Keresés

Részletes keresés

KömKel Creative Commons License 2011.10.09 0 0 45633

Mindegyiknek van előnye és hátránya is.

Viszont a lépéshangszigetelő réteget NEM alulra kell rakni, hanem az OSB/esztrich alá közvetlenül, tehát a normál hőszigetelés (ha kell) ez alá megy.

Fontos, hogy ez a lépéshangszigetelő réteg sértetlenül kerüljön beépitésre, minden csövet az alatta lévő hőszigetelésbe kell tenni.

Én az esztriches megoldást javaslom, mert a párnafákat jól és stabilan kiszintezni valami embertelen munka lesz. Persze ha van időd és türelmed hozzá, akkor ez olcsóbb is lehet.

Előzmény: Törölt nick (45630)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.10.09 0 0 45632

Hali

Megitélésed szerint mennyi időt vett volna igénybe az a meló .

Igényes munkához idő kell .

Szerintem ez egyáltalán nem drága, de itt oszlanak meg a vélemények ...

Elő kell e falazni a fürdőkádnak ?

Kell e vizszigetelni vagy folyékony fóliázni ?

Nem derül ki !

Pl: diagonálba vagy valami extra igényeket ki kell e elégiteni .

Van amikor egy ,, egyszerü ,, fogás több idő mint az egész ...

Szóval korrekt tájékoztatást nem tudok adni mert nem ismerem a részleteket .

Egy napra viszont borzalmas összeg de hány embernek ??

cs

Előzmény: ricsosz (45622)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.10.09 0 0 45631

Hali

Csak ezt használom.

Gyorsan köt és jól takar .

Időtálló, drága.

Mi kell még a Magyarnak ?

Egyszóval : jó.

cs

Előzmény: Tif_01 (45627)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.09 0 0 45630

Üdv

Padlókészítésssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni hozzáértőtől, vagy olyantól aki már csinált hasonlót :-) Tetőteret építek saját kezüleg, és lassan eljutok a padló készítésig. Az alapterület 120nm. A probléma ott kezdődik, hogy a meglévő beton aljzat nem alkalmas burkolásra, mert tetszőleges 2 méteres felületen belül 5-20 mm közötti szinteltérések vannak. Az aljazkiegyenlítés ötletét elvetettem, mivel ennek borzasztó mennyiségű anyagszükséglete lenne ennél a munkánál, ráadásul önmagában a hangszigetelést nem oldja meg. Eddig két megoldást találtam, de nem tudom melyik a jobb, az érdekelne melyiknek mi az előnye / hátránya, ill. végeredményben, hogy melyiket válasszam :-)

Álpadlós megoldás ( kivitelezés saját kezüleg)

1. 4-5cm homok
2. 2 cm Isover Tango lépéshangszigetelő gyapot.
3. 50x50 párnafa 40cm közökkel, kiszintezve
4. Párnafák között 5cm Isover Akuplat gyapot
5. OSB lap vagy hajópadló
6. hangszigetelő alátétfólia
7. laminált padló

Esztrichbetonos megoldás (kivitelezés vállalkozóval)

1. Austrotherm AT-L2 2cm lépéshang szigetelő polisztirol

2. Austrotherm AT-N100 4cm lépésálló szigetelés

3. elválasztó fólia

4. 5-6cm esztrich beton, síkba glettelve

5. hangszigetelő alátétfólia
6. laminált padló

Bence

ricsosz Creative Commons License 2011.10.09 0 0 45628

Szia!

Nem veri le a csempét, és a sittet sem vitte volna el.

Pusztán idejön, ha kell lejavít, aztán épit egy pici mosdót, kádat állit be s csempéz.

Am sztem valahol a reális ár egy 50 körüli...

Előzmény: Garfield007 (45624)
Tif_01 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 45627

Kicsit körbekérdeztem ismerősök kközött ki, mit használ és a Helios Bori Lakk lazúrt is nagyon dícsérték. van valakinek tapasztalata erről?

Előzmény: Tif_01 (45617)
nap50 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 45626

kb minden 20. emeber mondja, hogy ilyen kisebb munkánál, hogy kér számlát. 20 ból 19 egyből számla nélkül kéri, mert akkor rámegy még 25%.

Előzmény: nopánick (45625)
nopánick Creative Commons License 2011.10.09 0 0 45625

Mihez képest nem sok ?

A magyar átlagbérhez... és szürkén-feketén melózva?

Mert, ha ez a viszonyítás akkor szerintem is sok.

Ha, számlát ad róla akkor elmegy...

Előzmény: nap50 (45623)
Garfield007 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45624

Te eut mennyiert csinalnad meg? Mi volt a munkadijba? Le is veri a csempet? Szemet elszallitas?

nap50 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45623

Pedig nem mondott sokat.

ricsosz Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45622

az elsö versenyző akit el is küdltem a faszba..:)..:

Sarokád beépités asszimetrikus

egy beéptihetö pici mosdópult 60 cm széles  épitése

meg kb 16-17 nm burkolás

munkadíj 70 EFt...

Előzmény: nagy ivó (45621)
nagy ivó Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45621

Nem kell fexivel burkolni. ( talán a burkoló a ragasztón is akar keresni 1-2 ezret)

Előzmény: ricsosz (45618)
ricsosz Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45620

nem

4 bukroló maradt aki szóba jöhet kettö szerint felx 2 szerint sima is megteszi.

Régi csempe leugrik... majd ha kell sikba hozá és úgy fel az új zalás csempe

Előzmény: elemes2 (45619)
elemes2 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45619

tényleg az összköltség egy százalékáról vitatkoztok...? :-)

flex ragasztóval egyébként könnyebb dolgozni.

a régi csempére rakjátok rá az újat? ahhoz spéci anyag kell.

egy panelfürdőszobát kár lenne még másfél centivel kisebbíteni.

Előzmény: ricsosz (45618)
ricsosz Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45618

stét!

kérdéséem a következő lenne...

adott egy panel lakás fürdöje szokásos 1,6*1,6 m-es

Burkoló kontra burkoló...

Egyik azt mondja kell a felxibilis ragasztó másik azt mondja nem kell hisz minek...

nem kivánok 2 évente burkoltatni...

vélemény?

Tif_01 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45617

Kösz a választ. Lazurán lett, mert a korlát már azzal lett festve és ne legyen színkülönbség (És a kérdés után mentem festéket venni :-). Mondjuk árban többe került a lazurán, mert olajat is kelett venni hozzá, mintha a Sadnilt vettem volna meg. Legközelebb kipróbálom.

De akkor a sadonilnál és a xyladekornál sem kell a gombaölő+olaj párossal szenvedni, hanem csak az alapozójuk és mehet a lazúr?

Előzmény: Törölt nick (45613)
Peter atyuska Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45616

Van valaki aki tetőfedő és megcsinálna egy kis feladatot? A probléma, az hogy van egy 4 emeletes épület Pesten a tetőtérben van egy lakás és annak van két kiugrója ami fa lambéria borítású, ezt szeretném a tetővel megegyező zsindely (tégla mintás szürke) befeddetni még ebben a hónapban. Tud valaki segíteni mestert ajánlani?

elemes2 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45615

ereszteszkázásra sötétvörös sadolint használtam, egy vagyonba került, de évek óta jól van.

egyszerű színes lazúrok a naptól meglepően gyorsan tönkremennek (1-2 év után mállanak).

Előzmény: Tif_01 (45609)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45614

ja és most az vizbázisu sadolinnal kisérletezek, de még csak fél éve lett festve.

elvileg a vizbázisú festékek a legjobbak.

Előzmény: Törölt nick (45613)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.08 0 0 45613

én használtam már mindent, 100% ost még nem találtam, pedig betartottam minden technológiai utasítást.

legszarabb a lazurán, utána xiladekor, és aránylag ami jó az a sadolin,

de én már nem használok alapozót, meg gombaölőt, csak lenolajjal beitatom, jól megszárítom, és annyi.

de meglepő módon, 2005 ben építettem hamar hamar egy kukatárolót.

Jobb híján nem volt más fa ingyen mint nyír, asszem de nem tölgy az tuti, és bondexel lett lefestve 1x, és az tartja magát a legjobban, igaz nem éri baromi sok napfény, de nagyon jol tartja magát.

szélezetlen deszkák vannak viszintesen rátéve, és csak egy két helyen pergett le a festék a aszélnél ahol nem volt rendesen lecsiszolva a háncs.

de azt olvastam, hogy minnél sötétebb a lazúr annál jobban ellen áll a napfény uv sugárzásnak.

a szomszédom meg vékony lazúrral kísérletezett, az se lett rossz.

Előzmény: Tif_01 (45609)
nopánick Creative Commons License 2011.10.07 0 0 45612

hopp ... a lényeg lemaradt, anélkül meg nem érthető az előző.

A "külön elszámolás" az szokott lenni, hogy nincs külön elszámolás :-)

Előzmény: nopánick (45611)
nopánick Creative Commons License 2011.10.07 0 0 45611

Mivel általában az építtető víze és villanya fogy ...

- így egyszerűbb számal technikailag

- a vállalkozó pazarlása nem neki fáj

(nem rontja az árrését, ha fix árat adott)

Előzmény: Szunyó (45610)
Szunyó Creative Commons License 2011.10.07 0 0 45610

Igen, ezt értem, köszi. De ha szomszéd Józsi bácsi burkol, akkor neki is kell valahonnan femü. ;)

Találtam ilyeneket:

1. "A szerződés teljesítéséhez szükséges közigazgatási és egyéb hatósági illetékeket és hozzájárulásokat a Megrendelő viseli. Az építés alatt és azzal összefüggésben keletkezett közüzemi díjakat (víz, csatorna, elektromos áram) – mérésük és azok számlái alapján – a szerződő felek külön számolják el azzal, hogy ezek a költségek a Vállalkozót terhelik."

Tehát a Vállalkozó fizeti az építkezés altt fogyasztott áramot?

Előzmény: nopánick (45608)
Tif_01 Creative Commons License 2011.10.07 0 0 45609

Sziasztok

Egy kerti fenyő kiülő festése előtt állok. Eddig a Lazurán gombaölőjét+olaját+lazúrját használtam. Most néztem, hogy a xiladekornak a xylamonja az egyben gombaölő és olaj is és utánna jöhet a lazur.Van olyan jó a xylamon mint a lazurán gombaölő +olaj?

Kösz előre is a válaszokat

nopánick Creative Commons License 2011.10.07 0 0 45608

A FEMÜ-vel csak annyi a dolgod, hogy tudd kell az aláírása ide-oda.

De, a FEMÜ-ről gondoskodni nem a Te dolgod, hanem a vállalkozóé, hisz ő nem dolgozhat nélküle.

Bővebben a 45155 hozzászólásban.

Előzmény: Szunyó (45605)
halaloszto Creative Commons License 2011.10.07 0 0 45607

1. a beton maga atengedi a nedvesseget. igy viz mindenkeppen jut koze, lezarni nem tudod. 

2. nem fogja megtenni a szivesseget, hogy egyenletesen emelje meg. ezert el fog repedni.

vajk

Előzmény: topikolos (45604)
sz332 Creative Commons License 2011.10.07 0 0 45606

Szia,

mi ezt már megjátszottuk. Sajnos a munkálatok egy részét kénytelenek voltunk kiadni, mert vagy nem lehetett megcsinálni

szabályosan, vagy nem mertük.

Ezek a villanyszerelés/vizes munkálatok voltak. Ha panelt veszel, ott külön ésszel kell csinálni, mert kábelcsatornát vágni nem lehet akármerre, akárhogy, és akármivel. Ezt majd a villanyszerelős topicban elmondják.

Spórolni igazán a gletteléssel/festéssel lehet, esetleg a burkolással is, de ha azt szépen akarod megcsinálni, és nincs nagyon jó kézügyességed, én kiadnám külsősnek. Nekünk szerencsénk volt, Apa megcsinálta.

A sok idő egyébként nem a burkolás volt szerintem, hanem a különböző munkafolyamatok összeszervezése, építkezés, igényes glettelés, ilyesmik. Ha ezt magadnak csinálod, akkor arra készülj fel, hogy a végére lesz meg az a tudásod, amire az elején lett volna szükség :)

Mindenesetre sok sikert, és kitartást :)

Előzmény: megabuga (45558)
Szunyó Creative Commons License 2011.10.07 0 0 45605

Sziasztok!

Hamarosan szerződést kötünk a kivitelezőnkkel. Mi az, ami mindenképpen jó, ha benne van a szerződésben?

Láttam már néhány mintát, azok alapján és a jótanácsok alapján egy mindkettőnk (mármint a kivitelező számára is) számára elfogadható szerződést szeretnék kötni. Generál vagy nem generál az első kérdés. A gépészetről, villanyról, burkolásról, stb. szeretnék mástól is árajánlatot kérni majd, mert többen mondták, hogy ennek a vállalkozónak nem épp erőssége pl. a burkolás. Nyilván tudom, hogy ha nem generálban megy, akkor meg mindenegységhez kell majd femü. Műszaki ellenőrünk a mi oldalunkról mindenképpen lesz majd.

topikolos Creative Commons License 2011.10.07 0 0 45604

Ok, kicsit esetleg megemeli, de az miért baj? És ha lezárom rendesen, hogy ne jusson alá víz? Vagy egy vékony homokrétegre rakom, mint ha térköveznék?

Felverni semmiképpen nem akarom, vagy 25 méteren megcsináltam a szigetelés miatt, itt ha nem muszáj, akkor kihagynám...

Előzmény: betondoktor (45602)
nopánick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 45603

Lehet sok variáción agyalni, de végül mindig a régi feltörése és

aztán új járda lesz a legolcsóbb és legmegbízhatóbb megoldás...

Előzmény: topikolos (45598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!