Keresés

Részletes keresés

pert2 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8750

Ukrajnában államcsíny, fegyveres hatalomátvétel történt – erősítette meg álláspontját az orosz elnök. Vlagyimir Putyin sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy Janukovicsot tartja Ukrajna törvényes elnökének. Elmondta: nincs szükség az orosz fegyveres erők ukrajnai bevetésére, de a lehetőség megvan.

....

Az ukránok sokkal tartoznak az orosz gázért. Ha nem fizetnek a februárért, akkor már két milliárd lesz az adósság. A Gazprom azt mondta, hogy ez a helyzet nem normális: mi eladunk valamit nektek, akkor azért fizetnetek kell – mondta Putyin a gázszállítással kapcsolatban.

 

http://mno.hu/kulfold/putyin-ukrajnaban-fegyveres-hatalomatvetel-tortent-1213990

 

Tényleg, ki lophatja el Ukrajnában azt a pénzt, amit az ukrán gázfelhasználók fizetnek a gázért a gázszolgáltatónak, hogy az nem tudja fizetni az import árát?

Artemis Entreri Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8749

Miért kell hülyébbnek látszani a valóságnál? Te is tudod, hogy miért lett felemlegetve. A semmiért...

Előzmény: messzehordó mordeháj (8747)
Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.03.04 -1 0 8748

Ha nem akarnal minden aron szikrazo kommenteket hozzatenni ahhoz - amit ferden ertelmeztel (persze veletlenul) ajanlanam nezz utana ezeknek a kobaltaknak...

 

Van pl, kozottuk a vilag legnagyobb repulogepe es sok mas erdekes dolog.

Előzmény: Artemis Entreri (8737)
Artemis Entreri Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8746

Nem volt, de kurvára semmi köze ismét a topichoz. Értem, hogy óránként el kell egy ilyen zsidó Klicskó, meg ciszjordánia cuccot lőni, hogy valaki jól érezze magát, de már unalmas...

Előzmény: WasLos? (8744)
Artemis Entreri Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8745

Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy azok a hajók, amik ott megjelentek, nem ilyen árverésből visszamaradt dzsunkák voltak :)

Előzmény: Antisystem (8740)
WasLos? Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8744

Ez eddig sem  volt titok.

Előzmény: Artemis Entreri (8739)
A810 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8743

A népszabóságból szerencsére kivakaródzott Bayer Zsolt ismét a tőle megszokott találó cikkel rukkolt ki:

 

Szuverenitások

 

A legszembeötlőbb mégiscsak az, hogy az ukrán válságból is belpolitikát igyekszik csinálni a baloldali koalíció. Ennek során hétpróbás volt komcsik válnak megveszekedett oroszellenessé, és ugyanők ajnározzák Ukrajna területi egységét, szuverenitását és sérthetetlenségét. Ez utóbbival amúgy rendben is lenne minden. Ukrajnának – mint minden más nemzetnek, országnak, államnak – elidegeníthetetlen joga a szuverenitás és a területi egység sérthetetlensége. A probléma azzal van, hogy ezt az elidegeníthetetlen jogot némiképp szelektíven kezeli a fényességes Nyugat.

A Nyugat – élén az Egyesült Államokkal – éppen úgy birodalomként, nagyhatalomként viselkedik, és éppen úgy birodalmi érdekeinek rendeli alá a nemzetek szuverenitását és az emberi jogokat, mint Oroszország. Éppen ezért nem számított és számít semennyit sem Irak, Irán, Afganisztán, Szíria szuverenitása és területi sérthetetlensége, miképpen nem számít semennyit sem a palesztinok önrendelkezési joga. Irakba, Afganisztánba egyszerűen bevonult az Egyesült Államok, szövetségesei támogatásával. A bevonulásokhoz pedig casus belliket hamisítottak. Igaz? Vagy már elfelejtettük, hogyan hazudta tele a világot Amerika és Nagy-Britannia Szaddám Huszein vegyi fegyvereiről?  Amelyekről tudva tudták, hogy nem léteznek, de gátlástalanul belehazudtak a képünkbe. Persze lebuktak, de nem történt semmi. Illetve annyi történt, hogy a NATO gyártott sok tízezer hullát Irakban, és Amerika kirabolta a bagdadi múzeumokat. Nagyjából ennyi hozadéka lett a „demokrácia exportjának”, ami amúgy a pőre hatalmi érdekeken kívül semmilyen célt nem szolgált. Hacsak azt nem, hogy a egész világ láthatta, miképpen viselkednek a megszállók, a „demokrácia követei” az Abu Ghraib foglyaival, hogyan vizelik le ellenfeleik tetemeit Afganisztánban, s miképpen gyalázzák meg a legalapvetőbb emberi jogokat is Guantánamón.

Mindezeken túl Izrael úgy repked a közel-keleti térségben vadászgépeivel, mintha csak a postát hordaná széjjel, és válogatás nélkül bombázza Szíriát, Iránt, Libanont, ha neki nem tetsző célpontokat vél felfedezni ezekben az államokban. Teszi mindezt az Egyesült Államok és a Nyugat hallgatólagos támogatásával vagy jóindulatú félrenézése mellett. És állatként bánik a Gázai övezet palesztin lakosságával. (Arról már ne is beszéljünk, miképpen hallgatja le Amerika az egész világot, beleértve a szövetségeseit is!)

Hát ezért nincs joga és erkölcsi alapja a Nyugatnak és az Egyesült Államoknak, hogy megszólaljon Ukrajna ügyében. Ráadásul Putyinnak még arra sincs szüksége, hogy hazudozzon, és hamis ürügyeket gyártson a beavatkozáshoz. Neki ugyanis ott van tíz-tizenhárom millió orosz Kelet-Ukrajnában, és ott van a fekete-tengeri orosz flotta a Krímben. Ezek egyike sem hamisítvány. Oroszország pedig nagyhatalom. Egy nagyhatalom minden visszataszító erőfölényével és kíméletlen érdekérvényesítésével. Vagy tényleg azt hitte bárki, Oroszország meg fogja engedni, hogy a NATO beköltözzön Ukrajnába, a saját hátsó udvarába? Hogy Oroszország majd tétlenül nézi, ahogy a Nyugat atomfegyvereket telepít az alhasába? Vajon az Egyesült Államok megengedné ugyanezt? Mondjuk Kubában? Már láttuk, hogy nem engedi meg. És ez teljesen normális. Akkor miért hümmög most a sok farizeus az oroszok viselkedésén?

Ráadásul az ukrán helyzet önmagában elképesztő. S az a Nyugat viselkedése ebben az ügyben is. Sorra és sietve ismerik el az „új ukrán hatalmat”, és az sem érdekli őket, hogy senki sem tudja: mi is ez az új ukrán hatalom. Kik ezek az újak, és mit akarnak? Timosenkót? Amikor letartóztatták, ugyanazok a képsorok járták be a világsajtót az arany budijáról, mint most Janukovicséról. Mitől tűnik most Timosenkó arany vécékeféje marsallbotnak? És mi van azokkal a vad, szélsőséges, illetve valóságos náci ukrán politikai erőkkel, akik ebben a pillanatban élvezik a Nyugat támogatását és elismerését. Egyelőre nem számít, mit is képviselnek? Egyelőre csak tegyük be oda a lábunkat, menjen be az IMF, gyarmatosítsunk, szerezzük meg a hetven centi vastag ukrán termőföldet és a hatalmas ukrán piacot, aztán majd utána szelektálunk? Így lenne az igazi, mi, gazemberek?

Ezek az itthoni politikai mikiegerek (co. by Antall József) pedig azt követelik a kormánytól, hogy sietve ismerje el az új ukrán kormányt. De 1.: nincs is kit és mit elismerni; 2.: ezek az új politikai erők legelőször is a nyugat-ukrajnai nemzeti kisebbségeken fognak majd bosszút állni – ruszinokon, lengyeleken, románokon, magyarokon. Hová és miért is kell rohanni az elismeréssel?

Sajnálatos és rettenetes, ami Ukrajnában és Ukrajnával történik. És egyetlen logikus és érthető momentum van benne: Oroszország viselkedése. Ami legalább annyira idegesítő és félelmetes, mint az Egyesült Államok és szövetségesei, valamint Izrael viselt dolgai a Közel-Keleten.

Úgyhogy maradjon mindenki csendben. Senki nem vethet a másik szemére semmit sem. A magyar diplomácia pedig legyen fölöttébb óvatos. A kárpátaljai magyarok sorsa a tét. Akkor pedig a legkevésbé az ellenzék idiótáinak és gazembereinek óbégatása számít.

Artemis Entreri Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8742

És mindezek tetejében....csak hogy segget csináljon a szájából:

 

"Igen, a kormány legitim, el is kezdte az orosz kormány az együttműködést az új ukrán kormánnyal, mondja Putyin."

WasLos? Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8741

Anyai nagyanyja volt zsidó .

Előzmény: Peter Altenberg (8736)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8740

Sorry, ez a kő kemény valóság... simán kiguglizhatod a nyílt árverésüket:)

 

ÜdV

Előzmény: Artemis Entreri (8732)
Artemis Entreri Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8737

"Ukrajna nagyon rosszul járna a nyugati közeledéssel, hiszen az ipari termelésének 96 százaléka orosz exportra megy. Ha megváltoztatják a termelést, nyugati technológiákat vezetnek be, akkor Oroszország nem tud majd tőlük vásárolni, és a gazdaság összeomlik, mondja Putyin."

 

Így van. Gyártsunk kőbaltát, mert arra vevők a muszkák :) Micsoda brilliáns érvelés...

Antisystem Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8735

Ja:)))

Anno még behatóan meg is tanulmányoztam a foktői bázison:)))

 

ÜdV

Előzmény: El Qradi (8734)
El Qradi Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8734

"Ugyan, én is megvehettem volna a dunai flotilla gyorsnaszádjaiból egyet... ha lett volna rá 7 millám..."

 

Akkor most te lennél a legerősebb egysége a magyar honvédségnek.....

Előzmény: Antisystem (8725)
NO11FNA Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8733

Gerhard Schröder bekerül a Rosznyefty igazgatói tanácsába

Artemis Entreri Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8732

Tőled is többet vártam :)

Előzmény: Antisystem (8725)
WasLos? Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8731

Vitalijnak max a ringben terem majd babér. 

Előzmény: Artemis Entreri (8717)
El Qradi Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8730

"Nah jó...azért még Te is érzed, hogy ez nagyon gyenge Putyintól..."

 

Nem látod a lényeget.

Mint Oroszroszág akar kimaradni az ukrán eseményekből.

Mi kell ehhez: a helyi vojszka ábáronnaja csinálta a fesztivált.

 

Innentől kezdve nem tudja a nyugat felelőssé tenni semmiért Putyint. Hivatalosan.

 

Előzmény: Artemis Entreri (8724)
Platon Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8729

Erősen.

Előzmény: WasLos? (8728)
WasLos? Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8728

Vlaszovot is szeretik 

Előzmény: Platon (8726)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8725

Ugyan, én is megvehettem volna a dunai flotilla gyorsnaszádjaiból egyet... ha lett volna rá 7 millám...

 

ÜdV

Előzmény: Artemis Entreri (8708)
Artemis Entreri Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8724

Nah jó...azért még Te is érzed, hogy ez nagyon gyenge Putyintól...

Előzmény: El Qradi (8723)
El Qradi Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8723

"..és páncélozott harcjárművet meg hadihajót is árul a sarki fűszeres :D :D :D"

 

Arrafelé igen.

Előzmény: Artemis Entreri (8708)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8721

Az IMF-tárgyalások közben hivatalosan is megkezdődtek Kievben a pénzügyi mentőcsomagról. Ukrajna legalább 15 milliárd dolláros hitelkeretre számít, reményeik szerint március közepére megállapodnának. Az ukrán kormányfő jelezte, tudatában van, hogy akár a költségvetés hatodát kitevő megszorításokat is meg kell valósítaniuk.

 

Khmmm... szerintem fognak még futni a "majdaniak" a nem túl távoli jövőben akkor is, ha a Putyinnak nem sikerül kipiszkálnia őket...

 

ÜdV

finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8720

Hát igen, ez a magyarázkodás már tényleg kezd börleszkbe átmenni...

Előzmény: Artemis Entreri (8708)
yaouank Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8719

Azért az orosz katonai rendszámokat lecserélhették vóna a járműveken.

Ej, ej Putyin ennyire elfelejtetted már amit a KGB-ben tanultál :-))))

 

ya

 

Előzmény: Artemis Entreri (8708)
WasLos? Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8718
Előzmény: Artemis Entreri (8708)
Artemis Entreri Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8717

Ha ezek nem kapnak orosz útlevelet, nagyon szar életük lesz Klicskóék alatt...

Előzmény: NO11FNA (8716)
NO11FNA Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8716

A Krímben több mint háromezer katona esküdött fel

Artemis Entreri Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8715

Hát bazzeg...Obersovszky-nak qrva jó kollégái vannak odaát is :)

NO11FNA Creative Commons License 2014.03.04 0 0 8714

Törvényszerű-e a nyugat-ukrajnai és kijevi önvédelmi csoportok létrejöttére válaszként az ilyenfajta alakulatok megszervezése a Krímben?

Fel kell fegyverezni a neonácizmussal szembeszálló erőket. Ez nem a belügyekbe való beavatkozás. Minden embernek, minden államnak szembe kell szállni a nácizmussal. A barna pestis fertőz és terjed. Sikereket kívánunk Oroszországnak e rákos daganat eltávolításában Ukrajna és egész Európa testéről.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!