Keresés

Részletes keresés

L. Szerafin Creative Commons License 2002.05.27 0 0 463
Ma tölti be 54. életévét Presser Gábor.
Boldog születésnapot neki!
aranyszáj Creative Commons License 2002.05.25 0 0 462
Szerintem a Zenevonattal kezdenek, 1 sört megteszek erre a tippemre! :))
Előzmény: TündérKata (451)
Cabolo Creative Commons License 2002.05.25 0 0 461
örülünk:)))

levlistára fel lehet iratkozni, asszem az LGT honlapján kapsz erről bőven infót!

Előzmény: emerze (460)
emerze Creative Commons License 2002.05.25 0 0 460
Hali!
Új vagyok itt, és hát azt hiszem, be kell, hogy jelentsem, hogy tegnap este (24.én) fél órával a jegybolt zárása előtt, MEGVETTEM A JEGYEM AZ LGT FESZTIVÁLRA! Egy hét múlva ilyenkor már rég ott fogok állni a nagyszínpad első sorában. (kezdek felpörögni a bulira…) Remélem örültök az örömömnek… :)

Z

Ui: mi is ez a levlista? (info, vagy feliratkozási lehetőség?

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.23 0 0 459
Kozakz, gratula!
aranyszáj Creative Commons License 2002.05.23 0 0 458
levlistán jól le lett húzva az album..., nekem teccik továbbra is, ma Fábry!

aztán már nemsoká koncert!!!

aranyszáj Creative Commons License 2002.05.22 0 0 457
Húúú elfelejtettem:((((

Mondjuk azon nem lepődök meg, hogy kozakz nyert:)
De azt ne felejtsd el tisztelt nyertes úr, hogy márcsak 4500 hozzászólás és meg kell válnod egy Barta lemeztől;)))

Fábryt nézem!

Előzmény: Dotis (454)
Dotis Creative Commons License 2002.05.22 0 0 456
Bocs, jobb szélen.
Előzmény: Dotis (455)
Dotis Creative Commons License 2002.05.22 0 0 455
A www.showder.com-on találtam egy igen ritka LGT-képet. 1976 végén készült Romániában, bal szélen Szekeres Gábor, az Atlasz dobosa, aki akkor Lauxot helyettesítette.
Dotis Creative Commons License 2002.05.22 0 0 454
Nézzük először a válaszokat.

1. Mikor volt az első Tabán (év), és az utolsó (év, hó, nap)?
Az első 1972 áprilisában, az utolsó 1987. május 2-án. Az első időpontja benne volt a Mai Napban, az utolsóé meg a site-on.

2. Mikor indult az LGT a tokiói World Popular Song Festival-on (azaz a Yamaha-fesztiválon), és milyen dalokkal?
1971-ben a Touch Me, Love Me, Rock Me-val (Érints meg), majd 1975-ben (Pici nélkül) a Lady Of The Night-tal (Álomarcú lány). Az 71-es fellépés asszem közismert, de a 75-ösről hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Azért a kérdés megfogalmazása és a Mai Nap segíthetett.

3. Ki mondja az első "Halló!"-t a Moszkva-dalban?
Jánoska, vagyis Solti János.

4. Mi volt Pici első polifonikus szintijének márkája és típusa?
Roland Jupiter 4. Az első kezdetleges szintetizátort még a második lemezen használta, úgy van ráírva, hogy "hanggenerátor". Lesz is róla egy kép a Mai Napban. Korai Kraftwerk- vagy Emerson-feeling: telefonközpont hatezer banándugóval. Picinek a hetvenes években közmondásos averziói voltak a szintikkel szemben, aztán 77-ben mégis beszerzett egy ARP AXXE-ot, de az még monofon volt, és főleg basszusokra használta (Engedj el, Boogie a zongorán). Az 1979-es Zorán III. lemezen használt már egy polifon Korgot, de az nem az övé volt, hanem egy Kékesi János nevű zenészé (akárcsak a Korg vocoder). Talán ez szól a dupla kislemezen is, a Pokolba már-ban, de ebben nem vagyok biztos. Úgy 1980 elején vehette a Jupiter 4-est, mindenesetre a Tabánban már használta. Utána jött a Roland Juno 60, majd a Rhodes Chroma, a Yamaha DX7 és a többi csoda. Persze nem is a hangszerek csodák, hanem ahogy Pici használja őket. Máig odavagyok attól, ahogy a Jupiter 4 szól a keze alatt a Loksi-n meg a Titkaim-on, pedig az mai füllel egy kis tudású kütyü.

5. Mi az a Lyricon?
Fúvósszintetizátor, mondhatjuk úgy is, hogy elektronikus szaxofon. Somló használta 1983-85-ben. Olyasmi, mint pár évvel később a Yamaha WX7 vagy EWI, csak nem midis, hanem saját analóg szintiagya van. Nagyjából úgy néz ki, mint egy szopránszaxi vagy egy klarinét. Bővebben:
http://www.obsolete.com/120_years/machines/lyricon
http://www.xs4all.nl/~jrrt/thelyricon.html

6. Milyen színű és márkájú gitáron játszott James az LGT-ben egészen 1984-ig?
Meggyvörös (bordó) Gibsonon (SG). 80-ban Pici talált neki Rostockban egy kis boltban egy csoda Framust, kiegészítő hangszerként használta úgy 83-tól, például az óriás kislemezen. 1983-ban készült el megrendelése a csontszínű, Gibson-style gitárja, amin a Búcsúkoncerten is játszik (és mindmáig), de csak 84-85 táján tért át igazán arra. A 70-es, 80-as években ezt a három elektromos gitárt használta, meg persze akusztikus gitáron is játszott.

7. Milyen színű és márkájú dobokon játszott Jánoska a Loksi lemezen?
Fehér Gretsch-en. Egy fekete dobbal került be az LGT-be, nem tudom a márkáját. 1977-78 körül cserélte le a fehér Gretsch-re, majd 1981-ben jött a bordó Gretsch, aztán a 80-as évek második felétől a többi, Sonorok, Yamahák.

8. Az Első magyar óriás kislemezen négy dal lett volna, de egyet letiltottak, mondván, "kész lázítás". Mi a címe ennek dalnak? Mi a címe az angol változatának?
Dalaktika. I Want To Be There. Többek között a "Vár a polifon rendszer" soron rághatott be az illetékes elvtárs. Ugye akkor még Csernyenko volt a sztár, bocsánat, a cár.

9. Mikor turnézott az LGT a Szovjetunióban?
1979-ben, 1981-ben és 1984-ben, mindháromszor május-júniusban. 4-6 nagyvárosban, általában egy-egy hetet játszottak.

10. A Loksin közreműködött Bo Garressper, Mtomo Lassa, Oja Tilsson és Jason Synackroa. Kik ők?
Presser Gábor, Somló Tamás, Solti János és Karácsony János. A neveik anagrammái.

11. A Köszönöm a rakétát (Repülős ének) című dalt nem szerette a cenzúra, teljesen más szöveget kellet írni rá. Melyik dal lett belőle?
Éjszakai vonatozás. Bent lesz a szöveg a Mai Nap-különszámban.

12. Nemes, Rozoga, Pék, Lobo, Bálna, Pötyi, Tepsi. Ők kicsodák?
LGT-roadok, vagyis -technikusok, nagyjából időrendben. Nemes László, Weisz Tibor, Horváth Tibor, Farkas László, Vona Ferenc, Pötös László és Tóth László.

13. A 424 lemez melyik dalának munkacíme lehetett a Jó dal?
A 424-es csatahajóé. Azt hittem, ez könnyű lesz, hiszen minden sor végén ott nyomja a kórus, hogy "Jó, jó!"

13+1. Az LGT 1981-ben három angol nyelvű demofelvételt készített az Abbey Road Studióban. Melyik magyarul korábban már megjelent dalokból készültek ezek a demók?
Primadonna, Titkos szobák szerelme, A dal a miénk. (Prima Donna, Memory, Ready For Love.) Elég kis vacakok különben, volt elég bajuk a söragyú producerrel. De a Memory csodálatos; először az angol szövegíró, Colin Horton-Jennings énekelte fel, az is nagyon klassz, de aztán James megmutatta, hogy kell ezt igazából.

--------------

Mindössze hét vállalkozó volt - nagy kalpaglengetés jár nekik, valóban nem volt könnyű.

Az élen igen szoros verseny alakult ki:
1. Kozák Zoltán 12,17
2. Perger László 11,33
3. Mártonfi Attila 10,83

Ezek megdöbbentően jó eredmények, mély elismerésem mindenkinek!

Előzmény: Dotis (432)
döbrögi Creative Commons License 2002.05.22 0 0 453
De, én megvettem. Aztán néztem nagyot, amikor a sóder-reklámot megláttam a tévében, hogy honnan ismerem ezt a társaságot így. Kicsivel később leesett. Mindenesetre úgy tűnt, hogy az idő egy pillanatra kizökkent rendes menetéből...

A fotó valódi?

döb.hhhhh

Előzmény: Dotis (452)
Dotis Creative Commons License 2002.05.22 0 0 452
Tegnap reggel 7-kor meg az RTL-en voltak, ugyancsak bohóckodtak, rendes bohócruhákban, piros orral, közben a Miénk ez a cirkusz szólt.

Holnap este a Fábry-showderben. A szombati Mai Nap-melléklet címlapján a Fábryból van a kép, igen jól néznek ki. Jut eszembe, senki nem vette meg?

Kvíz. Mindjárt dél, és alig jött még megfejtés. Legalább próbálkozzatok, akár az esélytelenek nyugalmával...

Nagy fotó itt:
Dizájnt váltott az LGT

TündérKata Creative Commons License 2002.05.18 0 0 451
/aranyszájam, szépen néznénk ki, ha a Kata mindenkitől kapna 1 sört :)))))
A másik: szinte mindenki családdal, meg szűk haveri körrel igényelte a jegyet, van, aki vidéki és hát én voltam a hülye a hosszú hétvége előtti péntekre kitalálni valamit, no. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy már csak 13-szor kell lefeküdni aludni!!! - azért lehet, hogy még egyzser megpróbálom, a múltkori stexezés nagyon ott volt -

Jegytéma és egyebek lezárva, koncertre koncentráljunk innentől./

Én pölö szeretném megtippelni, melyik számmal kezdik a bulájt. Baromi nagy lenne, ha halkan elkezdenék, szépen, egyik Zenész bejön, másik Zenész bejön, stbstb, elkezdik, nem tudjuk, mi lesz ebből, és aztán piszok hirtelen azt, hogy "Mindenki"... :)))) Nagyonnagyon felturbózná a hangulatot, én tuti ott nyomban elájulnék...

K.

Előzmény: aranyszáj (449)
Lappantyú Creative Commons License 2002.05.18 0 0 450
eeegen. bocs. mentségemre legyen mondva, hogy nincsen is semmi az én mentségemre mondva sem.

[ez az LGT-s társaság kicsinykét nehézkes, magam is megállapítottam már korábban. de azért kedves csapat.]

Lappa.fiúkakocsmábamentekaddikt

Előzmény: aranyszáj (449)
aranyszáj Creative Commons License 2002.05.17 0 0 449
Úgy tudom nem jött össze a mai buli, pedig asszem mindenkinek illene Katának egy sört fizetni a szívességéért, erre senki be se nyög annyit sem, hogy ráér-e vagy sem. Ezek után lehet, hogy felesleges közös buli szervezéséről tervezgetni...
Dotis Creative Commons License 2002.05.17 0 0 448
Ma tíz éve volt a Búcsúkoncert. Hú!
97 októberében tiszta húsvét hétfői hangulatom volt.
Most meg teljesen pünkösdi.
Azér olyan jó ez. :-)

Ne feledjétek a holnapi Mai Napot.

aranyszáj Creative Commons License 2002.05.16 0 0 447
akkor asszem ki kell, hogy hagyjam a koncertet...
Előzmény: TündérKata (446)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.15 0 0 446
Idézet a jegy hátuljáról (ha jól sejtem, mit jelent a "beállás")

"Alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy (vagy gyors) a rendezvényt nem látogathatja".

:)

Előzmény: kozakz (442)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2002.05.15 0 0 445
beállás
Előzmény: Sam R.A. Banesh (444)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2002.05.15 0 0 444
Oké, köszi. :)

Kozakz, mivel gyerekkel megyek, nem lesz bállás. :)

Előzmény: TündérKata (443)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.15 0 0 443
Hülye vagyok, ide is be tudom írni :)))

Szóval amit kaptam ma:

10:00 kapunyitás
11:30-16:30: MIÉNKEZACIRKUSZ
zsonglőrökkel, artistákkal, bohócokkal, gyermekprogramokkal, LGT emlékzenekar, Zsűri Zenekar

Roland színpad: LGT-danász tehetségkutató verseny (10 zenekar)

Nagyszínpad:
17:00 Képzelt riport
18:00 Mindenki -LGT-táncképek
19:00 LGT koncert

kozakz Creative Commons License 2002.05.15 0 0 442
igen en is szeretnem mar tudni mikor lesz beallas meg ilyesmi:)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.15 0 0 441
Szasz, írd meg a faxszámod, és elküldöm!

K

Előzmény: Sam R.A. Banesh (439)
Dotis Creative Commons License 2002.05.15 0 0 440
24 oldalas különszámot jelentet meg a Mai Nap az LGT-fesztiválra, amely csak ott lesz kapható, nem a Mai Nap mellékleteként, hanem önálló kiadványként. Ebből a 24 oldalból nyolc lesz belefűzve mellékletként a Mai Nap most szombati, 18-i számába, újabb nyolc pedig a jövő vasárnapi, 26-i számba.

A várható tartalom: kronológia, kis sztorikkal színesítve, interjú a négy LGT-taggal, összeállítás lemezkülönlegességekből, illetve a Tabánról. Illusztrációként sosem látott, ritka fotók, érdekes dokumentumok, betiltott vagy más okból lemezre nem került dalszövegváltozatok. Reméljük, jó lesz.

Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2002.05.15 0 0 439
Üdv. Nem tudtok valahol egy LGT fesztivál programismertetőt?
Egy akkor majdan négy hónapos aprólékkal nagyon ki kellene találnunk, mit és mikor akarunk meghallgatni... A neten eddig semmi pontosabbat nem találtam. :(
Cabolo Creative Commons License 2002.05.15 0 0 438
Szia!
Nekem is a 3. variáció a legszimpatikusabb, de csütörtök-hétfő között nem leszek Pesten, így erről le kell, hogy mondjak. Majd valamit kitalálok...
Előzmény: TündérKata (437)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.14 0 0 437
Dotis, mit szólnál, ha megmondanád a megfejtést és megnyernénk a jegyeket? :)))

Na viccet félretéve. Holnap veszem meg a rúzsoka...... őőőőőőőőőőő....... jegyeket..... szóval az a kérésem, dobjatok meg egy Emillel, vagy csörögjetek, hogy ki hogy tudná átvenni.

Amit fel tudok ajánlani:
1. a szokásos munkahelyemre történő bebumlizás, amikor ott vagyok, gondolom, ez nem túl nyerő, de megoldható teljesen
2. városban való összeröffenés - ki merre tanyázik, én általában naponta elmegyek a Széna tér - Nyugati - Körút - útvonalon
3. pár helyes pohár sörőke elfogyasztás ELŐTT, hogy még tudjunk számolni, mondjuk most pénteken?
4. én javaslom a 3. verziót, ha van energia Bennetek, röffenjünk össze, ha gázos, akkor szóljatok szépen és megbeszélünk valamit.

Kata

Előzmény: Dotis (433)
kozakz Creative Commons License 2002.05.14 0 0 436
a 4,13,13+1 a durva, a tobbi megoldhato. de szerintem ezek meg pont benne lesznek a cikkben. :)
döbrögi Creative Commons License 2002.05.14 0 0 435
B+, kemény. 5-re tudom csak. Megyek kutakodni. Bár nekem már megvan a jegyem.

Na mindegy, nagyvonalú leszek, felajánlom a második helyezettnek :-)

döb

Előzmény: Dotis (432)
Cabolo Creative Commons License 2002.05.14 0 0 434
Húzós kis kérdések! De az ötlet az nagyon jó!
Hétvégén ráérek nyomozni, akkor összeszedem magam, bár elsőre elég vadak a kérdéseid:)
Előzmény: Dotis (433)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!