Keresés

Részletes keresés

levil Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2002
De ha mar Thomastik huroknal tartunk. Nekem most van 2-3 csomag szoval majd talan a kovetkezo szallitmannyal fogok rendelni. Az Ibanezre fog kerulni amint haza ert (mar talan szamolni is lehetne). De a tobieknek is ajanlom. Foleg azoknak akiknek volt mar tapasztalatuk vele.

Pl, Inch, nem akarod apadat meglepni egy light flatwound szettel. Imadna a lagy tapintasa miatt. Meg esetleg ha mas jellegu hangra vagysz akkor az egyik mandora (KEntucky) rarakhatnal egy ilyet. (Heavyt ajanlom) Igen kinyitja a kreativ vilagat az embernek.

Illetve, TheRover, te jatszottam a mandolamon. Esetleg neked is erdemes elgondolkodni rajta. Tapasztalatbol mondom hogy bivaj jol szolna a Kentuckyn.

Ezek sajna kb 3-4x annyiba kerul mint egy rendes hurkeszlet, de a tapasztalatok azt mutatjak hogy 6-8x annyi ideig jo. (Ez komoly. Ted azt mondja hogy kozep-gyakori jatek eseten neki fel evet bir, hasonlitas keppen a D'Addariora 3 hetet mondott.)

Meg a Zsoltot kellene megkerdezni hogy nem-e kell neki Ball-end Heavy az Ovationre. Ugy tunt neki nagyon bejottek a flat mandola hurjaim.

A tobbieknek akiknek meg nem volt ehhez szerencsejuk. Egy lagyabb, kevesbe eles hangot ad. Kicsit a hagero is alacsonyabb. De nagyon kellemes es muzikalis. Nekem nagyon bejottek mind mandolinon, mind mandolan. Erintesuk szinte mint a vaj. Tok simak a hurok mint a hegedu/bracsa/csello/vagy flat Jazz gitar hurok. Istentelen kellemes rajtuk jatszani. Bar en a LaBellat JazzMandot hasznaltam eddig, de ugyanaz a jellege csak a minosegben marad el messze a Thomastiktol. A mandolin hurja a Thomastiknak egyreszt kb 3x hosszabb eletu, masreszt a Heavy az vastagabb is. Szoval nekem egyertelmi melyik a jobb. Meg teltebben szol. A mandola hurja a thomastiknak 15-16 colos mandolara keszult ezert nem eleg hosszu :( Igy nekem arra csak a LaBella maradt. Na udv nektek.
Előzmény: Stageshop (2001)
Stageshop Creative Commons License 2007.02.19 0 0 2001
Levil,
hívjál fel, mert meg kell beszéljük a tomastik mandolin húrok rendelését.
levil Creative Commons License 2007.02.19 0 0 2000
Ha tudnek rajzolni vagy ertenek a fotochophoz akkor mar kep is lenne minderrol :)
Előzmény: bassadam (1999)
bassadam Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1999

de aztán megbékéltünk, mert kedvesen szólt a homokozóban lapátozó öreg nénihez, és ez meghatott.

a koleszterinem a felhők között járhatott.

Előzmény: TheRover (1997)
bassadam Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1998

és igen, a csehek nagyon jók, és szemtelenül fiatalok voltak.

és Attiláék is is nagyon tetszettek, Szuterénből sajna keveset hallottam, mert nagy zenekari agymenésünk volt a hátsó kertben éppen.

szerintem nincs okunk lemaradottnak tartani magunkat a csehekkel szemben, a mi csapataink is nagyon kelemes és szórakoztató módon játszanak. az, hogy a csehek virgásabban tolják, csak egy paraméter. Attiláék  szerintem énekben kifejezetten erősebbek voltak.

de nem szeretek összehasonlítgatni, nem látom értelmét.

TheRover Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1997
Levil panksörénnyel meg biztostűkkel... Ez überkemény, nagyon bekajálhattál.
Előzmény: bassadam (1996)
bassadam Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1996

viszont én meg veled álmodtam!

punk voltál, és veszekedtünk valami játszótérem.

ha túl sokat kajálok, ilyesmiket álmodom, és tegnap odatettem magamat a sült tarja oltárán, almapaprikával

Előzmény: levil (1991)
Stms Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1995
A mandolinos srác az világvége volt. Szép, gömbölyű hangokat alkotott.
Előzmény: levil (1994)
levil Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1994
Gondolom
Előzmény: Stms (1993)
Stms Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1993
Ezt elk*tad. Nem kicsit. :)

Piszkosul jó koncert volt.
Előzmény: levil (1991)
levil Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1992
http://cgi.ebay.com/Iida-F-Style-Mandolin-80s-Japan-Vintage-Exc-Condition_W0QQitemZ220083993500QQihZ012QQcategoryZ10179QQrdZ1QQcmdZViewItem

Neztem es eleg olcson mennek el mert nem ismert nev. De meg az is lehet hogy jo. Tomor fa es Japan. (erre mondjuk biztos raraktak egy nem normalis reservet, de a legutobbi az ebayen $200 alatt ment el.)
levil Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1991
Na en meg jol ataludtam a koncertet hogy B+. Szarul voltam. Gondoltam ledolok egy fel orara. Most az ejjel sem tudok aludni es a koncertrol is lemaradtam.
Előzmény: inch (1990)
inch Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1990

Azért ez durva!

30 000 $ :D nem kevés pénz

De mondjuk a fényképen ddurva gyönyörű egy darabból készített hátat láthattam (meg aki időben még megnézte :)

by Matthew Inch

Előzmény: levil (1989)
levil Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1989
Szerintem soha. Ebbe az a rohely hogy par ora alatt el is kelt.

Nem is tudom hogy tud-e ennyit egy hangszer erni. Foleg enek a faszinak a mandolinjai. Thile gyerek jatszik a 4dik (vagy 6dik?) mandolinjan miota van Nickel Creek. Vagyis max 10-15 eve csinalja oket. Talan pl a Sucek bacsi mar tobb hangszert keszitett mint ez a faszi. De most most az Vintage Gibsonok utan az o mandolinjai mennek a legmagasabb aron. (Nem tudom ez mennyire Thile es mennyire minoseg.)

A Gil-ek masodik helyen vannak. (De arrol a faszirol legalabb tudom hogy minimum azota csinal mandolinokat miota elek, szoval talan meg jok is lehetnek.)

Előzmény: inch (1986)
haversrác19 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1988
hop.-.....bocseszz.....nem olvastam utánna...felesleges para!!!!vááááá!!!Kurvajóóó!!:)))))Kösze mindenkinek.....
haversrác19 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1987
basszus volt licit........csunyán nem tudtam nethez jutni.......szal most nem tudom mi van!!Valakitől inputot kérnék....:(
inch Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1986
Kiváncsi vagyok mikor jutok el erre a szintre. :)
levil Creative Commons License 2007.02.16 0 0 1985
A Bussman Solocomp JM-rol meg annyit hogy 2 bajom volt vele. Rendes mandola nyakat kapott ami a 4 hurral tul szeles. Erre kellet volna az 5 hurt rakni :)

Tovabba, nem tudom hogy tartsam ugy kezben hogy ne forduljon le a terdemrol. Az F mandoknak van az a kenyelmes kis pocke alul amivel meg tudom tamasztani a labamon. Az A mandolammal eleg sokat harcoltunk mire megszoktam. Na ez a mini-jazzgityo test az abszolut halal kategoria. Ezt nem tudnam megszokni, szoval marad aheveder, illetve majd a lehendo enyemre rakatok mandolin pockot alulra hogy megis meg tudjam tamasztani.
levil Creative Commons License 2007.02.16 0 0 1984
5. hur az C. Ez a villanymando vilagban nem ritka (bar sokan mondjak hogy nehez eltalalni azt a hurvastagsag, menzura hossz kombinaciot ahol ez a 5. hur jo otletnek szamit. Ted uj vollanymandoja (ami olyan hogy lefos a boka. Volt a kezembe, s nem akartam lerakni) http://jazzmando.com/bill_bussman_jm.shtml Igy rendelte. Mindenki azzal cseszegeti hogy miert nem 5 hurosra csinalta. A valaszt mar megirtam :) Kovetkezo 2 hagszerem egy hasonlo darab lesz Sucek bacsitol csak 5 huros, meg persze a Rigel Reso :) Persze ez meg valtozhat, de ez mind2 benne van a hosszu tavu tervben.

A Mandobirdot helyi erteken kell kezelni. 3 baja van. 4 huros, es nem turkiszkek meg alapvetoen szar :)

http://www.musiciansfriend.com/document?cpd=0OEY&doc_id=99371&g=guitar&base_pid=518027&index=5

Vagja a hurlab a kezem, meg a bundok szele. A jol ismert pickup bajok. stb. De mondjuk 25e Ft-ert kell (koszi Peti), mar csak addig is amig nem lesz egy rendes villanymandom. (Illetve ha lesz az is inkabb ilyesmi lesz mint a Ted Bussmanje. Szoval mas vilag. De ennyiert akar a falon is loghat mert jol nez ki. Meg lehet rajta halkan gyakorolni :). Ez egy poen hangszer, nem egy komoly valami.

Ezeket a Fendereket neha lehet latni. Ennyit nem ernek. Talan a felet.

Inch, jokor szolsz. Szerintem a te Washburnod nem a tanulo szerias (dobozos, konyves de tokot mar nem adnak hozza mert azt tobbe kerul eloallitani mint a hangszert :) Persze tanulo szinten ez tok jo. Gratula Haversrac! Szolj ha meg van s akkor fussunk ossze egy fejtagitasra :)
inch Creative Commons License 2007.02.16 0 0 1983

Jelzem én majd kétszer ennyiért adtam el a saját washburnomet, és tartottam olyan értékre :)

Egyébként most mondta nekem a Légrády Péter, hogy a chiliben lévő hangszerboltban vannak mandolinok is (az alsóbb kategóriából).

Vasárnap nyitva lesz! :D

by Matthew Inch

TheRover Creative Commons License 2007.02.16 0 0 1982
TheRover Creative Commons License 2007.02.16 0 0 1981

Gratula haversrác, egy 55 fontos Washburn mandolin tulajdonosa lettél!

Üdvözlünk a klubban :-)

TheRover Creative Commons License 2007.02.16 0 0 1980

Na mi lesz a Washburn-nel? Még 2,5 óra van hátra.

Atteeharp Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1979
Érdekesség, ha már elektromos: http://cgi.ebay.com/FENDER-ELECTRIC-MANDOLIN-1966-FENDER-MANDOCASTER_W0QQitemZ230092304564QQihZ013QQcategoryZ118989QQrdZ1QQcmdZViewItem
Előzmény: levil (1976)
Atteeharp Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1978
http://www.provide.net/~cfh/gibson8.html#a40

levil mi van a mandobirddel? Nem jött be? (Csak hogy itt a Kentuckyt nézegetted)
TheRover Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1977

Az 5. húr az egy mély C lehet? hmm, kipróbálnék egy ilyet

9 hangszer, lassan megnyithatnád Közép-Európa első mandolin-kiállítását :-)

levil Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1976
Ennyit talan nekem is megert volna.

http://cgi.ebay.com/KENTUCKY-MANDOLIN-KM300E-KM-300E-5-STRING-ELECTRIC_W0QQitemZ260083229479QQihZ016QQcategoryZ10179QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

A-40rol nem tudtam hogy reteg. Az?

Vannak olcsobb gibsonok csak ki kell varni. En jatszottam 1-2n s annyira nem hatottak meg. Mindenki azt mondja hogy a sneakheadesek a jok. (olyanon meg nem jatszottam.) Meg nekem most egy picit sem kell tobb mandolin. :) Lassan van itthon 7 + 1 dola. :) (Na jo ennek majd fele apame, meg 2 meg nincs itt, 1 meg apamnak van most kulfoldon, meg 1et nem talalok, lehet hogy a 100 Folk cuccban van. Szoval ez igy azert tulzas.)

L
haversrác19 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1975
heyy!! Küldtem eamilt!!!!!!!!szal......elvileg minden megvan....még nem néztem a reggelést a ebayen,de ha jól tudom bank számla számot is kéne adni...amivel én még nem rendelkezem,ezért vol feltételes a reggelé oda....
Előzmény: Atteeharp (1968)
Atteeharp Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1974
És az nem számít hogy az A40 laminált fából van?
Előzmény: levil (1971)
Mopeda Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1973

A zampona ~pánsíp, a quena meg egy furulyaféleség, ha jól tudom. De nekem inkább kiegészítő, kuriózum-jellegű hangszerként kellett a charango. Szóval aligha lesz autentikus a játékmódom :)

Az eddigi számainkba nem nagyon illik bele, úgyhogy valami újat kell alkotni, amihez passzol - nagyjából.

Előzmény: PETYUS (1965)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!