Egy lakótelep emlegetésekor a legtöbb embernek szürke háztömegek, lehangoló, sivár falak jutnak eszébe. Nem minden lakótelep ilyen. Néhány egészen kisvárosias jellegű, parkokkal, fákkal, játszóterekkel, virágokkal. Ilyen a ferencvárosi József Attila lakótelep is, amely talán a „legzöldebb lakótelep.”
Ezt a topikot a József Attila lakótelep iránt érdeklődőknek ajánlom, elsősorban a telepen élőknek, de természetesen bármely más érdeklődőnek is!
Mintha Tapasztó István (google dob ki rá telefonszámot) neve itt már felmerült volna - nekünk ő baromi sokat segített: egy eredetileg 13 millió körüli lakást 11.8-ért vettünk meg (igaz, az eladó személyes szimpátiája is kellett).
A telepen működik olyan ingatlanközvetítő, amelyik korrekt - szerintem. És nem a vevővel fiztettetik a számlát. Én lakás eladás ügyben tapasztaltam pozitívumot.
Tel igazad van, ha lehet kerüld az ingatlanközvetítőket. Hiénák!
Egyébiránt a vevők fizetik meg 2,5- 6% "tiszteletdíjukat". A sógoromtól tudom, mert ő is ebben utazik egy cégnél mesélt ezt azt. Az ingatlan árakat is részben ők mozgatják. Rossz véleményem van róluk.
Főleg itt nagyon szeretnek eladó lakást keresgélni.
Persze, az ingatlan.com-ot is beleértve gyakorlatilag az összes nagyobb lakáskeresős portált nézzük rendszeresen.
Nem zárjuk ki teljesen az ingatlanirodákat, csak mégis jobban szeretnénk őket kihagyva vásárolni. Annyiban minket is terhel a dolog, h. pont az ingatlan.com-on nem ritka, h. egy adott lakás akár 1 milliós különbséggel van meghirdetve különböző irodák által, és nyilván a legkevesebbért hirdető is ráteszi a maga hasznát, tehát elméletileg annyival kevesebbért is adhatná nekünk a tulaj, ha nem kéne %-ot fizetni az irodának.
Az említett paramétereket azért nem említettem, mert tapasztalataink szerint ebbe az ártartományba pont azok a lakások tartoznak, amelyeket keresünk: 1,5 szobás, 40-45 m2-es. Ennél nagyobbat nem is szeretnénk, mert még egy jó darabig ketten leszünk, és mivel jelenleg egy 27 m2-es albérletben lakunk ez is jelentős méretnövekedés :)
Az egyik legfontosabb paramétert nem írtad meg: hány szobás/mekkora alapterületű lakásra van szükséged. 10-12 millióból itt a lakótelepen 1 (max 1+1,5) szobánál, 40-50 négyzetméteresnél nagyobb tégla építésû lakást csak nagyon nagy szerencsével fogsz találni különösen ha az nem távfûtéses.
Egyébként miért zavar, hogy a lakás eladója ingatlanözvetítőn keresztül árulja a lakását? Ennek a költsége általában az eladót terheli. A lakások jelentõs része (úgy emlékszem, hogy jelenleg Magyarországon 30-40%) ingatlanközvetítõn keresztül cserél gazdát. Kár lenne a kínálatnak ezt a jelentõs részét kapásból kizárni.
Az ingatlan.com-on próbáltad már a RÉSZLETES keresõt? Ott az általad keresett lakás minden paraméterét megadhatod (ár, alapterület, szobaszám, tégla, fûtés módja stb...) És az ingatlan.com-on nagyon sok lakást hirdetnek.
Szeretném a segítségeteket kérni! Párommal lakást keresünk a lakótelepen, melynek ideális paraméterei:
- tégla építésű
- 10-12 milliós
- házközponti, v. gázfűtéses (bár tudom, h. ez ritka)
- nem földszinti
Próbáltuk a cetlis módszert, tegnap végigjártunk kb 15 oszlopot, de egyik hirdetés sem volt valós, mind ingatlaniroda számát adta meg, és lehetőleg magánszemélytől vennénk közvetlenül.
Kérlek titeket, ha ismertek olyat, aki árul, vagy bármilyen hasznos információval tudtok szolgálni, akkor szóljatok itt, v. a 70 203 6035-ös számon!
Kb 1975-76 körül készült.
Van a képben egy kis huncutság, ugyanis két képből készítettem egy /ha nevezhetem/ félig „panoráma” képet Amatőr munka viszont nekem tetszik, mert ez így egész és ezért is kedves nekem.
Elég sok hiba van a montírozásba sajna ennyit lehetett /tudtam/ kihozni belőle.
Szóval az Ecseri úti metrónál a 81 és 181A, valamint a 189 állt meg, a 181 a Lobogó utca és a Gyáli úti sorompó között ingázott munkanapokon 20 percenként, asszem reggel 7 és este 8 között. (És NEM érintette a metrót.) A 81, 181A és 181 összevonása a mai 81-es. Már több fórumon próbálkoztam, hogy szedjék szét ismét a járatokat, mert tök feleslegesen kanyarognak a Dési-Ifjúmunkás-Epres-Ecseri-Üllői körön.
Engem is meglepett, hogy ott volt a buszvégállomás, bár konkrét emlékeim 77-től vannak, akkor már a Lobogóban volt a végállomás, a mostani SPAR-al szemben volt az Ezüst Sirály étterem, s ott az a busz állt meg, amelyik még kiment a Táblás utcáig. Talán gyors 81-es, aztán 189-es volt az a járat.
A lezárás oka: lakótelepi futóverseny és koncert a Közösségi Házban (mindenféle minősítés nélkül írom: de miköze egy kicsi koncertnek a parkoló autókhoz? :-))
Hümm... múltkor babakocsival közlekedtem, át akartam kelni a Börzsönyön, amikor a rendőrség felől a kis rendőrautó kifarolt, majd durván 50-nel elhagyta az utcát... megkülönböztető jelzés sehol... Gondoltam, besétálok az örsre, hogy feljelentsem (ügyészség nincs a környéken, ugyi?:), de felébredt a gyerkőc, így mellőztem ezt a lehetőséget... Különben sem akartam kiröhögtetni magam.