Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6196

Szóval akkor, ha jössz a találkozóra viszem a futómat és tolunk egy versenyt hátrafelé?Akár szlalomozva is bevállalom!! Engem nem nagyon zavar a pittyegés, pedig sokat trailerezem...egy veterán autót húzkodok hosszabb távra rendszeresen! A pittyegést meg a rádió elnyomja, ha kell arra a pár percre...

Előzmény: duralyt (6195)
duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6195

Ezek szerint még nem sokat tolattál! Piszok idegesítő mikor necces helyre kell navigálni a vontatmányt és közben visít a radar.

Előzmény: Törölt nick (6193)
duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6194

Még valami. Az ilyen útviszonyoknál- gyűjtőnéven terep- a legfontosabb szabály a haladás, nem a sietség!

Előzmény: idpa (6182)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6193

Az előre haladáshoz viszonyítva Ti mennyit tolattok utánfutóval? A francot sem érdekli az a pár méter amíg tolatok,hadd sipoljon!

Előzmény: duralyt (6185)
duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6192

Szia! Gratula! A demót nézve nem semmi!

Előzmény: 4str (6187)
duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6191

Az ABS lényege,hogy fékezés közben tudj irányt változtatni. Az ABS nem feltétlen rövidebb fékutat jelent, hisz egy gyengébb minőségü gumival vagy megáldva,máris hosszabb a fékút.

okosvinetu Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6190

„hogyan fékezzek ilyen helyen?” Megoldás: óvatosan...:-) Ha szügyig ér a sár, jobb, ha eleve és időben kézzel átkapcsolsz 4x4-re (és nem várod meg, míg az automatának leesik a tantusz – egyébként leesik...). Sokkal stabilabb lesz a haladás/kapaszkodás is, meg a fékezés is. Engem ez a módszer már elég sokszor kihúzott a sár-slamasztikából. A legneccesebb helyzet egy agyonázott keskeny töltésen/gáton történt, ahol (jó sok kilométer hosszan, mert visszafordulni persze nem lehetett), míg át nem kapcsoltam, méterenként le akart csúszni a fara valamelyik oldalra. Nagyon sáros meredek lefelé menetben azonban az a tapasztalatom, hogy még 4x4-es áttétel alkalmazása esetén is a legjobb módszer a fohászkodás az égiekhez...:-)  

julius65 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6189

Szia!

Ha működik az abs az tényleg rémisztő tud lenni. Szerintem óvtosan tesztelgesd. Én szoktam hóban jégen biztonságos helyeken.

Ha abs van és nagyon fékezni kell, akkor lehet bátran taposni. Kikapcsolni nem lehet.

duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6188

Azt azért megtudtam tőletek,hogy az én dusimnál is fenn áll ez a szarvashiba lehetősége,ha a szervizükben csináltatom.

Ezért én az alábbi társasághoz fogom vinni a vasat,és beszereltetek egy jó minőségű kapcsolót amivel kiiktatom a radart ha kell. Sok éve ismerem őket,szépen és nagy hozzáértéssel szerelnek bármit ami a kocsihoz kellhet.(riasztó- immó - hifi stb.

http://www.ariton.hu/

4str Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6187

Végre a főszereplő is megérkezett... :) (RockfordFosgate P2D2-10). Új, és erősebb csomagtérlemez lesz, a mélynyomó pedig a pótkerék üregébe kerül.

4str Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6186

Az ABS-es autók velejárója az ilyen kattogás. Szerintem inkább barátkozz meg ezzel a mellékhatással, mintsem, hogy kikapcsold.

Egyébként elméletileg kizárólag hóban hosszabb a fékút ABS-szel, mert hiányában a kerék előtt feltorlódó hó növeli a fékerőt. Minden más esetben jobb és biztonságosabb ABS-szel autózni.

duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6185

Annak mi értelme,hogy ha futóval tolatsz,akkor sivítozik a tolatóradar?

Előzmény: Órarugópattanó (6183)
duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6184

Hali!

Az én S fábiámon 13 pólusú csati van gyárilag. Ezt nálunk nem tudjuk használni, mert a mi futócsatink 7 pólusú. Ezért adtak hozzá egy fordítót. (Ezt kell bédugni a kocsi csatijába) Ha bédugtuk, majd ebbe a futó csatiját, akkor nem működik a tolatóradar (ha hátramenetet kapcsolunk). Ha kihúzod belőle a futócsatit és nem veszed ki a fordítót, akkor nem is fog továbbra sem. Tehát ha nem húzol semmit, akkor ki kell húzni a fordítót és így már működni fog. Ennek így kell működni!

Előzmény: Törölt nick (6181)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6183

Még nem hallottam olyan bekötésről, ami az utánfutó csatlakoztatása esetén néma maradna, pedig ez lenne a cél. Technikailag kivitelezhető, csak találni kell hozzá egy átlagnál kreatívabb embert.

Előzmény: Törölt nick (6181)
idpa Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6182

Végre sáros úton is bevetehettem a dusit.

Amikor fékeztem, majdnem szívszélütést kaptam a hang hallatára és a fékpedálmozgást érezve. Rögtön hívtam a forgalmazómat, akinek első kérdése az volt, hogy vezettem-e ABS-es autót. Ilyen ,,magas szintig,, még nem jutottam.

Kérdezni szeretném a tapasztalataitokat, hogy a sárban a fékút jelentősen meg nől-e?

Mit javasoltok: hogyan fékezzek ilyen helyen ?

Szerintem itt legjobb lenne kikapcsolni. Van rá lehetőség ?

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6181

Most már végképp elveszítettem a fonalat, akkor hogyan kell bekötni???

Előzmény: Órarugópattanó (6180)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6180

Pont ez a baj, hogy így van bekötve! Persze egy kicsit megnehezíthettem volna az autóvill. szerelő dolgát, ha ez előbb eszembe jut.

Előzmény: Törölt nick (6179)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6179

Szerintem a radart a hátrameneti fokozat kapcsolása aktivizálja, így logikus!

Előzmény: duralyt (6176)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6178

Na, mégegyszer! Szóval,ha fel van akasztva a futó, akkor még nem jelez,csak rükverc kapcsolása után kezd el csipogni, ha mögötte van a futó!Az enyém így van kötve és szerintem így teljesen jó!

Előzmény: duralyt (6177)
duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6177

Most mi a nem jó kerkuska ? :-)

duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6176

Most látom! Rosszúl kérdeztem. Tehát:Hátramenet kapcsol, jelez ha valami van mögötte, dugum a csatit, nem jelez. OK. ?

Előzmény: duralyt (6174)
duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6175

Ja - köszönöm!

duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6174

Ez így van,de ha csatlakoztatva van a futó, akkor nem volna szabad jeleznie.

Előzmény: Törölt nick (6173)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6173

Szia!

Az enyém pont ilyen variációs. A radar csak akkor jelez,ha hátrameneti fokozatban van a váltó...!!!!

Előzmény: duralyt (6172)
duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6172

Üdv. minden Dusteres

Van - é köztetek olyan, akinek   Dusiján , van  vonóhorog  és  utólag  szerelt  tolatóradar ?

Amit tudni szeretnék ezzel kapcsolatban, hogy az utfutó csatlakoztatása után, jelez-e állandóan a radar, vagy néma csend. Az esetleges válaszokat köszönöm!

duralyt Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6171

Vettem,értelek!

Előzmény: 4str (6169)
okosvinetu Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6170

Csak kutyafuttában: szerintem másfél-kétnapos, ottalvós (de én már kinőttem a sátorozásból), szombat reggeli/délelőtti kezdéssel (nem mindenki tudna már pénteken indulni, vagy későn érne le), vasárnapi kámforrá válással, és most már maradjunk Sukorónál, majd váltunk más helyszínre később. A most vasárnapi jelentkezési határidőt tényleg jó volna betartani, hogy tudjuk, hányadán állunk.

Előzmény: Koriori (6168)
4str Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6169

Vedd úgy, hogy lájkoltalak, cimbora... :)

Előzmény: duralyt (6167)
Koriori Creative Commons License 2012.04.23 0 0 6168

Erre gondolsz(?): https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AndlTnJ28ZaUdGpmdHpvQ2JSNF9vd0VuVVZVcV9ZM2c#gid=0

Először beszéljünk arról, hogy ottalvós vagy reggeltől - estig. Ha ottalvós akkor sátorozós vagy rendes szállás legyen. szerintem kezdetnek 2 napos elég lehet. Este- délután érkezés mondjuk pénteken. Este egy kis táborfájör sütögetés, zsírcsepegtetés, beszélgetés. Másnap egy rövid kellemes karika, aztán könnyes szemekkel búcsúzás és megígérjük egymásnak, hogy hamarosan újra....... amúgy én sátorozós párti vagyok első alkalomra, mert nem ismerjük egymást, és a foglalás majd a váratlan események miatt esetleg kimaradók szállásdíja miatt nem kerülünk kellemetlen helyzetbe.  A Duna mellett, BP-től dél felé van pár táborozásra alkalmas hely, ahol össze lehet verődni.  Vélemény? 

A tali táblázatába teszek egy + sort a szállásigény megjelőlésével, ott látható lesz, hogy hányan nézik a táblázatot, és mire van igény. A bejegyzési határidő legyen e hét - a 17. hét vasárnapja! Utolsó oszlop, "O" oszlop! 

Lássuk ki figyel!

Előzmény: okosvinetu (6136)
duralyt Creative Commons License 2012.04.23 0 0 6167

Üdv. a józanságnak!

Örülök az írásodnak valahol rokonlelkek lehetünk én is szeretem a természetet és vadászni is járok időnkét, ha nem is annyit, mint egy erdőmérnök. A Dustert is ezért választottam, na meg a csónakomat ki tudjam húzni a sóderos-köves –homokos Duna partról.

Előzmény: 4str (6166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!