orsi, nézz körül ezen az oldalon: www.pcos.hu Ott találsz egy kérdőívet is, töltsd ki, ott találhatsz választ ezekre a kérdésekre. Mindenesetre, amit leírtál, az nem frankó:(
Szeretnék én is bekapcsolódni, és tanácsot kérni Tőletek. Elképzelhető hogy nekem is PCO szindrómám van az alábbi tünetek alapján ?
34 éves vagyok, az utóbbi 3-4 évben eléggé rendezetlen volt a menstruációm, volt hogy több mint félévig nem jött meg. Kaptam Norcolutot, Clostilbegytet, és Duphastont. Ezek közül csak a Duphastont szedtem be, akkor meg is jött és rendeződött. Tavaly azonban megint elmaradt, nőgyógyász megultrahangozott és " jobb ováriumban számos tüsző található" volt a lelet. De kezelés semmi, csak hogy szedjek fogamzásgátlót amit sosem szedtem. Az idén márciustól ismét elkezdtem menstruálni már 4. hónapja időre megjön de most olyan iszonyú görcsökkel járt hogy visszamentem az orvoshoz. Aki most azt mondta, várjam meg míg elmúlik és utána ismét ultrahang hogy megnézze mi történt azóta. (pont egy éve voltam nála, csak azzal, hogy nem jött meg, most meg hogy iszonyú erősen és csak cataflammal tudtam csillapítani a görcseimet 3 napon keresztül) Ezen kívül kb. azzal egyidőben, hogy elkezdtem az idén menstruálni (február óta) 12 kg-ot híztam minden további nélkül, nem eszem többet, rendszeresen sportolok, és csak jönnek-jönnek a kg-ok. Én az elmúlt napokig megvoltam győződve arról, hogy a súlygyarapodásomnak köze lehet a mensihez, hiszen amíg nem volt, akkor nem híztam.... szerintetek lehet PCO szindróma a háttérben ? és ha igen, akkor hogyan lehet ebből kigyógyulni ? még fogok tovább hízni vagy ezt vissza lehet fordítani ? Iszonyúan félek ettől, örök életemben tornáztam és diétáztam, hogy megtartsam a súlyom, most meg teljesen tehetetlen vagyok, talán az inzulinszint is befolyásolhatja, szerintetek azt is nézessem meg ? Előre is köszönöm ha van jó tanácsotok ! Üdv.
Nekem is a nőgyógyászom megvizsgált talált tüszőt a petefészkembe, de azt mondta rá hogy ez nem pcos jellegű, az emberek hajlamosak ráfogni. Igenám de arra nem tudott válaszolni, hogy miért csak hormonnal lehet meghozatni a menszit, miért hízok amikor életmódot nem változtattam, miért hullik a hajam kupacokba és miért szőrösödök mint egy ürge....
Rebarbara a menszit meghozó gyógyszerekkel meg különösen vigyázzál, nekem Proverával hozatták meg egy párszor tiszta zsír lett a bőröm, meg tiszta szőr lettem ráadásul tetemes súlyfelesleggel bírok mostanra. (15 kilo). Az endokrines mondta hogy jobb ha ezt a provera szót törlöm a szótáramból mert még egy év után is látszódnak a nyomai.
Rambóka még a nődokihoz nem jutottam el akit ajánlottál, mert már annyira nincs pénzem, hogy hihetetlen. Lehet hogy csak szeptemberbe t udok elmenni maszek orvoshoz.
Én részben neki köszönhetem, h. visszapattantam a helyi endokrinológus-nőgyógyász főorvosról (aki nem mellesleg PCOS szaktekintély, tud a metforminról, de mégsem írja fel!), ugyanis a fődoki az Elek név hallatán totál kiakadt és vérig volt sértődve, h. én akarom megmondani NEKI, h. hogyan is kéne a PCOS-mat kezelni!!!!!!
Én ugyanis nem akartam az Elek által telefonon lediktált gyógyszereket felírni magamnak anélkül, h. másik szakemberrel konzultáltam volna!
Pláne azután, h. elmentem ismerős bőrgyógyászhoz feliratni az Elek által javasolt acne elleni keveréket, a bőrdokim meg nézett, h. ők ezt már évtizedek óta nem használják, meg szteroid van benne, meg... de felírja, ha gondolom... Ki sem váltottam!!!!!!
Sajnos a túlélő tüszős cikke a Házipazikán több kárt okoz a PCOS-s csajoknak, mint bármi, ugyanis az illető nő a cikk elolvasását követően megnyugszik, h. ő nem is PCOS-s CSAK túlélő tüszője van! És vár....méregtelenít... a ciszták meg csak durvulnak!!!!Vagy esetleg beszedi a csodakeveréket (closty-bromo-utrogestan). Mindezt mindenféle kivizsgálás és UH-os kontroll nélkül!!!!!
Egy sorstárs a következőképpen fakadt ki Elekre annakidején:
"Lányok! Tudjátok mit tapasztalok mostanában? 1. Elek Csaba cisztás cikke a Házipatikán (PCO vs. túlélő tüsző szindróma) károsabb, mint hittem. Nagyon sok lányt megtévesztett már ezzel. Aki nem emlékszik rá, most olvassa el újból... hogyan definiálja a PCOSt. Egyszerűen hátborzongató. Na már most, a lányok, akik ezt elolvassák, azt mondják maguknak, neeee már, én nem vagyok se tehén, nincs az LH szintem 30, évente nem 1-szer mensizek hanem 5-ször, akkor én nem is vagyok PCO-s, meg pfuj, az milyen ocsmány dolog... de túlélő tüszőm, az van nekem!! Mert az olyan light dolog! És mennek is Mek Elekhez, akinek a kezelési sémája: Closty, esetleg még egyéb hormon, progi dögivel, Bromo!! Mindezt úgy, hogy nem kér laboreredményt és UH-ja sincs!! Hanem mit kér: HŐMÉRŐS GÖRBÉT!!!!! Na ehhez mit szóltok. Hát komolyan mondom, ilyen nincs. Egyszerűen a fejemet verem a falba!"
És sajnos ez azóta is így megy! Norkáék hiába próbálták levetetni a cikket a netről!
de Elek doki volt, csak nem másokkal is megcsinálta? Nem értem egyébként, hogy miért nem jelenti fel valaki (persze, én sem tettem meg :((() De tényleg, miért praktizál egy ilyen???
Ha nem jön meg több hónapig a mensi, akkor muszáj meghozatni, nem elég rábízni a természetre, hogy majd megjön később....
Pcos, 3 hónapja szült anyuci vagyok :) és azóta semmi... Tejet is eszik baba, így lehet hogy a szoptatástól nem jön meg, bár én gyanítom, hogy a pcos áll a háttérben.
Viszont nem akarok semmi gyógyszert szedni (max. hormonviszgálatok után, ha tűű doki felírja ami kell, de hormongyogyikat nem igazán...)
Épp néztem a térképen, ez az orvos ugyanott rendel mint az én endokrinesem. Most én a saját endokrines orvosomhoz folyamatos kontroll időpontokkal vagyok visszarendelve, nem biztos hogy a körzetitől kapok másik beutalót. A másik gond, hogy egy épületben van a két orvos, és ha váltani akarok akkor megkérdezik hogy miért:S Egyik kutya nem harapja meg a másikat.
Max felhívom telefonon, és megkérdezem hogy mit tudna tenni az ügy érdekében. Ha ő sem ír fel metformint akkor sokkal előrébb nem vagyok, hiszen a másik orvos is folyamtosan szurkál, meg vérképet néz:S
Próba cseresznye, több szem többet lát, hátha sikerülne:)
Köszönöma nevet és telefonszámot felhívom és megkérdezem mennyiért tudna elvállalni:) Én még mindig annak a híve vagyok, és az endokrines is a metformint ajánlaná. Na ezt megpróbálom a föld alól is bekeríteni aztán megnézem hogy mit tesz
MÉgegyszer köszönöm, ha előrébb jutottam mindenféleképpen megírom:)
Hát én Pesten lakom...Viszont a www.pcos.hu-n vannak szakorvosok, ott van egy szegedi is. Bemásolom ide Neked: Dr. VAjda György 30/963-7379. Szerintem érdemes Vele próbálkozni. Ha már fel van tüntetve ezen az oldalon mint szakorvos, akkor biztos érti a dolgát.
Nem tudom igazából, hogy hova valósi vagy a leírásból nem derült ki. Nekem szegedi nőgyógyászra lenne szükségem, mert másik városba nem akarok elutazni. Úgy gondolom hogy bármikor munka után vagy a későbbiekben ha vizsgálatra van szükségem ne kelljen elutaznom több száz kilométert. Ha esetleg szegedi vagy, akkor szívesen venném a nőgyógyász telefonszámát, sokkal egyszerűbb lenne nekem is egy komolyabb nőgyógyásszal megivzsgáltatnom magam. Engem sem nyugtatott meg a gondolat, hogy tüszőket talált a petefészkemben, rendszertelen a menszi, és még születési rendellenségem is van
Az minden féleképpen jó, hogy rendesen menstruálsz, így nagyobb az esélye hogy teherbe tudjál esni. A PCOS-t normális orvosok rendesen szokták kezelni cukorbetegnek való gyógyszerekkel, amitől a tűnetek enyhülnek és a teherbe esés valószínűsége megnővekszik. (ilyen pl a metformin) Én is ezt a gyógyszert kergetem, mert én is szeretnék kisbabát, de míg nem tudja a szervezetem termelni rendesen a sárgatestet, ami a baba létrejöttéhez kell, amig nem menstruálok addig erről még álmodnom sem lehet.
Szóval mégegyszer köszönöm, ha szegedi a nőgyógyász akkor szívesen elmennék hozzá
Én új vagyok ezen a fórumon. Májusban döntöttük el Párommal, hogy szeretnénk Babát. Nem is volt velem soha semmi gond, minden hónapban napra pontosan megjött a mensim, egészen a múlt hónapig. Igaz akkor is csak pár napot késett, de annyira fájt a hasam, hogy elmentem egy új dokihoz. (a barátnőm ajánlotta, aki mellesleg meddőségi szakértő és nagyon érti a dolgát) Már jó pár éve jártam más dokihoz, aki még csak hüvelyi ultrahangot sem csinált...:-( Alaposan kikérdezett, megvizsgált, uh, stb., és látott a petefészkemen kicsi kis "gomböcskéket" (Ő nevezte így). Mondta, hogy egyáltalán nem biztos, de elképzelhető, hogy PCOS-vagyok, így az Ő és a saját megnyugtatásom érdekében csináljunk egy vérképet a mensi 3. napján. Ez volt most szerdán. Az eredmény fele tegnap elkészült, sajna beigazolódott a gyanú. A 4 véradatból kettő tökéletes, kettő meg PCOS-t mutat.:-( Szerdán lesz meg az eredmény másik fele, aztán elmondja mi a teendő.
Ha gondolod szívesen megadom ennek a dokinak az elérhetőségét, biztosan komolyabban kivizsgál, mint a másik...Hétfőnként van magánrendelése...
Köszönöm a részletes választ. Bizony 57 múltam, de még dolgozom.
(Én is elolvastam mindent a PCOS.hu-n, meghallgattam az előadásokat, fórumokat, angol irodalmat a netről, és el is hiszem.) Csak nehéz elfogadnom, hogy az egész család Meforalon éljen, de tudomásul vettük.
Te mennyire diétázol? Gondolom, a szoptatás miatt még nehezebb.
Azt hiszem, ahány ember elmegy jó helyre vizsgálatra, szinte mindnél meg fogják ezt találni...
Az tény, h. a nők 5-10%-ka PCOS-s, de az eltérő tünetek (van aki acnéktól szenved, van akinek a haja hullik, van aki szőrösödik stb.) miatt egy részük nem is tud róla, h. mi a baj. Van, aki belenyugszik, mondván, már anyám is így élte le az életét.
Mások keresik a tüneti kezelést.
Ha megnézed, h. a gagyi hirdetések jelentős része fogyasztó szert, házi tornagépeket, szőrtelenítőket kínál, elképzelheted, h. mekkora a kereslet rájuk!
A profi szalonok is rengeteget profitálnak a szőreiktől szabadulni akaró ill. fogyni vágyó páciensekből.
Az IR valószínűleg népbetegség.
Volt nyár elején egy PCOS tali Pesten, előadásokkal. Petrányi doktor, Tűű doktor, a dietetikus és mások is arról beszéltek, h. az IR a jéghegy víz alatti nagyobb része, amiből csak az olyan csúcsok állnak ki, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, agyvérzés, szívinfarktus, magas koleszterinszint. Maga az IR lényegében láthatatlan, csak amikor már nagy baj van, akkor derül ki, h. korábban kezelni kellett volna!
Szerintem nem kezelik túl a problémát!
Gyakorlaton láttam olyan nénit, akinek a diabétesz miatt már attól fekélyek keletkeztek a lábszárán, h. tudatlan módon kiültettük az ágy szélére a vizsgálat időtartamára és nem vettük észre, h. nyomja a vaságy széle a lábát, ő pedig nem vette észre, mert a diabétesz kinyírja a kis perifériás idegvégeket!
Láttam diabéteszes retinopátiában megvakultakat, agyvérzés miatt tolószékbe kerüt embereket és még sorolhatnám hosszan.
Nem, nincs túllihegve a probléma, sőt talán éppen az lenne a normális, ha a megelőzésre fektetnénk jóval nagyobb hangsúlyt, mint korábban!!!!
De amíg a dokik egy része nem látja meg a tünetek mögött a tényleges bajt, addig csak helybenjárás van!!!!!
Szerintem örülj neki, h. időben észrevették a bajt és kezelik, tartsd a diétát és mozogj!
Jól olvastam, h. 50 körül vagy?
Mindig irigyeltem a biciklin országot járó boldog német nyugdíjasokat! Remélem te is ilyen hosszú és elégedett életet fogsz élni! :)
Hát igen, egy időszakba rá is álltam a csokira majd megőrültem egy falatért pedig sose voltam édes szájú. aztán az a tipikus rágcsálhatnék, mindegy hogy mit csak kalória legyen, és úgy éreztem sose lakok jól:S
Hát a pcos-ről meg a candidáról csak annyit hogy képesek az orvosok röhögni ratja, meg hogy csak rá van fogva, pedig rengeteg ember szenved benne. Ezt a kapszulát ki fogom próbálni mindenféleképen, persze ha találok rá orvost aki kiírja.
A nődoki tényleg nem vette észre hogy a gyulladást de a körzeti igen most kaptam rá egy antibiotikumot Melox Ep 15 mg.
Az antibiotikum nagy ellensége a gombának:S Eddig aránylag rendben volt a hasam, most megint napi szinten hasmas van az antibigyo miatt
A góckutatásos dolgot kipróbálom, feltéve ha tud a körzeti adni rá beutalót, de lehet hogy előtte elkullogok fogorvoshoz és megnézettem a fogaimat,hátha tud rá mondani valamit.
mivel az IR örökletes, az állt elő, hogy a családban már hárman vagyunk. Tulajdonképpen az az érzésem, hogy az emberek negyedénél kimutatnák ezt, ha mérnék. Szedjük a Meforalt meg persze diéta, de egy kisördög azt mondja bennem, hogy lehet, hogy túlkezelik a problémát.
Ezek a dögök szeretik a PCO-val együtt járó cukor és csokizabálások következtében rendre megemelkedő vércukorszintet!
Évekig kezelgettek mindenféle krémmel, kúppal. Mindenféle eredmény nélkül!
Aztán egy nyugdíj előtt álló, de a tudománnyal lépéstartó dokibácsi felírta a Diflucant.
Még nézegettem is, h. mi a fenét akar ezzel az egy nyomorult kapszulával! :)
De úgy elsöpörte a candidát, mint a pinty!!!!
Persze egészen a következő antibiotikum kúráig, amit a körzetim influenzára (!!) adott!
Azóta az a stratégia, h. lehetőleg nem szedek antibiotikumot, de ha muszáj, akkor előtte egy Diflucan, a gombaállomány minimalizálására, majd az antibiotikum befejezését követően mégegy Diflucan a gombák elszaporodását meggátolandó + Protexim és élőflórás joghurt fogyasztása. (A Proteximet is célszerű az antibiotikum abbahagyását követően azonnal elkezdeni!!!)
Ha petefészek gyulladásod lenne, azt remélhetőleg azért észrevette volna a nődokid!
Fogászatra kérj kifejezetten góckutatásos beutalót, akkor csinálnak egy teljes, mindkét állcsontot leképező rtg-t, amin biztosan látszik, ha esetleg vmelyik fogad gyökerén van egy panaszokat nem okozó, de a vérképet befolyásoló gyulladás!
És a krónikus ínygyulladás is okozhat gondokat! De góckutatáson azt is meg kell, h. nézzék!!!
A Proverának tulajdonított tüneteid a PCOS-val járó magas androgén szint tünetei. Korrekt kezelésre meg fognak szűnni!!!!
Egészségügyi rendszerhez nem szólnék hozzá, mert kimoderálnának!
Én mindkét oldalt szenvedem, egyiknek sem jó, hidd el! :(
Hát ez már szívatás a köbön, de tényleg már az ember ettől kikészül. Először csak a metformint nem akarták felírni, most meg ez a tili toli oda, meg ez a félvállról vesszük a dolgokat, a másik ember meg nem tud teljes értékű életet élni mert így kezelik a betegségét.
Hát éveket semmi szín alatt nem szeretnék rápazarolni, én is nyugodtabb lennék ha rendben lennének a dolgaim.
A proteximről nem hallottam még, engem Pro-Gastro 825 mg probiotikummal valamint Normaflorral kezeltek, viszonylag hasznos darabok, de megnézem amit javasoltál.
A diflucant direkt candidára fejlesztették ki? Ebben is annyi beteg szenved nap mint nap hogy az hihetetlen.
A gyulladásra ráfogták hogy petefészekgyulladás, bár érdekes mert foggátló ideje alatt úgy néz ki hogy megjön a menszi, hát különös esemény az biztos.
A fogamat rendszeresen évente át szoktam nézetni a rossz töméseket ki szoktam cseréltetni, nem hinném hogy lenne rossz fogam de a biztonság kedvéért elmegyek egy kontrollra.
Hát tudod az ilyen menszi meghozos gyógyszerekből elegem van. Évek óta Proverával hozzatták meg a menszit, annyi lett elérve hogy zsíros lett a hajam és a bőröm és a cickom körül is fekete szőrök nőttek valamint a hasamon egy csíkba, a bikiniről ne is beszéljünk, mit szenvedek vele:S
Azért látom hogy te is átfogóan kezeled ezeket a betegségeket, gondolom ezeket az utakat már te is megjártad:(
Köszönöm szépen az infokat, ezért jó az internet mert a beteg hamarabb talál infot a neten mint az orvosnál.
Szabad orvosválasztás van. Kérd ki szépen a kártyádat a körzetinél és válassz egy másik dokit!
Nőgyógyászati szempontból viszont járj utána a dolgoknak! Van, amit tudnak műteni! Ne hagyd ennyiben, mert felesleges éveket pazarolni próbálkozásra!!!!
Antibiotikum hiba volt, de a candida nagyon valószínű, h. az inzulinrezisztencia miatt van, ugyanis kaja után átmenetileg nagyon magas a vércukrod, mivel kevés az inzulin ahhoz, h. eltakarítsa (ezt majd csak a 2. adag inzulin fogja megtenni), a candida viszont imádja a sok cukrot és jól nő tőle!
Bélflóra rendezésére vegyél patikában Protexim kapszulát, az pár nap alatt rendezi (jó bélbacikat tartalmaz prebiotikumokkal)!
De, ha legközelebb mégy nődokihoz, akkor szólj neki a candidáról és kérj Diflucan kapszulát (egyetlen kapszula kinyírja a candidát!).
Viszont vmi oka kell, h. legyen a gyulladásos vérképnek!!!!! Menj el fogászatra!!!!!! (Nem értem, h. a körzeti miért nem küldött el, hiszen általában ez a góckutatás első lépése!!!! :( )
Ha mégy az endokrinológushoz mindenképpen szólj, h. most hagytad abba a fogigátlót, nehogy most küldjön el hormonvizsgálatra, majd csak az első mensit követő 3-5. napon!!!!!!!!! Ha nem jönne meg magától, akkor Norcoluttal kell meghozatni!
Hát mit ne mondjak kicsit eltűntem a térképről, de a szó leszószorosabb értelmében leestem a lábamról:S
Kezdem az elején. Gondoltam végére járok a dolgaimnak. Elmentem nőgyógyászhoz megvizsgált, megultrahangozott rákszűrést csinált. Végeredmény: A méhem nem szabályos formájú, hanem inkább körte alakú, valamint a méhnyálkahártya ketté van nyílva, születési rendellenesség és ez erős akadálya lehet a babakihordásnak. A petefészkembe tüszőket talált, de szerinte ez nem pcos jellegű, az emberek csak ráfogják erre.
Na most jön a kabaré. Elmentem a körzetihez vittem a leleteket, elküldött vérvételre, ami ugye csapni való lett, eszméletlen magas volt a gyulladásom a fehérvérsejt, és vvt- és fvs találtak a pisiben. Megvizsgál, közli velem hogy magának petefészekgyulladása van, mondom nagyszerű tegnap voltam nőgyógyásznál ő ezt nem mondta. Elkezdett egy Rovamycine antibiotikummal kezelni, amitől megint kinyúlt a bélflórám (több mint egy éve kezelnek Candidával és folyamatos hasmenéseim vannak, így csak pár hétig volt öröm a normális székletnek) így megint hasmenéssel szenvedek. Na megyek kontrollra a körzetihez hogy nézze meg a gyulladást, erre kifizetem a vizitdíjat megvizsgálni nem vizsgált meg, amikor mondm hogy most már mégjobban fáj alul akkor arra az volt a válasza keresse fel nőgyógyászát:S Csak akkor milyen alapon írt fel antibiotikumot? milyen alapon kezdett el kezelni?
Van még ehhez még egy sztorym: Időközbe bokaszalag sérülést szenvedtem, elmentem a traumatológiára ott kaptam leletet visszavittem a körzetinek, aki azt mondta hogy menjek vissza a traura hogy javasolják a pihenést, traun azt mondták hogy nem javasolhatnak a körzetinek mert megváltozott a törvényt, de kaptam a lábamra egy sínt és egy új leletet ahol kontroll időpontot írtak és ma megyek vissza a körzetihez hát ide oda tologatnak azt mondanom sem kell hogy egy orvosnál 5 órát kell várnom, a lábamra meg 1,5 óránként 20 perces jegelés lenne szükséges.
A cukromat megmérték, arra azt mondták hogy jó, továbbra sem vagyok jogosult metforminra, a gracialból ma veszem be az utolsó tabbit és 10 én megyek endokrineshez.
Kicsit megviselt ez az egész orvoskálvária, hogy így kezelik az embert. Az egyik nem veszi észre, a másik kezel is de többet árt mint használ, össze vissza tili tolizzák az embert, rengeteget költök vizitdíjra és gyógyszerre (ebbe a hónapba elértem a 20 rugót) és igazából nem vagyok jól, ettől teljesen belefáradtam az egészbe:(
Az egyik leszármazottamnak a PCOS aknés bőrre azt mondta a háziorvos, hogy "a feleségem is pattanásos", nem kell semmit csinálni. A másikamnak meg azt, hogy csak képzeli a tüneteket. Már előre félek Meforalt iratni, mit fog nekem mondani vajon? Ha poénos lesz, majd beszámolok. Legrosszabb esetben a MensMentisben kell iratnom.
Köszi lányok a gyors választ! Tudjátok, nem vagyok egy bőgőmasina, de eltört a mécses (egyrészt mérgemben, másrészt elkeseredésemben), mikor hazaértem, hogy ilyenekt vágnak a képembe...valahogy úgy kezelik az embert, mintha hipochonder lenne, hiába mondom, hogy babát szeretnék, egészséges akarok lenni, de érzem, hogy valami nincs rendben...erre elhajtanak a fenébe, és még hülyének is néznek. azt mondja a diabetológus, hogy ha még magasak is lennének az eredmények (de nem azok szerinte, megnézte egy özönvíz előtti szakadt könyvben, ott előttem) ezzel akkor sem lehet semmit csinálni. ha magas az inzulin, akkor nincs mit tenni (jó, hogy azt nem mondta, hogy ne izguljak, most még magas, de majd pár év múlva kimerül a hasnyálmirigy és akkor már nem lesz magas...sőt, nem lesz egy deka inzulinom sem)...
Köszi, lányok! Látom, hogy van az enyémnél magasabb inzulin is, csak attól félek, hog még egy vetélés lesz a vége, ha összejön egyáltalán...a terhesség alatt majd meghaltam...az éhségtől, már bőgtem is...a másik dolog, amitől félek, hogy az öcsém 1-es típusú cukorbeteg (neki nincs inzulinja), és lassan az én hasnyálmirigyem is kimerül, ha sokáig pumpálja hiába az inzulint....
És mindamellett olyan rossz, hogy hülyének nézik az embert, pedig mondom, hogy valami nincs rendben...és olyan doki áll velem szemben, aki valami özönvíz előtti könyvben néz utána mindennek...és aztán azt mondja, várjuk meg a következő vetélést...
Öreglányok is írhatnak? Én is Breyer drnőnél jártam.
0 perces inzulin 3,16 iu/L, VÉRCUKOR 4,22 mmol/L.
120 perces: 24,46 inzulin, 2,3 vércukor.
3*500 mg Meforalt kaptam, pedig ugye már ötvenix vagyok, (ebből kifolyólag szülni már nem fogok.) Azt mondta, hogy nem is a magas inzulin, hanem az alacsony terheléses cukor miatt.
Még azt akartam írni, hogy nekem leletileg rendben van az inzulinom (mondjuk erős diéta mellett), mégis kaptam meforalt, mert az lh/fsh arányértékem lett 3 fölötti, és anno volt egy jófajta terhességi diabéteszem.
yaldi, szerintem jó lesz a doktornőnek az egy hónapon belüli eredmény. Ha van estleg a hormonjaidról, vidd azt is magaddal. (Eszem megáll azon, amit írtál, ehh...)
Megtennétek, hogy megírnátok, milyen inzulin eredményre kaptatok metet? nekem 11,6 volt az éhgyomri, 38,5 a 120 perces...Én azt hittem, hogy ez magas, de a veszprémi endokrinológus is meg a diabetológus is pingvinezett, hogy mit akarok erre...Majd ha megint elvetélek, akkor el lehet gondolkozni rajta, hogy az inzulin okozza (a DHEAS-om is picit magasabb 9,20-ig jó, nekem 10,40, mensi műtét után 67 nap, aztán 30 nap)...Komolyan ezt mondták!!!!!
Kezdem magam nagyon hülyén érezni, Breyer doktornőhöz aug 7-re kaptam időpontot, nem tudom, mit szól majd hozzá, hogy viszem a laborpapírokat. Szerintetek azt elfogadják (egy hónpon belül készültek), vagy újra megcsinálják mindet?
Én egy jónevű nőgyógyászhoz mentem tavaly novemberben, hogy nincs mensim 2 hónapja.
Válasz várjak még 1 hónapot, majd jöjjek vissza. Én vártam, mensi sehol. Visszamentem hozzá, hogy már 3 hónapja sehol-semmi. Egyből kiírt Duphastont, és közölte velem, hogy barátkozzak meg a lombikbébi gondolatával.
Mindezt mindenféle vizsgálat nélkül (csak a méhszájamat vizsgálta+ rákszűrés), csak úgy ránézésre mondta. Én meg szétbőgtem magam a lombik hallatára.
Januárban kénytelen voltam megcsinálni az 1 hetes Duphaston kúrát, ami meghozta a várva várt mensimet, de ezzel egyidőnem elmentem endokrinológushoz is ("véletlenül" keveredtem akkor az NLC PCOS fórumára és felmerült bennem, hogy esetleg nekem is ez van).
Gyakorlatilag októbertől január végéig nem volt mensim, és ez a tény nem nagyon zavarta az orvosomat.
Endokrinológus diagnosztizálta a PCO-t nálam, és a Duphastonnak köszönhetően peteérésem is volt, ezért most kicsi babám itt rugdossa a hasamat éppen.