Keresés

Részletes keresés

almirena Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2117
Az egyik leszármazottamnak a PCOS aknés bőrre azt mondta a háziorvos, hogy "a feleségem is pattanásos", nem kell semmit csinálni. A másikamnak meg azt, hogy csak képzeli a tüneteket. Már előre félek Meforalt iratni, mit fog nekem mondani vajon? Ha poénos lesz, majd beszámolok. Legrosszabb esetben a MensMentisben kell iratnom.
Előzmény: yaldi (2116)
yaldi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2116
Köszi lányok a gyors választ! Tudjátok, nem vagyok egy bőgőmasina, de eltört a mécses (egyrészt mérgemben, másrészt elkeseredésemben), mikor hazaértem, hogy ilyenekt vágnak a képembe...valahogy úgy kezelik az embert, mintha hipochonder lenne, hiába mondom, hogy babát szeretnék, egészséges akarok lenni, de érzem, hogy valami nincs rendben...erre elhajtanak a fenébe, és még hülyének is néznek. azt mondja a diabetológus, hogy ha még magasak is lennének az eredmények (de nem azok szerinte, megnézte egy özönvíz előtti szakadt könyvben, ott előttem) ezzel akkor sem lehet semmit csinálni. ha magas az inzulin, akkor nincs mit tenni (jó, hogy azt nem mondta, hogy ne izguljak, most még magas, de majd pár év múlva kimerül a hasnyálmirigy és akkor már nem lesz magas...sőt, nem lesz egy deka inzulinom sem)...
yaldi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2115

Köszi, lányok! Látom, hogy van az enyémnél magasabb inzulin is, csak attól félek, hog még egy vetélés lesz a vége, ha  összejön egyáltalán...a terhesség alatt majd meghaltam...az éhségtől, már bőgtem is...a másik dolog, amitől félek, hogy az öcsém 1-es típusú cukorbeteg (neki nincs inzulinja), és lassan az én hasnyálmirigyem is kimerül, ha sokáig pumpálja hiába az inzulint....

És mindamellett olyan rossz, hogy hülyének nézik az embert, pedig mondom, hogy valami nincs rendben...és olyan doki áll velem szemben, aki valami özönvíz előtti könyvben néz utána mindennek...és aztán azt mondja, várjuk meg a következő vetélést...

almirena Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2114

Öreglányok is írhatnak? Én is Breyer drnőnél jártam.

0 perces inzulin 3,16 iu/L, VÉRCUKOR 4,22 mmol/L.

120 perces: 24,46 inzulin, 2,3 vércukor.

3*500 mg Meforalt kaptam, pedig ugye már ötvenix vagyok, (ebből kifolyólag szülni már nem fogok.) Azt mondta, hogy nem is a magas inzulin, hanem az alacsony terheléses cukor miatt.

Plusz egy 200 gr szénhidrátos diéta. Brühühü.

Előzmény: yaldi (2110)
Éloin Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2113

Szia Yaldi!

Az éhgyomrira már nem emlékszem, de a terheléses 53 volt. Ez állítólag kb: a duplája a megengedettnek és erre kapok majd szülés után metformint.

kinga71 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2112
Még azt akartam írni, hogy nekem leletileg rendben van az inzulinom (mondjuk erős diéta mellett), mégis kaptam meforalt, mert az lh/fsh arányértékem lett 3 fölötti, és anno volt egy jófajta terhességi diabéteszem.
kinga71 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2111
yaldi, szerintem jó lesz a doktornőnek az egy hónapon belüli eredmény. Ha van estleg a hormonjaidról, vidd azt is magaddal. (Eszem megáll azon, amit írtál, ehh...)
yaldi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2110

Sziasztok lányok!

Megtennétek, hogy megírnátok, milyen inzulin eredményre kaptatok metet? nekem 11,6 volt az éhgyomri, 38,5 a 120 perces...Én azt hittem, hogy ez magas, de a veszprémi endokrinológus is meg a diabetológus is pingvinezett, hogy mit akarok erre...Majd ha megint elvetélek, akkor el lehet gondolkozni rajta, hogy az inzulin okozza (a DHEAS-om is picit magasabb 9,20-ig jó, nekem 10,40, mensi műtét után 67 nap, aztán 30 nap)...Komolyan ezt mondták!!!!!

Kezdem magam nagyon hülyén érezni, Breyer doktornőhöz aug 7-re kaptam időpontot, nem tudom, mit szól majd hozzá, hogy viszem a laborpapírokat. Szerintetek azt elfogadják (egy hónpon belül készültek), vagy újra megcsinálják mindet?

Köszi

Yaldi

Éloin Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2109

Ó, nem csak ő kontárkodik a szakmában !!!

Én egy jónevű nőgyógyászhoz mentem tavaly novemberben, hogy nincs mensim 2 hónapja.

Válasz várjak még 1 hónapot, majd jöjjek vissza. Én vártam, mensi sehol. Visszamentem hozzá, hogy már 3 hónapja sehol-semmi. Egyből kiírt Duphastont, és közölte velem, hogy barátkozzak meg a lombikbébi gondolatával.

Mindezt mindenféle vizsgálat nélkül (csak a méhszájamat vizsgálta+ rákszűrés), csak úgy ránézésre mondta. Én meg szétbőgtem magam a lombik hallatára.

Januárban kénytelen voltam megcsinálni az 1 hetes Duphaston kúrát, ami meghozta  a várva várt mensimet, de ezzel egyidőnem elmentem endokrinológushoz is ("véletlenül" keveredtem akkor az NLC PCOS fórumára és felmerült bennem, hogy esetleg nekem is ez van).

Gyakorlatilag októbertől január végéig nem volt mensim, és ez a tény nem nagyon zavarta az orvosomat.

Endokrinológus diagnosztizálta a PCO-t nálam, és a Duphastonnak köszönhetően peteérésem is volt, ezért most kicsi babám itt rugdossa a hasamat  éppen.

Előzmény: Rambóka (2108)
Rambóka Creative Commons License 2007.07.29 0 0 2108

Szi Rebarbara!

Csak nem Elek doktor volt? Mármint, aki mindenféle hormonális kivizsgálás nélkül felírta ezeket?

Előzmény: Rebarbara10 (2105)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2107
elkeltek, már nem aktuális!!!
Előzmény: Rebarbara10 (2106)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2106
Ja, 2008-2010 között van a lejárati idő
Előzmény: Rebarbara10 (2105)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2105

Viszont, mikor elmentem még az első baba előtt egy dokihoz, mindenféle vizsgálat nélkül felírt négyféle gyógyszert, amit kiváltottam, de nem mertem beszedni (mivel csak rám pillantott, és már írta is...)

Ezeket eladnám, ha érdekel valakit, olcsóbban, mint a gyógyszertári ára, még megvan a blokkja is:

- bromocriptin

- utrogestan

- clostylbegit

-norcolut már kell egyik ismerősnek, ők épp lombikoznak, szóval az már nincs.

Ha érdekel valakit írjon: klaudiakis@gmail.com

Rebarbara10 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2104
lányok! Én meg azon gondolkodom, hogy második baba hogy legyen. PCOS vagyok, de nem akarok semmit szedni, semmi stimuláló izét, fogamzásgátlót sem. Max, ha tűű doki felírja, akkor metformint, bár szívem szerint semmit nem szednék, csak diétáznék-tornáznék és kész. nem akarok gyógyszereken élni, és eddig sem volt semmi bajom. Úgy értem nem vettem észre semmit magamon, tök energikus vagyok, élem vígan az életem...
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2103
azt a....... gratulálok! Closty mellett simán egészségesek lesznek a babáitok, nem véletlenül adják, és én is ismerek closty-s babát :) Vigyázzatok magatokra!
Előzmény: inotech (2100)
inotech Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2102

Hát Én szorítok! :)  Ezen ne múljon:)))

Jó utat!

Üdv I

Előzmény: zilli (2101)
zilli Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2101

Szia!

Nagyon gratulálok Nektek. Closti mellet megnő a valószínűsége az ikerterhességnek, főleg ha előtte sokáig nem volt rendes peteérés. Olyan , mintha fellélegezne a petefészek és be akarná "pótolni" amit elmulasztott. Ez van akkor is, ha a foggamzásgátló tbl-t abbahatja az ember lánya, az utána lévő első ciklusban.

A clostit direkt azért adják, hogy legyen peteérés és baba, ez a gyszbe bele van kalkulálva, ez a célja. Kisérletekkel kellett igazolni, hogy nincs magzatkárosító hatása, mielőtt forgalmazták. Amúgy nekem 4 ismerősöm szült így egészséges babát.

Szia

Elutazunk, de szeretnék visszakapcsolódni a társalgásba 10 nap múlva. Addigra kiderül, mi a helyzet. Kérlek szorítsatok Nekünk.

Sziasztok

inotech Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2100
Sziasztok!

A jó múltkorában írtam, hogy babásodik a párom.

Na tegnap kiderült, két babócánk is lesz. (illetve lehet) mert hát ugye még naon korán vagyunk.

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire gyakori closti mellett az ikermagzat?

Legalábbis én azt tippelem, hogy a closti a "ludas" ebben.

Ja és még egy kérdés:
Az ilyen closti féle hormonkezelésnek mennyire van kockázata a magzat feljődésében? (elsősorban fejlődési rendellenességekre gondoltam)

Köszi

Üdv I

Gyógyulást Nektek!
almirena Creative Commons License 2007.07.25 0 0 2099
Köszönöm szépen.
Előzmény: kollina (2098)
kollina Creative Commons License 2007.07.24 0 0 2098
Engem 3 havonta rendel vissza a doki. 3*500 mg-t szedek.
Előzmény: almirena (2089)
zilli Creative Commons License 2007.07.24 0 0 2097
Bocs, félreírtam 6,23. A munka biztos elvette az eszem. Jóéjt csajok 
almirena Creative Commons License 2007.07.24 0 0 2096
de az éhgyomri is kicsit magas (13 alatt kéne legyen)....
Előzmény: zilli (2095)
zilli Creative Commons License 2007.07.24 0 0 2095
köszi. Az éhgyomri akkor nem magas (23 volt), de a 120 perces 220, az aztán már... Nem baj vagy csinálok valamit rendesen, vagy nem csinálom (avagy, ha lúd legyen kövér, csak én ne.). A cukrom nekem is alacsony, mindkét érték 5 alatt volt.Remélem a gyogyó segít.
Előzmény: almirena (2094)
almirena Creative Commons License 2007.07.24 0 0 2094
Éhgyomri inzulin 8-16 órás éhezés után, éhgyomorra < 30
mIU/ml

A normális szint önmagában nem informatív. A 10-13 közötti érték enyhe inzulin-rezisztencia jele, 13 fölött súlyosabb inzulin rezisztenciára utal.

Ezt a PCOS.hu/gyakori kérdések/mik a normál laborértékek helyről vettem.

nekem kb 25 volt a 120 perces érték, de mivel a 120 perces cukor határ alatti volt, megkaptam a Meforalt.

Előzmény: zilli (2092)
Rambóka Creative Commons License 2007.07.24 0 0 2093

Szia Zilli!

Jól csináltad! De jó, h. nektek már nem kell azokat a felesleges plusz köröket lefutni, mint a régi motorosoknak!!!! :)

Jó kezekben vagy! Ne Clostyzz! Adj időt a metnek!!!!!

Csodák egyébként vannak! Én 2-3 hete szedtem a metet, amikor megfogantam! (de nekem korábban is volt rendszeres ciklusom, csak nem estem teherbe!)

Kis bíztatást?:)  HAJRÁ!!!!! ;)

Mi volt az az "immunerősítő bogyó"?

Előzmény: zilli (2086)
zilli Creative Commons License 2007.07.24 0 0 2092
Sziasztok!

Köszi a biztató szavakat.
Nem tudjátok véletlenül a normál inzulin értékeket? Mindenhol csak a vércukrot találom.
Meforal 1000-et szedek, fél-fél-egész adagban. Most már jól bírom, eleinte rohantam a WC-re sokszor. A diétát szigorúan betartom, de így is többet kell ennem mint régen, mégis fogyok. Jó dolog ez diéta, tetszik, csak komolyan kell venni. Én is voltam a Zentai Andinál, nagyon jó az a program, amit adott.
A clostyt meg én sem értem, az ovuláció idején 5,2, menszi előtt 7 nappal pedig 13,5 volt a progeszteronom, szerintem ez nem olyan rossz. (az endokrinológus szerint sem) Véleményetek szerint? A nődokim meg azzal ilyesztgetett, hogy elvetélek, ha így foganok meg. Ez az egy, amit nem értek.
almirena Creative Commons License 2007.07.24 0 0 2091
Köszönöm szépen. A helyzet nálunk is hasonló.
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2090)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.23 0 0 2090

Szia kedves almirena!

A lányom 23.éves, és őt 3.havonta küldik vérvételre! 500-as MEFORAL-t kap, 3x1-es dózisban!  PCOS-a van.

üdvözlettel:Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: almirena (2089)
almirena Creative Commons License 2007.07.23 0 0 2089
Szerintetek meforal szedés mellett mennyi időnként kell kontrollra menni?
Előzmény: torkrisz (2088)
torkrisz Creative Commons License 2007.07.23 0 0 2088

Szia! Ha ez erőt ad, én egy jó havi metfogamma szedése után teherbe estem:)

Még nem is szedtem teljes adagot, és előttem voltak mindenféle vérvételek. 20 hónapnyi próbálkozás után jó évnyi dokis közreműködéssel, mire kiderült. Viszont a dokim mikor kimondta, rögtön fel is írta a metformint.

Előzmény: zilli (2086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!