Keresés

Részletes keresés

inotech Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2163

Hello!

Az én babám majdnem 100% hogy a mercilontól lett IR-es!

Amikor szedte már vagy 3 éve, akkor kezdődött nála egy kis hízás, minimális szőrösödés, és hajhullás.

Szivem szerint soha nem engedném Neki, hogy fogigátlót szedjen!!!

Üdv I

Előzmény: almirena (2161)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2162
Feltöltöttem a fotót, de nem tudom miért nincs itt.... valami nem sikerült
Előzmény: almirena (2161)
almirena Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2161

lássuk a képet! :-)))

én egyébként azt olvastam, hogy bizonyos fogigátlók pl Mercilon hatóanyaga ráerősít az inzulin rezisztenciára és így a PCOSra.

Előzmény: orsialaplage (2160)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2160

Kedves Rambóka,

Akkor valószínű most velem is ez történt, megvastagodott a méhnyálkahártyám, és ezért voltak olyan erős görcseim. Ez akkor jót jelent ? Mert tavaly az orvosok azt mondták, hogy csíkszerű a méhnyálkahártyám és ugye akkor nem menstruáltam és asszem 4 mm volt. Most pedig 3 de azt mondta a doki, hogy azért mert most vékonyodik a mensi alatt.

Egyébként 173 cm vagyok, talán ezért nem foglalkoznak az orvosok a hízásommal, és igazából én is azt gondolom, hogy igen talán kicsit vékony voltam 57 kg-val, de a 62 lenne a normális súlyom. És most a 68 azért túl sok, érzem a tornánál, nem bírják a térdeim, a bokám, vállaim, szóval az izületeimet nagyon megviseli ez a tizenegynehány kiló plusz. És nemcsak a tornánál, de minden körülmények között, de biztos ti is tudjátok ezt... hogy nehezebb minden túlsúllyal. Én csak azt nem szeretném, hogy tovább folytatódjon a hízás, és azt meg nagyon hogy legalább 5 kg-tól meg tudjak szabadulni, ez egészségileg is fontos lenne a fenti okok miatt is. De úgyérzem, hogy egyszerűen nem megy, és ennek kell hogy legyen valami hormonális oka a háttérben. Sosem volt ilyen gondom ezelőtt. De ma az orvos azt mondta, hogy a PCOS az születésünktől fogva van, tehát nem kialakult valamikor hanem így születtünk. És nem nőgyógyászati probléma, hanem hormonális "zavar". Szuper jól megvigasztalt. Egy ilyen volt ilyen lett fotót azért mellékelek :)

Előzmény: Rambóka (2157)
almirena Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2159
Rambóka! nem publikus az e-mail címed. Küldenék valami diétás dolgot, ha érdekel.
Előzmény: Rambóka (2158)
Rambóka Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2158

Inotech!

Az, h. Szeleszte dokija nem írja fel, nem azért van, mert neki nem arra van szüksége, hanem azért mert a doki kicsit le van maradva, meg mert a metformint ( Merckformin, Meforal, Gluformin, Adimet, Metfogamma, Meglucon, külföldön Glucophage) csak 2-es típusú diabéteszre van törzskönyvezve hazánkban. Ugyanis 30 éve még a kutya nem tudta, h. másra is jó lesz! Ma meg már macerás lenne egy ilyen olcsó gyógyszert újravizsgálni!

Így viszont a doki követne el indikáción túli felírást, amit nem mindenki vállal be, mert egyrészt a TB ugrik a nyakának, másrészt te is beperelheted, ha véletlenül beteg baba születik a met szedése mellett ( mettől függetlenül! Kétségbeesés elkerülése végett leszögezném, h. a met NEM OKOZ FEJLŐDÉSI RENDELLENESSÉGET!!!!!).

Aki meg nem jár konferenciákra az nem is hall róla, h. a PCOS metforminnal kezelhető!

Azt, h. Szelesztének mi a megfelelő gyógyszer, csak egy szakavatott endokrinológus tudná megmondani, csak pill. éppen nincs rá pénze, h. elmenjen magánrendelésre,  így kénytelen a szokásos TB köröket futni, ami kis hazánkban nem nagyon vezet eredményre! :(

Sajnos ez van! :(

Hogy vagytok? Tényleg ikrek???? :)

Előzmény: inotech (2156)
Rambóka Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2157

Héhéhé!!!! Álljon meg a menet!!!!

Szeleszte!!!!

Ne általánosíts!!! Nem minden PCOS-s IR-es!!!!!

A PCOS és a hízás mögött állhat pajzsmirigy alul- v. túlműködés is (és még pár dolog, lásd a honlapon!)!!!!

Ezért fontos a többi ok kizárása, mielőtt felírnák a metformint!!!!

Neked nem a Proverától van a szőrösödésed, hanem a PCOS-tól, ha nem adtak volna Proverát, akkor is szőrösödnél sajnos!!!

Szerintem jó volt, h. legalább kétszer meghozták a mensidet, ugyanis minél tovább éri folyamatos ösztrogén hatás a szervezetedet, annál nagyobb mértékű az androgén irányba való eltolódás, annál vastagabbra hízik a méhnyálkahártya és később erős görcsökkel válik le, és végül az ösztogén függő daganatoknak is kedvez ez az állapot! Inkább hozasd meg a mensidet 40-50 naponként, később a metforminra is jobban fogsz reagálni, ha nem egy eldurvult szituációban kell rendet vágnia!!!!

Az egy másik dolog, h. nem biztos, h. a Provera a legmegfelelőbb szer erre! Talán inkább a Norcolut!

Sajnos a Gracial meg a Yadine kb. annyira antiandrogén, mint a savanyúcukorka!

Ha már fogigátlót akar szedni vki PCOS-ban, akkor Diane-35-öt szedjen, az tényleg megfogja az androgén tüneteket és az abbahagyását követően egy visszacsapási effektus miatt átmenetileg nagyobb az esély a teherbeesésre (na pont ezt az időszakot szokták a nők elba..ni méregtelenítésre! >:( )

Orsi!

Attól még, h. menstruálsz lehet PCOS-d! (Én is menstruálok, és még jópáran!)

Nézd meg a honlapon a Rotterdami kritériumokat!

(Ne haragudj, de nincs időm mindent leírni, azért csinálták Norkáék a honlapot, h. mindent megtaláljatok egy helyen!)

Azt nem írtad, h. hány centi vagy a 68 kilóhoz!

Ha ugyanis eddig volt túl alacsony a BMI-d, akkor lehet, h. most azért kezdtél el rendesen menstruálni, mert most érted el a normál súlyodat!!!!! És akkor nem gond a felszedett kiló! :)

De persze ezt Dr. Tűű jobban meg fogja tudni ítélni!!!

A progid valszeg azért alacsony, mert ún. anovulációs ciklusaid vannak, tehát hiába menstruálsz, a ciklus során nincs peteérés, nincs ovuláció, nincs a kiszabadult petesejt helyén kialakuló sárgatest, ami progit termelne!

Majd, ha lesz peteérésed (PÉ), akkor lesz progid is!

De, ha netán véletlenül hamar teherbeesnél, akkor mielőbb nézess progiszintet, h. ha alacsony lenne, akkor kapj progipótlást, nehogy sárgatest-elégtelenség miatt menjen el a baba!

Drillinget felejtsd el! (Meg a dokidat is!)

Rebarbara!

Naná, h. imádnak műteni! Te is imádnál, ha 60-80 rugót hozna zsebbe!>:(

Csakegy!

Létezik! Ez az egyik legnagyobb polgári kör!!!!!! :)

inotech Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2156
Szia Szeleszte!

Miből gondolod, hogy a metformin Neked jó lenne? Ha a dokik nem írják fel , akkor nem lehet, hogy tényleg nem arra van szükséged?

A metformin az = a merckforminnal?

Üdv I
Előzmény: Szeleszte (2150)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2155
Bocs Szeleszte az előzőt  Almirenanak válaszoltam. Szóval én is félek, hogy a súlyom csak nőni fog és hiába mondtam ma is a nőgyógyásznak, hogy hízok-hízok, mivel még nem vagyok elhízott hivatalosan (én 57 voltam kb. 24 éves korom óta) most pedig 68 de volt pl. egy hónapja hogy 70-et mutatott a mérleg. 63-nál pedig soha de soha nem voltam több, akár kéthetes all inclusive nyaralás után sem, amikor pedig csak eszel-és-eszel, no torna, stb..... De az orvos szerint ne akarjak kórosan sovány lenni ez csak egy divat, hanem most vagyok pont jó. Szerinte. Csak hát nem szeretnék még egyszer és mégegyszer ennyit felszedni, ill. megvárni míg hivatalosan is elhízott leszek, mert addigra már talán sokminden késő lesz.
Előzmény: Szeleszte (2152)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2154

Szia Szeleszte,

Rendben, akkor megpróbálok hozzá Dr. Tűű -höz kérni időpontot. Holnap megyek ultrahangra reggel 7-re. Ott valószínű kiderül minden, hogy PCOS vagy sem. De az hogy most is éppen és már április óta rendszeresn van menstruációm akkor mit jelent? És hogy kb. februárban kezdődött nálam a hízás, és nagyjából egyidőben pedig el is kezdtem menstruálni. És azóta szinte napra pontosan megjön, csak éppen most olyan iszonyatos görcsökkel hogy 3 napig cataflamot szedtem ...

Előzmény: Szeleszte (2152)
almirena Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2153

Nem tudom, a Te egyéb beutalód hova szól.

A pcos honlapon van még pár orvos felsorolva elérhetőséggel együtt, aki ért a témához.

http://www.pcos.hu/orvosajanlo2.html

A Szent Imrében van mindkét doki, akiről tudom, hogy felírják a metformint szükség esetén és PCOS szakértők. A Tűű dr. pajzsmiriggyel is foglalkozik.

Nem tűnik rossz ötletnek a Szent Imrébe is menni, azt hiszem.

(határozatlan vagyok, vagy nem? :-))))

Előzmény: orsialaplage (2151)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2152
Szia Orsi

Ha van lehetőséged rá, akkor menj el azzal nem ártasz, de nem a pajzsmirigyeddel lesz a gond.
Én 65 kg-ról 82,2 kilonál tartok, enm menstruálok tavaly csak kettő volt és az is gyógyszerrel megindítva jöttek a proverával történő menszi megindítások ami tele van progreszteronnal amit nem termelt a szervezetem, csak épp tiszta szőr lettem...

teljesen átérzem a bajod, de itt mindenkinek ez a baja és a megoldást keresi...
Ha a diagnózist belővik, akkor már legalább tisztába leszel mi okozza a gondod.
Előzmény: orsialaplage (2151)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2151

Sziasztok,

Köszönöm a sok jó tanácsot. Egyébként nekem csináltak már női hormon vizsgálatokat vérvételből néhányszor, pont azért mert nem menstruáltam. Csak nekem éppen hogy a progeszteronom volt nagyon alacsony. Én is elindultam már az endokrinológus úton nem is a menses miatt, hanem a hízás miatt. Fél év alatt 12 kg-ot híztam egyszerre és egész életemben tornáztam, a mai napig is, és nagyon odafigyelek az étkezésemre. Úgyhogy érthetelen volt és az is hogy miért nem mozdul lefelé a súlyom, pedig mindenféle diétát bevetettem. A háziorvos adott beutalót endokrinológiára, és mondta, hogy menjek el nőgyógyászhoz is. Szóval kaptam szeptember 21-re időpontot, de közben mivel én Dimenzió tag vagyok, beszéltem a Szent Imre Dimenzió kirendeltségével és ott pl. pajzsmirigy UH-t tudnak csinálni szinte azonnal. Akkor menjek el oda is ?

Előzmény: almirena (2148)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2150
Szia Orsi

Hát érdekes kálváriát járok ezzel még a mai napig. Nem csak hormonokat teszi tönkre, cukorbetegséghez, szívbetegséghez zsíros bőr, kihulló hajhoz vezethet. Legvégső stádiumba meddőséget is képes okozni, elég sok nő ezzel kínlódik.

Most engem hormonnal fogamzásgátlóval kezeltek Graciallal (antiandrogén gyógyszer) az orvosok egyből ehhez nyúlnak (tisztelet a kivételnek) ha pcos-t észlelnek. Na most ez tűnetileg kezeli is az embert helyre áll a bőr állapota és a havi menszi viszont a valódi okot nem oljda meg.

A másik módszer ami nekem a legjobb lenne a metformin szedése, amit egyik orvos sem ír fel nekem mivel jó volt a cukorterhelésem így nem írhatják fel mert a gyógyszergyártók csak a cukorbetegek részére engedélyezték. Valami potom összeg kb 500 ft, míg a három havi gracial már majd eléri a 6 rugót.

Én azt javaslom hogy mindenféleképpen csináltass egy labort, ha rossz lesz a cukrod részben mákod van, mert akkor kiírhatják a metformint, ha meg nem akkor azt a cipőt fogod taposni mint én és sokan mások, honnan a fenéből kerítsél elő ilyen gyógyszert.
Persze fogamzásgátlót lehet szedni évekig, csak épp rongálja a vesét, a májat hízol tőle meg a fene tudja milyen kárt művel.

Szóval vedd komolyan, mert egyes emberek nem hiszik el, de az egész életedet tönkre teheti megkeserítheti egy betegség...(főleg ha később babát szeretnél és kiderül hogy hoppá nem lehet mert van egy betegséged ami ezt enm teszi lehetővé:(...)
Előzmény: orsialaplage (2141)
mhesz Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2149

Szia!

Én is friss "beteg" vagyok, éppen kivizsgálás alatt. Nekem a nődokim írt beutalót vérvételre, a menstruáció 3. napján kellett bemennem a kórházba. 6 féle dolgot néztek, többek között pajzsmirigyet és tesztoszteront is. Szerintem a vérvétel az első lépés, de ezt a dokidnak tudnia kellene...:-( Az én 4 eredményem már megjött, kettő másik - köztük a legfontosabb a sokat említett tesztoszteron - majd csak aug. 21-én lesz kész. Addig várakozó állásponton vagyok.

Előzmény: orsialaplage (2146)
almirena Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2148

Hát az én kis családom magánlaborba ment el vizsgáltatni, mert a körzeti nem volt hajlamos beutalni. Közben meg mérgelődöm, hogy mire is fizetjük a TB járulékot.

De próba-szerencse, hátha a tr családorvosod már hallott erről.

Állami helyen pl. a Szent Imrében az endokrin dokik néznek ilyet, bejelentkezés után várható hosszú várakozás.

maszekben Pesten a pcos honlapon több dolog is van, pl a MensMentis.

kell egy terheléses cukor/inzulin (a cukor magában nem elég) és egy hormonvizsgálat. De ezt a dokival kellene megbeszélni, mert nem mindegy, hogy a hormonvizsgálat hányadik nap történik.

(Na meg  egy kicsit röstellkedem, mert az én todományom is viszonylag friss.)

Rebarbara10 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2147
engem is meg akart műteni a nődoki... de nem sikerült neki. Nődokik többsége imádja a műtéteket!
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2146

Kedves Almirena,

Köszönöm, és elolvastam az egész pcos.hu oldalt :) Nem akarom én sem a műtétet, a doki is azt mondta az a végső megoldás. Engem csak az zavar, hogy ő az inzulinrezisztenciáról nem beszél. Tehát akkor ez okozza a PCOS-t tulajdonképpen ? És ahhoz, hogy kiderítsem, nekem is van-e az inzulintermelésemmel bajom kivel kell beszéljek ?

köszi

Orsi

Előzmény: almirena (2145)
almirena Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2145

Műtéti megoldás

A régi, drasztikus beavatkozást, mint a petefészek ékrezekciója, felváltotta a laparoszkópiában elvégezhető úgynevezett petefészek-drilling, amikor az orvos kis bemetszéseket ejt a petefészek felületén. Ezáltal a policisztás petefészek abnormális külseje és működése átmenetileg normalizálódik, a peteérés során a fejlődő tüszők ki tudnak szabadulni a petefészekből, és nem maradnak bent. Komoly hátránya a műtétnek, hogy mindamellett, hogy 3 napos kórházi bentlétet igényel, és mélyaltatásban végzik, szövődményekkel járhat, illetve a szakma egy része szerint a petefészket menthetetlenül károsítja és öregíti. A másik komoly hátrány, hogy hatása csupán átmeneti, 1-1,5 év múlva visszatérnek a régi tünetek, illetve magát a PCOS-t nem oldja meg. Ennek ellenére elmondható, hogy az esetek 70%-ban a műtétet követően átmenetileg spontán peteérés áll be, vagy minimális stimulációra van szükség.

ez is a sokszor emlegetett pcos.hu honlapon olvasható.

Előzmény: Rebarbara10 (2143)
almirena Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2144

a dolgok alapja lehet az inzulin rezisztencia, ami azt jelenti, hogy a sejtjeid nem jól hasznosítják az inzulint és ezért nagy mennyiségben keletkezik benned. Ez eltolja a hormonok egyensúlyát, pl fokozottan képződik tesztoszteron (férfihormon). Az inzulin rezisztencia okozza a PCOSt. Az inzulin rezisztencia gyógyszerrel karbantartható; megelőzhető, hogy még cukorbetegek is legyünk, de végleg nem gyógyítható. Ez élethosszig tartó gyógyszerszedést jelent, de csak nézd meg, hányan babásodtak meg a Metformin szedés hatására!

Tényleg: lécci vedd a fáradtságot és olvass bele a PCOS.hu honlapba!

Rebarbara10 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2143
bocs: mi az a drilling?
Előzmény: almirena (2142)
almirena Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2142

Szia Orsi!

nem vicc: nagyon kérlek, olvass bele a pcos.hu-ba!

a nőgyógyászodat pedig azonnal ott kellene hagyni, nehogy megengedd azt a drillinget!

kérdezd meg Sári Nórát a pcos.hu-n!

orsialaplage Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2141

Kedves Szeleszte, és mindenki !

Köszönöm a válaszotokat, ma beszéltem is a nőgyógyásszal, ő azt hajtogatja, hogy a.) ha nem akarok mostanság babát, szedjek fogamzásgátlót ezzel hibernálom a méhem és nincs peteérésem, kvázi nem keletkezik belőle több ciszta

b.) szüljek gyereket és előtte ha kell, akár azzal a drillinges módszerrel "megműtenek"

De akkor ez a PCO más hormonrendszert is érint ? Te milyen gyógyszert/gyógymódot kaptál erre ? Meg lehet gyógyulni belőle véglegesen ?

Nagyon köszi mégegyszer,

Üdv

Orsi

Előzmény: Szeleszte (2140)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2140
szia Orsi

A tűneteidet leírva és az hogy tüszőket találtak a petefészkedben szerintem egyértelműen pcos. Nem normális dolog hogy az ember fiatalon még a női éveiben össze vissza esetleg ne menstruáljon, hízzon.

Mindenféleképpen ha elmész körzetihez mert csak ő adhat beutalókat kérj tőle egy cukorterhelésest, ott meg tudják nézni hogy áll a cukrod, valamint egy endokrineshez aki megnézi a hormonháztartásod. Vidd el neki a nőgyógyásztól kapott leleted is.

Nem szabad elsiklani felette, mert engem is évekig félrevezettek az orvosok, tudtam hgoy valami nincs rendben de évek kellett ahhoz hogy megtaláljam a bajaim valódi okát. Rengeteg kárt tud csinálni ez a gonosz ciszta, ha nincs rendesen kezelve.

Üdv

szeleszte
Előzmény: orsialaplage (2137)
mhesz Creative Commons License 2007.08.08 0 0 2139
Csatlakozom Kingához...nem vagyok orvos, de a tünetek nagyon erősen pcos gyanúsak...olvasgasd az oldalt és menjél el egy nőgyógyászhoz, aki megvizsgál. Amúgy a betegségen lehet segíteni...:-)
kinga71 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 2138
orsi, nézz körül ezen az oldalon: www.pcos.hu Ott találsz egy kérdőívet is, töltsd ki, ott találhatsz választ ezekre a kérdésekre. Mindenesetre, amit leírtál, az nem frankó:(
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.07 0 0 2137

Sziasztok,

Szeretnék én is bekapcsolódni, és tanácsot kérni Tőletek. Elképzelhető hogy nekem is PCO szindrómám van az alábbi tünetek alapján ?

34 éves vagyok, az utóbbi 3-4 évben eléggé rendezetlen volt a menstruációm, volt hogy több mint félévig nem jött meg. Kaptam Norcolutot, Clostilbegytet, és Duphastont. Ezek közül csak a Duphastont szedtem be, akkor meg is jött és rendeződött. Tavaly azonban megint elmaradt, nőgyógyász megultrahangozott és " jobb ováriumban számos tüsző található" volt a lelet. De kezelés semmi, csak hogy szedjek fogamzásgátlót amit sosem szedtem. Az idén márciustól ismét elkezdtem menstruálni már 4. hónapja időre megjön de most olyan iszonyú görcsökkel járt hogy visszamentem az orvoshoz. Aki most azt mondta, várjam meg míg elmúlik és utána ismét ultrahang hogy megnézze mi történt azóta. (pont egy éve voltam nála, csak azzal, hogy nem jött meg, most meg hogy iszonyú erősen és csak cataflammal tudtam csillapítani a görcseimet 3 napon keresztül) Ezen kívül kb. azzal egyidőben, hogy elkezdtem az idén menstruálni (február óta) 12 kg-ot híztam minden további nélkül, nem eszem többet, rendszeresen sportolok, és csak jönnek-jönnek a kg-ok. Én az elmúlt napokig megvoltam győződve arról, hogy a súlygyarapodásomnak köze lehet a mensihez, hiszen amíg nem volt, akkor nem híztam.... szerintetek lehet PCO szindróma a háttérben ? és ha igen, akkor hogyan lehet ebből kigyógyulni ? még fogok tovább hízni vagy ezt vissza lehet fordítani ? Iszonyúan félek ettől, örök életemben tornáztam és diétáztam, hogy megtartsam a súlyom, most meg teljesen tehetetlen vagyok, talán az inzulinszint is befolyásolhatja, szerintetek azt is nézessem meg ? Előre is köszönöm ha van jó tanácsotok ! Üdv.

Phillys

Szeleszte Creative Commons License 2007.08.07 0 0 2136
sziasztok

Nekem is a nőgyógyászom megvizsgált talált tüszőt a petefészkembe, de azt mondta rá hogy ez nem pcos jellegű, az emberek hajlamosak ráfogni. Igenám de arra nem tudott válaszolni, hogy miért csak hormonnal lehet meghozatni a menszit, miért hízok amikor életmódot nem változtattam, miért hullik a hajam kupacokba és miért szőrösödök mint egy ürge....

Rebarbara a menszit meghozó gyógyszerekkel meg különösen vigyázzál, nekem Proverával hozatták meg egy párszor tiszta zsír lett a bőröm, meg tiszta szőr lettem ráadásul tetemes súlyfelesleggel bírok mostanra. (15 kilo). Az endokrines mondta hogy jobb ha ezt a provera szót törlöm a szótáramból mert még egy év után is látszódnak a nyomai.

Rambóka még a nődokihoz nem jutottam el akit ajánlottál, mert már annyira nincs pénzem, hogy hihetetlen. Lehet hogy csak szeptemberbe t udok elmenni maszek orvoshoz.

Üdv

Szeleszte
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 2135
Orvosi kamara? (létezik még egyáltalán?)
Előzmény: Rambóka (2134)
Rambóka Creative Commons License 2007.08.05 0 0 2134

Én részben neki köszönhetem, h. visszapattantam a helyi endokrinológus-nőgyógyász főorvosról (aki nem mellesleg PCOS szaktekintély, tud a metforminról, de mégsem írja fel!), ugyanis a fődoki az Elek név hallatán totál kiakadt és vérig volt sértődve, h. én akarom megmondani NEKI, h. hogyan is kéne a PCOS-mat kezelni!!!!!!

Én ugyanis nem akartam az Elek által telefonon lediktált gyógyszereket felírni magamnak anélkül, h. másik szakemberrel konzultáltam volna!

Pláne azután, h. elmentem ismerős bőrgyógyászhoz feliratni az Elek által javasolt acne elleni keveréket, a bőrdokim meg nézett, h. ők ezt már évtizedek óta nem használják, meg szteroid van benne, meg... de felírja, ha gondolom... Ki sem váltottam!!!!!!

Sajnos a túlélő tüszős cikke a Házipazikán több kárt okoz a PCOS-s csajoknak, mint bármi, ugyanis az illető nő a cikk elolvasását követően megnyugszik, h. ő nem is PCOS-s CSAK túlélő tüszője van! És vár....méregtelenít... a ciszták meg csak durvulnak!!!!Vagy esetleg beszedi a csodakeveréket (closty-bromo-utrogestan). Mindezt mindenféle kivizsgálás és UH-os kontroll nélkül!!!!!

Egy sorstárs a következőképpen fakadt ki Elekre annakidején:

"Lányok! Tudjátok mit tapasztalok mostanában?
1. Elek Csaba cisztás cikke a Házipatikán (PCO vs. túlélő tüsző szindróma) károsabb, mint hittem. Nagyon sok lányt megtévesztett már ezzel. Aki nem emlékszik rá, most olvassa el újból... hogyan definiálja a PCOSt. Egyszerűen hátborzongató. Na már most, a lányok, akik ezt elolvassák, azt mondják maguknak, neeee már, én nem vagyok se tehén, nincs az LH szintem 30, évente nem 1-szer mensizek hanem 5-ször, akkor én nem is vagyok PCO-s, meg pfuj, az milyen ocsmány dolog... de túlélő tüszőm, az van nekem!! Mert az olyan light dolog! És mennek is Mek Elekhez, akinek a kezelési sémája: Closty, esetleg még egyéb hormon, progi dögivel, Bromo!! Mindezt úgy, hogy nem kér laboreredményt és UH-ja sincs!! Hanem mit kér: HŐMÉRŐS GÖRBÉT!!!!! Na ehhez mit szóltok. Hát komolyan mondom, ilyen nincs. Egyszerűen a fejemet verem a falba!"

És sajnos ez azóta is így megy! Norkáék hiába próbálták levetetni a cikket a netről!

Előzmény: Rebarbara10 (2133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!