mamua en ha besokallok eme 3 korettol, olyankor csinalok pl levest es masodiknak edeset, pl turogomboc, palacsinta, szilvasgomboc:) pl tegnap zoldbableves volt palacsintaval:) ma este meg bolognai lesz:))))
amúgy az a bajom, hogy tészta vagy krumpli vagy rizs. oszt kész. ennyi. kicsit asszem dilis vagyok, de most annyira nem vagyok elégedett a nagy magyar konyhával. (vagy az én kicsi konyhámmal?)
ja és jók és hamar megvannak a rakott kaják is, krumpli, karfiol, cukkini, káposzta, kelkáp stb. Tökfozelék. Lappa féle spenótos nokedli (ezt pl sokat csinálok egyszerre és fagyasztani szoktam adagonként)
a tarkedli valami fánkféle, de sokkal kisebb, akkora kb. mint egy pogácsa, speciális sütőben sütik (5 kis kör alakú mélyedés egy serpenyőben), édes tészta. lekvárral finom. többet nem tudok róla. ja, és cseh sütemény.:)
tócsit én már adok rég. tarkedli nem tom h mi :)))
nálunk most visszagondolva múlt héten volt sonkás tészta, gombástejfölös csirke+nokedli, paprikás krumpli. Többire nem emlékszem :) Ma túróstészta lesz. Martin a leveseket is komázza, gulyás vagy bármilyen zség, raguleves, lazacleves csúszik.
mamua nalunk BOti gyak azt eszi amit mi, evett mar tocsnit is, bundaskenyeret is, tojasos nokedlit is....rantottat nem ezsunk gyakran, lehet ezert nem:) ja es par napja iszik tejet is....
nem jott at a gaz mail, de mastol sem kaptam meg, elkuldened meg egyszer?
és tócsit lehet?:) tarkedliből adtam neki, benyomta, felvettem videóra, hogy eszi.:) még mit lehet? úgy unom a kajáinkat... mondjuk ez nem kifejezetten babakonyha, de ilyeneket főzök és ezt Levi is eszi (így már babakonyha), hogy bolognai spagetti, krumpli-zöldbab-zöldborsó főzelék, krumplistészta, rizseshús, sült hús valami körettel, paprikáscsirke, gombapaprikás, stb. már úgy unom ezeket. az elmúlt hetekben kb. 10 naponta volt bolognai.
én sajtos omlettet adtam kábé ennyi idősen a gyereknek
1 tojás, 2ek liszt, pici tej, bele sajt, meg petrezselyem nagyon szeretik, olyn, mint egy vastag palacsinta :-) petra ketchuppal eszi, a kicsi magában inkább
mondjuk hozzáteszem, hogy én úgy sütöm a rántottát, hogy semmi nyálkás nyerstojásdarab nincs benne, mert utálom. tehát tényleg jól át van sütve, még meg is pirítom cseppet.
én még semmi ilyet nem mertem adni, bundáskenyeret sem, tojásos nokedlit sem, de lehet hulyeség...nagyon nagyon alaposan susd át ha úgy döntesz, hogy adod.
szerintetek adhatok a 14 hós fiamnak reggelire rántottát? végülis tojásos rizst már evett, bár abban nagyságrendekkel kevesebb volt a tojás, mint egy 100%-os rántottában.
nálunk a káposztás tészta volt nagyon nyerő :-)) ekkoriban meg a saláta - az a sima cukros ecetes - annyira szerették a csajok, ohgy más piros volta szájuk széle tőle :-) de még tömték be jó hogy eszembe juttattad, rég ettünk :-)
Maggancs - azért aggódsz, hogy maga abébikukorica egy létező termék-e vagy a nagy kukorica van GMOzva? Amennyire én tudom, a bébikukorica egy teljesen létező termék :), legalábbis az ázsiai konyhának egyik alapdarabja és nem hinném, hogy a falusi ázsiaiak GMOs növényeket ennének :)
Felizgattál ezzel a biopulttal a Corában, ha újra lesz autónk, mindenképpen megnézem magamnak :)
Kérdés: Van sima fehér káposztám. 1 évesnek mit csináljak belőle?
Nahát, ez tök jó, igen, ismerem ezt a márkát, és mi is nagyon szeretjük, de eddig csak a borsó meg borsó-bébirépa mix meg wok vegyes zség ment (jött:), nem láttam eddig a bébikukoricát, de akkor a héten elnézek arra, nagyon köszi!!!
ja, és ez a fóti Cora. A budakalásziban egy ismerős nem talált ilyesmit... (Bár lehet rossz helen kereste, mert egy külön pultban vannak ezek a bio cuccok, a gyümölcsök mellett).
A Cora-ban van bio mirelitt pult. Bébirépát is ott találtam, annál valahogy még nem gyanakodtam, de ez a bébikukorica olyan "természetellenes". Marci viszont úgy imádta, hogy még ma reggel is azt hajtogatta, hog "kuku, kuku".
Nem kukorica magában, hanem vegyes zöldség babba és azzal a furcsa borsóval, amit héjastól kell enni. Belga gyártmány (asszem ott tiltott a GMO azért is vettem), és van ugyanabból a márkábó bio feliatos, meg nem bio feliratos is.
Csak az utókor és a hozzám hasonlóan kezdő szakácsnők kedvéért jegyzem meg: nem is kell erőltetni az igazi gesztenyét!!!
Tegnap főztem is, sütöttem is. Vérborzalom. Pici gyereknek nem lehet odaadni a nagy nehezen elővarázsolt tartalmat szerintem. Akármennyi héjdarabka lehet benne, főleg, ha valaki olyan ügyesen szétfőzi, illetve a sütőben szétrobbantja, mint én. Illetve némelyik nem jó ízű. Tehát: igazit majd eszik, ha nagyobb lesz. Addig marad az előregyártott massza.
Igazi gesztenyét szeretnék adni a dednek (9 hó). Van valami trükkje, hogy hogyan kell elkészíteni? A babakonyhás oldalon jó recepteket találtam, de sose főztem még gesztenyét. Egy szakácskönyv azt írja, hogy be kell kicsit áztatni, aztán bevagdalni, rövid ideig sütni (hogy könnyen lejöjjön a héja) és utána megfőzni. Jól elfőzni a vizet, és aztán passzírozni. És kész.
Szerintetek ez így oks? Illetve ha megfőtt, akkor csak simán le lehet fagyasztani?
oruljetek neki ha paradicsomfuggo a gyerek!! a felnotteknek is kene minden nap ennie fott paradicsomot!!ugyanis fozes kozben aktivalodik az az anyag ami a legeslegjobban ved a rak ellen( az orvos a cikkeben azt mondta ha egeszsegmegorzo hatasa miatt a kajakrol helyeket neveznenk el..a nyers paradicsomrol max egy varost..de a fottrol egy egesz orszagot illene::)))
szal ha a ketchupot ki tudjatok valtani hazi paradicsomszosszal akkor nyert az ugy:)
köszönöm az új tippeket, szétnézek iylnen szemmel. Ez a cukormentes háztartási már valahol a kezembe került,majd megnézem mégegyszer. Valami nem tetszett benne, de már nem emlékszem miért listáztam ki.
Az ő adagja is egy hét/csomag ha hagyom :) ÉS azt hiszem is a savasabb gyümölsökhöz kívánja (csak eddig nem fedeztem fel az összefüggést), banán mellé nem is kér, csak pár kölesgolyót.