Keresés

Részletes keresés

ALEX6 Creative Commons License 2001.10.05 0 0 125
Hi!

Texas Terry-t nem rúgják csak úgy ki egyik napról a másikra, pl 84 után sokáig nem csinált semmit, aztán rá 12 évre újra megnyerte a bajnokságot, igaz idén még 1(!!!!!!!) kört sem vezetett, rajta kivül már szinte mindenki, mondjuk elindult egy pletyó is, hogy talán visszavonul az év végén.

De hogy Kyle-hoz is kapcsolódjak, szerintem ő fog hamarosan visszavonulni, Adam után már nem megy annyira ... meg inkább egy jó vezető kell a PE (Petty Enterprises) élére.

Kedvenc pill nagyon sok van, (emlékezetes is), legjobb az volt, mikor a Winston-on JG vezet, ucssó kör, aztán hoppá no fuel , na és ki nyert ??? - Martin, jó volt nézni ahogy a lassúló kocsi mellett Martin elhúzott :)))))))

Lowe's - Martin kedvenc pályája, remélem csurran 1 win, na jó top-5 is

#6

Előzmény: marcis (124)
marcis Creative Commons License 2001.10.03 0 0 124
Hát igen, a 97-es is Roush kocsi...

Talán azért látom olyan másnak a mai mezőnyt, mert egy generációváltás zajlik mostanság. Az újak még idegenek számomra, a nagy ászok meg már elmentek... (Darrell Waltrip, Harry Gant, Geoff(rey) Bodine, és sajnos Dale Earnhardt...) Annak idején olyan nevek miatt is néztem a winstont, mint Steve Grissom, Ernie Irvan vagy Morgan Shepherd. Persze Cale Yarborough-t nem láttam (sajnos), szerintem ő volt a legagresszívebb pilóta a Nascarban. Darrell Waltrip daytonai tánca, Derrike Cope blama győzelmei... mennyi minden kimaradt. Nincs valakinek anyaga a régi időkről (könyv, video)???

Azért felpezsdült az élet. Most olvastam, hogy a 4-es autó sorsa rendeződik: idén még ifjabbik Hamilton, jövő évtől Mike Skinner vezeti a Kodakos kocsit talán 3 évig is. Mayfield-et kirúgták, már Charlotte-ban sem indul (így jár az, aki csak 2 pályán jeleskedik a 20-ból). Szerintem Terry Labonte is hasonló sorsra fog jutni, ha nem igyekszik...

Remélem megélem még, hogy Kyle Petty győzelmet láthatok.

ALEX6: Neked milyen emlékezetes pillanatok maradtak meg a winstonról?

ALEX6 Creative Commons License 2001.10.02 0 0 123
Hi!

Off

Egy hétig távol voltam, de úgy látszik nem pezsdült meg az élet a topicban...

On

Francba mostmár Gordonnal, mármint Jeff Gordonnal, nyert volna inkább Ryan....

Ami a hátterét illeti, szinte azt kapja technikában amit Rusty és Mayfield (szerintem)
de tud is a srác, lásd a pole-ját. A Buschban meg nem nagyon vitézkedett eddig, igaz nem is volt sok versenye, asszem 1 win.

Green-t nem kell hiányolnod sokáig, 3 évre visszajön, szvsz nem fog nagyot dobni.

Matt meg ugyebár Roush-Martin, szoval ez már fél magyarázat, hogy mér ilyen gyenge idén.

Engem inkább Kurt Busch gyenge muzsikálása lepett meg, igaz rookie még ...

De talán a manufakturáknál a megoldás = Chevy jó, Ford sz.r legalábbis az idény átlagában...

Azeris Martin !!!!

Előzmény: marcis (122)
marcis Creative Commons License 2001.10.02 0 0 122
Ez a Ryan Newman tényleg ilyen jó, vagy csak szerencséje (no meg jó autója) volt Kansas Cityben?

Érdekelne még mi a véleményetek róluk: Scott Wimmer, Shawna Robinson.

/Engem anno Matt Kenseth fogott meg, mikor Bill Elliott-ot helyettesítette a 94-es Fordban 1 versenyen: élete első winston cup versenyén 6. lett. Idén valahogy elszürkült. Casey Atwood is csalódás.../

Kár, hogy Randy Lajoie nincs a winston kupában, pedig '98-ban (szintén helyettesített) néhányszor megvillant. Viszont Jeff Green már kapott lehetőséget, de rosszul teljesített. A Bush-ban meg tavaly ő lett a legsikeresebb széria bajnok. Ki érti ezt?!

marcis Creative Commons License 2001.09.23 0 0 121
Üdv.

#6 - Dover - provisional, 38. - :( (De nyertek már versenyt innen rajtolva Bill Elliott és Jeff Burton is).

Pontosítsunk! Nagy gyűjtő lennék, ha ismerőseim tudnák mi az a nascar. (Az egyikük Sonoma mellett lakik, mégse...) Mindent megpróbáltam, 1 2000-es póló jött össze a pályák logojával. Ezért gondoltam ezt a végső megoldást, bár némelyik darab tényleg drága.

Utazzunk el! :)

ALEX6 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 120
Hi!

Marcis te valami nagy gyűjtő is vagy ???

Engem is érdekelnének dolgok, de nem "hivatalos" store-ból, esetleg nincs kint vmi összeköttetésed, pl futamok helyén, meg egyéb helyeken occsóban lehet szerezni mindenfele cuccost

Délután Busch, este meg WC qual, remélem Martinnak összejön vmi :)))))))))

Előzmény: marcis (119)
marcis Creative Commons License 2001.09.21 0 0 119
Igazad van. Ez hozzájuk képest tényleg nem sok.

Ha legalább #28 feljönne, vagy Martin nyerne már egy versenyt. Ez a Viagra autó olyan szürkén teljesít, mint a színe...

Tudna valaki mondani a nascar, a yahoo, és a checkeredflagonline.com címeken kívül egyéb jó helyeket, ahol nascar cuccokat lehet rendelni?

ALEX6 Creative Commons License 2001.09.20 0 0 118
Az egy kicsit túlzás, hogy halomra nyerik a versenyeket, legutóbb is Darlingtonban nyert Jeffy, az elsot idén, a truckoknál meg Biffle Nazarethben....

Ez sajna nem valami sok(k)

Előzmény: marcis (117)
marcis Creative Commons License 2001.09.20 0 0 117
O.K. guys. Nem is azért mondtam...

Kész csoda lenne, ha nem Gordon nyerne a végén. Úgy érzem, sajnos senki nics a jelenlegi mezőnyből, aki felvenné vele a versenyt. Néha vannak fellángolások, de ő mindig ott van az elején. Az újak közül sincs igazán olyan, aki kimagaslóan jó lenne (Harvick inkább a szerencse fia).

Earnhardt nagy űrt hagyott maga után. Ez a lelátókon is meglátszik. Néha alig félházasak a versenyek.

Mostanában a Motors-on nézem a Bush-szériát. Ott legalább nyernek a Roush kocsik...

Előzmény: szaki2 (115)
ALEX6 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 116
Hi!

Remélem Gordon még nem nyerte meg, még bármi történhet (Gordonnal) Rickyvel, még pár ilyen Richmond - szerű történet, és Ricky lesz a topon.

Meg is érdemelné a 2x év után végre....

Go Ricky & #28

Előzmény: szaki2 (115)
szaki2 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 115
Nem kell foglalkozni david sanyikaval. En mindig az angol nyelvu kozvetitest hallgatom, mert tobbet ertek belole, mint a sanyi bofogesebol.

Gordon megnyerte az idei bajnoksagot. Ami az osszetett allast illeti, nekem feltuno, hogy a 2szeres bajnok terry Labonte csak 25. az osszetettben.

Előzmény: marcis (114)
marcis Creative Commons License 2001.09.19 0 0 114
Úgy látszik csak engem érdekel ez az egész. Magammal meg nem fogok levelezni.
marcis Creative Commons License 2001.08.08 0 0 113
Üdv mindekinek!

Remélem ezeket a sorokat rajtam kívül mások is olvassák...

Tényleg nem gúnyolódás, de a loudoni közvetítésnél Dávid Sándor azt mondta, hogy "...emlékezzünk: Kenny Irwin a 42. körben vesztette életét" 3 körrel később meg: "...Adam Petty a verseny 45. körében halt meg...". Az persze fel sem tűnt, hogy Kyle Petty (az édesapa) autója erre a versenyre teljes gyászba öltözött. És persze az sem derült ki, miért is viseli ő lassan egy éve a 45-ös rajtszámot és miért hagyta ott fél évre a winston-kupát. Talán az év végén - mondjuk Phoenixben - majd azt fogja mondani a 3. körben, hogy: emlékezzünk Earnhardtra, aki a verseny 3. körében szenvedett halálos balesetet? Más.

A verseny egyébként egészen látványos volt: a 44 éves újonc, Ron Hornaday még a palánkot is megmászta - sikeresen. Szegénynek semmi nem jön össze, ahogy Todd Bodine-nak sem.

Poconoban végre nyert a Pontiac, a címvédő Labonte-val. DJ viszont nagy hátrányba került.

A Brickyard 400-at ismét Gordon (ki más) nyerte. Valakinek meg kéne állítani vagy legalábbis megszorítani a fickót, mert erre a többiek nem képesek, egyedül csak Robert Yates autói. Ricky Rudd kiegyensúlyozott szereplésével (és egy kis szerencsével) akár bajnok is lehet(ne). DJ viszont: egyszer fennt és egyszer lennt. Aki tényleg bajnoki címet akar nyerni, annak futamonként most már folyamatosan az első tízben kell végeznie.

A hétvégén a mezőny Watkins Glenbe látogat. (A helyszín a '70-es években az F-1 futamainak is otthont adott.) Remélem Steve Park jól teljesít, de azért egy Mark Martin győzelem igazán járna már a népnek.

marcis Creative Commons License 2001.07.18 0 0 112
Hi!

Árulja már el nekem valaki, hogy honnan a fenéből veszi a Nemzeti Sport a Winston-kupa eredményeit??? A július 17-i lapban azt írják, hogy Jeff Gordon (a kölyök) 39.(!) lett. Nyissák már meg a (hivatalos) www.nascar.com oldalt és világosan látható, hogy 17., ahogy azt "előbb" leírtam. A 39. a címvédő Labonte lett. Ha meg nincs internet, akkor meg számoljanak már utána, ha tudnak!

És még örüljek, hogy egyáltalán hajlandóak írni valamit... Ők 1998-tól firkálnak a Winstonról (az összes cikk megvan) de többször nagyokat bakiztak. Sőt, az összes magyar nyelvű cikk (autós lapok) megvan a Nascarról de általánosságban elmondható, hogy nagyon homály amit írnak. Erről sokat mesélhetnék... Mi? Hogy Dale Jarrett Jr.(!) nyerte meg a Winston All Star gálát?!? Aki nyert akkor az Dale Earnhardt Jr., és DJ-nek nincs ilyen nevű fia, max Jason Jarrett, aki viszont még nem indult itt. Ja kérem, ez Magyarország. Nagy errefelé a ködhajlam. És még sorolhatnám a statisztikai marhaságokat. Bocs a dühöngésért.

1 cikk azért nincs meg: a '98-as Topspeed 3-as és 4-es száma tele van klassz képekkel. Ha valakinek megvan, kérem segítsen.

Szerintem biztos túlszárnyalják az 5000 pontot, mert 2-vel több futam van, mint tavaly (36). Egyébként a Pepsi 400 óta minden héten van verseny egészen november 18-ig. Ha hozzávesszük, hogy a pilóták fele a Busch szériában is nyomul, hát lehet, hogy páran kiégnek a végére. A többi autóverseny ehhez képest sétagalopp...

Ez van srácok...

ALEX6 Creative Commons License 2001.07.17 0 0 111
Hát igen, '98 golden year (lehetett) volt, 7 győzelem 1 év alatt az utóbbi pár évben lehetetlen volt, és lesz is még egy pár évig.

Azzal a 49xx ponttal bajnok kellett volna hogy legyen, idén biztosan az lenne azzal...
ha így haladnak a srácok a pontgyüjtésben, akkor szerintem 5000 alatt lesz a végén a számla.

'90-ben pont Earnhardt szólt bele vmi 20 ponttal a végén...

Pedig most elég kiegyensúlyozott évben vagyunk, lásd DJ (Gordon), egy átlagos Martin idén simán elhozta volna a címet

#6

Előzmény: marcis (110)
marcis Creative Commons License 2001.07.17 0 1 110
Sziasztok Mindenki!

Mostanában senki sem akar ebbe a topicba írkálni (mindenki F-1-et néz)? Pedig lenne miről:

1. Daytonában Dale Jr. nyert Michael Waltrip előtt, azaz a februári tragikus futamhoz képest fordított sorrendben értek célba. A sajtó egyből kikezdte őket, hogy biztos bunda volt, csakhogy Earnhardt nyerjen... Szerintem nem normálisak, hiszen 400 mérföldre nem lehet csak úgy előre tervezni.

2. Most vasárnap teljesen új helyszínre látogatott el a winston-kupa mezőnye: Chicagoland Speedway, ahol Harvick nyert az élete legjobbját nyújtó Robert Pressley előtt. Jeff Gordon gyengén teljesített, a 17. lett. Így most az a ritka helyzet állt elő, hogy holtversenyben állnak az élen DJ-vel (7 éve gyűjtöm az eredményeket de ilyen még nem volt). Gordon van előrébb több top 10-ének köszönhetően.

Hát szegény Robby Gordonnak nem megy (35. lett). A helyzet az, hogy nem igazán tud jól menni oválon... Azért idén mindenképpen esélyes Watkins Glenben és szerintem Indianapolisban is.

Mark Martin is megérdemelne már egy győzelmet. A legpechesebbek egyike idén: vagy célbaér az első 10-ben, vagy motorhiba miatt kiáll. 1998 élete legjobb éve volt. Pontjai alapján 1977-től bármikor bajnok lehetett volna. Sajnos volt előtte egy Jeff Gordon nevű fickó, aki élete legjobbját nyújtotta abban az évben...

Bocs ha hosszú volt. Eröltessétek meg magatokat!!!

Hali

ALEX6 Creative Commons License 2001.07.06 0 0 109
Hi!

Dave Marcis, az "utolsó mohikán" 2002 februárjában a Daytona 500 után vissza fog vonulni, most jelentették be a héten, egyhuzamban 34 Daytona 500-on indult 2001-ig.

Holnap meg újra Daytona....., sok-sok év után először Earnhardt nélkül, hiányozni fog.

Állítólag valami hatalmas, gigantikus tüzijáték lesz a verseny után, a "Men In Black" tiszteletére, és vmi hagyományteremtő esemény Earnhardt tiszteletére...

u.i. ne "törje" már annyira magát a kevés (sok?) rajongó!!

#6

Előzmény: marcis (108)
marcis Creative Commons License 2001.06.28 0 0 108
Hali!

1 kérdésem lenne: Szerintetek van esély arra, hogy idén nyerjen valaki Dodge-al? Mondjuk Sterling Marlin, esetleg Bill Elliott, John Andretti, uram bocsá' Kyle Petty...

Marlin jó superspeedway menő, 94-ben és 95-ben megnyerte a Daytona 500-at még a kodak-os Chevyvel, utána még 1-2 ilyen sikere volt (pepsi400, winston500...). Most Ganassiék első embere, egész tűrhetően megy az elmúlt 1-2 évéhez képest.

(Ha #24 átigazolt volna a 9-es géphez (mert így tervezték), amit most Bill vezet, lehet hogy hamarabb győzelemre vihette volna a Dodge-t. Végül mégis maradt szivárványharcos, látjuk az eredményét.)

Egyébként: Hát igen, szegény fickóról ha már nem hallunk semmit, legalább a nevét ne feledjük el. Ő az egyik utolsó mohikán, független versenyző, 5 futamgyőzelmét még 70-es évek 2. felében nyerte.
Na befejezem, mert kész regényt írok.

ALEX6 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 107
Hi!

Emberek, senki sem akar mostanában a topicba írni, kitört a nyár, vagy mivannn????

Ricky győzelméhez csak annyit, hogy már igazán megérdemelte, számmisztika - épp 49 RYR futamán nyert először a #28 teammel/és újra a Texaco-val, vmint 88 verseny óta az első, még '98 szemptemberében Martinsville-ben, emlékszem majd kidőlt, olyan qva meleg volt.

Sears Point - b....+, a jó életbe, mit csinált ez a kis zöldfülű Harvick, nem hiszem el, most inkább nem szórok több szitkot, míg nem látom, de akkoris - ez a win Robby-nak járt volna, Tony meg röhögve bezsebelte....
Egyébként Robby megbeszélte RC (richard Childress)-vel, ha esetleg caution lesz, elengedi Kevint szó nélkül ugyis körhátrányban volt....

De ezzel még nincs vége a storynak, ugyanis Glenben RC-nek fog vezetni Gordon a Busch Divisionban, szoval csapattársak lesznek egy versenyre...

Ja és még news, hogy Jim Long (#7 owner) felajánlotta az idény teljes hátralévő részén Robbynak a kocsit, Gordon ma fog választ adni,
Martin is ugylátszik kezd beállni a top-10-re, már ez is jó hír.

U.i. csak nem vmi Dave Marcis -féle vonzalom - marcis???

Hali

Előzmény: marcis (106)
marcis Creative Commons License 2001.06.26 0 0 106
Sziasztok mindenki!

Az én hibám, hogy csak most akadtam erre a szuper fórumra. Már azt hittem, hogy csak egyedül engem érdekelnek a nascar versenyek ebben az országban. Nyitottam is 1 fórumot róla kyle néven a www.terasz.hu-n, de eddig egyetlen bennfentes sem írt... Ha időtök engedi, légszi oda is firkáljatok pár sort.
Magamról csak annyit, hogy Senna halála után pártoltam át végleg a winston-kupa versenyeire (azért a másik 9 se semmi). Kedvencem Dale Earnhardt, halála óta pedig mindig az, aki épp csak 2. lett.

A legutóbbiakról:
Pocono: Régóta a levegőben lógott 1 Ricky Rudd győzelem. '98 ősze óta igazán rászolgált...
Sonoma: Harvick "kiütötte" Gordont a boxban, így Tony Stewart ölébe hullt a győzelem. Remélem az utcai menő Robby Gordon itt folytatja karrierjét, és indul Watkins Glenben is.
Mindezt láthatjuk is majd vasárnap az Eurosport "felejthetetlen" magyar kommentátorainak előadásában.

Szóval írjatok!
Üdv mindenkinek!

aex: Csak 1 Dale Earnhardt létezett. Junior más kategória...

aex Creative Commons License 2001.06.21 0 0 105
"Rudd meg már 3 éve nyeretlen"

:)))) hala Istennek (meg Robert Yates-nek) mar nem aktualis. De örülök neki!! Meg ha DJ-nek jobban is örültem volna... jol jönne egy masodik bajnoki cim! Talan vegre elismernek a klasszisat es nem csak a Ned gyereke lenne.

Disclaimer: Nagyon szemet beszolas jön!
A #3-as auto pilotajat miert hivjak meg mindig Junior-nak??
:)))

Előzmény: ALEX6 (103)
ALEX6 Creative Commons License 2001.06.11 0 0 104
Láttam már 1-2 "Gordon -évet", de mondhatom sz@r volt.

Szóval Robby Gordon

ALEX6 Creative Commons License 2001.06.11 0 0 103
Hali!

Hmmm, elökerült Robby Gordon is, nem rossz srác az, kifejezetten kedvelem (még IndyCarból, ő is valamikor régen .... Valvoline man volt).

'99-ben is csak 1 kör kellett volna az Indy 500-győzelméhez, csak kifogyott az üzemanyag. Az a genya Larry McClure meg 5 verseny után kivágta az 5 éves szerződéséből, mondjuk Lepage meg nem egy nagyszám. De hogy legyen pozitív oldal is, lehet, hogy a Brickyardon indul saját csapattal, esetleg Hendrick adna neki helyet jövőre Skinner helyén, vagy a Busch-ban. Valami átok ül rajta....

Az a #24 ..., szót se róla (finoman szólva), '98 után nem akarom újra szidni, úgyhogy vissza 10th, Rudd meg már 3 éve nyeretlen

Előzmény: aex (102)
aex Creative Commons License 2001.06.11 0 0 102
Kevin Lepage ül most benne. Es nem is megy rosszul. Robby Gordon... sajnalom az arcot, szerintem sokkal jobban is tudna teljesiteni, csakhat mindig közbejön valami.

Ha mar Gordon, akkor inkabb a Robby! ;)

Előzmény: szaki2 (98)
isz-akos Creative Commons License 2001.06.09 0 0 101
Mash alszik ilyenkor?:))
Előzmény: isz-akos (100)
isz-akos Creative Commons License 2001.06.09 0 0 100
100
isz-akos Creative Commons License 2001.06.09 0 0 99
hmm
szaki2 Creative Commons License 2001.06.09 0 0 98
Kie is hivatalosan a #4 auto ?? Robby Gordont ugy tudom, hogy megint kirugtak.
Előzmény: aex (97)
aex Creative Commons License 2001.06.08 0 0 97
jol van na :) akkor Juan Pablo Stewart-rol egy szot se többet :)

meg hogy DJ nem lesz bajnok iden... DEHOGYNEM!!! :)

hat persze hogy gyu=jtök cucokkat. sajna errefele meg mutatoban sem lattam sehol. mar csak ezert is erdemes az usa-ba menni :) az 1:64-es kisautok 4 dollarba kerülnek pl. teljes team transportert 30 greenbackert vesztegetnek minden sarki jatekboltban. bezzeg az itteni toys-r-us-ban semmi ilyesmi, csak a pokemonok mennek :(

de kicsit lemaradtam... a #6-os autom meg valvoline-os, a #4-re meg Bobby Hamilton van irva.... az exide-os #99-ro=l es a fordcredites #88-rol nem is beszelve :(

Előzmény: ALEX6 (96)
ALEX6 Creative Commons License 2001.06.05 0 0 96
Hi

Hmmmm, hát izéé, a Monster Mile-on 381 of 400 - ez azér nem pite, még szimulátoron is elég rázós az a pálya, Martin 9th - már ennek is lehet örülni, mondjuk saját bevallása szerint benne volt egy top-5, ja és újra vezetett, szoval folytatódik a streak !!!!

Aki meg nem ismeri Martint, és egyik kicsit érdekli, az nézzen el www.nascar.com (ingyen reklám...). készült vele chat tegnap.

Na byezz

u.i. ti nem gyüjtötök mindenféle nascar cuccot, engem érdekelne vmi hely, ahonnan lehet ilyeneket ..., vagy vmi "régiség"

#6

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!