Keresés

Részletes keresés

dg82 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3924

A vádak:

-hogy nem szállítanak árút - miért, szállítanak talán? Ha vmi csoda folytán fognak, meg fogom írni.

-nincs kommunikáció - miért van? Én még azt a köremailt sem kaptam meg. Kedden bejegyeztek, hogy ma Kenyeres úr már nagyon fog hívni, hát nem hívott.

-ami info jön tőlük, következetlen. - miért, nem az? A csúszás oka szerkezeti váltás. A csúszás oka, hogy a gonosz beszállító nem szállít. Ok, akkor melyik az igaz?

 

Ennyi, ez mind igaz. Ha ide egy aranykereskedő írja ezeket, akkor is igazak.

Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a híres "aug első napjaira" határidővel...

Előzmény: Darwin1 (3919)
naox Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3923

"Az a sanda gyanúm, hogy jó néhány kereskedő írogat itt, és próbál ebből a balhéból saját magának tőkét kovácsolni"

Azért ezt illene kicsit konkretizálnod.

Én kereskedő vagyok, jó ideje írogatok ide, ugye azért, mert vevőszolgálat, vagy mi a fene, igyexünk a hüje kuncsaftot minél korrektebben tájékoztatni, ilyenek. Persze, hogy ezzel (korrektség) az ember a "saját szekerét tolja", jött már néhány arc a fórumról hozzám vásárolni, de kinek   okoztam  ezzel kárt?

Másrészt az aranyközpont, aki most az egész magyar aranykereskedelemnek "odabasz", minden vétlen konkurrens kereskedőnek kárt okoz, miért mutogat a konkurrenciára?

OK, nem kell minket (konkurrens kereskedők) szeretni, de ok és alap nélkül vádolni egy ügyben nem tisztességes dolog.

Higgyétek el, nekem is nagyon fáj minden egyes megkárosított ügyfél, és nem azért, mert nem én károsítottam meg, hanem azért, mert a példa sokezer ügyfelet fog eltántorítani a hazai vásárlástól.

 

És van még egy dolog, ami nagyon fáj. Ha egy cég eltűnik soktíz-százmillió forinttal, az előbb-utóbb különböző csatornákon visszajut az országba, a gazdaságba. Simán lehet, hogy az itt lenyúlt milliókból fogja valaki rövidesen létrehotzni a piacvezető magyar aranykereskedő céget, amivel lenyomja a jelenlegi, tisztességes(ebb) konkurrenseket.

 

Előzmény: Darwin1 (3919)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3922

"a konkurenciájukat nevezi meg a vádak hátterében. És ez nem ördögtől való felvetés."

 

Mivel a vádak igazak, emiatt mindegy hogy ki terjeszti őket. Amúgy lentebb pont egy "hasonlóan megbízható" cég honlapján volt erről cikk.

Vagy esetleg a gonosz konkurrencia rabolta el Józsit, a kamionsofőrt?

 

 

Sajnos van egy olyan érzésem, hogy a csalás vádja alól egy jól szervezett offshore beszerzési láncolattal bújnak majd ki.

Előzmény: Darwin1 (3919)


puff2012 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3921

Valószínúleg igazad van, de a két cég még akkor is forgalmazott, mikor már károsultak voltak, sőt talán még most is szedi az áldozatokat (ezt nem tudom). Az itt károsultak vszínű nem lépnek bele mégegyszer uabba a sárba, hibába, még a konkurens cégeknél sem.

Előzmény: Darwin1 (3919)
puff2012 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3920

Nem, nem ez a bajom a kínaival.

Ha a mentős a vonatgázoltat azzal traktálja, minek lépett a vonat elé, vagy avagy a sérült gyalogosnak elmeséli ugye megmondtam ne menj át a piroson. Ilyenkor már nem ez a feladat. Az meg egyenesen gusztustalan, úgy kell nektek, én megmondtam. Azt már nem is részletezem, hogy a gyalogos lehetett egy anya, aki a beteg gyerekéhez rohant, vagy a vonatgázolt netán nagyothalló volt.

 

Előzmény: balacy (3917)
Darwin1 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3919

A mai HVG-ben van egy cikk erről a témáról. Többek között elmondja a véleményét a megvádolt cég(ek) képviselője is. Sokkal okosabb nem lesz tőle ugyan az ember, de azért egyvalami említésre méltó mégis van benne. Miközben lekicsinyli a problémát (ez mondjuk elárulja, hogy amúgy egy szemétláda), a konkurenciájukat nevezi meg a vádak hátterében. És ez nem ördögtől való felvetés.

 

Ahogy visszaolvasom itt a bejegyzéseket, látszik, hogy van néhány, sőt jó pár károsult, aki itt megnyilvánul, és nyilván van egy rakat láthatatlan panaszos is. Ha igaz az a berendelt őrrel, akkor lehet is ott balhé rendesen.

 

Viszont nekem az is lejön, hogy itt néhány fórumozó mintha meglehetősen a saját szekerét tolná. És ez nem korrekt. Az a sanda gyanúm, hogy jó néhány kereskedő írogat itt, és próbál ebből a balhéból saját magának tőkét kovácsolni, kicsit belemanipulálni az események menetébe, dörzsöli a markát, bízván, hogy ez a helyzet majd neki kedvez, máris kezdenek egyesek alig leplezett kárörvendéssel helyezkedni is a piacon... és persze mindezt anoním nicknevek alatt, ártalan usernek tettetve magukat. Hát ez baromira nem korrekt. Szerintem.

 

Félreértés ne essék, én nem védeni akarom ezzel a vevőiket megrövidítő két céget. Őket maximálisan elítélem.

 

(Érthetetlen amúgy, hogy egy szintetikus drog árusításával meggyanúsított üzletet egy tévéhíradós hír után már másnap be tudtak zárni, de itt nem lépnek a hatóságok. Továbbra is gyanútlan emberek mennek bele ott a kelepcébe.)

tusinger Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3918

Nem lehet, hogy azért találták meg ezt a fórumot, hogy mások figyelmét is felhívják, ha már ennyire nem voltak körültekintők, ilyen meggondolatlanok voltak?

Micimackó (tudjátok a csekély értelmű) eltünt? Vagy ő már kapott mézet?

 

Előzmény: balacy (3917)
balacy Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3917

"Amikor valaki előre szól pl. az Il-Ferro, Quantum XXL vagy a többi pilótajáték esetében, akkor irigy geci, aki meg akarja fosztani a szegény magyar embert az anyagi függetlenségtől, a gazdagságtól stb."

 

Sajnos teljesen igazad van. Én arra jutottam, hogy nem is érdemes szólni már, sem előtte, sem utána. 

 

Biogiliszta, klf. 30-40%/év hozamú csoda, ingatlan bef.alap lineális görbéje, Globex balhé ... az "irigy geci" enyhe kifejezés amit az ember kapni szokott.

 

Az nagyon érdekes, hogy miután megvolt a baj, megtalálták ezt a Forumon és pld. kinai balost mint régi tagot macerálják, hogy rossz a helyesírása :) Tipikus viselkedés, hogy aki megmondja az igazat, az kap a fejére.

 

A QLLX-es téma: Forum társak ott is előre szóltak, hogy nem túl jó a konstrukció, hülyék voltak és szemetek, kishitűek, a szakmájukhoz nem értők (mindegyik aktív trader, részben vagy egészben ebből élnek...). Majd amikor beütött a crack én is adtam pár tippet a károsultaknak (pld. ne felejtsenek el a tavalyi nyereség után adózni) és már a harmadik nap én sem voltam kívánatos személy :)

 

Ez van.

 

Elytettem pár hejesírási hibát, lehet kritizálni.

Előzmény: asztalosgabor (3912)
puff2012 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3916

Köszönöm a tanácsokat. Részben már léptem is. Az meg külön jól esik, hogy segítőkészség is van néhány emberben. Kösz.

Előzmény: Figyelő207 (3914)
W_B Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3915

Nulladik lépésnek azt javaslom, hogy keressetek egy jó ügyvédet, és alakítsatok perközösséget.

Az ügyvéd el tudja dönteni, hogy a polgári jogi, vagy a büntető vonalat érdemes-e előbb elindítani.

Előzmény: Figyelő207 (3914)
Figyelő207 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3914

Tisztelt károsult barátaim!

 

Véleményem szerinnt a dolgot két féle képpen is lehet értelmezni.

Egyszer, van egy polgári jogi szerződés, nem teljesít a fél, akivel szerződtetek. Mehetsz perelni a Bíróságra.

 

A másik a bűntető jogi -és inkább ezt lehetne "ráhúzni" erre -  a beírásaitok alapján a

Csalás, Btk. 318. szakasza. (ez a csalás bűncselekménye, nem idézem be, keresetetk rá)

 

Javaslom nektek menjetek el a Rendőrségre feljelentést tenni. Nagy valószínűséggel elhajtanak bennetek, hogy ez nem bűncselekmény, hanem polgári jogi dolog.

Köztudott, a Rendőrség mindent leráz, amit lehet.

 

Akkor menjetek el a legközelebbi Ügyészséghez. Ők már biztos "fogadóképesebbek"

lesznek.

 

A lényeg az, hogy a jogtalan haszonszerzést kell bizonyítani. 

 

Többet nem írok, mert be perelnek.

 

Sok sikert!

kínai balos Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3913

elég a banktoronyba.

még metró is van...

 

Előzmény: asztalosgabor (3911)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3912

OFF

 

"Vajon aki gondoskodni akar a jövőjéről, gyermekei taníttatásáról, vagy netán öreg napjairól, az kapzsi?

Azzal pedig egyet értek, megérdemlik az emberek a sorsukat, így Te is meg fogod kapni, ami Neked jár a nagyfokú segítőkészségedért, együttérzésedért."

 

 

Amikor valaki előre szól pl. az Il-Ferro, Quantum XXL vagy a többi pilótajáték esetében, akkor irigy geci, aki meg akarja fosztani a szegény magyar embert az anyagi függetlenségtől, a gazdagságtól stb.

Ha meg utána szól, akkor empátia nélküli szar.

 

ON

Előzmény: puff2012 (3907)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3911

Nyelvtannáci ON

 

A felkiáltójel is lemaradt.

 

Nyelvtannáci OFF

 

Havonta derülnek ki hasonló átverések, és az emberek 90%-a nem azért ugrik be ezekbe, mert van fölös pénze, hanem mert úgymond az anyagi biztonságot stb akarja biztosítani. Ebből lesznek a pilótajátékok meg a szimpla átverések.

 

Azt kellene megérteni, hogy egy céget bárki pillanatok alatt létrehoz, irodabérlés és csilivili honlap készítése ugyanúgy filléres költség és semmi idő.

 

Előre fizetni egy újonc, még nem bizonyított cégnek még akkor is felelőtlenség, ha az adott terméket máshogy nem lehetne megkapni (pl. egyedi méretű ablak)

 

De olyan terméknél, ami korlátlanul kapható kp-ért, legrosszabb esetben elugrik az ember Bécsbe 10-20 e ft utiköltséggel, az teljesen érthetetlen.

 

Mindenkiből a legrosszabbat kell kinézni, akkor csak pozitívan csalódhat az ember. Azért mert egy cég egy csilivili honlapon és nem egy cigány a teszkó parkolóban árul aranyat, még semmivel megbízhatóbb nem lesz.

Előzmény: tusinger (3909)
puff2012 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3910

Ez bizony igazzzzzzzzzzzzzz.

Előzmény: tusinger (3909)
tusinger Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3909

Alapjában igazad van, de!

"Jó lenne csiszolni a helyesírásodat, vagy ne fórumoz." A végéről lefelejtettél egy z betűt, tekintve, hogy felszólító mód.

Előzmény: puff2012 (3907)
kínai balos Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3908

igazad van, bocs. helyesbítek:

 

mindíg ugyanoda lyukadunk ki. (lásd pl. il-ferro)

az emberi kapzsiságnak nincs határa.

 

drága tanulópénz, de szerintem megérdemlik az emberek a sorsukat.

...

 

"Vajon aki gondoskodni akar a jövőjéről, gyermekei taníttatásáról, vagy netán öreg napjairól, az kapzsi?"

 

Az pont nem kapzsi!!

Az nem utal 10-30 napos szállításra előre pénzt, hanem FELELŐSSÉGGEL gondolkozik és utána cselekszik.

Én a fenti okokból vettem kézpénzért aranyat egy hiteles cégtől, hogy LEGYEN a gyerekeimnek.

És nem akartam a biztonságon is spórolni.

 

 

 

Előzmény: puff2012 (3907)
puff2012 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3907

Te nagyon intelligens, igen okos kínai balos. Jó lenne csiszolni a helyesírásodat, vagy ne fórumoz.

jukadunk helyesen lyukadunk

Aztán nem ártana, ha a szavak  értelmét is tudnád, vagy ne használd azokat.

Fukar= kétszer is meggondolja, hogy pénzt költsön

Kedves barátom, gondolom kapzsi-t akartál használni.

Vajon aki gondoskodni akar a jövőjéről, gyermekei taníttatásáról, vagy netán öreg napjairól, az kapzsi?

Azzal pedig egyet értek, megérdemlik az emberek a sorsukat, így Te is meg fogod kapni, ami Neked jár a nagyfokú segítőkészségedért, együttérzésedért.

U.i. azért én szívből kívánom, ne ez legyen Veled, és több empátiával találkozzál az életben, amiből beléd nem sok szorult.

Előzmény: kínai balos (3906)
kínai balos Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3906

mindíg ugyanoda jukadunk ki. (lásd pl. ilferro)

az emberi fukarságnak nincs határa.

 

drága tanulópénz, de szerintem megérdemlik az emberek a sorsukat.

 

Előzmény: Ágoston Róbert (3903)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3905

ha NEM árulna ...

Előzmény: asztalosgabor (3904)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3904

azért jobb lenne ha egy két db mobillal rendelkező cég árulna aranyat.

 

 

Előzmény: Ágoston Róbert (3903)
Ágoston Róbert Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3903

Amikor én érdeklődtem náluk, az keltett gyanút, hogy 10 euróval olcsóbban adták az 1g-os aranyat, mint bárhol máshol, és akkor még érvényes ASZF-ük sem volt (az oldalon meg kint volt, arra azt mondták, hogy nem volt érvényben, de ez sem volt feltüntetve). Erre mondják, hogy itt bizony valami bűzlik, és ahogy olvasom, mára egész szép kis botrány kerekedett ki belőle!

http://aranyarena.hu/blog/vigyazat

NattyDread Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3902

Ez az, ezért nem értem, ki és miért fizet előre, drágább árat, és a végén meg sem kapja az árut.

Előzmény: Törölt nick (3901)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3901

Illetve amit most lehet kapni, az így néz ki pontosan:

 

Előzmény: Törölt nick (3900)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3900

Annál is inkább, mert Bécsben semmi gond az 1 unciás befektetési arany érmék forgalmazásával, viszed a pénzt, azon melegében kapod az aranyat :-) (Kicsit olcsóbban is mint itthon.)

 

 

Szóval nem hiszem, hogy Józsi, a kamionos Bécs és Budapest között eltévedt volna...

Előzmény: asztalosgabor (3899)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3899

nem kizárt, hiszen ha csak szállítási gond van (eltévedt józsi az autópályán a kamionnal?), akkor minek új befektető, meg tulajdonos.

Előzmény: Törölt nick (3896)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3898

Én sem értem, fizikai aranyat azt vesz aki egyik kormányban/államban sem bízik, és ezután meg egy ismeretlen cégben megbízik és előre fizet.

Előzmény: NattyDread (3897)
NattyDread Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3897

Dehogy haragszom, a ti bajotok, csak nem értem.

Előzmény: puff2012 (3895)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3896

a cég a panaszos ügyfeleknek július elején azt ígérte, hogy „a problémák hatékony kezelése” és a jogos követelések „legrövidebb időn belül történő kielégítése érdekében” a tulajdonosi szerkezet július 17-i dátummal átalakul.

 

Értsd: már megvan a hajléktalan, aki a nevére veszi a céget, csak az ügyvéd, aki lepapirozza a dolgot, berezelt a felhajtás láttán és most új ügyvédet kell keresni.

 

(Ne legyen igazam, de félek, hogy gond lesz a cég körül...)

Előzmény: dg82 (3894)
puff2012 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3895

Büszke lehetsz magadra, de ez minket most nem annyira érdekel, ugye nem haragszol?

Előzmény: NattyDread (3893)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!