Keresés

Részletes keresés

limobaba Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2053
NNNNa szóval  MINDENKINEK KITARTÁS, pillanatokon belül a kiállításokon találkozunk...
limobaba Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2052

Ha valaki tenyésztésre gondol, tisztában kell lennie annak a fajtának a hibáival, erényeivel, amelyik fajtával ezt tenni szeretné. Kell hogy legyen saját elképzelése arról, mit szeretne elérni a tenyésztéssel és nagyon-nagyon sok pénzzel kell rendelkezzen....

És mégis előfordulnak kakukktojások, akik csak elhivatottak egy fajtára, kevés pénzzel, jó rálátással.

Ezeknek az embereknek meg kell küzdeniük néhány esetben azokkal a régi tenyésztőkkel, akik már 20 éve (vagy még több) sikeresen teszik ezt...

Na és itt kéne egy kicsit mindenkinek átértékelnie a miértet, hogyant és egyebeket...

Jó dolog a felnövekvő generáció akkor, ha elfogadja a idősebb tapasztalatát (feltéve hogy át akarják adni), vagy igenis küzdjün meg azért, hogy az idősebb generáció eltudja őt fogadni....

...és jó dolog az, ha az idősebb generáció értékelni tudja az újakat és esetenként belátja, hogy bizony neki is van még mit tanulnia, ha ezen a felismerésen túljut, talán még segíteni is tudja a kezdőket, fiatalokat... (de sajnos mi csak emberek vagyunk nem kutyák)

Tapasztalat: 1.) Mindenki nyerni megy (én is), 2.) Mindenki azt hiszi az ő kiskutyája a legszebb (én is)

Amiben úgy érzem én más vagyok: 1.) Nem rángatom meg kiskutyámat ha nem nyer 2.) Akkor is a legszebbnek látom, ha más nem. 3.) És nem utálom azt, aki engem megelőzve nyert, mert sok esetben a bírónak valóban az ő kutyája tetszik...

Előzmény: brutuska (2046)
nowwhat Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2051

Állandóan nyerni? Szívesen kipróbálnám, hogy milyen unalmas :-)).

Az alomhoz tényleg gratula. Loganék megnézték már a picurokat?

Ha már topikcím: mi megyünk kuckózni a hétvégén Zágrábba. Még sosem voltunk, Dömét fogjuk bemutatni egy portugál bírónál, akinek kíváncsiak vagyunk a véleményére.

Mert tényleg, nem tudom ki hogy van vele, de egy kiállításra nem feltétlenül azért nevezünk, hogy nyerjünk, hanem azért hogy egy nevesebb bírónak véleményét megtudjuk. Ha nyerünk is, az már maga a Kánaán :-))

Előzmény: brutuska (2046)
limobaba Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2050
Mostmár ugyan vissza nem megyek... hogy elolvassam magyarul is. Végülis volt segítségem így alá tudtam írni és ez a lényeg... Nyilván soxor fogok még ilyenbe ütközni... Bár tudom hogy nem mentség az ha valaki korosabb, de arra a rövid időre ami még hátra van (40-50 év...), már kevés a valószínűsége hogy idegen nyelvet tanuljak a munka mellett...  
Előzmény: Törölt nick (2035)
Charry Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2049

Itt ebben a topikban a szlogen:"hátha megváltjuk a kutyás világot"legalább a remény megmaradt!

Viszont úgy kezdeni,hogy esélyed sincs rá?

Hát elég lelombozó!

Előzmény: brutuska (2047)
brutuska Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2048
Hát a matek-földrajz szakom mellé nem biztos, hogy pályázok egy német v. egy angol szakra. De az élet más területein lehet, hogy rákényszerülök legalább alapszintű ismeretre... Csakhát idő, idő, idő....
Előzmény: Törölt nick (2045)
brutuska Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2047
Ki ő?
Előzmény: Charry (2044)
brutuska Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2046

Köszönöm a biztató szavakat! A leányzó imádja  az állatokat. (Volt kitől örökölni.)

Igen gordon szetter. Az első almunk. Itt sem voltam megalkuvó. És a majdan következő másodikl alomnál sem leszek az... Az angolokról nem is beszélve... De nem lesz könnyű dolgom, ha komplett fogazatú kanhoz ragaszkodok...

Néha a "maximalizmus" nem biztos, hogy kifizetődő?!

Egyébként meg , ha vezető tenyésztők el tudják fogadni, hogy mi tetszik, akkor... Van olyan, akivel rendszeresen beszélünk, megpróbál segíteni, figyelmeztet a buktatókra, átadja a tapasztalatait. És ez az igazi fair play!!!

És ha "valamikor" esetleg lesznek kimondottan amcsi kutyik, és a kutyái azokat is legyőzik, akkor még nagyobb a dicsőség... Ha az amcsik nyeregetnek, akkor meg kapott új feladatot... Mert állandóan nyerni, szerintem egy idő után unalmassá válik... Vagy rosszul látom??? Bár egyszer majd én is szeretnék unatkozni.... 

Előzmény: limobaba (2039)
Charry Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2044
Ha Óh!
brutuska Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2043
Majd délután hívlak! Megyek délre orvoshoz! Remélem nem madárinfluenza?!
Előzmény: Charry (2042)
Charry Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2042
Megkaptad az üzenetem?
Előzmény: brutuska (2041)
brutuska Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2041
Hát igen... Akinek közel 15 évig az oroszt "verték" a fejébe... Tényleg nem gondoltam, hogy ha elkezdek komolyabban kutyizni, akkor még angolul is meg kell tanulnom... De el kell rajta gondolkodnom...
Előzmény: limobaba (2034)
Charry Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2040

Ti belőletek árad a szeretet és nem pedig a gyűlőlet,ahogy átjöttem rögtön éreztem..Köszönöm!!!

Nagyon jól esett,hogy végre valaki megért..

Minek erőltetni,ha ugyse értenek meg,nem igaz?

Előzmény: limobaba (2039)
limobaba Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2039

A rendszer időnként visszadob....

A te kislányod és a te kiskutyád... Gordon szetter ha jól látom...?

Mindketten szépek is és ügyesek is, a kislányod különösen... Nagyon profi, ahogy tartja a kiskutyit...

Igen, velük sokkal érdemesen foglalkozni, csak néha-néha ferdülük el, mindig meg is bánom....

Előzmény: brutuska (2015)
Charry Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2038
Egyébként egyetértek veled,mert én sem tudtam aláírni,mert azt sem tudtam hol kell?Ha megírod,hogy kell én is aláírom,még jó,mert mindenkit elborzaszt a környezetemben...
Előzmény: limobaba (2020)
Charry Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2036

Írtam a Szetter fun clubba,hogy hagyjanak minket békén,megírtam a véleményem,ha kitíltanak,ha nem?Utálom,ha utánnam áskálódnak.Nekem soha nem volt foghiányos kutyám és nehezen tudom megérteni,de probálom a másságot és az ellentábort is elfogadni,csak hagyjanak minket békén,mert mi is szeretnénk olyan társaságban lenni,ahol megértenek és szeretnek és elfogadnak és nem pedig utálnak.Felesleges állandóan ezen vitatkozni.Ők nem fogadnak el minket!Manapság már az számít ritkaságnak,ha korrekt komplett fogazattal rendelkezünk,megfordult a világ!Kuriózum!(lassan mi számítunk másnak a többséggel szemben)

GRATULÁLOK Szépek és jó csontú kiskutyák!

Előzmény: brutuska (2032)
limobaba Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2034

Köszönöm....

Alapvetően nem azzal van gondom, hogy angolul is megjelenik egy ilyen, számomra is fontos kérdés...

Hanem azzal, hogy az idősebb korosztály is könnyen hozzáférhessen a saját anyanyelvén... Olyan nagy ügy ez ma Magyarországon? Saját anyanyelvet használni?

Mindenki magyarkodik, magyarnak vallja magát.... ide nekem ANYANYELV.... ENÉLKÜL HOGY VAGYOK MAGYAR?

Előzmény: brutuska (2023)
limobaba Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2033

Na szóval, újra nekirugaszkodom...

Érts meg te is engem... Magyar anyanyelvű vagyok, Magyarországon... Jogom van az anyanyelvemen tájékozódni a problémákról.

Borzasztónak találom, hogy az aki nemzetközi lapra közzé tette ezt a dolgot, elfelejtette hogy alapvetően magyarországon megoldandó problémát tett közzé és kirekesztett sok magyart, aki nem tud angolul... Persze tudom, kereshetünk ilyen-olyan megoldásokat, de látod én is a netet találtam meg, szerencsém volt, hogy volt mellettem valaki, aki tudott angolul...

Netán te vagy a rendszergazda??? Mert akkor ez neked szól. Ha nem te vagy akkor csupán egy gondolat továbbítása...

Pusztán csak koros vagyok... de van véleményem a dolgokról.

Ha külföldön lennék, eszembe sem jutottak volna ezek a gondolatok. Miért kell nekem Magyarországon kikövetelnem a MAGYAR ANYANYELVET?

A franciák a saját nyelvükön kívül nem hajlandók megszólalni más nyelven... Nem azért mert nem tud más nyelven beszélni... Nem érdekes???

Előzmény: Törölt nick (2031)
brutuska Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2032

Az biztos, hogy ért a kis nyavalyások nyelvén. Apolló volt a csúcs, már első alkalommal úgy pózolt, mint egy showman... Jó lenne, ha olyan gazdihoz kerülne, aki kiállításra is hajlandó elvinni!!! (De azért olyan is volt, akinek nem tetszett a buli...)

Azért még van mire figyelni! Pl. nem takarjuk el a kutyi fejét...

Előzmény: Charry (2030)
Charry Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2030
Nagyon szép ez a beállítos képed,tiszta profi!!!(főleg,hogy a kislányod ilyen ügyi.. )
Előzmény: brutuska (2015)
limobaba Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2029
...automatikusan????? Magyarországon vagyunk, automatikusan magyarok!!!!
Előzmény: Törölt nick (2028)
brutuska Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2027
Nem olyan nagy ördöngősség, majd megírom a képekkel együtt.
Előzmény: Bogi15Db (2026)
Bogi15Db Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2026

Szia!!!

Ha tudnék írnék neked privátot h ne zavarjak bele a forumba. Segítesz h hogy kell??

Előzmény: brutuska (2025)
brutuska Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2025
Az is jó lesz, csak fokozatosan kell átszokatni a mostani kajáról (bárányos Dog-Chow+ Fides-Hens). Tényleg nagyot nőnek. Éppen ma beszéltem a MEOE-vel. Mégsem az lesz a kennel nevünk, amit a múltkor mondtak. A hölgy valószínűleg elnézte. Mostmár csak félve mondom, hogy "Sárréti Diamond" maradt... És képzeld jövő hét végére ígérték a törzskönyveket... Reményen felüli!!!
Előzmény: Bogi15Db (2024)
Bogi15Db Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2024
Okké köszike!! Egyébként egy nap alatt is annyit nőttek! Az összes ijen  kis duci?? Naggyon drááága. Mit adsz nekik enn? Az a tép amit vittünk szerinted jó lesz ha olyat vesznk?? Jajj már naggggyon várom!!!!!!!4
Előzmény: brutuska (2022)
brutuska Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2023

Ebben egyetértünk. A végén még rákényszerülök, hogy angolul tanuljak...

Egyébként üdv mindenkinek. Kutyik nagyon szépek! Gratula!

Előzmény: limobaba (2020)
brutuska Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2022
Szerintem itt megtalálsz! Holnap délelőtt majd megpróbálom elküldeni, legalábbis a legjobb képeket. Hát azért nem volt mindenki ilyen ügyi...
Előzmény: Bogi15Db (2019)
limobaba Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2021
limobaba Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2020

Sziasztok !

Aláírtam a soproni kutyatelep bezáratására a petíciót, segítséggel, merthogy angol nyelven van fenn... Nem vártam választ, pusztán megakartam erősíteni, hogy borzasztó az, ami ott történik... Javítsatok ki: Nem Magyarországon vagyunk? magyar problémával, magyar anyanyelvvel????

Mi a fenéért nem magyar nyelven írnak nekem???

Bogi15Db Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2019

OKé köszi szépen!!!!

Holnap küldöd?? Minden kutyi ilyen ügyesen állt be??? eZ NAGYON NAGYON JÓ KÉP:DDD.Ide majd fogsz írni mostmrár?? Szal ha ide írok neked akkor megnézed???

Előzmény: brutuska (2018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!