Ez is benne van, persze, de normális körülmények között (és itt nem a high-endre gondolok, hanem egy rendesen belakott városi lakás nappalijában felállított normálisabb hifire) igenis van egyértelmű minőségi difi az LP javára, míg a CD részéről a kényelmi oldala erős a dolgoknak (pl. operát nem az igazi 7-9 közbülső szünettel játszani).
Ehhez vegyük hozzá a következőket: - egy jó állapotú használt LP párszáz forint - csomó minden csak azon van meg (persze másik csomó meg csak CD-n) - létezik LP szintű digi technika is, nem is extrém drága (SACD, DVD Audio, ...), csak épp műsor van rá kevés, ugyanis épp az ellekező irányba, azaz a CD-nél gyengébb MP3 felé vitték az igények a dolgokat
1. apca 2. karera 3. Davidon 4. emyl 5. yopi49 6. gabor01 7. Ébri 8. viricsi (feltéve, ha nem épp a Mátrában röpköd) (a vakudiffúzor mindenképp kell Inzsellér kartács) :-) 9. BEE 80% 10. Inzsellér (csak most kerültem elő a Gaudi fotózásból), a hely le van foglalva 17 órától 11. Venyerin 12. nyunyuka (remélem, a melóhely nem kavar megint be...) 13. Sabat (a 13-as nem szerencsétlen szám, és az enyém volt előbb...) 14. Mercutio_ (kaptam egy kis kimenőt:) ) 15. bandikaa
"Lásd még: van a nagy számok törvényének az a szemléltetése, hogy ha mondjuk sok milliárd majom hosszú ideig random ütögeti az írógépet, akkor valamelyik előbb-utóbb véletlenszerűen egy Shakespeare-szonettet fog leírni. Egy bon mot szerint ennek a teóriának az internet az élő cáfolata :-DDDD"
Ott a pont. Lem pl. az fejtegette, hogy a szabad és technikailag könnyű könyvterjesztés hatékonyabb cenzúra minden tiltásnál, mert az ócskaságok tömegében elvesznek az értékek. Lásd még: van a nagy számok törvényének az a szemléltetése, hogy ha mondjuk sok milliárd majom hosszú ideig random ütögeti az írógépet, akkor valamelyik előbb-utóbb véletlenszerűen egy Shakespeare-szonettet fog leírni. Egy bon mot szerint ennek a teóriának az internet az élő cáfolata :-DDDD
Ceterum censeo: elítélem a képlopást. Nekem is használták már föl a megkérdezésem nélkül képeimet egy plakáthoz. A tisztesség kedvéért megjegyzem: nem voltak értékes képek, még szerintem sem :-) Ez engem nem zavart, de azt is megértem, ha mást viszont igen.
Hát időnként nem is biztos, hogy veszítenénk vele ha már valami program írná. :D De visszatérve az indító témához: biztos, hogy rosszabb lenne ha ez nem érné meg üzletileg?! Úgy értem a jó előadók élőben tudnának akkor is érvényesülni ha a teljes lemezipar bezuhanna. (mert régen is tudtak) Egyfajta szűrőt adna...
Az LP varázsa szerintem maga a szertartás (úgy mint egy japán tea szertartás:) ) amivel kezeljük. Az ember kézbe veszi a borítót végigcsodálja, kihámozza óvatosan a lemezt, finoman bánik az értékes holmival. Majd zenehallgatás közben ismét a borítót veszi kézbe, és eltűnődik a történeten ami a zenét a füléig vitte... Szerintem.
"Én inkább úgy mondanám, hogy nyilván beleszól ebbe-abba, de nem gátolja. Bizonyítani egyszerű: láthatóan VAN zene, film, stb."
Háppersze hogy van, valóságos film- és zenedömping... na, pont annyit is ér. Kéremszépen, ez a mennyiség forradalma. Elképesztő a színvonalcsökkenés és a minőségromlás. A kreatív alkotó szellem valódi kibontakozása helyett ízlésficam és a közízlés diktálása folyik, óriási terjedelemben, a nap 24 órájában - gondosan a célzott hallgatóság legalsó szellemi rétegének szintjéhez igazítva, Goebbels irányelvének megfelelően. Mind a film, mind a könnyűzene jelentős része ennek megfelelően meghökkentően infantilis és csak a legprimitívebb érzékeket célozza.
De az is lehet, hogy csak öregszem és egyre konzervebb az ízlésem :-)
Abban szinte biztos vagyok, hogy a régi nagy bandák, mint a Beatles, Pink Floyd stb. ma nem tudnának feltörni. Az megvan, hogy komoly fejlesztések folynak olyan szoftver létrehozására, ami képes eldönteni a tárolt addigi zeneszámok + eladási statisztikák alapján, hogy egy új zenei anyag mekkora sikerre számíthat majd, érdemes-e kiadni, mennyit érdemes feccölni a reklámozásába stb. Hol marad így tere az újszerűségnek, a kreativitásnak, az alkotó szellemnek? Gondolj bele, hogy milyen lenne, ha egy progi az alapján szelektálná a képeket, hogy a legkontrasztosabb téma a kép aranymetszésében helyezkedik-e el. Ha nem, akkor "majd értesítjük". Na az erőfeszítések ma már abba az irányba mutatnak, hogy egy ilyen progi a "közízlésnek" megfelelő slágert meg is írja. Hurrá. :-(
"Bartók egy zenei géniusz volt, mégis az emberek 95 %-a nem érti és nem szereti"
Ez persze lényegében igaz, de egy 300+ lemezes gyűjtemény magyar (és nem DJ) gazdájával szemben már azért reális elvárás, hogy 1-2 korongot neki is szenteljen, nemde? :)
Én ezzel úgy vagyok, hogy CD-t eleve csak abból veszek, ami LP-n nem hozzáférhető. Ennek amúgy két fő oka tud lenni: új a dolog, vagy bár régi, de ritka vagy nagyon gyűjtik. És így is van vagy 200 CD-m...
Természetesen igazad van. Senkinek nem kétséges, hogy Bartók egy zenei géniusz volt, mégis az emberek 95 %-a nem érti és nem szereti Bartókot. (ezt nagyjából Antal Imre mondotta volt)
Khmm. Igazán nem dicsekvésnek szánom, de van mit hallgatnom az elmúlt évezred terméséből. (kép készítése óta bővült vagy 300-al a gyűjtemény.) Egyébként mind gyári, nem másolt, hogy támogassuk a médiaipart is. :-)))
Vessél rám követ, de én a Lovasi Kossuth díját a díj devalválódásának érzem.
Sziasztok, kicsit kezdő vagyok a témában és előre is bocs ha már volt a kérdés de a keresőbe beírva sem lettem okosabb:D Van egy samsung gépem, ami végülis Pentax ist DL.....nemtudom a gyári mattüveg milyen, vagyis milyen tipus van benne, de pl találtam olyat h Li-80 tip mattüveg, ez mi célt szolgál h lehet cserélni?? mert én csak annyit találtam hogy: segíti a komponálást hát mondom köszi :D
1. apca 2. karera 3. Davidon 4. emyl 5. yopi49 6. gabor01 7. Ébri 8. viricsi (feltéve, ha nem épp a Mátrában röpköd) (a vakudiffúzor mindenképp kell Inzsellér kartács) :-) 9. BEE 80% 10. Inzsellér (csak most kerültem elő a Gaudi fotózásból), a hely le van foglalva 17 órától 11. Venyerin 12. nyunyuka (remélem, a melóhely nem kavar megint be...) 13. Sabat (a 13-as nem szerencsétlen szám, és az enyém volt előbb...) 14. Mercutio_ (kaptam egy kis kimenőt:) )
"...Bizonyítani egyszerű: láthatóan VAN zene, film, stb..."
Szerintem meg nincs.( tisztelet a ritka kivételnek) Ömlik a zenének nevezett sz.r a nyakunkba DJ. pöcsboytól, nézhetjük a sosemvolt fantasyfilmeket, az ócska szóviccekre épített vígjátékokat, a bárgyú, ostoba filmeket és ebben a szemméttengerben csak nagyritkán bukkan fel egy egy gyémánt, amit lehet hogy észre sem veszel, mert elfedi a szemét.
Huszonévre visszamenőleg alig-alig lehet felmutatni valami értékálló alkotást az audiovizuális kultúránkban, de még az irodalmunkban sem.
Az igényesebb "Kalózkultúra" manapság azért FLAC/APE formátumban nyomja a zenét...
Az LP-t pedig könnyű felismerni a sercegéséről:DDD
ON
csülkös pentax-fánk-klubbos meeting: (márc.26.)
1. apca 2. karera 3. Davidon 4. emyl 5. yopi49 6. gabor01 7. Ébri 8. viricsi (feltéve, ha nem épp a Mátrában röpköd) (a vakudiffúzor mindenképp kell Inzsellér kartács) :-) 9. BEE 80% 10. Inzsellér (csak most kerültem elő a Gaudi fotózásból), a hely le van foglalva 17 órától 11. Venyerin
12. nyunyuka (remélem, a melóhely nem kavar megint be...)