Keresés

Részletes keresés

zilli Creative Commons License 2007.08.11 0 0 2207

Sziasztok!

Jól eltűntem, olvasgatva: nálatok zajlott azóta az élet, pedig csak kb. 10 nap telt el.

Aki nem emlékszik rám (mert épp csak bekerültem hozzátok): 28 éves vagyok, kb 1 éve akarunk babát, "öndiagnózisom" helyes volt, pcos-em van (fél év alatt jöttek elő a tünetek, addig nem igazán volt bajom). Már 2 hónapja szedem a meforált, szigorúan betartom a diétát, Avivázok és szobabiciklizek. Mára felszedett 7-9 kg-ból lemet 7 kg! De ez már nem érdekel annyira...

Mert képzeljétek, elutaztunk nyaralni és mire hazajöttünk: 8 hetes terhes vagyok!Nagyon csodálatos érzés, de majd akkor élem bele magam, ha elmúlik a 12. hét.

Köszönöm a drukkolást és a bíztatást!

Szerintem minden segített a fent leírtak, plusz kaptam Gynevac injekciót (ami a "rejtett és tüneteket okozó gyulladásokat felszámolja és beállítja a normál hüvelyflórát), persze clostyt (ez szerintem felelsleges volt, de a lényeg, hogy sikerült), most meg Duphastont (elővigyázatosságból, mert állítólag pcos-nél kell a progeszteron támogatás, főleg ha kapott clostyt) és vitaminokat szedetnek  velem. Nődokinál már voltunk egy hete, jövő héten megyünk UH-re.

Remélem minden rendben lesz, még nem merek örülni. De odafigyelnek rám és én is magamra, meg mi ezt már úgy kiböjtöltük...Néha azért elöntenek sötét gondolatok, de megint beljebb vagyunk, most már több a remény.

almirena Creative Commons License 2007.08.11 0 0 2206

Rebarbi, mekkora is a babád? El tudom képzelni, hogy kismamai minőségedben vagy (teljes joggal) fáradt! Már átalusszátok az éjszakát?

Előzmény: Rebarbara10 (2205)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 2205
sziasztok! Pcos-oknál gyakori a hulla fáradtság? Én 24 órából szívem szerint 20-at átaludnék, iszonyú kába vagyok, még a napi 2 kávétól is :(((
inotech Creative Commons License 2007.08.11 0 0 2204
Hello!

1).A merckformint nem saját elhatározásból hagytuk el, hanem orvosi javaslatra. (Tűű) Gondolom hogy Ő a szakértő, aki eltudja dönteni, hogy szükséges-e ezen gyógyszer, vagy sem.

2). Ezek szerint a tüszőrepesztő felesleges lett volna. gondolkoztam rajta, hogy lefordíttatom a szuri leírását, és beadatjuk kint. Azt mondta erre a nőgyógyász, hogy nyugodtan elhalaszthatjuk egy hónappal. Én nem szúrtam még meg senkit. Nem a szeretett feleségemen szerettem volna kísérletezni.

3). Az elsunnyogázhoz azt is tudni kell, hogy az eü szervektől sokszor nagyon nem könnyű időpontot kicsikarni. Az egyetlen időpont, amit tudni adtak volna, az azalatt az idő alatt lett volna, amikor görögországban voltunk. Ez miatt nem akakrtam lemondani egy már félig befizetett nyaralást! Gondoltam majd elmegyek később. Más dolog, hogy közben jelentkeztek a terhesség jelei.

4). Nekünk a Tűű doktor azt mondta, hogy ha beigazolódik a terhesség, akkor hagyjuk abba a meforal szedését, és soron kívül jelentkezzünk nála. Ha nem szedette tovább a gyógyszert, annak gondolom Ő tudja a magyarázatát. Mégegyszer mondom: azt mondta ne szedjünk semmit!!!

5). Neked esetleg van /volt valami bajod ezzel a dokival?

Üdv I

Ja és igen, sajna van IR
Előzmény: szrjudit (2202)
Szabina100 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 2203
Szia Judit!

Nem tudom emlékszel e rám, egy időben írogattunk itt egymásnak.

SZERETNÉK NEKED GRATULÁLNI A BABÁKHOZ !!!!

Vigyázz nagyon rájuk és magadra!

Puszi!
Szabina
Előzmény: szrjudit (2202)
szrjudit Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2202

Nos a válaszaidból az derült ki, hogy megindult valami folyamat, aminek még nem értetek a végére, és türelmetlenek voltatok. Egy év egy életen át zajló testi folyamat rendezése végett, elenyésző, ezt te is beláthatod. Több 10 évnyi "hibát" kezelgetni nem elég egy év, aztán ha nem megy, sutba dobjuk.. De ez az én véleményem. Először rendbe kellett volna tenni a dolgokat odabenn és utána próbálkozni a babával, de tudom, senkinek sem könnyű várni erre, ha nagyon akarja. Van aki 5-10 éveket vár!!! Azt nem írtad, hogy az endokrines doki közben nézte-e kontrollon a hormonokat, cukrot, inzulint, egyebeket (illetve a nőgyógyász), és mit állapított meg? Mert ez a követés fontos lett volna, ha csak folyamatosan javult volna picit-ahogy írtad is, folytatni kellett volna még sokáig. Nekem pl. 6 hónap múlva lett először peteérésem, később nem tudom, mert közben lombikból lettem babás, amit elvetéltem, majd rá 3 hónapra újra lombikból szintén, ami most is tart-nálunk a férjem miatt is szükség volt a lombikra. Így nektek belenyúlt a nőgyógyász, ahogy rendesen szoktak, egy jó kis clostyval megspékelve. De ez most már mindegy. És attól, hogy Görögo-ban voltatok, még mehett volna a tüszőrepesztő, ezt se értem, de ti tudjátok. Én pl. voltam Olaszországban nyaralni, mikor naponta szúrtam az injekciókat, amiből lett is egy szép terhesség később:-)

Az, hogy elsunnyogtad a spermiogrammot, azt most itt inkább nem is minősíteném, ez minősít téged nélkülem is. Végigggondoltad, hogy a párod mit meg nem tesz(tett) a babáért, te meg még ennyire sem voltál képes? Na jó, dorgálás vége. A lényeget érted. Semmi harag, csak a puszta véleményem.  

És akkor a mostani helyzet. PCOS-nál sokszor van szükség progeszteron pótlásra, mert az első 12 hétben a PCOS még bezavarhat a terhességbe, és emiatt gyakoribb a vetélés hormonhiány miatt, mint a nem PCOS-nál. Erre felhívta a nődoki a figyelmet? És egy kis felesleges progeszteronpótlás még mindig kevesebbet árt, mint az esélye, hogy elveszíti valaki a babá(ka)t.

Én a merckformint a babásodás 12. hetéig szedtem, majd fokozatosan csökkentettem az adagot, végül elhagytam teljesen. Konkrét tényekről nem tudok nyilatkozni, de sok helyen azt olvastam, hogy van is olyan, aki már végig szedi a terhesség alatt, illetve a szoptatáskor is. De én még óvatosabb voltam, és ezt nem teszem. Az én megfontolásom az az, amit itt már régebben kifejtettek, hogy mire én leálltam a gyógyszerrel, addigra a babának megindult a saját szervezetének működése(emésztés stb.), és abba bekavarhat a gyógyszer, míg az első 12 hétben szinte csak kifejlődik a baba, de nem "működik". Hát, ez elég csúnyán hagzik így leírva. De, szülés és szoptatás után, ha helyre jön a hormonháztartás, az biztos, hogy tovább kell szedni a metformint, persze előtte egy alapos kivizsgálás szükséges. Ezt a jövőre nézve mondom tanácsként. Fontoljátok meg. És a terhesség alatt is, a PCOS-ra nézve fokozottabban kell ügyelni a cukorterhelésekre és eredményeikre. Gyakoribb egy picit a terhességi diabétesz is, akinek inzulin problémái vannak. Bár nem tudom, párodnak van-e IR-je vagy nincs, ez asszem nem derült ki nekem a leírásaidból.

Szóval akkor az SZTK-ba jártok. Értem. Dokiról nem nyilatkoznék, ti tudjátok. De ha ikerterhesség lesz belőle tényleg, megfontolandó, hogy olyanhoz járjatok, akinek sok ikres kismama van/volt a praxisában(nem tudom, neki van/volt-e), ennek jó ha utána néztek, illetve, hogy milyen kórházat választotok. Tasi a Szt. Imrében van jelen. Ott pl. nincs koraszülött, vagy spéci osztály, ha valami gond adódna, de persze ne legyen gond, és olyasmire ne legyen szükség. De ez már nem ide tartozik. Ha gondolod, ilyesmiről inkább más topicban, vagy e-mailben. Mert ez már itt nagyon OFF.

Judit (és a babák 2X24+4)

Előzmény: inotech (2201)
inotech Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2201
Hello Judit!

Megpróbálok a kérdéseidre válaszolni.

A merckformint Én úgy emlékszem, hogy több, mint 1 évig szedte. Valamennyi javulás volt tapasztalható, de nem sok. A javulás alatt értem azt, hogy pici fogyás volt, valamint a nőgyógyászati ultrahangon már szebben festett a fetefészek. Viszont, mi babát szerettünk volna, és az több, mint egy év elteltével sem jött össze. No peteérés.

Hogy minden szervezet máshogy reagál bizonyos hatóanyagra, az tényleg igaz. Valaki írta itt a fórumon (még régen), hogy elkezdte szedni a merckformint, és az első hónap után rendeződött a menszesze, a második hónapban meg teherbe esett. nálunk ehez több mint egy év is kevés volt.

no akkor jött egy nőgyógyász váltás. Elmentünk a Tasihoz, és mondtuk neki, hogy babát szeretnénk, de valamiért nem tudunk teherbe esni. Megkérdezte a feleségemtől, hogy tud-e valamilyen betegségről. Ő erre mondta, hogy PCO-ja van. Erre a Tasi, hogy akkor majdnem bizti, hogy nincs peteérése.

Azt mondta, hogy elindítunk egy fél éves vizsgálatsorozatot, és ha ezalatt sincs eredmény, akkor irány a lombik. Még engem is elküldött hímivarsejtvizsgálatra (amit szépen el is sunnyogtam:(( )

Kezdetnek felírt Clostit 5.-10.- napig, és proverát 14.-24.- napig. ez 3 hónapon keresztül. Előtte mondta is, hogy a clostinak 3 hónap kell, míg hatni kezd. A
A 3 hónap után closti szedése tovább, a proverát viszont már nem írhatta fel. Helyette írt egy choragon nevű (tüszőrepesdést elősegítő) injekciót a 14. napra. Csakhogy mi közben görögo.-ban voltunk, és az injekcióból nem lett semmi. A 14. napon ettől függetlenül volt peteérés. Rápróbálkoztunk, és ennek lett eredménye a kettő magzat.

A nőgyógyász, azt mondta, hogy 2 hetente ultrahang. Az endo doki azt mondta (még előtte), hogyha sikerül teherbe esni, akkor hagyjuk el a meforalt, és keressük meg soronkívül. Ekkor azt mondta, hogy ne szedjen semmit, de a 12. héten menjünk egy cukorterheléses vérvételre. Enyhe diétát azért javasolt,. a többit meglátjuk majd a leletek alapján.

A Tasihoz a duna utcába járunk. Sajna nagyon nehéz bejutni hozzá. Oda kell menni 1,5-2 órával rendelés előtt, hogy legyen sorszámod!
Őt egy kedves ismerősőm ajánlotta, és nagyon kedves doki. Megvagyunk vele elégedve. Remélem nála fogunk szülni is!!

Nagyjából most ennyi. hétvégén utazom össze-vissza, valszínűleg majd csak hétfőn fogok reagálni, de azért ha van még kérdés, kivele bátran!

Üdv I

Előzmény: szrjudit (2200)
szrjudit Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2200

Nálunk a párom jó sokáig szedte a merckformint. aztán azt mondta a Tűű, hogy ha eddig nem használt a gyógyszer, akkor ezután sem fog. Utána meforalt írt neki.

Mennyi az a jó sok idő, amíg szedte, és mire alapozza, hogy nem használt? Valakinek évekre van szüksége, hogy az állapota rendeződjön...illetve nem mindenki egyformán reagál a gyógyszerekre.

Nem lett mensi/ nem rendeződött a ciklus hossza, nem fogyott, egyéb bőrpanaszok nem javultak stb., vagy mire alapozta?

Más: a merckformin és a meforal az ugyanaz összetevőiben, maximum a segédanyagok mások benne, mind a kettő metformin, mint alapösszetevő csak más cég gyártja őket, ezért más a tabletták neve, nagyon leegyszerűsítve. Szóval ha felírta neki ezt mégis, akkor most ugyanazt szedi...csak más néven. Szóval akkor most ettől várja, hogy használjon, ha eddig nem használt, vagy hogy is van ez? Nekem ez így kicsit zavaros.

Mennyit szedett/szed a metből?

És babás ügyben mit mondott az endokrinológus, illetve a nőgyógyász?

Meddig kell szedje a metet, illetve szedi-e vagy leállította a dokija a babák miatt? És lenne még egy magánkérdésem is.

Tasihoz sima sztk-s rendelésre, vagy fizetős magánrendelésre jártok?

Előzmény: inotech (2164)
almirena Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2199
a gyakori kevés étkezés meg azért lenne fontos, hogy a szervezeted ne akarjon tartalékolni. Legalábbis nekem azt magyarázták.
Előzmény: orsialaplage (2198)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2198

szia Kismammer,

A helyzet az hogy nálam sajnos már diagnosztizálták a pcos-t, mert hogy a.) mindkét petefészkem tele van cisztával b.) össze-vissza menstruálok az elmúlt években. A szőrösödés, hajhullás nem jelentkezett még ugyan, de viszont ha mégis normális mértékkel eszem, kevés CH-t akkor miért híztam 12 kg-ot fél év alatt, úgy hogy még rendszeresen tornázom is ? Ezért gondoltam, hogy inzulin rezisztens lehetek, és ezek a hipoglikémiás tünetek pedig meg fennállnak nálam már szintén évek óta. Lehet hogy ez tényleg az alacsony ch beviteltől van, de akkor meg ha IR-es vagyok, akkor nem is ehetek többet, mert csak zsírként fog raktározódni addig amíg be nem állítják az inzulin szintemet. Legalábbis én erre gondolok, az IR-t még nem diagnosztizálta senki, remélem hamarosan elküld a doki inzulin terheléses vizsgálatra is.

üdv.

Orsialaplage

Előzmény: kismammer (2196)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2197
Szia

Küldtem emailt remélem megkapod:) Ezer hála és köszönet. Nagyon örülök hogy megtalálták a bajomat és lesz hozzá gyógyszerem. Majd folyamatosan megírom, hogy alakult az életem és milyen javulások következnek be:)

Üdv

szeleszte
Előzmény: inotech (2195)
kismammer Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2196
Bocsi, hogy csak így berontok ide... Véletlenül olvastam bele a topikba, de megragadt a szemem a CH számolásnál. Én inzulinos cukros vagyok nagyon régóta, szóval ebben otthon vagyok. Igazából Orsialaplage-nak akartam írni, hogy a sok hipoglikémiája simán lehet a kevés CHtól, az a napi 100gr, amit írtál, az rettenetesen kevés, főleg, ha stresszes, sok munkád van. Ha rendszeresen több CH-t fogyasztasz (az a 200gr, amit mondtak neked, az nagyon jó), akkor biztosan meg fognak szűnni ezek a rosszullétek. Tehát nálad nem inzulinrezisztencia (azaz a cukorbetegség jele) áll fenn, éppen ellenkezőleg, mivel nagyon keveset eszel, sokszor esik le a cukrod. Éppen hogy több "nem egészséges" kaját kellene enned, kenyeret, cukros dolgokat, rizst, krumplit bőségesen a húshoz. Ez nem betegség, ez olyan, mint az alacsony vérnyomás, lehet, hogy rosszul van tőle az ember, de a statisztika szerint tovább él (mert kevesebb érrendszeri betegsége lesz), mint a normál vérnyomású ember :) Szóval emiatt ne aggódj, hanem egyél mindenfélét :))) Ennek nincs köze a PCOhoz sem, max annyi, ha kevesebb tápanyagot kap a szervezet, akkor nehezen esik teherbe.
Előzmény: orsialaplage (2187)
inotech Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2195

Hello!

közben megnéztem a gyógyszert. 850 mg-os Merckformin. 3 doboz teljesen épp. 2010-ig jó. (3*60db)+ 11 szem.  összesen 191 szem.

Ha eljuttatod a neved, címed a mailemre, akkor elküldöm neked postán hétfőn.

Üdv

Előzmény: Szeleszte (2194)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2194
Sziasztok

megjártam ma az endokrines orvost, örült hogy tudok keríteni meckformint, mert ő továbbra sem írhat fel nekem. Azt mondta hogy először 2*1/2 kell szednem majd 10 nap után 2*1 et de ha hasmenésem lesz akkor álljak vissza 2*1/2-re. Azt mondta hogy 3-6 hónapig kell szednem, hgoy valamelyest rendeződjenek a tűneteim.

Valóban pcos-em van rá is írta a papíromra, valamint továbbküldött egy újfajta vizsgálatra aminek az a lényege, hogy a pcos betegnek hogy néz ki az érhálózata a betegség hatására tapasztalható e hogy romlás az erekben az egészséges emberekhez képest. Sajnos a vérnyomásom mostanába folyamatosan magas most is 140/92 volt, pedig mindig 90/60 as vérnyomással cikáztam.

Ez a vizsgálat 28- án lesz vissza is kell mennem vele, na majd ha túl estem rajta elmesélem milyen volt.

Üdv

szeleszte
almirena Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2193
(azt hittem, hogy a gyereked, de most már leesett....)
Előzmény: inotech (2192)
inotech Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2192

Hány éves?

28 lesz novemberben!

Üdv I

Előzmény: almirena (2171)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2191
nem túl nagyok 300 kb körül. mindent megcsináltam de mégsem....
Előzmény: almirena (2190)
almirena Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2190

mekkora a képek mérete és a beszúrást is megnyomtad?

az egész család most kezdte a Meforalt, a kérdésre még nem tudok felelni!

Előzmény: orsialaplage (2188)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2189
Ismét fotó, ha nem jelenik meg feladom ...
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2188
hová tűnnek a fotók ???? 4 db-ot feltöltöttem és nincs itt... ????
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2187

De hát én sokszor még a 100 g CH-t sem eszem meg per nap !! Vagy ha igen, akkor max gyümölcsből, zöldségből és zabpehelyből.... nem is eszem kenyeret már kb. 2 éve.... Akkor miért érzem mégis ezeket a tüneteket ?? mindent édesítőszerrel eszem iszom. Lehet hogy már annyira súlyos, hogy gyógyszerezni kell ? és a lányodnak gyógyszerrel is vannak ilyen tünetei ?

most tényleg próbálok egy volt fotót feltölteni... íme :)

Előzmény: almirena (2186)
almirena Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2186

akkora nagy szakember azért nem vagyok....

Amit nekem javasoltak, az napi 200 g-os szénhidrát diéta, napi ötszöri étkezés Viszonylag mérsékelt reggeli, kis tízórai, masszívabb ebéd, kis uzsonna, 40 g szénhidrátos vacsora. Lehetőleg teljes kiőrlésű kenyér és korpa ajánlott, zöldségek, fehér húsok, olajos magvak. pl. dió. Paprika, paradicsom, retek, uborka amennyi csak tetszik. És lehetőleg kevés édesség. A gyümölcsök szénhidrát tartalmát is figyelembe kell venni a napi étrendben.

Ebben is megint csak a pcos.hu honlapra tudok hivatkozni!

Előzmény: almirena (2184)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2185
Na nekem is szokott ilyen lenni... Fokozottan ki vagyok téve a munkahelyi stresznek.
Tavaly úgy beállt a cukorszintem vagy a vérnyomásom vagy mindkettő hogy összeestem és egy hónapig koponya zuzodással táppénzen voltam. Persze az öszseesés okát vizsgáltatták neurológusokkal, de a valódi okra nem jöttek rá, miért estem össze.

A mai napig előfordul a munkahelyemen ilyen, ha nagyon feltuningolom magam. Szoktam magammal hordani csokit megeszem aztán semmi bajom, de ha rámjön ez a rosszul lét és nem eszek valamit akkor addig addig szédelgek míg összeesek. Szó szerint faltól falig támolygok, egyre rosszabbul látok inog a talpam alatt a talaj majd elsötétedik minden... Ilyenkor még cukros vízet szoktak velem itatni fél óra múlva megint pörgök mint akit ketté vágtak....
Előzmény: orsialaplage (2180)
almirena Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2184

Én már nagymamakoru vagyok, és inzulinrezisztens. De ha visszagondolok a 20-as, 30-as éveimre, enyhén ugyan, de voltak PCOS tüneteim- ritka haj, nem szép bőr, széles derék, vetélések, veszélyeztett terhesség. De akkoriban ez nem képezte vizsgálat tárgyát.

Az egyik lányom PCOS és miután ez kiderült, utána mentem el én is orvoshoz. De ez az inzulinrezisztencia minden eddigi problémát  megmagyaráz.

Előzmény: orsialaplage (2182)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2183
Hát ez jó..... nálam ez már kb. több mint egy éve van, vagy talán több is.... és vércukor vizsgálaton voltam már azóta 2x is. Egyszer egy munkahelyi akció keretében, egyszer pedig tavaly a nőgyógyász küldött. De nem terhelésesre. És arra hogyan jöttek rá hogy inzulinrezisztens ? Ehet CH-t ? cukrot ? mit nem lehet enni ? Lehet hogy én totál rosszul étkezem emellett az IR mellett és azért híztam meg ?
Előzmény: almirena (2181)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2182
Akkor viszont nem minden PCOS al rendelkező beteg hízik el ! De akkor miért adták Neked a Meforalt ?? Más tünetekre ? Bocs ha már említetted volna, de még nekem egy kicsit kínai ez a sok új gyógyszernév stb.
Előzmény: almirena (2179)
almirena Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2181
a nagylányomnak van ilyen tünete és az inzulinrezisztenciával jár.
Előzmény: orsialaplage (2180)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2180

És még egy furcsát szeretnék kérdezni Tőletek, lehet hogy ez a tünetem is a PCOS-el kapcsolatos, ami évek óta kísért, de hogy így nehéz is elmagyarázni, eddig én a hipoglikémia tünetéhez hasonlítottam (de ezt is csak tegnap olvastam, hogy mi is a hipoglikémia, eddig nem is tudtam hogy van ilyen) amikor leesik a vércukor szinted stressz vagy idegesség hatására, illetve sok sport, hosszan tartó éhezést követően, és valami olyasmit szoktam érezni, hogy így kimerevednek a szemeim és az agyam is kicsit elhomályosul de nem úgy hogy elvesztem az eszméletem :)), hanem olyan mentális K.O-nak nevezném ... :) Ja és ilyenkor a pulzusom hiába éppen step óra közepén vagyok, amikor már máskor 135 körül pörög, lent marad 120 körül. De ez csak az edzéses verzió, mert akkor van rajtam pulzusmérő. Ha nem sportolás közben jön, akkor nem tudom mennyi lehet, de szerintem elég alacsony. Vagy sűrű a vérem és nem jut el az agyamba ????

Ilyenkor ha eszem 1-2 szőlőcukrot vagy más szénhidrátot - volt hogy kiflit ettem vagy kenyeret - akkor rendbejön. Lényeg az, hogy valamilyen formájú, glukóz, laktóz, fruktóz mindegy csak cukor legyen. Nem tudom hogy mi lehet ez, Nektek volt ilyen valaha ?

almirena Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2179

Még nem egész egy hónapja szedem és kb 3 kiló plusz volt rajtam - nem bánnám, de a fogyás nem jellemző. Talán egy kicsi lement a hasamról.

De van egy kolleganőm, aki a 2. típusú cukorbajára kapta úgy 3 hónapja a Meforalt plusz diéta, hát Ő nagyon szépen fogyott. 10 kiló körül.

Előzmény: orsialaplage (2177)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.09 0 0 2178

És mégvalami. Nekem már 2001-es ultrahangon is voltak tüszők a jobb petefészkemen. Pedig akkor semmi bajom sem volt azon kívül, hogy l akkor voltam terhes, és egy abortuszom volt :(

Ma pedig azt mondta az orvos hogy a PCOS velünkszületett betegség. Mindig is volt , csak a tünetek változóan jönnek elő.

Előzmény: Szeleszte (2176)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!