Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kóbor Creative Commons License 2010.11.07 0 0 7913

Dizelt használ itt valaki? (rajtam kivül)  :)

kismiki Creative Commons License 2010.10.15 0 0 7912
Chevrolett Lacetti Wagon gyári csomagtér elválasztó háló eladó, új állapotban, 15000Ft-ért.
Tel.:06-20/365-3675
Jansike Creative Commons License 2010.10.13 0 0 7911
EGR szelepet pucold meg, ha nincs változás próbáld ki, hogy lezárod a szelepet.
Itt találsz hozzá segítséget
Előzmény: ferencke66 (7910)
ferencke66 Creative Commons License 2010.10.13 0 0 7910
helo, zsolt. 3 4 5 fokozatban is. majdnem ojan mindha fordulat számtol fügene, 1500és2000 ford/perc közöt egyenletes gáznál.
zsolt160matizos Creative Commons License 2010.10.13 0 0 7909
Milyen fokozatban?
Előzmény: ferencke66 (7908)
ferencke66 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 7908
sziasztok. segittségeteket szeretném kérni a következökben.nekemis egy láceti sw 16 os kocsim van. a gondom a következö lene. ha 50km/ora sebeségel megyek vele akor elkezd rángatni.ez ojanérzés mintamikor motorfékre,majd ismét gáztadnák neki. a kocsin már volt szelep csere. és a cset lámpasem gyulad ki. havalaki tud segitsen, elöre is köszönöm. ferencke66.
zsolt160matizos Creative Commons License 2010.10.05 0 0 7907
A bioetanolnak nincs akkora energiatartalma mint a benzinnek, és ezeket a motorokat BENZINRE állították be! Mivel ilyen kevés energiát hordoznak, ezért nő meg a fogyasztás is. Ez miatt a karburátoros autóknak cserélik a fúvókáit nagyobbakra, illetve állítanak az előgyújtáson, ezt az ECU megoldja valamilyen szintig.
Miért is jó?? Mivel átalakítóval sem biztos, hogy normálisan fog üzemelni 100% etanol mellett a kocsi (hallottam mástól), így az 50-50 keverés mellett nem hagy sok pénzt a zsebedbe, viszont kapsz egy "zöldebb" kocsit, ami mondjuk egy kopottabb motorral is átmegy a zöldkártya vizsgálatnál! Ellenérvek:
" * A bioüzemanyagok előállítása nagy mennyiségű fosszilis energiahordozó felhasználását igényli, és ebből adódóan jelentős mennyiségű üvegházgáz kerül a légkörbe, szinte teljesen kompenzálva a bioüzemanyagok által "megtakarított" mennyiséget.
* Az energetikai célú növénytermesztés monokultúrákhoz vezethet.
* A termesztés nagy mennyiségű N2-forrás és egyéb műtrágya, valamint növényvédő szerek használatát teszi szükségessé, ami jelentősen megterheli a talajt és a vízbázist (nitrátok stb.). Terhelődik továbbá a légkör is, méghozzá a N2O üvegházgázzal és ammóniával, amely a savas esőkhöz járul hozzá.
* A bioüzemanyagok előállítása sokkal drágább, mint az üvegházgáz kibocsátás csökkentésének egyéb lehetőségei. "
"Negatívumként szokás említeni, hogy élelmezési célra használható növényeket, táplálékokat felhasználni üzemanyag-gyártás céljára akkor, amikor a Föld jelentős népessége éhezik – egy etikai vonzatú dilemma."

Forrás: Wikipédia, bioetanol.hu
dolfiazöreg Creative Commons License 2010.10.04 0 0 7906

Hát ennek neve nincs. Úgy kaptam kipróbálásra egy opelestől. Neki sem működött.

Nekem se jött be. Beállitások sokaságát próbálta a szerelő de nem boldogult vele.

Kivesszük belőle szervizkor.

Jó utat Mindenkinek. Érjetek haza!

Előzmény: Jansike (7905)
Jansike Creative Commons License 2010.10.01 0 0 7905
Milyen átalakító? Én visszamennék a beszerelőhöz, hogy állítsa be rendesen. Ha nem tudja, kérd vissza a pénzt.
Előzmény: dolfiazöreg (7904)
dolfiazöreg Creative Commons License 2010.10.01 0 0 7904

Üdvözlöm a MÁRKATÁRSAKAT!

Hát kipróbáltam a bioetanolt többféle képpen. próbáltam felesbe járni vele. /később kiderült hogy ez jáható út/. Tetettem bele kütyüt hogy tudjak csak etanollal járni. Na netudjátok meg hogy mit csinált a motor. A szivem szakadt meg a kinlódásától. Volt már a végén még szervizlámpa is /sárga/. Ekkor lett rátankolva rendes benzin, és lőn csoda megjavult az autó. A szervizlámpa sem világit. Azóta igy járunk vele. Kütyü benne, felesbe az etanol meg a benzin. És igy 10-11 liter. Ez a története az etanolos átalakitásnak.

Jansike Creative Commons License 2010.10.01 0 0 7902
Szerintem neked a szelepek ragadnak le a koromlerakodástól.
Ezt olvas el és próbáld ki.

http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=68

Pénzbe nem kerül és valószínűleg segíteni fog.
Előzmény: Törölt nick (7901)
Jansike Creative Commons License 2010.10.01 0 0 7900
Jó lenne tudni, miért világit a sárga lámpa, mi a hibakód?
Előzmény: Törölt nick (7899)
littlejohn Creative Commons License 2010.10.01 0 0 7898
Sziasztok!
Hátsó lengéscsillapító csere után ropog a futómű. Mi lehet a gáz?
Real Putyur Creative Commons License 2010.09.19 0 0 7897
Csakhát az egy kicsit olcsóbb... :-) Kb. 10 literes etanolfogyasztásnál ugyanott tartasz anyagilag (átalakítás nélkül).
Előzmény: zsolt160matizos (7896)
zsolt160matizos Creative Commons License 2010.09.19 0 0 7896
Etanolból meg többet eszik!
Real Putyur Creative Commons License 2010.09.19 0 0 7895
Szerintem örülj annak a 7,5-8 liter/100 km-nek. :-) Én csak ritkán tudok itt a városban 8 l alá menni...
Előzmény: Törölt nick (7894)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.19 0 0 7894

Sziasztok!

Érdeklődnék arról, hogy valakinek van e tippe Lacetti 1.4 16v átlagfogyasztásának csökkentésére. Az én átlagfogyasztáson 7.5 - 8 .

Van valakinek gáz vagy bio etanol átalakitás? Tapasztalat?

Kösz a hozzászólásokat!  Üdv mindenkinek.

Real Putyur Creative Commons License 2010.09.05 0 0 7893
Hátha azóta megjött valakinek a kedve; meghát az árral is lejjebb mentünk:

"Eladósorba került Atyám autója, hátha pont ilyenre fáj a foga valakinek:

CHEVROLET LACETTI SX 1,4i (benzines)
4 ajtós (sedan), ezüst színű
2006 februári, 61500 km-rel, folyamatosan, szakszervízben vezetett szervízkönyvvel.
Első tulajdonostól, garázsban tartott, nemdohányzó, megkímélt autó, törve nem volt, csak apróbb sérülések (részben kijavítva).
BLAUPUNKT gyári CD-rádió, távirányítós centrálzár, immobiliser, elektromos ablakemelők elöl, manuális klíma.

Irányár: 1,5 MFt." --- HELYETT: 1,4 MFt.
Előzmény: Real Putyur (7868)
stibcsi 2 Creative Commons License 2010.09.04 0 0 7892
Szervusztok lacettis sorstársak
Olyan promlémám jelentkezett,hogy tövig nyomom a gázpedált induláskor és csak lassan gyorsul.
Ez így megy pár váltásig utána már rendesen gyorsul.
DE a motor kontrol lámpám nem világít
Volt e valakinek hasonló tapasztalata és mi volt a hiba.
Ormió Creative Commons License 2010.08.27 0 0 7891
Bocsánat rossz fogalmazásomért, helyesen: kiegyenlítő tartály. De a név a lyukon mit sem változtat...
Előzmény: Ormió (7890)
Ormió Creative Commons License 2010.08.27 0 0 7890
Sziasztok,
csak az érdekesség kevéért: meglett a probléma. Ami ugye abból állt, hogy ismeretlen helyre távozott a hűtőfolyadékom. Nos, a hűtő tartály volt lukas! Kicsit tágulhatott a luk, mert most már látni lehetett, amint egy igen vékonyka sugárban spriccelget ki a lé. Döbbenet, hogy lyukadhat ki így egy műanyag öntött tartály az oldalán!
:-) Ormió
Real Putyur Creative Commons License 2010.08.17 0 0 7889
"... Ha azt mondják, hogy vigyem be reggel a kocsit és délután négy körül mehetek érte, akkor ez nehezen megoldható. ..."

Keress egy másik szervízt... :-)
Nekem eddig a leghosszabb várakozásom 3,5 óra volt. Verni kell az asztalt, hogy Neked meg KELL várnod az autót, és iparkodjanak.
Előzmény: Beren (7888)
Beren Creative Commons License 2010.08.16 0 0 7888
Ezért kell a szervizmunkák ideje alatt a kocsi mellett állni!

Ha azt mondják, hogy vigyem be reggel a kocsit és délután négy körül mehetek érte, akkor ez nehezen megoldható.

Azt biztos nem cserélték 60.000 km-nél, mert ha jól emlékszem 120.000-nél kell.

Sajnos nem, 60 ezrenként kell. Boldog is voltam, nem két forint a dolog...

Ha ennyire nem bízol abban a szervizben, miért nem szervizelteted másikban a kocsit?

Mert eddig eszembe sem jutott, hogy átvernek. Korrektnek tűntek, ott vettem a kocsit, mindig hozzájuk vittem, ráadásul egy ismerős is volt ott régebben.

Viszont tökmindegy, hogy milyen gyertyát tekertek be a 75ezres szerviznél, azt nem hiszem, hogy egy új gyertya 4-5 ezer kilométer után tönkremegy...
Előzmény: Sarkany (7883)
ottokar5 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 7887

Sziasztok !

4 db használt, jó állapotú,  Chevrolet Lacettire való 195/55 R15 -ös Hankook nyári gumi eladó. ( az autó eladásra került)

Átvehető : Göd és környéke ( Pest megye )

Irányár : 20.000,- Ft a 4 db

ottokar5@indamail.hu

20/3362601

Sarkany Creative Commons License 2010.08.16 0 0 7886

Vezérléscsere 60.000km vagy 4 év!

Nyilván, rosszul emlékszem. Van már egy ideje, hogy eladtam a Lacettit. :)

Előzmény: Jansike (7885)
Jansike Creative Commons License 2010.08.15 0 0 7885
Szervize válogatja, milyen gyertyát használnak (Bosch-NGK), nekem NGK volt a gyári.

Vezérléscsere 60.000km vagy 4 év!
Előzmény: Sarkany (7883)
zsolt160matizos Creative Commons License 2010.08.15 0 0 7884
Matizban és az Aveomban Bosch van gyárilag.
Sarkany Creative Commons License 2010.08.15 0 0 7883

gyárilag milyen gyertyát tekernek a motorba?

A gépkönyv, Műszaki adatok fejezetében megtalálod.

mennyi az esély arra, hogy a kötelező szerviz esetén Bosch gyertyát tekerjenek a régi helyére?

Nulla, hacsak, nem az van gyárilag előírva (de nem az van).

honnan tudhatom, hogy a szerviz mindig korrekten megcsinált-e mindent?

Ezért kell a szervízmunkák ideje alatt a kocsi mellett állni!

hogy 60 ezernél tényleg kicserélték a vezérműszíjat

Azt biztos nem cserélték 60.000 km-nél, mert ha jól emlékszem 120.000-nél kell.

Ha ennyire nem bízol abban a szervízben, miért nem szervizelteted másikban a kocsit?

Előzmény: Beren (7882)
Beren Creative Commons License 2010.08.15 0 0 7882
Kösz a tippet.

Hála az aprószenteknek, nem ez volt a probléma. A sógoromnak (aki egyébként elektronikai mérnök és semmi köze az autószereléshez) megemlítette, hogy ha hideg motornál jelentkezik a probléma, akkor érdemes megnézni a gyertyákat, mert hidegen nehezebben keletkezik a szikra, de ha bemelegszik, akkor minden megjavul. Kicseréltem a gyertyákat és - hipp-hopp - úgy tűnik, most minden rendben.

Viszont ezzel kapcsolatban volna még két kérdésem. Egyrészt lehet tudni, hogy gyárilag milyen gyertyát tekernek a motorba? Másrészt mennyi az esély arra, hogy a kötelező szerviz esetén Bosch gyertyát tekerjenek a régi helyére? Merthogy erősen az az érzésem, hogy a kocsimban most lett először gyertya cserélve, pedig már majd' 80 ezer kilométer van benne. Viszont ha ez a helyzet, akkor honnan tudhatom, hogy a szerviz mindig korrekten megcsinált-e mindent? Pl. hogy 60 ezernél tényleg kicserélték a vezérműszíjat, vagy csak kifizettették a súlyos pénzt, nekem meg majd szétveri a motort az elszakadó vezérműszíj?...
Előzmény: Sarkany (7881)
Sarkany Creative Commons License 2010.08.13 0 0 7881

Volt hasonló problémám.

A szervíz nem lelte a hibát, csereberéltek mindent, de a jelenség csak nem szűnt meg. A számítógép sem jelzett semmit. Hosszú vajúdás után a szervízvezető spekulatív úton kisütötte, hogy kicsi az üzemanyag nyomása. Kicserélték a benzinszivattyút és a jelenség elmúlt.

Előzmény: Beren (7880)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!