Keresés

Részletes keresés

DIDORO Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18304
Sok problema van a cikkel. Pl mindjart a cim es a tartalom osszefuggese. A kettonek nincs koze egymashoz.
A masik problema hogy onkenyes es nem bizonyithato osszefuggeseket abrazol es ezzel akar bizonyitani valamit.
Előzmény: Antisystem (18301)
loding Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18303

Nem bírtam az ilyesmit soha sem, ezt tudni kell csinálni - ez egy képesség.

Az átlagéletkorral is operálnak, meg a végzettséggel.

Az érdekes az, hogy sok minden előjön 20-30 éves dolgokból, aminek annak idején nem tulajdomított a zember igazából nagy jelentőséget - például az osztrák iparkamara (és/vagy kereskedelmi is ?) akkori vezetője a hitelkihelyezések összefüggéseiről.

 

Előzmény: Antisystem (18301)
Kuruc71 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18302

"Ez a húzás kb. azonnali globális gazdasági összeomlást okozna, amit az USA és az EU szívna meg, de kegyetlenül - néhány hónap alatt a mi életszínvonalunkra kerülnének, ami azért egy jenkinek aki ma kb. 10x annyit keres mit te, eléggé fájna. És ez még messze nem a gödör alja lenne."

 

 

Az atlag amerikai fizetese inkabb olyan 5 szorose a magyarnak. Viszont az atlag amerikai munkamoralja is cca 5 szorose a magyarnak.

Mondok egy peldat a hozzaallasukra. A gazdasagi visszaeses es az ibgatlanlufi kipukkanasa utan tomegek nem tudtak fizetni a lakasreszletet a banknak.  Ugyan ez megtortent Magyarorszagon is. Azonban mig hazankban a bankok lettek a hibasak mert mereszeltek hitelt adni es a nep koveteli a hiteleinek az elengedeset addig az atlag amerikaianak ez eszebe sem jutni. Rentgetegen kikoltoztek a hazbol az ment vissza a banknak es lakokocsiban vagy egyszeru autoban egyteruben elnek es elkezdtek felepiteni az eletuket elolrol.

Eszmeletlenul tszteletremelto az a fajta hozzaallas amit mutatnak.

 

 

"Ma az USA kb. nyakig van a szarban. Mára odáig jutott, hogy ott is takarékoskodnia kell, ahol a legjobban fáj neki, a hadseregénél. A világ műhelye pedig Kína lett. A fejlett nyugat fogyaszt, a kicsi kínaiak, indiaiak pedig termelnek. De ez addig megy így, amíg azt a látszatot fenn lehet tartani, hogy aki az USA-ba visz egy dollárt, az kamatostól viszont látja a pénzét. Azzal persze az átlagpolgáron kívül mindenki tisztában van, hogy ez nincs így, de a kicsi kínaiaknak és indiaiaknak jelenleg még megéri a status quo fenntartása - egy ideig még. De ha most az USA elkezdené meglötybölni a bilit, akkor ennek a látszatnak azonnal vége lenne. Mindenki rohamtempóban vonná ki a tőkét az országból - a kínaiak legelőször, mert ki tudja hogy nem ők lesznek-e a következők. Szóval, csúnya vége lenne ennek az amcsik szempontjából."

 

 

A helyzet az hogy nem neked vagy nekem  jutott ez a fajta otlet eloszor az eszunkbe. Egy ilyenfajta "add vissza az osszes penzem" fele boritas csak ongol lenne. Ennek az oka az hogy  az USD mar nem arany alapu, es az igy elszabadulo szuperinflacio azonnal erteklelenne tenne a USA allampapirokat ami az orosz kinai japan stb nemzeti bankokban van. Az USa elmeletileg osszeomlana de meg sem ez valoszinu hanem mint aFranciaknal volt anno egy parhuzamos kettos valuta bevezetese tortnhet. Az elertektelenedo USD melett megjelenne egy uj valuta mondjuk az AMERO ( keress ra ) es ezt a USA kormanya barati alapon akinek o gondolja at is valtja az USD kotvenyerol. Persze a biliborogatok nem baratok nekik maradna a kotvenyuk WC papirnak.

A szitu roka fogta csuka csuka fogta roka. A helyzet senkinek nem jo de nincs belole kiut csak elore.

 

"Akik most kurvára beszopták, azok az ukránok. És nem a Krím miatt, ez a legkisebb problémájuk lesz hamarosan. Ennél egy nagyságrenddel lesz nagyobb kérdés, hogy holnap mit eszünk. Mert aki az EU-ban bízik arra nagy pofára esések várnak. Erre mi vagyunk a legjobb példa."

 

Szerintem meg a nagy vesztesek kozott van oroszorszag is mivel a mar majdnem szeteso NATO-t egyik pillanatrol a masikra eletre keltette es eljatszotta a bizalmi tokejet. A hirtelen tokekivonas nem fog bekovetkezni de a lassu tokekivonas es az uj toke elmaradasa bizony jatszik. Ezt pedgi nagyon is megfogja erezni oroszorszag ha nem is holnap de mondjuk mar jovo ilyenkor.

 

Raadasul a Krim szamara olyan lett mint a szoc rendszerben volt az NDK helyzete. Kirakatorszagot kell belole csinalni mutatva hogy milyen remekul is jarnak azok akik oroszorszagott valasztjak. Az az Krim szintiszta veszteseg lesz evekig evtizedekig ami miatt a tobbi regio viszont elegedetlenkedni fog.

 

Velemenyem szerint meg ha oroszorszag meg is tartja a Krimet akkor is sokkal de sokkal tobbet veszitett.

 

 

Előzmény: midnight coder (18292)
Antisystem Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18301

Vót tegnap kinn a Zindexen egy cikk, valami PhD-hallgató írta, aqlapvetően a magyar belpolitikán merengett, de van az alján egy grafikon, amin könnyen lelepleződik az összes gengszterváltás-demokráciaexport alaphazugsága:

http://index.hu/gazdasag/igazamiigaz/2014/04/01/a_ketharmad_mint_versenyelony/

ből ez a grafikon:

 

- mert ez eddig úgy tűnik ugye, mint ha a társadalomtól elvárt kezdeti áldozat, és a későbbi haszon kiegyenlítené egymást... sőt...

Hogy a cikkíró közelebb jusson a valósághoz - meg mi, olvasók is - pusztán annyit kellene tennie, hogy ugyanebből az adatsorból leveszi a felső decilis, a felső 10% jövedelmét - természetesen mindkét oldalon - és mellé teszi... (ugye Magyarországon, amikor publikálta az APEH a nettó 160 eFt körüli átlagos jövedelmet, igen sokan rázták a fejüket - úgyhogy gyorsan hozzá is tették, hogy a felső decilis adatai dobták meg, valójában az átlag sokkal kevesebbet visz haza...)

 

Naszóval, ezek a felső decilisbe tartozók, vagy minden erővel oda tartozni akarók a majdanok, tahrirek, thienammenek "népe"...

 

Filóztam is, hogy írok a cikkírónak, hogy ha már megvannak az adatai - gondolom számítógépen - csinálja már meg ugyanezt a grafikont jövedelmi kvadránsonkénti bontásban, meg a összesítve a felső deciolis adatainak kihagyásával - és egyből a kezemben lenne a bizonyíték, hogy mennire velejükig önzők is ezek a mozgalmak... 

Csak hát láttam, hogy a börklin tanul... ott meg gondolom, pont az az érdek, hogy a gengszterváltásokat és a demokráciaexportokat fényező grafikonok szülessenek - már amennyire ez az...

 

Mert hát ugye kultúrember ha statisztikát csinál, akkor az átlag mellé odateszi a szórást is - már ha nem hazudni akar eleve - na mert ugye ha van kétszer 10 embered, és az egyik csoportban mindenki kap 100 eFt-t a másikban meg 1 kap 1 millát 9 meg 0-t, az átlag ugyanúgy 100 eFt/fő lesz...

 

ÜdV

Előzmény: loding (18297)
loding Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18300

... hát ha jól belegondolsz... itt is negyven körül volt nem rég, meg a minimál bér is...

mielőtt fölfújták a lufit ... oszt mi lett a vége ;-)

(a sok "jogosult" beterhelte magát 35+ évre hitellel)

Előzmény: RIKA424 (18299)
RIKA424 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18299

http://hvg.hu/gazdasag/20140327_Figyelo_Magyarorszagrol_kapnak_nyugdijat

 

Ukrajnában az átlag nyugdíj, kb. 30.000 HUF-nak megfelelő hrivnya.

 

 

loding Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18298

:-DDD LOL,

megvan Bokros új munkahelye :-))),

továbbá adóemelés lesz a cégek és munkavállalók részére.

Előzmény: loding (18297)
loding Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18297

:-),

várjál mán',

45 millióan vannak - jó ebből 4 milliót átvettek az oroszok, onnan fogják kapni a bért, marad 41mill... ennek minimum a 2/3-a nem dolgozik :-), az cca. 28 millió fő.

A fennmaradó ~ 14 millióból is legalább 7 millió közalkalmazott, fegyveres testület tag, :-) tanár, bűvész művész erőművész :-DDD, tehát saccra 35 millió fő között kell osztani az 1 milliárd dolcsit :-).

Aszongya az annyimint :-) :

 

6571 .- Ft :-DDD

 

na ezen elvitatkozhatnak milyen arányban újraelosszák :-)

 

Előzmény: RIKA424 (18295)
halaloszto Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18296

ez a 10szer annyit keres lehet hogy egy-egy szemelyre megall, de altalaban nem igazan igaz.

 

az usaban az atlag jovedelem 40ezer dodo korul van, es ez nem fizu, hanem jovedelem, benne van a mellekes meg az ellatasok is. ez bo havi 700 ezer forint. mennyi is a magyar netto atlagber?

 

Vajk

Előzmény: midnight coder (18292)
RIKA424 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18295

1 milliárd dollár (230 milliárd HUF) az nagyok sok kisvárosi stadion ára............:-))

 

Megér nekünk annyit Ukrajna ?

 

 

Előzmény: El Qradi (18294)
El Qradi Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18294

"Megvan az áprilisban esedékes bérek + nyugdíjak kifizetésének fedezete.

Mi lesz a következő hónapban?

Minden hónapban kérnek/kapnak 1 milliárd dollárt egy államtól?"

 

Majd az EU meghozza a döntést, hogy szolidarításból

minden hónapban egy EU tagország ad nekik 1 milliárdot.

Az adakozást a szomszédos kelet-európai országok kezdik,

és a sor lassan megy nyugat felé....

Előzmény: RIKA424 (18291)
RIKA424 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18293

Akik most kurvára beszopták, azok az ukránok. És nem a Krím miatt, ez a legkisebb problémájuk lesz hamarosan. Ennél egy nagyságrenddel lesz nagyobb kérdés, hogy holnap mit esznek. Mert aki az EU-ban bízik arra nagy pofára esések várnak. Erre mi vagyunk a legjobb példa.

 

-----------------

 

A 22 sorból ez a 3,5 idevaló, erre a topicra.

 

Ráadásul jó is..................:-)))

 

 

midnight coder Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18292

Ez a húzás kb. azonnali globális gazdasági összeomlást okozna, amit az USA és az EU szívna meg, de kegyetlenül - néhány hónap alatt a mi életszínvonalunkra kerülnének, ami azért egy jenkinek aki ma kb. 10x annyit keres mit te, eléggé fájna. És ez még messze nem a gödör alja lenne.

 

Ma az USA kb. nyakig van a szarban. Mára odáig jutott, hogy ott is takarékoskodnia kell, ahol a legjobban fáj neki, a hadseregénél. A világ műhelye pedig Kína lett. A fejlett nyugat fogyaszt, a kicsi kínaiak, indiaiak pedig termelnek. De ez addig megy így, amíg azt a látszatot fenn lehet tartani, hogy aki az USA-ba visz egy dollárt, az kamatostól viszont látja a pénzét. Azzal persze az átlagpolgáron kívül mindenki tisztában van, hogy ez nincs így, de a kicsi kínaiaknak és indiaiaknak jelenleg még megéri a status quo fenntartása - egy ideig még. De ha most az USA elkezdené meglötybölni a bilit, akkor ennek a látszatnak azonnal vége lenne. Mindenki rohamtempóban vonná ki a tőkét az országból - a kínaiak legelőször, mert ki tudja hogy nem ők lesznek-e a következők. Szóval, csúnya vége lenne ennek az amcsik szempontjából.

 

Ugyanez fokozottan igaz az EU részéről. Az EU katonailag már a jugoszláv háború idején megmutatta hogy szart sem ér, Görögország és a többi P.I.G.S. állam helyzete pedig arra utal, hogy gazdaságilag sincs messze sem olyan helyzetben hogy még egy Ukrajnát is finanszírozni tudjon.

 

Akik most kurvára beszopták, azok az ukránok. És nem a Krím miatt, ez a legkisebb problémájuk lesz hamarosan. Ennél egy nagyságrenddel lesz nagyobb kérdés, hogy holnap mit eszünk. Mert aki az EU-ban bízik arra nagy pofára esések várnak. Erre mi vagyunk a legjobb példa.

Előzmény: Becses Bryganti (18268)
RIKA424 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18291

Az amerikai képviselőház megszavazta, hogy 1=egy milliárd dollár segélyt adjanak Ukrajnának.

 

----------------------

 

ok.

 

Megvan az áprilisban esedékes bérek + nyugdíjak kifizetésének fedezete.

 

Mi lesz a következő hónapban?

Minden hónapban kérnek/kapnak 1 milliárd dollárt egy államtól?

 

 

Platon Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18290

Az 1848 magyar forradalmárok is mint nagy elődökre tekintettek rájuk. Bolsevikok ők is? :)

Előzmény: perkelto (18287)
perkelto Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18289

Ahol lehetett, megtette. Felszabadította az orosz megszállás alatt levő Lengyelországot.

Előzmény: Becses Bryganti (18283)
perkelto Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18288

Szükséges is lesz rá, ha nem akarja, hogy a Krím gazdasága turisták hiányában összeomoljon. A turisták többségét kitevő ukránok már úgysem mennek, az oroszokat pedig ukrán vízum hiányában nem fogják átengedni Ukrajnán keresztül a Krímbe. Marad a kercsi komp és a repülő. 

Előzmény: El Qradi (18269)
perkelto Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18287

Minden későbbi forradalmár tanul a nagy francia forradalomtól. A mi Petőfinknek is egy ilyen történelemkönyv volt a bibliája. Ahogy Martinovics teológusnak tanult, Sztálin is papneveldében kezdte a pályafutását. A bolsevikok mint nagy elődökre tekintettek a jakobinusokra, bár a Párizsi Kommün közelebb állt hozzájuk.

Előzmény: Platon (18277)
perkelto Creative Commons License 2014.04.02 0 0 18286

Ezért írogatsz te itt, s nem vagy felelős politikus.

 

Nem csak orosz érdekeltségek vannak nyugaton, hanem nyugati tőke is Oroszországban. Valószínűleg jóval több. S persze egy demokratikus ország vezetőjének (pl. Merkelnek) meg kell fontolnia, ha olyan intézkedéseket mérlegel, amik a saját országának is nagy károkat fognak okozni. 

 

Egy általános oroszellenes embargó esetén Németországban is gáz- és olajhiány alakulna ki. Nem is beszélve arról a több százezer német dolgozóról, akik elvesztenék a munkájukat az orosz megrendelések hiányában.

 

Lehet, hogy ez lesz a vége, de azért meg kell próbálkozni alternatív megoldás keresésével.

 

Előzmény: Becses Bryganti (18268)
Antisystem Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18285

Khmmm... érdekes alternatív történelmet dolgozol ki:)

 

ÜdV

Előzmény: Becses Bryganti (18283)
Platon Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18284

Értem. Szóval Hitler, George W. Bush, és Obama de még Attila hun király is bolsevikok.

 

Jól haladsz. :)

 

Kifejezetten megsajnáltam szegény áldozat Napoleont, aki megtámadott mindenkit aki élt és mozgott a környéken, de gonosz orosz medve nem volt hajlandó letérdelni előtte és elkente szegény száját.

 

Micsoda galád merénylet te... :)

Előzmény: Becses Bryganti (18283)
Becses Bryganti Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18283

A tömeggyilkoissáhg mint lételem, jakobinusok, bolsevikok. Nem szóltak az oroszok, I. Sándor bkifejezetten barátikapcsolatban állt Napóleonnal. Büntető expedíció, mivel Sztpétervár gazdasági érdekei miatt megsértette az Anglia elleni tengeri blokádot. Voltb 1 jó stratéga, aq vesezteswégeket a saját népére hárító hadvezrük - Kutzov. És szövetségese, Tél tábornok. Nem tartozottf bBonaparte vhódítási elképzelései közé, de ha már ott van, megadta volna a jobbágyfelszabadítást, a parlamentarizmust, illetve a szólásszabadságot. Mint M?o-n, ottsem korziai fivérét, vagy nővérét nevezte volna ki uralkiodóvá, hanem 1 helybelo, hozááő lojális arisztokratát. Mit kaptak ehelyett? Enyhén szólva lófütyit.

Előzmény: Platon (18280)
Antisystem Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18282

Andrey Nikolayevich Illarionov (Russian: Андре́й Никола́евич Илларио́нов, born September 16, 1961) is a Russian libertarian economist and former economic policy advisor to the President of Russia,Vladimir Putin. He currently works as a senior fellow in the Center for Global Liberty and Prosperity at the Cato Institute in Washington, DC. 

 

Ez ennyi - egy sértett ember...

 

ÜdV

Előzmény: perkelto (18267)
Becses Bryganti Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18281

Off - régen érdekel, hogy vajon Joe Eszterhas onnan vette-e a jégcsákány ötletet? Basic Instict. Kérdezzük meg, az e-mailje nyilvános:I

Előzmény: Platon (18279)
Platon Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18280

Nem tanultál soha a harmadik rendről? :)

 

A jakobinusok fő bázisa a kispolgárság volt, aminél jobban kevés réteget utáltak a bolsevikok.

 

Miért mondasz ilyen butaságokat?

 

 

Ps.

 

Rosszul emlékeznék hogy Napóleon volt az aki féktelen megalomániájában megtámadta Oroszországot?

 

Pedig odafigyelhetett volna, az Oroszok szóltak előre.

 

Ha Napóleon császár elszánta magát a háborúra, és ha Fortuna nem fogadja kegyeibe igazságos ügyünket, akkor a világ végéig kell mennie, hogy békére leljen.

 

 

Előzmény: Becses Bryganti (18278)
Platon Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18279

OFF

Már régen meg akarom kérdezni.

 

Trockij?

ON

 

Előzmény: Antisystem (18260)
Becses Bryganti Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18278

Kb igen. Ott végezték, ahová 10 ezreket küldtek és amit megérdemeltek. Napóleon csinált rendet, azt is az oroszok qrták el.

Előzmény: Platon (18277)
Platon Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18277

Szóval Saint-Just és Robespierre bolsevikok voltak. Hm.

 

Mindig tanul valami újat az ember :)

 

Akkor gondolom Martinovics Ignác is, aki valószínűleg csak az imperialista reakció megtévesztésére állt teológus doktornak és papnak. :)

Előzmény: Becses Bryganti (18276)
Becses Bryganti Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18276

Elcsúsztam.

A jakobinus terroristák a bolsevikokban folytatódtak, a vérfarkasokban nem hiszek,de ki tudhassa:)

Előzmény: Becses Bryganti (18275)
Becses Bryganti Creative Commons License 2014.04.01 0 0 18275

0-án. Habár a jakobinuus terroristák utódai a bolsevikok. A vérfarkasokban nem, hiszek, dfe ki tudhassaÁÁÁÁ










A jakobinus terroristák a bolsevikokban folytatódtak. A vérfarkasokban nem hiszek, de ki tudhassa:)



















)
:









)

Előzmény: Platon (18274)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!