akkor most jon a sablon mondatom ,meg kell keresni a kozos kepviselot es megtudakolni , hogy a tarsashaznak van e szereloje , vagy kivel van karbantartasi szerzodesse a haznak , es nekik az ilyen jellegu hibakat dijjmentesen kellene megoldaniuk :-) :-) :-) :-)
mivel nincs elzaro alul a vizet le kell engedni a felette levo berendezesekbol,
valoszinu a csatlakozo kulso menetes ami az osztba van belehajtva .
letekered a csoszorito hollandit, es lehuzod a csovon , es megprobalod kihajtani Salakra a csovet , az is valoszinu hogy elotte jol izombol meg kell mozgatni a csovet a csatlakozon, hogy taguljon , es utana lehuzni, es remenykedj , hogy nem olcso kinai csobol van mert az eltorhet .
sajna szereltunk mi is egy lakasban ahol azota is ez a problema , hol ez hol az lazul meg , feltehetoen. a kinai minosseg , mert nekem a henco nem lazult meg.
Balról a harmadik csatlakozás megint szivárog (mint két éve), de már nem merem jobban megtépni. Persze újra és újra lecsökken a nyomás, hiába töltögetem föl a vizet.
Ha ki lehet cserélni azt a csatlakozót, hogyan fogjak hozzá? Most bevallom azt sem tudom, hogy a felső az előremenő (elosztó) vagy az a gyűjtő. Amik ott fent kiállnak belőle, azzal esetleg el kell zárni a művelet idejére, hogy ne dőljön ki a rendszerből a víz?
De az alsón nincsenek ilyen elzárók. Előre is köszönöm a tanácso(ka)t.
Van egy nem mai, de eddig jól működő Fég Zc18-as gázkazán, ami érdekes tünetet produkál. Rendben bekapcsol, amíg a benne keringő víz nem éri el a 60 fokot minden ok, gyorsan fel is melegíti a vizet, szép a láng, melegszika víz, keringett a szivattyú.Viszont, ha 60 fok fölé megy, csökken a láng magassága, és nem is tud 65 foknál melegebbre menni. Ha a kazántermosztát lekapcsol a víz a szokott módon 8-10 fokot visszahül, majd újra bekapcsol a kazán. Innentől kezdve alig van láng, hiába tekerem fe a gázmennyiségés szabályzótl, semmi és a 60 fokot sem éri el.
Ha lekapcsolOM és a víz lehül, mondjuk fel óra múlva újra bekapcsolom, akkor újra hibatlannálam tűnik az első kazántermosztát kapcsolásig. Szóval a lényeg, csak hideg vízzel amíg az nem lesz 60 fokos működik jól, meleg vízzel alig-alig.
Volt gáz szerelő, megnézte, szerinte semmi baja. Volt fűtésszerelő, atnezte a rendszert, nem levegős, át lett mosva, kazantest kisavazva, membrán ok, szivattyú ok és minden ugyan olyan.
Nincs valakinek ötlete mi lehet a gond?
Egy családi ház alsó szintjén a fürdőszobáktól, kazánháztól legtávolabb eső pontján, a ház egyik sarkában lenne a konyha és a mosogatáshoz használt meleg vizet nem szeretném túl messziről vezetni. Feleslegesnek tartom ezért a kisebb (5-10-15L-es) tárolós bojlerek alkalmazását, a folyamatos fogyasztásuk miatt, ezért elektromos átfolyós mosogató alá helyezhető Clage, vagy Kospel vízmelegítő használatára gondoltam. Ezekből is az egyfázisú 3,5-4kW-os változatokra.
Esetleg van valakinek tapasztalata velük? Mennyire jól működnek ezek a vízmelegítők a gyakorlatban? A vízátfolyás elég lehet?
Visszaolvastam a hsz.-okat és olvastam, esetleg a "gázmotor" tolattyúk, vagy membránok lehetnek megszorulva?
Ha parancsot adok neki 2-30 percenként, akkor szépen gyújt, ha áll 4-6 órát, akkor nem gyújt be a főégő minden esetben. ha valaki találkozott hasonló hibával és megoldotta.
Épület: jellemzően emberi tartózkodás céljára szolgáló építmény, amely szerkezeteivel részben vagy egészben teret, helyiséget vagy ezek együttesét zárja körül meghatározott rendeltetés vagy rendeltetésével összefüggő tevékenység, avagy rendszeres munkavégzés, illetve tárolás céljából.
Jól értelmezem, hogy 10m a szomszéd házától és 2m magasan a földszinttől? Most kb. 30cm-re a földtől áll ki a falból. Ehhez még kell akkor 1.7m függőleges turbócső és kész?