A Petőfi Csarnokban láttam egyszer Trilok Gurtut már, az kicsit unalmasra sikeredett akkor nekem, de ez a lemez nagyon szép! Külön tetszenek a dobok - nagyon szépek, elevenek, "jazz"-ként sem a nagyonszokásos esetenként nagyonlapos kíséretet viszi, sőt, nem is annyira kísér (ugye, ő a főnök), de nagyon szépen zenél, jelen van. Jó a basszusos!
Bálint, az a zappa.com-os idézet az "új lemezpolitikáról" szerintem semmi többet nem jelent, mint azt, hogy ezentúl a zappa.com nem árulja a Ryko kiadványokat. Feltételezem, hogy a zappa.com jobb fizetési (bizományosi? visszáru policy?) feltételeket szeretett volna, de nem kapták meg, ezért inkább hagyták a fenébe az egészet. Persze ez csak tipp. Ettől függetlenül a Rykodisc nyilván továbbra is forgalmazza a teljes katalógust.
A 3200.-forintos CDket illetően: ezek kicsit még drágák is. 2800-körül lenne korrekt - ugyanis a Rykodisc még 98-ban(!) mid-price ("cheap thrills") kategóriába tett át 30db Zappa CDt, többek közt egy csomó duplát is (ez utóbbiakért normálisnak mondható a 3600.- forintos ár). A mid-price lemezek listáját megtalálod itt: http://www.rykodisc.com/RykoInternal/Features/195/soct/win_B.htm. Tehát az a bolt, ahol ennél drágábban adják ezeket, nem korrekt. (Megjegyzem: ha valamelyikőtök tud/akar ilyesmivel foglalkozni, árulhatnátok a zappa.hu-n a teljes Ryko-Zappa sorozatot ennél még olcsóbban is, közvetlenül a magyar disztributortól [MusiCDome] beszerezve.)
Minden évebn ott vagyok a feketetói vásáron Erdélyben. Ott a Mitika (képen a dudahegedűs) mindig nyomja a bandájával. A nagydobon a következő ritmusképlet játszódik 160-as gyorsasággal:
Egyszer jól bepályinkázva kivettem a Mitika fiának a kezéből a csavarhúzót (mert az volt az ütő - a képen nem ő látható) és mondván ezt én is el tudom játszani, belekezdtem. Végül is megtapsoltak :)))) Mindennek az ára az volt, hogy a feleségemmel addig táncolhatott....marhára örült neki....mármint az asszony...
Örülök, hogy tetszik:) Ha tényleg érdekel a dolog, akkor legközelebb nem felejtek el szólni ha pesten jáccunk. (idén háromszor voltunk.) Vannak még profi tánctanáraink is és jáccunk ezt-azt a Horo-tól is:) (ez volt a reklám..)
Amúgy abban tényleg igazad van, hogy nagyon jó ilyesmit játszani. Én évekig bluest és funky-t játszottam. Erről a "műfajról" semmit se tudtam és még most se merem állítani, hogy sokat tudok róla, de az biztos, hogy amióta ismerem, a nap majd' minden percében azt hallom belülről, hogy pam-pam-pam-pam, pam-pam-pam-pam.:)
Szóval: fertőző.
üdv:rosetta
ui: azért az "elektronikus bohóckodásnak" is megvannak a maga szépségei. Pld: a magad ura vagy és nem fenyegetnek meg próbán kirúgással, ha nem gyakoroltál eleget:) Én pld örülnék ha nekem lenne olyan cuccom mint neked és nem egy PI-esen kellene vacakolnom egy 90-es évekből itt maradt MIDI szerkesztővel.