Keresés

Részletes keresés

Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9389

Nahát, ki érti ezt?

 

 

.....:)

 

s csak, a most fordult volna először ferdités......

Előzmény: BVNG25 (9373)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9388

Akkor most minden arra utal, hogy putyin beszopta.

 

Hahaha... erről óhatatlanul egy másik kijelentés jut eszembe, egy Chamberlain nevű úriemberé.... hiába, egy dologban a Nyugat mindigis HATALMAS volt: a propahantázásban:)

 

ÜdV

 

Előzmény: Törölt nick (9371)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9387

Jelentkezzen  aki  4  sornál  többet  elolvas.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9386

2010-ben Putyin kiadott egy katonai  doktrinát  amit  kevesen vettek  észre. Oroszország  nem hagyja, hagyhatja  hogy  megalázzák.Nem is fogják.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9385

Az amerikai nagykövetségen mankóitól valami multukulti varázslat segítségével megszabadult korábban rokkant atlantista takarítónő, Julija Timosenko egykoron kiakolbólított miniszterelnök és olajbárónő már azt gágogja, hogy az orosz Fekete-tengeri Flotta pedig nem állomásozhat többé Ukrajna területén, mert az ország biztonságára nézve fenyegetést jelent.

Antisystem Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9384

Tudod a NATO és az EU többek között abban is különbözik a CCCP -től és Putyin elvtársad Но́вой CCCP jétől, hogy ki lehet belőlük lépni.

Szerezzetek ehhez többséget oszt nosza.

 

.... amiről természetesen te is tudod, hogy nem igaz...

... Alkotmányjogilag nem lehet róla népszavazást szervezni, mert nemzetközi szerződés - hiába lenne hozzá akármekkora többséged, szóval alulról kezdeményezve nem megy.

... Egyébként épp most láthatod, és ez a topic szól arról pont, hogy mi történik akkor, ha egy ország vezetése úgy dönt, letér a nagy EU kovácsolta frigy útjáról...

... Valamint az egész nyugati típusú demokrácia egy ordas hazugság, egyáltalán nem igaz, hogy az embereknek az egyenlő szavazati joguk egyenlő befolyást teremtene. Legfeljebb abban van némi pozitívum, hogy mostanra már nyiltan elismerik és nyiltan hirdetik:

...A leggazdagabb oroszok pénzén kívül van viszont még valami amivel az EU hatást gyakorolhat az oroszokra, mégpedig azzal a jogával, hogy beleszóljon, hogy kik léphetnek a határain belülre. Az orosz középosztályok számára ugyanis a rendszerváltás óta rutinná váltak az európai nyaralások és síelések.
A gazdag gyerekek gyakran már a gimnáziumot is Európában kezdik el, az angliai Független Iskolák Tanácsának adatai szerint például 2013 januárjában 27 százalékkal több orosz gyereket írattak angol magániskolákba, mint egy évvel korábban.
De sok gazdag orosz családnak már egyszerűbb az európai ingatlanvásárlás, mint a folyamatos bajlódás a hotelfoglalásokkal: a CNN cikke szerint 2013 júniusát megelőző egy évben az egy millió fontnál drágább londoni lakások piacán nyélbe ütött üzletek 9 százalékánál oroszok voltak a vevők, és ezzel ők voltak a második legnagyobb csoport a külföldi vevők között.

http://index.hu/gazdasag/2014/03/05/orosz_oligarcha/

 

Jajj, de érdekes - ha az idézetben az "orosz" szót "ukrán"-ra cseréled (nyugodtan teheted, ugyanúgy működnek) csak nem a Majdanon fesztiválozók élcsapatát kapod eredményül????

 

A dolgoknak egyébként még egy pozitívuma van már most, kezd elválni a xar a májtól.... ugye már milliószor felmerült itt, a topicban is, hogy a klasszikus "jobboldali" meg "baloldali" kategóriák mára semmitmondóak, kiüresedettek, használhatatlanok lettek a valóság leírására. De ettől még, ha előveszem Marxot, és próbálom definiálni a ma valójában szemben álló osztályokat, mára kristály  tisztán kirajzolódott az új törésvonal. Ugye emlékeztetőül (mert itt nem tudja mindenki fejből az egész osztály-fogalmat definiáló dolgot:)))):

"Szabad és rabszolga, patrícius és plebejus, báró és jobbágy, céhmester és mesterlegény, egyszóval: elnyomó és elnyomott folytonos ellentétben álltak egymással, szakadatlan, hol palástolt, hol nyílt harcot vívtak, olyan harcot, amely mindenkor az egész társadalom forradalmi átalakulásával vagy a harcban álló osztályok közös pusztulásával végződött.

A történelem korábbi korszakaiban majdnem mindenütt a társadalomnak különböző rendekre való teljes tagoltságát, a társadalmi állások sokféle fokozatát látjuk. Az ókori Rómában patríciusok, lovagok, plebejusok, rabszolgák; a középkorban hűbérurak, hűbéresek, céhmesterek, mesterlegények, jobbágyok, s ezenkívül még ezeknek az osztályoknak majd mindegyikében ismét külön fokozatok vannak.

A hűbéri társadalom pusztulásából keletkezett modern polgári társadalom nem szüntette meg az osztályellentéteket. Csak új osztályokkal, az elnyomás új feltételeivel, a harc új formáival cserélte fel a régieket."

Ma is ez történik pontosan, az új törésvonal pedig a maffiaszerű működésű politikai-gazdasági elitek és az oda törekvő és azt kihasználó felső és felső-közép KONTRA a tömegek között van, a mai ellentét két oldalán az elitistákat és az anti-elitistákat találod - mondjuk. Ami 100 éve a "baloldal" volt, ott most az anti-elitistákat találod, ezen "új rendiség" és "új röghözkötés" elutasítóit. Azokat, akik úgy gondolják, hogy az állam feladata nem a tőke érdekének kiszolgálása, hanem a tőke hatalmának korlátozása a tömegek érdekében. Azokat, akik úgy gondolják, hogy mindenkinek joga van ott boldogulni, ahol "ím, itt e kő"... azokaqt, akik NEM-et mondanak a látszatdemokráciákra a sokpénzen finanszírozott kampányokkal és törvényhozási szavazógépekkel. Azokat, akik azt gondolják, nem akarnak 1984-et a nagyméltóságú TŐKE szolgálatában SE. Azokat, akik nem kozmopolita módon akarnak létezni.

 

Szóval ennek a harcnak az egyik oldalán felsorakozott az euro-atlanti politikai-gazdasági maffia-elit, és a hozzájuk "EZER SZÁLLAL KÖTŐDŐ" orosz-ukrán oligarcha-oda törekvő felső közép réteg... meg akiket a másik oldalról be tudtak még hülyíteni, nyilván első sorban a fiatal értelmiség, amelyiknek az álma belekerülni ebbe a "szálonba" és még túl fiatal ahhoz hogy átlássa, ez egy olyan "szálon" ahonnan az ember fia kifele törli a lábát.

 

És akkor az ember eldönti, hogy ő hol áll...

 

ÜdV

Előzmény: yaouank (9359)
Becses Bryganti Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9383

Putyiunhoz?:) Kormányon velükis előfordult:)))

Előzmény: T.Howard (9382)
T.Howard Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9382

most minden arra utal, hogy putyin beszopta.

 

Ezt még túléljük valahogy. De hogy a mi éleslátású ballib oldalunk miért jár szopni annyit?

Előzmény: Törölt nick (9371)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9381

1991-ben Krími területből Krími ASZSZK-vá alakult, majd 1992. február 26-án Krími Köztársasággá vált, de Ukrajna része maradt.
Ukrajnának Oroszországgal 2010-ben Harkivban kötött szerződése szerint az orosz Fekete-tengeri Flotta 2042-ig tarthat fenn haditengerészeti támaszpontot Szevasztopolban és használhatja a parti kikötői infrastruktúrát, valamint a feodoszijai kikötőt.[

 

Ez a helyzet Oroszország számára tarthatatlan. Minden ürüggyel, nemzetiségekre való hivatkozással és ki tudja még mivel, de vissza fogja szerezni a volt szovjet birodalom e nagyon fontos tengeri kijáratát. Szarik rá Putyin, hogy ki uralkodik Ukrajnában, neki ez az 1000km-es tengerpart kell, vagy legalább a fele.

Előzmény: Törölt nick (9380)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9380

Meg-fog-egyezni Juliskával Sok a közös üzleti érdekeltségük és oligarchájuk.Nem a nép, nem az EBESZ, nem az ENSZ BT, hanem ők ketten és az érdekkörük fog dönteni Ukrajna sorsáról. Ez a XX.szd. óta így van és így is marad.

Előzmény: BVNG25 (9373)
Platon Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9379

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem hamisítanak csak ennyire inkompetensek nyelvtudásból, és szövegértésből.

 

Az utóbb pár évben hatalmasat zuhant a színvonal.

 

Előzmény: BVNG25 (9373)
Platon Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9378

Az évtized legviccesebb pillanata mégis az volt, amikor Kerry azt fejtegette hogy nem lehet mondvacsinált okokra hivatkozva lerohanni országokat.

 

Tényleg? Igazán? :DDDDDDD

 

 

 

Előzmény: yaouank (9334)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9377

Nem hitelről van szó,hanem államkötvényekről.

Azt meg abban kell visszafizetni amiben megvették.

Úgyhogy lehet rajra rugózni,de ez egy csapda mert ha sokat szívóskodnak akkor értéktelen dollárral lesz visszafizetve.

Előzmény: Törölt nick (9376)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9376

Legalább annyit illene tudni,hogy a dollár mögött már évtizedek óta nincs aranyfedezet, 

 

Ez nem jelent semmit. Ha a hitelszerződés lehetővé teszi, akkor aranyban is kérheti a pénzét. 

 

Ha nyomnak neki dollárt, az a dollár elértéktelenedéséhez vezet, legalábbis ebben a volumenben. Gondolom ezért is látnák szívesebben az aranyat. 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (9375)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9375

Igényt tart az Amerikának nyújtott hitelei azonnali visszafizetésére – aranyban,

 

Legalább annyit illene tudni,hogy a dollár mögött már évtizedek óta nincs aranyfedezet,úgyhogy ha valaki egyösszegben kéri,max nyomnak neki dollárt a játéknyomdán.

Előzmény: A810 (9232)
loding Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9374

ott van az egész szekta a környékről ?

:-DDDD

Előzmény: perkelto (9369)
BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9373

Az Index így tájékoztat Putyin álláspontjáról:

 

A krími bázisokat elfoglaló katonák szerinte nem oroszok voltak, hanem a helyi önvédelmi erők tagjai. Az új ukrán kormányt legitimnek tartja, de az elnök Janukovics maradt, és ez Putyin szerint csak akkor változik meg, ha lemond vagy meghal. 

 

Mit mondott a hírügynökségek szerint erről valójában?

 

The Russian government is currently engaging with the self-proclaimed govern of Ukraine with the goal of preserving economic ties between the two countries. However, any normal relations would only be possible after Ukraine has fully legitimate branches of government, Putin said. He considers that he has no counterpart in Kiev now, so he personally has no partner to communicate with....The resistance to the authorities in Kiev, which is evident currently in the eastern and southern Ukraine, shows clearly that currently Kiev does not have a nationwide mandate to govern the country.

“Frankly, they should adopt a new constitution through a referendum so that all citizens of Ukraine feel engagement in that process, have an input on the formation of the new principles of how their nation should function,” Putin suggested. “That’s certainly not for us, but for the Ukrainians and the Ukrainian authorities to decide this way or another. I believe after legitimate government is formed, after a new president elected, after a new parliament is elected, they should return to this.”

 

Ezt úgy "fordítani", miszerint Putyin a kormányt legitimnek tartaná - egyértelmű csalás és dezinformáció.

BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9372

Szerintem térj vissza a varégok és Timosenko rokonsági kapcsolatnak taglalásához; a modern történelem kevésbé megy neked.

Előzmény: Törölt nick (9367)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9371

 

Akkor most minden arra utal, hogy putyin beszopta. 

Ráadásul tök fölöslegesen megzuhantatta a rublákot is. 

 

Előzmény: perkelto (9369)
perkelto Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9369

Donyeckben már többen vannak az Ukrajna-párti tüntetők

 

Több mint ezer ember tüntetett ukrán zászlókkal a kelet-ukrajnai Donyeckben a Reuters szerint, miközben azt skandálták, hogy "orosz vagyok és nincs szükségem arra, hogy megvédjenek". Ezzel bizonyára arra utaltak, hogy Putyin elnök az ukrajnai orosz nemzetiségűek megvédésével indokolta a Krím megszállását. A Reuters szerint ez az első alkalom, hogy Donyeckben többen vannak az Ukrajna-párti tüntetők, mint a helyi kormányépületeknek is nekitámadó Oroszország-pártiak.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9368

Az ukrán tengerészek felhívást tettek közé a világ hírügynökségeinek és tömegtájékoztató eszközeinek címezve. Ebben arra emlékeztetnek, hogy a "Szlavutics" és a "Ternopil" még mindig a szevasztopoli kikötőben vesztegel, útjukat a tenger felé továbbra is elállják az orosz fekete-tengeri flotta hajói. Állításuk szerint az orosz hajók mindegyikén felfegyverzett tengerészgyalogosok tartózkodnak.

Utaltak Putyin arra vonatkozó megjegyzésére is, miszerint "helyi önvédelmi egységeknek" nevezte a Krímben megjelent, jelzés nélküli katonai egyenruhába öltözött fegyveresek csoportjait, amelyek blokkolták az ukrán hadsereg egységeinek létesítményeit és mozgását. Idézték Putyinnak azt a mondatát, amely szerint "ilyen egyenruhát és hadifelszerelést bármely boltban be lehet szerezni". Az ukrán haditengerészek visszakérdeztek: "konkrétan melyik boltban lehet egyenruhát, automata fegyvereket, katonai pisztolyokat és gránátvetőket vásárolni az ukrán törvények megsértésével?".

Leszögezték: az ukrán fegyveres erőknek a Krímben szolgáló egységei közül azok, amelyek hűségesek maradtak az ukrán néphez, nem adták át fegyverüket, és nem engedtek át "egyetlen talpalatnyi" területet sem állomáshelyükön.

Eközben a szevasztopoli Belbek nemzetközi repülőtér bejáratánál ukrajnai jelentések szerint felhúzták az ukrán nemzeti zászlót. A twitter közösségi portálon megjelent egy fotó, amelyen ukrán katonák épp a zászlórúdra erősítik a kék-sárga nemzeti zászlót. A repülőtéren tartózkodó, jelzés nélküli egyenruhát viselő katonák nem avatkoztak be a zászlófelvonásba.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9367

Ukrajnának sose voltak igazából működésre képes atomfegyverei. A SZU-nak voltak, és a hirtelen széteséskor egy csomó Ukrajna területén maradt (ahogy Kazahsztán és Belorusszia területén is). Az ölükbe hullottak, de kezelni, karbantartani, működtetni csak az orosz hadsereg tudta őket.

Ukrajna tehát nem "lemondott" egy létező és működő atomarzenálról, hanem csak az ajándékba maradt, de nem működő atomarzenálról mondott le. Persze, zsarolási potenciálnak ez is éppen elég erős volt ahhoz, hogy kizsarolja magának a Budapesti memorandumban leírt területet, benne a nekik jogosan nem járó Krímmel.

 

 

Ez még blődlinek is sok. 

Mert aztán ukrajna volt is abban a helyzetben, hogy állítólag működésképtelen atomarzenállal megzsarolja a SZU-t. Ne viccelj már. 

 

Ajándékba maradt? Micsoda? Ukrajna a SZU része volt, ergo, a SZU nem ajándékozhat önmagának. A valóság az, hogy volt a SZU amelynek része volt ukrajna, de úgy volt része, hogy önálló tagköztársasága volt az uniónak saját vezetői réteggel, döntési jogkörrel, anyám tyúkjával.

 

De ha már ennyire ajándék, akkor 'ajándék' volt ukrajnának sztálin népirtása és a csernobili felrobbant, ma is veszélyt jelentő atomerőmű is. Tehát ilyenformán hadd legyen már 'ajándék' a krím félsziget is amely lényegében tatárok földje és nem az oroszoké. 

 

 

Előzmény: BVNG25 (9364)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9366

Putyin a feleségével Leningrádban találkozott az 1980-as években.
Nem sokkal később - Ludmilla visszaemlékezése szerint - a mai vaskezű vezető olyan zavartan és szégyellősen kérte meg a kezét, hogy már azt hitte: szakítani akar vele, csak nincs bátorsága kibökni a kérést. 1983-ban megházasodtak.

Putyinék házasságáról egy őket jól ismerő német bankárfeleség 2001-ben könyvet adott ki, s leírta, hogy Ludmilla szerint férje egy „vámpír". Putyin meg úgy nyilatkozott: "Emlékművet érdemlő hős lennék, ha három hétig kibírnám Ludmillával." Az orosz elnököt állítólag gyengéd szálak kötik az egykori ritmikus gimnasztikázóhoz, Alina Kabajevához. A 2004-es olimpiai bajnok, Putyin pártjának az Egységes Oroszországnak a képviselője gyorsan kapaszkodott fel a ranglétrán és egy médiavállalkozás elnöke is lett.

A New York Post 2013 elején azt írta, hogy a szerető novemberben kislányt szült Putyinnak, három éve pedig egy fiút is. A viszonyról évek óta cikkeznek a lapok: 2008-ban a Moszkovszkij Koreszpondent azt írta, Putyin külföldön titokban el akarta venni szeretőjét. Az elnök szörnyű haragra gerjedt, vadul cáfolta a hírt, s nem sokkal később a lap megszűnt.

Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9365
BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9364

A közelmúlt szándékos eltorzítása, vagy csak szimpla ismerethiány forog fenn?

 

Ukrajnának sose voltak igazából működésre képes atomfegyverei. A SZU-nak voltak, és a hirtelen széteséskor egy csomó Ukrajna területén maradt (ahogy Kazahsztán és Belorusszia területén is). Az ölükbe hullottak, de kezelni, karbantartani, működtetni csak az orosz hadsereg tudta őket.

 

Ukrajna tehát nem "lemondott" egy létező és működő atomarzenálról, hanem csak az ajándékba maradt, de nem működő atomarzenálról mondott le. Persze, zsarolási potenciálnak ez is éppen elég erős volt ahhoz, hogy kizsarolja magának a Budapesti memorandumban leírt területet, benne a nekik jogosan nem járó Krímmel.

Előzmény: finom_rakottkrumpli (9363)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9363

"Ilyen értelemben az annektálás egyben a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozására létrejött rendszerre mért csapás. Az atomhatalmak nem képesek többé garantálni azon országok biztonságát, amelyek lemondtak az atomfegyverekről"

Biza, ha Ukrajnának lennének még rakettái, Putyin nem pattogna. Ha Ukrajna meg akarja őrizni a függetlenségét, muszáj a NATO-hoz csatlakoznia; ebben a helyzetben nem maradt más választása.

Előzmény: yaouank (9344)
BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9362

Vagy egyszerűen: mikor fejezik be a Szíria elleni külső és igen véres agressziót, azok, akik most annyira kifogásolják elítélik Oroszország krími fellépését?

Előzmény: NO11FNA (9360)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9361

Nincs ebben semmi meglepő. Az itteni topiklakók nagy vonalakban egyetértenek abban, hogy mindegyik sunnyog, ha a másik valami disznóságot művel, mert mindegyik van vaj a füle mögött. Legfeljebb a szócséplés megy közöttük. Arról is esett szó, hogy az ENSZ BT tagjai mit csinálnak a nemzetközi szerződésekkel; kitörlik velük a s...-ket, ha éppen nem 80gr-os papírra nyomtatták.

Előzmény: NO11FNA (9360)
NO11FNA Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9360

 

A nap KOMMENTJE:
arizmendi2014-03-04 19:18:08

kíváncsian várom, hogy Anglia mikor vonul ki Észak-Írországból, Skóciából, Gibraltárból, a Falkland-szigetekről, stb., Franciaország Martiniqueről, Fr-Guyanából, Polinéziából, stb., Hollandia az Antillákról, és Arubából, az Egyesült Államok Guantanamoból, Grönlandról, Bulgáriából, stb-stb...

yaouank Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9359

Tudod a NATO és az EU többek között abban is különbözik a CCCP -től és Putyin elvtársad Но́вой CCCP jétől, hogy ki lehet belőlük lépni.

Szerezzetek ehhez többséget oszt nosza.

 

ya

Előzmény: Antisystem (9349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!