Keresés

Részletes keresés

tapena Creative Commons License 2002.11.29 0 0 14
Ja, amit kihagytam: Graz-ban kb. másfél euro a jegy a reptérig, Londonban meg a Stansted-express a repülőtér épületének "alagsorából" indul.
Előzmény: Tevemadár (12)
tapena Creative Commons License 2002.11.29 0 0 13
Tevemadár:
Kb. fél-háromnegyed óránként indul a Graz-i vasútállomásról a reptér felé vonat, a második megállónál kell leszállni (de ott már lehet látni az irányítótornyot, nem lehet eltéveszteni). Egy 2-3 perc gyaloglás (van tologatós kocsi a cuccoknak :), és ott is vagy.
A Stansted-ről a Liverpool-vasutállomásra a Stansted-expressel tudsz eljutni, a jegyet már a repülön megveheted olcsóbban (asszem 18 font volt a retur). Gondolom onnét indul Skóciába a vonat, bár ezen a területen nem vagyok ismerős.

Bár a te helyedben én Skóciába is Ryanair-géppel mennék! Pl. a Stansted-ről 2 óránként indul gép Glasgow -ba, és megnéztem, egy retur jegy illetékkel csak 18 fontba kerülne, a vonat viszont tuti hogy 2-3-szor többe (bár ha beleszámolom, hogy akkor nem kell megvenned az ugyancsak 18 fontos vonatjegyet sem a londoni vasútállomásig, akkor mégtöbbet spórolsz).

Előzmény: Tevemadár (12)
Tevemadár Creative Commons License 2002.11.29 0 0 12
tapena:

Megtudnád mondani nekem, hogy Grazban, a vasútállomásról hogy lehet kijutni a reptérre?
Illetve a Stansteadről, hogy lehet vasútra szállni?
Nekem is ingyenjegyem van, jövőre tervezek én is hasonló utat (én Skóciába szeretnék eljutni, a Stanstead -ről vonattal!)
Nagyon hálás lennék az információidért!
Előre is köszönöm!

tapena Creative Commons License 2002.11.28 0 0 11
Sziasztok,
Ma jöttem haza a Ryanairral Londonból. 20-án mentem, Graz-ig vonatoztam (Szfvár - Szombathely - Szentgotthárd - Graz). Ingyenjeggyel utaztam (összesen 11000 ft volt mindent beleszámítva). Teljesen korrektek, szinte új gépeket járatnak, tehát minden OK, csak ált. 1/2 - 3/4 órás késéssel mindig számolni kell.
Visszafelé a gépünk (barátommal voltam) 26-án indult, amit szépen lekéstünk (12:00 -kor indult, mi 11:50 -re értünk a Stansted-re). Fejenként 40 fontért átírták a köv. napra a dátumot, így egy teljes napot ott kellett töltenünk a repteren. Szörnyű volt... Másnap végre felszálltunk, de mivel 3/4 - 1 órás késéssel ért Grazba, így visszafelé csak Szombathelyig jutottunk el, és ott is el kellett töltenünk egy éjszakát (a város egyetlen non-stop kocsmájában :). Végül 1,5 napos késéssel ma hazajutottunk.

Ha valaki így fog Londonba utazni, több szerencsét kívánok neki, mint nekünk volt!

bldbld Creative Commons License 2002.11.27 0 0 10
Nem kell tőlük félni. Azért ilyen olcsóak, mert egyszerűen sokkal kevesebb kiadással dolgoznak, mint mások. Nyugat-Európában (és most már Szlovákiában is) féltucat ilyen társaság van. A Ryanair tudtommal lényegesen több utast szállít, mint pl. a Malév, és teljesen rendben működnek.
el mariachi grande Creative Commons License 2002.11.27 0 0 9
Örülök,hogy úgy véled nyugaton olyan f@sza minden,biztos van igazság abban amit mondasz!
De nem az általános magyar mentalitás(milyen az?) miatt kerestem az ajánlatok hátúlütőit,hanem mert még soha nem hallottam a Ryanairről,és korábban voltak már negatív tapasztalataim mind légitársaságoknál,mind pedig utazási irodáknál!

Előzmény: totoo (8)
totoo Creative Commons License 2002.11.26 0 0 8
nem kell felni toluk, hiresen korrekt tarsasag. nagyon jo helye van a koztudatban itt (Anglia). otthon annyira nem ismert, mivel nem repul MO-rol, es az altalanos magyar mentalitas szerint ha valami ilyen olcso, akkor az csak atbaszas lehet (sajnos ezt van mire alapozni...). hat ez nem az. itt, nyugaton ez kicsit maskepp megy, szerencsere :)))
rengeteg dijat meg mindetfelet nyertek mar, es mindenki csak ajanlani tudja.
de azert egyetek-igyatok az ut elott, mert egy szimpla kave tobb, mint 10euro on board :))
Előzmény: el mariachi grande (7)
el mariachi grande Creative Commons License 2002.11.25 0 0 7
szivesen lemondok ezekről a szolgáltatásokról,ha ilyen olcsón utazhatok!Előszőr nem akartam hinni a szemenek amikor megnéztem a honlapon az ajánlatokat,mindenhol a "dolog" hátulütőjét kerestem
köszi ,hogy szó van róla itt a fórumon,nemsokára irány London Ryanairrel!!

Előzmény: bldbld (3)
bjump Creative Commons License 2002.11.24 0 0 6
Mi nov. 16-án mentünk Grazból Londonba, de Stansteden akkora volt a köd, hogy Gatwickre ment a gép (120 km-re, D felé), a Ryanair ingyenbuszt indított Stanstedre. Pedig ez is a 0,01 EUR-os jegy volt. Nekem nagyon szimpatikus a társaság, csak oda-vissza is késtünk egy órát.
totoo Creative Commons License 2002.11.21 0 0 5
az az egyetlen, amin nem sporolnak. egyebkent hihetetlen, hogy mekkora reszet teszi ki ez a sok jarulekos aprosag a jegy aranak...
Előzmény: em (4)
em Creative Commons License 2002.11.21 0 0 4
.. azert remelem a repulogepek karbantartasi koltsegein nem sporolnak...... :))
Előzmény: bldbld (3)
bldbld Creative Commons License 2002.11.21 0 0 3
Miért baj az, ha a Malévnak nem tesz jót? A Malévnak főleg az nem tesz jót, hogy nincsenek piaci viszonyok, és nem kényszerülnek rá a nyereséges gazdálkodásra.
A Ryanair egyébként sok "apróság" miatt tud olcsó lenni: nem tartanak fenn városi irodákat; nem használnak készpénzt; nem nyomtatnak ki repülőjegyet, ami hosszabb távon pénzmegtakarítás; olcsóbb repülőtereken szállnak le; gyorsítják az utasok beszállását, tehát egy gép rövidebb ideig áll a földön, tehát jobban kihasználják a gépeket; nem adnak kaját, tehát gyorsabb a gép indítása; nem adnak el átszállójegyet, tehát nem kell aparátust eltartani az elveszett csomagok követésére; soha nem fizetnek senkinek kártérítést; a személyzetnek nem fizetnek külföldön szállodát stb stb stb.
totoo Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2
az ingyen jegy csak egy bizonyos idotartamban valo repulesre vonatkozik. karacsony meg kornyeke nincs benne. ezert a legtobb ember ugy repul, hogy az egyik jegyet ingyen kapja, a masikert meg fizet rendesen (horribilis Ł20-ot). pl en is igy csinalom. meg bizonyos napok, pl. pentek, szombat asszem nincs benne az akcioban. szoval a fizetosokbol tudjak ezt is fedezni. amugymeg nem rossz reklam (no nem mintha a ryanairnek szuksege lenne barmifele reklamra...)
Előzmény: em (0)
totoo Creative Commons License 2002.11.18 0 0 1
hmmm, ezt mintha egy masik topicban emlitetted volna mar :)
na mindegy, a ryanair magyarorszagon problema eleg osszetett. a jogi akadalyok az euba lepessel elharulnanak, de mondjunk annyit, hogy a malevnek nem tenne tul jot, a tobbit mindenkinek a fantaziajara bizom.
Előzmény: bldbld (-)
em Creative Commons License 2002.11.18 0 0 0
biztos nagyon tudatlan vagyok, de azért félve megkérdem:
hogyan éri meg bármilyen légitársaságnak ingyen adni a jegyeket? akkor miből finanszírozza a felmerülő költségeit?

(ezt csak ugy kivancsisagbol kerdezem,mert total nem fer a fejembe...)

Előzmény: bldbld (-)
bldbld Creative Commons License 2002.11.18 0 0 topiknyitó
Mostanában megint "ingyen" vannak a repülõjegyek (www.ryanair.com), ami azt jelenti, hogy csak az illetéket kell fizetni, ami 9250 forint Londonig (Grazból).

A hírek szerint már nagyon tervezi a Ryanair, hogy Magyarországra is repül, de még semmi sem biztos.

Január 22-én (szerdán) megyek Grazba, és 27-én (hétfõn) vissza Bp-re. Két hely még van az autóban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!