Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.15 0 0 113
Szasz! :)
Majdmá talán leszek többet nemsoká.
Bár...
Végül is...
Ha meggondolom, nem sok mindent tudok hozzászólni a dolgokhoz, hiszen egyre kevesebbet (lényegében semmit sem) tudok...
Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.10 0 0 112
Hejhó, üdv bigi! :}
Elég ritkán futunk össze mostanság! :{
Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.10 0 0 111
Persze hogy ferdítek (ferdítünk, ferdítessz), hisz mindenki ezt teszi, hiszen szubjektíve látjuk a világot. Ez így van rendjén. Nemde tesóm?
;)

Ámde, ha már homár, akkor lécciléccilécci oszdmeg- monmmeg velünk-nekünk, hogy tenmagad hogyan látod eztet! Azazhogy mik és melyek azok a másik oldalai? Oxy?
Előre is puszi!
Biged..
:)

Előzmény: aranyviktor (109)
Amida Creative Commons License 2003.09.09 0 0 110
Nagyon ciki, hogy én nem merek igy nyilatkozni. Gyávaságból...pedig sokaknak ez a helyes válasz. Talán Lenke is leszáll a lórol, egy csipetnyi időre, amig elgondolkodik a válaszodon.
Pdig azt mondta:...miért kéne mindenkinek szőnyeg lenni...? Na miért is mondta?
Előzmény: babujaju (108)
aranyviktor Creative Commons License 2003.09.09 0 0 109

Végülis igen, bigem, jogos, így követhető, hogyan ferdíted el, amit mondtam, mert mindenáron a hazugság-önbecsapás szempontjából közelíted meg a kérdést.

Ez pedig a hitnek csak egyik oldala, szempontja.... A test lámpása a szem! :)

Háborogjatok csak tovább az önbecsapáson, a hazugságon, érezzétek jól magatokat közben:) hehehehhe

avi

Előzmény: Törölt nick (107)
babujaju Creative Commons License 2003.08.30 0 0 108
Hitet Lenke, ugy erzem igaz becsulettel igyekeztem valaszt adni a feltett kerdesedre. Te az en valaszomat darabokra szedted, s ezer mas kerdest hoztal letre általa. Biztos vagyok benne, hogy ezekre a kerdeseidre a válaszokat meg fogod találni az eleted folyaman. Én nem azért vagyok a Forumban hogy egyesek kivancsisagat kielegitsem. A Te utad, az a Te utad, s az enyém az enyém. Az én válaszaim Téged nem juttatnak a Te célod felé.
Minden jót kivánok Neked, s azt, hogy mindenképpen találd meg amit keresel, segitsen Téged a Teremtô utadon...

Szeretettel: Bab

Előzmény: Hitet Lenke (106)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 107
A 0-ás hozzászólásban idéztelek szószerint...
Előzmény: aranyviktor (105)
Hitet Lenke Creative Commons License 2003.08.27 0 0 106
Hogy a vilag miert teremtetett, azt a Teremtotol kellene megkerdezni,

És megkérdezted már?

leirom Neked az utat, azt az utat, melyen megtapasztalhatod, hogy nem csak a foldi emberi latasmod letezik, az utat, mellyel kepes lehetsz megerteni azt, hogy miert vagyunk mi emberi szellemek betéve e létezésbe

Kétkedve, de kiváncsian vártam.

Mint tudod, az igaz tudas utja a hittol a meggyozodeshez vezet.

Ezt nem tudtam. Mi igazolja ezt az állitást?

Az igazan tudo ember kicsinek erzi magat az elott a Nagysag elott, melynek nyomaira a tudova valas folyamataban ratalal.

Elszomoritó. Úgy tünik közelében sem vagyok az igazán tudásnak. Biztos rossz irányba indultam, mert még egy hangya óriás mivoltán is ámulatba esek. Valahogy semmilyen viszonylatban sem sikerül elérnem, hogy kicsinek érezzem magam.
Biztos vagy benne, hogy ez alapfeltétel?

Igy valik alazatossa s elveszti onhittseget, mely az emberi szellemet fogva tartja. Mert az emberi szellem a tudova valas folyamataban szabadda valik es folfele emelkedik.

Én látok csak ellentmondást, vagy tényleg van? Most akkor a lefelé a felfelé?

A nagy hibat ott koveti el az ember, ahogyan a szellemi tudast keresi. Ugrasszeruen szeretne eloretorni ahelyett hogy nyugodtan, biztos lepesekkel aprankent haladna elore. Alig eszlel valamit, maris a legmagasabb dolgok irant kerdezoskodik, melyek az emberi szellem felfogokepessegen tul vannak. Ezzel gyakorlatilag le is benitja onmagat. S mivel elbatortalanodik, haragos lesz, vegul ellensegeskedesbe csap at, mert keptelen a nyomaszto folismerestol szabadulni, hogy keptelen volt a szellemisegben valami erteket talalni. Ez sajat tehetetlensegenek tudata, mellyel nyiltan bevallja korlatait.

Ott lehet a bibi, hogy még sosem talákoztam "az ember"-rel. Igy fogalmam nincs Ő hol és miben követi el a hibát. Viszont szivesen elbeszélgetnék vele. Bemutatnál?

Az emberi Szellemben nincs guny es megvetes, ahol tudasra tett szert.

Mert? Hová lesz? Mitől múlik el?

Az elet egy tanulasi folyamat mint sok helyen mar olvashattad. Az elet egy komplett uzenetkozvetitesi folyamat, mely az elsotol az utolsoig egy kerek egeszet alkot, melyben minden resznek meg van a maga letjogosultsaga, folytonossága és fontossaga.

Hoppá! Akkor a tudó ember eszerint senem kerek, senem egész, mert hiányzik belőle a létjogosult és fontos guny és megvetés. Persze lehet, hogy nem szükséges egésznek lenni.

Kikerulni az apro lepeseket azzal jar, hogy a szellem figyelme lanyhul, nem kepes eleven valosagga alakitani a szellem erettsegi szintjen kapott uzeneteket, igy a felszinen reked es soha nem lesz kepes bejarni a raszabott utat, teljesiteni a feladatot.

Engem izgat ez a "érettségi szint". Honnan tudhatjuk, hogy mik az érés állomásai? Ki érettebb és ki zöldebb?

Ki szabta ki ezt az utat, amit elvileg be kell járni?

A kapott uzenetek minden szavat at kell elni s tetté kell alakitani a foldi vandorlas folyaman.

Hogy lehet nem átélni? Miféle mód és lehetőség van arra, hogy bárki is képes legyen önmagából, önnön teljességéből kilépni?

Ha ezt egy emberi szellem vegig kepes vinni, egy ponton tul soha tobbe nem tesz fol ilyen kerdeseket, mert tudova valik, olyan tudová, mellyé az emberi szellem valaha is kepesse tud valni ...

Te már végigvitted? Mi a vége?

Tevedes azt hinni, hogy az ilyen kerdesfelvetes inkabb hangsulyozza az eros vágyat a keresés után. Nem tobb ez, mint egy olyan gyermek, aki futoversenyre nevez be, s még egyáltalán nem tanult meg futni.

? Egy kérdés az kérdés. Általában azt hangsulyozza, hogy a kérdés feltevője kiváncsi a másik ember által adott válaszra.

Foldi eletunk minden egyes uzenete egyetlen egesz, oszthatatlan, mint a teremtes torvenyei. Ezeket az uzeneteket a bensoben élôvé, elevenné kell tenni, at kell beszelni hogy azutan bentrol kifele eletté alakulhasson át.

Ezt meg úgy ahogy van nem értem.

Eddigi válaszaidat köszönve várom a többit.

Előzmény: babujaju (103)
aranyviktor Creative Commons License 2003.08.26 0 0 105

Big bráder!

Légy oly bátyám, és ha rám hivatkozol, idézz pontosan!

Suvenír nyihaha nye kukucsku protku nem ugyanaz, mint ajándék lónak ne nézd a fogát. (Spender nyomán)

av

Előzmény: Törölt nick (72)
aranyviktor Creative Commons License 2003.08.26 0 0 104

Álljon meg a menet gyerekek!

Előszöris nem mondtam big-nek, hogy menjen templomba! Keverés-kutyulás az egész.

A hit már maga is becsapás, ha már ragaszkodtok ehhez, mert olyasmit veszek készpénznek, amiről nincs kétséget kizáró bizonyítékom.

Kedves Zealander, ha te nem vagy ateista, akkor képmutató vagy, mert hitedet díszes ruhaként hordod. Nem? Istent sosem láttad, nincs kétséget kizáró bizonyítékod, hogy van, mégis becsapod magad és hiszel benne!

Az igaz hit Zealander Jób hite, aki bárakárhány csapás érte, nem fordult Isten ellen, Ábrahám hite, aki még fiát is kész lett volna feláldozni. Te elindulnál fiaddal, vagy azt mondanád, megkisértett Sátán?

avi

Előzmény: Zealander (73)
babujaju Creative Commons License 2003.08.26 0 0 103
Hitet Lenke Kedves, igen nagy zavarba hoztal engemet ezzel a par mondatoddal. Nem a kerdesfeltevessel, hanem amit az elejen irtal, mert arra meltatlan vagyok. Kerlek tisztelettel, ne irj ilyet rolam, mert szegyenemben belezuhanok a foldbe... :)

Nos miért a teremtett világ?
Hogy a vilag miert teremtetett, azt a Teremtotol kellene megkerdezni, de mivel nem akarom hogy mar azonnal legyints a valaszomra, leirom Neked az utat, azt az utat, melyen megtapasztalhatod, hogy nem csak a foldi emberi latasmod letezik, az utat, mellyel kepes lehetsz megerteni azt, hogy miert vagyunk mi emberi szellemek betéve e létezésbe. A kerdest tehat modositom picit mert nem vagyok A Teremto, de amit tudok, azt szivesen megosztom Veled...., mert nagyon nagyra ertekelem erdeklodesedet...
Tehat miert vagyunk itt a foldi letezesben?

A válaszom roviden az, hogy a teremtett világ, foldi vilag az ember szamara tobbek kozott azert van, hogy egy fejlodesi fokon soha tobbet ne tegyen fel ilyen es ehhez hasonlo kerdeseket.

Most picit reszletesebben:
Mint tudod, az igaz tudas utja a hittol a meggyozodeshez vezet. Az igazan tudo ember kicsinek erzi magat az elott a Nagysag elott, melynek nyomaira a tudova valas folyamataban ratalal. Igy valik alazatossa s elveszti onhittseget, mely az emberi szellemet fogva tartja. Mert az emberi szellem a tudova valas folyamataban szabadda valik es folfele emelkedik.

A nagy hibat ott koveti el az ember, ahogyan a szellemi tudast keresi. Ugrasszeruen szeretne eloretorni ahelyett hogy nyugodtan, biztos lepesekkel aprankent haladna elore. Alig eszlel valamit, maris a legmagasabb dolgok irant kerdezoskodik, melyek az emberi szellem felfogokepessegen tul vannak. Ezzel gyakorlatilag le is benitja onmagat. S mivel elbatortalanodik, haragos lesz, vegul ellensegeskedesbe csap at, mert keptelen a nyomaszto folismerestol szabadulni, hogy keptelen volt a szellemisegben valami erteket talalni. Ez sajat tehetetlensegenek tudata, mellyel nyiltan bevallja korlatait. Minden guny es harag elkeseredesbol fakad, egyfajta tehetetlenseg es alkalmatlansag megnyilvanulasa.
Az emberi Szellemben nincs guny es megvetes, ahol tudasra tett szert.

A felelem a legnagyobb oka annak, hogy a foldi ember szelleme ezekhez az eszkozokhoz folyamodik. Az emberi szellem lusta. A segitseget is sajat meghatarozasa alapjan probalja kikovetelni a Létezésbôl. Az is szellemi lustasag, ha a szellemi ebredes kezdeti szakaszaban ugrasszeruen a legmagasabb dolgok irant indul meg a kerdezoskodes. Hogy miert? Mert mar a kezdet kezdeten az ember azt akarja latni, hogy vajon megeri a megtenni az utat a szellem szuk osvenyen. Megeri e a faradalmakat felvallalni...

Az elet egy tanulasi folyamat mint sok helyen mar olvashattad. Az elet egy komplett uzenetkozvetitesi folyamat, mely az elsotol az utolsoig egy kerek egeszet alkot, melyben minden resznek meg van a maga letjogosultsaga, folytonossága és fontossaga. Kikerulni az apro lepeseket azzal jar, hogy a szellem figyelme lanyhul, nem kepes eleven valosagga alakitani a szellem erettsegi szintjen kapott uzeneteket, igy a felszinen reked es soha nem lesz kepes bejarni a raszabott utat, teljesiteni a feladatot. A kapott uzenetek minden szavat at kell elni s tetté kell alakitani a foldi vandorlas folyaman. Ha ezt egy emberi szellem vegig kepes vinni, egy ponton tul soha tobbe nem tesz fol ilyen kerdeseket, mert tudova valik, olyan tudová, mellyé az emberi szellem valaha is kepesse tud valni ...
Tevedes azt hinni, hogy az ilyen kerdesfelvetes inkabb hangsulyozza az eros vágyat a keresés után. Nem tobb ez, mint egy olyan gyermek, aki futoversenyre nevez be, s még egyáltalán nem tanult meg futni. Foldi eletunk minden egyes uzenete egyetlen egesz, oszthatatlan, mint a teremtes torvenyei. Ezeket az uzeneteket a bensoben élôvé, elevenné kell tenni, at kell beszelni hogy azutan bentrol kifele eletté alakulhasson át.

Szeretettel: Bab

Előzmény: Hitet Lenke (89)
pasa_ Creative Commons License 2003.08.25 0 0 102
szerintem rövid az élet ahhoz, hogy mindenbe belekóstolgassunk, kisérletezgessünk. Nem?

Mi az, amihez az elet nem rovid? ;-)

Ha az a celod hogy az ut elejet megtalald, es azzal toltod akar az egesz eletedet, nem jarsz semmivel rosszabbul mint azok, akik az ut kozepet keresik. Persze felteve hogy tenyleg ezt csinalod. De szerntem aki szorgalmasan keres az talal, ettol nem kell felni.

Másik gond pedig szerintem az, hogy mi van ha csak véletlenül (ugyanis bár mondhatjuk, hogy véletlenek nincsenek, ám szerintem bizonyos aspektusból nagyonis vannak) jött be a dolog és később kiderül (amikor már talán késő), hogy mégsem az igazi…?

Ezt a kerdest nem igazan ertem. Talaltal egy utat, es jartal rajta, mert ezt lattad a valodinak. Kesobb megtudod, hogy nem az. Akkor majd levonod a tapasztalatokat, hogy miert tevedhettel el, es keresel egy masikat. De ez nem semmisiti meg azt az idot, amiokr az utat igazinak erezted es ezert jartal rajta.

Masreszt, mi az egesz alternativaja? Az hogy nem is csinalsz semmit? Vagy az egesz eleted egy nagy sodrodas? Nem latom, hogy mit tudnal vesziteni. (persze ez az egesz az eredeti kornyezetbe illeszkedik, a tovviek kedveert idekopizom Tomm korabban hivatkozott hozzaszolasat)
- -----------------
Kezdeném a végén: ez a könyv (a Biblia) azért készült, amiért más vallások szent könyvei is: tanúságtétel és tanítás céljából.
Nem gondolom, hogy a Biblia „védelemre" szorul.
***
Nem hittem el vakon, amit a Bibliában olvastam. Bizonyos tanítások igaznak tűntek, ezért úgy gondoltam, hogy másképpen kell élnem mint eddig, hogy ezen tanítások, a Názáreti Jézus tanításai szerint kell élnem.
És AKKOR, amikor a Názáreti Jézus tanítása szerint kezdtem el élni az életemet, megvilágosodott előttem, hogy ez a tanítás VALÓBAN Istentől van.
***
Az ateistát pedig nem rohannám le „bizonyítékokkal", hanem először kérdeznék: „Boldog vagy?" Ha erre azt válaszolja: „Igen, boldog vagyok, teljes az életem." Akkor mit mondhatnék neki? Legfeljebb ezt: „Mivel ateista vagy, nem vagyok biztos benne, hogy sziklára épült a te boldogságod, beszélgessünk el ennek alapjairól. És tudod mit, odaadom ezt a Bibliát, olvasd el. Veszteni nem veszthetsz vele: vagy megerősíti a te boldogságod alapjait, vagy rájössz, hogy új alapokra kell építkezned. Az első esetben még szilárdabb lesz a boldogságod, a második esetben segítségedre lehet az új alapozásnál. Tehát: mindenképpen jól jársz. Aztán beszélgessünk újra. Egyébként is: ha kérdésed van, bármikor fordulhatsz hozzám – ha nem tudok válaszolni, megkérdezünk nálam okosabbakat." Ha pedig az ateista azt fogja kérdezni, hogy honnan tudom, hogy a Bibliában Isten szavával találkozom, elmondom neki azt, amit itt a *** közé írtam, és hozzá teszem:
>>>
„Nézd, semmilyen bizonyítékom nincs arra, hogy a Biblia Isten szava. Ne is hidd el vakon! Tedd próbára! Ha eléd tesznek egy ételreceptet, mikor lehetsz biztos abban, hogy az az étel jó? A kóstolás önmagában nem lehet döntő, hiszen nem lehetsz biztos abban, hogy a finom ételt valóban a recept szerint készítették el. Bizonyosságot úgy szerezhetsz, ha magad készíted el és utána kóstolod meg.
Ha ízletes, megeszed és vársz egy kis időt, hogy kiderüljön: nem fekszi-e meg a gyomrodat, nem zavarja e az emésztésedet, a nyugodt álmodat. Hát cselekedj így a Biblia tanításával is. Cselekedd meg, amit a Názáreti Jézus tanít, el fogod tudni dönteni, hogy az ő tanítása Istentől van-e."
>>>

Ha az ateista a boldogságot firtató kérdésemre nemmel válaszol, akkor a dolog még egyszerűbb: „Mutatok neked egy utat. Én azt tapasztaltam, hogy aki ezen az úton jár, az boldog ember, az élete kiteljesedik. Próbáld meg, indulj el rajta – mivel boldogtalan vagy, nincs veszteni valód. Itt e könyv, a Biblia: ebből megtudod, hogyan lehet ezen az úton járni." Ha pedig ez az ateista is azt kérdezi, hogy honnan tudom, hogy a Bibliában Isten szavával találkozom, neki is azt fogom mondani, amit a >>> közé írtam.
Kedves hegedü, hidd el: a Biblia Istentől ihletettségét annak, aki meg sem próbálja, nem lehet bizonyítani, de ha lehetne is: mi értelme? Aki nem a tanítások szerint él, az hiába hiszi el, hogy az Isten szava. Az is lehet, hogy kiválóan szajkózza majd, de nem érti. És ezzel lehet a kereszténységnek (és az ateistáknak) talán a legnagyobb kárt okozni.
Üdv.
Tomm
- -----------------

És így hogy maradnak _őszinték_ a cselekedeteim? Hogy maradok önmagam?

En nem latok semmi oszinteseggel kapcsolatos problemat. (fejtsd ki reszletesebben mire gondolsz).

A metanoia elott megvan a "sajat" ened, es tudod mit tennel magad, es van egy "tanult" rendszer, amit epp kiprobalaskent kovetsz. A tetteidet a masodik szerint vezerled, kozben tudod, hogy azon a helyen magadtol mit tennel, es hogy miert teszel maskent, es hogy ez a te sajat elhatarozasod.
Ha a dolog mukodik, akkor a gondolkodasodat fokozatosan atveszi a rendszer, a sajat eredetid elhalvanyul es feleslegesse valik. Persze emlekben megmaradhat, olyanforman hogy "regebben itt behuztam volna egyet, ma csak egy mosoly emllett elsetalok". De ezzel a modosult gondolkodassal ugyanugy onmagad vagy, ahogy most is, hisz korabban is szamtalanszor modosult mar a viselkedesed es a vilaglatasod.
Ha nem mukodik, akkor meg startra vissza.

Pasa

Előzmény: Törölt nick (98)
pauler Creative Commons License 2003.08.25 0 0 101
" errol szeretnem ha bovebben irnal nekem, kerlek irj..."

Jézus neve ítéletet hordoz addig a szóig, amíg kimondta: ELVÉGEZTETETT.
Ilyen (vallásos emberek), vagy olyan (őt gyűlölő világ)formában, de ítéletes ez a név.
Az ártatlanság nagy próbája az Ő neve.

Életem megváltója Ő. Nem találkoztam olyan személlyel, akár vallásalapítókkal sem, akik képesek lettek volna végigjárni azt az utat, azt a tervet, amiről beszélünk. Ő hozta be a világba. Megélte, ezzel lehetővé tette mindenki számára, hogy kövesse ezt az Igazságot.

Szeretettel: Péter

Előzmény: babujaju (86)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.25 0 0 100
Üdv alternative!

<>”Tényleg számtalanszor elhangzott a mikrokozmosz és kozmosz sajátos és egylényegűfelvetése, látod mégis figyelmeztetni kell őket "ne a világbanélj, hanem hagyd, hogy a világ éljen benned"...gyanítom hiába írodf le, mert nem értik.”

Hát, belátom én sem értem. Segíthetnél…

„ sokan itt azt gondolják a hit és a nemhit az érem két oldala, ami félelmetes tévedése az itt gyártott "elméleteknek"

Szerinted milyen oldalai vannak még az éremnek?

” Miért tekinti vajon az emberiség olyan bonyolultnak a választ. Miért csak a bonyolultság magas foka, az aligérthetőség, elégiti ki?”

Fú! Én nagyon örülnék a lehető legegyszerűbb, legprimitívebb válaszoknak. De ahogy látom a legbölcsebbeknek tűnők (és akik annak tartják magukat) is valahogy mindig bonyolítanak.

„Ez a hermetizmus. Nem azért nem beszélek róla mert nem tudnék, hanem azért mert senkit sem érdekel. A fizetség pedig kétely, röhögés, vagy cinizmus lenne. „

Engem nagyon is érdekel! (hogy kétely nem lesz, azt sajnos nem tudom garantálni, de cinizmus és röhögés biztos hogy nem)

Előzmény: alternative (93)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.25 0 0 99
babujaju !

„A 'Biztos Dolgok'-nak, (Garanciáknak) van egy furcsa tulajdonsága, hogy amiben legjobban kapaszkodsz, az huz a legmélyebb bizonytalanságba...”

1-etértek! De akkor hol a bizonyság, a biztosság amiről az – állításuk szerint - hittel bírók annyit beszélnek?

”Ne a világban élj, hanem hagyd, hogy a világ éljen benned.”

Igen igen, és ártalatlanság, tiszta tudatosság stb. Ezoterikusnak nevezett könyvekben sokat lehet ezekről olvasni.. Jól hangzik, csak nem tudom, hogy kell csinálni…
Az „úgy teszek mintha”-val kell kezdeni netán…? ;)

„A szellemi tudatallapot az isteni tudatossag allapota is, ahol a szellem felismeri onmagat nem csak mint teremtettnek, hanem teremtonek is. A kulombseg a teremto es teremtmeny kozott felolvad, a szellem tokeletes egyseget alkot minden mas szellemmel. Ez a visszateres az artatlansagba, mely egyben a tokeletes tudas es a bizalom allapota is.”

És ha ez az egész csak (nagyon attraktív) hallucináció?

”Az emberek tôrként használják értelmüket, hogy kiméletlenül egymásba vághassanak vele. S ezt ésszerü racionalitásnak nevezik, pedig semmi más mint erôszak.”

Egyetértek, de szerintem érthető reakció, ha már „erőszakkal” létrejöttek… Nem? ;)

Előzmény: babujaju (76)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.25 0 0 98
Kedves Pasa!

”Fogtak egy rendszert, es "probaidore" elkezdtek kovetni, mondvan ha
problemak lesznek belole, akkor majd abbahagyjak. Aztan egy ido utan eszrevettek, hogy a modszer kivalo gyumolcsoket terem, es semmi ok abbahagyni. Aztan eletuk reszeve valt.”

Igen, ezt már hallottam sokat, csak szerintem rövid az élet ahhoz, hogy mindenbe belekóstolgassunk, kisérletezgessünk. Nem?
Másik gond pedig szerintem az, hogy mi van ha csak véletlenül (ugyanis bár mondhatjuk, hogy véletlenek nincsenek, ám szerintem bizonyos aspektusból nagyonis vannak) jött be a dolog és később kiderül (amikor már talán késő), hogy mégsem az igazi…?

”A 'tegy ugy mintha hinnel' nem azt jelenti, hogy jatszd meg magad, hogy masok olyat lassanak rajtad. Hanem hoyg a cselekedeteid legyenek olyanok, mint amilyeneket egy hivo tenne ha a te eletedbe cseppenne.

És így hogy maradnak őszinték a cselekedeteim? Hogy maradok önmagam?

Előzmény: pasa_ (75)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.25 0 0 97
Kedves Paleo!

Rengeteg kérdést tettél föl, de sajnos egyikre sem tudok válaszolni… :(

Előzmény: Paleokrites (74)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.25 0 0 96
Üdv Zea!

„Ez nagyon hülye tanács, akármilyen jószándékból is született. Ez csak képmutatásra jó, annak aki hitét díszes”

Nem lehet, hogy csak félreértjük? Valaki azt mondta nekem a minap, hogy kétféleképen lehet úgy tenni, mintha. Az egyik amikor tényleg úgy teszünk és megjátszuk. A másik, hogy valahogy olyan tudatállapotba hozzuk magunkat, mintha a remélt dolog, a hit tárgya valóság volna…

„Az igaz hit tapasztalatból jön. Ugyanígy a bizalom. Ha őszintén meggondolod, nem igazán van olyan, hogy csak úgy megbízol valakiben, annak mindíg oka van. A naívság az más tészta...

Számomra is ez volna a kézenfekvő. De honnan jön a tapasztalat és az ok? Csak úgy néhány szerencsésnek véletlenül? Vagy lehet érte tenni valamit? Előbb jön a tapasztalat és aztán a hit?

Előzmény: Zealander (73)
Hitet Lenke Creative Commons License 2003.08.25 0 0 95
Szerintem azt akartad kérdezni: miért teremtetett a világ? (ha nem bocs!)mert momentán erre van válasz:

Ha ezt akartam volna kérdezni akkor ezt kérdeztem volna. De nem ezt kérdeztem. :) A különbség pedig nem csak a szavak sorrendjében, hanem mélyebb és szélesebb értelemben van.

Amit ezen túl irtál, az a te világod tükre. Ami nem baj, csak számomra hasztalan.
Én nem lennék jó indián, mert jó esetben immel-ámmla szolgálnám a napot, rossz esetben sehogyse.
Kézenfekvőbb nekem hogy a nap van azért, hogy jól lássak és ne fázzak.

Talán lehet,primitívnek tünik egy nagynak és sorskérdésnek nevezett felvetésre ilyen egyszerü választ adni, és az eredménnyel beérni.

Az én kérdésem elég eccerű, amire egy eccerű válasszal is beértem volna. A sorsomat pedig kis eséllyel befolyásolja bármilyen válasz.

Előzmény: alternative (93)
alternative Creative Commons License 2003.08.25 0 0 94
Meglehetősen sokat gondolkodtam, írjak-e valamit ahhoz amit leírtál itten. Nincs mit hozzátennem vagy elvennem...azonban azon gondolkodtam ha te megengedheted magadnak, már pedig tudom, hogy igen...azt hogy jézus neve helyére beírd a - végtelen - szót, akkor miért nem teszed? Valószinüleg nem mered vállalni. Tehát megkérdezem tőled: Vállalod a végtelent vagy sem?
Tudod az én életem kritériuma ez. Azt gondolom, hogy csak akkor nem vesztegetem érdeklődésemet apró részletekre, semmi jelentőségü dolgokra, ha tudom, hogy a végtelen a lényeg.
Ha ezt nem hinném, akkor valamely tulajdonság kedvéért - mindjuk a tehetségem, vagy a szépségem, vagy az értelmem, vagy akár csak javaim miatt, hogy a világban legyek valaki, - olyan lennék mint a moha. Egy köre ragadnék, pedig kő sok van. A fenti dolgokhoz való ragaszkodás, meggától abban, hogy levetközzem ragaszkodásaimat, levessem korlátaimat. A korlátozottság irigységet szül, és féltékenységet.
A te vágyaid, és beállitátódásod, teljes kibontakozását gátolja a jézus fogalom. Jézus a te köved, te vagy rajta a moha.
Felszabadulnak azonban a vágyak, és korlátlanná válnak a beállítódások sokaságánák élvezetei, ha a határtalanhoz kötöd magad. A folyóhoz, ami a követ nyaldossa, és csak a felszinét nedvesiti meg. A folyam él, a kő lassú.
Azt gondolom e lényegi kérdésen való elmélkedés emelhet fel téged is méltó helyedre, ami révén számitassz valaminek mint ember. Ha a lényeg - nevezd bár másnak, és nem az igazi lényeg - nincs az ember birtoká
ban, akkor az az egyed elrontotta az életét. Már pedig barátom, te többre vagy hivatva.
Előzmény: pauler (83)
alternative Creative Commons License 2003.08.25 0 0 93
Szerintem azt akartad kérdezni: miért teremtetett a világ? (ha nem bocs!)mert momentán erre van válasz: Hogy legyen helyünk, ahol élhetünk. Ennek a folyománya a lényegi kérdés: mi a fenéért vagyunk itt?
Tudod a puebló 'raison d'étre' életének értelme, az hogy szentül hisznek abban, hogy nekik kell Atyjukat...a Napot, minden nap átsegítani az égen.
Mikor ez eszembe jut, mindig irigyelem a puebló indiánokat mert ennyire világos előttük a létük értelme. Aztán elkeserít az, hogy nekem - mint nem pueblónak - mennyivel nehezebb, mert bonyolult világunk nem engedi meg az egyszerü és kézenfekvő válaszokat. Ki lehet nevetni a oueblót, és ő is nevetzet a nagy fehéren, de vajon ki nevethet felszabadultabban? Itt európában állandóan keresgéljük az a mitoszt (a számtalan között) ami a legnagyobb kérdésre választ adhatna, bár megmondom őszintén, ahogy éveim telnek egyre reménytelenebbnek látom, hogy kellő számú egyed találja meg a helyes választ.
Azt hiszem kevesen vagyunk. Ha hiszek abban, hogy a létem értelme az, hogy egy követ reggel a szobám jobb sarkából a balba tegyek, este pedig vigyem a korábbi helyére, akkor találhatok megnyugvást ha ezt meg is cselekszem.
Mostanság azonban más dolgokon is elmélkedem. Azt gondolom a teremtés befejezéséhez elengedhetetlenül szükséges vagyok mint ember. Az emberiség a világ második teremtője. Az ember adja meg a világ objektív létét. pusztán csak azért, hogy a világ ne a sötétség mélységén, a nemlétben létezzen senki által nem nem hallva, nem látva, némán zabálva, ellve, megdögölve.
És az az ember vagyok, aki része annak az emberiségnek, melynek melynek tudata létrehozta az objektív létet és a világ értelmét. Én mint ember így találtam meg pótolhatatlan helyemet - az emberiséggel együtt - a lét nagy folyamában.
Talán lehet,primitívnek tünik egy nagynak és sorskérdésnek nevezett felvetésre ilyen egyszerü választ adni, és az eredménnyel beérni. De miért ágaskodjak, miért romboljak elméleteket, életérzéseket, csak azért hogy újjabbakat és bonyolultabbakat eszkábáljak össze. Miért tekinti vajon az emberiség olyan bonyolultnak a választ. Miért csak a bonyolultság magas foka, az aligérthetőség, elégiti ki?
Én jó puebló lennék. És hidd el a Nap is minden nap végigjárná az útját, mert hittel szolgálnám.
Előzmény: Hitet Lenke (89)
alternative Creative Commons License 2003.08.25 0 0 92
Mielőtt tökéletességre törekszünk, tudnunk kellene a hétköznapi ember életét élni anélkül, hogy engednénk megnyomorodni a bennünk rejlő lényeget. Aki e szerény keretek között kiteljesedett, s úgy véli, elegendő energiája van még, ám kezdje el pályfutását mint szent. Én sosem éreztem magam arra hivatva, hogy segítsem ebben.
Mivel pedig találtam magamnak egy ilyen embert, tökéletesen jól érzem magam, de ez az én és az ő titka. Ez a hermetizmus. Nem azért nem beszélek róla mert nem tudnék, hanem azért mert senkit sem érdekel. A fizetség pedig kétely, röhögés, vagy cinizmus lenne. Hát haragszom én magamra?---Nem.
Előzmény: babujaju (88)
Hitet Lenke Creative Commons License 2003.08.25 0 0 91
Jó-jó. De már megtaláltuk. Jöhet a szökőár.
Előzmény: pasa_ (90)
pasa_ Creative Commons License 2003.08.25 0 0 90
Ej, Lenke, hat ezt sem tudod? Annakidejen volt egy nem teljesen sikeres projezt, amelybol kijott az egetemes valasz: 42, de addigra elveszett az ehhez tartozo kerdes. Igy kellett egy uj vilagot teremteni, hogy ezt megtalalja.... ;-)
Előzmény: Hitet Lenke (89)
Hitet Lenke Creative Commons License 2003.08.25 0 0 89
Látom te is azon nagytudású bölcsek közé tartozol, akik birtokolják a mindentudást. Ismered a létezés célját, múltat és jövőt. Ismered az emberek rejtett vágyait, a halált, a halál utáni állapotot.
Biztosan tudod hát a választ a miértre is.

Nos miért a teremtett világ?

Előzmény: babujaju (86)
babujaju Creative Commons License 2003.08.25 0 0 88
NE LÉGY ILYEN SZOMORU ÉS LETORT KEDVES ALTERNATIVE!!! ÉS ÉRTELME VAN MINDENNEK... NEM ÉRZED MENNYIRE FIGYELEK RAD?
Szeretettel: Bab
Előzmény: alternative (87)
alternative Creative Commons License 2003.08.25 0 0 87
Biztos járok valami utat, de nem tudom, hogy nevezzem...az ihazság az, hogy nem is akarok neki nevet adni
pauler is jár egy utat, és az is atartalmasabb, mint ahogy ír róla. Nagy valószinűséggel pauler ha a cipőgyártásról írna, akkor is érezhető lenne ugyan az ami más mondanivalója szavai mögött rejtőzik...némi ráérzés amit nem sajnál az ember embertársától, persze szükségeltetik.
Ami te írsz a mögött is van egy magasabb tartalmi érték, de vajon kik érzik,éás kiket érdekel. Vajon paulert miért csépelik.
A tanitó csak akkor használhatja a botot, ha van tanítványa. Amúgy csak füstölög. Persze minek, ettől nem lesz szimpatikusabb
Nem érzékelek túl sok mindenkiben felfelé törekvést, önálló gondolkodást, önálló eszmerendszert. Ez az ő gondjuk. Igaz ezen is kár füstölögni.
Az ítélkezés nem helyettesíti a tanitást, de ítélkezni is felesleges, meg tanításokat kiabálni is.
Ki tudja a Quo Vadis utólsó mondatát? És ki érti?
Előzmény: babujaju (82)
babujaju Creative Commons License 2003.08.24 0 0 86
'Az én utam, és mindenkinek aki ennek a tervnek a részese, a Jó útja. (az, amit te is írtál, de testben, nem csak elméletben!!)'

Pauler Kedves, ennek a tervnek minden eloleny a reszese, ha tud rola, ha nem. S nem elmeletben, hanem a hus ver testben. A szavak, az elmeletek csak eszkozok, hogy 'kozlekedjunk' egymas fele mi tudatos lenyek az 'itt-es-most' -ban...

Az emberi szellem szamara a szuletes csupan egy gondolat 'ez a testem'... s a halal egy masik gondolat 'mar nincsen testem'... A foldi test egy engergiarendszer az elme pedig egy adatrendszer. Ezek a rendszerek jonnek mennek, de a szellem az örök, mely a tiszta csendbol szuletik. A szellem nyelvén pedig csak az tud megszolalni, aki felajanlotta onmagat, aki lemondott, s mindent megkapott. A tiszta szellem allapotaban az esz belso parbeszede veget er, mert az 'én', ami darabokra szabdalta, már megszunt letezni. Ez az az allapot, ahogy ujra egyseges onmagaddal egyesulsz, mint ujszulottkent is az voltal. Ebben az allapotban a kettossegre osztott vilag létjogosultsaga veget er, mert az ellentétek egybeolvadnak. Ez Isten latasmodja, hiszen o barmerre tekint, mindenutt onmagat latja.

A szellemi letallapotra valo megszuletes egy hatalmas dolog a foldi ember eleteben, es hihetetlen kriziseken kell atlábolnia hogy elerkezzen odaig. Ez az egyesules a vilagegyetemmel, eggye valas, ahol veget er minden kereses. Minden szellemet hordozo foldi leny ez fele halad. Athalad a szenvedes es fajdalom allomasain, hogy ujra visszaterhessen a szeretetbe, a szellem csodaállapotába. Csodaallapot, mert a kerdesek eltoroltetnek a felfedezes altal, hogy mindennek szellemi oka van, hogy minden apro ugy egyben a vilagegyetem esemenye.

A vilag belso fenyt hordoz, s az anyag a szellem megnyilvanulasa. A szellemi tudatallapot az isteni tudatossag allapota is, ahol a szellem felismeri onmagat nem csak mint teremtettnek, hanem teremtonek is. A kulombseg a teremto es teremtmeny kozott felolvad, a szellem tokeletes egyseget alkot minden mas szellemmel. Ez a visszateres az artatlansagba, mely egyben a tokeletes tudas es a bizalom allapota is.
===============================================

'Nehéz a szívem, mert olyan közel látlak ahhoz az Igazsághoz, amiről írtam, de Jézus nevét használva, tudom, hogy keresztútra kerültél.' ... errol szeretnem ha bovebben irnal nekem, kerlek irj...
szeretettel: Bab

Előzmény: pauler (83)
pauler Creative Commons License 2003.08.24 0 0 85
Miből gondolod?
Előzmény: Retsem (84)
Retsem Creative Commons License 2003.08.24 0 0 84
álszent hazudozás. a gyűlölködésedet rejted e mögé.
Előzmény: pauler (83)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!