Keresés

Részletes keresés

T.Howard Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9382

most minden arra utal, hogy putyin beszopta.

 

Ezt még túléljük valahogy. De hogy a mi éleslátású ballib oldalunk miért jár szopni annyit?

Előzmény: Törölt nick (9371)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9381

1991-ben Krími területből Krími ASZSZK-vá alakult, majd 1992. február 26-án Krími Köztársasággá vált, de Ukrajna része maradt.
Ukrajnának Oroszországgal 2010-ben Harkivban kötött szerződése szerint az orosz Fekete-tengeri Flotta 2042-ig tarthat fenn haditengerészeti támaszpontot Szevasztopolban és használhatja a parti kikötői infrastruktúrát, valamint a feodoszijai kikötőt.[

 

Ez a helyzet Oroszország számára tarthatatlan. Minden ürüggyel, nemzetiségekre való hivatkozással és ki tudja még mivel, de vissza fogja szerezni a volt szovjet birodalom e nagyon fontos tengeri kijáratát. Szarik rá Putyin, hogy ki uralkodik Ukrajnában, neki ez az 1000km-es tengerpart kell, vagy legalább a fele.

Előzmény: Törölt nick (9380)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9380

Meg-fog-egyezni Juliskával Sok a közös üzleti érdekeltségük és oligarchájuk.Nem a nép, nem az EBESZ, nem az ENSZ BT, hanem ők ketten és az érdekkörük fog dönteni Ukrajna sorsáról. Ez a XX.szd. óta így van és így is marad.

Előzmény: BVNG25 (9373)
Platon Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9379

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem hamisítanak csak ennyire inkompetensek nyelvtudásból, és szövegértésből.

 

Az utóbb pár évben hatalmasat zuhant a színvonal.

 

Előzmény: BVNG25 (9373)
Platon Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9378

Az évtized legviccesebb pillanata mégis az volt, amikor Kerry azt fejtegette hogy nem lehet mondvacsinált okokra hivatkozva lerohanni országokat.

 

Tényleg? Igazán? :DDDDDDD

 

 

 

Előzmény: yaouank (9334)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9377

Nem hitelről van szó,hanem államkötvényekről.

Azt meg abban kell visszafizetni amiben megvették.

Úgyhogy lehet rajra rugózni,de ez egy csapda mert ha sokat szívóskodnak akkor értéktelen dollárral lesz visszafizetve.

Előzmény: Törölt nick (9376)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9376

Legalább annyit illene tudni,hogy a dollár mögött már évtizedek óta nincs aranyfedezet, 

 

Ez nem jelent semmit. Ha a hitelszerződés lehetővé teszi, akkor aranyban is kérheti a pénzét. 

 

Ha nyomnak neki dollárt, az a dollár elértéktelenedéséhez vezet, legalábbis ebben a volumenben. Gondolom ezért is látnák szívesebben az aranyat. 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (9375)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9375

Igényt tart az Amerikának nyújtott hitelei azonnali visszafizetésére – aranyban,

 

Legalább annyit illene tudni,hogy a dollár mögött már évtizedek óta nincs aranyfedezet,úgyhogy ha valaki egyösszegben kéri,max nyomnak neki dollárt a játéknyomdán.

Előzmény: A810 (9232)
loding Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9374

ott van az egész szekta a környékről ?

:-DDDD

Előzmény: perkelto (9369)
BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9373

Az Index így tájékoztat Putyin álláspontjáról:

 

A krími bázisokat elfoglaló katonák szerinte nem oroszok voltak, hanem a helyi önvédelmi erők tagjai. Az új ukrán kormányt legitimnek tartja, de az elnök Janukovics maradt, és ez Putyin szerint csak akkor változik meg, ha lemond vagy meghal. 

 

Mit mondott a hírügynökségek szerint erről valójában?

 

The Russian government is currently engaging with the self-proclaimed govern of Ukraine with the goal of preserving economic ties between the two countries. However, any normal relations would only be possible after Ukraine has fully legitimate branches of government, Putin said. He considers that he has no counterpart in Kiev now, so he personally has no partner to communicate with....The resistance to the authorities in Kiev, which is evident currently in the eastern and southern Ukraine, shows clearly that currently Kiev does not have a nationwide mandate to govern the country.

“Frankly, they should adopt a new constitution through a referendum so that all citizens of Ukraine feel engagement in that process, have an input on the formation of the new principles of how their nation should function,” Putin suggested. “That’s certainly not for us, but for the Ukrainians and the Ukrainian authorities to decide this way or another. I believe after legitimate government is formed, after a new president elected, after a new parliament is elected, they should return to this.”

 

Ezt úgy "fordítani", miszerint Putyin a kormányt legitimnek tartaná - egyértelmű csalás és dezinformáció.

BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9372

Szerintem térj vissza a varégok és Timosenko rokonsági kapcsolatnak taglalásához; a modern történelem kevésbé megy neked.

Előzmény: Törölt nick (9367)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9371

 

Akkor most minden arra utal, hogy putyin beszopta. 

Ráadásul tök fölöslegesen megzuhantatta a rublákot is. 

 

Előzmény: perkelto (9369)
perkelto Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9369

Donyeckben már többen vannak az Ukrajna-párti tüntetők

 

Több mint ezer ember tüntetett ukrán zászlókkal a kelet-ukrajnai Donyeckben a Reuters szerint, miközben azt skandálták, hogy "orosz vagyok és nincs szükségem arra, hogy megvédjenek". Ezzel bizonyára arra utaltak, hogy Putyin elnök az ukrajnai orosz nemzetiségűek megvédésével indokolta a Krím megszállását. A Reuters szerint ez az első alkalom, hogy Donyeckben többen vannak az Ukrajna-párti tüntetők, mint a helyi kormányépületeknek is nekitámadó Oroszország-pártiak.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9368

Az ukrán tengerészek felhívást tettek közé a világ hírügynökségeinek és tömegtájékoztató eszközeinek címezve. Ebben arra emlékeztetnek, hogy a "Szlavutics" és a "Ternopil" még mindig a szevasztopoli kikötőben vesztegel, útjukat a tenger felé továbbra is elállják az orosz fekete-tengeri flotta hajói. Állításuk szerint az orosz hajók mindegyikén felfegyverzett tengerészgyalogosok tartózkodnak.

Utaltak Putyin arra vonatkozó megjegyzésére is, miszerint "helyi önvédelmi egységeknek" nevezte a Krímben megjelent, jelzés nélküli katonai egyenruhába öltözött fegyveresek csoportjait, amelyek blokkolták az ukrán hadsereg egységeinek létesítményeit és mozgását. Idézték Putyinnak azt a mondatát, amely szerint "ilyen egyenruhát és hadifelszerelést bármely boltban be lehet szerezni". Az ukrán haditengerészek visszakérdeztek: "konkrétan melyik boltban lehet egyenruhát, automata fegyvereket, katonai pisztolyokat és gránátvetőket vásárolni az ukrán törvények megsértésével?".

Leszögezték: az ukrán fegyveres erőknek a Krímben szolgáló egységei közül azok, amelyek hűségesek maradtak az ukrán néphez, nem adták át fegyverüket, és nem engedtek át "egyetlen talpalatnyi" területet sem állomáshelyükön.

Eközben a szevasztopoli Belbek nemzetközi repülőtér bejáratánál ukrajnai jelentések szerint felhúzták az ukrán nemzeti zászlót. A twitter közösségi portálon megjelent egy fotó, amelyen ukrán katonák épp a zászlórúdra erősítik a kék-sárga nemzeti zászlót. A repülőtéren tartózkodó, jelzés nélküli egyenruhát viselő katonák nem avatkoztak be a zászlófelvonásba.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9367

Ukrajnának sose voltak igazából működésre képes atomfegyverei. A SZU-nak voltak, és a hirtelen széteséskor egy csomó Ukrajna területén maradt (ahogy Kazahsztán és Belorusszia területén is). Az ölükbe hullottak, de kezelni, karbantartani, működtetni csak az orosz hadsereg tudta őket.

Ukrajna tehát nem "lemondott" egy létező és működő atomarzenálról, hanem csak az ajándékba maradt, de nem működő atomarzenálról mondott le. Persze, zsarolási potenciálnak ez is éppen elég erős volt ahhoz, hogy kizsarolja magának a Budapesti memorandumban leírt területet, benne a nekik jogosan nem járó Krímmel.

 

 

Ez még blődlinek is sok. 

Mert aztán ukrajna volt is abban a helyzetben, hogy állítólag működésképtelen atomarzenállal megzsarolja a SZU-t. Ne viccelj már. 

 

Ajándékba maradt? Micsoda? Ukrajna a SZU része volt, ergo, a SZU nem ajándékozhat önmagának. A valóság az, hogy volt a SZU amelynek része volt ukrajna, de úgy volt része, hogy önálló tagköztársasága volt az uniónak saját vezetői réteggel, döntési jogkörrel, anyám tyúkjával.

 

De ha már ennyire ajándék, akkor 'ajándék' volt ukrajnának sztálin népirtása és a csernobili felrobbant, ma is veszélyt jelentő atomerőmű is. Tehát ilyenformán hadd legyen már 'ajándék' a krím félsziget is amely lényegében tatárok földje és nem az oroszoké. 

 

 

Előzmény: BVNG25 (9364)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9366

Putyin a feleségével Leningrádban találkozott az 1980-as években.
Nem sokkal később - Ludmilla visszaemlékezése szerint - a mai vaskezű vezető olyan zavartan és szégyellősen kérte meg a kezét, hogy már azt hitte: szakítani akar vele, csak nincs bátorsága kibökni a kérést. 1983-ban megházasodtak.

Putyinék házasságáról egy őket jól ismerő német bankárfeleség 2001-ben könyvet adott ki, s leírta, hogy Ludmilla szerint férje egy „vámpír". Putyin meg úgy nyilatkozott: "Emlékművet érdemlő hős lennék, ha három hétig kibírnám Ludmillával." Az orosz elnököt állítólag gyengéd szálak kötik az egykori ritmikus gimnasztikázóhoz, Alina Kabajevához. A 2004-es olimpiai bajnok, Putyin pártjának az Egységes Oroszországnak a képviselője gyorsan kapaszkodott fel a ranglétrán és egy médiavállalkozás elnöke is lett.

A New York Post 2013 elején azt írta, hogy a szerető novemberben kislányt szült Putyinnak, három éve pedig egy fiút is. A viszonyról évek óta cikkeznek a lapok: 2008-ban a Moszkovszkij Koreszpondent azt írta, Putyin külföldön titokban el akarta venni szeretőjét. Az elnök szörnyű haragra gerjedt, vadul cáfolta a hírt, s nem sokkal később a lap megszűnt.

Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9365
BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9364

A közelmúlt szándékos eltorzítása, vagy csak szimpla ismerethiány forog fenn?

 

Ukrajnának sose voltak igazából működésre képes atomfegyverei. A SZU-nak voltak, és a hirtelen széteséskor egy csomó Ukrajna területén maradt (ahogy Kazahsztán és Belorusszia területén is). Az ölükbe hullottak, de kezelni, karbantartani, működtetni csak az orosz hadsereg tudta őket.

 

Ukrajna tehát nem "lemondott" egy létező és működő atomarzenálról, hanem csak az ajándékba maradt, de nem működő atomarzenálról mondott le. Persze, zsarolási potenciálnak ez is éppen elég erős volt ahhoz, hogy kizsarolja magának a Budapesti memorandumban leírt területet, benne a nekik jogosan nem járó Krímmel.

Előzmény: finom_rakottkrumpli (9363)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9363

"Ilyen értelemben az annektálás egyben a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozására létrejött rendszerre mért csapás. Az atomhatalmak nem képesek többé garantálni azon országok biztonságát, amelyek lemondtak az atomfegyverekről"

Biza, ha Ukrajnának lennének még rakettái, Putyin nem pattogna. Ha Ukrajna meg akarja őrizni a függetlenségét, muszáj a NATO-hoz csatlakoznia; ebben a helyzetben nem maradt más választása.

Előzmény: yaouank (9344)
BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9362

Vagy egyszerűen: mikor fejezik be a Szíria elleni külső és igen véres agressziót, azok, akik most annyira kifogásolják elítélik Oroszország krími fellépését?

Előzmény: NO11FNA (9360)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9361

Nincs ebben semmi meglepő. Az itteni topiklakók nagy vonalakban egyetértenek abban, hogy mindegyik sunnyog, ha a másik valami disznóságot művel, mert mindegyik van vaj a füle mögött. Legfeljebb a szócséplés megy közöttük. Arról is esett szó, hogy az ENSZ BT tagjai mit csinálnak a nemzetközi szerződésekkel; kitörlik velük a s...-ket, ha éppen nem 80gr-os papírra nyomtatták.

Előzmény: NO11FNA (9360)
NO11FNA Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9360

 

A nap KOMMENTJE:
arizmendi2014-03-04 19:18:08

kíváncsian várom, hogy Anglia mikor vonul ki Észak-Írországból, Skóciából, Gibraltárból, a Falkland-szigetekről, stb., Franciaország Martiniqueről, Fr-Guyanából, Polinéziából, stb., Hollandia az Antillákról, és Arubából, az Egyesült Államok Guantanamoból, Grönlandról, Bulgáriából, stb-stb...

yaouank Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9359

Tudod a NATO és az EU többek között abban is különbözik a CCCP -től és Putyin elvtársad Но́вой CCCP jétől, hogy ki lehet belőlük lépni.

Szerezzetek ehhez többséget oszt nosza.

 

ya

Előzmény: Antisystem (9349)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9358

Kicsit tájékozódj az ukrán exportról! Én ugyan csak egy termék exportjáról tudok, de csak az magában havonta kb. $ 1milla.

Előzmény: NO11FNA (9355)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9357

Ez mar regebben is a radarjukon volt.

Nagyon jol tudjak, hogy az ukran countdown mar beindult - s nem kellett hozza egy bomba sem. Ha, az ukran gazdasag kolabral, akkor az europai problemava valik.

Különösen magas az osztrak bankok expurse'ja Ukrajnaban. Ha, Kijev völgynek indul akkor becsödölnek a becsi bankok. A franciaknal is tele van a pince padlas ukran bondokkal. Az ukran bondok meg chrashelnek.

A US-hedgefonds is at van itatva az ukran allampapirokkal.

Előzmény: yaouank (9338)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9356

Az interkontinentális rakétával való ijesztgetés ölég gyenge ügy. Még ki sem teszi a "lábát" az óceánra, már egy tucat megsemmisítő rakétatalálat éri.

Előzmény: yaouank (9350)
NO11FNA Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9355

nincs szükség fegyverekre, Ukrajna az oroszok nélkül éhen hal, exportálni szinte semmit sem tudnak, azt a keveset is főleg Oroszországba, a gázfüggő gazdaságuk pedig összeroppan ha az oroszok felemelik a kedvezményes árat arra a szintre ,amennyiért mi kapjuk.
a nyugat pedig nem ad az égvilágon semmit a szerencsétlen ukránoknak, csak hitelt, de azt is jó magas kamatra.
a hitellel pedig legfeljebb csak a jövőbe tolják az éhenhalást.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9354

Nagyon diplomatikus voltál. Vagy én is? Akkor tessék: nem egyenes ember az, aki szembe köpi, becsapja a választóit úgy, hogy a szövetségeseinket befeketíti előttük, miközben a kedvükre tesz. Akkor lenne egyenes ember, ha kimondaná, hogy na emberek, népszavazás NATO-ról, EU-ról oszt jónapot!

Előzmény: Antisystem (9349)
NO11FNA Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9353

No',hát akkor Ukrajna elindult a "demokrácia" útján.Remélhetőleg ezt nyugaton és a Maidenen is így gondolták,gondolják.:-(
Biztosan olvastátok,hogy az ideiglenes ukrán kormány tegnap kiket nevezett ki két fontos keleti régió Kormányzójává?
Nem találjátok ki. Két OLIGARCHát!!Ami azt jelenti,hogy az eddigi, nem kevés gazdasági hatalmuk mellé.Ma már POLITIKAI és közigazgatási végrehajtói hatalmat is kaptak.(Ugye nem kell mondanom,hogy tyimosenko támogatásával jutnak a saját emberei a "posztra".Gondolom demokratikus úton???!!! :-) ) .

"The new governor of Donetsk Region is Sergey Taruta, who is estimated to worth around $2 billion, putting him among the top-10 wealthiest people in Ukraine. He heads ISD, one of the biggest mining and smelting companies in the world, and also own Donetsk-based Metallurg Football Club. "

http://rt.com/news/ukraine-oligarch-rule-governors-512/

"Taruta és Hajduk a 2005-ben elnökké választott Viktor Juscsenko támogatói lettek, de a politikus népszerűségvesztése után azon cégcsoportok közé álltak, akik inkább Timosenkót támogatták. " http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140228-ukrajna-oligarchai-rinat-ahmetov-andrij-es-szergej-kljujev-szergej-taruta-es-vitalij-hajduk.html

Szergej Taruta neve ,lehet,hogy ismerősen cseng sokaknak.
A 2004-es kormány neki ítélte oda a Dunaferrt.

http://www.dunaujvaros.com/hirek/2004/09/dunaferr_privatizacio_itt_a_vege

Száz szónak is egy a vége.Hogyan lesz így Ukrajnából,oligarcha mentes ,demokratikus ország?
Mármint olyan,amiről most nyugat beszél.

BVNG25 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9352

Micsoda veletlen, Oroszorszag egy uj interkontinentalis raketat tesztelt.

 

dehogy új; 1988 óta vannak használatban a Topolok, persze fejlesztgetik is őket. 100-nál több van normálisan harcrendbe állítva.

Előzmény: Törölt nick (9340)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!