Keresés

Részletes keresés

vízvarázsló Creative Commons License 2018.05.07 0 0 59

Kíváncsiak vagyunk a csomagküldő elérhetőségeire, akik 10.000 Ft-ért behozzák az országba a lengyelektől...! Ha beszélünk róla, ha nem, akkor is költség. Ha valóban külföldre értékesítettek, megszűnt az EcoWater termékeire a forgalmazási joguk. Még egyszer: nem az én áraim! Lehet hasonlítani, mert az is ott van, hogy azok az árak jelentősen csökkentek, átlagosan 150.000 Ft-al kevesebb most ugyan az. A behozott gépekre még jön a hazai áfa, és már ott is van, +/- néhány ezer Ft a pillanatnyi valuta árfolyam függvényében. Ezért nincs szervize alkatrészellátása és garanciája egy olyan gépnek, ami egyébként egy életre szóló megoldást jelentene?!?

Előzmény: östermelő (58)
östermelő Creative Commons License 2018.05.06 0 0 58

A szállítási költség lengyelből kb 10000 ft csomagküldővel.

Raktározási költségről inkább ne beszéljünk.

Simán elküldték pár email váltás után.

Ezek a te áraid voltak régebben lehet hasonlítani.

http://viztisztitos.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1153002

 

Előzmény: vízvarázsló (57)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.04.29 0 0 57

Nem küldik el. Egyébként az árkülönbség nem nagyobb a szállítási és raktározási költségnél. Nem az én áraim, és az oldalon nem is szerepelnek árak, csak annyi, hogy olcsóbb a régi modellekhez képest...

Előzmény: östermelő (56)
östermelő Creative Commons License 2018.04.28 0 0 56

Elvileg lehet,hogy nem lehet rendelni de a valóság bizony más.Simán elküldik csomagküldővel,garancia  meg szerviz meg minek is olyan gépre ami még eddig egy se romlott el?

Bizony az itteni viszonteladók jócskán tesznek rá az ottani árra amit ők valőszínűleg még kicsit olcsóbban kapnak meg mint egy magánszemély.És ne vedd sértésnek a te áraid kb a legnagyobbak az országban.

Előzmény: vízvarázsló (55)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.04.28 0 0 55

Nem a gép olcsóbb, hanem ott található az EcoWater kelet-európai elosztó raktára, tehát a megrendeléseket onnan teljesítik, nincs szállítási és raktározási költségük, szervizüket is negyedannyi költséggel üzemeltetik. Viszont külföldre nem értékesíthetnek, arra csak az EcoWater szerződéses partnerei jogosultak országonként külön-külön.  

Előzmény: östermelő (54)
östermelő Creative Commons License 2018.04.27 0 0 54

Itt érdemes nézelődni jóval olcsóbbak az eco water lágyítók mint nálunk.

https://www.ceneo.pl/Armatura_do_kuchni;szukaj-eco+water

Gerzson71 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 53

Köszönöm. Kértem ajánlatot Deme Sándor néven.

Előzmény: vízvarázsló (52)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.04.27 0 0 52

Az Euro-Clear vízlágyítói ugyan azok a kínai részegységekből összeszerelt BlueSoft vízlágyítók, melyeket bárhol meg lehet kapni. Minden szempontot megelőz az olcsóságra törekvés, de egy darabig elketyegnek, ha kellő óvatossággal üzemeltetik.

A BWT saját gyártású vízlágyítói, a BWT Aqa Perla már a középkategóriát képviseli, de BWT néven forgalomba hoznak gyengébb technológiát is. Jobbak, mint a BlueSoft, de még a rendszeres és drága karbantartás mellett is nagy számban meghibásodnak. 

Az Erie Eco+ vezérléssel felszerelt vízlágyítói már a prémiumkategóriát képviselik, viszont még ezek is messze elmaradnak az azonos árkategóriába tartozó EcoWater Comfort vízlágyítóktól.

Minden létező szempontból az abszolút legjobb, legfejlettebb vízlágyítók viszont az EcoWater eVolution vízlágyítók. Teljesítmény, vízminőség, üzemeltetési költség, minőség, berendezés élettartam, hibamentes működés, kezelési kényelem, extra prémium szolgáltatások... Lehetne sorolni napestig. 

Előzmény: Gerzson71 (50)
Gerzson71 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 51

havi kb: 20m3

Gerzson71 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 50

Sziasztok!

 

Most vennék egy lágyítót az új házba. Mi a legjobb? BWT? Euro-clear? Stb.

vízvarázsló Creative Commons License 2018.04.17 0 0 49

Azért kell egy kis pontosítás: "A kemény víz nem rossz, sőt! Normál esetben megfelelően adagolja vissza a szervezetedbe a kipárolgott sókat."
Megfelelően? A kipárolgás, vagyis a verejték elsősorban nátrium kloridot, és kálium kloridot tartalmaz a sók közül. A keménységet okozó sók pedig kalcium és magnéziumsók. Ha "megfelelőnek" tekintjük, hogy a sóhiány okozta ionháztartás felborulását ideiglenesen késlelteti az első vizeletig, amikor is ürülnek mint felesleges anyagok, akkor legyen. De hogy nem optimális az biztos. Sóhiány esetén nátriumsók bevitele az optimális, káliumhiány az izzadástól nem lép fel. De aki normálisan étkezik, annak nem kell félnie sóhiánytól, legfeljebb nagy hőségben, erős fizikai aktivitás során.
"Ezzel szemben lágy vizet inni nem egészséges! Miért? Mert nincs benne az ásványi só, ami a szervezetünkbe szükséges és pótolandó!"

A másik, hogy itt ioncserés vízlágyításról beszélünk, vagyis a kemény lerakódást okozó sókat lecseréljük kemény lerakódást nem okozó sókra, vagyis a kalcium és magnéziumsókat nátriumsókra. Tehát a sók mennyisége érdemben nem, csak az összetétele változik, ezért az így lágyított víz nem okozza az ionháztartás felborulását még fokozott izzadás esetén sem.
"Emellett a kemény víz ízesebb, finomabb, jobban oltja a szomjat."
Ízesebb, az biztos, de hogy finomabb? Ízlés kérdése. Sokunkat a világból ki lehet kergetni vele, ezért sem a Mohai, Balfi, Visegrádi ásványvizeket szeretjük, inkább az Evian, Jana, esetleg a Szentkirályi közül választunk. A szomjamat meg végkép nem oltja, kifejezetten "porosnak" érzem a kemény víz ízét. De meg kell kérdezni egy Ausztriából, Svédországból hazaköltözött embert, hogy miért nem tudja meginni itthon a csapvizet?!
"Emellett viszont hátránya, hogy melegítés és forralás során kicsapódik belőle az adott só, ami a keménységét adja."
Nem csak melegítés hatására, nézzen belel bárki a WC tartályába, ha nincs vízlágyítója. A természetes CO2 tartalmát elvesztő vízből válik ki a vízkő, ami oldatban tartotta. A melegítés hatására csak gyorsabb a szénsav bomlása, de lassabban egyébként is megtörténik. Vegyszerek hatására is kicsapódik a vízkő, például szappannal mészszappant alkot (a viasz szerű réteg a mosdókagylón), de a sampon, mosópor, mosogatószerek is ugyan úgy kölcsönhatásba lépnek vele, ezért kell a keménység arányában többet használni belőlük. De nem csak ezekből fogy több, a kicsapódás is lerakódik a bőrünkön, hajunkon, a mosott ruhákban, a szanitereken, így testápoló, hajbalzsam, öblítő, takarítószerek pluszban szükségesek.
"...egyetlenegy helyen szeretnék használni komoly vízlágyítást, ez a kávé"
Na meg a tea, levesek, főzelékek, halászlé, gulyás, szörpök... Ráadásul hamarabb is megfőnek az ételek, ami hozzájárul a lágyvizes energiamegtakarításhoz. Mert nem csak a hőcserélőkben kialakult vízkőréteg szigetelőképessége miatt veszítünk hőenergiát, de magasabb hőfokon kell mosni, tovább tart felmelegíteni a kemény vizet, tovább kell főzni az ételeket is.
"Bár egyes iskolák azt vallják, hogy többe kerül a leves, mint a hús, de szerintem több gépnél egyértelműen megtérülő befektetés."
Töredék vegyszerhasználat, meglepő nagyságrendű energiamegtakarítás, a vízvezetékrendszer, fűtésrendszer, berendezések, csaptelepek, burkolatok, szaniterek ugrásszerű élettartam növekedése, na meg a házimunkán megspórolt idő... Nincs az a bankbetét, értékpapír, ami csak nagyságrendileg is olyan haszonnal, megtérüléssel járna, mint a víz lágyítása, hacsak a vízlágyító magas üzemeltetési költsége nem viszi el a hasznot. A kötelező karbantartások, sűrűn szükséges gyantacsere, magas víz és sófelhasználás csökkenti a megtérülés gyorsaságát, ha pedig a minőség sem megfelelő, lehet, hogy mire megtérülne a beruházás, lehet lecserélni a vízlágyítót. Egy prémium minőségű, fejlett technológiát felvonultató, alacsony üzemeltetési költségű vízlágyító megtérülése viszont gyors és biztos.

Előzmény: Törölt nick (47)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.04.11 0 0 48

Az biztos, hogy ma ez a legjobb:

http://viztisztitos.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1206475

Még a viszonylag márkás vízlágyítókat is sorra cseréljük ilyenekre. 

Előzmény: elzee (16)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.26 0 0 47

 Kicsit tegyük rendbe a dolgokat! A kemény vízről. A kemény víz nem rossz, sőt! Normál esetben megfelelően adagolja vissza a szervezetedbe a kipárolgott sókat. Emellett a kemény víz ízesebb, finomabb, jobban oltja a szomjat. Ezek tudományos tények. Emellett viszont hátránya, hogy melegítés és forralás során kicsapódik belőle az adott só, ami a keménységét adja. Vagyis azok a gépek, amelyek melegítik a vizet, kazán, mosógép, kávéfőző, vízforraló, bojler… Stb. esetén kicsapódhat a só.   Ezzel szemben lágy vizet inni nem egészséges! Miért? Mert nincs benne az ásványi só, ami a szervezetünkbe szükséges és pótolandó!  Tehát pl. én ha itthon vizet lágyítónék, akkor kétkörös rendszert alkalmaznék, az egyik a normál vezetékes ivóvíz (Budapesten élek) amit ivásra használnék, a másik pedig egy kifejezetten lágyított víz.  Ezt használnám a gépekhez, illetve fürdésre: a testvéreim Skóciában élnek, ahol legelőször a feleségem vette észre, hogy miután le zuhanyzik, nagyon puha lesz a bőre, és más a haja. Én férfiként azt mondtam hogy ez baromság. :) Aztán észrevettem, hogy tényleg így van! Szóval ez kb. olyan gyakorlati tapasztalat, amit nem a szomszéd meg a volt kutyám előző gazdájának az unokatestvére mesélt, hanem teljesen saját kézből!  Még egy vicces érdekesség! Fogalmunk nem volt arról hogy lágyvíz meg kemény víz, ezért a feleségem azt gondolta, hogy a sampon lehet a különleges Skóciában, ezért vettünk belőle és azt hoztuk haza.😂😂😂  Itthon viszont ugyanolyan volt minden tőle, mint annak előtte. Ekkor jöttünk rá erre a vízkeménység dologra.  Szóval visszatérve: iváshoz egyetlenegy helyen szeretnék használni komoly vízlágyítást, ez a kávé. Nem hittem volna, hogy ilyen elképesztő a különbség. Tegnap, ahol a kávégépet vettem, lágy vízzel ittunk kávét, itthon ugyanabból a kávébabból (még volt a gépben) ittunk kávét, először azt hittem, degenerált vagyok, hogy kb. 2.00-val később tökéletesen más ízűnek érzem UGYANAZT a kávét. És elkezdtem utána olvasgatni. És itt jöttem rá, hogy még ez is számít, nem hittem el!  Szóval szerintem aki vizet akar lágyítani, az ne a normál ivóvizet lágyítsa, ami Magyarországon elképesztő jó minőségű, hanem a gépbe, gépekbe adagolt vizet, ami szerintem indokolt LEHET. Ennek van racionalitása. Bár egyes iskolák azt vallják, hogy többe kerül a leves, mint a hús, de szerintem több gépnél egyértelműen megtérülő befektetés.

vízvarázsló Creative Commons License 2018.03.18 0 0 46

A visszakeverés mértéke lehet tényleg 5°nk alatt, ha réz, vagy horganyzott vas vízvezeték van a házban, és a víz pH 7 feletti, de ha régi ház, és ólomcsövek is vannak, vagy alacsony a víz pH, akkor 5°nk feletti bekeverés szükséges, mivel minél lágyabb a víz, annál jobb az oldóképessége. Ha viszont korszerű 5 rétegű műanyagcsöves a vízhálózat, bőven alá lehet menni az 5-°nk-nak. Ha például megnézzük Stockholm vízkeménységi adatait, ott a vízművek 3°nk körüli vizet szolgáltat, és mint köztudott, a svédek egészségi mutatói nem is olyan rosszak hozzánk képest...  

Előzmény: östermelő (43)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.03.18 0 0 45

Igen, az EcoWater is csak "+"-os regenerálással működő vízlágyítókat gyárt, sőt, ezt (is) ők fejlesztették ki, mivel eleve az ioncserélő vízlágyítást ők találták ki, és szabadalmaztatták már közel száz éve. Persze az ára magasabb, mint a BWT-é, de ki várja el, hogy a Rolls-Royce annyiba kerüljön, mint a Dacia? A beüzemelési, meg az üzemeltetési költségben viszont hamar visszahozza az árkülönbséget! :-)

Előzmény: östermelő (43)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.03.18 0 0 44

Mivel folyékony, iható... Csak - a nátronlúgot és klórgázt termelő "bio" gyantaágy fertőtlenítő, meg az élelmiszeripari minősítés nélküli szerkezeti anyagok, meg a hagyományos regenerálási mód, ami sómaradékkal terheli a vizet, a gyanta berohadását okozva, egészségre káros anyagok kioldódásával jár, stb., stb. - miatt legyen aki meg is akarná inni... Egy autómosóba tökéletes, sőt, még a mosógépnek sem árt, de inni?! Csak rajta akinek gusztusa van hozzá! :-)

Előzmény: építkező11 (42)
östermelő Creative Commons License 2018.03.17 0 0 43

Két márkát ismerek.

Bwt van egy ismerősnek működik nincs problémája eddig nekem a nagy sófogyasztása nem tetszik a vize élelmiszeripari.

Nekünk eco water van ez is működik teljesen zajtalan mikor regenerál sófogyasztása a bwt-hez képest sokkal kevesebb. Egyedül az ára húzós kicsit.Viszont ezért nagyon jó a gép állítólag még egy se volt javítva magyarhonban.

A vizet nem lehet nullásra lágyítani illetve a gép arra lágyítja de a keverő szeleppel vissza kell keményíteni asszem 4.5 keménység fölé.Valami olyan okból,hogy a víz vezeték rendszerből ki old a teljesen lágy víz valamit de ez nem tuti.

A lényeg a visszakeményítésen van ha nincs vissza keményítve akkor nem iható.

Remélem érthető.

építkező11 Creative Commons License 2018.03.17 0 0 42

Már bocsánat, de ez marhaság. Igenis iható. Ha fogyasztják is, akkor nem szokták teljesen lelágyítani a vizet, hanem beállítanak egy kicsit keményebbet, ami még elég lágy, hogy csökkentse a vízkövesedést, de már iható.

Bár a teljesen lágy is iható. Bajod nem lesz tőle, de nem oltja úgy a szomjúságot állítólag, én nem próbáltam. Hosszú távon nem tudom milyen hatású lehet, utána kell nézni.

De legjobb, hogy beállíttatod beüzemeléskor. Minden kérdésedre választ adnak akkor is, ha felhívod őket. Más kérdés, hogy ha van rá mód legjobb a külön kiépített kemény-vizes csap a konyhába.

 

Előzmény: vízvarázsló (41)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.03.16 0 0 41

Az igaz, hogy némelyik "gyantás módszerrel lágyított víz teljesen iható", viszont a BWT-s nem igazán, sőt, kifejezetten ajánlják a konyhába egy külön vezeték kiépítését, amin nem a BWT-s lágyított víz jön. Keress inkább "+"-os regenerálással rendelkező, élelmiszeripari vízminőséget biztosító vízlágyítók közül egy megfelelőt. Az biztos teljesen megfelelő, ha élelmiszer gyártásra is alkalmasnak ítélték tömegtermelésre.

Előzmény: Corporate (38)
östermelő Creative Commons License 2018.03.01 0 0 40

Az ultrahangoshoz deszt víz kell akkor nincs fehér por a bútoron csak az meg relatív drága.

Mi forgótárcsás párologtatót használunk az megy csapvízzel napi 4 litert tud elpárologtatni itt meg a gép a drága.

Ilyen 

https://www.arukereso.hu/parasito-legtisztito-c4175/airbi/airwasher-bi3200-p299955743/

Előzmény: GPS (33)
a végtelen Creative Commons License 2018.02.01 0 0 39

Végtelenül sokat szenvedhetsz !!

Előzmény: GPS (37)
Corporate Creative Commons License 2018.02.01 0 0 38

Az igaz hogy a BWT-s gyantás módszerrel lágyított víz teljesen iható?

 

Gondolkodunk egy ilyen gép beszerzésén csak lényeges lenne hogy iható maradjon a víz, mivel nincs külön ág a konyhába, tehát oda is lágyított víz menne.

GPS Creative Commons License 2018.01.23 0 1 37

 

Sok szoba növény aztán nem kell semmiféle párológtatós kütyü !

 

Ez csak elmélet - köze sincs a valósághoz. Sok szobanövényem van...és hozzá 28%-os páratartalmam.

 

Csak hogy képet alkoss: kb 10 óra alatt a párásítóm kinyom a levegőbe kerek 4 liter vizet. Így lesz nálam kb 45%-os a páratartalom (ha kint 0 fok körül jár)

 

Nincs az a normál szobanövény, amelyik 4 liter vizet nyomna ki a levegőbe - röpke fél nap alatt.

Ahhoz vederrel kéne locsolni minden nap - amit persze senki se csinál.

 

Ha kint 0 fok körül jár és 70-80% a kinti páratartalom - akkor nálam a 22 fokos szobában 28-30% alatt van a pára.

Ez kurvakevés - kapar tőle a szem, a torok, stb.

.

Előzmény: Zöldár (36)
Zöldár Creative Commons License 2018.01.23 0 0 36

Sok szoba növény aztán nem kell semmiféle párológtatós kütyü !

Előzmény: GPS (33)
GPS Creative Commons License 2018.01.22 0 0 35

 

Próbálkozzál az igazi párologtatással  akkor biztos nem lesz só szanaszét.

 

Igazság szerint ez az ultrahangos porlasztásos megoldás jónak mondható - sőt, energetikai szempontból verhetetlen is.

Ugyanis ez a kütyü cca. 24W-ot fogyaszt ami folyamatos üzem mellett nem olyan kevés azért kWh-ban.

 

Az én esetemben cca. 0,6 kWh/nap a fogyasztása a porlasztónak... ez havi 18 kWh-át jelent.

 

Ennyi teljesítménnyel (pontosabban energiával) viszont napi 10 liter vizet lehetetlenség elpárologtatni - ennél jóval nagyobb energiabevitelre lenne szükség - tehát maradunk a porlasztásnál - ami tők-jó, egyébként.

 

Annyira jó, hogy mondjuk kezdeti 30%-ról, bekapcsolástól számítva 1 óra alatt képes 42%-ra felvinni a relatív páratartalmat.

Később akár 55-60%-ra is - amit folyamatos működésben meg is tart - tehát teljesen rendben van.

.

Előzmény: Varek1 (34)
Varek1 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 34

 Végre egy topiktárs aki  a száraz levegőtől szenved . A többség pont fordítva,   a nagy páratartalom miatt követ  el mindent , hogy kivonják a levegőből a szerintük felesleges párát.

 Különféle készülékeket vásárolnak  és  naponta mérik a kinyert víz mennyiségét.

 

 Vissza a problémádra  valós de az a párásító valószínűleg  az un. porlasztásos elven működik. Az az a belétett vizet  nem elpárologtatja hanem elporlasztja  a vízben lévő sókkal egy  és azok  később elpárologva mindenütt otthagyják a só nyomokat.

 Próbálkozzál az igazi párologtatással  akkor biztos nem lesz só szanaszét.

Előzmény: GPS (33)
GPS Creative Commons License 2018.01.22 0 0 33

 

Üdvözlöm a topiktársakat!

Tanácsot kérnék egy napi (!) 5-10 liter kapacitású, regenerálható vízlágyítóval kapcsolatban. Létezik-e ilyen, mit lehet tudni róla?

Veszprémben lakunk, a vizünk min. 30-as - mindenképp dobogós helyen van az országban.
Megtanultunk együtt élni vele... ameddig nem vettünk egy szobai, ultrahangos párologtatót - mert az már nem tud mit kezdeni ezzel a vízzel.

Pontosabban elpárologtatja ezt is - csak az égvilágon mindent ellep a fehér por, ami nyilvánvalóan a víz keménységéből ered.

A párásító viszont szinte létszükséglet nálunk - mert nélküle gyakori a 25...28% -os páratartalom a szobában, ami szemszárasságot, torok-kaparást, stb. okoz.

 

Tehát megfelelne egy olyan regenerálható lágyító, ami lassan csepegtetve összehozna mondjuk max. 10 litert/24 óra - mert a párásító kb. 5-8 litert fogyaszt naponta.

 

Lehet kinevettek, de most a Balatonból, Balatonalmádi mellől hozok vizet hozzá - mert közelebb ötletem sincs honnan lehetne más forrásból beszerezni.

A nyilvános pl. balatonalmádi vízcsapok - ahonnan éppen lehetne - azok télen ügy zárva vannak - így marad a vedrezés-tölcsérezés a 0 fokban, a parton :-))

 

Na ezt szeretném valami kulturáltabb megoldásra váltani - ha segítettek.

Előre is köszönöm

.

veszim Creative Commons License 2018.01.20 0 0 32

Üdv mindenkinek!

Felvetődött bennem egy dolog, olvastam hogy létezik nitrátmentesítő gyanta is,és hogy ugyanúgy sóval kell regenerálni mint a hagyományos vizlágyítóban. Namármost működhetne a dolog úgy hogy a gyantatartályba félig kationos gyantát félig nitrátmentesítő gyantát raknék??

Előre is köszi a választ!!

westito Creative Commons License 2017.10.25 0 0 31

Benn van a nevében, hogy ion CSERÉLŐ. Tehát igenen is van só a vízben! Csak épp a nátriumion nem rakódik le. Ergó magától nem tapad meg és könnyen letörölhető. Viszont a víz párolog. Ha vizes marad a csap és elpárolog a víz akkor ott marad a nátrium. Ezért lesz opálos a krómfelület és az üveg. Ez elkerülhetetlen. Ha esővizet használsz, na abban tényleg nincs semmi. Max egy kis sósav a légkörből. Korom, por és egyéb leveőgben terjedő részecske... :D 

Előzmény: Dustdevil (30)
Dustdevil Creative Commons License 2017.08.24 0 1 30

Szia Norbi!

 

Bár a háztartási vízlágyítókkal nincs tapasztalatom, az adott típussal pedig egyáltalán nincs, de autómosókkal foglalkozom, ahol elvileg ugyanolyan elven működő, csak nagyobb teljesítményű vízlágyítókat használunk. A félreértések elkerülése végett, a lágyított víz elvileg nem tartalmazhat sót, a sóoldatot csak a regenerálás elején szívja fel a lágyító fej és öblíti át a tartályban levő gyantát. A gyanta felületén levő Ca és Mg ionok lecseréli Na ionokra, ezzel regenerálja a gyantát, majd vízzel átöblíti a gyantát (csatornára küldve a sóoldatot), a végső fázisban pedig visszatölti a vizet a sótablettára, ami újra elkezdi oldani a sót, "felkészülve" a következő regenerálásra. Szóval alaphelyzetben a gyanta tölteten átfolyó vízből kivonja a Ca és Mg ionokat. Ilyenkor a víz nem találkozik a sóoldattal, nem tartalmaz a lágyvized sót. Hogy mégis mi az oka a ronda króm felületeknek, nem tudom, de kötve hiszem, hogy bármi köze van a sóhoz. A vízkeménységet érdemes volna megmérni a vízlágyító kimenetén, hogy egyáltalán jól működik-e. Vizes boltban lehet csepegtetős vízkeménység mérő oldatot venni. A neten megtalálható, hogy hogy kell használni.

Előzmény: bekom (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!