Keresés

Részletes keresés

pele_nka Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28816

Hogyne kéne!

Előzmény: Vuduman (28815)
Vuduman Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28815

John Williams megint kitett magáért.

Jó, a nyitányon sokat nem kellett agyalnia, de az I can fly anything, a Follow me, a Rey's theme, a Falcon, a Han és Leia, a Resistance induló, az Erő útja, az X winges scherzo, a jedi steps és a hosszú finálé szvsz fantasztikusak, pedig még nem is tudom mihez kötni.

A Farewellen igy bekönnyeztem, főleg a kis Han and the Princess betétnél, mikor át-átlebeg az Erő témába aztán Rey-ébe. A Snoke motivum is felér az előzőekhez.

A Kylos is jól sikerült

Már feltették a tube-ra, de ha valakinek kell, megvan 320kb/s-os mp3 ban.

tujafa Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28814

3x megnezted moziban? nem semmi :)

Előzmény: pele_nka (28811)
Hiryu-reload Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28813

Ja. ugye én ma este megyek. 

Nem várom azt, amit anno a Birodalom visszavág nyújtott... az egy más kor volt.

Tudom hogy kb mire számítsak a mai filmipar tükrében.

Amit szertenék, ha ez a film olyan lenne nekem, mint a James Bond sorozatból a Skyfall.....

pele_nka Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28812

Még annyi, hogy (bár nem példanélküli a trailer-történelemben az ilyesmi) én hiányoltam több olyan fontos mondatot is a filmből, ami a trailerekben elhangzott.

Előzmény: pele_nka (28811)
pele_nka Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28811

Sziasztok!

Nem nagyon írogattam még ide (utoljára is 7 éve).

Péntek hajnalban, délelőtt megnéztem háromszor a filmet és bár utána elkezdtem megfogalmazni a véleményem, érzéseim, mégis inkább egy neten talált erősen SPOILERes kritikát linkelek be, mert ez már meg van írva és 90%-os átfedésben van a saját véleményemmel, majd' mindenben pontosan egyetértek vele:

http://amerikaiplan.blog.hu/2015/12/18/star_wars_az_ebredo_ero_718

Még néhány észrevétel

Amikor a film elején Poe a távcsövébe néz, csak engem zavart a rengeteg arab számjegy a kijelzőn? Később valamelyik monitoron is láthatóak voltak az Első Rendnél.

Ha már Poe: a X-szárnyúakat látni persze szívmelengető, de abszolút súlytalanok a filmben.

Négy filmben háromszor elsütni a Halálcsillagos poént azért erős túlzás (a Luke Starkiller névből a vezetékné újrahasznosítása most komoly?!).

A kocsmajelenet elejénél, a Hanra való ráköszönésnél nekem volt egy erős Indiana Jones-fílingem, amikor benyit Marion kocsmájába.

Nehezen tudom elhinni, hogy Han soha nem lőtt még Csubi fegyverével és 30+ évig várt erre a kedvünkért.

Leia szerepe szerintem erősen be volt korlátozva már abból fakadóan is, hogy Fisher minden értelemben meglehetősen eltávolodott a színjátszástól.

Összességében van egy kis sokat akart a szarka, illetve elhibázott ziccer érzésem, de a lehetőség még adott, hogy készülhessen egy igazán ütős folytatás. Kicsit az egész olyan, mint egy magas technikai szinten, a régi nagy szereplőkkel megalkotott erős közepes rajongói film, amikkel tele volt a youtube az elmúlt 15 évben (ez nyilván a nem túl erős forgatókönyv hiánya), kiváló nosztalgikus pillanatokkal, egy ígéretes Rey-jel. A nyitójelenet szerintem nem túl erős, igazából Poe megszöktetésétől a kocsmáig való megérkezésig a legerősebb a filmben, utána már sokat zuhan.

A rohamosztagossal való fénykardozást nem értem mire volt jó.

A forgatókönyv legerősebb pillanata szerintem a Falcon sztoriba emelése, sok mást is ilyen szinten kellett volna megoldani, mert ez a Kasdan amúgy sajnos nem az a Kasdan :(

Hux Tarkinhoz képest említést sem érdemlő figura.

Nyilván a vágás során került ki egy jelenet, de engem zavart az a két, közvetlenül egymást követő jelenet, amikor Ren előbb Rey-jel van egy cellában, majd rögtön Snoke előtt tesz jelentést. Ez nagyon amatőr filmes dolog szerintem.

Ha már ennyi a párhuzam a IV. epizóddal, hiányolom, hogy honnan volt ilyen részletes hologram a Starkillerhez, még említés szintjén sem került szóba.

Biga Cubensis Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28810

Nem támadás, csak pár megjegyzés :)

Thrawn-os szál? Leia és Han fiatalon? Az érdekes lett volna 70 éves színészekkel.

Amúgy meg belegondoltál ebbe? Klón C'baoth mester mint főgonosz?

SPOILER

amúgy meg félreérthettél valamit, ezek már nem sith-ek, azok úgy tűnik tényleg kipusztultak, és szerintem meg a sith vonal folytatása lett volna unalmas. Darth Vader és Palpatine után milyen gonosz lehetne kitalálni, ami a nyomukba ér? Sajnos a film gyengeségeitől eltekintve ez egy olyan feladat, amit lehetetlen megugrani. Történetileg a régi trilógia a csúcspont, a csúcs, onnan már csak lefelé van. A gonosz már nem fog ilyen emlékezetes arcot ölteni, hanem szürkébben próbálkozik... sajnos vagy nem sajnos :)

Előzmény: Bullfrog84 (28806)
Dizzying Feeling Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28809

Szóval te mint néző, aki beülsz bármelyik SW filmre elégedett lennél azzal hogy az összes eddigi űrcsata effektek és hangok nélkül néma kussban történjen, mondván az űrben nem terjednek a hangok és ez így van jól?

Előzmény: Bullfrog84 (28805)
kannibál Kovács Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28808

Ez azért túlzás.

Szerintem az Indy 4 és a Jurassic World szintjén mozog a film, vagyis egymást váltják a zseniális, a szívmelengető, a kínos és az idegesítő jelenetek. Nem gyalázza meg a klasszikus elődöt, de nem is nő fel a színvonalára.

Megjegyzem, idén ez már nem az első film, ahol a gyenge forgatókönyv okozza a problémákat (a legutóbbi példa a Bond-film volt). Hollywood előbb-utóbb bajba kerül, ha nem talál jó filmírókat.

Előzmény: Bullfrog84 (28802)
pukoon Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28807

én csak az összevágott előzetest láttam, de gynus, hopgy igazat szólsz

((egyébként a tököm telewan, hogy a világot egy szinesbőrű (és egy zsidó) főszereplő menti meg már 25 éve...))

Bullfrog84 Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28806

Szép próbálkozás:)

Kazalban állnak a sw-s könyvek, képregények, bábuk, filmek (diszdoboz) -bár az most kölcsön van adva.

Valószínűleg megnézem még egyszer elemzés miatt.

A Thrawnos szál, nagyságrendekkel jobb volt^^

Előzmény: Vuduman (28804)
Bullfrog84 Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28805

Még spoiler

Távol keletről importált barátaink, (Iko Uwais,  Yayan Ruhian ) akiknek feltehetően jobb mozgáskultúrája van, mint az összes többi karakternek (beleértve az összes "jedit és sithet) űrkalózként puskákkal állnak egy űrhajóban...

Ki volt az a debil, aki így használta fel őket?

Költői kérdés.

Jut eszembe, az űrben, mért van hangja az űrhajóknak, még mindig?

Vuduman Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28804
Vuduman Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28803

Daniel Craig's Secret Cameo in 'Star Wars: The Force Awakens'  Revealed (SPOILERS)

https://www.yahoo.com/movies/daniel-craigs-secret-cameo-in-star-wars-the-182747377.html

Bullfrog84 Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28802

Megnézve.

Szerintem borzalmas, tv sorozat szintű megoldásokkal.

Szép trükkök, szép vizuális megjelenítés, pocsék színészi játék, gagyi történet.

---Spoiler--

Ez egy remake, némi humorral (az jó) pocsék történettel (túl sokat vágtak belőle)

semmi új nincs benne

Ilyen semmilyen Sithet még az életemben nem láttam.

Először azt hittem valami fan made mű, és csak utána vetítik az igazit, de nem.

---

u.i. nem kell velem egyetérteni:)

Vuduman Creative Commons License 2015.12.19 0 0 28801

Kijött a filmzene is.

EstebanOmuga Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28800

Sziasztok

Egy olyan kérdésem lenne, aki már látta a filmet, hogy mennyire szükséges a filmhez "előképzettség"? Akivel mennék nem látta az utolsó két részt (nem is értem ez, hogy lehet). Élvezhető kategória nélkülük, vagy inkább gyorsan nézze végig őket? :)

Darwin Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28799

SPOILER
a forgatókönyv írók lényegében kinyirják a Jedi visszatér sztoriját generációváltás köntösébe bújtatva

Előzmény: Biga Cubensis (28796)
kannibál Kovács Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28798

Egyébként egyre látványosabban furdalja az oldalamat, hogy vajon Benicio Del Toro miféle gonoszként fog beszállni a történetbe.

kannibál Kovács Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28797

Amit az utolsó bekezdésben írtál, az szerintem zsákutca. Tartom a véleményemet, hogy az egész karakter csúnyán el lett hibázva.

Előzmény: Biga Cubensis (28796)
Biga Cubensis Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28796

SPOILER

Az igazi ROTJ féle űrcsatát én is hiányoltam.

De ugye ebben a részben elmondták, hogy az Ellenállás erői nem egyenlőek a Köztársaság erőivel, magyarul a köztársasági flottát nem láttuk. Talán a következő részekben. Ebben pont annyi űrjelenet volt, mint a New Hope-ban, inkább a bolygókon folytak az események. (Ez az OT-ben is ugye az EpV-ben változott, ahol a cselekmény egy része áttevődött az űrbe.)

Azért maradt itt rejtély még szerintem.

Érdekes, Snoke-ról nekem is Gollam jutott eszembe meg a Gyűrűk ura...

Carrie Fisher szerintem nem lett volna rossz, de túl kevés jelenetet adtak neki, ahhoz képest, hogy a nyitószövegben az állt, hogy ő vezeti az Ellenállást. Lehet elfelejtett játszani? Hiszen a ROTJ vége felé egészen belejött a drámai részekbe is.

Most hogy kicsit ülepedett a dolog, Harrison Ford kiírását sajnálom, bár logikus és várható volt. Ennek ellenére valahogy hiányérzetem volt, mégis a Felkelés emblematikus alakja távozott, semmi megemlékezés, temetés, Csuvi is tajtékzik egy percet, szomorkodik kettőt, aztán repül tovább a csajjal. 

Nekem bejött Boyega, minden értelemben hozott egy kis színt. Egyáltalán nem volt rossz a játéka, és nagyon háttérbe sem szorult, bár kíváncsi vagyok mit tartogatnak neki a következő részekre. Nem hiszem, hogy egy szerelem létrejön Daisy-vel, de akkor meg mi, barátság? Na ne. Lehet, hogy ő sem éri meg a befejező részt.

Előzmény: kannibál Kovács (28795)
kannibál Kovács Creative Commons License 2015.12.18 0 2 28795

Néhány további gondolat (SPOILER!!!!!!!):

1. A prequel-trilógiában az volt a baj, hogy túlságosan eltávolodtak az eredeti trilógia látványvilágától és cselekményvezetésétől. Itt éppen fordítva történt: túlságosan ragaszkodtak hozzá.

2. Az előzetesekben sugallt nagy rejtélyek nagyjából egy brazil tévésorozat szintjén lepleződtek le. Nagy kár volt, mert a Han Solo-Kylo Ren kapcsolat remek ötlet volt, sokkal hatásosabban is lehetett volna tálalni.

3. Az űrhajós jelenetek közül azok, amelyekben a Falcon szerepelt, nagyon jól sikerültek, de az egyéb légi és űrcsaták nem tudtak magukkal ragadni (legalábbis a látvány, mert a hangeffektusok jók voltak). Nem kizárt, hogy ezen a téren Emmerich és az ID4 folytatása beledöngöli a földbe a Star Warsot. De könnyen lehet, hogy a B-filmekbe illő Starkiller bázis is csúnyán elvérzik az ID4/2 várható gigászai mellett.

4. A Jakku bolygó jelenetei rendben lettek volna, ha nem lett volna a Tatuin-feeling. Így sajnos plagizálásnak tűnt. JJ! Muszáj volt sivatagban játszatni a történet ezen részét?

5. Amúgy nem tetszett, hogy a helyszínek túlságosan földiek voltak. Mondjuk ezt már szóvá tettem a trailerek ismeretében is. Megint sikerült átesni a ló túloldalára.

6. Sajnos a rohamosztagosok szerepeltetése viccessé vált. Kár is ragozni, itt új ötletek kellettek volna. Megjegyzem, Az emlékmás remake hol emberi, hol robot fegyveresei remekül illettek volna ide, hiszen sokkal jobb volt a páncél, miközben megmaradt volna az SW-feeling is. Sajnos ezt egy másik filmben ellőtték.

7. Daisy Ridley viszont abszolút húzóembere volt a filmnek. mint már írtam, túl hamar tanult meg mindent, de ha ezen túllépünk, akkor elmondható, hogy minden jelenete élmény volt (esztétikai értelemben is).

8. Az űrlény- és szörnyfelhozatal éppen ideális volt, nagyjából mindennek megvolt a funkciója.

ka_TARZI_s Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28794

Van ám!

Némelyik - a HDCAM-ek - gyakran egész jók. Főleg ha a film nem túl sötét. Ha meg még TeleSync-is, akkor kifejezetten élvezhető, mert ott már a hang is egész korrekt.

Alapvetően arra jók, hogy ha a moziban már láttad, akkor utána vissza tudod nézni akár az egészet, akár részeket. Én pl. a Mentőexpedíció és az Everest esetén is ezt tettem.

Előzmény: Dizzying Feeling (28792)
Hiryu-reload Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28793

kösz az infot!

Előzmény: Darwin (28791)
Dizzying Feeling Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28792

Van még olyan hogy camrip? Húdegáz :(

Előzmény: ka_TARZI_s (28784)
Darwin Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28791

Ezt az ábrát én már láttam "Giant" (gondolj egy phalanx-ra pl.) aláírással is. Jobbra fent a fej, rajta réz sisak tarajjal, balra a jobb kéz, alattuk egy mellkas.

Előzmény: Hiryu-reload (28789)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28790

Nekem az is jó:) Akkorra már elvileg a 3D-ről meg aszinkronról is tudok majd írni:)

Előzmény: Darwin (28788)
Hiryu-reload Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28789

A NASA fénykardot talált az űrben

Ébredő erők egy csillag születésénél. Tovább »

forrás: Index.hu

Darwin Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28788

Január 1 ideális fordulónapnak tűnik ebben a témában ;)

Előzmény: ka_TARZI_s (28786)
Hiryu-reload Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28787

A Deadline.com szerint Az ébredő erő csütörtökön 14,3 millió dollárt termelt csak a briteknél, ami minden előzetes várakozást és tippelést messze felülmúlt. Már az éjféli vetítések után lehetett sejteni, hogy valami hasonló fog történni, hiszen 3.6 millió dollár értékben fogytak a jegyek. Hogy lehessen valamihez hasonlítani a dolgot, a legutóbbi James Bond-film, a Spectre 6,4 millió dollárt hozott az első nap, (50 százalékkal kevesebbet), az eddigi rekordot tartó Skyfall pedig 2012-ben 9,6 millió dollárral nyitott. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!