Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9375

Igényt tart az Amerikának nyújtott hitelei azonnali visszafizetésére – aranyban,

 

Legalább annyit illene tudni,hogy a dollár mögött már évtizedek óta nincs aranyfedezet,úgyhogy ha valaki egyösszegben kéri,max nyomnak neki dollárt a játéknyomdán.

Előzmény: A810 (9232)
loding Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9374

ott van az egész szekta a környékről ?

:-DDDD

Előzmény: perkelto (9369)
BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9373

Az Index így tájékoztat Putyin álláspontjáról:

 

A krími bázisokat elfoglaló katonák szerinte nem oroszok voltak, hanem a helyi önvédelmi erők tagjai. Az új ukrán kormányt legitimnek tartja, de az elnök Janukovics maradt, és ez Putyin szerint csak akkor változik meg, ha lemond vagy meghal. 

 

Mit mondott a hírügynökségek szerint erről valójában?

 

The Russian government is currently engaging with the self-proclaimed govern of Ukraine with the goal of preserving economic ties between the two countries. However, any normal relations would only be possible after Ukraine has fully legitimate branches of government, Putin said. He considers that he has no counterpart in Kiev now, so he personally has no partner to communicate with....The resistance to the authorities in Kiev, which is evident currently in the eastern and southern Ukraine, shows clearly that currently Kiev does not have a nationwide mandate to govern the country.

“Frankly, they should adopt a new constitution through a referendum so that all citizens of Ukraine feel engagement in that process, have an input on the formation of the new principles of how their nation should function,” Putin suggested. “That’s certainly not for us, but for the Ukrainians and the Ukrainian authorities to decide this way or another. I believe after legitimate government is formed, after a new president elected, after a new parliament is elected, they should return to this.”

 

Ezt úgy "fordítani", miszerint Putyin a kormányt legitimnek tartaná - egyértelmű csalás és dezinformáció.

BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9372

Szerintem térj vissza a varégok és Timosenko rokonsági kapcsolatnak taglalásához; a modern történelem kevésbé megy neked.

Előzmény: Törölt nick (9367)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9371

 

Akkor most minden arra utal, hogy putyin beszopta. 

Ráadásul tök fölöslegesen megzuhantatta a rublákot is. 

 

Előzmény: perkelto (9369)
perkelto Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9369

Donyeckben már többen vannak az Ukrajna-párti tüntetők

 

Több mint ezer ember tüntetett ukrán zászlókkal a kelet-ukrajnai Donyeckben a Reuters szerint, miközben azt skandálták, hogy "orosz vagyok és nincs szükségem arra, hogy megvédjenek". Ezzel bizonyára arra utaltak, hogy Putyin elnök az ukrajnai orosz nemzetiségűek megvédésével indokolta a Krím megszállását. A Reuters szerint ez az első alkalom, hogy Donyeckben többen vannak az Ukrajna-párti tüntetők, mint a helyi kormányépületeknek is nekitámadó Oroszország-pártiak.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9368

Az ukrán tengerészek felhívást tettek közé a világ hírügynökségeinek és tömegtájékoztató eszközeinek címezve. Ebben arra emlékeztetnek, hogy a "Szlavutics" és a "Ternopil" még mindig a szevasztopoli kikötőben vesztegel, útjukat a tenger felé továbbra is elállják az orosz fekete-tengeri flotta hajói. Állításuk szerint az orosz hajók mindegyikén felfegyverzett tengerészgyalogosok tartózkodnak.

Utaltak Putyin arra vonatkozó megjegyzésére is, miszerint "helyi önvédelmi egységeknek" nevezte a Krímben megjelent, jelzés nélküli katonai egyenruhába öltözött fegyveresek csoportjait, amelyek blokkolták az ukrán hadsereg egységeinek létesítményeit és mozgását. Idézték Putyinnak azt a mondatát, amely szerint "ilyen egyenruhát és hadifelszerelést bármely boltban be lehet szerezni". Az ukrán haditengerészek visszakérdeztek: "konkrétan melyik boltban lehet egyenruhát, automata fegyvereket, katonai pisztolyokat és gránátvetőket vásárolni az ukrán törvények megsértésével?".

Leszögezték: az ukrán fegyveres erőknek a Krímben szolgáló egységei közül azok, amelyek hűségesek maradtak az ukrán néphez, nem adták át fegyverüket, és nem engedtek át "egyetlen talpalatnyi" területet sem állomáshelyükön.

Eközben a szevasztopoli Belbek nemzetközi repülőtér bejáratánál ukrajnai jelentések szerint felhúzták az ukrán nemzeti zászlót. A twitter közösségi portálon megjelent egy fotó, amelyen ukrán katonák épp a zászlórúdra erősítik a kék-sárga nemzeti zászlót. A repülőtéren tartózkodó, jelzés nélküli egyenruhát viselő katonák nem avatkoztak be a zászlófelvonásba.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9367

Ukrajnának sose voltak igazából működésre képes atomfegyverei. A SZU-nak voltak, és a hirtelen széteséskor egy csomó Ukrajna területén maradt (ahogy Kazahsztán és Belorusszia területén is). Az ölükbe hullottak, de kezelni, karbantartani, működtetni csak az orosz hadsereg tudta őket.

Ukrajna tehát nem "lemondott" egy létező és működő atomarzenálról, hanem csak az ajándékba maradt, de nem működő atomarzenálról mondott le. Persze, zsarolási potenciálnak ez is éppen elég erős volt ahhoz, hogy kizsarolja magának a Budapesti memorandumban leírt területet, benne a nekik jogosan nem járó Krímmel.

 

 

Ez még blődlinek is sok. 

Mert aztán ukrajna volt is abban a helyzetben, hogy állítólag működésképtelen atomarzenállal megzsarolja a SZU-t. Ne viccelj már. 

 

Ajándékba maradt? Micsoda? Ukrajna a SZU része volt, ergo, a SZU nem ajándékozhat önmagának. A valóság az, hogy volt a SZU amelynek része volt ukrajna, de úgy volt része, hogy önálló tagköztársasága volt az uniónak saját vezetői réteggel, döntési jogkörrel, anyám tyúkjával.

 

De ha már ennyire ajándék, akkor 'ajándék' volt ukrajnának sztálin népirtása és a csernobili felrobbant, ma is veszélyt jelentő atomerőmű is. Tehát ilyenformán hadd legyen már 'ajándék' a krím félsziget is amely lényegében tatárok földje és nem az oroszoké. 

 

 

Előzmény: BVNG25 (9364)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9366

Putyin a feleségével Leningrádban találkozott az 1980-as években.
Nem sokkal később - Ludmilla visszaemlékezése szerint - a mai vaskezű vezető olyan zavartan és szégyellősen kérte meg a kezét, hogy már azt hitte: szakítani akar vele, csak nincs bátorsága kibökni a kérést. 1983-ban megházasodtak.

Putyinék házasságáról egy őket jól ismerő német bankárfeleség 2001-ben könyvet adott ki, s leírta, hogy Ludmilla szerint férje egy „vámpír". Putyin meg úgy nyilatkozott: "Emlékművet érdemlő hős lennék, ha három hétig kibírnám Ludmillával." Az orosz elnököt állítólag gyengéd szálak kötik az egykori ritmikus gimnasztikázóhoz, Alina Kabajevához. A 2004-es olimpiai bajnok, Putyin pártjának az Egységes Oroszországnak a képviselője gyorsan kapaszkodott fel a ranglétrán és egy médiavállalkozás elnöke is lett.

A New York Post 2013 elején azt írta, hogy a szerető novemberben kislányt szült Putyinnak, három éve pedig egy fiút is. A viszonyról évek óta cikkeznek a lapok: 2008-ban a Moszkovszkij Koreszpondent azt írta, Putyin külföldön titokban el akarta venni szeretőjét. Az elnök szörnyű haragra gerjedt, vadul cáfolta a hírt, s nem sokkal később a lap megszűnt.

Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9365
BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9364

A közelmúlt szándékos eltorzítása, vagy csak szimpla ismerethiány forog fenn?

 

Ukrajnának sose voltak igazából működésre képes atomfegyverei. A SZU-nak voltak, és a hirtelen széteséskor egy csomó Ukrajna területén maradt (ahogy Kazahsztán és Belorusszia területén is). Az ölükbe hullottak, de kezelni, karbantartani, működtetni csak az orosz hadsereg tudta őket.

 

Ukrajna tehát nem "lemondott" egy létező és működő atomarzenálról, hanem csak az ajándékba maradt, de nem működő atomarzenálról mondott le. Persze, zsarolási potenciálnak ez is éppen elég erős volt ahhoz, hogy kizsarolja magának a Budapesti memorandumban leírt területet, benne a nekik jogosan nem járó Krímmel.

Előzmény: finom_rakottkrumpli (9363)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9363

"Ilyen értelemben az annektálás egyben a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozására létrejött rendszerre mért csapás. Az atomhatalmak nem képesek többé garantálni azon országok biztonságát, amelyek lemondtak az atomfegyverekről"

Biza, ha Ukrajnának lennének még rakettái, Putyin nem pattogna. Ha Ukrajna meg akarja őrizni a függetlenségét, muszáj a NATO-hoz csatlakoznia; ebben a helyzetben nem maradt más választása.

Előzmény: yaouank (9344)
BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9362

Vagy egyszerűen: mikor fejezik be a Szíria elleni külső és igen véres agressziót, azok, akik most annyira kifogásolják elítélik Oroszország krími fellépését?

Előzmény: NO11FNA (9360)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9361

Nincs ebben semmi meglepő. Az itteni topiklakók nagy vonalakban egyetértenek abban, hogy mindegyik sunnyog, ha a másik valami disznóságot művel, mert mindegyik van vaj a füle mögött. Legfeljebb a szócséplés megy közöttük. Arról is esett szó, hogy az ENSZ BT tagjai mit csinálnak a nemzetközi szerződésekkel; kitörlik velük a s...-ket, ha éppen nem 80gr-os papírra nyomtatták.

Előzmény: NO11FNA (9360)
NO11FNA Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9360

 

A nap KOMMENTJE:
arizmendi2014-03-04 19:18:08

kíváncsian várom, hogy Anglia mikor vonul ki Észak-Írországból, Skóciából, Gibraltárból, a Falkland-szigetekről, stb., Franciaország Martiniqueről, Fr-Guyanából, Polinéziából, stb., Hollandia az Antillákról, és Arubából, az Egyesült Államok Guantanamoból, Grönlandról, Bulgáriából, stb-stb...

yaouank Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9359

Tudod a NATO és az EU többek között abban is különbözik a CCCP -től és Putyin elvtársad Но́вой CCCP jétől, hogy ki lehet belőlük lépni.

Szerezzetek ehhez többséget oszt nosza.

 

ya

Előzmény: Antisystem (9349)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9358

Kicsit tájékozódj az ukrán exportról! Én ugyan csak egy termék exportjáról tudok, de csak az magában havonta kb. $ 1milla.

Előzmény: NO11FNA (9355)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9357

Ez mar regebben is a radarjukon volt.

Nagyon jol tudjak, hogy az ukran countdown mar beindult - s nem kellett hozza egy bomba sem. Ha, az ukran gazdasag kolabral, akkor az europai problemava valik.

Különösen magas az osztrak bankok expurse'ja Ukrajnaban. Ha, Kijev völgynek indul akkor becsödölnek a becsi bankok. A franciaknal is tele van a pince padlas ukran bondokkal. Az ukran bondok meg chrashelnek.

A US-hedgefonds is at van itatva az ukran allampapirokkal.

Előzmény: yaouank (9338)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9356

Az interkontinentális rakétával való ijesztgetés ölég gyenge ügy. Még ki sem teszi a "lábát" az óceánra, már egy tucat megsemmisítő rakétatalálat éri.

Előzmény: yaouank (9350)
NO11FNA Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9355

nincs szükség fegyverekre, Ukrajna az oroszok nélkül éhen hal, exportálni szinte semmit sem tudnak, azt a keveset is főleg Oroszországba, a gázfüggő gazdaságuk pedig összeroppan ha az oroszok felemelik a kedvezményes árat arra a szintre ,amennyiért mi kapjuk.
a nyugat pedig nem ad az égvilágon semmit a szerencsétlen ukránoknak, csak hitelt, de azt is jó magas kamatra.
a hitellel pedig legfeljebb csak a jövőbe tolják az éhenhalást.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9354

Nagyon diplomatikus voltál. Vagy én is? Akkor tessék: nem egyenes ember az, aki szembe köpi, becsapja a választóit úgy, hogy a szövetségeseinket befeketíti előttük, miközben a kedvükre tesz. Akkor lenne egyenes ember, ha kimondaná, hogy na emberek, népszavazás NATO-ról, EU-ról oszt jónapot!

Előzmény: Antisystem (9349)
NO11FNA Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9353

No',hát akkor Ukrajna elindult a "demokrácia" útján.Remélhetőleg ezt nyugaton és a Maidenen is így gondolták,gondolják.:-(
Biztosan olvastátok,hogy az ideiglenes ukrán kormány tegnap kiket nevezett ki két fontos keleti régió Kormányzójává?
Nem találjátok ki. Két OLIGARCHát!!Ami azt jelenti,hogy az eddigi, nem kevés gazdasági hatalmuk mellé.Ma már POLITIKAI és közigazgatási végrehajtói hatalmat is kaptak.(Ugye nem kell mondanom,hogy tyimosenko támogatásával jutnak a saját emberei a "posztra".Gondolom demokratikus úton???!!! :-) ) .

"The new governor of Donetsk Region is Sergey Taruta, who is estimated to worth around $2 billion, putting him among the top-10 wealthiest people in Ukraine. He heads ISD, one of the biggest mining and smelting companies in the world, and also own Donetsk-based Metallurg Football Club. "

http://rt.com/news/ukraine-oligarch-rule-governors-512/

"Taruta és Hajduk a 2005-ben elnökké választott Viktor Juscsenko támogatói lettek, de a politikus népszerűségvesztése után azon cégcsoportok közé álltak, akik inkább Timosenkót támogatták. " http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140228-ukrajna-oligarchai-rinat-ahmetov-andrij-es-szergej-kljujev-szergej-taruta-es-vitalij-hajduk.html

Szergej Taruta neve ,lehet,hogy ismerősen cseng sokaknak.
A 2004-es kormány neki ítélte oda a Dunaferrt.

http://www.dunaujvaros.com/hirek/2004/09/dunaferr_privatizacio_itt_a_vege

Száz szónak is egy a vége.Hogyan lesz így Ukrajnából,oligarcha mentes ,demokratikus ország?
Mármint olyan,amiről most nyugat beszél.

BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9352

Micsoda veletlen, Oroszorszag egy uj interkontinentalis raketat tesztelt.

 

dehogy új; 1988 óta vannak használatban a Topolok, persze fejlesztgetik is őket. 100-nál több van normálisan harcrendbe állítva.

Előzmény: Törölt nick (9340)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9351

Nem én vagyok ennek a két társaságnak a kezében, hanem mi, jó néhány százan.

Előzmény: yaouank (9348)
yaouank Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9350

A CCCP-nek nagyon sok ilyenje volt, oszt mire ment vele :-)

 

ya

Előzmény: Törölt nick (9340)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9349

A világ nem a Viktorból áll, de még csak nem is a Feriből:)))

Tudod, szigorúan egymás között szólva az volt a nagy különbség az 1947-es "kékcédulás" választás meg a NATO népszavazás között, hogy bár mindkettőt igyekezett befolyásolni az épp regnáló hatalom-elit, az első esetben ez tök felesleges parának bizonyult a végeredmény tükrében, a másodiknál viszont a manipulálás döntött, ha a kormány a szavazás előtt 2-3 hónappal nem törli el sietve (nyilván az esélyek ismeretében) az 50%-os érvényességi küszöböt, akkor se NATO se EU tagok nem lennénk - érvénytelen lett volna mindkettő... a küszöböt persze azóta visszaállították...

 

ÜdV

 

 

Előzmény: Törölt nick (9337)
yaouank Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9348

Csak úgy, hogy sem orosz sem ukrán bankban nem szívesen tartanám most a pénzemet. Ha neked van ott gyorsan váltsd át euróra és rakd be valamelyik osztrák bankba :-)

 

ya

Előzmény: Törölt nick (9341)
perkelto Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9347

In Kiev, an Israeli army vet led a street-fighting unit

 

"Delta" used combat skills he acquired in the Givati infantry brigade to head a force of 40 men and women in violent clashes with gov't forces.

 

He calls his troops “the Blue Helmets of Maidan,” but brown is the color of the headgear worn by Delta — the nom de guerre of the commander of a Jewish-led militia force that participated in the Ukrainian revolution. Under his helmet, he also wears a kippah.

 

Delta, a Ukraine-born former soldier in the Israel Defense Forces, spoke to JTA Thursday on condition of anonymity. He explained how he came to use combat skills he acquired in the Shu’alei Shimshon reconnaissance battalion of the Givatiinfantry brigade to rise through the ranks of Kiev’s street fighters. He has headed a force of 40 men and women — including several fellow IDF veterans — in violent clashes with government forces.

Related:

 

Several Ukrainian Jews, including Rabbi Moshe Azman, one of the country’s claimants to the title of chief rabbi, confirmed Delta’s identity and role in the still-unfinished revolution.

 

The “Blue Helmets” nickname, a reference to the U.N. peacekeeping force, stuck after Delta’s unit last month prevented a mob from torching a building occupied by Ukrainian police, he said. “There were dozens of officers inside, surrounded by 1,200 demonstrators who wanted to burn them alive,” he recalled. “We intervened and negotiated their safe passage.”

 

The problem, he said, was that the officers would not leave without their guns, citing orders. Delta told JTA his unit reasoned with the mob to allow the officers to leave with their guns. “It would have been a massacre, and that was not an option,” he said.

 

The Blue Helmets comprise 35 men and women who are not Jewish, and who are led by five ex-IDF soldiers, says Delta, an Orthodox Jew in his late 30s who regularly prays at Azman’s Brodsky Synagogue. He declined to speak about his private life.

 

Delta, who immigrated to Israel in the 1990s, moved back to Ukraine several years ago and has worked as a businessman. He says he joined the protest movement as a volunteer on Nov. 30, after witnessing violence by government forces against student protesters.

 

“I saw unarmed civilians with no military background being ground by a well-oiled military machine, and it made my blood boil,” Delta told JTA in Hebrew laced with military jargon. “I joined them then and there, and I started fighting back the way I learned how, through urban warfare maneuvers. People followed, and I found myself heading a platoon of young men. Kids, really.”

 

The other ex-IDF infantrymen joined the Blue Helmets later after hearing it was led by a fellow vet, Delta said.

As platoon leader, Delta says he takes orders from activists connected to Svoboda, an ultra-nationalist party that has been frequently accused of anti-Semitism and whose members have been said to have had key positions in organizing the opposition protests.

 

“I don’t belong [to Svoboda], but I take orders from their team. They know I’m Israeli, Jewish and an ex-IDF soldier. They call me ‘brother,’” he said. “What they’re saying about Svoboda is exaggerated, I know this for a fact. I don’t like them because they’re inconsistent, not because of [any] anti-Semitism issue.”

 

The commanding position of Svoboda in the revolution is no secret, according to Ariel Cohen, a senior research fellow at the Washington D.C.-based Heritage Foundation think tank.

 

“The driving force among the so-called white sector in the Maidan are the nationalists, who went against the SWATteams and snipers who were shooting at them,” Cohen told JTA.

 

Still, many Jews supported the revolution and actively participated in it.

 

Earlier this week, an interim government was announced ahead of election scheduled for May, including ministers from several minority groups.

 

Volodymyr Groysman, a former mayor of the city of Vinnytsiaand the newly appointed deputy prime minister for regional policy, is a Jew, Rabbi Azman said.

 

“There are no signs for concern yet,” said Cohen, “but the West needs to make it clear to Ukraine that how it is seen depends on how minorities are treated.”

 

On Wednesday, Russian State Duma Chairman Sergey Naryshkin said Moscow was concerned about anti-Semitic declarations by radical groups in Ukraine.

 

But Delta says the Kremlin is using the anti-Semitism card falsely to delegitimize the Ukrainian revolution, which is

distancing Ukraine from Russia’s sphere of influence.

 

“It’s bullshit. I never saw any expression of anti-Semitism during the protests, and the claims to the contrary were part of the reason I joined the movement. We’re trying to show that Jews care,” he said.

Still, Delta’s reasons for not revealing his name betray his sense of feeling like an outsider. “If I were Ukrainian, I would have been a hero. But for me it’s better to not reveal my name if I want to keep living here in peace and quiet,” he said.

 

Fellow Jews have criticized him for working with Svoboda. “Some asked me if instead of ‘Shalom’ they should now greet me with a ‘Sieg heil.’ I simply find it laughable,” he said. But he does have frustrations related to being an outsider. “Sometimes I tell myself, ‘What are you doing? This is not your army. This isn’t even your country.’” He recalls feeling this way during one of the fiercest battles he experienced, which took place last week at Institutskaya Street and left 12 protesters dead. “The snipers began firing rubber bullets at us. I fired back from my rubber-bullet rifle,” Delta said.

 

“Then they opened live rounds, and my friend caught a bullet in his leg. They shot at us like at a firing range. I wasn’t ready for a last stand. I carried my friend and ordered my troops to fall back. They’re scared kids. I gave them some cash for phone calls and told them to take off their uniform and run away until further instructions. I didn’t want to see anyone else die that day.”

 

Currently, the Blue Helmets are carrying out police work that include patrols and preventing looting and vandalism in a city of 3 million struggling to climb out of the chaos that engulfed it for the past three months.

 

But Delta has another, more ambitious, project: He and Azman are organizing the airborne evacuation of seriously wounded protesters — none of them Jewish — for critical operations in Israel. One of the patients, a 19-year-old woman, was wounded at Institutskaya by a bullet that penetrated her eye and is lodged inside her brain, according to Delta. Azman says he hopes the plane of 17 patients will take off next week, with funding from private donors and with help from Ukraine’s ambassador to Israel.

 

“The doctor told me that another millimeter to either direction and she would be dead,” Delta said. “And I told him it was the work of Hakadosh Baruch Hu.”

 

Előzmény: NO11FNA (9307)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9346

Valaki vállalkozik a helyzetértékelésre?

Előzmény: Törölt nick (9341)
balkan_kobra Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9345

1955-ig... nem is rossz, szívesen cseréltünk volna velük

Előzmény: perkelto (9336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!