Viszont a lépéshangszigetelő réteget NEM alulra kell rakni, hanem az OSB/esztrich alá közvetlenül, tehát a normál hőszigetelés (ha kell) ez alá megy.
Fontos, hogy ez a lépéshangszigetelő réteg sértetlenül kerüljön beépitésre, minden csövet az alatta lévő hőszigetelésbe kell tenni.
Én az esztriches megoldást javaslom, mert a párnafákat jól és stabilan kiszintezni valami embertelen munka lesz. Persze ha van időd és türelmed hozzá, akkor ez olcsóbb is lehet.
Padlókészítésssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni hozzáértőtől, vagy olyantól aki már csinált hasonlót :-) Tetőteret építek saját kezüleg, és lassan eljutok a padló készítésig. Az alapterület 120nm. A probléma ott kezdődik, hogy a meglévő beton aljzat nem alkalmas burkolásra, mert tetszőleges 2 méteres felületen belül 5-20 mm közötti szinteltérések vannak. Az aljazkiegyenlítés ötletét elvetettem, mivel ennek borzasztó mennyiségű anyagszükséglete lenne ennél a munkánál, ráadásul önmagában a hangszigetelést nem oldja meg. Eddig két megoldást találtam, de nem tudom melyik a jobb, az érdekelne melyiknek mi az előnye / hátránya, ill. végeredményben, hogy melyiket válasszam :-)
Álpadlós megoldás ( kivitelezés saját kezüleg)
1. 4-5cm homok 2. 2 cm Isover Tango lépéshangszigetelő gyapot. 3. 50x50 párnafa 40cm közökkel, kiszintezve 4. Párnafák között 5cm Isover Akuplat gyapot 5. OSB lap vagy hajópadló 6. hangszigetelő alátétfólia 7. laminált padló
Kösz a választ. Lazurán lett, mert a korlát már azzal lett festve és ne legyen színkülönbség (És a kérdés után mentem festéket venni :-). Mondjuk árban többe került a lazurán, mert olajat is kelett venni hozzá, mintha a Sadnilt vettem volna meg. Legközelebb kipróbálom.
De akkor a sadonilnál és a xyladekornál sem kell a gombaölő+olaj párossal szenvedni, hanem csak az alapozójuk és mehet a lazúr?
Van valaki aki tetőfedő és megcsinálna egy kis feladatot? A probléma, az hogy van egy 4 emeletes épület Pesten a tetőtérben van egy lakás és annak van két kiugrója ami fa lambéria borítású, ezt szeretném a tetővel megegyező zsindely (tégla mintás szürke) befeddetni még ebben a hónapban. Tud valaki segíteni mestert ajánlani?
én használtam már mindent, 100% ost még nem találtam, pedig betartottam minden technológiai utasítást.
legszarabb a lazurán, utána xiladekor, és aránylag ami jó az a sadolin,
de én már nem használok alapozót, meg gombaölőt, csak lenolajjal beitatom, jól megszárítom, és annyi.
de meglepő módon, 2005 ben építettem hamar hamar egy kukatárolót.
Jobb híján nem volt más fa ingyen mint nyír, asszem de nem tölgy az tuti, és bondexel lett lefestve 1x, és az tartja magát a legjobban, igaz nem éri baromi sok napfény, de nagyon jol tartja magát.
szélezetlen deszkák vannak viszintesen rátéve, és csak egy két helyen pergett le a festék a aszélnél ahol nem volt rendesen lecsiszolva a háncs.
de azt olvastam, hogy minnél sötétebb a lazúr annál jobban ellen áll a napfény uv sugárzásnak.
a szomszédom meg vékony lazúrral kísérletezett, az se lett rossz.
Igen, ezt értem, köszi. De ha szomszéd Józsi bácsi burkol, akkor neki is kell valahonnan femü. ;)
Találtam ilyeneket:
"A szerződés teljesítéséhez szükséges közigazgatási és egyéb hatósági illetékeket és hozzájárulásokat a Megrendelő viseli. Az építés alatt és azzal összefüggésben keletkezett közüzemi díjakat (víz, csatorna, elektromos áram) – mérésük és azok számlái alapján – a szerződő felek külön számolják el azzal, hogy ezek a költségek a Vállalkozót terhelik."
Tehát a Vállalkozó fizeti az építkezés altt fogyasztott áramot?
Egy kerti fenyő kiülő festése előtt állok. Eddig a Lazurán gombaölőjét+olaját+lazúrját használtam. Most néztem, hogy a xiladekornak a xylamonja az egyben gombaölő és olaj is és utánna jöhet a lazur.Van olyan jó a xylamon mint a lazurán gombaölő +olaj?
mi ezt már megjátszottuk. Sajnos a munkálatok egy részét kénytelenek voltunk kiadni, mert vagy nem lehetett megcsinálni
szabályosan, vagy nem mertük.
Ezek a villanyszerelés/vizes munkálatok voltak. Ha panelt veszel, ott külön ésszel kell csinálni, mert kábelcsatornát vágni nem lehet akármerre, akárhogy, és akármivel. Ezt majd a villanyszerelős topicban elmondják.
Spórolni igazán a gletteléssel/festéssel lehet, esetleg a burkolással is, de ha azt szépen akarod megcsinálni, és nincs nagyon jó kézügyességed, én kiadnám külsősnek. Nekünk szerencsénk volt, Apa megcsinálta.
A sok idő egyébként nem a burkolás volt szerintem, hanem a különböző munkafolyamatok összeszervezése, építkezés, igényes glettelés, ilyesmik. Ha ezt magadnak csinálod, akkor arra készülj fel, hogy a végére lesz meg az a tudásod, amire az elején lett volna szükség :)
Hamarosan szerződést kötünk a kivitelezőnkkel. Mi az, ami mindenképpen jó, ha benne van a szerződésben?
Láttam már néhány mintát, azok alapján és a jótanácsok alapján egy mindkettőnk (mármint a kivitelező számára is) számára elfogadható szerződést szeretnék kötni. Generál vagy nem generál az első kérdés. A gépészetről, villanyról, burkolásról, stb. szeretnék mástól is árajánlatot kérni majd, mert többen mondták, hogy ennek a vállalkozónak nem épp erőssége pl. a burkolás. Nyilván tudom, hogy ha nem generálban megy, akkor meg mindenegységhez kell majd femü. Műszaki ellenőrünk a mi oldalunkról mindenképpen lesz majd.