Keresés

Részletes keresés

RIKA424 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18137
messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18136

Valószínűleg semmilyen felelős 21. századi politikával nem lehetett volna megakadályozni a Krím annektálását - mondta Michael Roth, a német kormány külügyi államminisztere a Népszabadság keddi számában adott interjújában.
 

Roth szerint önkritikusan el kell ismerni: az EU nem vette figyelembe, hogy a keleti partnerségben a kelet-európai országoknak tett ajánlat milyen fogadtatásra talál Oroszországnál.

messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18135

A krími hatóságok az oroszoknak akarják juttatni gáz- és olajmezőiket, ami azonban újabb nemzetközi konfliktusba viheti Moszkvát.

A krími kormány gáz- és olajvállalatát, a Csornomornyeftyegazt államosítani akarja (jelenleg az ukrán Naftogaz tulajdona), majd eladná a Gazpromnak – közölte a krími parlament elnöke, Vlagyimir Konsztantyinov.

A vállalat 2012-ben 5,5 milliárd rubel (150 millió dollár) árbevételt ért el, tavaly 40 százalékkal, 1,6 milliárd köbméterre növelte gázkitermelését, ami a félsziget fogyasztásának közel 90 százalékát fedezte. Rendelkezik egy föld alatti gáztározóval, amelynek befogadóképessége 1,6 milliárd köbméter, valamint 1300 kilométernyi gázvezetékkel és 29 hajóval, amelyek a tengeri fúrótornyokat szolgálják ki.

A Csornomornyeftyegaz aktív offshore kutató tevékenységet végez, és gáztermelését jövőre 2,4 milliárd köbméterre tervezi növelni. A probléma, hogy ennek nagy része olyan mezőkről (az Odesszkoje és a Bezimjannoje) jönne, amelyek közelebb fekszenek az ukrán, mint a krími partokhoz, így lehetséges, hogy Kijev ezeket magának fogja követelni a félsziget elszakadása miatt.

 

http://www.napigazdasag.hu/cikk/8818/

Antisystem Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18134

 

Na, ezt a cikket nem csodálom, hogy nem írta alá senki... a hadgyakorlatok alaptermészete, hogy idővel véget érnek... Oroszország meg a valóságban megvédte a saját krími támaszpontját - ez már biztos, elérte, hogy egymásnak essenek a Majdaniak - ez már biztos - mától világpiacira emelte a gázárat Ukrajnának - ez már biztos - és hát erősen valószínű, hogy hosszú távon megakadályozta, hogy a NATO Ukrajnát bekebelezze - ez majd a következő hetekben válik biztossá... a Nyugatnak meg marad megint a "Rambo filmek gyártása" :)))

Az, hogy megvalósul a neokon gennyedzés, és rátolják a NATO-t rakétapajzsostul Oroszország határaira, annak akkor lett volna sansza, ha Putyin nem csinál semmit, hanem engedelmesen nyel, ahogy azt a Nyugat téveszméiben elképzelte...

 

ÜdV

 

ps: hogy eltűnt a színről a lengyel diplomácia, hetek óta semmi hír róluk ... szerintem beigérték nekik úgy mellesleg, hogy ha tovább okoskodnak, akkor a kalinyingrádi Iskanderekre rákerülnek a 10 kT-ás fejek is...

Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18133

Ez a hir is annyira igaz - mint az Armen radio :))

 

ez az "es a kozelben levo Dnyipro szallodaba kisertek ot, majd atadtak a rendorsegnek" kifejezetten kacifantos.

Az eletben kb ugy nez ki

A szektor allig felfegyverzet tagjai bajtarsukat elmenekitettek az etterembol es a Dnyipro szallodaban elbarrikadoztak magukat. A Sokol egyseg gyurube vette a szallodat es lefegyverzesi ultimatumot adott ki a belugyminiszter posztjat betolto bohoc (meg egy radikalis) parancsara.

Reggelre a hejzet meg nem volt kioldva, a szvoboda harcosai nem adjak neg magukat.

 

Na most mindenki az izlesere valaszthat a megfelelo hirbol. Igy mukodik az euromajdanPR agency.

Előzmény: RIKA424 (18132)
RIKA424 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18132

A Jobboldali Szektor (PSZ) ukrán nacionalista szervezet egyik tagja lövöldözött hétfő este Kijev központjában, és megsebesített három embert, köztük egy fővárosi vezetőt - jelentette a helyi média.

 

 

A híradások szerint Andrij Kozjubcsik, a Jobboldali Szektor egyik tagja Kijev központi utcáján, a Hrescsatikon egy étterem előtt összeszólalkozott a Majdan Önvédelme nevű szervezet tagjaival, majd előrántotta pisztolyát, lövöldözni kezdett, és megsebesített három embert.

 

A férfi ezután az étterem vécéjében barikádozta el magát.

 

Kisvártatva, még a rendőrség megérkezése előtt a helyszínre értek a Jobboldali Szektor állig felfegyverzett tagjai, és a közelben lévő Dnyipro szállodába kísérték őt, majd átadták a rendőrségnek.

 

A sebesültek között van Bohdan Dubasz, a kijevi városi adminisztráció helyettes vezetője, akit már hazaengedtek a kórházból. A sebesültek egyike, az Önvédelem 31 éves aktivistája azonban súlyosan megsebesült: két golyó átment a tüdején, illetve egy a has tájékán. Az illető sok vért vesztett, kórházban megműtötték, állapota súlyos.

 

Arszen Avakov belügyminiszter szerint a lövöldöző ittas állapotban volt. A helyi lakosok kérésére a rendőrség és az Önvédelem aktivistái körülzárták a szállodát, és felszólították a Jobboldali Szektor bent tartózkodó tagjait, hogy adják le fegyvereiket.

 

Egy héttel ezelőtt a rendőrség kommandósai a nyugat-ukrajnai Riven közelében lelőtték, Olekszandr Muzicskót, a Jobboldali Szektor nyugat-ukrajnai "koordinátorát", aki a szervezet második számú vezetője volt.

 

A szervezet a kijevi Függetlenség tere tüntetőinek szélsőséges nacionalista önvédelmi egységeiből alakult az év elején, és meghatározó szerepet játszott Viktor Janukovics ukrán elnök rendszerének megbuktatásában.

midnight coder Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18131

Na ja. De gondolom a szomszédoknál sem mindegy hogy kit kérdezel, nálunk sem mindegy hogy a zsidók viselt dolgairól a Jobbik vagy az SZDSZ pártszékházában kérdezed meg az átlagpolgárt.

Előzmény: perkelto (18128)
perkelto Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18130

Dobkin programja

 

Кандидат в президенты от Партии регионов Михаил Добкин обещает обеспечить вступление Украины в Таможенный союз в случае избрания его Президентом.

 

Об этом говорится в его предвыборной программе.

 

"Вхождение в Таможенный союз (Беларусь, Казахстан и Россия – ред.)  позволит и в дальнейшем развивать такие стратегические отрасли промышленности, как самолетостроение, ракетостроение, машиностроение, энергетика, ИT-отрасль, ОПЕ, агропромышленный комплекс и другие", - сказано в документе.

Добкин обещает избирателям скорейшее возобновление дружеских и партнерских взаимоотношений с Россией, а также создание единого гуманитарного пространства.

 

"Я на законодательном уровне закреплю права русского языка в Украине, я буду защищать нашу совместную русско-украинскую историю, культуру и традиции", - говорится в его программе.

Также Добкин обещает украинцам федерализацию страны, внеблоковый статус и создание комиссии по изменению Конституции.

 

В программе одиозного регионала упоминаются также передача полномочий местным органам власти, налогообложение предприятий по месту ведения деятельности, введение выборности губернаторов и судей, механизма их отзыва, а также отзыва депутатов.

 

Кроме того, Добкин обещает обеспечить льготное налогообложение в аграрном секторе на протяжении следующих 15 лет, а также формирование армии исключительно на контрактной основе.

В субботу, 29 марта, съезд Партии регионов избрал Добкина кандидатом в президенты от ПР.

Как известно, СБУ возбудила уголовное дело по факту призывов к посягательству на территориальную целостность. Добкин и Кернес неоднократно делали заявления, которые можно трактовать как сепаратизм.

Добкина задержали в 10 марта возле ГПУ в рамках расследовании дела про посягательство на территориальную целостность Украины (ч. 2 ст. 110 УК). Шевченковский райсуд Киева избрал ему меру пресечения в виде содержания под стражей.

  

Ранее Добкин отличался своими антимайдановскими настроениями. В частности, они заявил, что договариваться с протестующими на Майдане в Киеве бесполезно. "Их нужно разоружить, а тех, кто будет оказывать сопротивление и убивать людей, физически уничтожить", - сказал Добкин.

Előzmény: Platon (17896)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18129

Egy dolog a vélemény, egy másik meg a gyakorlat végeredménye.

Előzmény: Biga Cubensis (18125)
perkelto Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18128

Nem az én szövegem, hanem a szomszédoké. Némileg összemosódott számukra a dicsőséges 1939-44-es Horthy-uralom.

Előzmény: El Qradi (18083)
messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18127

Elnézést, hogy becsempészek némi ON-t is, de megint egy muszkavezetővel kevesebb lett, ugyanis Olekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán államfő leváltotta posztjáról Ukrajna több külképviseletének vezetőjét, köztük Jurij Muska budapesti nagykövetet - közölték hétfőn ukrán hírügynökségek a hivatalos elnöki honlapon közzétett rendeletekre hivatkozva.

Turcsinov egyidejűleg Jurij Muskát felmentette a Duna Bizottságban betöltött nagyköveti tisztéből is.

Becses Bryganti Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18126

Nem tagadtak le semmit, fizikai lehetelenség is le4nne. Az orfoszok tagadták le Afgganisztánt, 30 000-nél jóval több volt. Csecsenföldet nem, az 5000 katonaq kb stimmel. A civil veszteséget igen, a 184fals. NBem számolták hozzá a hátországban robbantásos mmerényletekben més más akciókban megsemmissíltükeket, ami kib 1000 fő.

Előzmény: Platon (18124)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18125

Valaki bedobta ezt a megették reggelire dumát, neked meg jól jött a jól bejáratott véleményedhez.

Itt kicsit körbejárják a témát, és a dolog sokkal árnyaltabb.

Az F-22-es a Thrust Vectoring hibás használata miatt könnyen bajba kerülhet, de még az Eurofighter pilótáknak is összességében ez a véleménye:

 

commander of the RAF XI Sqn Wing Commander Rich Wells:

 

"It is a fact that after some initial encounters between the Raptor and the Typhoon, the situation appears of absolute equity. Too early to say if it is the Helmet Cueing or the Thrust Vector, or how much tactics and training are a player in all this. For sure, we are facing two impressively capable machines."

 

http://www.businessinsider.com/f-22-wont-win-a-dogfight-thrust-vectoring-raptor-typhoon-eurofighter-2013-2



Előzmény: Platon (18120)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18124

Nem tagadják le

 

Ne zavarjon hogy pont öt perce volt róla szó hogy de letagadták. :)

Előzmény: Becses Bryganti (18122)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18123

Biga a lényeg az hogy nincs igazolt BVR találatuk védekező modern célra, és még így is katasztrofális a Pérték.

 

Ez pedig nagy probléma, ha van egy olyan méregdrága repülőd ami gyakorlatilag használhatatlan BVR fegyverzet nélkül.

 

 

Előzmény: Biga Cubensis (18121)
Becses Bryganti Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18122

Nem tagadják le, az nem, Oroszország, - Afgqnisztán és
Csecsenföld. A MIG hadiipari ,hulladék. Max a Gripenekkel szemben harcképes, amit  Mo-n kívül csak Svédország, Ausztria, Dél-Afrika és vagy Brazília, vagy Argentína használ. Hadiipari hulladék szintén. Olcsóbb, mint az F.

Előzmény: Platon (18119)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18121

nos a Mig-29-es akkoriban még korszerűnek számított, az meg hogy nem védekezett, talán legyen az ő egyéni problémája...

 

*kicsit lassan és ritkán tudok hozzászólni, most is 10.-re sikerült válaszolnom, vagy a neten vagy a fórummotor szar, vagy mindkettő...

Előzmény: Platon (18117)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18120

Mi ebben a túlzás?

 

Mondanál olyan tesztet ahol gen 4+ vadászgép ellen győzni tudtak dogfight-ban?

 

Elhiszem hogy Mig-21 ellen királyok, amivel az F-35 nél már jobbak, de azért ennél több kéne.

 

Az urat meg talán felismered:

 

Előzmény: Biga Cubensis (18118)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18119

de az F-15-öst ne hidd el, mert amerikai forrás!

 

Saját veszteséget inkább letagadnak mintsem behazudnak, úgyhogy mégis elhiszem ;)

Előzmény: Biga Cubensis (18116)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18118

amúgy nincs gond a kritikákkal, csak a túlzások zavarják az embert ("egyetlen egy sem, minden teszten megbukott", stb.)

Előzmény: Platon (18115)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18117

Olvass figyelmesebben Bigám :)

 

Az USA-nak még soha egyetlen egy légi győzelmet sem sikerült BVR rakétával (pl. AIM-120) korszerű védekező célponton elérnie

 

A Black Hawk nem igazán esik bele ebbe a kategóriába igaz? ;)

Előzmény: Biga Cubensis (18116)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18116

akkor ezt cáfoltuk is, mert az egyetlen egy nem igaz... :)

én 6-ot olvastam, ami BVR. persze biztos amerikai propaganda :))))

néztem a iraki-iránit listát, hát ebből 2 C-130-as, ami persze szintén találat, de kb. ugyanolyan nehéz lehet, mint egy saját UH-60-at... 2-3 Phantom, egy drón. ebből 2 a szép, az F-18-as és az F-15-ös ellen.

de az F-15-öst ne hidd el, mert amerikai forrás! :)

Előzmény: Platon (18115)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18115

Szerintem lemaradtál a történet elejéről, hogy miről is folyik a beszélgetés :)

 

Ime:

 

Platon 2014.03.31 20:44:26     18077

Hát ez mindenhol így van.

 

Az USA-nak még soha egyetlen egy légi győzelmet sem sikerült BVR rakétával (pl. AIM-120) korszerű védekező célponton elérnie, mégis építettek köré egy repülőt (F-22) ami minden dogfight teszten megbukott, azaz BVR kéne győzni, de az arra való fegyvere csak teszteken működik.

Előzmény: Biga Cubensis (18111)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18114

de be is fejeztem, a meggyőzés úgyis lehetetlen, és mindjárt jön RIKA, hogy ez Kijevben történt-e....

Előzmény: Biga Cubensis (18111)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18113
Előzmény: Biga Cubensis (18109)
messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18112

Az nem háború, csak csetepaté, és amúgy sem kár értük.

Előzmény: Platon (18110)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18111

"kettő kikapcsolt elektronikával repülő Szerb MIG-29, a maradék kettő Iraki gép ami se kitérő manővert, se ellenintézkedést nem alkalmazott."

 

ja, az nem ér? :)

 

szegény Speicher sem alkalmazott kitérő manővert, akkor az sem ér.

Előzmény: Platon (18106)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18110

Nyoma azért akad, csak nem a Krímben lőnek, és nem az oroszok, hanem Kijevben a nácik.

 

Szerencsére egymásra.

Előzmény: messzehordó mordeháj (18107)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18109

A Speicher-eset, egy izraeli F-15-ös (de ez nem is megerősített) és egy MQ-1 drón.

 

Az iraki-iráni háborúban nem találtam ilyet, de ha van forrásod, elolvasom...

Előzmény: Platon (18105)
Platon Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18108

Na akkor egy releváns hír.

 

http://en.itar-tass.com/world/726025

http://pravyysektor.info/news/pro-strilyanynu-na-hreschatyku/

 

Ismét egymást ölik a nácik Kijevben.

Előzmény: messzehordó mordeháj (18107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!