Szeretnék a régi járdámra betonozni egy új réteget, kb. 4 cm vastagságban. A régi elég masszív alap lesz, mert már az sem 1 réteg, hanem kb. 2x10 cm beton. A teteje viszont katasztrofálisan néz ki, a felső már réteg sok helyen teljesen szétmállott.
Először térkövezésre gondoltam, de az elég drága lenne (vagy 35 m2).
Az új réteg betont jó lenne szinezni, ehhez találtam is festéket.
Mire kell egy ilyen betonozáskor figyelni? Csinált már ilyet valaki?
Milyen szemcsemérítű kavicsot/sódert használjak? Mivel lehetne esztétikusan megcsinálni a tetejét, hogy egy kis víztől ne legyen csúszós, de azért takarítható maradjon? Dilatáció kövesse a régi járdáét, vagy kerülhet máshová?
A másik, ami már volt itt korábban is téma, hogy öntögetek magamnak térkövet, és ha elég mennyiség összejön, kirakom azzal. Lehet venni öntőformát. Aztán lehet, mire kész lennék, nyugdijba vonulok...
Ha műemléki, akkor kapcsolt gerébtokos ablakot fognak kérni, külső EGYSZERES üvegezéssel, és belülre lehet rakni a dupla réteget.
Tehát lényegében újjá kell épiteni az ablakot úgy, hogy a belső szárny be tudja fogadni a hőszigetelt üvegezést.
A fővárosi KÖH elég kemény dió, és sajnos leszarják az emberi igényeket (hő és hangszigetelés). Mindenképpen érdeklődje meg az éphatóságnál, mert kaphat egy nem gyenge büntetést.
engem nem bántasz :-) ez egy kisvárosi "szolgáltató" épület (magánrendelő, bank stb) ügyfélparkolója felé eső oldala, gyakran elmegyek mellette. az egész épület nem ennyire gáz, itt kicsit ... eklektikus, azt hiszem udvariasan így mondják az össze nem illő részleteket.
Max tisztasági festés. Nem tudom, hogy hol van ez a lakás - gondolom nem egy nagyon frekventált helyen -, de az árból ítélve felesleges még 3 milliót rákölteni. 16-17-ből már újat, és nagyobbat lehet venni manapság.
A kőről. a lábazat vöröskő borítás lesz. Az első képen nem látszik nagyon, de a terasz ajtó magasságáig (még nincs színezve a ház, ott csak vakolat van), illetve az ablak közötti részeken lesz még vöröskő. Legszívesebben szürkét szeretnék, mint a ház utcai részén, lévő csíkozás. A ház többi része fehér marad. A vöröskő téglalap alakú lesz, és csak nagyon-nagyon minimális fuga. A terasz burkolata pedig cementszürke nagy lapok lesznek. Most csak beton van,
Egy objektív véleményt szeretnék kérni egy hozzáértőtől:
József körút utcafronton első emeleten cserélnék le 2 ablakot és egy ajtót. Az összes nyílászáró dupla és kétszárnyú. Fontos a hangszigetelés is nemcsak a hőszigetelés.
Két lehetőségem van:
A: Dupla ablakok, mind a négy szárnyban kétrétegű hőszigetelt üveg (3-6-3), az ajtón (ez is dupla ajtó) 4-12-4 vastagságú üvegek, és köztük a levegő. Az ablakok, ajtók fából vannak, eléggé rossz állapotban. Ezek lesznek felújítva és ebbe lesznek belemarva a dupla rétegű üvegek. A tokok maradnak, de fel lesznek újítva, szintén fából. Gumi csík is lenne minden nyílászárón a hőszigetelés miatt.
B: Kicseréltetem az ablakokat és az ajtót is sima (tehát nem dupla), kétszárnyú műanyag nyílászáróra, ami három rétegű üvegből készül (üveg vastagságot nem tudok, de 1-es a hőszigetelési mutatója), hő- és hangszigetelt.
Kérdéseim:
Szerintetek melyik megoldás szigetel (mind hő, mind hang) jobban?
Nem hozza be az árát. Nem luxuskategóriás - akinek meg nincs pénze az inkább maga újítja fel.
Szerintem egyszerűen fessétek ki, dobjatok ki minden lomot, vegyetek bele 1-2 leértékelt kiegészítőt (figyeljetek a színekre - tudatosan vásároljatok), cseréljétek le a függönyöket ha rondák (vegyetek olcsó anyagot - 400FT-os üzletekben vannak egész jók) - megint csak: figyeljetek az összhatásra.
Legyen tágas, otthonos. A sötét részekre tegyetek lámpát - állítsátok be úgy a világítást, hogy ne az ablakot hangsúlyozza (ha az csúnya). A fürdőben meg fessétek át a fugát, vegyetek új zuhanyfüggönyt, színben passzoló szőnyeget, színes kaspót - akár valami normálisan kinéző művirággal (ikeja...)- megint csak: hangoljátok össze a színeket.
Ha ti csináljátok a festést, 50nm szerintem max. 20-25e körül kész lesz (vegyetek teleszkópos nyelet és jó minőségű festéket) - kiegészítőkre max. 15 körül költsetek (na jó, a függönynél vigyázzatok, ilyen belmagasságnál nem mindegy az ára - én 200Ft-ért vettem méterét annak a függönynek, amibe az új vevő úgy beleszeretett, hogy külön kérte, hogy hagyjuk ott nekik).
A hirdetések meg semmit sem jelentenek. Hirdetni akármenyniért is lehet - a kérdés az, hogy mennyiért viszik el... (plusz ha magatok hirdetitek, máris nyertetek egy csomót - a végén úgyis az ár lesz a döntő)
Én egyszer valami ingatlanosnál olvastam, hogy a betett pénzt sosem kapod vissza, ennek ellenére azt javasolja, hogy egy tisztasági festést akkor is nyomj bele, ha felújítandónak hirdeted, mert a nagyon leprát meg sem nézi a reménybeli vevő, míg a fehérre festettet igen. Ráadásul a tisztára festett, kiürített és kitakarított lakás nagyobbnak, és világosabbnak látszik, márpedig ez szempont a vevőnél.
Egy "felújítandó" ház szerintem még ugyan úgy "felújítandó" kategóri marad, ha kifested, csempézed, és ablakot cserélsz.
A villany és gépészeti vezetékek, hőszigetelés, (vízszigetelés), fűtési mód, tető, stb. ami még nagyon meghatározza a ház értékét. He ezekhez hozzányúlsz akár részlegesen is, akkor gyorsan elmegy az a 3MFt-os előny.
azt nezd, hogy elkelnek-e ezek a lakasok! kerdezd meg az eladot, miota arulja. all a piac, elofordulhat hogy nem tudod eladni senkinek miutan felujitottad.
A kérdés az lenne, hogy vajon érdemes-e felújítatni egy "felújítandó" állapotú, 49 nm-es téglaépítésű lakást, aminek az értéke igy sacc/kb 13-14M.Eladási célból, aza viszajön-e a felújítás költsége, vagy mindenképp veszteséges?
Teljes festés 49 nm, 4 m magasság, fürdő, konyha csempézés, 4 db dupla ablak cseréje min.
Saját hevenyészett összehasonlításomban 3M- el nagyobb az átlaga a Jó álapotú hirdetéseknek, mint a felújítandóknak.
Ill. a másik kérdés, az elsőtől függetlenül, hogy nagyságrendileg mennyibe kerülne egy ilyen projekt?
Így egyszerűbb volt rakni :) Tégleg izlésficam. Minap látam téglamintás tapétát, eddig nem nagy szám, de az is függőleges mintás volt! Beszerás. Valami új trend lenne? :)
eléggé hátborzongató, mindenesetre felhívja magára a figyelmet (egy parkolóban áll két oszlop, a tetején egy orvosi rendelőt reklámozó tábla). a színekért a mobiltelefon fényképezőgépe a felelős, valójában ugyanazzal a téglával burkolták. (azért jutott eszembe lekattintani, mert pár napja keresett valaki profilos dísztéglát faoszlop burkolásához.)