Ebben nem volt semmi leszólás. Ha neked egy S70 olyan mint egy Golf I., arra nem tudok mit mondani, csak annyit, hogy akkor légy boldog a Toyotáiddal, neked biztosan az jön be. Van a családban egy Corolla, meg volt még 2 másik is, sokat ültem már Yarisban meg régebbi Toyokban, meg tudom érteni: ha valakiek az tetszik amit ezekben a kocsikban talál, az nem leli örömét egy Volvoban. De ez legyen az ô baja :-)))
Érdekes, a DeLorean kapcsán milyen hirtelen átcsapott a topic Volvo-fikázásba...
Aki egy kocsi "mítoszát" élvezi, azt csak sajnálni tudom. Én a kocsimban a 280 lóerôt, 400 Nm-t, az élvezetes vezethetôséget, a bôr-fa belsô harmóniáját, a beltér eltéveszthetetlenül Volvos illatát, a teljes kényelmet, a szinte tökéletes ergonómiát, a motor gyönyörű hangját szeretem. "Mítoszt" eddig nem találtam benne...
"ami meg a Volvoról álmodott hülyeségeidet illeti, inkább nem kommentálom. légy boldog a toyotáiddal :-)"
Na ez meg mi? Ez már nem is ló, ez annál már magasabb! :)))
Boldog is vagyok, mert legalább magam építem, teljesen át az egészet, az lelkivilágomnak és a lovémnak megfelelően, és nem a mítoszát próbálom élvezni, hanem magát az autót.
Én nem adok a szádba semmit, bár gezdek gondolkodni rajta :))
Nemrég írtad a motorokról, hogy milyenek voltak, ennyi, te írtad.
Az én purdéim a Volvoban még nem készülek ki, kivéve amikor ott, azon a kis háromszögön át tűzte ôket a nap. Meg amikor nem engedtem, hogy a lüke lyányom a lökött osztálytársaival McDonald's ebédet csapjon a hátsó traktusban. A kocsiban nincs zaba -- az ölükben hűlt ki a kaja, mire odaértünk a célállomásra :-)))
most hiába kapálózol, én ilyesmit, amit megpróbálsz a számba adni, soha nem mondtam. ha csak kicsit is visszaolvasol, az utóbbi napokban többször is szót ejtettem arról, hogy a Volvo nem hibátlan.
ami meg a Volvoról álmodott hülyeségeidet illeti, inkább nem kommentálom. légy boldog a toyotáiddal :-)
valóban, én bevallom, elfogult vagyok a Volvoval kapcsolatban. de nem elvakult, ami egy teljesen más dolog :-)
én mindig elismertem a hiányosságait, csak sokan kapálózásnak veszik amikor próbálom oszlatni a fejükben a ködöt, próbálom felvilágosítani ôket a svéd márkáról kialakult téves nézeteiket, légbôlkapott információikat és rossz beidegzôdéseiket illetôen...
ami az S70 "puritán" belterét illeti, hát ha így véled, akkor nincs mirôl vitatkoznunk. vagy Golf I-ben nem ültél, vagy S70-ben :-)
az Aston mérnökei a Vanquish bemutatásakor mondták ezt, és a Top Gearben lehetett errôl olvasni. volt egy cikk a kocsi fejlesztôivel, ott kérdeztem rá, miért a Volvotól vették át pl. a szellôzôrostélyokat. azt mondták: "mert nem tudtunk volna jobbat csinálni..."
Én sem tennék a kocsimra, bár a 460 esetében gondolkodtam rajta. Ugyanis míg a hátsó ablakra és a hátsó oldalajtók ablakaira lehet kapni gyári rolót, arra a két háromszögre nem. Egy hosszabb utazás során remekül tűzi ott a kölkök fejét a nap, kínlódtak is tôle egy keveset...
Sorjás szellôzôrostély? :-)))
Az Aston Martin egy-az-egyben vette át tôlük, mondván hogy "we could not have bettered it"...
Puritán anyagok? az S70-ben?
No way, Jose :-)
Nekem volt Golf I is, nem is akármilyen, tudom hogy mihez hasonlítod. ha már minôségi belsôrôl beszélünk, akkor az a leggyengébb (a Volvok között) a 440-460-ban volt.
Az meg ilyen, szerintem kevered a kettôt:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Megjegyzem: kategóriájában és kortársai között az is a jobbak között van. 1986-os konstrukcióról beszélünk...
Ja, nem formára hasonlítottam az egyes golfhoz, sokkal inkább a kidolgozottságában, bár abban a golfot méltatlannak tartom említeni, mivel legaláb meg volt építve.
Szal: sorjás szellőzőrostély, az autóhoz nem illőformában, puritán anyagok a kategóriájának nem megfelelő minőségben, stb, stb...
Akkor meg is vagyunk.
S70 volt. Hát csalódtam. Mindegy. Úgyse az én kategóriám.
480-ast ismerem, a belseje tetszik, kivéve a műszerfalat. Ülés: hál istennek elég jó kis nyergeim vannak, meg voltak alttam egész jók, meg rosszak is. Most inkább nem sorolnám be :)
Egyébként tudsz valami rosszat is mondani a volvóról? Csak úgy kiváncsiságból?
Az S/V40-ben az 1.6-os az Renault motor -- most írom le sokaccor...
Az -- átdolgozott -- Audi öthengeresek nagyon jók, a 850-esben debütáltak 92-ben és egészen az S70/V70-ig bezárólag használták ôket, 2000-ig. A mostani öthengeresek a Volvokban már saját fejlesztésű motorok. Az S/V40 kivételével már csak saját fejlesztésű motorjuk van, ha kifut (jövôre) a 40-es sorozat, az utódjában is Volvo motor lesz...
Ami lépcsôs hátú, az S70 lehet, mert a V-betűsek mind kombik.
Az S70 kicsit sem hasonlítható az elsô Golfhoz. Szerintem régi 340-440-esben ülhettél, annak a beltere valóban nem túl szép, bár megszerethetô. Én imádtam az enyémet, bár az a ritkábbik bézs fajtából volt. Most 480-asom van, az meg ilyen:
A 850/S70/V70 VALÓBAN korának legjobb üléseivel bírt, legalábbis a legjobbak között emlegették mindig.
Régen láttam egy műsort egy -vélhetően- német bányarendszerről.
A lényeg: a G Mercik is hamar kikoptak onnan, egyedül az AROkat tudták huzamosabb ideig használni. Természetesen ott is figyelt rendszeres karbantartás/felújítás, de legalább nem mentek a szemétbe! :o))
Hiába, a precíz német fegyverek is befagytak az orosz télben...
Hát akkor kié az 1,6-os a 40-es volvókban manapság?
Audi 5 hengeres az asszem a legkisebb 1.9-es, és elég jó volt anno.
S70 vagy V70 mittom én, lépcsős hátű, de sajna télleg mint egy 1-es golf.
Korának legjobb ülései? Sok autóban ültem, aminek qrvajó ülései voltak, de az csak azért tetszett, hogy tetszen valami, meg bőr volt.
Suzuki? ez azért sokk! :) azokat a volvónál is nagyobb ívben kerülöm el, de a volvónál legalább még nyitott vagyok.
A Volvonak nem volt "saját" 1.6-osa, már leírtam.
Ami az Audiban 5 hengeres, szerintem az sem 1.6-os, hanem minimum 2 literes.
Az S70 minden de nem igénytelen, szerintem nem abban ültél. Egyébként az S70-ben korának legjobb ülései voltak.
Nem hiszem, hogy egy Suzukiból olyan elvárást tudnál támasztani egy Volvoval szemben, amit az nem teljesít -- leszámítva talán a 2.43 literes fogyasztást :-)
monnyuk az 5 hengeres a ZAUDIban egész szépen muzsikál, a volvo saját 1.6-osa meg olyan, hogy húúúú, na inkább nem fikkantom le. :)
Szerintem a volvo nem a motrjairól híres, SZERINTEM :)
A SAAB-ok viszont naon teccenek! hajjajj
Nemrég ültem egy dízel S70-ben (asszem S), hát, igénytelen belső ezerrrel, izom xar kerepelő dízelmotor, tiszta egy csalódás, böszmeigénytelen volt, egyedül az ülései tetszettek, de azok se nagyon. Lehet nagyok az elvárásaim? :)
Ma láttam egy 99-es saabot, lépcsőshátú volt , na az inkább, vagy egy akármilyen, de én sajan a volveszekben eddig csak csalódtam, örömmel állok minden autó elé, amely változtatná a véleményem.