Keresés

Részletes keresés

Dotis Creative Commons License 2002.05.14 0 0 432
Mint azt talán tudjátok, a jegyvásárlási akcióban kis csoportunknak több mint 100 jegy gyűlt össze. Ezután már két tiszteletjegy jár a szervezőnek, amit természetesen Katalinnak kellene megkapni - csakhogy ő lemondott róluk. Úgy gondoltuk, hogy ajánljuk fel ezt a két jegyet a listának, illetve a topiklakóknak, méghozzá nyereményként: kapja meg az, aki a legjobb megoldást küldi be az alábbi kvízre.

Mivel ezt a listát és a topikot LGT-rajongók olvassák (tudom, van, akinek nem tetszik ez a szó; mondjuk úgy, olyan emberek, akiknek valahogy fontos az LGT), nem akarlak benneteket olyan kérdésekkel megalázni, hogy mikor alakult az LGT, vagy hogy mi a legutóbbi lemez címe. Szóval kifejezetten húzós kérdéssort állítottam össze, only for die hard fans.

Nem vesszétek el a kedveteket, a kvíz nehézsége ellenére szeretném, ha minél több megfejtés érkezne; arra kérnék hát mindenkit, küldje el a megfejtését, akkor is, ha töredékesnek érzi azt - már csak a játék kedvéért is. Mivel a kérdések igencsak durvák, még igazi rajongóknak (az LGT-t nagyon szerető embereknek) is, ne csüggedjetek, ha mindössze 3-4-re tudjátok a választ, lehet, hogy már ennyivel is ti lehettek a nyerők. Különben elég sok válasz megtalálható az És ilyen a Boksz? könyvben, illetve a www.lgt.hu-n - bármennyire kezdetleges is az.

De lehet ám, hogy nagy gőgömben alábecsülöm az LGT-rajongók (a Locomotiv GT-t szeretők és ismerők) ismereteit, és egy csomó tökéletes megfejtés érkezik. Hogy ez esetben se kelljen sorsolni, arra van a 13+1. kérdés: arra nem található sehol információ, csak tippelni lehet.

A megfejtéseket a hzsolt@lgt.hu címre küldjétek. Beküldési határidő: május 22. szerda, délelőtt 10 óra, sorsolás még aznap.

1. Mikor volt az első Tabán (év), és az utolsó (év, hó, nap)?

2. Mikor indult az LGT a tokiói World Popular Song Festival-on (azaz a Yamaha-fesztiválon), és milyen dalokkal?

3. Ki mondja az első "Halló!"-t a Moszkva-dalban?

4. Mi volt Pici első polifonikus szintijének márkája és típusa?

5. Mi az a Lyricon?

6. Milyen színű és márkájú gitáron játszott James az LGT-ben egészen 1984-ig?

7. Milyen színű és márkájú dobokon játszott Jánoska a Loksi lemezen?

8. Az Első magyar óriás kislemezen négy dal lett volna, de egyet letiltottak, mondván, "kész lázítás". Mi a címe ennek dalnak? Mi a címe az angol változatának?

9. Mikor turnézott az LGT a Szovjetunióban?

10. A Loksi lemezen közreműködött Bo Garressper, Mtomo Lassa, Oja Tilsson és Jason Synackroa. Kik ők?

11. A Köszönöm a rakétát (Repülős ének) című dalt nem szerette a cenzúra, teljesen más szöveget kellet írni rá. Melyik dal lett belőle?

12. Nemes, Rozoga, Pék, Lobo, Bálna, Pötyi, Tepsi. Ők kicsodák?

13. A 424 lemez melyik dalának munkacíme lehetett a Jó dal?

13+1. Az LGT 1981-ben három angol nyelvű demofelvételt készített az Abbey Road Studióban. Melyik magyarul korábban már megjelent dalokból készültek ezek a demók?

Cabolo Creative Commons License 2002.05.14 0 0 431
Csak néhány napig vagyok távol és haldoklik a club? ;-) Péntektől többet vagyok 1 kicsit, otthon leghallgatom majd az összes LGT számot, már a koncertre hangolódva!
Dotis Creative Commons License 2002.05.10 0 0 430
Töltsétek le, mit tépjem a számat?
http://kossuth3.radio.hu/kossurh/pent-k14.rm

A múlt szombati meg itt lenne, de most nem él:
http://petofi3.radio.hu/musortar/petofi/szom-p10.rm

Előzmény: TündérKata (428)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.10 0 0 429
Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Előzmény: TündérKata (428)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.10 0 0 428
Mit mondott?
Előzmény: Dotis (426)
aranyszáj Creative Commons License 2002.05.10 0 0 427
lemaradtam vazze...
Előzmény: Dotis (426)
Dotis Creative Commons License 2002.05.10 0 0 426
Jó vót.
Előzmény: döbrögi (425)
döbrögi Creative Commons License 2002.05.10 0 0 425
Kossuth, most.
Előzmény: Dotis (424)
Dotis Creative Commons License 2002.05.10 0 0 424
Pici ma kettőtől háromig élőben a Petőfin (vagy a Kossuthon?) Szénási Sándornál.
TündérKata Creative Commons License 2002.05.10 0 0 423
Ha valaki nem látta volna tegnap ezt a jó kis szórakoztató műsort, annak idebiggyesztek 1 új infót, amit nem is tudtam, lehet, hogy lesz karaoke a fesztiválon, szóval készüljetek csak, répa, tojás, hangképzés, ez-az :)))))
aranyszáj Creative Commons License 2002.05.09 0 0 422
nem rossz:)
Előzmény: döbrögi (417)
szilvácska Creative Commons License 2002.05.09 0 0 421
Itt kárpótolták Jánoskát a lemezborítóért.Mert itt teljesen látszik az arca, pedig itt pont nem kéne :)
Lehet, hogy összekeverték ?:)
döbrögi Creative Commons License 2002.05.09 0 0 420
Ja, igen, azt nem irtam, hogy a Szinyei Majalisat jatszottak ujra ezzel a fenykeppel.

döb

Előzmény: csettlik (418)
Lappantyú Creative Commons License 2002.05.09 0 0 419
KFT? Eszter?
Előzmény: csettlik (418)
csettlik Creative Commons License 2002.05.09 0 0 418
Halihó!

Nekem kicsit deja vu érzésem van ezzel a képpel kapcsolatban. Mintha ezt, vagy valami ehhez hasonlót már láttam valahol, valamikor. Vagy tényleg pszihológushoz kell fordulnom :-)))))

Csettlik

döbrögi Creative Commons License 2002.05.09 0 0 417
Találkozások Westel magazin:

TündérKata Creative Commons License 2002.05.08 0 0 416
Csütörtökön a Friderikusz-Showban fellép egy együttes ám :))) tessenek nézni!

K.

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 415
Jaj, az Abbey Road! =)) (bocs, off topic)
Az valami hihetetlen, ahogy a "famok" a mai napig fotózzák egymást azon a zebrán!! Párszor végignéztem már ott például néhány japán hivő helyzetgyakorlatát... ;-) Legutóbb a hasunkat fogtuk a röhögéstől, amint váltott szereposztásban készültek a videok, fotók az amúgy meglehetősen forgalmas út közepén - de az autósok közül is csak az idegenek dudálnak, a helybeliek már 30+ éve megértően röhögnek ezen... :)))
Előzmény: Dotis (412)
szilvácska Creative Commons License 2002.05.08 0 0 414
Kata!

Beszéltem a barátnőmmel (aki valójában egy volt kolléganőm, és ő is Kata). Holnap beszállítja Neked a pénzt. Páncélautóra, fél tucat biztonsági őrre, és néhány kutyára számíts !:))
És köszönöm!:)

Előzmény: TündérKata (413)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.08 0 0 413
Szerdán megyek a jegyekért.
Dotis Creative Commons License 2002.05.08 0 0 412
Ja, azon én betojtam, nagy poén! Jánoska visszanéz. Nyomban beugrott az Abbey Road borítója, hogy mi mindent kerekítettek a köré a fenek.
Persze, montázs. Jánoska nem örült, hogy nem látszik az arca a borítón, ezért a belsőre (ami később ment nyomdába) odamontíroztak egy hátranézős képet. Nekem mind a két kép tetszik, de így együtt különösen.
Előzmény: Törölt nick (410)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.07 0 0 411
Hm, ezen én is csodálkoztam.
Előzmény: Törölt nick (410)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 410
Vajon az új CD borítójára véletlenül került ez a fotó (ahol Solti még háttal áll)? - úgy tűnik, hogy a booklet elejére egy montázst csináltak... Vagy a másik három ennyire mozdulatlanul megvárta, amíg Solti is a fotós felé fordul? ;-)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.07 0 0 409
Behh, vizsgaidőszak, miccámít?! Én meg államvizsgázom :)

Szóval egy szó, mint száz, kezdek belehabarodni az albumba.

És azon méláztam tegnap a sörömmel kettecskén, hogy vajon van-e joguk a rajongóknak / közönségnek / hallgatóknak kritizálni egyáltalán azt, ami egy zenész legbelsejéből megszületik?

Ez nem költői kérdés és nem is akarok provokálni, de tényleg ezen gondolkodtam. Valahol ez egy alkotás, ami vagy megtalálja a maga közönségét, vagy nem. Ha megtalálja, jó. Ha nem találja: nem biztos, hogy rossz.

Mi a véleményetek?

Előzmény: Cabolo (407)
CsFeco Creative Commons License 2002.05.07 0 0 408
Nem késtem el! :) Köszönet a lebonyolitásért a tündéri Katának! ;)
Cabolo Creative Commons License 2002.05.07 0 0 407
Csak hallgasd meg 4-5-ször aztán be fog jönni a szöveg-zene együtt is, felteszem előbb-utóbb Waters-nek is ;-))

A Pünkösd környéki hétvége nem jó, meg vizsgaidőszak, de azért biztos találunk majd egy időpontot a kocsmázáshoz!

Előzmény: TündérKata (405)
CsFeco Creative Commons License 2002.05.07 0 0 406
Kata! Mail megy, ha még nem küldted el a fax-ot, akkor ezt is vedd bele, ha igen akkor lemaradtam. :))
Előzmény: TündérKata (405)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.06 0 0 405
Nincs istenibb egy esti vasalásos-sörözős zenehallgatásnál.

A Megjött Moszkvából... zenéje, ritmusa kezd nagyon-nagyon megtecceni. A szöveggel barátkozom :)

Jegy? Senki többet? Akkor holnap megy a fax.

Egészségünkre.

TündérKata Creative Commons License 2002.05.06 0 0 404
Én nagyon odavoltam, csak havazik az irodában.

MIKORLESZAKÖVETKEZŐ? :)

Előzmény: Cabolo (403)
Cabolo Creative Commons License 2002.05.06 0 0 403
Többiek úgy látom nem voltak oda a szombatért:)
Lehet tépni a centit, márcsak 25 nap kb.:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!