
asciimo Creative Commons License 2006.09.29 0 0 16013
Ma este nekiindulunk.

Holnap reményeim szerint ujabb lelkes topic-tag lesz Kéktúra teljesítő.

Aki érti érti, aki nem az meg olvasson vissza...

Zete Creative Commons License 2006.09.29 0 0 16012

Üdvözlet!

Gratula a "A Börzsöny Csúcsai" mozgalom kitalálásához és elindításához!

Zete

Előzmény: Törölt nick (15954)
HEV Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16011
A Budapesti Termeszetbarat Sportszovetseg oktober 24-tol ezustjelvenyes
turavezeto tanfolyamot rendez.

roviditett kiiras:

http://turavezetes.hu/docs/ez06kiir.pdf

jelentkezesi lap:

http://turavezetes.hu/docs/ez06jel.pdf
hörpölin Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16010

kvte!

E-mail ment a megadott címre. Remélem most megkapod és még el tudod olvasni! :-))

Joeyline Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16009
Így már érthető. Szerintem én is azonosítottam Zsadány előtt az aszfaltúton azt a földút becsatlakozást, ahol most ér ki az új kék.

Sok sikert a festésekhez, nagyon örülök, hogy rendbe lesz téve a Békés megyei szakasz, amit az egész Kék-körön a legkritikusabbnak találtam!
Előzmény: kvte (15995)
kvte Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16008

A telefonszám helyes,

a kvte.hu-s dolgok átpakolás alatt vannak (web és emil), egyelőre még az sem érti miért nem megy az új helyről, aki átpakolja. Pár nap türelem.

A web a c3-ról megy most még egy darabig. Emilt kb ma este 6-7-ig lehet dobni a kvte kukac t-email pont hu ra is, aztán irány Békés, holnaptól ismét festek. 

Előzmény: Tavaszi Széll (16007)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16007

Én is csak az alábbi elérhetőségeket ismerem:

Vidovenyecz Zsolt: 30/340-90-98, kvte@kvte.hu

http://www.c3.hu/~kvte/

Előzmény: hörpölin (16005)
Múzsla Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16006

Szia!

É két éve még ezen hívtam: 30/340-9098.

Előzmény: hörpölin (16005)
hörpölin Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16005

Help!

Keresem kvte jelenlegi e-mail címét (vagy bármely elérhetőségét), mert úgy néz ki, az itt megadott nem működik! Bárki segítségét előre is köszönöm!

Múzsla Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16004

A Kohász-kék teljesítménytúra igazolólapja elindult mailben.

Wenzel Péter elfogadja ezen is a teljesítést.

Jó utat!

Üdv, Múzsla

Előzmény: vervictorio (15997)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16003

Én szintén ezt csináltam, fotó a tábláról, aztán elolvasás otthon :-))

A szintén Ipoly Erdő által létesített, s folyamatosan fejlesztés alatt álló Gyadai-tanösvényhez két füzetet is kiadtak, térképvázlattal, remélem, a diósjenőihez is lesz ilyesmi.

Előzmény: G(Dzsí) (15996)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16002

A Cserháti várak, kastélyok, kúriák mozgalommal kapcsolatban ajánlom -a Túrabázison kívül, amit lentebb is javasoltak számodra- a társaság honlapját: http://www.csbt.hu

A bélyegzésekhez, érintőpontokhoz néhány tipp (tekintve, hogy a többség szabadidőben, hétvégén túrázik):

1. Acsa: a Prónay-kastély közelében lévő cukrászdában kaptam bélyegzőt

2. Hollókő: az Ófaluban, a kocsmában lévő OKT-bélyegzőt használtam. A várban (ajánlott!), a bejáratnál csak TKM-es van, amely felirat nélküli

3. Cserhátsurány: egymással szemben két kocsmában (Vadász + a másik nevére nem emlékszem) van OKT-pecsét

4. Nézsa: iskola (a kastély maga) mögött van egy ABC és egy kocsma. A krimóban adtak bélyegzőt

5. Csővár: a várrom nagyon tetszett, a faluban viszont sajnos semmilyen hétvégi bélyegzési lehetőség nincs (a Vár kocsmában és a park túloldalán lévő cukrászdában csak acsai van), vagy hétköznap kérsz a pm-hivatalban vagy iskolában, vagy marad a fotó (az is jó, Csipai Gyurit megkérdeztem!)

6. Tereske: az egyik kastély az iskola, hétköznap ez is jó, a főúton tovább a túloldalon lévő kocsmában kaptam pecsétet hétvégén.

7. Szügy: az egyik kúria (idősek otthona) közelében, azzal srélez szemben, a főúton lévő kocsmában kaptam bélyegzőt.

8. Mohora: pecsétet kapsz a Mikszáth-templommal sréhen szemben lévő kocsmában, de a Mauks-emlékházban (bejáratnál telefon, hívható, a tárlatvezető jön hétvégén is, az előadás a templombejárásssal együtt, készülj fel, hogy 1-2 óra! De óriási élmény a bácsi!) gyönyörű bélyegző van. A Tolnay-emlékmúzeumhoz tartozó bélyegző Magyarnándoron van, nem a házban. 

9. Szécsény: a Tourinform-irodában hétköznap, a vasútállomáson hétvégén is lehet bélyegezni. A városban sok izgalmas látnivaló van, a Tourinform-irodában gyönyörű színes, többnyelvű füzetet adnak ingyé Szécsényről.

10. Szirák: az érintőpont maga a kastélyszálló, itt a recepción adnak céges pecsétet, a kastélypark bejárható nem szállóvendégek számára is.

11. Keszeg: a főút-menti kocsmában elzárkóztak a bélyegzés elől, de ha ott találod, a Keszegi Polgárőr és a Keszegi Tűzoltóegyesület tagját, szívesen elvisz a házába, ad pecsétet, amit kérsz, továbbá részletesen mesél a kastély (azaz az ált. isk.) sorsáról. 40-45 perces diskurzusra készülj! Ha kéred, kinyitják a nemrég létesült helytörténeti gyűjteményt is, illetékes szintén a kocsmában.

12. Penc: talány... a kastélyt csak kívülről láttam többször is, ebben elvileg már működnie kéne a Cserháttáj Falumúzeumnak, a csővári várrom feltárásának tárgyai is itt vannak, 2005. januárjában úgy volt, hogy idén júniusra kész, nyitnak - még zárva van. Hétköznap du. 4-kor már semmilyen közintézményben nem találtam embert, hogy bélyegezzen, egyelőre csak kerítésen túli fotóm van.

13. Alsópetény: bélyegzés a Hármaskönyv Fogadóban, ahol jó a konyha és elfogadhatóak az árak. A kastély csak kívülről, kerítésen túlról nézhető meg. Kár, mert a parkban kishíd a vízen, szépen felújítva - hát igen, magántulajdon... viszont a Werbőczy-család síremlékéhez érdemes felmenni a harangtorony mellé, kárpótlásul.

14. Felsőpetény: egyszerű a bélyegzés, OKT-pecsét a kocsmában. A kastély szép, parkja dettó, ma gyerekotthon

15. Horpács: a Mikszáth-kúriában (nagyon izgalmas a tárlat!) szép, nagy, a homlokzatot ábrázoló bélyegzőt kapsz, amely az igazolólap komoly hányadát elfoglalja. Hála Istennek az ellopott tárgyakat 1 nap alatt megtalálták, a kiállítást nagyon ajánlom! A kertben a nagy palóc mellé is leülhetsz a padra, élethű a szobor.

Nyitva: cs-v 10-14 óra.

16. Csesztve: bélyegzés a Madách-kúriában, ahol még a bölcsője is megtalálható. Érdemes itt elidőzni, a tárlaton túl szép a kúria, de sajnos, a tavaly még egyben lévő Madách-fa mára kidőlt, de így is impozáns. A ház körül több jelzett út is fut, körtúrát is tehetsz, ezen a részen pontos a Cserhát-térkép (amúgy nem feltétlenül...)

17. Buják: ez még hátra van nekem is

18. Legénd: a Vadász Büfé nevű kocsmában adtak pecsétet, sőt, az egyik helybéli emberke fel is derült: á, túrásfüzet? Nekem is van!

Előzmény: vervictorio (15997)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2006.09.28 0 0 16001

Elsősorban a jó tömegközlekedés miatt eléggé ütődött módon, Budapestről, egynapos túrákkal szeretném bejárni az OKT dunántúli szakaszát. Az ablánci malomcsárda, mint kb. "félút", adná magát a Kőszeg - Sárvár szakasz felezésére, de innen nagyon korán indul az utolsó, Szombathelyről Bp-re induló vonathoz még csatlakozó autóbusz. Ezért választottam a Kőszeg - Szeleste, majd a Sárvár - Szeleste bontást.

Előzmény: Saturnus (16000)
Saturnus Creative Commons License 2006.09.27 0 0 16000

Persze igazad van. A Kőszeg-Sárvárt én is két részre osztottam csak még nem tudom hol szakítsam meg majd. Az Ablánci malolmcsárdánál vagy Szelesténél.

Előzmény: Tavaszi Széll (15981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!