Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17703

De mivel most épp kávészünetet tartok a házi szerelgetésekben, elmagyarázom neked ezt a konfliktust - pontosabban ennek a nagyhatalmi részét - valójában. 

Szóval az van, hogy amikor a 90-es évek elejére szétesett a Szovjetúnió, vele a VSZ és a KGST, és mély recesszióba került az egész térség, úgy tűnt, hogy Oroszország végleg elveszítheti világhatalmi szerepét, és megmarad egy helyi nagyhatalomnak...  az USA neokon banda végig erre játszott... hogy ez ugye nem következett be egyből, hogy az oroszokra mindezek után is, a legmélyebb recessziójukban is globális nagyhatalomként kellett tekinteni, ennek fő biztosítéka a nukleáris csapásmérő képességük volt, ebből is kiemelkedően a taktikai fegyverzet, amiben simán fölényben voltak. 

Na, ekkor jött a neokon agytröszt következő próbálkozása, az, hogy Oroszországot a NATO-ba gründolt ex szovjet államok gyűrűjébe fojtsák, eltolva a NATO-t a kerítésükig, és ott körbevéve őket olyan típusú védelmi technikával, ami az ő taktikai nukleáris erejüket elértékteleníti, tehát beledöngölődnek a neokonok által elképzelt középhatalmi státuszukba az "ami jó Amerikának az jó a világnak" elven működő USA-hegemon világ részeként...

 

Ugye a baltikumnál ez ab ovo működött, akkor., amikor az oroszok még gyengék voltak a megfelelő válaszra, meg egyébként is, ott azért Kalinyingrád ablakot biztosít nekik, tehát annyira nem is megy tétre... Aztán a következő 6 országot akarta a Nyugathoz csatolni és a  NATO-ba gründolni a neokon agytröszt: 

Azerbajdzsán, Örményország, Ukrajna, Grúzia, Belarusz, és Moldova... ezzel lett volna teljes a Nagy Neokon Mű, az USA-hegemon világ... Ugye, ennek egy lépése, kísérlete volt a "szines forradalmak"... csak hát azzal nem kalkuláltak az "intelligens tervezők":) - hogy Oroszország közben már nem az 1991-es Oroszország... már képes megvédeni több-kevésbé a saját érdekeit.

(ez egyébként annyira titkos összeesküvés-elmélet, hogy Medvegyev - az akkori orosz elnök - azokkal a szavakkal jelentette be Oroszország győzelmét az Orosz törvényhozásban, hogy "Sikerült távol tartanunk a NATO-t Oroszország határaitól" - húha:))

 

Na szóval, a világ nagy szerencséjére a neokon agytröszt felsült a sunyi terveivel, mára meg már el is járt felettük az idő, ma már nem lehet unipoláris hegemóniára épülő világot építeni, az USA-nak ez a hajó mindörökre elment... :)))

 

Az ontopic csatározás Ukrajna kapcsán már a nagyhatalmi döntetlenért megy, értsd alatta, hogy a Nyugat és a NATO tudomásul vette, hogy a 6-ból legfeljebb 3-at, Ukrajnát, Grúziát és Moldovát tudja lenyúlni, és azért küzdenek, hogy Oroszország lenyelje a 3:3 megosztást, és ezzel saját poziciójának bizonyos fokú csökkenését... mert azt már tudomásul vette a Nyugat, hogy Oroszországot a globális nagyhatalmi státusztól megfosztani nem tudja, tehát legalább nyirbálna rajta... Na, hát és most az van, hogy az Oroszok a döntetlenhez képest is már beljebb vannak egy Krím-mel...

 

Na, erről van szó, tetszel érteni?

 

ÜdV

 

ps: szóval végülis anti-elegáns részemről az "européer csapat" zrikálása, könnyen okoskodok, hisz az "Oroszország veszít" opció már nincs a kalapban, ez a meccs már a döntetlenért megy... azért, hogy Oroszország a 6-ból hány helyen tudja a NATO-t távol tartani a drótjától, és ezzel bebiztosítani a nukleáris erejének a harcértékét és ezzel a saját globális nagyhatalmi státuszát. A 6:0-t én se tartom túl valószínűnek, mert ez nem Mexikó:), de az 5:1-el is, meg a 4:2-vel is Oroszország nyer, akinek a 3 pont már biztosan megvan... 

Előzmény: finom_rakottkrumpli (17688)
perkelto Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17702

Ennél jobbat nem tehetnének az amerikaiakkal. Néhány adat az országok aranykészletéről:

 

USA 8133 tonna

Oroszország 1015 tonna

Magyarország 3,1 tonna

A világ államainak teljes aranykészlete: 31.320 tonna

 

Ha ezt lépnék az oroszok, akkor ettől nőne az arany ára, s az amerikai állami vagyon felértékelődne.

Persze senki sem tartja a teljes vagyonát aranyban, ugyanis ez az egyik legkockázatosabb befektetés. Egyáltalán nem kamatozik, viszont az őrzése komoly költséggel jár, a szállítása is nagyon nehézkes és drága. Az értéke viszont eléggé ingadozik, aki két éve aranyba fektette a vagyonát, most legalább 30% veszteségben van.

 

 

Előzmény: O.. (17647)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17701

Nincs mit megnézni ezen Grúziában, mert Izraelnek semmiféle érdeke nincs ott.

Szíriából meg nem lesz atomhatalom, mert  Izrael boldogan lebombáz mindent, amitől az lehetne. Irán, az már nagyobb falat, oda már az USA is kellene egy ilyen esetre. És Izrael nem szövetségese semmilyen szinten Oroszországnak, bár nem is ellensége. Jelen pillanatban nem sok kapcsolódási pont van a két ország között, akár pozitív, akár negatív értelemben.

Előzmény: Antisystem (17700)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17700

Nem tetszik az igazság?:)))

Nézd meg Izrael magatartását a grúz-orosz háborúban... van róla irodalom bőven a neten, ahogy grúz háborús topic is itt...

Tudod, amíg az oroszokon múlik 100%-ban, hogy Irán vagy/és Szíria atomhatalom lesz-e, addig Izrael tőlük függ első sorban... ez nem jó vagy rossz, hanem egy sima geopolitikai tény. Hogy kapcsolódhat az ontopichoz, az meg egyszerűen levehető a grúz háborús analógiából... Izrael egy biztos kvázi-szövetséges Oroszország mellett mindenféle túlpörgő nyugati szankciózgatással szemben... most is tartózkodott még a semmi téttel sem bíró ENSZ közgyűlési vélemény-nyilvánító szavazáson is...

 

ÜdV

 

Előzmény: finom_rakottkrumpli (17687)
Bérművész Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17699

Mindig is jót mulatok a sörhasúak igazságérzetén :DD

 

hogy értsed is:

 

ha a délszláv háború még most is tombolna, éppen a te fajtád ordítozna az ilyen fórumokon Amerikára, hogy miért nem csinálnak már valamit, miért nem csapnak oda

 

 

 

Előzmény: A810 (17697)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17698

Ostobaság. Izrael tojik Grúziára, Szíriára viszont annyira nem, hogy ha ott lépnie kell, akkor lépni fog, az oroszok ott már nem komoly játékosok.

Előzmény: A810 (17693)
A810 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17697

Fordítva ülsz a lovon. Attól, hogy nem vagyok elájulva bármitől, ami ami, még nem vagyok usafób, de az valószínű, hogy te vixont erősen usaseggnyalonc vagyol.

Előzmény: Bérművész (17696)
Bérművész Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17696

Jó, ezt beszéld meg a szarajevói piacon.

 

Például áruld az USA-fób savanyú szőlődet nekik.

 

De nyúlcipő is legyen rajtad közben. Ők ugyanis a saját bőrükön érezték a konferenciázó vs bombázásásos béketeremtés különbségeit.

Előzmény: A810 (17661)
loding Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17695

Azt figyelem, hogy ott keresik állítólag a "maláj utasszállító gépet" hetek óta, és igazából semmi érdemi. lehet hogy szétszóródott, meg darabokban van, de akkor sem lelik.

Ha most méretre, egy tengeralattjáróhoz hasonlítom, elég jó eséllyel tud rejtőzködni a mai napig is.

 

Előzmény: Grigorij Sandorovics (17689)
RIKA424 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17694

ez inkább Kávéházi Konrád féle okoskodás.

 

NATO tagokat Putyin se támad meg.

Nem buta Ő.

 

Lehet Putyint nem szeretni vagy szeretni, de se barátai, se ellenségei nem állították róla, hogy buta.

Sőőőt.

 

 

Előzmény: Törölt nick (17691)
A810 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17693

Miért ne? Csak mordult egyet az orosz medve, s Izrael azonnal visszahúzta iszamos csápjait Grúziából, s később Szíriából is. Akkor ki is itt a főnök?

Előzmény: finom_rakottkrumpli (17687)
RIKA424 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17692

Csak lesz valahol Ukrajnának egy haditengerészeti múzeuma?

 

Vontassák oda azt az öreg tengeralattjárót, fessék le szépre, és belépti díjért mutogassák az iskolásoknak.

 

 

Előzmény: Grigorij Sandorovics (17689)
Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17690

Krim miniszterelnoke bejelentette^

1. Gyakorlatilag keszek a Krimi feksziget energiaellatasanak tervei. Ez magabafoglalja a gazvezetekrendszer modernizaciojat es az elektromos generaciok felfuttatasat. Utobbit 2, 350-400 megawattos allomassal oldjak meg. A kivitelezes idejet ket evre alapitjak meg*.

2. Krim ivoviz ellatasa teljesen onellato. Amit a csatornan kapnak - technikai viz - foleg mezogazdasagi. Ennek az ontozorendszernek a teljes koru korszerutise is tervbe van veve.

 

* emlekeztetni akarnek titeket, hogy ott van a Krimi atomeromu romhalmaza, annak idejen kb 70% keszultsegi allapotban hagytak felbe. Gondolom mara az erteke es felhasznalhatosaga majdnem nulla, de mint megoldas nem kizart :))

 

Tehat a Krimi felsziget nehezkes hejzete is csak puszta csapogas. De viszont Kijev elesik egy eleg stabil beveteltol. Ugy hiszem ott olyan jol mennek a dolgok es annyi a love - hogy mindez nem szamit.

Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17689

Na egy kicsit vissza a tenyakhez es elethez.

Engem erdekel az Ukran flotta ugye.

Veletlenul erre leltem.

 

Aki neme erti, roviden:

Ez a tengerallatjaro muszakilag nem mukodik es nem fog az orosz flottaban felhasznalva.

44 eves korara eloregedett konstrukcio, par tized eve nem is ment ki a tengerbe. Ukrajna probalta javitani - az eredmeny nem megfelelo.

Az orosz flotta kesz ujbol atadni (ugye eloszor a flottat 97-ben valasztottak szet, kb 70% orosz lett a tobbi ukran). ezt a gepet az ukranoknak, az o felhasznalasukra, vagy bontasukra.

 

A 641 projekt reg ki van vonva az orosz hadiflottabol, nehanybol muzeum lett.

 

A legenysegenek felajanlottak a tovabbi szolgalatot, hamarosan kezdenek erkezni az uj gepek, 6 darabrol van szo.

finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17688

Meg ezt se...xD

Előzmény: Antisystem (17682)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17687

"Izrael itt egy nagyon jó indikátor, mert Amerika szövetségese, de az oroszoktól függ első sorban."

Huh...azért ezt ne...

Előzmény: Antisystem (17660)
kemenesalja2013 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17686

"... a hazai bulvár média még a fasisztoid Majdan téri huligánoknak drukkolt esténként 8-10 percben a TV Híradókban...."

 

Miért, a művelt nyugat nem most is az ukrán nacionalistákat támogatja?

Vagy talán azt hiszik, hogy a kézlengető nácik csak úgy ingyen odavitték a Nato-t az orosz határhoz, aztán távoznak?

 

Előzmény: RIKA424 (17674)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17685

Látod, nem értem én a médiákat... mindenféle alapban beteg meg fogalmatlan meg lefizetett álszakértőket kérdezgetnek, amikor az ilyen fórumokról nagyon kis komplex, sok nézőpontú bel-, és külpolitikai elemzéseket rakhatnának össze...

:)))

 

ÜdV

Előzmény: loding (17683)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17684

Természetesen IGEN.:) Arról szól ez az egész ukrajnai hajcihő, amit a Nyugat ígért, és ami az ukrán lakosság kisebb, ámde sokkal jobb érdekérvényesítő részének lett volna kedvező... és akik ennek érdekében kimentek egy térre balhézni... ha vissza tetszel emlékezni:)))

 

ÜdV

Előzmény: Biga Cubensis (17681)
loding Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17683

:-) miközben írtam, t.k. megválaszoltam az uccsó két sorban...

így igaz, egyetértek

:-D

végünk :-)

Előzmény: Antisystem (17678)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17682

Nem, de erősen köze lehet hozzá.... emlékeztetőül, minket is Szuezért bótoltak el 56-ban...

 

ÜdV

Előzmény: RIKA424 (17679)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17681

"Ukrajnát cserbenhagyta a Nyugat. "

 

Miért, ígért a Nyugat valamit? 

 

 

Előzmény: Törölt nick (17668)
loding Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17680

nem tudom, de hogy mint egyik tényező ebben a katyvaszban :-) azt nem lehet figyelmen kívül hagyni.

a szuez alapból tudja azt a ficsört amit a panama most fog majd tudni, az új hatalmas konténer hajók is átjutnak majd ...

 

:-) viszont ugye a szintkülönbségek miatt zsilipek kellenek, tehát gát is, :-))) ... ahol gát ott pedig gát őr ... :-D, namost mint a zábra mutatja, "Bástya elvtárs" disszidált :-))

 

Előzmény: Antisystem (17677)
RIKA424 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17679

ez most Kijevben történik ?

 

 

Előzmény: Antisystem (17677)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17678

... de ebből továbbgondolva mondok egy vicceset... ha én vagyok egy nagyhatalmi döntéshozó, és úgy látom, hogy az általam hírdetett "tőke szabad áramlása" már többé nem érdekem, mert túl kiszolgáltatottá tett, akkor ugye két lehetőségem van:

1, mégis elkezdem a tőkét korlátozni mindenféle vámokkal meg szabályokkal - amibe valszeg belebukok, és megy minden tovább

2, Csinálok egy kis felfordulást a kanálisok környékén, amitől a tőke magát kezdi korlátozni - és röhögök magamban...

 

ÜdV

Előzmény: loding (17676)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17677

Érdekes... szóval lehet, hogy az USA TŐKE az érdekelt abban, hogy a Szuezi csatorna politikailag kockázatosabbá váljon, és a Tahrír mögött az USA olajcégei állnak??? Simán el tudom képzelni...

 

ÜdV

Előzmény: loding (17675)
loding Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17676

finanszírozók:

 

Japan Bank for International Cooperation (JBIC) US$800 million
    European Investment Bank (EIB) US$500 million
    Inter-American Development Bank (IDB) US$400 million
    Corporacion Andina de Fomento (CAF) US$300 million
    International Finance Corporation (IFC) US$300 million

Előzmény: loding (17675)
loding Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17675

megtaláltam, ha OFF-nak is tűnik összefügg, mivel US keleti part elérhetősége változik - ugye brutál logisztikai változások lesznek, vasút, közút, raktárak nem kell bontanom...

itt van:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=126008473&t=9017749

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=126079719&t=9017749

 

bocs a belevau, de a jogi dolgok mellet a "szuez" vonal érdekelt és adalékként ezt leltem mint lehetséges szál:

 

1. Szuez hivatalos kormány honlap:

http://www.suezcanal.gov.eg

 

2. press:

http://www.suezcanal.gov.eg/PressDetails.aspx?Show=321

 

"Maersk Line is switching its Asia-U.S. routes from the Panama Canal to the Suez Canal, allowing it to use larger, more fuel-efficient ships, and other container lines may follow suit,Bloomberg reports.

Starting in April, the company will use 9,000 twenty-foot equivalent unit (TEU) vessels to move through the Suez rather than sending two ships of half the size on the other route, according to Maersk Line CEO Søren Skou."

 

3. link a hivatkozott forráshoz bővebb:

 

http://shipandbunker.com/news/world/903669-maersk-line-switching-from-panama-to-suez-route

 

4. onnan az építkezés késedelmének konfirmációja:

 

http://shipandbunker.com/news/am/528100-delay-confirmed-on-panama-canal-expansion-project

 

"According to the contract, a penalty of $300,000 per day will be applied if GUPC cannot complete the locks on time.

In an early June statement by the Panama Canal Authority, officials reported that the first monolith for the new locks was completed, marking an important milestone.

The delay to April 2015 is a result of GUPC's difficulty in meeting its contractual agreements for the standards of the concrete mix for the locks, which delayed the laying of the concrete from January to July of 2011."

Előzmény: Antisystem (17673)
RIKA424 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17674

Ukrajnát cserbenhagyta a Nyugat.

Obama nevetséges 1 millárdos segélye, meg az IMF-piócák Kijevbe küldése nem old meg semmit.

Csak felgyorsítja az ország széthullását.

Idő kérdése Kelet-Ukrajna hazatérése a nagy medvéhez.

 

----------------

 

Ezen a topicon, az itt ülő és beszélgető olvtársak már három hete ugyanazt írták.

 

Más akkor is amikor a hazai bulvár média még a fasisztoid Majdan téri huligánoknak drukkolt esténként 8-10 percben a TV Híradókban.

 

Ugyanis az a felszín.

 

Az új miniszterelnök gyerek  (Jacenuk ??) jól látta meg,hogy üres a kassza, ez a legnagyobb gond.

Kisöpörte a kasszát és ezzel kifizette a márciusban esedékes béreket-nyugdíjakat.

 

de Ő is tudta pontosan, hogy az áprilisi bérekre, nyugdíjakra NINCS állami fedezet, tehát kalapozni kell.

EU-nál, IMF-nél, USA-nál, akárkinél aki pénzt ad.


Nem tárgyalásokat kell folytatnia, hanem bármit, bármilyen parancsot vita nélkül alá kell írnia cserébe az ingyen pénzért, ha még májusban is miniszterelnök akar lenni.

 

Nagy politikai hiba volt Putyinnal szembeszállni, ahelyett, hogy alkudozott volna vele.

Krím - szerintem - nem az övék, nem is volt.

Megkapták egy Hruscsov nevű diktátortól 1954-2014 = 60 év ingyenes használatra és most vissza kell, kellett volna adni.

Inkább hosszú távon gondolkodott volna, és egyezményt köt Putyinnal.

 

Mit várt a nyugattól?

 

Most majd még meghívják újabb három-négy konferenciára, utána magára hagyják egy kiürült kincstárú, leállt gazdaságú, rabló bandák által sanyargatott államban, ahol vagy nincsenek, vagy nem neki hűek az erőszak szervezetek.

 

 

Előzmény: Törölt nick (17668)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.29 0 0 17673

Szuez meg a Panama azok a mai világgazdaság valódi kulcsai, azok határozzák meg a "tőke szabad áramlása" határait... vagyis, hogy meddig rentábilis a szállítás... ha Szuezt meg Panamát bezárnád, azonnal máshol lennének ezek a pontok, és lehet, hogy rögvest megérné pl. szenet bányászni Európában és társai - fenekestül felfordulna az egész ma ismert világgazdaság, az összes ma ismert egyenlet és grafikon és excel sheet értelmét veszítené...

Ezért is néztem nagyra nyíló kerek szemekkel az USA-t (pedig én nem sok mindenen szoktam csodálkozni) hogy mi a faxot is művelt Egyiptomban...

 

ÜdV

Előzmény: loding (17672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!