Keresés

Részletes keresés

CSABUSZ Creative Commons License 2015.10.02 0 0 7352

Csak egy kis pontosítás:

ha a hátsó ülésen utazik! legalább 135cm magas.stb.

De egyáltalán nem biztonságos!!!!!

Előzmény: pedroh (7348)
CSABUSZ Creative Commons License 2015.10.02 0 0 7351

Hát az anyòsülés az egyik legbiztonságosabb hely.

Az autó egyik legvédetteb helye.

Előtte (motortér) az egyik legerősebb rész plusz elől hátul nagy gyűrődési zóna.

Előzmény: Varshi (7341)
CSABUSZ Creative Commons License 2015.10.02 0 0 7350

Nem, ugyanis nem így van!

Statisztika azt mutatja, hogy Svédországban 42éve  az első ülésen viszik a gyereket és teljesen biztonságos.Német, svájci, svéd, franci szakemberek, biztosítók azt mondják nincs különbség.

ADAC pedig azt mondja, hogy nem biztonságosabb a középső ülés szélsőkhöz képest.

Teljesen megértelek, de abban azt gondolom, hogy mindenki egyetért, hogy nincs nincs tökéletesen biztonságos hely. Ezért fontos, hogy jó gyerekülést válasszunk.

Előzmény: sogormail (7337)
CSABUSZ Creative Commons License 2015.10.01 0 0 7349

:)

Azért annyira nem tragikus a helyzet.

Csak nem tanácsolt.

Természetesen a maxi cosi, besafe, cybex 5évig is használható, míg a römer, recaro 10évig.

Ennyi a szavatosságuk.

Előzmény: wegstern (7335)
pedroh Creative Commons License 2015.10.01 0 0 7348

bocs, lehet, hogy én vagyok fáradt és elsiklik a figyelmem valami lényeges fölött, de továbbra sem tudom értelmezni azt, hogy:

- 150 cm-nél alacsonyabb gyerek csak gyermekbiztonsági rendszerben utaztatható

- ha a gyermek már magasabb 135 cm-nél akkor őt már elég csak a biztonsági övvel becsatolni

csak számomra teljesen ellentétes ez a két mondat?

nem beszélve arról, hogy az egyik cikk szerint az ülésmagasító nem számít gyermekbiztonsági rendszernek, a másik pedig odasorolja.

amúgy engem kevésbé érdekel a jogi része, hanem a biztonsági. a jelenlegi helyzetünkben a két oldalon lévő gyerekülés között utaztatjuk a szomszéd kislányt egy ülésmagasítón. ezzel az a problémám, hogy a biztonsági öv kb a nyakánál halad ami nyilván életveszélyes, de még ha nem is ott menne, adekvát védelmet nyújt-e egy négyéves gyereknél egy szimpla ülésmagasító és biztonsági öv kombó.

egy megoldás lenne, hogy a babahordozót előre kötjük be és kikapcsoljuk a légzsákot                                

Előzmény: Varshi (7347)
Varshi Creative Commons License 2015.10.01 0 0 7347

Ez talán jobb:

Kölykök az autóban – hol ülhet, hogy utazhat

Ki ülhet elöl, ki hátul, hány gyerek egy fő, kinek kell ülés, és kinek nem? Összeszedtük a hatályos szabályokat. Tovább »

forrás: divany.hu

Varshi Creative Commons License 2015.10.01 0 0 7346
Varshi Creative Commons License 2015.10.01 0 0 7345

Amúgy jogszabályt csak pontosan. Nincs ott ellentmondás.

Előzmény: pedroh (7343)
Varshi Creative Commons License 2015.10.01 0 0 7344

Mi a gond?

Ha az alul lévő engedi, akkor engedi a jogszabály.

Szerinted annak lenne értelme, hogy beleraknak egy bekezdést, ami nem érvényes? :-) 

Előzmény: pedroh (7343)
pedroh Creative Commons License 2015.10.01 0 0 7343

továbbgörgetve ezt a kérdést, nem világos a szabályozás: 

"Gépkocsiban 150 cm-nél alacsonyabb gyerek csak "gyerekbiztonsági rendszerben" szállítható, ami alatt a legtöbb esetben a gyerekülést kell érteni....nem árt tudni, hogy a KRESZ szabályai alapján az ülésmagasító nem számít "gyermekbiztonsági rendszernek"

ugyanitt pár bekezdéssek később felsorolják, mikor nem kell autósülésben (ez ugyanaz mint a gyerekülés?) utaztatni a gyereket, és az egyik pont szerint nem kell, ha a gépkocsi hátsó ülésén utazik, 3. életévét betöltötte, legalább 145 cm magas és az üléshez beszerelt biztonsági övvel - tesméretéhéz igazodóan - biztonságosan rögzíthető.

szóval ez engem összezavar :)

Előzmény: pedroh (7342)
pedroh Creative Commons License 2015.09.29 0 0 7342

Sziasztok, a következő kérdésem lenne: 6 hónapos baba kagylóban övvel becsatolva hátul ül, màsik oldalon 4 éves 105 cm gyerek cybex ülsben ül. felmerült hogy a szomszéd gyereket is hozzuk haza az oviból. van-e ötletek, hogyan utazhat? 4 èves 110 cm kb. Tudtommal 130cm ig nem elég az ülsmagasító. Esetleg a kagylót tegyem magam mellè az első ülésre és kapcsoljam ki a légzsákot? Van valakinek tapasztalata hogy oldotta meg? bocsi ha már felmerült korábban... Nem találtam meg! Köszi üdv Péter

Varshi Creative Commons License 2015.09.28 0 0 7341

> Statisztikak szerint meg a hatso ulesek  abiztonsagosabbak, szignifikans elteres nelkul a

> jobb es baloldalon

Én úgy tudom van.

A sofőr mögött a legbiztonságosabb. Egyszerűen mert az életösztön az, hogy elrántja a kormányt, ebből következően az "anyósülés" neve nem véletlen: valójában az a legveszélyesebb hely az autóban.

Sokkal gyakorlatiasabb a hátsó jobb/bal közötti döntésben, hogy mekkora a lábtér. Mert ha kényelmetlenül előrébb kell tolnom a vezetőülést, hogy mögötte elférjen a hordozó/ülés/kinyújtott láb, akkor az már engem bizony zavar (korlátoz, de legalábbis befolyásol a vezetésben), tehát sérül az aktív biztonság.

Előzmény: sogormail (7337)
warr Creative Commons License 2015.09.28 0 0 7340

Bele kell próbálni mindenképp, a legtöbb gyerek nem igazán viseli el a pajzsot. Szerencsére a miénk szereti (Kiddy PhoenixfixPro2) :) 

A 9-18-as Cybex-eknek úgy tudom elég magasan van a pajzsa, ami kényelmetlen lehet (feltartott kézzel ülhet benne a gyerek). 

Előzmény: thebigl. (7339)
thebigl. Creative Commons License 2015.09.28 0 0 7339

Sziasztok!

Gyerekülést szeretnénk venni, van valakinek Cybex gyerekülése? Nem zavarja a kicsit a védőpajzs? Esetleg milyen más ülést ajánlotok, ami biztonságos? 9-18 kg-ig használható isofixes gyerekülést szeretnék.  A másik amit néztem Maxi-Cosi Priori XP volt.

Köszi a választ.

horkkh Creative Commons License 2015.09.28 0 0 7338

Bizony nehez dontes h. jobb vagy bal oldalon helyezzuk e el a babacskat. Sajnos kiszamithatatlan.

sogormail Creative Commons License 2015.09.28 0 0 7337

Egesz pontosan nem azt szokak mondani, hogy a hatso kozepso ules a legbiztonsagosabb?:) Csak ide eleg keves autoba, eleg keves ulest lehet betenni.

Statisztikak szerint meg a hatso ulesek  abiztonsagosabbak, szignifikans elteres nelkul a jobb es baloldalon. (bar erre indig csak hivatkoznak, en nem nagyon talaltam reszletes statisztikat a jobb/baloldalrol) Ezert azt mondjak ultesd a parkolo feloli oldalrol, ami altalaban a jobb oldal, jobb oldali kozlekedesnel.

(Kiveve ha egyiranyu utcaban laksz, ahol a baloldalon lehet parkolni. Mo.-on altalaban ilyen helyen allok es nem annyira kellemes a gyerkocot betenni, mikozben a jobb oldalon tilosban alva, leszukitik az utcat, majd a kedves allampolgar nem tartja be a 30 at es gyorsulasi versenyt tart. - valos megtapasztalt korulmenyek)

De azert el szoktam gondolkodni, hogy valoban a jobb oldal e a jobb e jobbos kozlekedesnel, ahol altalaban jobbrol johet jarmu kisebb reakcioidovel. Pl. meg nem adott jobbkezes keresztezodes /de ugyanez masik oldalrol mar lehet mindjart bal oldali utkozes/, jobb oldal a kevesbe belathato, autopalyan jobbrol hajtanak fel etc..

Előzmény: CSABUSZ (7331)
solarsza Creative Commons License 2015.09.27 0 0 7336

Köszi CSABUSZ!

Akkor jól gondolom, hogy marad a First Class-ban, míg ki nem növi és a fiamnak kell vennem egy ülést?

Néztem az utánam említett Maxi Cosi Tobi ülést és az egyik oldalon ott volt a Maxi Cosi Rubi is.

Elsőre szimpatikus volt. A First Class-t angliából rendeltük, kb. 50.000.-Ft-ba került, valahol itt keresek árban egy másik ülést.

A 9-25kg-mal mi a baj?

Előzmény: CSABUSZ (7330)
wegstern Creative Commons License 2015.09.27 0 0 7335

Szia CSABUSZ,

köszi a választ. :)

Nem kötözködésképp csak kíváncsiságból: ez a két év komoly? Ha veszek 80-100e Ft-os vagy még drágább gyerekülést ami megfelelő biztonságot nyújt, azt a következő gyereknél már nem használhatom biztonsággal? Ennyi idő alatt lejár a szavatossága? Egy konzerv többet bír.... :D

Előzmény: CSABUSZ (7333)
horkkh Creative Commons License 2015.09.27 0 0 7334

Köszönöm Nektek a segítséget, hozzászólást! <3

CSABUSZ Creative Commons License 2015.09.26 -1 0 7333

Szia!

Természetesen van különbség. A színválaszték. :)

2évnél idősebbet nem szabad venni. (de ez minden használt ülésre vonatkozik.)

Előzmény: wegstern (7329)
CSABUSZ Creative Commons License 2015.09.26 0 1 7332

Szia!

A First Class az egyik legstabilabban beköthető ülés!!!!

Ám, mindenképp bele kell próbálni az autóba, ugyanis, nem minden autóba fekszik fel rendesen.

(ez kb. 50-ből 1 autó)

Előzmény: hudzy6 (7327)
CSABUSZ Creative Commons License 2015.09.26 0 1 7331

Egész európában, egyetértésben azt mondják a szakemberek, hogy a parkoló felőli oldal a biztonságosabb.

Vagyis Mo.-on a jobb oldal. Számomra ez nem is kérdés.

Ott van a legkisebb esély, hogy beléd rohannak.

Előzmény: horkkh (7324)
CSABUSZ Creative Commons License 2015.09.26 0 0 7330

Szia!

Nem ülhet még 15-36kg-os ülésbe lányod.

Lassan fog gyarapodni a súlya. Pont akkora, mint a kisebbik lányom :)

9-25kg-os ülést felejtsd el!

Előzmény: solarsza (7323)
wegstern Creative Commons License 2015.09.25 0 0 7329

Sziasztok,

valaki tudja mi a különbség a Maxi Cosi Tobi-k, évjáratai között? Volt valamilyen széria hiba vagy ilyesmi, esetleg került bele olyan plusz funkció ami miatt valamelyik év előttit már nem érdemes megvenni? Ilyet használtunk eddig, kölcsönben volt nálunk és belenőtt az új tulaja. :) Maradnánk a típusnál, de használtban gondolkozunk ezért a kérdés.

Előre is köszi.

solarsza Creative Commons License 2015.09.25 0 0 7328

Szia!

Britax First Class Plus ülésünk van.

Mindkét irányba volt már bekötve az autó saját biztonsági övével.

Nem mozog, szinte meg se moccan, ha jól kötöd be. Mi szeretjük.

Ha esetleg debrecenben jársz, megmutathatom.

Youtube videók:

https://www.youtube.com/results?search_query=first+class+plus

Előzmény: hudzy6 (7327)
hudzy6 Creative Commons License 2015.09.23 0 0 7327

Sziasztok!

Tanácsot sezretnék kérni.

Két ülés között vacillálunk. Römer first class és Izi Combi ISOfix X4. (nyilván árban nem egy kategória a kettő).

X4-et volt lehetőségünk kipróbálni, tetszett is, jól be lehet fixálni a kocsiba, meg se moccan, mind előrefelé mind hátrafelé bekötve.

A römert nem tudtunk még tesztelni, erről mi a vélemény? Mennyivel rosszab/jobb, hogy csak az autó saját övével lehet bekötni? Nem mozog így nagyon a gyerekülés?

solarsza Creative Commons License 2015.09.22 0 1 7326

Mi jobb hátra tesszük, de bal hátul biztosabbnak gondolom, már csak egy benézett jobbkezes kereszteződés miatt is. Bár bal hátul pedig út szélén parkolásnál veszélyesebb ki-beültetni.

Előre nem teszem a gyereket.

warr Creative Commons License 2015.09.21 0 1 7325

Én bal hátra teszem a gyereket.

horkkh Creative Commons License 2015.09.20 0 0 7324

Szerintetek hol a legbiztonsagosabb ulni a gyereknek? A vezeto mogott, vagy az anyosules mogott? Koszonom szepen elore is.

solarsza Creative Commons License 2015.09.19 0 0 7323

Kedves CSABUSZ és Többiek!

Lányom 3,5 éves és 1 méter magas és 13,5kg.

Fiam 10 hónapos és 9kg.

Jelenleg egy Britax First Class Plust használ a lányom, a fiam pedig egy nem túl neves hordozóban ül a kocsiban. Lassan a fiam ki fogja nőni a hordozót.

- Lányom ülhet már 15-36kg ülésbe? Lassan gyarapszik a súlya, de nőni nő.

- Vagy nézzünk inkább 9-25kg ülést neki?

A fiam átülne a Britaxba.

Vagy a másik verzió, hogy a fiamnak is veszünk mondjuk egy Britax First Class Plust.

Szerintetek mi lenne a jobb döntés?

Köszönöm a segítségetek előre is!

Szabi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!