Keresés

Részletes keresés

edk440 Creative Commons License 2005.03.09 0 0 5958
Elkezdett velem is szívózni a Bidpay.

Két tranzakciót is megtagadott. Az egyik 27, a másik 12 dollár. Az egyik eladónak majd' 900, a másiknak több mint 100 pozitívja van. Fogalmam sincs, mi a fene alapján döntöttek így (valószínűleg egy automata, mert nem hiszem, hogy most, náluk éjjel humanoidok ellenőriznék a tranzakciókat).

Az egyiket tegnap este is próbáltam meg ma reggel is.
Dhokthol Genya Creative Commons License 2005.03.09 0 0 5957
Csináltunk már valami ilyesmit, és sikerült a változtatás, de volt valami biztonsági link ahova kattintani kellett az ellenőrzőlevélben. Az emlék halvány, de ment a dolog.
Előzmény: Skywalker. (5956)
Skywalker. Creative Commons License 2005.03.09 0 0 5956

Sziasztok!

 

Meg szeretném változtatni az eBaynél megadott mail címemet.

Végig is csinálom a webes felületen a procedúrát, nem ingyenes mailcím, szal az eBay elfogad, ki is írja, h várjam meg az új mailcímemre az ellenőrző levelet és minden OK. Persze a biztonság kedvéért a jelenlegi címemre is megérkezik a tájékoztatás a változásról, de az új címre csak nem jön meg semmi... Így a módosítás mégsem történik meg.

Spamszűrést, mindent kikapcsoltam, más címre hibátlanul módosít, és már a szerveren is megnéztük, de nem jön az eBaytől levél az új címemre.

Van valami ötletetek,  mi lehet a baj?

Esetleg hova írhatok az eBaynek ezügyben?

 

köszi

 

_Coco_ Creative Commons License 2005.03.09 0 0 5955

Sziasztok!

 

Tudje-e valaki, hogy ha Svájci embertől veszek úgy 40 Eurónyi cuccost az ebay-en

és egy német címre küldetem (az olcsóbb posta miatt),

de én fizetem itthonról utalva, akkor mi a helyzet az ÁFÁ-val, illetve az esetleges VÁM-mal ? 

(a német barátomnak akihez megy a cucc, annak nem bonyolítanám meg az életét ha lehet...meg a magamét se)

 

köszi.

Dhokthol Genya Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5954

Ez a paypal jópofa dolog, de ezt hogyan lehet aktiválni, vagy hogyan lehet ilyen számlám (?). Az, hogy itthonról nem üzemel az ok, de kint hogyan?

 

A telefon eladáshoz: Ha eladsz, akkor tuti megkapod a lóvét, mert csak akkor küldöd a telót, ha megjött a lé. Más kérdés, hogy a szállítás miatt nem lesz feltétlenül nyerő az árú. Esetleg érdemes egy free szállítással meghirdetni, csak nehogy többe kerüljön, mint amit adnak érte....

tangerine Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5953
Ja, akkor az 1900-as. Nem lehet állítani a sávot rajta 900-ra és/vagy 1800-ra?
Előzmény: golya1 (5952)
golya1 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5952

Sziasztok!

Látom,hogy Ti nagyon értetek az Ebay-en történő adás-vételhez.Tudnátok nekem segíteni egy Ebay-en vásárolt telefon eladásában mivel Amerikából vásároltam, de Magyarországon nem igazán müködik, mert nem kultíválja a 900Mhz-et.Hogy lehet Ebay-en eladni valamit ,hogy a pénzt meg is kapja az ember?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Gólya János

garfieldka Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5951
A költség a többszörös utalgatás ára volt. De végül megtérítették, mert nem az én hibámból küldözgették.
Előzmény: Youme (5950)
Youme Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5950
"A költségeim meg nőttek."

Hú ez nem hangzik valami jól. :-( Nekem megkapta a pénzt az ember. Ez azért gondolom azt jelenti, hogy ez bizonyos költség után: STOP!
Előzmény: garfieldka (5949)
garfieldka Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5949

Jártam. Nem ugyanígy. Szeptemberi vásárlásom ellenértékét tévesen kétszer utalta át az OTP a külföldi eladónak. A story hosszú, mint a vonatfütty. Októberben egy másikat ismét elutaltak. Reklama, reklama hátán. A költségeim meg nőttek. Végül a pénzt megtaláltam, az eladóval lerendeztem. A költséget az OTP megtérítette. Most zárult a dolog. Eddig nem használtam a számlám, nehogy megint összekavarjanak valamit.

 

Előzmény: Youme (5945)
Youme Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5948
Ja és egy ötlet.

Lehet hogy volt már róla szó. Össze szedném az okos dolgokat innen, láttam egész jó GYIK-ok voltak régebben és feltenném őket valami (aránylag) érthető formában a web-re. Ha új emberek jönnek kérdeznek, lehetne nekik (mindig) a link a válasz. Én vállalom, hogy amit itt mutattok régebbi hozzászólásokat felteszem. Eleinte napi, később heti rendszerességgel tudnám frissíteni. Ha valaki lát ebben fantáziát, vagy van ilyen már és megint olyasmiről beszélek amit 1000-szer megbeszélt itt a csapat akkor bocs, :o) szóval ha nincs én szivesen segítek amiben tudok. Első lépésben megcsinálnám a lapot*. Aztán ha az kész feltötenénk infóval. Első lépésben az lene amit el kell dönteni mik legyenek a fő témák? A lényeg, hogy a kezdők ha rámennek aránylag gyorsan, sok infóhoz jussanak.

Mivel ez elsősorban infó oldal lenne szvsz simán elég a HTML, nem kellene bele PHP. Szóval valami nagyon egyszerű, de érthető és könnyen kezelhetőre gondoltam. Szerintem az alapokat olyan 1 hónap alatt meg lehetne csinálni, és utána már csak finomítani kellene. De ha már van ilyen mondjátok a linkjét, mert akkor nem kell vele melózni senkinek. Annál jobb! :o)
Youme Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5947
Igen! Nagy mázlim volt, hogy valami grófságba küldtem (ahol lehet nem is lakik senki rajta kívül) és nem mondjuk Londonba, úgyhogy szerintem is kész csoda, hogy célba ért a pénz!

Van a német e-bay oldalon az a sárga [Überweisung+] ikon, ami ha jól tudom azt jelenti, hogy alapból meg van az eladó bankszámla-száma amikor megnyered a cuccot. Máshol is van ilyen, mert még nem láttam sehol? (Angol, USA)
Előzmény: narancsmacek (5946)
narancsmacek Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5946

Hat bankszamlaszam nelkul utalni csak nevre cimre eleg lutris en biztos nem tennem meg valahogy a jozan esszel is ellenkezik. Pl ahol az egyik haverom lakik a szollo u.-ban levo megapanelban ott van olyan lepcsohaz ahol 3 db K. Pista lakik (egyik pl o) es ha nincs emelet ajto rairva a boritekra akkor a postas sem tudja hova dobja. Mindezt a bankra bizni, hogy deritse ki en mit is akartam...

 

Inkabb forditva gondolnam, a bankszamla a kotelezo es egzakt, e melle a nev (+cim) nem is kell hisz a bank szamara az kozombos. Lenyeg, hogy az altalam megadott szam legyen korrekt (ha meg eleirtam azaz en bajom, max kerdezzen ra megegyszer). Jo tudom nekem is biztonsagot ad ha latjak, hogy tok mas a nev (+cim) mint ami a bszlahoz tartozik (de kotelezo aze ne legyen). En mint elado pl. nem orulok, hogy akarki jottmentnek ki kell adnom a cimem, ott a bszl az egyertelmu es nem kell parazni hogy hosszu ö vagy rovid meg egybeirjak vagy kulon stb.

 

Előzmény: Youme (5945)
Youme Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5945

Na leírom a legutóbbi "kálváriámat" amit persze csak magamnak köszönhetek, de szerencsére jól végződött. A lényeg az, hogy tanulságképpen tessék megfontolni az itteni "öregek" jótanácsait, mert ku...ára igazuk van amikor azt mondják, hogy "Mindent csak ésszel, jól körbe érdeklődni és csak utána licit !" ellenkező esetben tanulópénz 1000-el!

Szóval: 28-án OTP telebank internetes ürlapján átküldtem angliába 68 fontot. Az eladóm azonkívül, hogy megadta a postacímét nem nagyon volt hajlandó más módot elfogadni. PayPal meg ugyebár nekem nincs. Hát rendben, akkor utalok a címedre bankszámla szám (IBAN/SWIFT pláne) nélkül. Szóval beírtam nevét, címét, összeget és küld. Gondoltam ha kell (azaz kötelező) bankszámla is, majd legfeljebb nyávog az OTP szoftver. Na ja! :o)

 

Tranzakció végrehajtva, még lestem is hogy csak 4000 körüli a költsége ennek, míg egy normál IBAN-os "másik angolnak" 6800 volt előző nap kb 60 font. Tegnapig meg is voltam nyugodva, aztán délután mikor itt kérdeztem a "hülye" kérdésem és senki nem válaszolt, végül felhívtam a Help-Desk-et, hogy miképpen kapja majd meg az én "harmadik angolom" - neki még nem adtam fel semmit, egyelőre zöld WU nyomtatvány nézegetős :-) majd a pénzt ha megint így küldöm neki bankszámlaszám nélkül. Erre kiderült hogy sehogy, így nem is lehet utalni és a pénzem nagy valószínűséggel egy úgynevezett "parkoló számlán" aszalódik. Továbba lehet, hogy vissza sem kapom soha, és ő ebben nem  is tud segíteni utánanézni, stb. Na ezt közölte velem este a csaj. Hurrá! Na gyorsan levél az eladónak, hogy nagy gáz van. Nem sikerült a küldés és, hogy fizetni szeretnék mindenképp, WU mehet-e felé? Ma reggelig semmi válasz. Reggel hívom az OTP-t és végre egy hozzáértő ember segített kinyomozni, hogy a pénzem már az eladóm bankjában van, és az eladóm egy csekket fog kapni amivel beválthatja a 68 fontot. Tehát nem veszett el a pénz, nincs is parkoló számlán, ott van ahová küldtem. Már akartam írni a következő levelet (azon agyaztam pont mennyire fog idiótának, vagy valami szélhámosnak nézni), mikor jött egy e-mail az eladótól hogy tegnap megkapta a pénzt és már fel is adta a cuccot biztosítva postán. Huhhh. 

 

Fogalmam sincs hogy sikerült mégis a transzfer, gondolom hogy lesz még plusz költsége is felém, mindenesetre így soha többé nem utalok, mert ez szerintem olyan mint a dobókocka. Pedig régebben kaptam én is olyan levelet az MKB-től, hogy Canadából pénzt küldtek nekem (olyan aki nem tudta a számlaszámom) és mehetek érte. Végülis ott is kinyomozták egymás között a bankok hogy mi az én devizaszámlám! Járt valaki hasonló cipőben?

edk440 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5944
Tulajdonképp a paypallel bárkihez olcsón el lehet juttatni pénzt. Elsődleges területe az ebay, de pl. shareware-regisztrációhoz is alkalmazzák. Komoly cégek nem, azok közvetlenül fogadják el a kártyát. (Néhány ebayes eladó is képes erre.)
Előzmény: Törölt nick (5943)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5943
Akkor csak ez az ebay, paypal-os?
Előzmény: edk440 (5942)
edk440 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5942
A legtöbb webes áruház ilyen.
Előzmény: Törölt nick (5941)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5941
Vannak olyan vásárlási lehetőségek, ahol csak egyszerűen a bankkártyám számát kell megadni és még jó az oldal is? Ergo érdemes ott vásárolni?
Előzmény: Törölt nick (5933)
raider Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5940
Ebben igazad van, biztos jó emberek az angolok is, de nekem a legtöbb fucsaság velük volt, és csak nagyon kevéstől tudtam vásárolni valamit az ebayen. Ez egy példa volt, de számos esetben szimplán nem is válaszoltak a levelemre, vagy kevertek összevissza pl. a fizetéssel, kiírták hogy money order, aztán rákérdeztem, és csak paypalt volt hajlandó elfogadni, stb. Németekkel (akiket bevallhatom, amúgy sosem kedveltem annyira erősen) sosem volt semmilyen ilyen bajom, a végletekig korrektek voltak. Nyilván ez személyes tapasztalat, és mint ilyen, torzított, másnak más a tapasztalata, azért vagyunk, hogy okuljunk, és tanuljunk egymástól, és a végén egységbe forr a világ és a dal. :-) De addig....
Előzmény: Lackó koma (5937)
Youme Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5939
Szerintem ezt csak viccből írta. Nincsen velük semmi baj!
Előzmény: Lackó koma (5937)
vomit Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5938
ha kibir meg 1-2 napot, akkor vallalom.
Előzmény: ukillingmemekillingu (5936)
Lackó koma Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5937
"...angolokkal vigyázni"

Nem akarok védeni senkit, és kötözködni sem igazán, csak nem értem, hogy az efféle történetekböl hogyan következnek ilyen általánositások.
Nekem kb. 20 vásárlásom volt angol eladótól mindenféle zökkenö nélkül. Akkor most mondjam azt, hogy az angolokban tessék megbizni?
Szerintem mindig mindenkivel vigyázni érdemes, az ésszerüség határain belül.
Előzmény: raider (5935)
ukillingmemekillingu Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5936
hali!

van vki aki meg tudna oldani neke m1 paypalos utalást??
nincs nag zséről szó.Mindössze 30k körüli.

Ha vki tud vmi okosságot szóljon!


köszönet!

raider Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5935
Nekem angollal az volt a csúcs, amikor CD-t rendeltem, 15 font értékben, elment a WU-t felvenni, megbüntették tilosban parkolásért 30 fontra, és utána le akarta mondani az egész bizniszt (pénzt nem vette fel, mert nem adták neki oda, a helyi WU-s csiken bénázott valamit, erre megsértődött és elrohant). Nagy nehezen kikönyörögtem hadd küldjem el postán, borítékban...angolokkal vigyázni.
Előzmény: Youme (5922)
edk440 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5934
Persze, mert azt ismerik, használják sokan, és az ebay is azt nyomja. Merthogy az övé.

Hogy egy új rendszer elterjedjen, óriási reklámkampány kell.
Előzmény: Törölt nick (5933)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.07 0 0 5933
És ez mi: http://www.stormpay.com/ Azt írják, hogy Paypal helyett. Mostanában vásárolni akarok egy-két oldalon, olyan dolgokat amiket ittthon nem is lehet kapni. De mindenhol Paypal van feltüntetve!
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.07 0 0 5932
Azt szeretném megkérezni, hogy hol lehet egyszerűen bankkártyával fizetni? Milyen oldalakon? Gondolok itt Amazon stb... És hogyan lehet fizetni a ebay-en? Melyik a leggazdaságosabb. Nekem sajna CIB illetbe OTP kártyám van, az ERSTE-t most szüntettem meg, pedig ott a külföldi átutalás csak 1500 Ft volt, a CIB-nél 5000 Ft
Youme Creative Commons License 2005.03.07 0 0 5931
Köszi.
Előzmény: edk440 (5930)
edk440 Creative Commons License 2005.03.07 0 0 5930
Kapsz egy negatívot, esetleg feljelentenek non-paying bidderként. Egy ilyenért nem törölnek.
Előzmény: Youme (5928)
edk440 Creative Commons License 2005.03.07 0 0 5929
Angliába sajnos nem.
Előzmény: Youme (5926)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!