Keresés

Részletes keresés

midnight coder Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17642

Én ez nem így tudom. Szerencsére eddig még nem volt alkalmam kipróbálni, a kocsit csak egyszer próbálták elvinni, de nem sikerült, viszont a tolvaj csinált vagy 300 ezer forintos kárt a kocsiban. Amit a biztosító fizetett, de  romlott a bónusz besorolásom a káreset miatt.

Előzmény: dexep (17640)
dexep Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17641

Érdekes tegnap megjelent írás Oroszország titkos USA elleni "fegyveréről".

Mi történne, ha az oroszok válaszul a szankciókra, dollár helyett euróért vagy jüanért adnák el a kőolajat és a földgázt?

 

http://voiceofrussia.com/news/2014_03_28/Russia-s-secret-weapon-crashing-US-economy-by-collapsing-petrodollar-5071/

dexep Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17640

"... a biztosító nem fizet neked egy vasat sem, mondván hogy pereld te ki a tettesből a kocsi árát. Amire pedig a hazai jogrendszerben esélyed nincs. De ez nem a technológia hibája, hanem a buzi hazai törvényeké."

 

Elkanyarodtunk a topic témájától, de egy rövid megjegyzés azért ide kívánkozik részemről.

A lopáskár térítése esetén a casco biztosítási szabályzat értelmében a gépjármű káridőponti értékét téríti meg a biztosító az önrészesedés levonásával és ezen a ponton a casco biztosítás szerződőjének számára lezárult az ügy. A mennyiben a tettes megvan a biztosító próbálja meg behajtani tőle a kárt. 

Előzmény: Törölt nick (17638)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17639

Ez egy vicces hír, mármint, hogy Ukrajna figyelmezteti az EU-t, hogy az oroszok leállíthatják a gázszállítást... ennek a hírnek a valódi tartalma természetesen az, hogy az ukránok figyelmeztetik az EU-t, hogy toxnak kifizetni a gázszámlát, esetleg lopkodni fogják a tranzitgázt ahogy tették már többször, aminek következtében az oroszok lehet, hogy a csaphoz fognak nyúlni - lévén nem tehetnek mást... mert hát itt nem tudnak simán kerülő utat használni a szállításra mint az atomenergiások, amikor az ukránok lezárták előttük a vasútvonalaikat puszta szívatásból...

 

Tudod, mit mondok? Akkor, ha az ukránok tényleg nem fizetnek vagy lopkodnak, akkor őszintén remélem, hogy a ruszkik nem hagyják, hogy kihasználják őket újfent, és elzárják a csapot... a majdaniak szíveskedjenek NE orosz pénzből européerkedni, ne Bokassát játszani, verjék csak a sajátjukkal...

 

ÜdV

Előzmény: perkelto (17633)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17638

"... a biztosító nem fizet neked egy vasat sem, mondván hogy pereld te ki a tettesből a kocsi árát. Amire pedig a hazai jogrendszerben esélyed nincs. De ez nem a technológia hibája, hanem a buzi hazai törvényeké."

 

Részben igazad van, de ez a hiba nem magyar sajátosság, hanem itt Szlovákiában is pontosan ugyanez van. Itt sem fizetne a biztosító egy fillért sem és azt mondaná, pereld a tettest. A tettestől pedig egy centet sem lehetne behajtani. Lényegben minden hiba a törvényekből eredeztethető. Például nálunk bármely k.f.t. egy per során jogi alany, azaz bárki fizikai személyt beperelhet következmény nélkül. Ha a pert megnyeri, akkor a fizikai személy köteles fizetni a k.f.t.-nek még akkor is ha belegebed, egészen addig a pontig, amíg a vesztes munkanélküli, hajléktalan nem lesz (ugyanis amíg van munkája, addig a fizetéséből le lehet vonni - úgyhogy inkább megéri neki munkanélkülinek lenni és feketén dolgozni). Ha pedig a per úgy végződik, hogy a fizikai személy nyer, akkor a k.f.t. szintén nem fizet, mivel nem lesz a számláján egy fillér sem. Az egész törvénykezés pikantériája, hogy nincs olyan törvény, amely automatikusan megszüntetné azt a k.f.t.-t, amelytől a tartozást nem lehet behajtani. Ez a k.f.t. tovább létezhet, és ha a "főnöke" akarja, akkor ezt a k.f.t.-t mint valami tömegpusztító fegyvert tovább használhatja fizikai személyek perlésére és tönkretételére. Ilyen van Magyarországon?

Előzmény: midnight coder (17636)
midnight coder Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17637

Sok minden függ a körülményektől. Más a helyzet egy őskorban ahol egy kontinensnyi országban éldegélt kb. annyi ember mint ma Magyarországon, és más a helyzet ma. Ilyen népsűrűség csak intenzív mezőgazdasággal tartható fenn. Ha ez nincs, az emberiség kb. 70%-a simán éhenhal. A maradék 30% pedig eléldegél kb. úgy mint őseink kb. 3-400 évvel ezelőtt - amit szerintem ha nem születtél nemesnek vagy nem lettél pap, nem igazán szeretnél magadnak. A középkori jobbágyhoz vagy pláne zsellérekhez képest a mai pesti hajléktalan luxuskörülmények közt élő milliomos.

 

Az megint egy másik kérdés, hogy erről persze az oroszok esetében szó sincs. Ők bőven vannak akkorák, és rendelkeznek annyi saját iparral, mezőgazdasággal, nyersanyaggal, energiahordozóval hogy röhögve meglegyenek önellátással - max. az elektronikát kell megvenniük az olajükért - de azt a kínaiak örömmel eladják nekik, akármennyit is ugrál az EU vagy az USA - és az a fránya helyzet, hogy az ilyesmit ők is a kínaiaktól veszik. Egy Oroszország, egy Kína, egy USA simán el lenne egyedül. Az EU már nem, a többi meg pláne nem. 

Előzmény: A810 (17589)
midnight coder Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17636

Egy ország titkosszolgálata kb. azt tud meg rólad, amit akar. Akár papír alapon levelezel akár elektronikusan, akár hagyományos telefonon akár mobilon. Ha képben vagy, akkor bármit megtudnak rólad. Az olyan eszközök mint az e-mail, twitter, facebook, stb. ezt csak annyiban bővítik, hogy könnyebb a rendszer számára képbe kerülni. Ugyanakkor ez erősen korlátozza is ezeknek az eszközöknek a használhatóságát: ha minden olyan postot összegyűjtenénk a polidiliről amiben szerepel a terrorista kifejezés - beleértve ezt is - és előkerítenénk a küldőjét, akkor vajmi kevés valódi terroristát fognánk - egészen pontosan nullát. Ugyanakkor eljátszana vele pár hónapig a komplett magyar titkosszolgálat.

 

A dolog másik oldala, hogy mint tisztességes polgárnak, nekem jó-e ha figyelnek ? Én azt mondom, elvileg jó. Ha ezzel elkapják az aktuális agyament terroristát aki fel akarja robbantani alattam a hetes buszt azért, hogy itthon is bevezessék az iszlám törvénykezést, csak hallgassák le nyugodtan ahogy a feleségemmel megbeszélem hogy mi legyen a vacsora. Más kérdés, hogy Pl. jelenleg ha ellopják az autódat és van biztosításod, akkor azért imádkozhatsz, hogy el ne kapják a tolvajt egy térfigyelő kamerával, mert ha elkapják és közben már szétszedte és eladta a kocsidat, a biztosító nem fizet neked egy vasat sem, mondván hogy pereld te ki a tettesből a kocsi árát. Amire pedig a hazai jogrendszerben esélyed nincs. De ez nem a technológia hibája, hanem a buzi hazai törvényeké.

Előzmény: Ronix009 (17581)
perkelto Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17633

Ukrajna bejelentette az EU-nak, hogy fennakadások várhatók a gázszállítás terén, mivel a Gazprom leállíthatja a gázszolgáltatást.

 

Ukraine warns EU of possible halt in gas supplies by Gazprom

KYIV, March 28 /Ukrinform/

 

The European Commission received a letter from Kyiv, in which the European side is warned about the possible intention of Russia to suspend gas supplies through Ukraine to Europe.

 

European Commission spokesperson Joe Hennon said this on Friday, when asked whether the Commission had been informed by the Ukrainian side about the possibility of interruption of gas supplies to Europe, Ukrinform's Brussels correspondent reported.

 

"I can confirm that we have received a letter signed by the Energy Minister of Ukraine to European Commissioner for Energy Oettinger. The Commission will continue to assist Ukraine in the current situation, especially in strengthening the security of gas supplies," Hennon said.

 

Among the specific measures he noted assistance by the European side in the reverse gas supplies to Ukraine

through Poland, Hungary and Slovakia.

 

"We are working hard on this," he said.

 

As Ukrinform reported, the Russian company Gazprom Export began reporting European partners that gas supplies may be suspended because of the crisis in Russian-Ukrainian relations.

 

In turn, Ukraine's Minister of Energy and Coal Industry Yuriy Prodan said that if Gazprom from April 1, 2014 increases the gas price for Ukraine above the documented agreements, Ukraine will refuse to pay more than the price fixed by the Kharkiv gas agreement - according to the formula for today, the price cannot exceed $ 386 per 1,000 cubic meters.

 

АМ

perkelto Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17632

Nem is beszélve a  magyar mezőgazdaságról, ami nem bírná a versenyt az új, keleti versenytárssal. Bár ez így is bekövetkezhet, ahogy aláírják a gazdasági társulási szerződést.

Előzmény: A810 (17631)
A810 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17631

Érdekes és sajátos hogy tombolnak a soros-janicsárok, tüzet köpve attól, hogy az oroszok nem voltak hajlandóak előrehajolni és bekenni magukat vazelinnel. Tudjátok mi lett volna, ha az eu és a nyugat csont nélkül benyeli az ukránokat? Elárulom,  pillanatok alatt magyarországi munkahelyek tömege szűnt volna meg  (ami még így is előfordulhat), hiszen többek közt pont az olcsó ukrán munkaerő kiaknázása (meg a kínaiak alá is mehettek volna a termelési költségekkel) volt a célja az egész "demokratizálási gyakorlatnak".  

© Frontsebesz

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17627

Nem akartam hozzászólni de kikívánkozott.

1-2 NATO/NYUGAT fannak ajánlom http://video.echotv.hu/sites/default/files/videos/2014/03/11/99981/vilagp-1_standard_video_1394517687.mp4 8.0 perctől van a lényeg Meghalni Chicagoért, meghalni Hamburgért. Aktualizálva meghalni Ukrajnáért?

Cocom lista: Érdekes lenne mert a csúcstechnológia gyártása ki van távol keletre. F-35 tele van kínai alkatrésszel és ez csak a jéghegy csúcsa. Olyan is a megbízhatósága .

Gáz: USA palagáz. Nincs akkora kitermelés. Nincs szállító flotta, nincs fogadó kikötő, nincs vezeték. Az is érdekes hogy nyáron még Izraeltől akartak gázt behozni, csak nem gáz a fricceknek gáz importálni a zsidóktól? Vezeték ugyanúgy nincs. Izrael szorosabbra vonta az együttműködést az oroszokkal? Vajon miért?

Gazdasági szankciók: A gáz csak a jéghegy csúcsa, nagyon sok EU cég megsínylené a oroszokkal történő gazdasági háborút, főleg keleten. Ha garantáltan oszlatni akarják az EUt akkor csak rajta.

finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17626

"A NATO belépés feltétele,hogy rendezettek legyenek a határok kérdései kétoldalú szerződésekbe."

Ha az érdek elég fontos a belépésre, nem számítanak az akadályozó tényezők.

Előzmény: Törölt nick (17611)
Vata967 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17625

Szerintem arra gondol, hogy napi kapcsolat nem volt. Média, e-mail füstjelekkel ilyesmi.

Előzmény: perkelto (17599)
wartburg1963 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17623

"Kissé" fárasztó nap után bekukkantva látom, derekasan elkanyarodtatok a mainstream témától...

Mindenesetre a sokat emlegetett EU-s vezető politikusok élete sem fenékig tejfel: íme egy EU parlamenti felszólalásból egy "bestof" részlet: http://www.theguardian.com/politics/blog/2010/feb/25/farage-van-rompuy-michael-white

Szép estét kívánok :-)

Előzmény: Antisystem (17576)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17622

Membership Action Plan

The Membership Action Plan (MAP) mechanism is the stage in the procedure for nations wishing to join where their formal applications are reviewed by the current members. The mechanism was approved in the 1999 Washington summit. A country's participation in MAP entails the annual presentation of reports concerning its progress on five different measures:[18]

  • Willingness to settle international, ethnic or external territorial disputes by peaceful means, commitment to the rule of law and human rights, and democratic control of armed forces
  • Ability to contribute to the organization's defence and missions
  • Devotion of sufficient resources to armed forces to be able to meet the commitments of membership
  • Security of sensitive information, and safeguards ensuring it
  • Compatibility of domestic legislation with NATO cooperation

http://en.wikipedia.org/wiki/Enlargement_of_NATO#Membership_Action_Plan

Előzmény: perkelto (17619)
Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17621

Kosz, primitiv liberaszt* sertegetesekre mar reg nem reagalok - rogton megy a piros kereszt.

Az itteni infot azert meselem - hogy tudjatok a hejzet itteni latasarol, megiteleserol. Aki tud gongolkodni - annak jol jon :)).

Eszem agaban senkit agitalni. Mindenki a maga tevhiteben el.

 

*Hu, 91-ben olyan liberal-demokrata voltam hogy csak na. Most konszervativ, konnyu kommunista (magyom konnyu + szoci) arnyalattal elek :))

Előzmény: Pater Pirandello (17620)
Pater Pirandello Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17620

Ő kint élő orosz-magyar. A muszkavezetők itthon a Parlamentben vannak. Főleg egy.

Előzmény: Glavingojn (17612)
perkelto Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17619

Gondolj Szlovéniára és Horvátországra! Csak nemrégen rendezték a határvitájukat, de Szlovénia már 2004-ben, Horvátország pedig 2009-ben lépett be a NATO-ba.

Előzmény: Törölt nick (17615)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17618

Az alap az, hogy nem hiszünk semmiféle jogi garanciának...:))) Különben alapban már megválaszolták helyettem az alapfelvetést, csak annyival egészíteném ki, hogy számomra szabadnak lenni = minél kevésbé függeni mástól (ember/technika) és minél kevesebb teret adni az életem ellenőrizgetésére, az abba való belepofázásba...

Szóval köszi, én tényleg kommunista vagyok, de baromira nem kérek az 1984 világából...

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (17604)
perkelto Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17617

Szerintem meg egyszerűen kitöltenek egy részletes kérdőívet, s annak az elemzésével az esetek többségében megelégednek.

Előzmény: Ronix009 (17616)
Ronix009 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17616

Ebben is van valami, csak nekem nincs pénzem lefizetni az elhárító-tisztet :)

Előzmény: perkelto (17614)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17615

Ja,van

Magyarországnak pontosan ezért valamennyi szomszédjával rendeznie kellett a határokat belépés előtt.

 

Logikus,mert ha nem így lenne akkor a NATO bevenne valakit,aki miatt azonnal életbe lépne a kölcsönös segítségnyújtási záradék.

 

Vagyis inkább minősülne hadüzenetnek ,mint bővítésnek.

Előzmény: perkelto (17613)
perkelto Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17614

Gondolj Simon Gábor esetére. Elég formális vizsgálat lehet.

Előzmény: Ronix009 (17600)
perkelto Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17613

Van ilyen feltétele a Nato-tagságnak? Az EU-ba pl. Ciprus simán beléphetett úgy, hogy közben török megszállás alatt van a sziget egy része.

 

 

Előzmény: Törölt nick (17611)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17611

Most viszont várható, hogy Grúzia is be akar lépni a NATO-ba.

 

A NATO belépés feltétele,hogy rendezettek legyenek a határok kérdései kétoldalú szerződésekbe.

 

Vagyis Ukrajna és Grúzia akkor léphet be,ha lemond az oroszok kezén lévő területekről.

Előzmény: perkelto (17595)
Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17610

Ennek az allitasodnak (mint mindig) kb. annyi az alapja - mint Jacenyuk az Ukran allamfo.

A fantaziadad adod elo valosnak. Klinikai eset :))

Előzmény: perkelto (17595)
Ronix009 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17609

Most ne legyek büszke arra, hogy a honvédség állományába tartozok? 
Tudom, tudom..."operetthadsereg" :( 

Előzmény: Törölt nick (17606)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17608

Hálistennek azért ma sokkal jobb a helyzet. Legalábbis a világ boldogabbik felén. Az első éjszaka jogát már eltörölték :)

Előzmény: Ronix009 (17607)
Ronix009 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17607

Volt. 
Csak a középkorban még azon ment a rinya, hogy ne lógassanak fel egy fára bírósági végzés nélkül. 
Persze abban igazad van, hogy a papír meg az elvek fikarcnyit sem érnek. Csak akkor meg képmutatás verni a mellünket a nagy demokráciánkra :)

Előzmény: Törölt nick (17604)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.28 0 0 17606

Most kekeckedhetnék, hogy akinek valóban van ilyesmilye, az nem dicsekszik vele :D

Egyébként nem garancia az semmire...nekem is volt valaha egy másik betűs hasonló, szerintem már lejárt, de csak az érdekelte őket, hgy buzi-e vagyok :D

Előzmény: Ronix009 (17600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!