Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34352

"Most hogy azért mert állításuk szerint a japcsik nem akarták magukat megadni, vagy nemcsak ezért, ezt döntse el mindenki maga"

Az amerikaiaknál bevett gyakorlat volt a lángszórós harckocsi bevetése,

továbbá a bunkerek lángszóróval történő kezelése.

Ezért volt kevés az elfogott japán katona.

Továbbá az amerikai katonákkal közölték, hogy a japánok

nem írták a Genfi Konvenciót, tehát csak azt kell hadifogolynak

tekinteni, aki szerintük az.

Előzmény: herwest (34349)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34351

"Dehogynem. Iwo Dzsima, Tarawa, durva szárazföldi harcok voltak.

Salamon-szigetek Truk"

Itt a veszteség lista.

A keleti fronton naponta voltak ennél nagyobb veszteségek.

Truk 2100 fő elesett

Iwo Jima 6800 elesett

Tarawa

De a támadók hatalmas árat fizettek a sziget(ek) elfoglalásáért, majdnem ezer emberük meghalt és 2300 megsebesült

Okinava

a szövetségesek vesztesége pedig 14 009 halottat tett ki (becslések szerint összesen több mint 65 000 fős veszteség a sebesültekkel együt

Előzmény: herwest (34348)
szerda7 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34350

Három határőrpont adta meg magát máma a felkelőknek.

herwest Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34349

Azt mondják hogy a japcsik olyan fanatikusak voltak hogy nem akartak fogságba esni.

Nem hinném ezt maradéktalanul el. Nem volt ott se mindenki szamuráj, sok paraszt is volt, aki nem volt bushidó-fanatikus.

Viszont a számok amiket az amcsi és japán veszteségekről lehoztak, (a japán veszteség többszörös volt egy sziget elfoglalása után) az pont fordítottja annak amit a klasszikus tétel alapján várhatnánk miszerint a támadó vesztesége 2-2.5x a védekezőének. Az amcsik nemigen ejtettek hadifoglyokat. Most hogy azért mert állításuk szerint a japcsik nem akarták magukat megadni, vagy nemcsak ezért, ezt döntse el mindenki maga. Én kissé kételkedek, mert az amcsik alattomosan tudnak hazudni, amíg csak tehetik.

Előzmény: herwest (34348)
herwest Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34348

A Csendes-Óceánon Okinawáig nem volt komolyabb csatájuk,

Dehogynem. Iwo Dzsima, Tarawa, durva szárazföldi harcok voltak.

Salamon-szigetek Truk

Guadalcanalnál megakadályozták hogy a japcsik légitámaszpontot hozzanak létre.

A helyzet az hogy el kell ismerni, az amcsik félelmetesen hatékonyan harcoltak.

Előzmény: Törölt nick (34312)
szerda7 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34347

Pontosítsunk: csak erre a közeli, otthoni használatra olcsó.

Előzmény: Törölt nick (34328)
Antisystem Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34346

Eleve kéne egy indok, ami miatt lerohanná,

Ugyanmár, az USA közvélemény Szaddam TÖPFÉ-it is megette majdnem csont nélkül, no meg azt is, hogy a 2001-es 09.11 szaudi illetőségű elkövetői miatt Afganisztánt terrorizálták meg, ráadásul NATO akcióba összehazudott indokkal... gondolod, azt elutasították volna, ha a szaudi elkövetők okán Szaud Arábiát veszik célba?  Vagy ez túl elvont gondolat?:)

ÜdV

Előzmény: Tzp12345 (34343)
szerda7 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34345

"Az USA kíván mindenkit vazallusává tenni."

Nem, nem és nem. Nagyon rosszul gondolkodsz. Minden ország a saját képe szerint akarja formálni a világot. Az USA-ban demokrácia van, így ők demokráciát akarnak az egész világon látni. A demokrácia meg kizárja a vazallusi szerepet. Ellenben Oroszország inkább hierarchikus szerveződésű, így ők inkább vazallus országokat látnak szívesen, ha nem is mindenhol, de legalább a környezetükben.

Ehhez még gondolkodni sem kell. Történelmi ismeret. Az USA gyarmatosító technikája: bábállam elhelyezése.

Igen takarékos, mind ember és materiális befektetés terén a leggazdaságosabb módszer. Helyi 'forradalmak' szervezésével ottani emberanyagot áldoznak be a hatalom átvételére. Ez kevesebb anyagi hozzájárulást is jelent a harcokhoz(ha kell). Bónuszként lehetővé teszi a pózolást és rejtőzködést: semmi közöm hozzá, belső konfliktus.

Ebből következően ezek per definitionem diktatúrák, hiszen a demokrácia, mint népi önrendelkezés, feltételezi a szuverenitást. Persze a helyzet ettől gyakran rosszabb, hogy messzebbre ne menjünk: Gyurcsány-kormány, Poroshenko-kormány. A helytartónak ugyanis, mindent szabad. Feladata a nép, az ország kordában tartása, bármilyen módszerrel.

Előzmény: Tzp12345 (34324)
Antisystem Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34344

Na meg így lett amerikából gazdasági (bretton woodsban meg pénzügyi) nagyhatalom. 

Da.:))

ÜdV

Előzmény: Sir Balamber (34337)
Tzp12345 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34343

Basszus, lerohanni, persze hogy le tudná, csak fenntartani az utáni állapotot nem. Eleve kéne egy indok, ami miatt lerohanná, máskülönben otthon nem fogadnák el a háborút. Amerika demokrácia, nem lehet csak úgy háborúzni, indok is kell.

Előzmény: Törölt nick (34341)
Antisystem Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34342

Már megint ez az alternatív történelem... egyébként még csak papíron kaptuk vissza a valóságban...

ÜdV

Előzmény: Politikai hacker (34335)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34341

"Mintha nem tudnád, hogy Szaud-Arábiát miért nem próbálják meg demokratizálni... Nincs kapacitás és - ami fontos - lehetőség rá, így a második legjobb dolgot választják: jó kapcsolatokat ápolnak vele, így legalább valamennyi befolyásuk van rá, kordában tartják."

Nincs rá kapacitás.... ez a hét vicce.....

Fele akkora hadserege van, mint Iraknak volt.....

Előzmény: Tzp12345 (34339)
gitana19 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34340

És nem kicsit giccses. Ha már Spielberg, és történelmi film, akkor Lincoln. (És annak is csinált 3 v 4 befejezést, nem tudott közülük választani, és mindet belerakta a filmbe.)

Előzmény: Antisystem (34326)
Tzp12345 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34339

"A közel keleten mi is történik pl. szaud arábiába?"

Mintha nem tudnád, hogy Szaud-Arábiát miért nem próbálják meg demokratizálni... Nincs kapacitás és - ami fontos - lehetőség rá, így a második legjobb dolgot választják: jó kapcsolatokat ápolnak vele, így legalább valamennyi befolyásuk van rá, kordában tartják.

"Ráadásul ha nem lenne az oroszoknak egy halom nukijuk,akkor iraq pl. most egy rádióaktív romhalmaz lenne."

Egyrészt Oroszországtól függetlenül lenukizhatnák Irakot ha akarnák. De eleve megbukna az az elnök. Másrészt érdekük se lenne, mert olajországot nem nukizni szoktak, hanem elfoglalni. USA érdeke az, hogy Irakban minnél jobban kiteljesedjen a demokrácia, mert akkor lehet vele normális kapcsolatokat ápolni, a tőkeerős amerikai vállalatok piacot is kapnának és kontroll alatt lennének az olajmezők. Oké, itt nagyhatalmi érdek, hogy amerika-barát kontroll alatt.

Előzmény: Törölt nick (34334)
Sir Balamber Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34338

Már visszaadták, sokáig ott laktak a követséget örző tengerészgyalogosok :)

Előzmény: Antisystem (34322)
Sir Balamber Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34337

a kölcsönbérleti törvény nélkül nehéz lett volna megnyerni a háborút, illetve egy elfoglalt kontinensen legyőzni hitlert. 

Egyébként a sok pletykával ellentétben tényleg nagyvonalú és olcsó kölcsön volt, az angolok 2006-ig fizették. Ráadásul a liberty ship-eket (amiből többet építettek, mint amennyit a németek el tudtak süllyeszteni) nem is csapták a cehhez. Na meg így lett amerikából gazdasági (bretton woodsban meg pénzügyi) nagyhatalom. 

Előzmény: Antisystem (34326)
Politikai hacker Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34336

Magadnál vagy? Költői kérdés.

Előzmény: Törölt nick (34334)
Politikai hacker Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34335

badult az amerikai fogságból a Táncsics-börtönmno.hu/.../kiszabadult-az-amerikai-fogsagbol-a-tancsics-borton-116411...2013. máj. 30. - Magyarország kormánya és az Amerikai Egyesült Államok még 2007-ben állapodott meg a Táncsics-börtön visszaadásáról. A megállapodás ...ék egyértelmúen a magyar történelem negatív szereplője volt, habár jelentősége egy rovarét is alulmúlja. Meh g lehet csodálni börtönét, ahová valszeg jogosan zárták a hatóságok.

Előzmény: Antisystem (34332)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34334

Nem, nem és nem. Nagyon rosszul gondolkodsz. Minden ország a saját képe szerint akarja formálni a világot.

Tényleg?

A közel keleten mi is történik pl. szaud arábiába?

Mivé is akarja az usa azt az országot formálni?

Szaudot tekinthetjük az amerikai mintaállamnak.

Hány demokratikusan választott vezetőt mozdítottak el az amik?

Az államoknak érdekeik vannak,és az országok külpolitikája és a belső berendezkedése között nincsen különösebb korreláció.

Az amiknak nem okozott gondot, hogy ész nélkül lebombázzanak bármely országot.

Ráadásul ha nem lenne az oroszoknak egy halom nukijuk,akkor iraq pl. most egy rádióaktív romhalmaz lenne.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34333

"És különben is, a Ryan közlegény megmentése az agy nagyon jó film."

Fasorban sincs a Bresztkaja Kreposztyhoz....

Előzmény: Sir Balamber (34320)
Antisystem Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34332

Megnéztem. Visszasadták

Mikor?

ÜdV

Előzmény: Politikai hacker (34329)
szerda7 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34331

"biztosítanák az USA számára az Ukrajnától távoli elfoglaltságot..."

Az az USA, amelyik egyszerre kétfrontos háborút vívott a II vh idején, annak ne lenne kapacitása mindenhova odafigyelni ahová akar?

Engedd meg, hogy Paul Ront idézzem: We are broke.

Előzmény: Tzp12345 (34302)
Antisystem Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34330

Minden ország a saját képe szerint akarja formálni a világot. 

Tévedés, ez kizárólag a küldetés-tudatos rezsimek sajátja... 

ÜdV

Politikai hacker Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34329

Megnéztem. Visszasadták. Engem tökre nem érdekelt, ezért elkerülte a figyelmemet. Erről a baromságról nem is tudtam, nem is érdekelt, a Szabadság térfi átéptískor jött elő.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34328

Mi meglepő van ebben?

A palagázmezők hozama úgy zuhan, mint egy darab kő.

Ráadásul ez nem új,mindig így volt.

Jelenleg azért olcsó a palagáz,mert egy olyan mezőt csapolnak,ami pont a nyugati parton van,gyakorlatilag a nagy ipari/népességi gócok alatt.

Előzmény: Tzp12345 (34291)
szerda7 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34327

Én voltam. Nem nagyon éltette senki, nem tudom ezt honnan veszed. Csak vannak, akik gyűlölködnek, meg vannak, akik tényeket beszélnek.

Lepratelep Romániában tuti, hogy van. Lehet, Oroszországban is, fejből nem tudom. A nyugat viszont tele van AIDS-el.

Szép, nagy ország.

Előzmény: Politikai hacker (34310)
Antisystem Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34326

A film tényleg jó, főleg a partraszállás-jelenet...

Emellett az USA a II. VH-ban főleg hadiszállítói minőségben jeleskedett - lévén a szövetségesek közül egyedül neki volt érintetlen hátországa, amit jól ki is használt - meg elbombázgatott...

ÜdV

Előzmény: Sir Balamber (34320)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34325

"midway. Vigyáztak az embereikrt. Montgomery egy rakás szerencsétlenség volt. Mint a filmből tudjkuk, egy híd távolságát sem tudták felrmérni."

Midway? Olvasd már el Walter Lord-tól a Hihetetlen győzelmet.....

Ott lehet csak igazán látni, hogy mekkora szerencséjük volt

az amerikaiaknak... 17-re kétszer lapot kértek és kétszer

2-est húztak....

Ha nincs ekkora szerencséjük, akkor patthelyzet lett volna

a Csendes-Óceánon, és évekig húzta volna Japán a háborút.

Montgomery személyét most kezdik átértékelni a nyugati

hadtörténészek, miután lassan felismerik, hogy neki köszönhető

az, hogy az Ardennekben nem sikerült a német áttörés.

Ő volt az egyetlen szövetséges tábornok, aki felismerte a

német szándékot és nem hajtotta végre az amerikai

parancsokat, sőt ő utasította a mellette lévő amerikai

egységeket, hogy az ő parancsait fogadják el.

Ez mentette meg a szövetséges frontot.

Emiatt lett a háború után fekete bárány a jenkiknél,

és csak most kezdik felismerni a valós értékét a

döntéseinek.

Előzmény: Politikai hacker (34319)
Tzp12345 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34324

"Az USA kíván mindenkit vazallusává tenni."

Nem, nem és nem. Nagyon rosszul gondolkodsz. Minden ország a saját képe szerint akarja formálni a világot. Az USA-ban demokrácia van, így ők demokráciát akarnak az egész világon látni. A demokrácia meg kizárja a vazallusi szerepet. Ellenben Oroszország inkább hierarchikus szerveződésű, így ők inkább vazallus országokat látnak szívesen, ha nem is mindenhol, de legalább a környezetükben.

Előzmény: szerda7 (34304)
Politikai hacker Creative Commons License 2014.06.04 0 0 34323

Lehet. Ki a f-t érdekel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!