Keresés

Részletes keresés

lecsoka Creative Commons License 2000.05.18 0 0 188
>Én azért még a hét végére beterveztem egy 20 km-es futást, meg hét közben 2*4-5 km-t.

Én meg 10-t terveztem. Hét közben kb. 5 -öket szoktam futni, de most a túra miatt lazább vagyok. Bevallom férfiasan, hogy a túrázást kondíciónövelés gyanánt, a túlzott futás mellé találtam ki (helyett..). Túrázni pedig szeretek.

Ja,,, 176 cm 87 kg 37 év .

A mobilom 30/9432695, munkaidőben sokat foglalt, amúgy nem szenvedélyem A százason nyilván nálam lesz (alant már okoltam), főleg utánna lenne jó dumálni egyet.

6.30 jelölve, megpróbálok ott lenni.

Előzmény: Ermak (183)
Gödény Creative Commons License 2000.05.18 0 0 187
> Annyit már eddig is elárultam magamról, ami alapján beazonosíthatsz név szerint
Ugyan volt egy korábbi megjegyzés egy személyes e-mail-ről, de nekem az még kevés volt - elintézett dolgokat pánikszerűen törlök. Az életkor adta a meghatározó lökést.
Lustaság fél egészség - nem elég, hogy elég adat legyen, az is kell, hogy az olyan szempontok szerinti keresés vagy sorbarendezés már kész legyen a programomban :-)
Előzmény: Ermak (186)
Ermak Creative Commons License 2000.05.18 0 0 186
Mihez, Gödény :-) ?

Annyit már eddig is elárultam magamról, ami alapján beazonosíthatsz név szerint, a hátizsákom színét pedig eddig a Securitate sem tudta - a KGB-sek legalábbis ezt mondták :-)))

Előzmény: Gödény (185)
Gödény Creative Commons License 2000.05.18 0 0 185
Na, csak összejött a kellő számú adat :-)))
Előzmény: Ermak (183)
Gödény Creative Commons License 2000.05.18 0 0 184
Ismert rajtszám, vagy polgári név esetén lehet a pontőrön keresztül üzenni 50-nél, 70-nél és 100-nál "hátrafelé". Előre is meg lehet vele próbálkozni 50-ről vagy 70-ről 100-ra, de ez nem működik túl nagy időkülönbségnél (jó, 50-ről 100-ra azért csak 20-25 futót nem ér el az üzenet). Az üzenetet az adminisztrációs program tárolja.
Előzmény: Ermak (182)
Ermak Creative Commons License 2000.05.18 0 0 183
Személyleírás:
185 cm, 70 kg, 29 év. Szőkésbarna, oldalt fésült haj, kék szem. Szakáll, bajusz nincs. Sötétkék Adidas rövidnadrág, kekiszínű gézanyagú póló, vagy kekizöld hosszúnadrág, barnás színű (fehérrel-kékkel kockázott) hosszú ujjú flanelling. Az esőkabát színét megírom, ha megvettem. Szürke, lestrapált külsejű bakancs (a belseje szupeeer!), kék Jansport hátizsák. Különös ismertetőjel: ujjaim száma a megszokottnál kevesebb - kísérletező kedvű diák voltam.

Ezek szerint érdemes vinnem INDEX feliratot.

Ha lehet, érjetek oda 6:30 körül, hogy háromnegyedre meglegyen az adminisztráció.

>Szerintem mostmár csak lazán, ráérünk a jövő hétvégén elfáradni. Kell a feltöltődés is
Én azért még a hét végére beterveztem egy 20 km-es futást, meg hét közben 2*4-5 km-t.

Ja, a legjobbat még nem meséltem.
Tegnap este a tájfutócipőmben futottam, futás után veszem ki a talpbetétet száradni, azaz csak venném, mert nincs ott - anélkül indultam el. Éreztem én futás közben, hogy kicsit jobban szokta tartani a bokámat, de erre nem gondoltam...

Előzmény: lecsoka (181)
Ermak Creative Commons License 2000.05.18 0 0 182
Nekem a két sikeres Százas 18:45 illetve 19:15 volt (bruttó idő, pihenőkkel), a kondimat hasonlónak érzem az akkorihoz, ergo naná, hogy 18 óra alatt akarok beérni :-), de a 20 órán sem fogok meglepődni, és ha több, akkor is végigmegyek. Ezek szerint Veled Szárligeten találkozhatok.

Van még két ötletem:

1. Az ellenőrzőpontokon szokott lenni 'üzenőtábla': egy nagy papírlap, amire irkálhatnak egymásnak a távollévők (esős időben alkoholos filc ajánlott). Megállapodhatunk pl. abban, hogy a jobb alsó sarok környékén üzenünk egymásnak, INDEX-nick azonosítóval.

2. Ez eléggé egyirányú kommunikációt jelent, úgyhogy a mobilosoknak (én nem tartozom közéjük) érdemes lenne emilben kicserélni a számaikat.

Előzmény: Pucros Mackó (179)
lecsoka Creative Commons License 2000.05.18 0 0 181
>Arra gondoltam, ha nem is haladunk csoportban, azért jó lenne felismerni egymást.

O.K. Kicsit köpcös, kellemes orosz típusú kecskeszakáll, kék színű térdig érő rövidnadrág, eső esetén sárga dzseki, hangosan szoktam röhögni. Őszes szemüveges barátommal jelentkezem, sőt valószínűleg a rajtkor az ivadékaim is ott lesznek (nem sokáig)

6.45-t tervezek indulásnak. Mivel először próbálkozom, nincs más csak az időn belüli célbaérkezés.

Az INDEX-nél nyilván ott leszek.

Mackó!

Próbáld meg a Bioptron lámpát is, jót fog tenni. Csak először lámpázz, utána kenegesd!

Ermak!

>Tegnap este időt és energiát nem kímélve, kizárólag a Te kedvedért elmentem futni. :-)))

Meg vagyok hatva! És pont ilyen információra vágytam!

Szerintem mostmár csak lazán, ráérünk a jövő hétvégén elfáradni. Kell a feltöltődés is.

Előzmény: Pucros Mackó (170)
Gödény Creative Commons License 2000.05.18 0 0 180
Az Elvira csak a menetrendváltásig tudja az adatokat - hazautazni viszont már az új menetrend szerint kell: 4.42, 5.47, 6.47, megállított sebesvonat: 7.42, 10.05

> Ja igen, úgy rémlik, extrém sorbanállás van olyankor a vasúti pénztárnál -
> arra se elég egy percet hagyni.

Meggondolandó egy előreváltott menetjegy is - legalább is annak, aki biztos a teljesítésben. Töb 100 métert lehet vele megspórolni a beérkezés utáni, lemerevedett lábakkal, mert az iskolától rövid úton át lehet menni a peronra, de a pénztárig, meg onnan a felüljárón át jóval több :-)))

Előzmény: Pucros Mackó (179)
Pucros Mackó Creative Commons License 2000.05.18 0 0 179
Gödény, a legjobb, legfontosabb helyeken leszel :-))

Ugyanott tartottak, ahol mondtad - hétfő volt. Tényleg nem kellett nagy kerülő.

Én nem hajtok korai indulásra - így is, úgy is lesz 24 órám végigmenni :-)) Az időm sem érdekel mennyiségileg, hanem csak olyan szempontból, hogy beérkezés után mennyit kell várni a vonatig. Jó lenne szép kényelmesen elfogyasztani a levest, inni egy-két sört, és aztán felülni a vonatra. Majd kiszámolom, milyen szárligeti érkezési időpontok a legjobbak erre.
Ja igen, úgy rémlik, extrém sorbanállás van olyankor a vasúti pénztárnál - arra se elég egy percet hagyni.

Elvira szerint 4:41, 5:49, 6:49, 7:29 a "normális" vonat indulások Budapestre. Tehát fél négy körül kellene beérni - hát, ehhez tényleg jobb lenne a minél korábbi rajt. Én durván 18,5-19 óra tiszta menetidővel számolok, plusz pihenők - Mogyorósbányán legalább 1 óra. Meg szerelvényigazító szünet Pilis-nyeregnél, éjszakai átállás Pusztamaróton, és valami lábápolásféle Bányahegy tájékán. Egyelőre így saccolom.

Gödény Creative Commons License 2000.05.18 0 0 178
> hogy akkor most idén is Te indítod a rajtot,

Ott vagyok a rajtban, mint mindenes - de a nagy nyüzsi miatt, meg ha bármi gubanc van, lehet, hogy engem rángatnak - nem túl alkalmas a hely trécselésre, ezért nem említettem. A rajtban a billentyűket már nem én verem (tavaly se én tettem), de én szólok, hogy "fiúk, kezdhetjük", maximum besegítek, amíg hosszú a sor.

> viszek egy lapon egy nagy INDEX feliratot és kitűzöm egy fára, ott találkozhatunk.

Teljes nyugalommal.

Előzmény: Ermak (177)
Ermak Creative Commons License 2000.05.18 0 0 177
Találka a rajtban:

Hétvégén reggel ritkán járnak a buszok, és én a korábbival megyek be, úgyhogy 6.15 körül Csllaghegyen leszek. Ha vannak Asztaltársak, akik hajlandóak korán kelni, akkor megbeszélhetünk egy 6:30-6:45 közötti találkát, de tovább nem tudom magam a rajtban tartani :-) (Legszívesebben 6:30 rajtolnék én is.)

Ha a fenti időpont többeknek megfelel, és Gödénynek sincs kifogása ellene, akkor viszek egy lapon egy nagy INDEX feliratot és kitűzöm egy fára, ott találkozhatunk. Ha nem, marad a személyleírás.

Gödény!
Azt írod:
>6.30-ra már annyian elintézték az adminisztratív teendőket is, hogy a rajtbélyegző előtt már >hosszú sor kanyarog - ekkor meg szoktam indítani a rajtot,

>Engem a Mogyorósbányai számítógép előtt találtok meg - meg remélhetőleg a szárligeti előtt :-)

Nem értem pontosan, hogy akkor most idén is Te indítod a rajtot, vagy csak Mogyorósbányán és Szárligeten vagy megtalálható?

lecsoka!
Még egy dolog, ismét a vízzel kapcsolatban. Utánaszámoltam, meg próbáltam visszaemlékezni a tapasztalataimra, és a következőkre jutottam: az általam javasolt 7-8 deci beosztva az első és az utolsó 'száraz' 28-30 km-en is elég, _DE_ ha valaki szeret sokat inni, és inkább a folyamatos, apránkénti vízpótlás mellett van, akkor reális a másfél liter, pláne ha nagy a meleg.

Ermak Creative Commons License 2000.05.18 0 0 176
>De Mogyorósbánya után fájni kezdett a jobb bokámnál valami. Megjelent előttem a >katasztrófaforgatókönyv:ha nem hagyom abba a terepjárást sürgősen, hiába a jó kondi, az >ízületeimet szétcseszem még a Százas előtt.

Mackó!
Ha lehet egy javaslatom, a túráig naponta egyszer-kétszer kend be a bokádat Richtofit Sportkrémmel. Nem gyógyszer, nem csodaszer, de hasznos gyógynövények vannak benne, amik az ízületeknek jót tesznek: a fekete nadálytőt érezni a szagán, ezt csont- és ízületi sérülésekre szokás használni, a kamilla kiderül a reklámfotóról, ez gyulladáscsöükkentő, a többit nem tudom, de a fentiek jók. (Nem vagyok kuruzsló, sem természetgyógyász, sem orvos, csak sokat olvastam a témáról - ja igen, és két évig doktorandusz voltam a Kertészeti Egyetem Gyógynövénytermesztési Tanszékén.)

Előzmény: Pucros Mackó (170)
Ermak Creative Commons License 2000.05.18 0 0 175
>Tényleg. A sötétség mikor áll be, és a hajnal ?

lecsoka!

Tegnap este időt és energiát nem kímélve, kizárólag a Te kedvedért elmentem futni. :-)))
Az úton akácvirágszőnyeg, a levegőben bodzaillat, a panoráma csodálatos: a csúcsról majdnem az egész Százas útvonala látszik a Kevélytől a Gerecséig...
Szóval, sötétség: kb. fél 9-kor futottam lefelé egy V alakú, mélyebb, erdős völgyben, és még sac/kb 20-50 m-re látszottak a jelzések. Innen rétre kiérve szinte nappali fény volt. Jövő hétre még egy kicsit javul a helyzet, úgyhogy 3/4 9 - 9-ig nem kell lámpa. Reggel kb. 4 - 1/2 5-kor világosodik.

Előzmény: lecsoka (169)
Gödény Creative Commons License 2000.05.18 0 0 174
> A megtett szakaszon annyi az újság, hogy a Tokodi pincék fölötti,
> múltkoriban említett telek köré szép kis kerülő termett, frissen csillogó kék jelzéssel.

Szombaton jártunk arra, pemzlivel a kezünkben, meg Hegyeskő - Tokodi pincék között is.
Az a kerítés egyáltalán nem volt vészes, hiszen éppen csak a sarka lógott be a kék útvonalába, és a bekerített telek sarkán keresztülnézve mindkét irányból látszottak a túloldali jelzések - ha nem csináljuk meg, akkor se lett volna belőle baj, az első 50 ember olyan szép ösvényt taposott volna. Hol tartottak a melósok a sodrony felrakásával ? Szombaton még csak a tartó drótszálakat húzták ki - és szentségeltek, hogy az oszlopok nincsenek egy vonalban.

Előzmény: Pucros Mackó (170)
Gödény Creative Commons License 2000.05.18 0 0 173
Rajt: az utóbbi évek tapasztalata, hogy mire a rendezőség megjelenik valamikor 6.00 tájban, már kisebb tömegek toporognak a tetthelyen. Kiírás ide vagy oda, 6.30-ra már annyian elintézték az adminisztratív teendőket is, hogy a rajtbélyegző előtt már hosszú sor kanyarog - ekkor meg szoktam indítani a rajtot, és az első 10 percben kb. 200 ember el is indul, mire lefogy a sor. Vagyis a 6.45 azt jelenti - az élen indult nagy tömeg után közvetlenül.

Engem a Mogyorósbányai számítógép előtt találtok meg - meg remélhetőleg a szárligeti előtt :-)

Előzmény: Ermak (172)
Ermak Creative Commons License 2000.05.17 0 0 172
Ja, az első és legfontosabb dolog: ki mikor indul (én 6.45)?

A rajton kívül sokkal kisebb az esély a találkára, akármilyen személyleírással is.

Előzmény: Pucros Mackó (170)
Ermak Creative Commons License 2000.05.17 0 0 171
Hahó!

Jó, hogy látlak, Mackó - már kezdtem megijedni, hogy Koldusszállás és Szárliget között gyenge a jelzés és nem találsz vissza a számítógéphez! :-)))

További reakció holnap, most megyek haza.

Előzmény: Pucros Mackó (170)
Pucros Mackó Creative Commons License 2000.05.17 0 0 170
Sziasztok!

Nem jött össze a hétfőre tervezett 65km :-((

Szombaton még nagyon éreztem a keddi "rohanós" 50 km utóhatásait - az ízületeimben is. Valahogy vasárnap estére pont tűrhetően éreztem magam, ezért veselkedtem neki hétfő hajnalban: Dorogtól egész Szárligetig szerettem volna menni :-)) De Mogyorósbánya után fájni kezdett a jobb bokámnál valami. Megjelent előttem a katasztrófaforgatókönyv: ha nem hagyom abba a terepjárást sürgősen, hiába a jó kondi, az ízületeimet szétcseszem még a Százas előtt.

Így aztán országúton bekullogtam egész Nyergesújfaluig, onnan tömegközlekedtem haza - vigasztalónak útközben többször gurítottam le söröket:-))

A megtett szakaszon annyi az újság, hogy a Tokodi pincék fölötti, múltkoriban említett telek köré szép kis kerülő termett, frissen csillogó kék jelzéssel.

Most már vigyázok magamra, de azért pénteken talán még átsétálok Koldusszállásról Szárligetre...

Más: Törzsasztalosok a 2000. évi Kinizsi Százason. Tudtommal a következő asztaltársak tervezik az indulást 100 km-en:

lecsoka
Fishtax
Elnok ur
Ermak
nobodybuilder
Pucros Mackó

Ha jól sejtem, Gödény, bár jelen lesz, de nem indulóként:))) És ne feledkezzünk meg Mocikáról, aki a 25 km-t fontolgatja.

Arra gondoltam, ha nem is haladunk csoportban, azért jó lenne felismerni egymást. Ha ragaszkodtok az inkognyitóhoz, akkor persze nem kell :-))
Kezdem :-))

Pucros Mackó csontkopasz, de önként (vállaltam), tehát a fejbőröm sűrűn be van ültetve setétlő (enyhén zöldellő) hajhagymával. Más esetben CAMEL márkajelű terepzöld sildes sapka takarja mindezt.

A hátizsákomon HIMALAYA 45 felirat virít, a lábamon az alant belinkelt fotókon látható cipellő lesz, egy piszkosabb megjelenésében.
Ha nincs túl hideg, feketén csillogó térd fölöttig érő biciklisnadrágot fogok viselni.
Ha nincs túl meleg, igyekezni fogom legkívül hordani a fekete indexes pólómat :-)))

Ha esik eső, nem tudom, mit csinálok, de azt ezüstszínű esőkabátban teszem - ha előre számítani kell a rossz időre, akkor a lábamon a hasított bőr trekking bakancs lép érvénybe.

Persze a legjobb egy egységes jelzés lenne, ami megkülönböztet minket a nem-indexesektől - ha valakinek van ötlete, mondja...

lecsoka Creative Commons License 2000.05.17 0 0 169
>Én csak lejtőn szoktam futni, esetleg sík úton. A táj még úgy is élvezhető, a virágok kevésbé, és a beszélgetéshez iskevés az oxigén. Nálam a kocogás két oka a minél jobb idő és - a Százason - az éjszakai szakasz lerövidítése.

Érzem én, hogy a jobb idő elérése miatt érdemes futni. Ám az olyan illúzió romboló. Túrázók rohannak egymás mellett...

Fura az ügy.

Tényleg. A sötétség mikor áll be, és a hajnal ?

Előzmény: Ermak (168)
Ermak Creative Commons License 2000.05.17 0 0 168
Én csak lejtőn szoktam futni, esetleg sík úton. A táj még úgy is élvezhető, a virágok kevésbé, és a beszélgetéshez is kevés az oxigén. Nálam a kocogás két oka a minél jobb idő és - a Százason - az éjszakai szakasz lerövidítése.

Mátrabérc (ennyi offot elbír a topic):
Kétszer csináltam meg, első alkalommal 10:26 alatt, és keveset futottam: fölfelé ki bírja, lefelé meg a legtöbb lejtőn féltettem a bokámat. Igaz ugyanakkor, hogy elég hosszúak a lábaim, és 6-7 km/h gyalogos tempót tudok tartani. Másodszor egy nem túl kondis csapattal indultam, 4 de inkább 5 óra alatt voltunk Kékesen. Innen csak ketten mentünk tovább egy kb. 160 cm-es lánnyal. Nagyon szerelmes volt (nem belém!), és meg akarja mutatni, hogy mit tud, mnden elismerésem az övé mert nagyon keményen végigcsinálta - de a lábhossz 5-6 km/h-ra korlátozta a tempót. A seprűvel értünk be, talán kicsit szintidőn kívül, de ha nincs a Kékesig tartó tökölés, akkor megvan, futás nélkül.

Előzmény: lecsoka (167)
lecsoka Creative Commons License 2000.05.17 0 0 167
>Persze aki fut, kocog, annak repül ide-oda a hátán a hátizsák - az se tartozik a kellemes élmények közé.

Nekem meglepő, hogy milyen sokan futják a túrákat. Pedig akkor már nem is túra, hanem futóverseny. Alapjában véve nem arról szól, hogy milyen gyorsan, hanem bírom-e ? Egyébként nyilván magánügy ki hogyan teljesít. Azért ha túra, az mégis gyalog és nem lábbusszal. A Mátrabérccel éppen ez a gondom. Szerintem beérni legalább a lejtőkön laza kocogás nélkül szinte lehetetlen.

És akkor hol van az érzés ? Még aszfalton sem egyszerű nézelődni futás közben, erdőben szinte lehetetlen. Pedig a táj, ugye!

Előzmény: Ermak (166)
Ermak Creative Commons License 2000.05.17 0 0 166
>Persze aki fut, kocog, annak repül ide-oda a hátán a hátizsák - az se tartozik a kellemes élmények közé.

Bizony nem. Javít a helyzeten, ha a zsáknak van haspántja, de úgy sem tökáletes a dolog - a zsák tartalma úgy is lötyög. A mostani zsákomon ráadásul még az sincs - nem voltam kellően előrelátó a vásárláskor. De ahol legnagyobb a szükség, ott a legnagyobb a segítség: mit találtam a túrázós cuccaim között? Nem mást, mint egy darab gatyagumit, aminek a két végét zsákleszorítási céllal összevarrtam. Halvány emlékeim szerint a '94-es Százason használtam, és bevált: a zsák tartalmát is leszorította, és a hasamba se vágott bele túlzottan.

Előzmény: Gödény (165)
Gödény Creative Commons License 2000.05.16 0 0 165
> Láttam már nagyobbfajta övtáskát is - de ha lenne ilyenem, akkor is maradnék a hátizsáknál.
Én is láttam már - de az valahogy nagyon rossz helyen nyomja, ütögeti az embert.
Persze aki fut, kocog, annak repül ide-oda a hátán a hátizsák - az se tartozik a kellemes élmények közé.
Előzmény: Ermak (164)
Ermak Creative Commons License 2000.05.16 0 0 164
Láttam már nagyobbfajta övtáskát is - de ha lenne ilyenem, akkor is maradnék a hátizsáknál.

A rajtban némiképp elborzadva szokam nézegetni a póló - rövidnadrág - pici övtáska - a kézben kulacs (néha utóbbi nélkül!) stílusú indulókat. Volt egy mongol évfolyamtársam, '94-ben a rajt után párszáz méterrel találkoztunk, ő is a fent vázolt stílusban indult. Depózásról szó sem volt, nem ismerte a terepet, és azt hiszem, térkép nélkül ment. 16 óra alatt megcsinálta.

Előzmény: Gödény (163)
Gödény Creative Commons License 2000.05.16 0 0 163
Az övtáskába belefér egy kis pénz meg az elemlámpa. Meg még némi harapnivaló. De 2 l víz már nem övtáskába való.
Előzmény: lecsoka (162)
lecsoka Creative Commons License 2000.05.16 0 0 162
Lehetne organizálni egy kellemes borongós napot ?

Az ötlet a kétliteres üveggel nem rossz, de én két üveget akartam viniiii (na jó, kulacs)

Tényleg!!! Hátizsák vagy övtáska jobb ?

Előzmény: Ermak (160)
Gödény Creative Commons License 2000.05.16 0 0 161
> Számold azt is bele, hogy Pilis-nyeregben, Dorogon, M.bányán és
> Bányahegyen helyben megiszol legalább fél litert.

Tokodi pincéknél (leánykori nevén Tokodi csárda) a kerekeskútban ismét van víz. A bánya szétvert portájától balra, a zöldre festett kút vize iható (a közvetlenül az útvonalon lévő 2 kutat célszerűbb nem használni). Aki még hidegebb és jobb vizet akar, az balra (D felé) még két háznyit menjen.

Előzmény: Ermak (160)
Ermak Creative Commons License 2000.05.16 0 0 160
>No, a kocogás...
Azért volt ott a szmájli...
És egészen megkedveltem. A Margitszigetre utálnék járni, de hegyen, erdőben valami szuper dolog.

>Én a 1,5-2 liter víz között vacillálok.
Ha ilyennek ismered a vízfogyasztásodat, hozz egy kétliteres üveget - teletölteni meg nem mindig muszáj. Én maradok a 7-8 decinél. Számold azt is bele, hogy Pilis-nyeregben, Dorogon, M.bányán és Bányahegyen helyben megiszol legalább fél litert.

>szerintem nagyon meleg lesz
Én meg esőt sejtek - majd kiderül (vagy beborul).

>Viszont nem viszek fényképezőgépet vagy kamerát, mert félek nem bírnám el.
Az elbírás nem gond, főleg ha egy kis automata gépről van szó, de tényleg luxus. Egy kollégám barátai végigvideózták a Százast - a legdurvább a leszállás volt a vonatról a Keletiben ...

Kicsit én is tartok az éjszakai szakasztól, bár a jelzésekkel nagy gondom eddig még nem volt.

Előzmény: lecsoka (159)
lecsoka Creative Commons License 2000.05.16 0 0 159
Ermak!

No, a kocogás egyáltalá nem a rossz technikával végzett lassú futás. Lassú futás. Ennyi. És a kocogás akkor jó, ha élvezed. Ha az első húsz alkalom után is utálod, keress egy más sportot.

Én a 1,5-2 liter víz között vacillálok. Nekem kevés az egy liter és szerintem nagyon meleg lesz.

Viszont nem viszek fényképezőgépet vagy kamerát, mert félek nem bírnám el. Pedig egy-két jó képet élvezet lenne csinálni.

Remélem a jelzések láthatóak lesznek. A múltkor Esztergom környékén túráztam a piroson, hát ... Bravúr volt, hogy csak majdnem tévedtem el.

Éjjel mondjuk ez nem ment volna.

Előzmény: Ermak (154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!