Keresés

Részletes keresés

inotech Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2025

Hello Szeleszte!

Kicsit nem értem a problémádat! Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor az a gond, hogy a háziorvos nem ír merckformint, vagy meforalt?

A háziorvos nagyon nem is írhat fel ilyet. A páromnak a merckformint a Tüű doki irta fel, és a meforalt is Ő írta fel. (Ő egyébként a Szt.Imrében rendel). Viszont nagyon nehéz bejutni hozzá. A tavaly októberben kértünk hozzá időpontot, és csak áprilisban jutottunk be hozzá. Amikor legközelebb ment már kért is következő időpontot, ugyanis 3 havonta kontroll!!!

Nekem a gyomrommal van néha egy kis bibi. És a háziorvos nekem sem akarta felírni a speiális gyógyszeremet. El kellett mennem a gasztroenteorológushoz, és csak ő írhatta fel. Illetve adott a háziorvosnak egy igazolást, hogy én erre a gyógyszerre jogosult vagyok. Ez alapján már a háziorvos is felírhatja. A vicc az, hogy ez az igazolás csak fél évig jó. Tehát utána meg kell újítani.

("Dübörög a gazdaság", akarom mondani a vizitdíj:)

Szóval nem igazán értem, hogy az endo dokid miért nem írt fel Neked semmit?!

Szerintem ez az Ő feladata lett volna!

Üdv I

Előzmény: Szeleszte (2019)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2024

Szia kedves Szeleszte!

A gyógyszer szedése, dózisa sem egyszerű "menet"! Hozzá kell szoktatni a szervezetet. A lányomnak 2.hétig napi 1-et, 2.hétig napi 2-őt, utána, a következő kontrollig // aug.végén lesz! // folyamatosan nap 3-at kell szednie!  Az adagolást a doki dönti el a leletek alapján!  A MEFORAL-nak is van 500 mg-os, és 850 mg-os "változata"!  Nem mindegy, melyiket, hogy szedi a beteg! A diétát is előírják, az sem egyforma mindenkinek!!!

Még nem, sikerült a hipofizis orvosokat megkérdezni? Készségesen válaszolnak, és segítenek, ha az ember kér!

Kívánom, hogy minél hamarabb rendeződjön az állapotod, és megtaláld azt az orvost, aki hozzáértő és segítőkész!

üdvözlettel:Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: Szeleszte (2023)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2023
Hát ez van sajnos:S
tényleg az lesz a metformin sorsa hogy megpróbálok interneten vásárolni, vagy keríteni egy cukorbeteget akinek a nevére fel tudom íratni és akkor emgoldódna ez az orvos herce hurci...
Bp-re körülményes felutazni, meg oda orvoshoz menni szóval az egész kész kalamajka...

Aug 10 én megyek endokrinra, meg most kardiológiára de az is kész herce hurci Bekérik a labort a röngent az ekg-t és amjd utána megnéznek hogy mi bajom van...

Holnap sztem egész nap orvosoknál elszek, meg megint lesz vagy 5 óra mire bejutok a körzetihez...
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2021)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2022
Semmit....
Megszúrt megmérte a cukrom, megállapítota hogy a cukrom most is jó, és hogy a magyar orvosnak a magyar jogszabályhoz kell alkalmazkodnia:S
megnézte az endokrines papírt azt mondta hgy a ezekre a cukorértékekre nem lehet metformint írni..... ennyi volt a válasza
Előzmény: almirena (2020)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2021

Szia kedves Szeleszte!

Botrányos, és felháborító, hogy mit meg nem engednek maguknak bizonyos emberek!

A TÜÜ doktor Budapesten rendel.  A napokban írtam már a www.pcos.hu  a  www.hipofizis.hu  a   www.mensmentis.hu honlapon megtalálod a segítséget. A hipofizis honlap szerkesztője is tud tanácsokkal segíteni!

üdvözlettel:Zsuzsanna-Cecilia

almirena Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2020

és arra mit mondott, hogy terheléses inzulin?

Szeleszte Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2019
Sziasztok

Megjártam a körzeti orvost cirka 5 óra alatt (3 beteg volt előttem) be is jutottam a rendelőbe.
Elregéltem mi a bajom, mit mondott az endokrines orvos. Megnézte a cukromat 5 egész értéket mutatott a válasz továbbra is ez volt a maga cukra jó így nem jogosult metforminra.
Bevetettem az összes létező trükköt hátha mégis felírná a válasz továbbra is nem. Indoklás: A magyar orvosoknak a magyar egészségügyi szabályokhoz kell alkalmazkodnia, a praxisát is bevonhatják ha nem tudja lelettel alátámasztani a kiírt gyógyszert....

Érdekes része a dolgoknak, hogy egyes orvosok kiírhatják egyes orvosok viszont nem.
Talán az lenne a megoldás hogy elutazok ehhez a bizonyos Tűű doktorhoz egy másik városba
Érdekes szemléletek vannak Magyarországon.

A szívem rossz azt mndta hogy petyhüdt írt is kardiológiára beutalót de oda is csak úgy mehetek hogy előtte labor, ekg mellkasröngen és utána fogadnak a kardin...
Elviekben szívrohamot nem fogok kapni a szívem nem fog megállni, vagy ha mégis akkor összeesek és annyi.. Hát ez volt az orvos válasza a kardi problémára.

almirena Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2018
esetleg a lányok a fórum/életmód/szülői munkaközösség/ Optimizmus avagy lombikosok pozitivan vagy a Nem adjuk fel fórumban jobban hozá tudnak szólni. Biztos azonnal segítenek.
Előzmény: inotech (2015)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2017

Szia Mindenki, ismét!

Engem nemrég kezdtek kivizsgálni, a munkavégzésemet is nagyon megnehezítő panaszaim miatt. 53.éves vagyok.

Nálam, a mellékvesekéregtúlműködést csak ORADEXON-tbl. terheléssel lehetett kimutatni, nagyon minimálisat,kortizol-túltermellődéssel. Ez 28.évvel ezelőtt volt.

Azóta csak "sima" vérvétellel normális értékeim vannak.

A menzeszem mindig pontos volt,1-2.nap eltéréssel.

Viszont nagyon kövér vagyok,// lefogyni nem tudok, ma már 4x-i inzulinon vagyok!! //

A striáim mindig csak gyöngyházfényüek voltak. A kerek-tokás-szőrös arc, hájasan lelógó has, izületproblémák, elbarnut bőr, pikkelyszerű bőrelváltozás arcon,fül mögött, vízvisszatartás,viszketés, homályoslátás fejfájáskor,stb.ezek mind megvannak a mai napig is!

A hormoneredményeim a mai napig is jók, kivétel a Progeszteron, ami 0.30 nmol/l   //3.18 - 6.36 //.

A cukrom az enyhén szólva ugrál! Az utóbbi két évben 3-6.havonta állítani kell,az inzulinadagom emelni kell. Ma már 52 egységnél tartok, 4x-i elosztásban,150.gr.CH /szénhidrát/

Ezeket csak azért írtam le, hogy láthassátok, mennyire nehéz, és bonyolult még a hozzáértőknek is elbírálni, "rendbehozni" a hormonok okozta problémákat!

A www.hipofizis.hu  honlapon részletesen le van írva, mit szabad, és mit nem szabad a hormonok miatt csinálni! // fogamzásgátló = TILOS!, gyógyteákat nagyon módjával, mert még mindig nem igazán tisztázott a hatásuk hosszútávon,stb.......//

Remélem, tudtam valamicskét segíteni: üdvözlettel

Zsuzsanna-Cecilia

Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2016

Szia kedves MINDENKI!!!!

Hátha elkerülte a figyelmeteket, a hormonokról,diabéteszről,stb...-ről van néhány nagyon jó honlap!!!    www.pcos.hu

www.mensmentis.hu

www.hipofizis.hu

A hipofizisnek a szerkesztője, honlapkezelője, olyan személy, akit operáltak is! Nagyon kedves, segítőkész! Próbáljátok meg, felvenni vele a kapcsolatot, emailen keresztül, biztosan tud "instrukciót" adni!!!  www.hipofizis@gmail.com   

A fogamzásgátló nagyon "előnytelen", mert a többi problémát "elfedheti", és csak sokat ront az ember állapotán!!!!!!!

Remélem, tudtam segíteni!???!

üdvözlettel: Zsuzsanna-Cecilia

inotech Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2015

Szió!

Úgy látom több dolgot is félre értettél! Valószínűleg nem fogalmaztam pontosan!

Szóval a proverát 3 hónapig szedte, de természetesen a 14.-től a 24.- napig. tehát Ő is tíz napig. (3 szor tíz napig). És neki nem a menszesz szabályozására adták ezt, hanem a peteérésre. (Most lehet hogy butaságot írtam?!)

Egy-egy napos eltéréssel nagyjából rendszeresen volt meg neki már az utóbbi jó pár hónapban.

Egyébként meg vagyok győződve róla, hogy ezt az egész PCO, és inzulinrezisztenziát a Mercilon nevű fogigátló okozta. Kb 2 éve elkezdett hízni. Akkor anyám mondta neki, hogy el kéne menni dokihoz, mert ennek oka van. Irány a házi orvos, majd az endokrin doki. Itt derült ki minden.

Peteérése nem nagyon volt neki előtte. Amikor a nőgyógyász felírta neki a clostit, akkor azt mondta, hogy 3 hónap a gyógyszer hatása. ha addig teherbe esik, akkor az csak véletlen szerencse. Ez már 4. hónap. Volt közben egy kis tengeri fürdöés is. Állítólag az jót tesz, illetve iszogatja a kecskerutafű teát is.

Hogy mi lesz most, szerintem 1-2 napon belül kiderül.

Üdv I

És gyógyulást Neked (is)!!!

Előzmény: Szeleszte (2014)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2014
Szia

Én a proverát tíz napig szedtem folyamatosan és a tíz napi adag még fél év múlva is ki volt mutatva a szervezetembe, három hónap meg baromi sok. Ennél már tényleg egy gyenge foggátló is jó a menszi szabályozásra, a tűnetet épp kezeli, de érdemes kivizsgáltatni endokrinessel az dolgok eredetét, mert valami oka van ha egy fiatal nő nem menstruál.

A babához gratulálok, eléggé ritka, hogy rendszertelen menszivel rendelkező nő teherbe essen, nektek úgy néz ki sikerült mégegyszer gratulálok:)

Vigyázzatok magatokra.

Üdv

szeleszte
Előzmény: inotech (2013)
inotech Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2013

Hello!

Köszi a gyors választ!

A proverára azt mondta a nőgyógyász, hogy azt szigorúan csak 3 hónapig lehetett szedni. Az helyett írta az injekciót a 14.napra. Ugye ez elmaradt.

A hízás, hajhullás a páromnál is stimmel.

Vasárnap csinálunk még egy tesztet, és ha az is 2 csíkos lessz, akkor hétfőn doki.

Üdv I

Előzmény: Szeleszte (2011)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2012
miért nem jó, ha egy pcos-os pre-mens-t szed?
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2011
Szia

A terhességi tesztek általában elég pontosak, nem nagy a valószínűsége hogy tévedne. Pár napos terhességet is kimutat, de ha elmegy dokihoz azonnal elküldi vérvételre és megvizsgálja egyből kiderül ha állapotos.
A későbbiekre nézve a provera gyógyszert menszesz meghozására nagyon kerülje, mert annyira a fogamzásgátlóhoz képest ami tartalmazz 0,025 mg progreszteront, a provera tartalmazz 10 mg-ot gyakorlatilag 400 szor erősebb.

Az egész rendszernek az a hátránya, hogy a proverától kizsírosodott a bőröm, hullott a hajam, szédültem, sikeresen magamra szedtem 15 kilot, és azt mondta az endokrines orvos hogy eszem ágába ne jusson proverával meghozni a menszit, mert eszméletlenül ártalmas és igaza van.

Azóta kiderült hogy PCOS beteg vagyok, szóval össze vissza kezeltek mindenféle hormonnal gyakorlatilag, felületesen mert a tünetek kezelve lettek megjött a menszi, de az alapbetegség megmaradt és kezelés nélkül aligha hiszem hogy javulna.

Mindenféleképpen menjen el nőgyógyászhoz és ő meg fogja állapítani hogy terhes e.
Előzmény: inotech (2008)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2010
Kedves Zsuzsanna Cecilia

Köszönömöm a tippeket, de ez halál komoly volt hogy kalória megvonást alkalmaztak nálam. Egy darabig tartottam meg csináltam amikor meg beállt a cukorszintem lementem a büfébe és bevágtam egy nagy csokit, egyből elmúlt a fejfájásom és a szédülésem is:D

Ilyen hipofizis MR-t szerintem nem készítettek nálam, igazából azt sem tudom mire való:S Itt kupálódok ki az interneten olyan emberektől akiknek hasonló gondjaik vannak. Tegnap a pcos honlapon olvastam egy blogot ami 1992-2006 ig húzodó pcos-ben szenvedő lány volt és ennyi év kellett hogy a dolgainak a végére járjon.
Gyakorlatilag épp úgy mint a lányodnál, hogy tizenéves korába kialakult huszonéves korára kezelik is.
Az öt kilo is sokat számít, én is gondoltam már rá, hgoy a szívproblémáimat is ez a pcos okozza.

Köszönöm a diétás tanácsaidat, majd igyekszem magamat visszafogni, ha meg feszült vagyok akkor igyekszek valami egészségeset rágcsálni:)
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2002)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2009
persze hogy lehet (szerintem). Én nem lázgörbéztem (pedig a doki javasolta), Pcos vagyok, és nekem is 2 csíkos volt a tesztem. Most itt ül az ölemben a 2,5 hós kislányom. Menjen el dokihoz és ő majd megerősíti a terhesség létét.
Előzmény: inotech (2008)
inotech Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2008

Hello Csajok!

Lehet egy kérdésem?

A párom egy ideje szenved a PCO-jával. Jó sokáig szedették vele a Merckformint. Aztán azt mondta a doki, hogyha eddig nem használt, ezután sem fog. Adott helyette Meforalt. Illetve lehet, hogy ez nem helyettesíti az előzőt, de ezt kell szednie. Mindezt az endokrinológusa adta (dr.Tüű). A nógyógyija 4 hónapja szedet vele clostilbegitet, és 3 hónpaig szedett proverát is. A provera helyett utána egy injekciót javasolt (choragon vagy mi?) a 14. napra. Akkor sajna pont külföldön voltunk, így a szuri elmaradt. A doki azt mondta nem gáz ha az injekciót a jövő hónapra halasztjuk!

A 14. napon mini mikroszkóppal néztük a nyálát, és aszerint volt peteérése:)

Most úgy állunk, hogy ha minden igaz 9.-én meg kellett volna jönnie neki. Ma 12.-e van és még semmi. Ma reggel csinált egy tesztet, és azon bizony két vonal volt. Nem volt nagyon erős a másik vonal, de határozottan két vonal volt rajta. Tegnap kicsit émelygős délutánja volt.  Ebből kifolyólag akár még terhes is lehetne.

De!!! És most jön a kérdésem:

Reggelente lázgörbézik. Aszerit viszont elég összevissza a vonal!  Amikor felkel, rögtön nyúl az ágy mellett lévő hőmérőhöz. Igaz nem percre pontosan méri minden nap a lázát, hanem amikor ébred. Ez + - negyedóra.

Szóval lehet, hogy a lázgörbe összevisszasága ellenére terhes?

Köszi

Üdv I

blackblue Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2007

Hát igen, ez a diéta dolog....hm

Le kéne fogyni valamennyit ...mondja doki, mintha nem tudnám magamtól is..és mióta az eszemet tudom fogyózom,, néha sikerrel, de aztán mindíg visszajön.

Most elkeztdtem nézni a kajcik glikémiás indexét, hátha azzal elérek valamit.

Bár igazából alméletben tudom mit kéne, és mit nem. Csak a megvalósítás.

Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2002)
blackblue Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2006

Most olvastam picit vissza, látom hogy mennyire nem tudok semmit a témáról...:(

Nekem jó a cukorszintem a doki szerint, ez az egész egy meddőségi klinikán derült ki, mivel 2 éve szeretnénk babát, csak nincs ciklusom.

Remélemez a bogyó valamelyest megoldát nyújt majd.

De az is lehet hogy túl sokat várok tőle.

blackblue Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2005

sziasztok!

Örülök hogy találtam egy élő topikot a témában és csatlakoznék.

Tegnap derült ki hogy pco-m van, és nem örülök, mint ahogy senki sem.

De ez van.

Merckformin 850 mg-ot írtak fel.

Van valakinek tapasztalata ezzel a bogyóval?

Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2004

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! a sovány-husokat kihagytam! Elsősorban csirke, pulyka, a halat a foszfor miatt óvatosan!

üdv: Zsuzsanna-Cecilia

Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2003

Szia kedves hajnalihold!

Nagyon szívesen, és nagyon örülök, hogy egy kicsit tudtam segíteni! :-o))))

// van még egy honlap,ahol utána lehet nézni, sőt kérdezni lehet nagy tudásu szakorvosoktól a problémádra Neked is, és a többi "sorstársunknak" is!!!!

a honlap: www.hipofizis.hu   

üdv:Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: hajnalihold (1999)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2002

Szia kedves Szeleszte!

Bocsánat,de ismét én vagyok,Zsuzsanna-Cecilia!

A diéta elsősorban a szénhidrátról, fehérjéről, zöldség, gyümölcsről  szól, és csak utána a kalóriáról! Akinek a legkisebb problémája van a cukrával, annak az éhezés TILOS!!! 

Eleinte, ha nagyon éhes vagy, retek,paprika, paradicsom,uborka,fejessaláta,kínai kel,káposztafélékből lehet rágcsálni, esetleg vékony szelet sajtot, hogy jobban lefoglalja a gyomrot. 1-1.db.korpovit kekszet is lehet rágni,sok ásványvizet utána!

Ha valóban a MEFORAL-ra van szükséged, az segít majd a fogyásban is!    

// a lányom ma este mérte meg magát, és négy hónap alatt 5.-kg-ot fogyott úgy, hogy azért "melléevett"!!           //Hipofizis MR volt már? //

üdví:Zsuzsanna-Cecilia

Szeleszte Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2001
Nincs semmi baj:)

Elviekben nagyon jók ezek a homeopátiás szerek, csak jól kell őket belőnni. Amit javasoltál biztos jó ilyen ideges eredetű stresszes menszesz napokra, jó nyugtató hatása lehet meg görcsoldó, de alapvetően PCOS szindroma kezelésére nem javasolták sehol.
Természetesen nem zárkozok el az ilyenektől, mert pl amikor a bélflórámmal volt gondom a recept nélküli Pro-Gastro és a greapfruit magolaj rázta helyre a rendszert. Mind kettő több ezer forintba került de hatásosak voltak.

Ha PCOS kezelésre is lenne valami természetes mód azt választanám:)
Előzmény: almirena (1998)
hajnalihold Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2000
Sziasztok!

A www.happolo.hu hirdetési weboldal segítségül szolgál mindenkinek, aki keres vagy kínál.  2007. július 15-ig lehetősége van bárkinek, korlátlan mennyiségben, bármely kategóriában teljesen ingyen hirdetni. A hirdetés leírását és az elérhetőségedet küldd el a gyor1@happolo.hu –ra. Légyszi élj a lehetőséggel.

hajnalihold Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1999

Szia Zsuzsanna-Cecilia:)

Nagyon kedves vagy és nagyon köszönöm.

Üdv: hajnalihold

Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (1981)
almirena Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1998

már megint én is.-)) már megbántam a premens javaslatot, a pcos.hu-n láttam régebben a természetes gyógymódok között, de most olvasom a kérdez-felelekben a Petrányi dr véleményét és ő a kivizsgálás előtt pláne, de különben sem javasolja. meg már a honlapon se találom. Szóval bocs!

és tényleg fura, hogy a kardiológus belgyógyásznak eszébe se jutott ez az én esetemben sem. ...

Előzmény: Szeleszte (1997)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1997
Már megint én:)

azt el is felejtettem megírni hogy bizonyos orvosok bizonyos szakterületre specializálódnak. Így történt meg hogy a bőrgyógyász olyan gyógyszert írt fel, ami nem volt jó a gyomromnak, a gastro olyat ami volt jó a nőgyógyászati dolgomnak, a nőgyógyász olyat ami nem tett jót a gyomornak, az endokrin olyat ami nem tesz jót a szívemnek.
Igazából egy egy speciális területet kezelnek, mondhatod te nekik hogy neked még ilyen és ilyen jellegű problémád van, nem tudnak vele mit kezdeni egy adott területet kezelnek, aztán ha másik területen valami bajod lesz akkor elmész egy másik orvoshoz.

Én rengetegszer járok ilyen körforgalmat, hogy az a gyógyszer ami jót tesz pl a nőgyógyászati dolgaimnak, közel sem biztos hogy jó a szívemnek és így tovább.....
Ördögi kör, ha egyszer kikecmeredek belőle, nem leszek hajlandó semmilyen gyógyszert bevenni, csak akkor ha már nem tudok nélküle élni:)
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (1994)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1996
Szia

Igen tudtál segíteni. Mivel rendszeresen valami gyógyszert szednek velem, így még ünnepekkor sem iszok egy korty alkoholt sem, szóval ez a veszély nem fenyeget, nem dohányos vagyok viszont a kávé nélkül nem ébredek fel, a vérnyomásom is alacsony ezzel beállították az orvosok és le is van tudva.

Kalória megvonást alkalmazott az endokrines orvos, adott pár könyvet aztán azt mondta tartsam a napi 1000 kalóriát. Ezzel csak annyi bajom van, hogy folyamatos stressz hatás alatt vagyok a munkahelyen és ha nem eszek úgy leesik a cukrom, hogy összeesek.

Az biztos, hogy életmód váltást fogok eszközölni, mert az egészség az pótolhatatlan.
Augusztusra van időpontom az endokrinra, majd mondom neki ezt az inzulines cukorterhelést, ha szerencsém van akkor megcsinálja, és nem lesz kérdés a metformin felírása, előtte meg ügyeskedek a körzetinél.

A lányodnál mindenféleképpen előny, hogy nem álmos, nem fáradékony tud koncentrálni, rendeződik a menszije még ha kicsinek is tűnik de rengeteg számít.
Én is munka mellett jártam főiskolára, nehéz úgy tanulni ha az ember állandóan fáradt kimerült. Ráfogtam hogy biztos a pörgös élet teszi, dehát mindig mondtam az orvosnak hogy ezeknek a tüneteknek főleg hogy nincs menszi oka van és ő az orvos ő keresse meg ne én.
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (1995)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!