Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 394
:)

kar hogy erre 4 korabbi szulesednel nem volt modod.

Előzmény: anyabanya (393)
anyabanya Creative Commons License 2003.12.18 0 0 393
Régi bevet gyakorlat az orvosokál. Ha csak lehet adnak oxitocint egyebeket, hogy haladjon már az a szülés. Az én legidösebb testvérem abba halt bele, mert mellékhatásként agyvérzést kapott....
A mi városunkban ma is gyakori, hogy behivják a mamit az ügyeleti napra, vagy a nyaralás elötti napokra és inditják a szülést, esetleg gyorsitják burokrepesztéssel, oxitocinnal, és többnyire nincs semmi gáz, ha van akkor többnyire ki is tudják magyarázni... Az ötödik szülésemnél éppen azért nem fogadtam dokit, mert tudtam, ha van fogadott, akkorha bemegyek rögtön adja a gyorsitot, amitől persze gyorsabb, de fájdalmasabb a szülés. Igy aztán megusztam ingyenbe... Bementem, rám se bagoztak,aztán amikor szültem a szülésznő nem hivot dokit, mert nem fogja felébreszteni agy 5.-ik gyermeket szülönőhöz, akinek jó, ha 3 kilos a gyereke.... Aztán 4250 gr-os lett, repedtem, stb, de ez volt a legjbb szülésem. Majdnem végig magam voltam, figyeltem magam, a bennem történteket. Ültem majd 2 órát egyedül a kádban, mire elökerült a szülésznő már nem volt méhszájam, 5 perc múlva meg is született- Majd elökerült a doki, aki összevarrt, aztán eltünt... Két óra múlva áttotyogtam a szobába, berendeltem a picit és ott éltünk még 4 napot. Majd haza jöttem, és ugye nem volt doki, aki szülést vezetett...tehát nem adthattam neki pénzt, a szülésznő sem sokat volt velem, ráadásul szarházi volt, tehát neki sem adtam... Viszont nem inditottak szülést, nem gyorsitottak, mentek a dolgok a maguk utján, ahogy a természet diktálja..
Nannics Creative Commons License 2003.12.18 0 0 392
dalia,

Nagyon rosszul hangzik, amit irtal. :(

Azt szeretnem kerdezni, hogy amikor kiderult szamodra, hogy "burkot repesztett" a doktor, akkor nem kerdezted meg, hogy erre miert volt szukseg? Vagy hogy miert csinalta?

(amikor en szultem, rajtam kivul csak egy no szult nala velem egyidoben)

Előzmény: dalia (379)
Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 390
Az én orvosomnak van SZTK-s rendelése és van magánrendelése is. Mind a két helyen lelkiismeretes, türelmes, mindent elmagyaráz, annyi időt szán rád amennyit szükséges. Én azért járok a magánrendelőbe, mert kevesebbet kell várni és azt is kényelmesebb körülmények között. De ha azt mondanám neki, hogy az SZTK-ba akarok, azt is lehet. Ez az én választásom. A vizsgálatokért nem kér plusz pénzt, azt megcsinálják TB költségre. Mikor először odamentem kértek tőlem TAJ kártyát pont ezért. Ő azért kér pénzt, hogy ott fogad a magánrendelőjében. Minden alkalommal, vizsgálatoktól függetlenül ugyanannyit.
Előzmény: Törölt nick (387)
Zsofia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 388
En is offolok. Ez nalam ugy ment, hogy a korhazban elvegezte a TB koltsegere a viszgalatokat, a maganrendeloben pedig beszedte a penzt a sajat zsebebe. Mielott barki megkerdezne, hogy miert: mert hulye voltam, ot ajanlottak, mast nem is ismertem, ezert hozza akartam jarni es csak igy lehetett. Ma mar nem tennem, de szerintem nem a kismama feldata ezzel a gyakorlattal kuzdeni, hanem a korhaze es az egeszsegugy minisztere.
Előzmény: Törölt nick (387)
Zsofia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 386
Asszem nem o az egyetlen orvos aki kenyelembol es/vagy anyagi erdekbol indit szulest, nem pedig szuksegbol. A beinditott szules kockazatosabb mind a mama mind a baba szamara, ezert remelem legalabb arra jo lesz ez a botrany, hogy kevesebb szulest siettetnek ilyen-olyan modszerrel, foleg a kismama szeleskoru tajekoztatasa nelkul, ami szerintem buntetheto is lenne.
Az en jonevu orvosom is be akarta inditani az elso szulesem a 39.-ik heten. Indok: lehet, hogy ejszaka indul meg a szules es akkor faradt leszek. Akkoriban fogalmam sem volt rola, hogy ha hallgatok ra milyen kockazatot vallalok, o meg aztan errol egy szot sem szolt. Aztan napra pontosan megindult a szules, tenyleg ejjel de neki csak reggel kellett ugyis szolni a rendelesen, a kovetkezo szavakkal: Hetenyi doktor ERDEKELTSEGE van. Szerencsere jol ment a szules, megkapta a havi atlagfizetest az ora elleneben, amit ott toltott velem. Szerintem rengeteg ilyen orvos van es SZEGYELLJEK MAGUKAT!!
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 385
Egy ismerosomnek spontan vetelese volt. A korhazban a doki a kezebe nyomott egy tablettat es amikor a lany megkerdezte, ez mire valo, akkor elkezdett vele orditani, hogy vegye be! A gyogyszer nevet nem mondta meg. MIERT??? A kismama hulye? A beteg a betegseggel az agyat is elveszti?

dalia, te nem venned be amit adnak? Amikor szules kozben egy infuziot kapsz, minden esetben elolvasod a flakon cimkejet? Nem. Bizol az orvosban. :(

Előzmény: dalia (382)
Agallis Creative Commons License 2003.12.18 0 0 384
a tabit felhelyezi a vizsgálat közben, a mama nem tudott róla, észre sem veszi:(
etikátlan, erkölcstelen, gerinctelen. és ami miatt a dolog nyilvánosságrakerült: egy kollégájára akarta kenni a halálesetet, akivel akkor volt együtt ügyeletben és amíg ő császározott a műtőben, addig az ő kismamájánál a kolléga vezette le a szülést. Hogy a meghalt kismama pontosan a megállíthatatlan vérzésbe halt-e bele azt nem tudom. (vki kérdezte)A kolléga nem hagyta magát és így pattant ki az ügy. Különben most sem tudnánk róla, hogy ilyen volt-van.

Agallis

Előzmény: dalia (382)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 383
Nem konkretan rolad, jaj nehogymar :) En a szulesek koruli dolgokrol beszelek. Es ott ha nem fizetsz elore (a gondozast) akkor ne szamits semmire. Ismerek olyan dokit, aki a 36 hetes kismamanak (orvosvaltas) az elso mondatban nem a nevet mondta meg hanem az 50e forintot.

En mar regota azt hajtogatom, ha Mao-n kellene szulnom es nem akarnek otthon, akkor kivalasztanek egy korhazat (semmikeppen nem a Hietet vagy az I. Noit vagy a Schopf Mereit) es oda jarnek az ugyeletre gondozasra es szulni is. Biztosan nem adna senki semmit hogy gyorsabban szuljek, nem foglalkoznanak velem. Ami ma Mao-n szvsz eletmento lehet, sajnos :(

Előzmény: Hoop (380)
dalia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 382
Aga,

te bevennél _bármit_ ha nem tudod pontosan, hoyg mi az és miért???? De komolyan, én ezt tényleg nem értem.

Előzmény: Agallis (381)
Agallis Creative Commons License 2003.12.18 0 0 381
tudtuk nélkül gyógyszerezte a kismamákat.

Sajnos megbízható forrásból tudom, hogy így van-volt.:(((

Agallis

Előzmény: dalia (379)
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 380
Előre??? Ez honnét jött?:-o
Előzmény: Törölt nick (378)
dalia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 379
Nannincs,

nekem anno - 3 éve! - itt az indexen ajánlották dr.H-t, és rögtön jó választásnak tünt. De ahogy teltek a hónapok, majd ez a szülés idejére exkalálódott jutott el dr.H odáig, hogy túlvállalta magát. és azt gondolom, hoyg ez azóta csak rosszabb. Nem hiszem, hogy rossz orvos lenne, sőt, de abban egészen biztos vagyok, hogy elszaladt vele a ló, és ezért halmozza a hibákat. Nomeg aki évi 500 szülést vezet le annál persze, hogy több a baleset, mint aki 50-et, már csak statisztikailag is 10× annyi.
Ezeket a "tudtuk nélkül gyógyszereszte a kismamákat" hírt énis túlzottnak érzem, de a tény az tény, hogy anélkül, hogy megkérdezett, vagy indokolt lett volna nekem fájások nélkül burkott repesztett a 37-38. héten, és persze, hogy beindult erre a szülés! Majd amikor 2 órával késöbb már toló fájásoknál tartottam, amire nem számított - első baba, stb. - akkor nem ért rá velem foglalkozni, mert a szomszéd szobában életet mentett... párhuzamosan 6 szülést vezetett épp, hogy-hogynem épp szerdán... micsoda véletlen...

Összefoglalva, szvsz drH nem rossz orvos, de mára annyira felkapott lett, hogy a mennyiség miatt megbízhatatlanná vált.
Én biztosan nem szülnék nála mégegyszer.

d.

Előzmény: Nannics (373)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 378
Meg mindig nem hiszem, hogy emberibb, szakszerubb ellatast ad az, aki a zsebet tartja. Utana, ha tenyleg meg vagyok elegedve, elkepzelheto hogy adok. De nem elore. Bar meg sosem kellett halistennek, itt asszem meg birosagra is cipelnenek ha megprobalnam.

Itt a jobb allami iskolakert korrumpaljak a szulok a tanarokat. Bar ha valakinek meger havi 1000 fontot a jo iskola, miert nem adja maganiskolaba? Az sem dragabb...

Előzmény: Hoop (375)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.18 0 0 377
3.kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy szélmalomharcot vívjon a korházzal, ahol valszeg legközelebb is szülni fog.
Előzmény: Mentat (374)
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 376
Eddig nem. De ha olyan helyzetbe kerülnék, valszleg engednék a negyvennyolcból. Te nem?
Előzmény: Törölt nick (368)
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 375
Eddig nem. De ha olyan helyzetbe kerülnék, valszleg engednék a negyvennyolcból. Te nem?
Előzmény: Törölt nick (368)
Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 374
Ezt kérdezem én is. Miért kell ahhoz egy tragédiának történnie, hogy ez a dolog napvilágot lásson. A " miért nem panaszkodtak a kismamák?" kérdésedre a válaszom a következő:
1. - lehet, hogy panaszkodtak, de mivel nem volt komoly probléma eddig, az egyik orvos védte a másikat
2. - tudok én magam is olyan műhibáról, amit a beteg és az orvos elintézett egymás között szép csöndben az orvosi szobábanm úgy hogy mindenki jól járjon. Egy kórháznak, ill. egy orvosnak komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy a hibák ne tudódjanak ki. És ameddig csak "kis malőr" történik, addig ez meg is tehető.
Előzmény: Törölt nick (365)
Nannics Creative Commons License 2003.12.18 0 0 373
Sziasztok,

Nekem pont a most "gyilkos"-nak kikialtott orvos volt a szuleszem evekkel ezelott. Nekunk a MAV osztalyvezetoje - akit ismertunk - ajanlotta ot, mint a legmegbizhatobbat.
SOHA egy fillert nem adtunk neki, nem is tudtam volna elkepzelni a helyzetet, hogy en penzt adok valakinek, aki fizetest kap. Ennek ellenere, eletem legszebb elmenye volt a terhesseg es a szules is. Kedden ugyeletes volt, este olyan vizsgalaton voltam, amikor egy ovszeru dolgot tesznek a hasamra es olyan hangokat hallok, mintha valaki gumicsizmaban nagy vizben jarkalna. Semmilyen mas vizsgalat nem volt, nem probalta meginditani a szulesemet, pedig aznap volt ugyeletes. Masnap indult el a szules, egesz nap vajudtam, O delben hazament es este visszarohant a szuleshez.
Szules utan minden nap feljott megnezni minket, hathetes vizsgalatnal is nagyon kedves volt, es azota is akarhanyszor megyek hozza vizsgalatra, nagyon kedves, pedig soha nem fizetek. Ha nem viszem a gyerekemt, akkor veszekszik, hogy hogyan lehetek ilyen bunko. Mindig van rank ideje, nem tunik ugy, mintha agyonhajszolt lenne.
(mellesleg en kethonapos terhesen azert mentem hozza, mert az elozo orvosom, akinek fizettem, amikor kiderult, hogy terhes vagyok, megkerdezte, hogy ugye elvetetem a gyereket, mert meg fiatal vagyok - 21 voltam - es majd logni fog a mellem, kiszelesedik a csipom es meghizok)

Ennek ellenere, nem tartom kizartnak, hogy hibazott, vagy rosszatt tett, furcsan hangzik, de O is ember. Tehat, attol, mert nekem jo tapasztalataim vannak (meg az osszes baratnomnek, aki a tanacsomra hozza jar), attol meg masnak lehetnek mas tapasztalatai. Baratnom gyereke pl. a Noi Klinikan halt meg majdnem az orvos hibajatol szules kozben.
En nem hiszem, hogy O lenne az egyetlen orvos, aki hibazna.
Azt sem ertem, hogy itt egyesek miert dobaloznak szamokkal. Honnan tudjak, hogy hany betege volt? Es ha tudjak, azt honnan tudjak, hogy ez sok vagy keves? VAn valamilyen atlag, statisztika, amirol mi, laikusok tudunk?

Amugy pedig azt gondolom, hogy itt sokkal inkabb felmerul a korhaz es az osztalyvezeto felelosege, mert ha a Herczeg doki meg is bolondult és tenyleg egy "hentes" lett belole, ennek nem egy tragedianal kellett volna kiderulnie. Neki vannak felettesei, akiknek pont az a dolguk, hogy az ilyen amokfutasokat felfedezzek. Ha a doktor tenyleg egy penzehes dogge valtozott, akkor O nyilvan nem kepes mar magat korlatozni, ilyen esetben kell a kollegaknak es a feletteseknek lepni. Igy most utolag szamomra ciki, hogy a korhaz mossa kezeit es azonnal eltavolitja a dokit.

A babanetet en is vegigolvastam, es sajnos a nevtelenul beirokrol az a benyomasom, hogy szandekosan osszemosnak dolgokat es ragalmaznak. Meg akkor is ezt gondolom, ha a doktor valoban megolt embereket. Ekkor ugyanis feljelentest kell tenni, nem pedig interneten ragalmazni nevtelenul es legendakat krealni.

Az biztos, hogy ha en ismet terhes leszek, hozza megyek szulni.

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 372
szasenyka teljesen igazad van, BIZTOSAN vannak olyan orvosok akik a paciensben nem a bankomat megtestesitojet latjak. csak keves.

[ne keress hatso szandekot a hsz-emben, mert nincs! egyetertek veled, altalanositani nem szep sot hibas]

Előzmény: Törölt nick (369)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.18 0 0 370
Idi! Az a baj, hogy én már nem hiszek abban, hogy van "Normális" szülész ebben az országban. Aki nem a pénzért vállal betegeket. Sajna meg kell lóbálni a pénztárcát, és akkor kinyalja a feneked, de amúgy...
Ez van. Mi nem tudunk ezen ily módon változtatni, hogy nem adok a szülészemnek. MErt legközelebb úgy is fog velem bánni, hogy ne menjek hozzá...
Előzmény: Törölt nick (368)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 368
Es ezen mult a gyereked normalis ellatasa? Szvsz nem. Normalis orvos anelkul is ellatja, a nem normalist meg hiaba penzeled. A meghalt anyuka tuti havonta hagyott ennel a dokinal 5000 ft-ot atlagban. Es fizetett volna a szulesert is. Sot azok is szoktak fizetni, akik utana a neten panaszkodjak ki magukat.
Előzmény: Hoop (366)
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 367
Mellesleg második gyerekemet pont a MÁVban szültem. Másik orvosnál. Akiről évekkel később olvastam Kende könyvében. A szülés érdekes tapasztalat volt. A szülész, szülésznő rendesek, figyelmesek voltak, a szülés simán ment. Később jött egy kis bonyodalom, minek következtében infuziót kellett volna kapjak. Nem tudták bekötni, mert nem volt megfelelő tű az osztályon. Belgyógyászt hívtak hozzám, aki nem segített semmit. Végül egy nővér megszánt és kiöntötte a WC-be az infuziót, én pedig leléptem a kórházból. Hajnalban mentem vissza. Sem az ügyeletes nőgyógyász, sem a hozzám áthívott belgyógyász nem vette észre, hogy nem voltam az osztályon egész éjszaka. Elmondtam az orvosnak akinél szültem, megbeszéltük, hogy az a lényeg, hogy jobban lettem és kész.
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 366
Ha ennyire egyszerű lenne a hálapénz felszámolása, hogy aki nem ért vele egyet, az ne adjon, akkor jó gyors ütemben eltűnne. Én hiába nem értek vele egyet, nem fogom kockáztatni pl. a gyerekem normális ellátását- ha azon múlik.
Előzmény: piferi (362)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 365
Oké Mentat, de akkor miért nem lett ebből ügy előbb? Miért nem szólt egy szót sem egyik kismama sem. Én nem akarom elvitatni a babanet érdekeit, de nem biztos, hogy az a legjobb módszer a "védekezésre" hogy ott megírják.
Sokan elégedettek vele, sokan meg nem. pont mint minden orvossal szerintem. Én imádoma dokimat. de akkor is így lennék ha valamelyik gyerekemmel trtöént volna valami? Pedig ő valszeg ugyanúgy járt volna el mindne esetben...
Továbbra is az a véleméynem, hogy jelen esetben sincs szó arról a szerencsétlen két kismamáról, csak és kizárólag pénzről és érdekekről
Előzmény: Mentat (363)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.18 0 0 364
Az nem érv, hogy én nála szültem, és nem indította be a szülést, minden rendben zajlott. Ez igaz volt én orvosomra is. Aztán nálam romlott a statisztikája.

Az is lehet, hogy sokszor szaladt be szülésre az összejövetelekkor, de épp Te mondod, több 100 szülés évente, az akárhogy is nézzük emberfeletti. Kicsit beleunt, kicsit úgy érezte, nem akarok minden összejövetelt ott hagyni. A pénzt így is úgy is megkapom. És valóban sok orvos helyett viszi el a balhét. MErt a legtöbb ezt csinálja. ŐSzintén, hány túlhordott nőt ismertek? VAgy legalább aki nem a 40.hét előtt szült? Hányat? Ennek oka van!!!

Szomorú, de a precedensnek személy szerint örülök (nem annak, hogy megtörtént, hanem, hogy nyilvánosságra került), mert így hátha elkezdenek jobban odafigyelni...

Amúgy pont ezért van a sok császár is. MErt megindítják idő előtt, de a méh még nem készült fel, nincsenek megfelelő összehúzódások, nem nyílik a méhszáj, stb... Ezért lehet, hoyg biz intézményekben 40%!!!! a császármetszés.

Amúgy azt lehet tudni, pontosan mi zajlott a szülőszobában? Mi okozta a halált? Borzasztó ez az egész:(((((

Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 363
Örülök, hogy Nektek ilyen pozitív élményetek van. Javaslom viszont, hogy a Babaneten nézd meg a MÁV kórház fórumát és látni fogod, hogy már régen téma ez, hogy ezen érintett szülész mit csinál. Tudott róla a kórház is és a kismamák is. Tehát nem csak most lett téma, hogy kicsinálhassák. Én ezt elfogulatlanul mondom, hiszen nem ismerem. De ha már régen leírtak róla olyat, hogy holnap X. dr ügyel, úgyhogy sok szülés lesz, meg azt hogy az ügyeleti napján délelőtt berendelt 7 kismamát, a vizsgálatról kiküldte a szülésznőket, majd délután mind a 7 kismama visszajött megindult szüléssel, én úgy érzem, hogy ez nem a véletlen műve. Tudom, hogy a szülészetben sajnos sok orvos "besegít" a szülés megindulásában, ha mondjuk szabira készül, ez akkor is nagyon szomorú. És az, hogy ha a MÁV kórházban erről tudtak - már pedig a fórumból az derül ki hogy tudtak - akkor miért kell hozzá tragédia hogy tegyenek is valamit.
Ha az adott fórumon leírtak nem igazak arról nem tehetek, én a véleményemet az alapján írtam.
Előzmény: piferi (362)
piferi Creative Commons License 2003.12.18 0 0 362
Egy egész szakma hibáiért nem lehet egy embert felelőssé tenni. Akit zavar a hálapénz intézménye, az tegyen ellene és ne adjon pénzt sem a szülésznek, sem a szívsebésznek, sem a háziorvosnak...

A kérdéses nőgyógyászt egyébként ismerem, kisebbik gyermekemet nála szülte a feleségem. Azért ment hozzá a feleségem, mert szakmailag és emberileg is elismertük és ez most sem változott. Ismerőseink, akiket hozzá küldtünk, mindig jó véleménnyel voltak róla. Valószínüleg sokan mások is hasonlóan vélekednek, az évi több száz szülés nem a véletlen műve. Ha lesz még gyermekünk és lesz rá lehetőség, őt fogjuk felkérni, hogy vezesse le a szülést.

A mostani esetről: egy sikeres embernek mindig vannak irigyei akik minden lehetőséget megragadnak, hogy az illetőt kikészítsék. Mielőtt valaki elhamarkodottan ítél az orvosról, érdemes lenne megnézni a statisztikákat, hogy ma Magyarországon hány szülésre esik egy haláleset (anyáé). Az egyedi eset természetesen tragikus, de a közlekedési baleseteknél nem szoktak kampányt indítani az autógyárak vagy kereskedők ellen.

Hogy az illetőt nem lehetett elérni, szeretném elmondani, hogy a társaságból ahol néha találkoztunk számos alkalommal távozott "csapot-papot" otthagyva, mert szülésre kellett bemennie a kórházba.

Aki az illetőről szélsőséges jelzőket használ, mielőtt a legcsekélyebb bizonyíték is lenne a vétkességére, arról a középkori bíróságok hangulata jut eszembe.

m45 Creative Commons License 2003.12.18 0 0 361
Nála szültünk 2001-ben. Minden a legtökéletesebben zajlott a terhesség során és a szülés alatt is. Csak jót tudok mondani róla. Nem ismerem az ügy részleteit, nagyon-nagyon sajnálom, ha mégis igaz a hír :(
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 360
"Borzasztó ami ebben az országban az egészségügyben (is) zajlik."

Ez igy nem igaz, a mi szuleszunk nagyon jo ember, tudom ajalnlani mindenkinek: a Rokus Korhazban dr. Halmos Laszlo.

Előzmény: Törölt nick (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!