Keresés

Részletes keresés

sandinista Creative Commons License 2003.10.08 0 0 360
Velky Sokol? Az eleje nem annyira látványos szvsz. Kábé félénél van egymás után két vízesés, majd a Roth-szakadék. Ez a rész már elég király.
Arra készülj fel, hogy első szakaszon nem nagyon van segédeszköz (max. néhány nagyobb kő), és az út jópárszor keresztezi a medret. Ha az első gázló a felduzzasztott tavak után könnyen járható, akkor valszeg később sem lesz gond. Ha ott már komolyabb vizen kell átkelni, akkor beljebb zűrössé válhat a terep. Idén nyáron alig volt benne víz, gyakorlatilag száraz lábbal leküzdhető volt szurdok, de tavaly térden felül érő vízben kellett néhol gázolni.
Ha Pila-tól indulsz, akkor viszonylag jól ki kell lépni, hogy 4-5 óra alatt visszaérj.
Előzmény: IMi (359)
IMi Creative Commons License 2003.10.08 0 0 359
Október 25.-én tervezek egy kis SP látogatást.
4-5 órás túrára mit ajánlotok (Hernád, SuchaBela megvolt) Velky Sokol érdekes?
vpalko Creative Commons License 2003.10.07 0 0 358
Üdv juti1!

Most jöttünk haza a podlesoki kempingből és ott mi is a faházakban aludtunk. Most így visszgondolva nem is volt olyan rossz, de azért túl sok jót sem írhatok róla. A melegvíz néha volt, kb fele-fele arányban, főzni nem tudsz, nincsen rá lehetőség, viszont van radiátor, amivel egy kicsit otthonosabbá, melegebbé teheti a helyet. Egy olyan tipikus régi "osztálykirándulásos" érzést képzelj el, de azért nem olyan rossz az.

Előzmény: juti1 (357)
juti1 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 357
Üdv mindenkinek!

Tud valaki valamit mondani a podlesoki autóskempingről?Az érdekelne, hogy a faházaik mennyire elviselhetők mondjuk két hét múlva, van-e rendesen melegvíz, lehet-e főzni, stb.

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.03 0 0 356
Üdv újra itthon!
Örülök, hogy Te is szép élményekkel tértél haza! Várjuk a részletes beszámolót, esetleg képeket!Üdv: KL
Előzmény: vpalko (355)
vpalko Creative Commons License 2003.10.03 0 0 355
Sziasztok! Megjöttünk vasárnap éjjel, csak azóta egy kis eü-i problémák adódtak és ma tudtam először írni nektek.
Hát ez valami csodás volt!Gyönyörű helyeken jártunk, emberekkel szinte alig találkoztunk, annyira kevesen voltak már (gondolom főszezonban nem ez a jellemző).
A Sucha Bela volt az első próbatétel, amit ajánlottatok is, ahol a létrák az elején egy kicsit megijesztettek, de a végére egyre jobban tetszett, a környzett csodálatos, a vízesések, minden. Utána irány Klastorisko, (amiről még elötte egy pár nappal nem is tudtam)majd onnan a másik úton vissza a podlesok kempingbe. (erről a lefelé vezető útról majd még írok)Másnap a csodás Hernád áttörés feltörött sarokkal, ott még csak kis izomlázzal, a láncokkal, kilépőkkel. Most sajna rohannom kell, de majd írok még!
A lényeg: köszi srácok, hogy ennyit segítettetek, nélkületek ez biztos nem sikerült volna ilyen jól!
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.02 0 0 354
Örülök, hogy tervezed az SP meghódítását! Ha már elhatároztad Magadat és begyűjtöttél minden infót a helyről, szinte csak az órákat számolod, hogy ott legyél! Az eső egyébként szinte állandó szereplője a parinak, a túrázást pedig feldobja! Az erdő esőben és utána csodás látványt nyújt! Nincs meleg, nincs szúnyog és kellemes a séta! A felszerelésben ne légy kicsinyes, fontos a jó cipő és a vízálló kabát, no meg a jó térkép. A hozzászólások között találsz sok infót a kellékek megvásárlásának helyéről, de ha kérdezel bárki válaszol!
További kellemes olvasást!
KL
Előzmény: Dharma (353)
Dharma Creative Commons License 2003.10.01 0 0 353
Terveztem én oda más dolgokat is, bár nem tudtam, hogy azt így hívják, de amikor ott voltunk rossz volt az idő első nap egyfolytában esett. Aztán úgy döntöttünk, hogy átmegyünk Lengyelországba. Nem túráztunk még eddig sose, most sem úgy készültünk, nem is volt igazán hozzá cuccunk. Viszont megjött a kedvünk a dologhoz, úgyhogy tervezünk jövőre egy csak túrázós nyaralást. Mert ugye nem lehet mindent egyszerre. Tavaly hoztunk haza egy szép nagy követ a M-Tátrából. Az fogott meg előlször bennünket, aztán az idén jobban körültekintettem szlovákia ügyben és valóban láttam képeken gyönyörű helyeket. A jégbarlangot mindenképpen szerettem volna megnézni. Egész más mint a magas hegyek, barátságosabb, emberközelibb, "melegebb", szóval az is nagyon tetszett. Várakat is akartunk nézni, meg a nevezetesebb városokat pl. Lőcse, minden jót bele akartam sűríteni, de belátom, apránként megy. Csak olyan soká lesz még jövő nyár.
A tavalyi nyaralás után is azt vártam, hogy mikor lesz újra nyár és mikor mehetünk újra. Azt hittem, akkor majd oké lesz, de most megint ugyanúgy vagyok. Várom a következő nyarat, hogy mehessünk.
No, sok beszédnek sok az alja.

Előzmény: Törölt nick (352)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 352
Szia!
Örülök, hogy tetszik ez a topic, szerintem is sok normális ember van itt!
Ha meg akarod ismerni az SP-t, akkor látogass el a www.tatranet.hu, vagy baluzoli weblapjára, sok szép képet találsz ott!
Mindenképpen tervezd be jövőre a parit, mert ez olyan, mnit a szerelem! Meglátni és megsze.... Egyszóval mi mind, aki itt irogatunk valahol a szívünk csücskében tartjuk a paradicsomot! Persze van más szép hely is, de ez egy kis gyöngyszem!
Sok sikert!
KL
Előzmény: Dharma (351)
Dharma Creative Commons License 2003.10.01 0 0 351
Értékelem, mostanság ritka az a hely, ahol nem durváskodnak az emberrel. Ott nem szívesen tartózkodom.

De, hogy a témánál maradjak, tehát Szlovák Paradicsom. Szóval szerettük volna megnézni a Dobsinai jégbarlangot, de sajna hétfőn érkeztünk, amikoron is zárva van. Pech. De ott ebédeztünk, ami viszont fincsi volt. Igaz, hogy a töltött gomba (sajtos sonkás cucc) a vegetáriánus menüben szerepelt, de azért fincsi volt. Hát ennyit a jégbarlang élményünkrül. Sajnos később már nem volt időnk arramenni. Talán jövőre, ha érdemes. Biztos jártatok már ott. (Elolvashattam volna persze az előzményeket, de kissé lusti vagyok)

Jövőre szeretném, ha többre futná, mert képeken láttam szép helyeket ott is.

Előzmény: Törölt nick (348)
bucibá Creative Commons License 2003.09.30 0 0 350
Hello Mindenki!

Szállást keresek Poprad és Smokoves környékére.
Minden infó érdekel. Utazási irodától az itthonról foglalhatóig.

előre is köszi

by: b.

baluzoli Creative Commons License 2003.09.30 0 0 349
Pünkösdkor a Paradicsom felé autóztunk. A falu neve nem ugrik most be, de Podlesok elötti faluban ( a poprádi útról letérve )egy lejt?s falu szélén balra a temet? van jobbra a karibi telep. Es? után mentünk arra,és megdöbbenve láttuk, hogy a telep szinte teljes lakossága kihordta a sz?nyegeket az útra és a lefolyó es?vízben mosta. Megálltunk, dudáltunk, egy sávnyit felszedtek és mehettünk tovább.Gondolom a pünkösd elötti nagytakarításba csöppentünk bele.A Hernád melletti telephez szintén volt már szerencsénk.
Off
Romániában láttatok már cigánykaravánt? Az sem semmi.
On
Sziasztok
Előzmény: raDDar (347)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.30 0 0 348
Semmi gond, minden újat szívesen olvasunk itt!:))
Előzmény: Dharma (346)
raDDar Creative Commons License 2003.09.30 0 0 347
Gyakorlatilag mindenhol vannak. Legutóbb nem a Szepescsütörtökfalvai úton, hanem a Podlesokból majdnem közvetlenül Poprádra vezetô úton mentünk felfelé, amikor kb tiz-tizenkét gyerek teljes szélességében elfoglalva az országutat, meneteltek valahonnan valahová.
Sokan vannak, minden felé. Egyetlen kivétel talán a Magas-Tátra környéke, ahol egytlen roma származású emberrel sem találkoztunk.
Nem lepôdnék meg azon, hogy a hatóságok mesterséges úton tartanák távol Szlovákia legjelentôsebb idegenforgalmi helyétôl Ôket.
Előzmény: n0ri (342)
Dharma Creative Commons License 2003.09.29 0 0 346
Ó, pardon, akkor afféle szentségtörést követtem el? Nem tudtam, mi csak úgy mentünk és kész. De nyilván Te tudod miről beszélsz. Másról nem tudok, csak amiről írtam. Úgyhogy elnézést, bár már elnézted.
Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 345
Szia, látod azért mondtam én is, hogy nem jó ötlet egy túrát gyalogolással kezdeni és zárni, bár a sportembereknek nem gond!:))
Az időjárásról ebben az évben nem hiszem hogy bárki is normális előrejelzést tudna adni! Az, hogy mi volt tavaly ebben az időben, semmi jóval nem bíztat!:))
A www.met.hu oldalon lehet keresni Szlovákiát is, és egyhetes előrejelzést ad! Hogy mennyire igaz, azt nem tudom, talán .....
KL
Előzmény: Zivos (344)
Zivos Creative Commons License 2003.09.29 0 0 344
Hat azt nem mondanam, hogy olcso: 100 SK. Viszont elotte a gyalogolni meg csak-csak. De visszafele ... Nekem legalabbis enyit meger(ne). Nagyobb turazoktol egy kerdes: Jovo het vegen menjunk egy kicsit ki, vagy varjunk 23 -ig? Akkor ugye 4 nap lenne. Szoval milyen az idojaras akkor?
Előzmény: Törölt nick (341)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 343
Szia!
Érdekes amit mondasz, én nem is mertem megemlíteni, mert azt hittem rosszul látok! A hernád áttörés kék jelzésén haladtunk a Klastorisko felé, amikor egy útelágazásnál vagy 10-15 cigánygyerek rohant meg minekt és vadul nyújtogatták a kezüket felénk! Kezdetben nem értettük meg, mit is akarnak konkrétan, de aztán néhány perc múlva kiderült, hogy a gyerekeim és én is rágóztunk és ők azt kiabálták felénk:... gumi.... gumi....
Nem tudom más mit érez ilyenkor, főleg úgy, hogy a gyerekeim is ott voltak, csak egy csomag rágó volt Nálunk és azt dobtuk feléjük,amire mindannyian rávetődtek! Szinte olyan volt a látvány, mint az Egri Csillagok című filmben az Isztambul felé vándorló fiúk találkozása a cigánytáborral!:))
Örülök, hogy más is látta és nem egyedi eset volt!
Helyileg a Hernád jobb partján kb 10 percre a kék és a sárga elágazásához!
Előzmény: n0ri (342)
n0ri Creative Commons License 2003.09.29 0 0 342
kb. 10-15 évvel ezelőtt elég sokszor kirándultunk arrafelé, emlékszem egy érdekes dologra, jöttünk lefelé a hegyről azt hiszem Cingov felé és egy cigánytelepre bukkantunk. Fantasztikus látvány volt, majdnem bent az erdőben volt, fábul készült viskókkal, mindenki nyüzsgött, az apukák motorkerékpáron hordták fel-alá a csemetéket ki a főútig meg vissza, mintegy szórakozásképpem. Látta ezt a helyet más is? Esetleg megvan még?
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 341
Szia!
Az első kérdésedre csak azt tudom válaszolni, hogy a kék jelzésen a Hernád áttörés gyönyörű, látványos, és talán a kevésbé gyakorlott túrázó is könnyen teljesíti! Bármelyik irányból indulsz el, akár Cingov felől, akár Podlesokból élmény lesz!
A bakancs ügyben tudom javasolni a Mountex üzletet a Boráros téren, nem a legolcsóbb, de tuti minőség!
Az ősz biztosan szép időszak, kevesebb a látogató, s talán több a viz a patakokban!
A Hrabusice-Podlesok távolság a túrista térképen kb 45 percre van taksálva, nem tudom, hogy bemelegítésként jó-e, mert ha utána mész fel a hegyre és jössz vissz, majd még haza is kell sétálni nem lesz-e hosszú?
A parkolás a faluban biztosan ingyenes, a Podlesoki parkolóban nem emlékszem időszaki jelzésre, de nem egy nagy összeg!
Jó kirándulást!
Előzmény: yaszs (340)
yaszs Creative Commons License 2003.09.29 0 0 340
Üdv mindenkinek!
A nyáron volt szerencsém pár napot Lőcsén és környékén eltölteni :), de a Paradicsomból csak annyit láttam, ammennyi szürkületkor a 67-es útról látszik :(. Az október 23-i hosszú hétvégén szeretnénk a mulasztást bepótolni, ezúttal kifejezetten a SR-re kihegyezve az utazást. Lenne azonban egy pár kérdésem-kérésem:
Milyen útvonalat tudtok ajánlani, ami kevésbé gyakorlott túrázó számára is megfelelő (nem túl hosszú, de látványos)?

Érdemes késő ősszel menni? Gondolom, már nincs tömeg, de az sem túl kellemes, ha semmi sincs nyitva szezonon kívül.

Hrabusicéről érdemes autóval menni Podlesokig, vagy gyalog is megéri? Hrabusicén -(ben) ingyenes a parkolás? Egyébként magyar neve:Káposztafalva.

Hol lehet kényelmes női(?) túrabakancsot beszerezni, lehetőleg minél olcsóbban?

Hálából egy-két gasztronómiai jótanács (bár lehet, hogy nem sok új van bennük): ha jó borovicskát akartok inni,a Spisska Borovicskát próbáljátok ki (bár a többi sem rossz).A barna a sörök különösen jók, de szvsz a Steiger a legjobb. Étteremben-kajáldában pedig nem szabad a káposztalevest kihagyni.

Kösz,
yaszs

baluzoli Creative Commons License 2003.09.29 0 0 339
Vpalko nem érkeztél még meg?
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 338
Hát az sem rossz!:))
Nálam a varrónő végzett a múlt héten és most csak pihennem kell a "stoppolt" hasammal!:))
Pedig most szép lehet a hegy!:)
Reméljük, hogy az a néhány érdeklődő most van kint és hozza a friss híreket!
Akkor jó felújítást!
KL
Előzmény: baluzoli (337)
baluzoli Creative Commons License 2003.09.25 0 0 337
Szia! Valószín?leg csak tavasszal, bár csábít egy téli túra is. A burkolókkal végeztem, most a fest?kkel "túrázok" :))
Előzmény: Törölt nick (336)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.24 0 0 336
Helló!
Mi van itt, mi ez a méla csend? Mindenki túrázik?
Sajnos Nekem egy hónapot ki kell várnom, addig nem enged a doki, de utána irány valamerre!:))) Sajnos az SP-be csak jövőre megyek ki, remélem addig itthon edzhetek rá! Zoli, Te mikor mész legközelebb? Őszi szünet?
Előzmény: baluzoli (335)
baluzoli Creative Commons License 2003.09.21 0 0 335
Szia! :))Üdv a fedélzeten!:))
Előzmény: Törölt nick (334)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.21 0 0 334
Sziasztok!
Megjöttem a "szervízből", s néhány hét múlva már mehetek túrázni!:)) Látom nem unatkoztatok az elmúlt napokban! Újabb friss hús az SP-ben! Remélem egy "fan" tér vissza vpalko személyében!:))
Mindenkinek jó egészséget, baluzoli, azért most már gyakrabban felnézek!
Szia
Előzmény: baluzoli (330)
butus fotós lány Creative Commons License 2003.09.21 0 0 333
Nincs mit, jó utat!
a lány
Előzmény: vpalko (332)
vpalko Creative Commons License 2003.09.20 0 0 332
köszönöm szépen az útvonalat! Megnéztük a térképen az utat, amit ajánlottál és hasonlóképpen terveztük mi is, bár így már sokkal jobb, hogy meg is erősítettél a szépségéről. Holnap indulunk, köszi mindenkinek a segítséget.
Sziasztok
Előzmény: butus fotós lány (331)
butus fotós lány Creative Commons License 2003.09.19 0 0 331
Szia Palkó!
Elég sokfelé veheted az irányt ahhoz, hogy szépet láss, de ha nem akarsz sietni, és ki akarod élvezni a tájat, akkor én a következő útvonalat javaslom:
Bánrévénél lépd át a határt, ott először a 67-es (Tornal'a), majd az 50-es úton (Roznava), majd a 67-esen (Dobsiná) menj. Itt dönthetsz, hogy felmész a 67-esen egészen Poprádig és úgy közelíted meg a Szlovák Paradicsomot, vagy lefordulsz az 535-ös, majd az 533-as útra, ami fantasztikus út, végig a hegyeken, szerpentinen.
Km-ben nem több, mint az eddig javasoltak, időben egy kicsit hosszabb, de csodaszép. Ha ezen az úton akarsz menni, és nincs szlovák autós atlaszod, írj, és pontosan leírom neked sorban a városok, falvak nevét, hogy el ne tévedj. :)
jó utat
a lány
Előzmény: vpalko (329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!